De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Duits dorp verdwijnt met steun van BNP Paribas

Apache

19/01/2023 - 06:01

BNP Paribas is een van de financiers van energiegigant en uitbater van bruinkoolmijnen RWE.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Agressieve everzwijnen zetten Duits dorp op stelten en lopen zelfs bank binnen (20/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Twee agressieve everzwijnen hebben vrijdag gedurende enkele uren het openbare leven in een Duits dorp lamgelegd. Op hun destructieve tocht door het centrum van Heide, een dorp in de deelstaat Sleeswijk-Holstein, stormden de wilde varkens zelfs een bank binnen.
  [naar artikel]
 2. Agressieve everzwijnen zetten Duits dorp op stelten en lopen zelfs bank binnen (20/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Twee agressieve everzwijnen hebben vrijdag gedurende enkele uren het openbare leven in een Duits dorp lamgelegd. Op hun destructieve tocht door het centrum van Heide, een dorp in de deelstaat Sleeswijk-Holstein, stormden de wilde varkens zelfs een bank binnen.
  [naar artikel]
 3. BNP Paribas Fortis rondt overname bpost bank af: merknaam verdwijnt in 2023 (11/03/2022 - VRT NWS)
  De merknaam bpost bank verdwijnt eind 2023. Hij zal worden vervangen door BNP Paribas Fortis, de bank die onlangs volledig eigenaar werd van bpost bank. Er maken 308 medewerkers mee de overstap.
  [naar artikel]
 4. ‘Steun aan Brussels Airlines verdwijnt niet in Lufthansa-pot’ (28/04/2020 - Express)
  De Duitse luchtvaartgroep Lufthansa onderhandelt met de Belgische staat over steun aan dochterbedrijf Brussels Airlines. ‘Een bijdrage van uw land... The post ‘Steun aan Brussels Airlines verdwijnt niet in Lufthansa-pot’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. Geld betalen om geld af te kunnen halen: dorp grijpt in nadat laatste geldautomaat verdwijnt (03/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  15.000 euro per jaar. Zoveel wil kustgemeente Koksijde jaarlijks betalen aan grootbank BNP Paribas om opnieuw een geldautomaat in deelgemeente Sint-Idesbald te hebben. Een ongezien actie, die ingaat tegen de trend van de verdwijnende flappentappen. “Banken zouden die service zelf moeten aanbieden”, zegt de Vereniging van Steden en Gemeenten.
  [naar artikel]
 6. Bpost bank gaat op in BNP Paribas Fortis (11/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De merknaam Bpost bank verdwijnt eind 2023. Hij zal worden vervangen door BNP Paribas Fortis, de bank die onlangs volledig eigenaar werd van bpost bank. Er maken 308 medewerkers mee de overstap.
  [naar artikel]
 7. Bpost Bank gaat op in BNP Paribas Fortis (11/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  De merknaam Bpost Bank verdwijnt eind 2023. Hij zal worden vervangen door BNP Paribas Fortis, de bank die onlangs volledig eigenaar werd van Bpost Bank. Er maken 308 medewerkers mee de overstap.
  [naar artikel]
 8. Duits dorp blijft door de Koude Oorlog gescheiden (28/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Koude Oorlog is al lang voorbij, maar dit klein Duits dorpje heeft nog steeds een grote scheidingslijn in het midden.
  [naar artikel]
 9. Mysterie in Duits dorp: vader treft zoon (16) en vriend (15) dood aan in huis (14/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De inwoners van het Zuid-Duitse Nordendorf (Beieren) verkeren in shock na de mysterieuze dood van twee tieners uit het dorp. Hun lichamen werden...
  [naar artikel]
 10. BNP Paribas belooft niet meer te investeren in bedrijven gelinkt aan ontbossing Amazonegebied (15/02/2021 - Express)
  BNP Paribas zal geen financiële steun meer verlenen aan bedrijven die rundvlees of sojabonen produceren of kopen die worden geteeld op land dat na 2008 is ontgonnen in het Amazonegebied en de Braziliaanse Cerrado-savanne. Dat maakte de Franse bank vandaag bekend.  BNP Paribas zal alleen nog financiële producten of diensten leveren aan bedrijven met een […] The post BNP Paribas belooft niet meer te investeren in bedrijven gelinkt aan ontbossing Amazonegebied appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Meeste actievoerders geëvacueerd uit Lützerath, maar politie ontdekt tunnels onder belegerd Duits dorp (13/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  In het Duitse bruinkooldorp Lützerath zijn volgens de politie de meeste actievoerders die het dorp bezetten, geëvacueerd. Met de bezetting willen de betogers de afbraak van het dorp vermijden. Op de plaats van het dorp moet een bruinkoolmijn komen, maar dat zal een verdere onaanvaardbare opwarming van de aarde veroorzaken, vrezen de activisten.
  [naar artikel]
 12. BNP Paribas bezorgt Belgische overheid financiële meevaller (06/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  BNP Paribas trekt het dividend met 11,9 procent op tot 3,02 euro per aandeel. De hogere winstuitkering van de Franse moederbank van BNP Paribas Fortis is goed nieuws voor de Belgische staat. Die is met een belang van 7,7 procent de grootste aandeelhouder van BNP Paribas.
  [naar artikel]
 13. BNP Paribas Fortis slokt Bpost Bank helemaal op: klanten kunnen vanaf 2024 terecht in postkantoor voor basisdiensten (11/03/2022 - Express)
  BNP Paribas Fortis kondigt een nieuwe stap in de integratie van Bpost Bank, sinds kort een volledig dochterbedrijf. De merknaam Bpost Bank verdwijnt en alle klanten van BNP Paribas Fortis zullen vanaf januari 2024 voor courante financiële diensten terecht kunnen in de 657 postkantoren van ons land. Bpost Bank was vroeger nog voor de helft […]
  [naar artikel]
 14. België is winstmachine van BNP Paribas (07/02/2017 - De Tijd)
  18:29 De Belgische retailactiviteiten van BNP Paribas genereerden in het recentste kwartaal meer winst dan de Franse. Dat illustreert hoe belangrijk dochterbank BNP Paribas Fortis is voor de groep.
  [naar artikel]
 15. Stier doodt vader en zoon in Duits dorp (27/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een wilde stier heeft zaterdag een 60-jarige boer en zijn 80-jarige vader gedood in het Duitse dorp Gleissenberg, meldt de lokale politie.
  [naar artikel]
 16. Politie vertrekt uit Lützerath, ontruimingsactie van Duits "kolendorp" is afgelopen  (15/01/2023 - VRT NWS)
  De Duitse politie is klaar met de ontruiming van het dorpje Lützerath, niet ver van de Belgische grens. Het dorp moet wijken voor de uitbreiding van een bruinkoolmijn, tot ongenoegen van klimaatactivisten die het dorp bezet hielden. Er zouden zich nog twee activisten in het dorp bevinden. Ze houden zich schuil in een zelfgegraven tunnel. Volgens de politie moet het energiebedrijf dat eigenaar is van de bruinkoolmijn hen daar weghalen. De politie zelf vertrekt uit het dorp.
  [naar artikel]
 17. Duits dorp schiet met rubberkogels op wolven: “Ze komen dicht bij onze huizen” (19/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  In het Duitse dorp Wippingen, over de grens bij Nedersaksen , worden rubberkogels gebruikt om wolven af te schrikken. Dat zegt Johannes Hempen, plaatsvervangend burgemeester van Wippingen.
  [naar artikel]
 18. Dit Duitse dorp blijkt aan een coronaramp ontsnapt (10/04/2020 - De Morgen)
  De Duits-Nederlandse grensstreek is kort voor carnaval ontsnapt aan een coronaramp. Dat constateren bestuurders en wetenschappers, nu duidelijk wordt wat de volle omvang is geweest van de corona-epidemie die eind februari uitbrak in het Duitse dorp Gangelt.
  [naar artikel]
 19. IN BEELD. Ontruiming Duits ‘bruinkooldorp’ bijna klaar, laatste activisten verschuilen zich in tunnels (13/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In het Duitse ‘bruinkooldorp’ Lützerath, niet ver van de Belgische grens, zijn volgens de politie de meeste actievoerders die het dorp bezetten, geëvacueerd. Met de bezetting willen de betogers de afbraak van het dorp vermijden. Het dorp moet wijken voor een bruinkoolmijn, maar dat zal een verdere onaanvaardbare opwarming van de aarde met zich meebrengen, zeggen de activisten.
  [naar artikel]
 20. De terugkeer van de verloren zoon bij BNP Paribas (17/06/2022 - De Tijd)
  20:12 Het nieuws dat de Franse bankreus BNP Paribas zijn zinnen heeft gezet op het Nederlandse ABN AMRO roept een déja vu op. De Nederlandse bank en de Belgische dochter BNP Paribas Fortis lijken telkens we...
  [naar artikel]
 21. Spanning stijgt in Duits "kolendorp" Lützerath nu ontruiming nadert: honderden activisten bezetten dorp tegen uitbreiding bruinkoolmijn (09/01/2023 - VRT NWS)
  In het Duitse dorp Lützerath, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen op een kwartier rijden van Hasselt, is het al dagenlang onrustig. Ongeveer 2.000 demonstranten kwamen er op straat uit protest tegen de uitbreiding van een bruinkoolmijn. Daarvoor mag het dorp Lützerath volgens de rechter gesloopt worden. Naar alle waarschijnlijkheid gaat de politie er morgen over tot de ontruiming van de plaats.
  [naar artikel]
 22. Duits geduld met Turkije is op: desnoods opschorten EU-hulp (19/07/2017 - De Redactie)
  Duitsland overweegt om de Europese Unie te vragen om de financiële steun aan Turkije op te schorten als dat land niet snel de journalist Peter Steudtner vrijlaat. Dat slaat overigens ook op zes activisten van de mensenrechtenorganisatie Amnesty International en een Duits-Turkse journalist van Die Welt.
  [naar artikel]
 23. Rechter schort zaak-Moeskroen op (05/04/2019 - De Morgen)
  ‘Wat me stoort, is het feit dat de rechters van de federatie in het begin de steun van de clubs krijgen’, aldus Jean-Marie Philips, CEO van de voetbalbond, ‘maar dat die steun verdwijnt zodra ze de zaak van een bepaalde club behandelen.’
  [naar artikel]
 24. BNP Paribas Fortis trekt dividend in (02/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De raad van bestuur van BNP Paribas Fortis heeft beslist om het dividend van 1,9 miljard euro dan toch niet te betalen aan de Franse moederbank BNP Paribas. Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) reageert positief.
  [naar artikel]
 25. BNP Paribas Fortis trekt dividend in (02/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De raad van bestuur van BNP Paribas Fortis heeft beslist om het dividend van 1,9 miljard euro dan toch niet te betalen aan de Franse moederbank BNP Paribas. Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) reageert positief.
  [naar artikel]
 26. BNP Paribas Fortis zet spaarrente op minimum (29/08/2019 - De Tijd)
  17:31 De rente op alle spaarproducten bij BNP Paribas Fortis en zusterbank Fintro zal vanaf 1 september op het wettelijk minimum staan. Dat laat de bank weten in een persbericht. BNP Paribas Fortis is de ma...
  [naar artikel]
 27. BNP Paribas Fortis zet alle spaarrentes op minimum (29/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  BNP Paribas Fortis zet vanaf 1 september de rente op al haar spaarrekeningen op het wettelijke minimum. Dat meldt de bank dinsdag. BNP Paribas Fortis is marktleider voor spaarboekjes in ons land.
  [naar artikel]
 28. BNP Paribas Fortis zet alle spaarrentes op minimum (29/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  BNP Paribas Fortis zet vanaf 1 september de rente op al haar spaarrekeningen op het wettelijke minimum. Dat meldt de bank dinsdag. BNP Paribas Fortis is marktleider voor spaarboekjes in ons land.
  [naar artikel]
 29. BNP Paribas Fortis schrapt tot 2.200 banen (28/02/2019 - VRT NWS)
  BNP Paribas Fortis, de grootste bank van het land, gaat de volgende drie jaar tot 2.200 banen schrappen.  Over de afslanking heeft BNP Paribas Fortis een akkoord gesloten met de christelijke en socialistische vakbond.  
  [naar artikel]
 30. BNP Paribas Fortis zet alle spaarrentes op minimum (29/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  BNP Paribas Fortis zet vanaf 1 september de rente op al haar spaarrekeningen op het wettelijke minimum. BNP Paribas Fortis is marktleider voor...
  [naar artikel]
 31. BNP Paribas trapt 2021 af met sterke winstgroei (30/04/2021 - Express)
  Lees dit artikel: BNP Paribas trapt 2021 af met sterke winstgroei BNP Paribas heeft in het eerste kwartaal een verrassend forse winstgroei gerealiseerd. De Franse moederbank van BNP Paribas Fortis krikte de winst 37,9 procent op tot 1,77 miljard euro. Onder meer lagere voorzieningen voor slechte kredieten dreven het winstcijfer op, zo deelde de bank vrijdag mee. Maar in België lag de winst wel lager. De […] Lees dit artikel: BNP Paribas trapt 2021 af met sterke winstgroei
  [naar artikel]
 32. Watermerk Vittel pompt het gelijknamige dorp leeg: merk verdwijnt van Duitse en Oostenrijkse markt (03/02/2022 - De Morgen)
  Het bekende mineraalwatermerk Vittel verdwijnt van de Duitse en Oostenrijkse markt, zo maakte producent Nestlé bekend. Die beslissing zou te maken hebben met de felle kritiek die Vittel in die landen te verduren krijgt vanwege het leegpompen van het gelijknamige Franse stadje.
  [naar artikel]
 33. Ook Franse BNP Paribas trekt dividend in: Belgische begroting verliest 291 miljoen (03/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ook het Franse BNP Paribas heeft besloten geen dividend uit te keren. Donderdagavond besliste de Belgische dochter BNP Paribas Fortis al om haar...
  [naar artikel]
 34. BNP Paribas in top 10 van meest beboete banken (15/09/2021 - De Tijd)
  11:51 De Franse grootbank BNP Paribas, de groep waartoe de Belgische bank BNP Paribas Fortis behoort, staat op de negende plaatst in de ranglijst van de meest beboete banken in de afgelopen 20 jaar.
  [naar artikel]
 35. Het fotomoment | Een dorp dat verdwijnt (29/02/2020 - De Tijd)
  01:00 Uit de beeldenweelde van de week kiest Rik Van Puymbroeck een foto of reeks die een moment onze aandacht verdient.
  [naar artikel]
 36. Dregteam SOAD gaat zoeken naar vermist 14-jarig Duits meisje voor Ameland (15/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een dregteam gaat woensdagmiddag naar het lichaam zoeken van een vermist 14-jarig Duits meisje in een gebied ten noorden van het dorp Buren op het...
  [naar artikel]
 37. Structurele steun maakt verenigingen doeltreffender (12/03/2018 - Metro)
  BNP Paribas Fortis is al meer dan drie jaar hoofdsponsor van het ‘Venture Philanthropy Fund’ van de Koning Boudewijnstichting (KBS). Binnen dat fonds ontvangen organisaties die een maatschappelijke en/of sociale meerwaarde leveren drie jaar lang structurele steun.   “Een onafhankelijk investeringscomité, bestaande uit diverse experts met kennis van de sociale sector, beslist welke ingediende dossiers een maximale steun van 80.000 euro ontvangen, verspreid over drie jaar. Dat bedrag gebruiken de organisaties voor externe consultancy en beleidsinvesteringen. Dat maakt de organisaties doeltreffender, toekomstbestendiger en versterkt hun algemene werking en beleidsstrategie”, vertelt Caroline Thijssen, die als Head of Sustainable and Responsible Development bij BNP Paribas Fortis Private Banking nauw betrokken is bij de samenwerking met de KBS. Omdat de duurzame beleggingsfondsen elk jaar succesvoller worden, stijgt ook ieder jaar het bedrag dat BNP Paribas Fortis doneert aan het KBS-fonds. ‘Van 237.000 euro in 2015, naar 650.000 euro in 2016  en 1,5 miljoen euro in 2017. Het is duidelijk dat steeds meer van onze cliënten een maatschappelijke impact willen leveren via hun beleggingsformules.” Lees ook: Iedereen heeft recht op dezelfde onderwijskansen Extra duwtje in de rug Een van de verenigingen die steun kregen van het ‘Venture Philantropy fund’ was Bednet. Bovendien won Bednet in 2016 de ‘Recht uit het hart’-award, een extra duwtje in de rug van de cliënten en medewerkers van BNP Paribas Fortis Private Banking, die het project kiezen dat hen het nauwste aan het hart ligt. Ook de BNP Paribas Fortis Foundation steunt Bednet: met een Award ter waarde van 10.000 euro in 2011 en opnieuw in 2014, en ook indirect via de aankoop van tweedehands computers voor 39.000 euro. Lees ook: In pyjama naar school Het bericht Structurele steun maakt verenigingen doeltreffender verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Dregteam SOAD gaat zoeken naar vermist 14-jarig Duits meisje Ameland (15/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een dregteam gaat woensdagmiddag naar het lichaam zoeken van een vermist 14-jarig Duits meisje in een gebied ten noorden van het dorp Buren op het...
  [naar artikel]
 39. Dividend van BNP Paribas spijst Belgische schatkist (05/02/2020 - Express)
  De schatkist kan uitkijken naar een dividend van bijna 300 miljoen euro, afkomstig van BNP Paribas. België is de grootste aandeelhouder van de Franse grootbank, die sterke jaarresultaten mag optekenen. Voor BNP Paribas als volledige entiteit bleek 2019 een goed jaar. Vooral de zakenbank en de niet-Europese dochterbedrijven deden goede zaken. De nettowinst steeg het […] The post Dividend van BNP Paribas spijst Belgische schatkist appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 40. Dregteam gaat zoeken naar vermist 14-jarig Duits meisje Ameland (15/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een dregteam gaat woensdagmiddag naar het lichaam zoeken van een vermist 14-jarig Duits meisje in een gebied ten noorden van het dorp Buren op het...
  [naar artikel]
 41. BNP Paribas Fortis trekt dividend in (02/04/2020 - VRT NWS)
  BNP Paribas Fortis zal geen dividend over 2019 uitkeren. Dat heef de bank bekendgemaakt. De raad van bestuur van BNP Paribas Fortis herroept het eerder aangekondigde dividend van 3,53 euro per aandeel. De situatie wordt herbekeken in oktober van dit jaar, zo klinkt het nog.
  [naar artikel]
 42. Marktleider BNP Paribas Fortis zet alle spaarrentes op minimum van 0,11 procent (29/08/2019 - VRT NWS)
  BNP Paribas Fortis zet vanaf 1 september de rente op al haar spaarrekeningen op het wettelijke minimum. Dat meldt de bank. BNP Paribas Fortis is marktleider voor spaarboekjes in ons land.
  [naar artikel]
 43. [VIDEO] - Vranckx ziet hoe IS-strijders verdreven worden uit Batnaya (26/10/2016 - De Redactie)
  In Irak gaat het offensief van het leger tegen IS in Mosul gestaag voort. Het leger krijgt steun van Koerdische peshmerga-milities en christelijke milities. Zij bevrijden dorp na dorp en zijn tot op enkele tientallen kilometers van Mosul genaderd.
  [naar artikel]
 44. Amerikaanse justitie neemt BNP Paribas in het vizier (06/04/2019 - De Morgen)
  BNP Paribas is een van de banken die genoemd worden in een mogelijk financieel schandaal. De Amerikaanse justitie heeft haar pijlen gericht op de Franse bank, het Zwitserse UBS en het Schotse RBS. Zij zouden de prijzen van Amerikaanse staatsobligaties gemanipuleerd hebben. Minister van Financiën Van Overtveldt (N-VA) vraagt BNP Paribas om uitleg.
  [naar artikel]
 45. Frans moederbedrijf claimt miljardendividend van BNP Paribas Fortis (01/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Net nu de banken gevraagd wordt de economie te steunen, is BNP Paribas van plan 1,9 miljard euro dividend weg te halen bij zijn Belgische dochter BNP Paribas Fortis. Dat schrijft De Standaard woensdag. Minister Alexander De Croo herhaalt zijn oproep geen dividenden uit te betalen. Ook de ECB voert de druk op.
  [naar artikel]
 46. ING en BNP Paribas snoeien in jobs (05/04/2019 - De Morgen)
  Na een reeks andere banken is het nu de beurt aan de Franse financiële groep BNP Paribas en haar Nederlandse evenknie ING om het mes te zetten in hun personeelsbestand. Alles bij elkaar gaan enkele duizenden banen voor de bijl, vooral bij ING. België, waar BNP Paribas met Fortis de grootste bank van het land bezit en ING het nummer vier in handen heeft, lijkt de dans te ontspringen.
  [naar artikel]
 47. BNP Paribas doet tabak in de ban (24/11/2017 - De Tijd)
  18:14 De Franse bankengroep BNP Paribas stopt met het financieren van bedrijven die actief zijn in de tabaksindustrie.
  [naar artikel]
 48. Na dertig jaar heeft Nestlé Vittel haast leeggepompt. ‘Maar als ze nu vertrekken, is ons dorp definitief dood’ (11/02/2022 - De Morgen)
  In dertig jaar heeft Nestlé Vittel haast leeggepompt. Toch kijken de inwoners argwanend naar het echtpaar dat het opneemt tegen de multinational. Want met de bottelaar verdwijnt ook het leven uit het dorp in de Vogezen.
  [naar artikel]
 49. Kwartaalwinst BNP Paribas 17 procent lager (04/05/2018 - De Tijd)
  09:23 De nettowinst van BNP Paribas zakt afgetekend door ongunstige wisselkoersen en slappere markten.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy