De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

1 op 4 Belgen gelooft niet in menstruatiearmoede – dit is waarom we het taboe moeten doorbreken

Gezond.be

18/01/2023 - 17:38

In landen zoals Schotland en Nieuw-Zeeland zijn gratis menstruatieproducten geen nieuwigheid meer. Jammer genoeg is menstruatiearmoede een probleem dat vrouwen over de hele wereld treft. Ook hier in België blijkt dat een op vijftien vrouwen niet de middelen heeft om elke maand menstruatieproducten te kopen. Daarom lanceert Always nu de tweede editie van haar campagne […] Het bericht 1 op 4 Belgen gelooft niet in menstruatiearmoede – dit is waarom we het taboe moeten doorbreken verscheen eerst op Gezond.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GEZOND.BE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. “Tijd om taboe rond sekswerk te doorbreken” (02/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Prostitutie lijkt wel het laatste taboe in onze samenleving. Historicus en journalist Hans Vandecandelaere schreef het boek ‘En vraag niet waarom....
  [naar artikel]
 2. ‘We moeten alle standbeelden van Leopold II verwijderen’: Belgische prinses Esmeralda wil taboe over koloniale verleden doorbreken (07/01/2022 - De Morgen)
  Prinses Esmeralda (65) sluit zich aan bij de ‘de groeiende groep Belgen die het taboe over ons koloniale verleden wil doorbreken.’ Dat schrijft de tante van koning Filip in een opmerkelijk opiniestuk voor The Brussels Times, waarin ze het bewind van Leopold II ook ‘gewelddadig’ noemt. ‘We moeten kinderen leren dat onze welvaart gebaseerd is op plunderingen uit onze kolonie’, schrijft ze.
  [naar artikel]
 3. “We moeten het taboe doorbreken: praten over zelfmoord hélpt” (10/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Desiderata, zo heet de horecazaak van Patrick Breugelmans die eind augustus opent in Heusden-Zolder. De naam is een eerbetoon aan zijn dochter Désirée Viola, die in 2018 uit het leven stapte. Désirée was actrice, bekend als Prinses Roos uit de Studio 100-reeks Prinsessia. “Ik wil mijn steentje bijdragen om het taboe rond zelfdoding te doorbreken”, zegt Patrick.
  [naar artikel]
 4. Mama creëert borstvoedende Barbie om taboe te doorbreken (29/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Ondertussen oefent Barbie al een heel aantal jobs en hobby's uit en komt ze in allerlei vormen en huidtinten. Maar een Barbie die borstvoeding geeft, die was er nog niet. Dus bedacht de Australische moeder Betty Strachan er gewoon zelf eentje waarmee ze het taboe rond borstvoeding wil doorbreken.
  [naar artikel]
 5. Vader die zoon verloor aan zelfdoding wil taboe doorbreken met tentoonstelling: “Het is belangrijk erover te praten” (13/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf vandaag kan iedereen de tentoonstelling Doorsopenday bezoeken in het Stuhu van de KULAK in Kortrijk. Met het initiatief wil Jean-Louis Coppers het taboe rond spreken over psychische problemen en zelfdoding doorbreken.
  [naar artikel]
 6. Kristien Hemmerechts wil taboe op collaboratie doorbreken: “Vlaamse SS'ers waren de ergste” (19/02/2019 - De Morgen)
  De vader van Hein en Toon Van den Brempt was SS’er, hun moeder de secretaresse van het hoofd van de Belgische SS. Schrijfster Kristien Hemmerechts heeft, met de broers, hun familiegeschiedenis ontrafeld om zo het taboe op collaboratie te doorbreken.
  [naar artikel]
 7. Iftar voor moslims en niet-moslims wil taboe rond kanker doorbreken (03/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Tal van verenigingen hebben de handen in elkaar geslagen voor een grootschalige iftarmaaltijd op 25 maart in de Limburghal in Genk. Die staat in het teken van kanker. Bedoeling is om het taboe rond deze ziekte te doorbreken. De opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker.
  [naar artikel]
 8. Pantone wil met nieuwe rode kleur taboe rond menstruatie doorbreken (02/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Kleureninstituut Pantone heeft - letterlijk - een bloedrode tint gelanceerd met een bijzondere boodschap. De kleur maakt deel uit van het assortiment om het taboe rond menstruatie te helpen doorbreken.
