De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Schrijver van ‘Dos Cervezas’ werkte drie jaar aan ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “Alles moest kloppen, tot wegretoucheren van prikkeldraad toe”

Het Laatste Nieuws

17/01/2023 - 14:12

‘Het verhaal van Vlaanderen’ wordt verteld door Tom Waes, maar de man die dat verhaal schreef, is Jesse Fabré (45). Hij is al jaren de vaste eindredacteur van Waes, en hij schreef ook de onvergetelijke tekst van de carnavalshit ‘Dos Cervezas’. Met dat liedje was hij in één dag klaar, ‘Het verhaal van Vlaanderen’ houdt hem al zo’n drie jaar bezig. “We spraken met bijna 200 experten, elk detail moest juist zijn.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ondanks ‘Verhaal van Vlaanderen’ en de ‘Canon van Vlaanderen’ slaagde Jambon nooit in nieuw, wervend verhaal voor Vlaams niveau, trekt hij straks Europese lijst? (11/07/2023 - Express)
  2023 Is het jaar dat Vlaanderen ‘populair’ werd: al weken staat de ‘Canon van Vlaanderen’ op nummer één in de boekentop, en met ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ bereikte de VRT naar eigen zeggen “1,8 miljoen huiskamers”. Een scenario waarvoor men bij N-VA blind zou tekenen, toen men in 2019 voorzichtig in het Vlaamse regeerakkoord aanzetten […]
  [naar artikel]
 2. MEDIAWATCHERS. “In Nederland gaan ze Het Verhaal van Vlaanderen leren kennen dankzij Tom Waes” (09/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf eind maart kan je ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ ook op de Nederlandse televisie bekijken. Dat onze noorderburen fan zijn van Tom Waes is geen geheim, na het succes van ‘Undercover’ en ‘Reizen Waes’. “Zijn profiel klopt ook helemaal voor deze reeks”, vindt televisiejournalist Mark Coenegracht in de podcast ‘De Mediawatchers’. “Ik heb de Nederlandse versie van het programma gezien, ‘Het Verhaal van Nederland’, en Tom lijkt wel een copy paste van hun presentator.” Luister hierboven naar de volledige aflevering van de podcast.
  [naar artikel]
 3. “Ik werd uitgescholden voor nazi. Waanzin”: Tom Waes blikt terug op 'Het Verhaal van Vlaanderen' (07/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik maak al twintig jaar tv, maar dit is toch van een andere orde.” Voor tv-maker Tom Waes (54) is ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ zo mogelijk het relevantste wat hij ooit deed. Geen wonder, want hij slaagde erin om wekelijks meer dan een miljoen kijkers warm te maken voor geschiedenis. Al kwam er ook veel kritiek, over ‘propaganda’ en ‘misbruik van overheidssteun’. Nu de laatste aflevering uitgezonden is, blikt Tom Waes in Dag Allemaal uitgebreid terug. “Hier en daar stonden Flaminganten op hun achterste poten. ‘Dit lijkt steeds meer het verhaal van België dan dat van Vlaanderen.’”
  [naar artikel]
 4. “Ik ben niet bang voor een burn-out, maar ik blijf waakzaam”: Tom Waes beleefde door ‘Het verhaal van Vlaanderen’ een zwaar jaar (01/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “‘Ik werkte jaren achter de schermen voor mensen als Bart De Pauw en Mark Uytterhoeven. Dat helpt om op een volwassen manier met beroemdheid om te gaan.” Gelukkig maar, want nu hij weer elke zondag op tv komt met ‘Het Verhaal Van Vlaanderen’, zit anoniem over straat lopen er voor Tom Waes (54) meer dan ooit niet meer in. In Dag Allemaal vertelt hij honderduit over z’n nieuwe programma, z'n erg drukke leven en z'n visie op beroemd zijn. “Ik kom vaak kinderen tegen die zeggen dat ze beroemd willen worden. Dan denk ik: ben je zeker?”
  [naar artikel]
 5. Tom Waes veilt zijn jas uit ‘Het verhaal van Vlaanderen’ voor goed doel (06/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In de nieuwe Radio 2-ochtendshow ‘Goeiemorgen morgen!’ kregen Peter Van de Veire (51) en zijn sidekick, ‘Dertigers’-actrice Kim Van Oncen, het gezelschap van de bekendste leraar geschiedenis van Vlaanderen, Tom Waes (54). Hij droeg toevallig de jas die hij steeds draagt in Eén-programma ‘Het verhaal van Vlaanderen’, een kans die gastheer Peter niet kon laten liggen. “Mogen wij die hebben?”
  [naar artikel]
 6. N-VA is blij met ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “Maar wie dit propaganda noemt, ziet spoken” (03/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Naar ‘Het verhaal van Vlaanderen’ keken zondagavond 1,1 miljoen mensen. Bij N-VA zijn ze blij, want de geschiedenisles van Tom Waes is een gevolg van een regel die de partij in het Vlaams bestuursakkoord liet opnemen: meer aandacht op de VRT voor de Vlaamse identiteit. Het programma werd ook gemaakt met subsidies van N-VA-ministers Jan Jambon, Zuhal Demir en Ben Weyts. Is ‘Het verhaal van Vlaanderen’ een verdoken N-VA-pamflet?
  [naar artikel]
 7. De eerste Vlamingen hadden een kleurtje en schrik voor de holenbeer: wat de docureeks ‘Het verhaal van Vlaanderen’ ons leert (06/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Elke zondagavond duikt Tom Waes in de geschiedenis van Vlaanderen. Kosten noch moeite werden gespaard voor de prestigieuze reeks ‘Het verhaal van Vlaanderen’. Maar welk verhaal valt er precies te vertellen? En welke belangrijke gebeurtenissen vonden er in onze streek plaats? “Eén van de verhandelde ‘producten’ waren slaven.”
  [naar artikel]
 8. "400.000 euro is veel geld, maar het is maar 0,01 procent van het budget": Tom Waes over de kritiek op 'Het verhaal van Vlaanderen' (07/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik maak al twintig jaar tv, maar dit is toch van een andere orde.” Voor tv-maker Tom Waes (54) is ‘Het verhaal van Vlaanderen’ zo mogelijk het relevantste wat hij ooit deed. Geen wonder, want hij slaagde erin om wekelijks meer dan een miljoen kijkers warm te maken voor geschiedenis. Al kwam er ook veel kritiek, over “propaganda” en “misbruik van overheidssteun”. Nu de laatste aflevering uitgezonden is, blikt Tom Waes in ‘Dag Allemaal’ uitgebreid terug. “Hier en daar stonden flaminganten op hun achterste poten. ‘Dit lijkt steeds meer het verhaal van België dan dat van Vlaanderen.’”
  [naar artikel]
 9. Het waargebeurde verhaal achter de populaire Netflixreeks ‘Maid’: “Ik moest me inhouden om de restjes dure champagne niet op te drinken” (21/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Sigarettenvrouwtje verstopte haar peuken in de diepvries en in het Pornohuis lagen de seksboekjes en het glijmiddel maar voor het grijpen. Stephanie Land (43) aanschouwde de zotste taferelen in die zes jaar dat ze in Washington als schoonmaakster voor rijke families werkte. In 2019 pende ze haar gebeurtenissen neer in ‘Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother’s Will to Survive’, waar nu een razend succesvolle Netflix-adaptatie van gemaakt werd. Dit is het waargebeurde verhaal achter ‘Maid’.
  [naar artikel]
 10. Metejoor staat meteen op één met zijn debuutplaat: “Mijn opa voorspelde: ‘Gij gaat het maken, Joris’” (07/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zijn grote doorbraak met ‘1 Op Een Miljoen’ werd overschaduwd door het plotse overlijden van zijn opa en tante. En bij de release van zijn debuutalbum ‘Metejoor’ lag hij in bed met corona. Maar sinds vrijdag is Metejoor (30) terug uit quarantaine. Met een plaat die op één staat, een glansrol in ‘Een echte job’ én volgende week staat hij drie keer in de Lotto Arena met ‘Vlaanderen Zingt Hazes’. “Anderhalf jaar geleden was het ‘Who the hell is Metejoor’?! Vandaag zit ik in een luxepositie”, glundert hij. In een uitgebreide babbel vertelt de zanger over de hoogtes en laagtes van de voorbije jaren: “Op het moment dat m’n opa stierf, moest ik optreden tijdens ‘The Voice’.”
