“Ik heb een zwak voor dagelijkse kost”, zegt Willy Sommers (69). “Hoe simpeler een gerecht, hoe harder ik ervan geniet. Met poespas op mijn bord doe je mij geen plezier.” Wanneer hij zijn 7 eetadresjes tipt, valt ons dat ook meteen op. De zanger tipt plekjes vol met Vlaamse klassiekers zoals balletjes in tomatensaus en vol-au-vent doorheen heel het land. [naar artikel]
Veganistisch eten? Volgens Annelies Van Mol, bekend van de Antwerpse winkel Tartelies, kan het een feest zijn voor het oog én de smaakpapillen. In haar nieuwe boek Gezond zondigen en hartig genieten reikt ze lezers recepten aan om vaker voor plantaardig te kiezen. Onder meer een twist op de Vlaamse klassieker balletjes in tomatensaus komt aan bod. [naar artikel]
Belgen verorberen jaarlijks liefst 208.500 ton bereide maaltijden. Zeven op de tien Belgen kopen kant-en-klare maaltijden in de supermarkt omwille van het gemak. Maar zijn die ook lekker? Sterrenchef Luc Bellings proeft van kant-en-klare vol-au-vent, balletjes in tomatensaus en witloof met ham en kaas uit de supermarkt: van “erg smakelijk” tot “een platte, waterachtige brij”. [naar artikel]
Gezonde goede voornemens? Check! Maar moet je dat stoofvlees dan voorgoed aan de kant schuiven? En wat met die balletjes in tomatensaus? Sandra Bekkari deelt op dag 10 van de ‘Start Gezond’-challenge 4 tips om Vlaamse klassiekers een tikkeltje gezonder, maar minstens even lekker te maken. “Zelfs van het meest klassieke ‘aardappelen-groenten-vlees’-potje kan je nog een evenwichtige maaltijd maken.” [naar artikel]
Uit de vijf wereldkeukens, gebundeld in één boek met de naam ‘Wereldballen. Honderd recepten om balletjes in tomatensaus te maken.’ Jelte Van Roy (41) uit Mortsel deed haar opzoekwerk en maakte ze àllemaal. “Als er rust is, ontstaan er projectjes in mijn hoofd. Normaal heb ik de tijd niet om ze uiteindelijk af te maken. Nu wel.” [naar artikel]
Vol-au-vent is een van de grootste klassiekers uit de brasseriekeuken, al smaakt het gerecht ook altijd thuis. Geen tijd om zelf te koken? Dan komen de kant-en-klare varianten uit de supermarkt van pas. Maar welke zijn écht lekker en hun geld waard, met genoeg kip en balletjes, en een smaakvolle saus? Chef Luc Bellings proeft negen bereidingen, inclusief een verstopte vegetarische versie. Hij buist er vier, maar is ook twee keer verrast. “Amai, hier zitten veel balletjes in!” [naar artikel]
Iedereen heeft wel een herinnering aan gehaktballetjes in tomatensaus. Het restaurant Balls & Glory van Wim Ballieu draait zelfs al tien jaar lang volledig rond de vleesklassieker. Naast die gewone balletjes vind je ook opvallende versies met everzwijnvlees terug op de kaart. Kan je dan zowat alles van vlees succesvol in balletjes draaien? En hoe maak je zélf de perfecte gehaktbal? Wim Ballieu leert het ons en deelt twee exclusieve recepten. [naar artikel]
Drie Albanezen stonden in Mechelen voor de strafrechter omdat ze betrokken waren bij 22 inbraken in vestigingen van beenhouwerij Renmans. Daarbij braken ze telkens de geldautomaat open. Opvallend: soms aten ze ter plaatse ook charcuterie op. “De balletjes in tomatensaus waren enorm lekker”, verklaarde één van de dieven. [naar artikel]
Iedereen heeft wel een favoriete Belgische klassieker. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de andere gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Vandepoele bedacht voor vijf Vlaamse klassiekers een versie met een duurzame twist om duimen en vingers bij af te likken. “Een vol-au-vent is eigenlijk al best duurzaam, aangezien je de volledige kip gebruikt in je recept.” [naar artikel]
Ik hou van oosterse smaken. Daarom vind ik deze Indiase versie van onze balletjes in tomatensaus ook zo lekker. Een tikje exotisch, flink pittig [naar artikel]
Iedereen heeft wel een favoriete Belgische klassieker. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de ander gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Vandepoele bedacht voor 5 Vlaamse klassiekers een versie met een duurzame twist om duimen en vingers bij af te likken. “Een vol-au-vent is eigenlijk al best duurzaam, aangezien je de volledige kip gebruikt in je recept.” [naar artikel]
Heel wat mensen schrappen op restaurant gaan om geld te besparen. Alles wordt duurder en wanneer je zelf niet kookt, loopt de rekening meestal veel hoger op. In deze 10 eetadressen in Brussel kan je daarentegen nog lekker eten onder de 10 euro. Van balletjes in tomatensaus tot een groot bord verse pasta: hier scoor je goedkoop lekkers. [naar artikel]
Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer én op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt tips waarmee jouw koninginnehapje niet meer kan mislukken. “Vermijd dit soort kip, anders krijg je taai vlees.” [naar artikel]
?NINA’s foodstyliste Sonja Peeters brengt deze week de klassieker der klassiekers, vol-au-vent, drie keer anders. Traditioneel, in een vegan jasje... [naar artikel]
Een vol-au-vent of balletjes in tomatensaus bij de brasserie om de hoek, dat noemen we weleens de simpele keuken. Maar als het van Syntra afhangt, staan ook daar straks fermenteren, vriesdrogen en ultrasoon koken op het menu. “Geen moleculaire gelletjes, wel de juiste producten naar een nieuw niveau tillen”, klinkt het. [naar artikel]
Spaghetti bolognaise, balletjes in tomatensaus en stoofvlees friet: de meest aangeklikte recepten in de nieuwe app van ‘Dagelijkse kost’ verraden onze voorliefde voor klassiekers. [naar artikel]
Twee keer per jaar konijn met pruimen, amper nog vol-au-vent, laat staan fricandon met krieken. We koken de Vlaamse klassiekers niet meer, zo blijkt uit een onderzoek van de VLAM. “We denken dat het te moeilijk is, of te ongezond. Maar niets is minder waar”, zegt Annemie Morris, verantwoordelijke van het kookboek van de Boerinnenbond (KVLV). [naar artikel]
Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer én op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt tips waarmee jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Vermijd dit soort kip, anders krijg je taai vlees.” [naar artikel]
Heb je een snel te bevredigen verlangen naar vol-au-vent en vooral géén zin om vanavond lang in de keuken te staan? Onze HLN-chef Jelle Beeckman deelt zijn recept om in amper 15 minuten een snelle vol-au-vent van’t spit op tafel te zetten. Dat verlangen naar deze comfortfood-klassieker wordt in geen tijd bevredigd. Smakelijk! [naar artikel]
Een zorgeloze avond op ‘Gistel Zingt’ draaide voor Evi Casier (23) en een vriendin uit in een wansmakelijk tafereel. Letterlijk dan. De twee jonge dames arriveerden rond 22.45 uur op de Markt in Gistel, toen Evi plots gehaktballen in tomatensaus naar haar toegeworpen kreeg. “Ik vind het echt onrespectvol”, zegt Evi. [naar artikel]
De Vlaamse klassiekers, met de Ronde op kop, kunnen plaatsvinden. Dat hebben de organisatie en politiek vandaag op een persconferentie nog eens bevestigd. Maar uiteraard zonder publiek. Om dat te garanderen worden er extra maatregelen genomen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.