Zelfs het kleinste kind kan de formule van ‘het traagste dieet ter wereld’ volgen: elke maaltijd eet je een hap mínder van iets ongezonds en een hap méér van iets gezonds. Heeft zo’n simpele techniek echt effect? Diëtist Michaël Sels gelooft erin, op voorwaarde dat je met zijn extra advies deze valkuilen vermijdt. “Zet alleen groenten op tafel. De rest van je bord schep je op in de keuken.” [naar artikel]
In amper drie maanden tijd 18 kilo kwijtspelen: Eddy Planckaert (64) klaarde de klus met een zogenaamd Spartaans dieet. In ‘Dag Allemaal’ verklapt hij zijn grootste truc. “Vooral groenten eten en het middagmaal overslaan”, maar is zo’n strikt dieet wel een goed idee? En zullen die kilo’s op deze manier op lange termijn wegblijven? Diëtist Michaël Sels (UZA) geeft advies. “In sommige opzichten is dit eetpatroon een goede start, maar het is zeker niet perfect.” [naar artikel]
In amper drie maanden tijd 18 kilo kwijtspelen: Eddy Planckaert (64) klaarde de klus met een zogenaamd Spartaans dieet. In ‘Dag Allemaal’ verklapt hij zijn grootste truc. “Vooral groenten eten en het middagmaal overslaan”, maar is zo’n strikt dieet wel een goed idee? En zullen die kilo’s op deze manier op lange termijn wegblijven? Diëtist Michaël Sels (UZA) geeft advies. “In sommige opzichten is dit eetpatroon een goede start, maar het is zeker niet perfect.” [naar artikel]
Een dieet dat je gezondheid boost en toch niets verbiedt? Het ‘portfoliodieet’ is volgens een studie het beste voedingspatroon, zelfs beter dan het mediterraanse dieet. En het zou de kans op hart- en vaatziekten sterk verkleinen. Te mooi om waar te zijn, of echt revolutionair? Diëtist Michaël Sels reageert. “Dit is het eerste dieet met een positieve insteek. Het advies? Meer, meer, meer.” [naar artikel]
Een dieet dat je gezondheid boost en toch niets verbiedt? Het ‘portfoliodieet’ is volgens een studie het beste voedingspatroon, zelfs beter dan het mediterraanse dieet. En het zou de kans op hart- en vaatziekten sterk verkleinen. Te mooi om waar te zijn, of echt revolutionair? Diëtist Michaël Sels reageert. “Dit is het eerste dieet met een positieve insteek. Het advies? Meer, meer, meer.” [naar artikel]
Zelfs het kleinste kind kan de formule van ‘het traagste dieet ter wereld’ volgen: elke maaltijd eet je een hap mínder van iets ongezonds en een hap méér van iets gezonds. Heeft zo’n simpele techniek echt effect? Diëtist Michaël Sels gelooft erin, op voorwaarde dat je met zijn extra advies deze valkuilen vermijdt. “Zet alleen groenten op tafel. De rest van je bord schep je op in de keuken.” [naar artikel]
Zanger Ian Thomas kwam het voorbije jaar zo’n 15 tot 20 kilo toe, geeft hij toe in een gesprek met Dag Allemaal. De popster eet na zeven jaar ook niet langer vegan. Hij wijdt zijn gewichtstoename vooral aan andere factoren, maar zegt ook: “als veganist voelde ik me fitter”. Heeft een vegan levensstijl veel invloed op je gewicht? Val je sowieso af als je vlees, vis en zuivel schrapt, en kom je bij als je daarmee stopt? Diëtist Michaël Sels licht toe. “Een streng dieet is nooit goed.” [naar artikel]
Bij Pink Pizza in Genk kan je terecht voor een pizza ‘Wa Make’, ‘Nie geflipt doen’, ‘Anders da gaat nie’, of een pizza ‘Die beweegt niet meer’. Dat zijn junkpizza’s oftewel pizza’s met junkfood erop. “Mensen zijn er gek op.” [naar artikel]
Vegetariërs gruwen ervan maar op Tiktok, tegenwoordig het paradijs voor trends in zowat elk segment, zijn gebruikers lovend over het ‘leeuwendieet’. Het principe? Simpel: laat de carnivoor in je los en eet dertig dagen lang alleen maar vlees. Volgens fans zou het kwaaltjes als slapeloosheid, bepaalde allergieën en huidaandoeningen helpen verdwijnen. Is dit écht het dieet dat we nodig hebben? Of zijn er ook gevaren aan verbonden? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA legt het uit. [naar artikel]
Voor het zesde jaar op rij is het mediterraanse dieet verkozen tot het beste dieet ter wereld. Dat werd bekendgemaakt door het US News & World Report. Maar zijn de gezonde voedingsgewoonten uit landen rond de Middellandse Zee ook een effectieve manier om af te vallen? Diëtist Michaël Sels licht toe. [naar artikel]
Goedele Liekens bekende onlangs dat ze een bord spaghetti als ontbijt best kan appreciëren en de zoon van Jeroen Meus begint de dag graag met misosoep. Is zo’n warme maaltijd in de ochtend een goed plan, of houd je het toch maar beter bij yoghurt en granola? We vroegen het aan diëtist Michael Sels: “Of je een stuk pizza om 8 uur ‘s morgens of om 8 uur ‘s avonds eet, het wordt er niet gezonder op.” [naar artikel]
Zin in gezond, maar lekker comfortfood? Diëtist Michaël Sels van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen zet een heerlijke bloemkoolpizza margherita op tafel. “Ook ideaal voor het opmaken van restjes”, knipoogt de diëtist. [naar artikel]
Sterren zoals Bruce Springsteen (73) en Chris Martin (46) zijn grote fan van het OMAD-dieet, waarmee ze heel wat kilo’s afvielen. De zangers eten maar één maaltijd per dag, om hun gewicht te controleren en zich beter in hun vel te voelen. Wat houdt dit dieet precies in? En kan dat werken op lange termijn? Wij vroegen advies aan diëtist Michael Sels (UZA) nadat een studie bijwerkingen ontdekte. “Natuurlijk ga je hiermee afvallen, maar er zijn valkuilen waar je moet voor oppassen.” [naar artikel]
Dat de Schotense familie Dellafaille lekker brood en verrukkelijke taarten kan bakken, is intussen al zo’n 84 jaar bekend. Maar vanaf woensdag kan je in hun recent geopende winkel op het Nieuw Zuid in Antwerpen ook terecht voor ovenverse pizza. “Alsof hij in Napoli gemaakt is”, belooft Louis – of beter Luigi – Dellafaille. [naar artikel]
Voor het zesde jaar op rij is het mediterraanse dieet verkozen tot het beste dieet ter wereld. Dat werd bekendgemaakt door het US News & World Report. Maar zijn de gezonde voedingsgewoonten uit landen rond de Middellandse Zee ook een effectieve manier om af te vallen? Diëtist Michaël Sels licht toe. [naar artikel]
Wie niet in Italië geraakt deze zomer niet getreurd: ook thuis kan je genieten van een heerlijke pizza in warme temperaturen op je terras. Al kan je niet elke pizza zomaar ‘pizza’ noemen volgens deze 5 pizza-chefs uit Brugge, Genk, Gent, Leuven en Antwerpen. We passeerden om te weten te komen hoe je best aan de slag gaat met deeg en beleg om dat vleugje Italië op tafel te krijgen. En bak je die dan in een houtoven of een gasoven? “Een goede pizza telt maar drie of vier ingrediënten.” [naar artikel]
Zangeres Kato Callebaut vertelde in de HLN Original ‘Mijn Dieet’ dat ze de ziekte van Hashimoto heeft. Een vegan dieet helpt haar voorlopig van de meeste klachten af, net als van de extra kilo’s die ze door de ziekte eerst niet kwijtgeraakte. Maar wat is die ziekte van Hashimoto? Welke rol speelt voeding daarin? En zijn er nog andere manieren om de symptomen te verminderen? Endocrinoloog Brigitte Decallonne (UZ Leuven) en diëtist Sanne Mouha (UZA) scheppen duidelijkheid. [naar artikel]
Een klassieker zoals pizza is altijd een succesnummer wanneer je haar op het menu zet. Toch kun je niet élke pizza zomaar ‘pizza’ noemen. Het exemplaar moet eerst aan een paar voorwaarden voldoen. 5 pizza-experten verzamelen alle musthaves voor het comfortfood en verklappen hoe je best zelf aan de slag gaat met deeg en beleg. En schuif je die dan in een houtoven of gasoven? ”Een pizza moet een perfecte mix van korst en beleg zijn, je moet alles kunnen proeven.” [naar artikel]
Zanger Ian Thomas kwam het voorbije jaar zo’n 15 tot 20 kilo toe, geeft hij toe in een gesprek met Dag Allemaal. De popster eet na zeven jaar ook niet langer vegan. Hij wijdt zijn gewichtstoename vooral aan andere factoren, maar zegt ook: “als veganist voelde ik me fitter”. Heeft een vegan levensstijl veel invloed op je gewicht? Val je sowieso af als je vlees, vis en zuivel schrapt, en kom je bij als je daarmee stopt? Diëtist Michaël Sels licht toe. [naar artikel]
Een klassieker zoals pizza is altijd een succesnummer wanneer je haar op het menu zet. Toch kun je niet élke pizza zomaar ‘pizza’ noemen. Het exemplaar moet eerst aan een paar voorwaarden voldoen. 5 pizza-chefs verzamelen alle musthaves voor het comfortfood en verklappen hoe je best zelf aan de slag gaat met deeg en beleg. En schuif je die dan in een houtoven of gasoven? ”Een pizza moet een perfecte mix van korst en beleg zijn, je moet alles kunnen proeven.” [naar artikel]
Waar een school is, is vaak ook een fastfoodrestaurant, zo blijkt uit recent onderzoek. Volgens de jongsten alleen maar leuk, maar het gevolg ervan is veel minder positief. Als er fastfoodketens bij een school liggen, leidt dat namelijk tot een hogere BMI bij jonge Vlaamse kinderen. Diëtist Michaël Sels (UZA) licht toe wat we fout doen. “Niet alleen de aanwezigheid van die ketens speelt een rol.” [naar artikel]
Een gebalanceerd dieet en genoeg beweging: daar streeft iedereen naar. Maar zelfs op vlak van gezondheid kan je wel degelijk te ver gaan. Dat ondervond Leen Seminck (30) tijdens haar opleiding tot diëtist, waarbij ze ‘orthorexia nervosa’ ontwikkelde. Dat is een ongezonde obsessie met gezond eten en sporten. “Ik werd razend op mijn papa omdat er koekjes in huis waren. Zo’n ongezonde brol, dat was toch nergens goed voor?” [naar artikel]
18,3 kilo droog aan de haak: Patches wordt algemeen beschouwd als de dikste kat ter wereld die momenteel op deze planeet rondloopt. Sinds de viervoeter een nieuw baasje gevonden heeft, moet hij zich echter aan een strikt dieet houden. En met resultaat, er is intussen al een kleine kilogram af. “Eigenlijk is hij best kieskeurig”, klinkt het. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.