  [naar artikel]
 9. Francien Maes maakt maskers van overledenen: “Ik wil het taboe rond de dood doorbreken” (01/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Sterven is doodgewoon. Onlosmakelijk verbonden met het leven en toch vaak verzwegen of weggestopt. Kunstenares Francien Maas uit Turnhout wil met haar dodenmaskers het taboe rond sterven doorbreken. “Een dodenmasker is een mooi afscheidsritueel”, zegt ze. “En een voelbaar aandenken voor wie achterblijft.”
  [naar artikel]
 10. Ongesteld op de Olympische Spelen: taboe doorbreken of stereotype bevestigen? (16/08/2016 - Knack)
  Wanneer vrouwelijke atleten toegeven dat ze minder preseteren omdat ze ongesteld zijn, wat voor impact heeft dat op het beeld van vrouwelijke sporters? En waarom hangt er nog steeds zo'n taboe om iets waar de gemiddelde vrouw zo'n 3000 dagen in haar leven last van zal hebben?
  [naar artikel]
 11. Kunstenares wil taboe rond dood doorbreken met dodenmaskers (02/11/2018 - VRT NWS)
  Heel wat mensen brachten de voorbije dagen een bezoek aan het kerkhof. Maar je kan ook een heel speciaal aandenken laten maken als er iemand sterft: een dodenmasker. Kunstenares Francien Maas uit Turnhout maakt ze al meer dan 20 jaar. Op die manier wil ze het taboe rond de dood doorbreken.
  [naar artikel]
 12. Mentaal Kabaal, de blog die taboe rond psychische problemen wil doorbreken: “Lezers kracht geven met onze inhoud” (12/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Mentale gezondheid bespreekbaar maken en het taboe doorbreken. Zie daar de missie van ‘Mentaal Kabaal’, een blog en Instagrampagina van 4 pas afgestudeerde jongedames. Met getuigenissen, tips en heel wat creativiteit proberen ze te laten zien dat niemand alleen staat en er licht is aan het einde van de tunnel.
  [naar artikel]
 13. Honderdtal mama’s verzamelt zich in Citadelpark om al borstvoedend taboe te doorbreken (04/08/2021 - De Morgen)
  Wie deze voormiddag het Gentse Citadelpark bezocht, is het misschien opgevallen: een honderdtal mama’s verzamelden zich er om samen de borst te geven. Initiatiefneemster Josefien Tondeleir hoopt zo het taboe rond borstvoeding in het openbaar te doorbreken.
  [naar artikel]
 14. Moeten ziekenhuizen transparanter zijn over hun coronadoden? “Er is veel schrik om nagewezen te worden” (18/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Negen op de tien Vlaamse en Brusselse ziekenhuizen vertellen liever niet hoeveel coronadoden er bij hen te betreuren zijn. Waarom is dat zo'n taboe? En wat kunnen eraan doen om dat te doorbreken? Drie artsen geven antwoord. “Er is nood aan een cultuurwijziging in ons land.”
  [naar artikel]
 15. Rusthuizen moeten taboe homoseksualiteit doorbreken: “Het kan toch niet dat ik de enige homo in het rusthuis ben?” (19/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het Gentse OCMW haalde een Nederlandse experte in huis om holebi’s zich beter te doen thuisvoelen in de rusthuizen. Het taboe rond homoseksualiteit bij zestigplussers is nog te groot. “In het rusthuis weten ze dat ik homo ben, maar we spreken er nooit over”, zegt André Oosterlinck (88).
  [naar artikel]
 16. Extra aandacht voor geestelijke gezondheid in Puurs - Sint-Amands: spreuken op openbare gebouwen moeten taboe doorbreken (30/09/2020 - VRT NWS)
  In Puurs - Sint-Amands zijn er vanaf vandaag verschillende spreuken te zien op openbare gebouwen, dienstencentra en winkels. De spreuken gaan over mentale gezondheid. Daarmee wil de gemeente het taboe rond psychische problemen doorbreken. "Want de gevolgen van het sociale isolement beginnen door te wegen", zegt schepen van Welzijn Ann-Marie Morel (CD&V). "We willen mensen aansporen om meer met elkaar te praten."
  [naar artikel]
 17. Mentaal Kabaal, de blog die taboe rond psychische problemen wil doorbreken: “Er is licht aan het einde van de tunnel” (12/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Mentale gezondheid bespreekbaar maken en het taboe doorbreken. Zie daar de missie van ‘Mentaal Kabaal’, een blog en Instagrampagina van vier pas afgestudeerde jongedames. Met getuigenissen, tips en heel wat creativiteit proberen ze te laten zien dat niemand alleen staat en er licht is aan het einde van de tunnel.
  [naar artikel]
 18. Hoe zit het nu echt met antidepressiva? Dit boek wil het taboe doorbreken: ‘We mogen best blij zijn dat ze er zijn’ (30/09/2021 - De Morgen)
  Hoewel meer dan één miljoen Belgen antidepressiva nemen, blijft er een taboe rond hangen. Een nieuw boek probeert tegenwicht te bieden. ‘Antidepressiva zijn best goede geneesmiddelen.’
  [naar artikel]
 19. Keniaanse vrouwen doorbreken taboe: “Team Lioness patrouilleert tegen stropers die de buurt teisteren” (14/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op de uitgestrekte vlaktes aan de voet van de Kilimanjaro doorbreken vrouwelijke natuurwachters het glazen plafond. Ze trotseren de lokale normen...
  [naar artikel]
 20. Moslima's met borstkanker: een kwaadaardig taboe (12/04/2019 - De Morgen)
  In de borstkliniek van het UZ Brussel lopen dezer dagen Palestijnse artsen rond, op uitwisseling. Met als doel het taboe op borstkanker te doorbreken, zowel in het Midden-Oosten als hier. 'Ook bij ons kloppen veel moslimvrouwen te laat aan. Of erger nog, helemaal niet.'
  [naar artikel]
 21. Eerste borstvoedingsbank van België staat in Kortrijk: "Om het taboe rond borstvoeding te doorbreken" (27/07/2021 - VRT NWS)
  De eerste borstvoedingsbank van ons land staat tot eind augustus op de Grote Markt van Kortrijk. De bank van het bedrijf Elvie moet het taboe rond borstvoeding en afkolven in het openbaar doorbreken, want volgens recente cijfers van Kind en Gezin zit borstvoeding in West-Vlaanderen in de lift.
  [naar artikel]
 22. Seks in het rusthuis: 'Personeel moet leren omgaan met ex-68'ers die nu rusthuizen bevolken' (14/02/2017 - Knack)
  Er heerst nog altijd een groot taboe als het gaat over intimiteit en seksualiteit bij ouderen in zorginstellingen. Armonea, de grootste onafhankelijke seniorenzorgorganisatie in België, wil dat taboe doorbreken.
  [naar artikel]
 23. Stad Genk lanceert project Feminina en wil zo taboe rond menstruatie doorbreken (12/09/2022 - VRT NWS)
  Vanaf dit schooljaar lanceert de stad Genk het project Feminina, dat het taboe rond menstruatie wil doorbreken. Er zal daarnaast gratis menstruatiemateriaal beschikbaar zijn in alle middelbare scholen van de stad.
  [naar artikel]
 24. Jitske Van de Veire steunt nieuwe Te Gek?!-campagne over depressie: "Wil proberen taboe te doorbreken" (29/09/2021 - VRT NWS)
  De organisatie Te Gek?!, die psychische problemen bespreekbaar wil maken, lanceert vandaag een nieuwe campagne die de problematiek van depressie onder de aandacht moet brengen. Onder meer Jitske Van de Veire, woordvoerder van Wel Jong Niet Hetero, treedt op als ambassadrice. Ze is zelf ook ervaringsdeskundige en getuigde daarover in "De ochtend" op Radio 1. "Ik wil proberen om een taboe te doorbreken", zei ze daar.
  [naar artikel]
 25. Quizzen met gedetineerden in Kempense gevangenissen: “We willen taboe doorbreken” (29/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In mei vinden er in de gevangenissen van Turnhout, Wortel, Hoogstraten en Merksplas vier quizzen plaats. Opvallend daaraan: de quizploegjes bestaan voor de helft uit gedetineerden, en voor de helft uit mensen van buiten de gevangenis. “Onze bedoeling is om een taboe te doorbreken”, zegt Jasmine Kennes van CAW De Kempen, dat achter het initiatief zit. “De gedetineerden hebben een misstap begaan, maar hechten veel belang aan hun herstel in de maatschappij.”
  [naar artikel]
 26. Ze houden alle vier van roeien, en eentje ook van jongens: online fotocampagne moet taboe rond holebi’s in sportclubs doorbreken (03/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Vier jonge roeiers die op hun blote borst ‘same sport, different sexuality’ hebben geschreven: het is het beeld bij de online campagne van Simon (34), die zelf ook op de foto staat. Hij wil het taboe rond holebi’s in de sportwereld doorbreken. “Door holebi’s en hetero’s op één foto te tonen, toon je de aanvaarding binnen de groep.” Experts juichen zijn initiatief toe.
  [naar artikel]
 27. Stomadrager Ruth (31) wil taboe doorbreken: “Ik ga zelfs naar de openbare naaktsauna” (30/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  Zaterdag 1 oktober is Wereld Stomadag. Genoeg reden voor stomadrager Ruth Bertels (31) uit As om het taboe errond te doorbreken. “Ik ben zelfs naar de openbare naaktsauna geweest.”
  [naar artikel]
 28. Fotografe doet borstvoedingshoots om taboe te doorbreken: “Het is zó mooi” (04/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Van 1 tot 7 augustus loopt de Internationale Week van de Borstvoeding. Tijdens deze week wordt er aandacht gevraagd voor het belang en de normalisatie van borstvoeding. Fotografe Elien Van den Brande (25) uit Zandhoven, met fotostudio in Zoersel, portretteerde tal van mama’s die borstvoeding geven aan newborns, maar ook aan kleuters. “Om het taboe te doorbreken”, vertelt ze. “Want dat is er nog altijd in Vlaanderen.”
  [naar artikel]
 29. Niels Destadsbader en Dieter Coppens gaan naakt om taboe rond bepaalde kankers te doorbreken (19/08/2022 - VRT NWS)
  Dit najaar gaan acht bekende mannen uit de kleren op Eén in het gloednieuwe programma met de werktitel "For one night only". Twee van hen zijn Niels Destadsbader en Dieter Coppens. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en is bevestigd door de persdienst van VRT. Met hun act willen de BV's het taboe doorbreken rond kanker bij mannen, zoals prostaat- of teelbalkanker.
  [naar artikel]
 30. Rompertje moet taboe rond postnatale depressie de wereld uit helpen (08/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  10 tot 20 procent van de mama’s krijgt af te rekenen met een postnatale depressie en toch blijft het onderwerp taboe. Het Agentschap Zorg en Gezondheid wil samen met Kind en Gezin, de moeder-kindeenheden en de Associatie Beeldvorming Geestelijke Gezondheid dat taboe doorbreken. Een postercampagne met een baby in een rompertje met daarop 'ik hou van mama, ze hoeft niet perfect te zijn' moet het beter bespreekbaar maken.
  [naar artikel]
 31. Koningin Mathilde pleit voor doorbreken van taboe op geestelijke gezondheid (18/06/2019 - Metro)
  Tijdens een gesprek met de directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie op de Europese Ontwikkelingsdagen in Tour & Taxis deze voormiddag heeft koningin Mathilde ervoor gepleit het taboe te doorbreken dat rust op de geestelijke gezondheid. De Europese Ontwikkelingsdagen, sinds 2006 door de Europese Commissie georganiseerd, focussen in deze dertiende editie op de strijd tegen ongelijkheid. Koningin Mathilde arriveerde om 10.45 uur en bezocht de stand van de Verenigde Naties. Met de directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie Tredos Adhanom Ghebreyesus sprak koningin Mathilde over geestelijke gezondheidszorg, iets wat haar nauw aan het hart ligt. “We moeten veel meer aandacht besteden aan de problemen van geestelijke gezondheid”, zei de koningin. “Mensen die geestesziek zijn staan voor enorme obstakels en wij moeten de stilte doorbreken die hierrond heerst.” Deze mensen mogen volgens de vorstin niet gestigmatiseerd worden. “Want dat verhindert dat ze hulp zoeken. Het is soms zeer moeilijk om te erkennen dat men hulp nodig heeft. Dus moet erover kunnen gepraat worden. Het taboe moet worden doorbroken”, zei Mathilde. Volgens Ghebreyesus is het engagement van de politici cruciaal om deze problemen op te lossen. In gezelschap van minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open Vld) ontmoette de koningin vervolgens enkele “Young Leaders”, een vijftiental jongeren die geselecteerd werden om de jeugd te vertegenwoordigen bij de staats- en regeringsleiders voor het thema van de ontwikkelingssamenwerking. Bron: Belga   Het bericht Koningin Mathilde pleit voor doorbreken van taboe op geestelijke gezondheid verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Fotografes zetten baby's aan de borst om taboe te doorbreken: "Maatschappij beschouwt borstvoeding als abnormaal" (20/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Fotografen zijn er genoeg, maar er zijn er maar weinig die een taboe doorbreken zoals Evelien Sniekers (39) uit As dat doet. Zij legt moeders die hun baby’s borstvoeding geven vast op de gevoelige plaat. “Meer en meer mama’s willen een blijvende herinnering hebben aan deze mooie, maar korte periode. Vroeger deed ik drie tot vier borstvoedingshoots per jaar, nu twee per maand.”
  [naar artikel]
 33. Canvas-reeks "Durven falen" wil taboe rond falende ondernemers doorbreken (07/02/2018 - VRT NWS)
  Vanavond start op canvas de nieuwe reeks "Durven falen" De reeks laat ondernemers aan het woord die een faillissement hebben meegemaakt en wil zo het taboe van het falen doorbreken. Televisiemaakster Lisbeth Imbo kwam de reeks vanavond in "De afspraak" voorstellen.
  [naar artikel]
 34. Hij bekende openlijk dat hij bijkluste als sekswerker voor mannen. Nu wil Lyle Muns een nieuw taboe doorbreken: “Ik kan perfect leven met hiv” (29/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Als voorzitter van de Vlaamse Scholierenkoepel kwam hij er openlijk voor uit dat hij bijkluste als sekswerker voor mannen. Nu wil Lyle Muns (23) een nieuw taboe doorbreken: dat rond hiv. Hij raakte begin dit jaar besmet met de ziekte. “Ik maak me medisch weinig zorgen, want ik kan perfect leven met hiv”, zegt hij. “Het grootste probleem is niet de ziekte zelf, wel het stigma dat erover bestaat.” Ondertussen blijft Lyle afspreken met klanten.
  [naar artikel]
 35. Migraine op de werkvloer nog steeds taboe (28/09/2020 - Knack)
  De achtste Week van de Migraine, die in de Belgische apotheken loopt van 28 september tot 2 oktober, wil dit jaar het taboe van migraine op de werkvloer doorbreken.
  [naar artikel]
 36. Vader opent foodbar ter ere van dochter Désirée: “Ik wil mijn steentje bijdragen om het taboe rond zelfdoding te doorbreken” (14/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Desiderata, zo heet de horecazaak van Patrick Breugelmans die eind augustus opent in Heusden-Zolder. De naam is een eerbetoon aan zijn dochter Désirée Viola, die in 2018 uit het leven stapte. Désirée was actrice, bekend als Prinses Roos uit de Studio 100-reeks Prinsessia. “Ik wil mijn steentje bijdragen om het taboe rond zelfdoding te doorbreken”, zegt Patrick.
  [naar artikel]
 37. Het taboe van MS doorbreken (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 38. OPROEP. “Onvervulde kinderwens is voor mannen nog steeds een taboe” (07/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Kinderwens ExpertiseNetwerk lanceert vandaag de eerste ‘Week van de Kinderwensvader’. Met dat initiatief wil de vereniging het taboe rond kinderloze mannen met een kinderwens doorbreken.
  [naar artikel]
 39. Genk lanceert Feminina om taboe rond menstruatie te doorbreken (12/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  De stad Genk organiseert de actie Feminina om het taboe rond menstruatie armoede te doorbreken. Er zal gratis menstruatiemateriaal beschikbaar zijn voor de leerlingen van alle middelbare scholen van de stad. Alle jonge meisjes krijgen ermee te maken, maar het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om elke maand opnieuw tampons of maandverband te kopen. Via posters, een video en de website komt de jeugd alles te weten over dit thema. Vandaag waren de leerlingen van het derde jaar Humane Wetenschappen van het Sint-Jozefinstituut in Genk aan de beurt.
  [naar artikel]
 40. Jeugdpastor doorbreekt taboe na gameverslaving: “Ik kan nog altijd hervallen” (16/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Nick Hannes (26) uit Geel is sinds kort jeugdpastor in Turnhout en hij heeft een bijzondere boodschap voor de jongeren. Hij wil het taboe rond gameverslaving doorbreken. “Ik ben zelf verslaafd geweest”, zegt hij.
  [naar artikel]
 41. Gratis tampons en maandverband moeten einde maken aan menstruatiearmoede in Schotland (14/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Tampons en maandverbanden zullen in Schotland vanaf maandag gratis beschikbaar zijn voor alle mensen die menstrueren. Lokale overheden en onderwijsinstellingen zijn dan verplicht dat soort producten aan te bieden om menstruatiearmoede tegen te gaan. Een in 2020 door het Schotse parlement aangenomen wet - de eerste in zijn soort wereldwijd - gaat dan in. Dat meldt de regering van Schotland zondagochtend.
  [naar artikel]
 42. Ook Buffalo's doorbreken taboe (12/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 43. -2,9%: waarom we de belastingdruk op arbeid verder moeten verlagen (15/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: -2,9%: waarom we de belastingdruk op arbeid verder moeten verlagen Tussen 2015 en 2019 daalde de impliciete belastingdruk op arbeid met 2,9%. In die periode de sterkste afname in de EU. Dat beleid wierp vruchten af, en de werkzaamheidgraad nam toe. De vorige regering heeft – voor het eerst – echt werk gemaakt van een aanzienlijke verlaging van de torenhoge fiscale en parafiscale lastendruk op […] Lees dit artikel: -2,9%: waarom we de belastingdruk op arbeid verder moeten verlagen
  [naar artikel]
 44. Sensoa opent hiv-muur in Antwerpen (22/05/2018 - VRT NWS)
  In Antwerpen is een muurschildering onthuld die hiv bespreekbaar wil maken. Eén op de twintig homo's in België leeft met het virus dat aids kan veroorzaken. Toch durft niet iedereen ervoor uit te komen, omdat er nog een taboe rond heerst. Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, wil met de muurschildering het taboe doorbreken.
  [naar artikel]
 45. Evelien en Pol leven met cochleair implantaat: “Slechthorend zijn is hard werken” (26/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op slechthorendheid rust nog steeds een taboe. En dat taboe wil ex-politicus Rob Beenders doorbreken in zijn nieuwe boek ‘Mijn hoorreis’. Daarin getuigen Evelien (32) en Michele, de mama van de doof geboren Pol (5).
  [naar artikel]
 46. Tante van koning Filip schrijft opmerkelijk opiniestuk: “We moeten kinderen leren dat onze welvaart gebaseerd is op plunderingen uit ­onze kolonie” (07/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  De Belgische prinses Esmeralda de Réthy, de tante van koning Filip, heeft een opmerkelijk opiniestuk geschreven in The Brussels Times. Ze sluit zich aan bij "de groeiende groep Belgen die het taboe over ons koloniale verleden wil doorbreken".
  [naar artikel]
 47. Campagneportretten doorbreken taboe abortus (04/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 48. Mutualiteit geeft gratis menstruatiecups tegen menstruatiearmoede: “What the cup?!” (04/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Liberale Mutualiteit gaat gratis menstruatiecups uitdelen aan al haar vrouwelijke leden tussen 14 en 25 jaar. Met de campagne ‘What the cup?!’ wil de mutualiteit de strijd aanbinden met menstruatiearmoede, kondigde ze donderdag aan op een persconferentie.
  [naar artikel]
 49. Mutualiteit geeft gratis menstruatiecups tegen menstruatiearmoede: “What the cup?!” (04/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Liberale Mutualiteit gaat gratis menstruatiecups uitdelen aan al haar vrouwelijke leden tussen 14 en 25 jaar. Met de campagne ‘What the cup?!’ wil de mutualiteit de strijd aanbinden met menstruatiearmoede, kondigde ze donderdag aan op een persconferentie.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy