De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Elke therapie is goed om Oekraïense soldaten mentaal op te lappen

Apache

17/01/2023 - 06:02

Met een fotoreportage kijken we binnen in een rehabilitatiecentrum waar militairen herstellen voor een terugkeer naar het front.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Oekraïense soldaten zingen in Azovstal-fabriek tijdens Russisch beleg (06/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op beelden die circuleren op sociale media is te zien hoe Oekraïense soldaten in de Azovstal-fabriek de moed erin houden door te zingen. Ze zingen de Mars van de Oekraïense Nationalisten, een lied waar Oekraïners trots op zijn. Het patriottisch lied was oorspronkelijk het officiële volkslied van de Organisatie van Oekraïense Nationalisten en het Oekraïense opstandelingenleger in 1929. Het wordt nog op de dag van vandaag vaak gezongen als steun of bij evenementen ter ere van het Oekraïense opstandelingenleger.
  [naar artikel]
 2. Oekraïense president Zelenski: “Elke dag tot 100 dode en 500 gewonde soldaten” (01/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Volgens de Oekraïense president Volodimir Zelenski lijdt het Oekraïense leger elke dag tot 100 dodelijke slachtoffers, en 500 gewonden. “De situatie is heel moeilijk. We verliezen elke dag 60 tot 100 soldaten in de strijd, en ongeveer 500 mensen raken gewond. Maar we houden stand”, klonk het in een interview met het Amerikaanse Newsmax. Volgens Zelenski is de situatie met name precair in het zuiden van de oblast (provincie, red.) Donetsk, en in de oblast Loegansk.
  [naar artikel]
 3. Oekraïense soldaten nemen Russische tank onder vuur, beelden tonen gevecht door de ogen van Oekraïense militairen (09/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Oekraïense leger heeft beelden vrijgegeven van een aanval tegen Russische soldaten. Op de beelden is te zien hoe een Oekraïense tank de strijd in rijdt. Een tweede soldaat bestuurt een drone. Op 30 september annexeerde Rusland de oostelijke regio’s Loehansk en Donetsk, maar de gevechten zijn er nog steeds aan de gang.
  [naar artikel]
 4. LIVE. Eerste soldaten geëvacueerd uit Azovstalfabriek in Marioepol (17/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na een wekenlange blokkade hebben meer dan 260 Oekraïense soldaten de Azovstalfabriek verlaten, het laatste bolwerk van het Oekraïense verzet in de strategische belangrijke havenstad Marioepol. Ze worden naar door Rusland bezet gebied gebracht. Via een gevangenenruil kunnen ze later terugkeren, zegt de Oekraïense legerstaf maandag op Facebook. Volgens de Oekraïense viceminister van Defensie Ganna Malyar, gaat het om 53 gewonden en 211 andere soldaten. De gewonden zouden naar Novoazovsk overgebracht zijn om daar behandeld te worden. De andere soldaten gingen naar Olenivka. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 5. Britse psychologen leren Oekraïense collega’s speciale therapie aan: “Om landgenoten die mentaal onder oorlog lijden te helpen” (19/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Twee artsen uit Wales, Lisa de Rijk en Rhian Price, hebben een programma opgestart om Oekraïense psychologen te helpen met hun ondersteuning van landgenoten die mentaal te lijden hebben onder de oorlog. De twee dokters zijn gespecialiseerd in een behandeling die ontwikkeld werd na de 9/11-aanslagen. De bedoeling van het initiatief is om de psychologen de nodige vaardigheden te geven om Oekraïners met post-traumatische stoornissen zo goed mogelijk te helpen. “Dat was het beste cadeau dat we hen konden geven”, klinkt het.
  [naar artikel]
 6. LIVE. Oekraïne: VN en Rode Kruis praten met Rusland over evacuatie Azovstal - Crowdfundingsactie Oekraïense regering brengt 26 miljoen dollar in week tijd op (13/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vertegenwoordigers van het Rode Kruis en de Verenigde Naties onderhandelen met Rusland over de evacuatie van de laatste Oekraïense soldaten uit Marioepol. Vicepremier Irina Veresjtsjoek zei donderdagavond op Oekraïense televisie dat een nieuwe gespreksronde is begonnen over de aftocht van de circa duizend soldaten die zich hebben verschanst in de staalfabriek van Azovstal, het laatste Oekraïense bolwerk in de zwaar gebombardeerde stad. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 7. Factcheck: nee, deze video geeft niet aan dat Oekraïense soldaten de Russische slachtpartij in Boetsja in scène zouden hebben gezet (29/04/2022 - Knack)
  Online circuleert een video waarin Oekraïense soldaten lijken verslepen die verspreid liggen in de straten van het Oekraïense stadje Boetsja. Sommige socialemediagebruikers zien in de beelden een bewijs dat de slachtpartij in het stadje door de Oekraïners geënsceneerd werd. Dat klopt niet. De soldaten controleerden de lijken op boobytraps.
  [naar artikel]
 8. Opvallend veel Oekraïense soldaten poseren met katten, en dat is doordachter dan je zou denken (11/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne duiken op sociale media geregeld foto’s van Oekraïense soldaten met katten op. En daar zijn wel wat redenen voor.
  [naar artikel]
 9. Opvallend veel Oekraïense soldaten poseren met katten, en dat is doordachter dan je zou denken (11/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne duiken op sociale media geregeld foto’s van Oekraïense soldaten met katten op. En daar zijn wel wat redenen voor.
  [naar artikel]
 10. “Meer dan 100 Russische soldaten gedood door Oekraïense raket tijdens gevechten in Soledar” (12/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Bij een Oekraïense raketaanval tijdens de gevechten om Soledar, de oost-Oekraïense stad die bijna volledig in handen is van Rusland, zouden meer dan 100 Russische soldaten gedood zijn, meldt het Oekraïense leger.
  [naar artikel]
 11. Rusland gaf honderden lijken van gedode soldaten terug aan Oekraïne (28/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïne heeft naar eigen zeggen honderden lijken van gesneuvelde Oekraïense soldaten teruggekregen van Rusland. Volgens de Oekraïense gezant voor vermisten, Oleh Kotenko, gaat het om 541 lichamen, zei hij vandaag in een mededeling.
  [naar artikel]
 12. Ongeveer 9.000 Oekraïense soldaten omgekomen sinds start invasie, zegt Kiev (22/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische inval in Oekraïne heeft op zes maanden tijd ongeveer 9.000 slachtoffers gemaakt in het Oekraïense leger. Dat meldt de bevelhebber van de Oekraïense strijdkrachten, Valeri Zaloezjny, geciteerd door het persagentschap Interfax-Ukraine.
  [naar artikel]
 13. Oekraïners verzetten zich hevig: elke dag protestmars, Russisch konvooi tegengehouden (03/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Niet alleen het Oekraïense leger, maar ook de burgerbevolking verzet zich in verschillende steden met hand en tand tegen de Russische soldaten. Dat blijkt ook uit livebeelden van de Oekraïense Olga Gaisumova vanuit Melitopol.
  [naar artikel]
 14. Oekraïne verliest elke dag tot 200 manschappen: “Lang is dat niet vol te houden” (10/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Elke dag sneuvelen tot 200 Oekraïense soldaten. Dat zegt Michailo Podoljak, een adviseur van de Oekraïense president Zelenski. Het dodental ligt een pak hoger dan eerdere inschattingen, en een pak hoger dan in vroegere oorlogen. Lang is dat niet vol te houden, zeggen experts.
  [naar artikel]
 15. Oekraïne verliest elke dag tot 200 manschappen: “Lang is dat niet vol te houden” (10/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Elke dag sneuvelen tot 200 Oekraïense soldaten. Dat zegt Michailo Podoljak, een adviseur van de Oekraïense president Zelensky. Het dodental ligt een pak hoger dan eerdere inschattingen, en een pak hoger dan in vroegere oorlogen. Lang is dat niet vol te houden, zeggen experts.
  [naar artikel]
 16. Oekraïense drone toont wat overblijft van vluchtend Russisch konvooi (03/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Russische leger heeft zich teruggetrokken uit Lyman, de Oekraïense stad die al vier maanden bezet werd door Rusland, maar vorige week omsingeld werd door Oekraïense soldaten. Niet elke Russische soldaat kon de stad op tijd ontvluchten en ook heel wat Russische legermateriaal is achtergebleven. Dat zouden bovenstaande beelden, die door een Oekraïense drone werden gemaakt, moeten bewijzen. Serhiy Haidai, de gouverneur van de Oekraïense oblast Loehansk, hoopt dat de herovering van Lyman een keerpunt in de oorlog zal zijn.
  [naar artikel]
 17. Oekraïense soldaten krijgen training in Verenigd Koninkrijk (22/04/2022 - Express)
  Boris Johnson heeft zelf aangekondigd dat Oekraïense soldaten momenteel in het Verenigd Koninkrijk trainen om Russische troepen af te weren. Hij beschouwde dit echter niet als een “escalatie” in het conflict. Op donderdag onthulde Boris Johnson dat tientallen Oekraïense soldaten in het Verenigd Koninkrijk worden opgeleid. Die opleiding dient om de 120 Britse pantservoertuigen te […]
  [naar artikel]
 18. IN BEELD. Oekraïense soldaten nemen afscheid van hun dierbaren (11/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïense soldaten nemen in het treinstation van Lviv-Holovnyi afscheid van hun geliefden. Heel wat soldaten vertrekken naar Dnipro om mee te gaan vechten in de oorlog tegen Rusland. De soldaten krijgen nog een laatste kus en knuffel van hun partners en kinderen, niet wetende wanneer ze hen zullen terugzien.
  [naar artikel]
 19. Ruim 260 soldaten geëvacueerd uit Azovstalfabriek in Marioepol (17/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na een wekenlange blokkade hebben 264 Oekraïense soldaten de Azovstalfabriek verlaten, het laatste bolwerk van het Oekraïense verzet in de strategische belangrijke havenstad Marioepol. Ze worden naar door Rusland bezet gebied gebracht worden. Via een gevangenenruil kunnen ze later terugkeren, zegt de Oekraïense legerstaf maandag op Facebook.
  [naar artikel]
 20. 125.000 Oekraïense soldaten staan tegenover 100.000 Russische: ‘Een grote concentratie van mensen en materieel in een toch al gespannen gebied’ (04/12/2021 - De Morgen)
  Zowel Oekraïne als Rusland heeft veel troepen samengetrokken bij elkaars grenzen. Ongeveer 125.000 Oekraïense soldaten staan daar op enige afstand tegenover 100.000 Russische. Oekraïne hoopt vooral op Amerikaanse steun, vertelt Bob Deen van het Clingendael Instituut.
  [naar artikel]
 21. 10.000 Oekraïense soldaten gedood sinds begin van oorlog, hoe lang kan Oekraïne nog volhouden? (12/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Sinds het begin van de oorlog zijn er al een 10.000 soldaten overleden. Dat bevestigde de adviseur van de Oekraïense president Volodimir Zelenski, Oleksij Arestovitsj. Er zouden ook al een 20.000 Russische soldaten omgekomen zijn. De tol is hoog. Oud kolonel Roger Housen verwacht dat er de komende weken nog zwaar gevochten zal worden.
  [naar artikel]
 22. Beelden tonen hoe Oekraïense soldaten Russische aanvallers gevangennemen en hun loopgraven vernietigen (27/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Oekraïense ministerie van defensie deelt op Twitter een video van Oekraïense soldaten die Russische aanvallers gevangennemen. Volgens het ministerie namen de Russische soldaten de “correcte beslissing” door zich over te geven nadat ze belegerd werden door Oekraïense grondtroepen. De beelden tonen ook hoe de loopgraven - en de Russen die zich nog in de gangen bevinden - bestookt worden met granaten. De video werd nog niet onafhankelijk geverifieerd.
  [naar artikel]
 23. Russische soldaten tonen boobytrap die Oekraïense soldaten acherlieten in Azovstalfabriek (14/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Russische leger heeft de Azovstalfabriek in de Oekraïense havenstad Marioepol volledig in handen. Ze tonen de tunnels waar het Oekraïense verzet bijna drie maanden lang kon standhouden. Er ligt heel wat puin, en tussen het puin liggen wapens en medicijnen.
  [naar artikel]
 24. VIDEO. Oekraïens leger neemt 15 Russische soldaten gevangen na intens gevecht (29/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de regio Charkiv heeft het Oekraïense leger 15 Russische soldaten gevangen genomen. Er ontstond een vuurgevecht tussen Russische en Oekraïense troepen. De Russische soldaten zaten gevangen en gaven zich uiteindelijk over.
  [naar artikel]
 25. Oekraïense drone toont wat overblijft van vluchtend Russisch konvooi uit terug veroverde stad (03/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het Russische leger heeft zich teruggetrokken uit Lyman, de Oekraïense stad die al vier maanden bezet werd door Rusland, maar vorige week omsingeld werd door Oekraïense soldaten. Niet elke Russische soldaat kon het veroverde gebied op tijd ontvluchten en ook heel wat Russische legermateriaal is achtergebleven. Dat zouden bovenstaande beelden, die door een Oekraïense drone werden gemaakt, moeten bewijzen. Serhiy Haidai, de gouverneur van de Oekraïense provincie Loehansk, hoopt dat de herovering van Lyman een keerpunt in de oorlog zal zijn.
  [naar artikel]
 26. Kiev becijfert Russische verliezen op meer dan 50.000 troepen (06/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de al meer dan zes maanden durende oorlog in Oekraïne heeft het Russische leger volgens Oekraïense cijfers al meer dan 50.000 soldaten verloren. Na 195 dagen invasie zijn 50.150 Russische soldaten gesneuveld, zo heeft de Oekraïense generale staf dinsdag bekendgemaakt. Daarnaast zegt het Oekraïense leger 2.077 tanks, 4.484 pantservoertuigen, 236 vliegtuigen en 207 helikopters te hebben neergeschoten. Er is geen onafhankelijke bevestiging van de cijfers.
  [naar artikel]
 27. Defensie licht deelname aan EU-missie in Oekraïne toe, doel is om 15.000 Oekraïense soldaten op te leiden (16/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het ministerie van Defensie heeft meer details gegeven over de Belgische deelname aan de militaire bijstandsmissie van de Europese Unie om Oekraïne te steunen (‘European Military Assistance Mission’ of EUMAM). Die missie moet het mogelijk maken om tot 15.000 Oekraïense soldaten op te leiden in de strijd tegen de Russen.
  [naar artikel]
 28. Dodenaantal zwaar onderschat: volgens medewerker Zelensky sterven er 200 Oekraïense soldaten per dag (10/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een hooggeplaatste Oekraïense presidentiële adviseur heeft de BBC verteld dat er dagelijks tussen de 100 en 200 Oekraïense troepen sneuvelen aan de frontlinie. Mykhaylo Podolyak zegt ook dat Oekraïne honderden westerse artilleriesystemen nodig heeft om het speelveld met Rusland in de oostelijke Donbas-regio gelijk te trekken.
  [naar artikel]
 29. Oekraïense soldaten grappen met stokoud Russisch machinegeweer (08/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Dat de Russische soldaten niet allemaal het meest geavanceerde materiaal meekregen, was al duidelijk. Enkele dagen geleden doken beelden op van Oekraïense soldaten die een achtergelaten Russische M1910 vinden. Een machinegeweer dat al uitgevonden werd in 1885…
  [naar artikel]
 30. 10.000 Oekraïense soldaten gedood sinds begin van oorlog, hoe lang kan Oekraïne nog volhouden? “Munitie is groot probleem” (11/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Sinds het begin van de oorlog zijn er al een 10.000 soldaten overleden. Dat bevestigde de adviseur van de Oekraïense president Volodimir Zelenski, Oleksij Arestovitsj. Er zouden ook al een 20.000 Russische soldaten omgekomen zijn. De tol is hoog. Oud kolonel Roger Housen verwacht dat er de komende weken nog zwaar gevochten zal worden.
  [naar artikel]
 31. 215 krijgsgevangenen vrijgelaten door Rusland via ruil met pro-Kremlin politicus Medvedtsjoek (22/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een gevangenenruil tussen Oekraïne en Rusland, zijn 205 Oekraïense soldaten die vochten om de havenstad Marioepol en de belegerde Azovstaalfabriek vrijgelaten. Ook tien buitenlandse strijders die met het Oekraïense leger meevochten, zijn door Rusland vrijgelaten. Dat melden verschillende bronnen op Twitter, onder wie het kabinetshoofd van de Oekraïense president Zelensky, en is door een Oekraïense ambtenaar bevestigd aan persbureau Reuters.
  [naar artikel]
 32. Russische tank onder vuur: beelden tonen gevecht door de ogen van Oekraïense soldaten (09/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Oekraïense leger heeft beelden vrijgegeven van een aanval tegen Russische soldaten. Op de beelden is te zien hoe een Oekraïense tank de strijd in rijdt. Een tweede soldaat bestuurt een drone. Op 30 september annexeerde Rusland de oostelijke regio’s Loehansk en Donetsk, maar de gevechten zijn er nog steeds aan de gang.
  [naar artikel]
 33. Rusland beweert 600 Oekraïense soldaten te hebben gedood bij vergeldingsaanval, Kyiv ontkent (08/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Rusland beweert dat het zondag minstens 600 Oekraïense soldaten heeft gedood bij een aanval op militaire kazernes in Kramatorsk, in het oosten van Oekraïne. De aanval was een vergelding voor eerdere raketaanvallen op Russische kazernes. Daarbij stierven rond de jaarwisseling 400 Russische soldaten, zegt Kyiv. Oekraïne ontkent intussen het grote verlies aan manschappen.
  [naar artikel]
 34. Rusland beweert 600 Oekraïense soldaten te hebben gedood bij vergeldingsaanval, Kiev ontkent (08/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Rusland beweert dat het zondag minstens 600 Oekraïense soldaten heeft gedood bij een aanval op militaire kazernes in Kramatorsk, in het oosten van Oekraïne. De aanval was een vergelding voor eerdere raketaanvallen op Russische kazernes. Daarbij stierven rond de jaarwisseling 400 Russische soldaten, zegt Kiev. Oekraïne ontkent intussen het grote verlies aan manschappen.
  [naar artikel]
 35. Eerst gecastreerd met een breekmes, dan doodgeschoten: druk gedeeld filmpje van Russische soldaten is zoveelste bewijs van oorlogsgruwel (30/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Russische soldaten filmden zelf hoe ze een gevangen Oekraïense soldaat eerst met een breekmes castreerden en dan doodschoten. De gruwel in Oekraïne neemt verder toe. Vrijdag kwamen zeker 40 Oekraïense krijgsgevangenen om het leven.
  [naar artikel]
 36. ‘Schijnprocessen’ tegen gevangen Oekraïense soldaten. Op welke grond brengen de Russen hen voor de rechter? (15/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïense militaire leiders willen dat de internationale gemeenschap het berechten van gevangen Oekraïense soldaten en burgers door Rusland veroordeelt. In een gezamenlijke verklaring noemen ze de mogelijke processen een “wrede daad” en een “publieke belediging”. Wie zijn de verdachten? En wat wordt hen ten laste gelegd?
  [naar artikel]
 37. Ruim 260 soldaten geëvacueerd uit Azovstalfabriek in Marioepol na wekenlange blokkade (17/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Na een wekenlange blokkade hebben 264 Oekraïense soldaten de Azovstalfabriek verlaten, het laatste bolwerk van het Oekraïense verzet in de strategische belangrijke havenstad Marioepol. Ze worden naar door Rusland bezet gebied gebracht worden. Via een gevangenenruil kunnen ze later terugkeren, zegt de Oekraïense legerstaf maandag op Facebook.
  [naar artikel]
 38. Schokkende videobeelden tonen hoe Russische soldaten twee Oekraïense burgers in de rug doodschieten (12/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Twee ongewapende burgers wandelden in het begin van de oorlog in Oekraïne weg van Russische soldaten die hen net hadden aangesproken in een buitenwijk van Kiev. Plots duiken de militairen weer op en schieten de twee Oekraïners in de rug. Een van hen was op slag dood, de andere overleed later aan zijn verwondingen. Het Oekraïense gerecht onderzoekt het incident nu als een oorlogsmisdaad op basis van videobeelden ervan.
  [naar artikel]
 39. Geen 100.000 gesneuvelde soldaten, maar menselijke tol is gigantisch (01/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hoeveel Oekraïense soldaten zijn al gesneuveld in de oorlog en hoeveel burgers zijn al gedood? Ursula von der Leyen zette het debat op scherp met een omstreden uitspraak over “meer dan 100.000 gesneuvelde Oekraïense soldaten”.
  [naar artikel]
 40. Oekraïne en Rusland wisselen lijken van soldaten uit (04/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïne en Rusland hebben donderdag de lichamen van 160 soldaten aan elkaar overgedragen. Dat heeft de Oekraïense overheid zaterdag meegedeeld.
  [naar artikel]
 41. Team brengt vermiste en overleden Oekraïense soldaten terug naar huis: “Belangrijk voor hun families” (08/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Leonid Bondar en zijn team zoeken naar stoffelijke overschotten van Oekraïense soldaten. Ze zijn de eersten die zoeken sinds Oekraïne het oosten van het land heroverde van Russische troepen. Het is een gevaarlijke opdracht, want het gebied ligt vol met mijnen. De gevonden soldaten worden herenigd met hun rouwende families.
  [naar artikel]
 42. Video waarin Oekraïense soldaten vreugdedansje doen voor herovering Lyman meer dan miljoen keer bekeken (03/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een video waarin te zien is hoe Oekraïense soldaten enkele uren voor de herovering van het strategisch belangrijke stadje Lyman een vreugdedansje doen, is viraal gegaan op sociale media. Het Oekraïense leger slaagde er zaterdag in om de stad in de oostelijke regio Donetsk terug te winnen van de Russen, en dat zorgde uiteraard voor groot enthousiasme onder de Oekraïners.
  [naar artikel]
 43. Wagnergroep: “We sturen lichamen van Oekraïense soldaten die sneuvelden in Soledar terug in twintig vrachtwagens” (21/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De strijd om het Oekraïense mijnstadje Soledar heeft aan beide zijden onnoemelijk veel levens gekost. Het Russische huurlingenleger Wagner is nu van plan om de lichamen van Oekraïense soldaten die daar gesneuveld zijn terug te sturen naar hun thuisbasis. Dat zou in konvooi met een twintigtal vrachtwagens gebeuren, schrijft persagentschap Reuters.
  [naar artikel]
 44. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. “"Oekraïense soldaten in minderheid in Sjevjerodonetsk” (07/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov heeft westerse landen opnieuw gewaarschuwd voor het leveren van wapens aan Oekraïne. Het Oekraïense leger meldt dan weer dat het de Russische vloot 100 kilometer van de Oekraïense kust in de Zwarte Zee heeft geduwd, waar de schepen van Moskou al wekenlang een zeeblokkade uitvoeren. President Volodymyr Zelensky waarschuwt ondertussen dat de Russen de bovenhand hebben in Severodonetsk. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 45. Vreugdedansje van Oekraïense soldaten net voor herovering van Lyman gaat de wereld rond (03/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Oekraïense leger heeft Lyman na vier maanden Russische bezetting heroverd. De soldaten van president Zelenski konden de stad vorige week omsingelen en slaagden er zaterdag in de stad terug in te nemen. Sindsdien verschijnen talloze filmpjes op sociale media van Oekraïense vaandels die worden gehesen en Russische vlaggen en symbolen die worden verwijderd. Enkele uren voor de stad werd heroverd, deden enkele zegezekere Oekraïense soldaten een uitbundig vreugdedansje. De beelden gaan de wereld rond en werden intussen al meer dan een miljoen keer bekeken.
  [naar artikel]
 46. Vreugdedansje van Oekraïense soldaten net voor herovering van Lyman gaat de wereld rond (03/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het Oekraïense leger heeft Lyman na vier maanden Russische bezetting heroverd. De soldaten van president Zelensky konden de stad vorige week omsingelen en slaagden er zaterdag in de stad terug in te nemen. Sindsdien verschijnen talloze filmpjes op sociale media van Oekraïense vaandels die worden gehesen en Russische vlaggen en symbolen die worden verwijderd. Enkele uren voor de stad werd heroverd, deden enkele zegezekere Oekraïense soldaten een uitbundig vreugdedansje. De beelden gaan de wereld rond en werden intussen al meer dan een miljoen keer bekeken.
  [naar artikel]
 47. Rusland claimt dood van 600 Oekraïense soldaten bij grootste aanval op militairen sinds begin oorlog, maar media zien geen bewijs (08/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland zegt 600 soldaten te hebben gedood bij een raketaanval op een Oekraïense legerbasis in Kramatorsk. De aanval zou een vergelding zijn voor de Oekraïense aanval van vorige week, waarbij veel Russische soldaten om het leven kwamen. Oekraïne heeft nog niet gereageerd, maar media ter plaatse zien geen enkel bewijs dat er bij Russische aanvallen veel mensen om het leven zijn gekomen.
  [naar artikel]
 48. Oekraïense hackers: “We deden ons voor als knappe vrouwen en ontfutselden zo strategische informatie van Russische soldaten” (06/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De oorlog tussen Rusland en Oekraïne wordt niet alleen aan de frontlinie, maar ook online uitgevochten. Zo gebruikten Oekraïense hackers volgens een rapport van de Britse krant ‘The Financial Times’ vorige maand neppe profielen met foto’s van knappe vrouwen om de locatie van Russische soldaten te ontfutselen. Die strategisch belangrijke informatie speelden de hackers vervolgens door aan het Oekraïense leger.
  [naar artikel]
 49. Is Russische belofte een list? Oekraïne over terugtrekking troepen: "Russen hergroeperen, soldaten trekken naar het oosten"  (30/03/2022 - VRT NWS)
  Oekraïne staat zeer wantrouwig tegenover de beloftes van Rusland om de militaire activiteit rond hoofdstad Kiev en Tsjernihiv terug te schroeven. De Oekraïense legertop gelooft dat het eerder om een hergroepering van de troepen rond die steden zal gaan, om het Oekraïense leger te misleiden. Bovendien zou Rusland de weggehaalde soldaten in het oosten inzetten.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]e. Disclaimer. Privacy policy