  [naar artikel]
 11. INTERVIEW. Bart De Wever over ‘Het verhaal van Vlaanderen’, de subsidies en de discussie over de Guldensporenslag: “Waar zàgen ze toch over?” (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Hij is fan van ‘Het verhaal van Vlaanderen’, zegt Bart De Wever. Dat mag ook wel, want zijn N-VA was gul met subsidies. “Als je het uitrekent per kijker per aflevering, heb je dus voor een paar centen aan volkspedagogie gedaan.” Maar de suggestie dat het programma vooral de Vlaamse identiteit moet dienen, zit hem hoog. “Tom Waes zei voor de reeks op tv kwam dat ‘de flaminganten gingen verschieten.’ O jee, dacht ik toen al.” En dan moesten de Guldensporenslag als een soort van socialistisch ontwaken en de Vlamingen die ‘de Taliban van hun tijd waren’ nog komen.
  [naar artikel]
 12. VRT spaart kosten noch moeite voor ‘Het verhaal van Vlaanderen’: Historisch groot (en niet enkel op tv) (07/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Drie jaar ‘in the making’, en eigenlijk zelfs 38.000 jaar. Met ‘Het verhaal van Vlaanderen’ pakt de VRT uit met een van haar grootste projecten ooit. Niet enkel op tv, want de historische docureeks met Tom Waes (54) duikt ook op in de klas, op de radio en onder de kerstboom. Zelfs Suske en Wiske doen mee.
  [naar artikel]
 13. Limburg komt bijna niet aan bod in ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “We kijken naar de geschiedenis van West-Vlaanderen” (04/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Druk bekeken, dat wel, maar in het Eén-programma ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ wordt het aparte Limburgse verhaal tot nu genegeerd. Nochtans is Limburg qua oppervlakte bijna een vijfde van het huidige Vlaanderen. De titel dekt de lading niet.
  [naar artikel]
 14. Tom Waes spot op MIA’s met kritiek op zijn Antwerpse “tussentaal”: “Amai mijn botten!” (26/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Tom Waes was op de MIA’s om een award uit te reiken, maar voor hij dat deed, moest er hem iets van het hart. De presentator van ‘Het verhaal van Vlaanderen’ reageerde op de kritiek die Geert Bourgeois deze week uitte in de media. “Ik beloof u plechtig dat ik die tussentaal nooit meer zal hanteren vanaf nu. Vanaf na is ’t gewoen in ‘t plat Antwerps.”
  [naar artikel]
 15. ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ scoort ook in Nederland: “Omdat Tom Waes het presenteert, niet omdat het ons zo interesseert” (01/04/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Nederland gaat helemaal overstag voor Tom Waes (54). De tv-maker en acteur was er al populair dankzij ‘Reizen Waes’ en de serie ‘Undercover’ en scoort er nu ook met ‘Het Verhaal van Vlaanderen’. “Niet omdat jullie geschiedenis ons zo interesseert, maar omdat Tom het presenteert.”
  [naar artikel]
 16. Van Tomorrowland-fee tot dj bij MNM: het ‘sprookjesleven’ van Laura Govaerts. “Alles lijkt me te overkomen” (17/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Van TML-fee naar MNM-dj: Laura Govaerts (28) deed het destijds van het ene jaar op het andere. Of beter: het ‘overkwam’ haar. Vijf jaar later is ze de vaste avondblok-stem bij MNM en zette ze haar eerste tv-stappen in ‘Vlaanderen Vakantieland’. Kennismaking met een rijzende ster, ook letterlijk. “Ja, ik ben groter dan m’n vriend.”
  [naar artikel]
 17. KIJK. Tom Waes gaat terug in de tijd en zingt ‘Dos Cervezas’ op de Grote Markt van Antwerpen (16/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaanderen Zingt kondigde het al aan: een spetterende verrassingsact. Wanneer Tom Waes op het podium op de Grote Markt van Antwerpen klom, ging het publiek helemaal uit hun dak. De Antwerpenaar zong nog eens zijn one-hit wonder ‘Dos Cervezas’, bekend uit het programma ‘Tomtesterom’. Waes bracht meer sfeer dan dat hij effectief zong, maar dat vond het aanwezige publiek geen probleem. Zij genoten met volle teugen van de act.
  [naar artikel]
 18. KIJK. Tom Waes gaat terug in de tijd en zingt ‘Dos Cervezas’ op de Grote Markt van Antwerpen (16/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaanderen Zingt kondigde het al aan: een spetterende verrassingsact. Wanneer Tom Waes op het podium op de Grote Markt van Antwerpen klom, ging het publiek helemaal uit hun dak. De Antwerpenaar zong nog eens zijn one-hit wonder ‘Dos Cervezas’, bekend uit het programma ‘Tomtesterom’. Waes bracht meer sfeer dan dat hij effectief zong, maar dat vond het aanwezige publiek geen probleem. Zij genoten met volle teugen van de act.
  [naar artikel]
 19. “Dat enkele 'rariteiten' wonnen, was niet altijd naar de zin van de andere artiesten”: dit zijn de opvallendste winnaars van 'Zomerhit' (18/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Komende zaterdag, op 19 augustus, is het zover. Dan wordt onder de vuurtoren van Blankenberge bekendgemaakt wie dé ‘Zomerhit’-trofee van 2023 wint. Maar ken jij de nummers van de oud-winnaars nog? Van ‘Dos cervezas’ van Tom Waes, tot ‘Ik geloof’ van Marleen. ‘TV Familie’ zet een aantal van de meest opvallende winnaars op een rijtje.
  [naar artikel]
 20. Ook ‘The guardian’ bemoeit zich met ‘Het verhaal van Vlaanderen’ (26/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  ‘Het verhaal van Vlaanderen’, die tiendelige documentairereeks over de geschiedenis van Vlaanderen, wordt nu ook op de korrel genomen door ‘The guardian’. De Britse krant stelt zich de vraag of het prestigeproject, dat in totaal zo’n 2 miljoen euro aan subsidies van de Vlaamse overheid kreeg, het Vlaamse erfgoed niet vooral gebruikt als propaganda en rakelt zo de hele discussie opnieuw op.
  [naar artikel]
 21. Ook ‘The Guardian’ bemoeit zich met ‘Het verhaal van Vlaanderen’ (26/02/2023 - Gazet van Antwerpen)
  ‘Het verhaal van Vlaanderen’, die tiendelige documentairereeks over de geschiedenis van Vlaanderen, wordt nu ook op de korrel genomen door ‘The Guardian’. De Britse krant stelt zich de vraag of het prestigeproject, dat in totaal zo’n 2 miljoen euro aan subsidies van de Vlaamse overheid kreeg, het Vlaamse erfgoed niet vooral gebruikt als propaganda en rakelt zo de hele discussie opnieuw op.
  [naar artikel]
 22. Tom Waes reageert op kritiek op ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “Iedereen heeft zijn eigen invulling” (11/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Tom Waes is het niet eens met de kritiek op ‘Het verhaal van Vlaanderen’. In ‘De Afspraak’ zei de presentator maandag dat “iedereen zijn eigen invulling heeft” van de bedoeling van het programma, en dat de 400.000 euro onderwijssubsidies die ernaartoe vloeiden “eigenlijk een peulschil zijn”.
  [naar artikel]
 23. “Hij bedacht de meest afgrijselijke rituelen”: Belgische sekteleider verwekte 40 jaar lang kinderen bij z'n volgelingen, om ze daarna ‘uit te delen’ (26/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen start op Streamz de docureeks ‘De 42 kinderen van de goeroe’: het waargebeurde verhaal van de Brusselse sekteleider Edgard Doulière. Veertig jaar lang lokte die honderden vrouwen naar zijn sekte, en hij maakte de meesten zwanger. De baby’s liet de goeroe daarna verdwijnen in een schimmig adoptiecircuit. Portret in drie delen van een ‘spirituele crimineel’, die ook de dood van de dochter van schrijver Georges Simenon op zijn geweten heeft. “Vrouwen konden onmogelijk nog achterhalen wie de vader van hun kind was.”
  [naar artikel]
 24. De Belgische ‘Tinder Swindler’ X.S. riskeert zes jaar cel: “Charmeren, chanteren en seksueel afmaken” (10/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Don’t fuck it up with me... Als je nog een keer zegt ‘dit is niet leuk’, gooi ik alles online.” Zo bedreigde X.S. (27) uit Deurne zijn slachtoffers van wie hij - via een vals profiel - eerst naaktbeelden aftroggelde om ze erna te gebruiken tegen hen. Hij maakte meer dan 27 slachtoffers en riskeert nu een celstraf van 6 jaar wegens verkrachting, aanranding en bedreigingen. Het verhaal van ‘Jonas’, het Trojaans paard dat maar één doel had: “seksueel afmaken.”
  [naar artikel]
 25. 'De drie zussen van Auschwitz' vertelt pakkend Holocaust-verhaal: “Ik wou dat ik kon zeggen dat ik het verzonnen had” (15/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Met haar Holocaustromans ‘De tatoeëerder van Auschwitz’ en ‘Het meisje dat twee kampen overleefde’ brak de Australische bestsellerschrijfster Heather Morris (67) wereldwijd miljoenen lezersharten. Dat doet ze nu opnieuw met ‘De drie zussen van Auschwitz’, een minstens even aangrijpend waargebeurd verhaal over drie jonge Slowaakse zussen die samen de horror van de nazikampen overleefden. “Niets minder dan een mirakel, dat zeggen zelfs Holocausthistorici.”
  [naar artikel]
 26. 'De drie zussen van Auschwitz' vertelt verbluffend Holocaust-verhaal: “Ik wou dat ik kon zeggen dat ik het verzonnen had” (15/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Met haar Holocaustromans ‘De tatoeëerder van Auschwitz’ en ‘Het meisje dat twee kampen overleefde’ brak de Australische bestsellerschrijfster Heather Morris (67) wereldwijd miljoenen lezersharten. Dat doet ze nu opnieuw met ‘De drie zussen van Auschwitz’, een minstens even aangrijpend waargebeurd verhaal over drie jonge Slowaakse zussen die samen de horror van de nazikampen overleefden. “Niets minder dan een mirakel, dat zeggen zelfs Holocausthistorici.”
  [naar artikel]
 27. Belgische sekteleider verwekte 40 jaar lang kinderen om ze daarna ‘uit te delen’: “Hij wilde een überras creëren” (26/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen start op Streamz de docureeks ‘De 42 kinderen van de goeroe’: het waargebeurde verhaal van de Brusselse sekteleider Edgard Doulière. Veertig jaar lang lokte die honderden vrouwen naar zijn sekte, en hij maakte de meesten zwanger. De baby’s liet de goeroe daarna verdwijnen in een schimmig adoptiecircuit. Portret in drie delen van een ‘spirituele crimineel’, die ook de dood van de dochter van schrijver Georges Simenon op zijn geweten heeft.
  [naar artikel]
 28. Nederland smelt voor Tom Waes: “‘Het Verhaal van Vlaanderen’ wordt hier enkel uitgezonden omdat hij presenteert” (30/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Nederland smelt en zwijmelt voor Tom Waes. Na de kennismaking in ‘Undercover’ flirtte ‘Reizen Waes’ met de kijkcijfersrecords op zondagavond en nu nestelt onze landgenoot zich er met ‘Het verhaal van Vlaanderen’ in miljoenen harten. “Eerlijk,” klinkt het bij de gerenomeerde tv-recensente Angela De Jong. “Dat programma wordt in Nederland enkel uitgezonden omdat hij het presenteert.” En naast zijn charmes heeft hij er nog één bijzonder verrassend wapen. “Ik schaam me dat dat nog niet gebeurd is,” klinkt het bij een bekende media-journalist.
  [naar artikel]
 29. Nog geen jaar na succesalbum ‘130 Kilo’ is rapper Dikke terug: “Alles veranderd op die tijd” (26/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nog geen jaar na het succes van ‘130 Kilo’ staat Dikke steviger dan ooit. Het uitstekende vervolg ‘Nooduitgang’ toont een nieuwe kant van de Lummense rapper. “Om door die deur te stappen, moest ik mijn oude leven achterlaten.”
  [naar artikel]
 30. Tom Waes in de bres voor ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “Het geld was nodig om dit programma te maken” (11/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Op zondagavond dompelt Tom Waes (54) de kijkers op Eén onder in onze Vlaamse geschiedenis. Er werden kosten noch moeite gespaard voor de docureeks ‘Het verhaal van Vlaanderen’. Maar net daar wringt volgens sommigen het schoentje. Het programma kreeg dan ook al heel wat kritiek over zich heen. Maar de presentator van dienst snelt ter verdediging in ‘De afspraak’. “Voor mij draait het rond de mensen die er iets uit kunnen leren.”
  [naar artikel]
 31. “Hij is iets van plan”, sms’te ze. Een paar uur later was ze dood: het waargebeurde verhaal achter ‘The Murdaugh Dynasty’ (18/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De naam ‘Murdaugh’ staat in South Carolina al jaar en dag synoniem aan pure macht. Maar wanneer Maggie Murdaugh en haar zoon Paul in 2021 vermoord worden teruggevonden, gaat de doos van Pandora open. Wat volgt zijn plotwendingen waar de makers van ‘Dynasty’ hun neus voor zouden optrekken. Verslavingen, miljoenenfraude en drie extra moorden: het waargebeurde verhaal achter de documentaire ‘Low Country: The Murdaugh Dynasty’ (te zien op Streamz) is een ware rollercoaster. “Hij zette de aanslag op z'n leven zélf in scène.”
  [naar artikel]
 32. Onze man was op de mysterieuze ‘The Masked Singer’-reveal party: “Echt alles is in thema” (22/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een honderdtal genodigden konden gisteren live kennismaken met drie gloednieuwe ‘The Masked Singer’-figuren. Ook ‘Soaperstar’, ‘Groot Licht’ en ‘Champignon’ zullen op 3 februari aantreden in het derde seizoen van Vlaanderens populairste wedstrijd. Onze reporter was bij de exclusieve ‘reveal party’ en kon de drie pakken als één van de eersten bewonderen.
  [naar artikel]
 33. Exclusief! Onze man was op de mysterieuze ‘The Masked Singer’-reveal party: “Echt alles is in thema” (22/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een honderdtal genodigden konden gisteren live kennismaken met drie gloednieuwe ‘The Masked Singer’-figuren. Ook ‘Soaperstar’, ‘Groot Licht’ en ‘Champignon’ zullen op 3 februari aantreden in het derde seizoen van Vlaanderens populairste wedstrijd. Onze reporter was bij de exclusieve ‘reveal party’ en kon de drie pakken als één van de eersten bewonderen.
  [naar artikel]
 34. Metejoor vertelt onwaarschijnlijk verhaal in ‘Het Rad’: “Ze dachten dat we kernwapens in de auto hadden” (24/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Kandidate Chloë raadde vanavond in ‘Het Rad’ al na één seconde wie de letterzetter van dienst was. Ze had genoeg aan enkel de tip ‘zanger met impact’ en de letter J om meteen te weten dat het om muzikant Metejoor ging. Die had op zijn beurt een hilarisch, maar ook bijzonder verhaal bij wanneer hij via een puzzel een geheim moest opbiechten.
  [naar artikel]
 35. In ‘de oudjes’ we trust. Hoe ‘Rafa’, Hoedt en Olsson RSCA op sleeptouw moeten nemen: “Anderlecht weer op de kaart zetten” (26/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Niet zo lang geleden moest alles bij Anderlecht van de jongeren komen. Vandaag zou dat oneerlijk zijn. Wil RSCA Vitesse wippen, moeten ‘anciens’ Hoedt, Olsson en Refaelov doen wat van hen verwacht wordt: gidsen én kwaliteit brengen. “Het is de match van het jaar tot dusver”, aldus ‘Rafa’.
  [naar artikel]
 36. MIJN ONGEWOON SEKSLEVEN. Don (52) en Elle (37) organiseren kinky ‘Sindays’. “Met rijke CEO’s en zelfs BV’s” (11/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “570 swingers waren er in de kerk. Met de biechtstoel in het midden mochten ze doen wat ze willen.” Don (52) en Elle (37) leiden een community met 3.000 leden. Op hun geheime ‘Sindays’ transporteren ze koppels en de nodige ‘dragons’ en ‘unicorns’ naar andere werelden, waar alles mag. Maar binnenraken is niet simpel. “Voor ‘gewoon seks’ moet je niet bij ons zijn.”
  [naar artikel]
 37. Thomas woonde in het ‘Big Brother’-huis, maar bedenkt nu de spellen: “Ik kan me beter inleven” (07/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Halverwege het programma moest ‘knuffelbeer’ Thomas vorig jaar het ‘Big Brother’-huis verlaten. Maar écht afscheid nemen kon hij niet. Als groot liefhebber van spellen besloot hij daarom ‘met een boekje vol ideeën’ af te reizen naar Nederland, in de hoop een baan te scoren op de redactie van ‘Big Brother’. Het lukte hem. Hij kijkt nu vanaf de zijlijn mee als spelbedenker voor het nieuwe seizoen van de show, dat vandaag van start gaat. “Wanneer je meedoet aan een serie als ‘Big Brother’ moet je goed beseffen dat de kijker een mening zal hebben over alles en iedereen.”
  [naar artikel]
 38. “Jullie lijken wel De Romeo's 2.0”: strijd der titanen barst lost in ‘De allerslimste mens’ (21/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Een pure horror-aflevering”, zo omschreef quizmaster Van Looy ‘the battle of the giants’. Op woensdag namen twee oud-winnaars van ‘De slimste mens’ het namelijk op tegen de man die zich stilaan opwerpt als de te kloppen favoriet voor de titel van ‘Allerslimste mens’.
  [naar artikel]
 39. “Tijdens de opnames ontsnapte Sylvester Stallone aan de dood”: 40 jaar geleden verscheen de eerste ‘Rambo’-film (22/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Stoere dommekracht.” Zo omschrijft Van Dale een rambo. ‘First Blood’, de eerste van vijf ‘Rambo’-films met Sylvester Stallone (76), was nochtans een maatschappijkritische prent. In de loop der jaren groeide John Rambo echter uit tot een hersenloze actieheld, mede met dank aan acteur Sylvester Stallone. Een verhaal van gebroken ribben, ontelbare doden en een schrijver die niet meer geassocieerd wil worden met zijn creatie. “Stallone was slechtst de elfde keuze voor de rol.”
  [naar artikel]
 40. Regisseur Tim Van Aelst trekt stekker uit succesvol productiehuis van ‘Safety first’ en ‘Wat als?’: “Geen idee wat ik nu ga doen” (01/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Einde verhaal voor Shelter. Het productiehuis van televisiemakers Tim Van Aelst (44) en Sofie Peeters (34), dat internationale successen als ‘Benidorm bastards’ en ‘Wat als?’ op zijn naam heeft staan, houdt na dertien jaar op te bestaan. “We voelen al een tijdje dat we dit pad niet langer willen bewandelen.”
  [naar artikel]
 41. Regisseur Tim Van Aelst trekt stekker uit succesvol productiehuis van ‘Safety first’ en ‘Wat als?’: “Geen idee wat ik nu ga doen” (01/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Einde verhaal voor Shelter. Het productiehuis van televisiemakers Tim Van Aelst (44) en Sofie Peeters (34), dat internationale successen als ‘Benidorm bastards’ en ‘Wat als?’ op zijn naam heeft staan, houdt na dertien jaar op te bestaan. “We voelen al een tijdje dat we dit pad niet langer willen bewandelen.”
  [naar artikel]
 42. Hoe politie jarenlang op verkeerd spoor zat door “brede schouders”: het verhaal achter ‘De oudevrouwtjesmoordenaar’ op Netflix (05/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  49 oudere vrouwen die in acht jaar tijd worden gewurgd of doodgeslagen: ‘Mataviejitas’, ofwel ‘De oudevrouwtjesmoordenaar’ is de ‘hoofdrolspeler’ van de nieuwste truecrime-docu op Netflix. Die onthult hoe de zoektocht naar de dader leidde tot een verrassing van jewelste. Wij brengen het echte verhaal achter de meest spraakmakende moordenaar van Mexico. “Ik haat oude vrouwen, omdat mijn moeder me mishandelde.”
  [naar artikel]
 43. Historicus Bruno De Wever - broer van Bart - over ‘Het Verhaal Van Vlaanderen’: “Ik zie het verband met de Vlaamse canon” (29/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Met wekelijks ruim 1,5 miljoen kijkers is ‘Het Verhaal Van Vlaanderen’ een dikke hit. Het doet professor Bruno De Wever (62), broer van N-VA-voorzitter Bart (52), deugd dat zijn vak plots zo sexy is, maar hij heeft z’n bedenkingen. “Ik heb van meet af gezegd dat ik niet zou meewerken”, vertelt hij in Dag Allemaal, waar hij de reeks onder de loep neemt. “De essentie van geschiedenisonderwijs is kritisch denken. Niet de Vlaamse identiteit versterken.”
  [naar artikel]
 44. Waarom Nederland smelt voor Tom Waes: “‘Het Verhaal van Vlaanderen’ wordt hier enkel uitgezonden omdat hij presenteert” (30/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Nederland zwijmelt voor Tom Waes (54). Nadat eerder ‘Undercover’ en ‘Reizen Waes’ een groot succes waren, nestelt onze landgenoot zich er nu ook met ‘Het verhaal van Vlaanderen’ in miljoenen harten. “Eerlijk,” klinkt het bij de gerenommeerde tv-recensente Angela De Jong, “dat wordt in Nederland enkel uitgezonden omdat hij het presenteert.” Waarom is de oer-Vlaamse Waes zo populair bij onze noorderburen? Naast zijn charmes heeft hij een paar bijzondere wapens, zo blijkt. “Toen Tom en zijn vriendin uit elkaar gingen, stond dat hier in alle grote showbizzmagazines.”
  [naar artikel]
 45. ‘Benidorm Bastards’-bedenker Tim Van Aelst trekt na dertien succesjaren de stekker uit productiehuis Shelter: “Ik heb geen enkel idee wat ik ga doen” (01/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Serieus bommetje in de Vlaamse tv-wereld: het succes-duo Tim Van Aelst (44) en Sofie Peeters (35) trekt na dertien jaar de stekker uit hun productiehuis Shelter. “Ik heb het gevoel dat we er alles uitgehaald hebben wat erin zat”, aldus Van Aelst. De twee scoorden met reeksen als ‘Tragger Hippy’, ‘Benidorm Bastards’, ‘Wat Als?’, ‘Safety First’, ‘Studio Tarara’ en ‘Hoe zal ik het zeggen?’ zowel internationaal als bij ons. “Ik hoop vooral dat het een afscheid vol liefde is. En niet met haat of nijd.”
  [naar artikel]
 46. ‘Benidorm Bastards’-bedenker Tim Van Aelst trekt na dertien succesjaren de stekker uit productiehuis Shelter: “Ik heb geen enkel idee wat ik ga doen” (01/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Serieus bommetje in de Vlaamse tv-wereld: het succes-duo Tim Van Aelst (44) en Sofie Peeters (35) trekt na dertien jaar de stekker uit hun productiehuis Shelter. “Ik heb het gevoel dat we er alles uitgehaald hebben wat erin zat”, aldus Van Aelst. De twee scoorden met reeksen als ‘Tragger Hippy’, ‘Benidorm Bastards’, ‘Wat Als?’, ‘Safety First’, ‘Studio Tarara’ en ‘Hoe zal ik het zeggen?’ zowel internationaal als bij ons. “Ik hoop vooral dat het een afscheid vol liefde is. En niet met haat of nijd.”
  [naar artikel]
 47. Gloria Monserez neemt (even) fakkel over van An Lemmens in ‘The voice van Vlaanderen’: “Ik zit in een luxepositie” (04/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Er breekt een nieuwe fase aan in ‘The voice van Vlaanderen’. Gloria Monserez (21) vervangt vanaf de ‘Knockouts’ tot en met de ‘Battles’ An Lemmens, die tijdens de opnames met zwangerschapsverlof was. Na Ketnet-wrapper, een rol in een fictiereeks en presentator bij ‘Hotel romantiek’ andermaal een mooie toevoeging aan haar cv. “Ik sta ervan te kijken hoeveel ik op mijn leeftijd al heb mogen doen. Zowel bij de VRT als bij VTM.”
  [naar artikel]
 48. Rel tussen Tom Van Grieken en prof van ‘Verhaal van Vlaanderen’: “Mijn grootouders schoten fascisten dood” (09/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Aan de universiteit van Gent vond afgelopen dinsdag een incident plaats tussen Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en professor Jan Dumolyn (Ugent), de historicus die enigszins bekend werd door zijn medewerking aan ‘Het Verhaal van Vlaanderen.’
  [naar artikel]
 49. Producer David Vervoort over hit ‘Dos Cervezas’: “In twee uur gemaakt, een hele zomer succes mee gehad” (03/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Elke Spanjaard heeft een snor, dos cervezas por favor. Met die vreselijke oorwurm scoorde Tom Waes de zomerhit van 2010. Was mee voor die single verantwoordelijk: producer David Vervoort. “Tom kan veel, maar ik heb in de studio toch serieus moeten sleutelen aan de zang”, lacht hij.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy