Zelfs het kleinste kind kan de formule van ‘het traagste dieet ter wereld’ volgen: elke maaltijd eet je een hap mínder van iets ongezonds en een hap méér van iets gezonds. Heeft zo’n simpele techniek echt effect? Diëtist Michaël Sels gelooft erin, op voorwaarde dat je met zijn extra advies deze valkuilen vermijdt. “Zet alleen groenten op tafel. De rest van je bord schep je op in de keuken.” [naar artikel]
Zelfs het kleinste kind kan de formule van ‘het traagste dieet ter wereld’ volgen: elke maaltijd eet je een hap mínder van iets ongezonds en een hap méér van iets gezonds. Heeft zo’n simpele techniek echt effect? Diëtist Michaël Sels gelooft erin, op voorwaarde dat je met zijn extra advies deze valkuilen vermijdt. “Zet alleen groenten op tafel. De rest van je bord schep je op in de keuken.” [naar artikel]
Ging je in 2023 gezonder eten maar is het eerste pakje friet al gepasseerd? En was je van plan om vandaag niet te koken maar snel even langs de kebabzaak te gaan? Geen paniek! No Fairytales helpt je uit de nood. Met het Traagste Dieet ter Wereld lukt het je wél om dit jaar gezonder […] Het bericht Houd je gezonde voornemens wél vol met het ‘Traagste Dieet ter Wereld’ verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Of comfortfood ook gezond kan zijn? Zeker weten! De groentetortilla’s van No Fairytales brengen ons een stapje dichter bij lekker én gezond eten. Oprichtster Bernadette Kooijman wil mensen aanzetten om hun eetgedrag beetje bij beetje aan te passen en komt daarom met het Traagste Dieet ter Wereld. Dat vonden wij de ideale gelegenheid om met […] Het bericht INTERVIEW Bernadette Kooijman, de vrouw achter No Fairytales en het Traagste Dieet ter Wereld: ‘We zijn geen klets-merk, maar een doe-merk‘ verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Sterren zoals Bruce Springsteen (73) en Chris Martin (46) zijn grote fan van het OMAD-dieet, waarmee ze heel wat kilo’s afvielen. De zangers eten maar één maaltijd per dag, om hun gewicht te controleren en zich beter in hun vel te voelen. Wat houdt dit dieet precies in? En kan dat werken op lange termijn? Wij vroegen advies aan diëtist Michael Sels (UZA) nadat een studie bijwerkingen ontdekte. “Natuurlijk ga je hiermee afvallen, maar er zijn valkuilen waar je moet voor oppassen.” [naar artikel]
Voor het zesde jaar op rij is het mediterraanse dieet verkozen tot het beste dieet ter wereld. Dat werd bekendgemaakt door het US News & World Report. Maar zijn de gezonde voedingsgewoonten uit landen rond de Middellandse Zee ook een effectieve manier om af te vallen? Diëtist Michaël Sels licht toe. [naar artikel]
Je aders gezond houden, hoe doe je dat? Diëtist Michael Sels vertelt je wat je moet weten om je bloed vlotjes te laten rondpompen - en je hart, brein en ledematen in topconditie te houden. “Vaak wordt het probleem pas opgemerkt als het te laat is, gelukkig kan je dat voorkomen door enkele basistips voor je voeding toe te passen.” Extra voordeel: zijn advies is goed voor iederéén aan tafel, van jong tot oud. [naar artikel]
Alleen maar dierlijke producten eten zoals vlees, vis en eieren. Velen zouden er hun neus voor optrekken, en toch is het ‘carnivoordieet’ in opmars. Mensen zijn lyrisch over de gevolgen: ze zouden makkelijk tientallen kilo’s afvallen en het zou helpen tegen menopauzeklachten. Maar hoe gezond is het echt? Diëtiste Sanne Mouha wijst op de valkuilen. “Geen fijn vooruitzicht, hé.” [naar artikel]
De ene ontbijt met een kom yoghurt en fruit of havermout, de ander zweert bij een gebakken eitje of een toast avocado. Nog een andere categorie slaat het ontbijt over onder de noemer ‘intermittent fasting’ of drinkt gewoon een tas koffie. Welk ontbijt zorgt ervoor dat je zonder honger de lunch haalt en is écht gezond? Diëtist Michaël Sels bespreekt de 7 meest gekozen ontbijtjes: “De norm is één eitje per dag, eet je er ‘s ochtends eentje en ‘s avonds spaghetti, dan heb je er al te veel op.” [naar artikel]
De ene ontbijt met een kom yoghurt en fruit of havermout, de ander zweert bij een gebakken eitje of een toast avocado. Nog een andere categorie slaat het ontbijt over onder de noemer ‘intermittent fasting’ of drinkt gewoon een tas koffie. Welk ontbijt zorgt ervoor dat je zonder honger de lunch haalt en is écht gezond? Diëtist Michaël Sels bespreekt de 7 meest gekozen ontbijtjes: “de norm is één eitje per dag, eet je er ‘s ochtends eentje en ‘s avonds spaghetti, dan heb je er al te veel op.” [naar artikel]
Vier lange jaren hebben we het zonder de steelse blikken tussen Kobe Ilsen (40) en Danira Boukhriss Terkessidis (32) moeten doen. Maar nu is Over eten terug. Het tweetal zet zijn tanden in de maaltijd die één op de vijf Vlamingen al eens overslaat: het ontbijt. “Elke diëtist zal het afraden, maar ik verloor er wel vijftien kilo door.” [naar artikel]
Diëten zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Of je nu wil afvallen of aankomen, vaak is het handig om je hierin te laten begeleiden. Deze week is het dan ook Week van de Diëtist. Wij vroegen aan vier diëtisten wat gezond eten voor hen inhoudt, waarom ze diëtist zijn geworden, en hoe […] Het bericht WEEK VAN DE DIËTIST 4 diëtisten over hun beroep en hun ideale laatste avondmaal verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Je aders gezond houden, hoe doe je dat? Diëtist Michael Sels vertelt je wat je moet weten om je bloed vlotjes te laten rondpompen - en je hart, brein en ledematen in topconditie te houden. “Vaak wordt het probleem pas opgemerkt als het te laat is, gelukkig kan je dat voorkomen door enkele basistips voor je voeding toe te passen.” Extra voordeel: zijn advies is goed voor iederéén aan tafel, van jong tot oud. [naar artikel]
Afvallen, diëten, vermageren, ... Noem het zoals je wil, maar velen die er zich om welke reden dan ook aan wagen, merken dat het niet altijd een sinecure is. Maar waarom verloopt zo’n dieet vaak niet zoals gehoopt? Israëlische onderzoekers zien alvast één verklaring. [naar artikel]
Te weinig tijd, geen honger of een streng dieet zoals intermittent fasting: iedereen slaat al weleens een maaltijd over. Volgens een nieuwe Amerikaanse studie denk je daar maar beter twee keer over na. Wat als je toch een maaltijd overslaat? En waarom is het écht geen goed idee? Diëtist Michaël Sels legt uit. [naar artikel]
Je aders gezond houden, hoe doe je dat? Diëtist Michael Sels vertelt je wat je moet weten om je bloed vlotjes te laten rondpompen - en je hart, brein en ledematen in topconditie te houden. “Vaak wordt het probleem pas opgemerkt als het te laat is, gelukkig kan je dat voorkomen door enkele basistips voor je voeding toe te passen.” Extra voordeel: zijn advies is goed voor iederéén aan tafel, van jong tot oud. [naar artikel]
Kim Kardashian betaalt een flinke prijs voor haar indrukwekkende verschijning op het Met Gala: het regent online woedende reacties. Om in haar iconisch jurk te passen — Marilyn Monroe droeg de jurk al eens in 1962 — viel de superster namelijk op 3 weken tijd 7 kilogram af. Klinisch diëtiste Sanne Mouha legt uit hoe (on)gezond zo'n crashdieet is, en waarschuwt dat de boodschap van de realityster nog gevaarlijker is dan het dieet. “Vooral vitaminen en proteïnen zijn belangrijk.” [naar artikel]
Wie op zoek is naar een gezond alternatief om een zoete goesting op te vangen, belandt via sociale media al snel bij dadels. Dit ‘snoepje van de natuur’ smaakt naar karamel en wordt door health goeroes op TikTok en Instagram geprezen. Maar hoe gezond is de gedroogde vrucht écht? En mag je er effectief een hele doos van opeten zoals sommigen beweren? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA legt uit. [naar artikel]
Na de eindejaarsfeesten willen we allemaal graag de feestkilo’s terug wegwerken. Maar als we een gezond voedingspatroon willen kweken, moeten we volgens kok en diëtist Michaël Sels stoppen met onszelf beperkingen op te leggen. “De mindermethode werkt niet”, zegt hij. “Door dingen te verbieden, kan je jezelf niet motiveren.” De expert ontkracht hardnekkige misverstanden over voeding. [naar artikel]
Zin in gezond, maar lekker comfortfood? Diëtist Michaël Sels van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen zet een heerlijke bloemkoolpizza margherita op tafel. “Ook ideaal voor het opmaken van restjes”, knipoogt de diëtist. [naar artikel]
Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.” [naar artikel]
Op een vrijdag de dertiende is het voor bijgelovige types sowieso opletten geblazen, maar dit jaar is de kans net iets groter dat tegenslag je treft. De tweede vrijdag van 2023 staat namelijk ook bekend als quitter’s day: de dag waarop je o zo gemeende goede voornemens sneuvelen. Geen paniek voor wie dat ene dieet al opgeeft: nu is het uitgelezen moment om te beginnen met het traagste dieet ter wereld. “We maken geen sexy beloftes, maar de kilo’s die je kwijtspeelt, blijven wel weg”, aldus de dames erachter. [naar artikel]
Volgens een nieuwe studie is frequent een maaltijd overslaan niet goed voor je: het zou je kans op overlijden aan hart- en vaatziekten met maar liefst 91 procent verhogen. Intermittent fasting wordt nochtans al lang geprezen voor zijn gezondheidsvoordelen. Moeten we de nieuwe studie voor waar aannemen? Hoe (on)gezond is vasten echt? Diëtist Michael Sels schetst de impact ervan op je lichaam. [naar artikel]
Bijna 1 op de 3 Belgen schrapt vlees minstens één keer per week en ook het aantal vegetariërs en veganisten in ons land is verdubbeld. Met de VeggieChallenge hoopt organisatie EVA die aantallen deze maand nog te boosten. Maar hoe gezond is plantaardig eten echt? Val je sowieso af als je vlees, vis – en eventueel zuivel – schrapt, en kom je bij als je daar ooit mee stopt? Diëtist Michaël Sels licht toe. “Groenteburgers zijn hun naam niet altijd waardig.” [naar artikel]
Vegetariërs gruwen ervan maar op Tiktok, tegenwoordig het paradijs voor trends in zowat elk segment, zijn gebruikers lovend over het ‘leeuwendieet’. Het principe? Simpel: laat de carnivoor in je los en eet dertig dagen lang alleen maar vlees. Volgens fans zou het kwaaltjes als slapeloosheid, bepaalde allergieën en huidaandoeningen helpen verdwijnen. Is dit écht het dieet dat we nodig hebben? Of zijn er ook gevaren aan verbonden? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA legt het uit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.