De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Tom Sauer: “De kans is reëel dat Rusland niet het onderspit zal delven”

De Wereld Morgen

20/01/2023 - 11:03

Ten aanzien van Oekraïne is de oorlogskoorts in het Westen nog steeds niet gedaald. Gelukkig zijn er af en toe dissonante stemmen te horen die pleiten voor de-escalatie en vredesonderhandelingen. In een opmerkelijke opinie in De Standaard pleit professor Tom Sauer voor een meer nuchtere blik op deze oorlog. The post Tom Sauer: “De kans is reëel dat Rusland niet het onderspit zal delven” appeared first on DeWereldMorgen.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE WERELD MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. “We laten ons door Poetin te snel de kast op jagen”: volgens uitgever Derk Sauer zal Rusland geen oorlog voeren (30/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “De Russische president blaft nu heel hard, maar zal niet bijten”, zegt Nederlander Derk Sauer (69), die onafhankelijke media uitgeeft in Moskou. “Terwijl iedereen naar Oekraïne kijkt, verplaatst hij wel schaakstukken in Wit-Rusland en Kazachstan.”
  [naar artikel]
 2. Hoe zwaar weegt Poetins nucleair dreigement? “We moeten hopen dat Rusland niet verliest” (05/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De nucleaire dreigementen van Russisch president Poetin stapelen zich op. Gisteren oefenden Russische troepen in Kaliningrad met Iskander-raketten waar een kernkop op kan gemonteerd worden. Hoe ernstig moeten we de nucleaire dreiging nemen? “We mogen dat niet minimaliseren. Belandt Rusland in het verliezende kamp, dan is de kans reëel dat Poetin een tactisch kernwapen afvuurt”, stelt professor Internationale Veiligheid (UAntwerpen) en expert wapenbeheersing Tom Sauer (52).
  [naar artikel]
 3. INTERVIEW. Hoe zwaar weegt Poetins nucleair dreigement? “We moeten hopen dat Rusland niet verliest” (05/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De nucleaire dreigementen van Russisch president Poetin stapelen zich op. Gisteren oefenden Russische troepen in Kaliningrad met Iskander-raketten waar een kernkop op kan gemonteerd worden. Hoe ernstig moeten we de nucleaire dreiging nemen? “We mogen dat niet minimaliseren. Belandt Rusland in het verliezende kamp, dan is de kans reëel dat Poetin een tactisch kernwapen afvuurt”, stelt professor Internationale Veiligheid (UAntwerpen) en expert wapenbeheersing Tom Sauer (52).
  [naar artikel]
 4. INTERVIEW. Professor Tom Sauer legt uit waarom vrede in Oekraïne niet van de VS zal komen: “Amerika wint bij de oorlog en wij betalen de factuur” (13/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “De VS vecht om zijn positie als wereldleider te behouden”, zegt Tom Sauer, professor Internationale Politiek (UAntwerpen). De cijfers bevestigen dat. Want sinds februari pompte de VS al 51 miljard dollar in het ondersteunen van het Oekraïense leger. Dat is ongezien. Wat is het eindspel van de VS? En welke belangen heeft de VS in Oekraïne? Professor Sauer legt uit.
  [naar artikel]
 5. Oprichter The Moscow Times verlaat Rusland en start noodredactie in Nederland: "Bittere ervaring" (08/03/2022 - VRT NWS)
  Na meer dan dertig jaar verlaat de Nederlandse journalist en oprichter van de krant The Moscow Times Derk Sauer zijn thuishaven Rusland. Aan onafhankelijke journalistiek doen in Rusland is te moeilijk en te gevaarlijk geworden. "Rusland moeten verlaten onder zulke omstandigheden is heel droevig", vertelt Sauer in "Laat", al geeft hij niet op. Sauer start een noodredactie in Nederland en hij evacueert zijn Russische redacteurs.
  [naar artikel]
 6. Wout van Aert moet weer onderspit delven voor Van der Poel: “Ik kan hem gewoon niet volgen” (26/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Wout van Aert is momenteel niet opgewassen tegen de Nederlander Mathieu van der Poel. Al voor de derde keer op rij moest de renner van Crelan-Vastgoeservice het onderspit delven voor de Nederlander. “Ik kan hem gewoon niet volgen”, moest de 22-jarige Antwerpenaar zaterdag toegeven na de wereldbekerwedstrijd in het Duitse Zeven.
  [naar artikel]
 7. Portugese supporters pakken hun verlies sportief op: “Dat Marokko het WK nu maar wint” (10/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “Ik was er honderd procent van overtuigd dat we zouden winnen”, zucht Gomes wanneer Portugal officieel het onderspit heeft moeten delven tegen Marokko. Cristiano Ronaldo kon het tij niet keren. In de Portugese cafés op het Sint-Jansplein halen ze gelaten hun schouders op. “Toegegeven: Marokko was gewoonweg beter.” Buiten klinkt euforisch gejuich van de tegenpartij.
  [naar artikel]
 8. Politoloog Tom Sauer: 'Het is perfect normaal dat Rusland Oekraïne als bufferstaat wil' (26/04/2022 - Knack)
  Politoloog Tom Sauer vindt dat we Rusland de oorlog met Oekraïne beter laten winnen, of in ieder geval niet verliezen. Een Russische nederlaag kan voor nog veel meer onheil zorgen. 'De wereldpolitiek is niet fair, dat probeer ik u uit te leggen.'
  [naar artikel]
 9. Eigenaar The Moscow Times over het werken als journalist in Rusland: “Onze werknemers zijn in dagelijks gevaar” (25/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Derk Sauer, de Nederlandse journalist en oprichter van de krant The Moscow Times, werkt opnieuw vanuit Amsterdam. Het is te gevaarlijk geworden om aan onafhankelijke journalistiek te doen in Rusland. “Zolang Poetin aan de macht is, kan ik niet terug naar Rusland”, vertelt hij in VTM NIEUWS. Toch zijn ongeveer vijftien journalisten van The Moscow Times in Rusland gebleven. “Zij overtreden elk moment de wet. Wij berichten over de oorlog, over de invasie en laten raketaanvallen zien. Dat is verboden in Rusland, je kan er vijftien jaar gevangenisstraf voor krijgen. Onze journalisten zijn er in dagelijks gevaar.”
  [naar artikel]
 10. Voetbalclubs mogen grootste deel van hun fiscale korting houden, maar ze zijn nog niet af van Van Peteghem: “In het voorjaar spreken we opnieuw” (28/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Op het kernkabinet moest de minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) vrijdag het onderspit delven in zijn strijd voor fiscale rechtvaardigheid in de sport. Er komen wel hogere RSZ-bijdragen voor de hoogste lonen, maar de fiscale korting voor clubs blijft grotendeels behouden. “De afspraak is om dit in het voorjaar opnieuw te bespreken”, reageert Van Peteghem. “Ik geloof erin dat we tegen dan wél stappen in de goede richting kunnen zetten.”
  [naar artikel]
 11. INTERVIEW. Ruslandkenner Derk Sauer: “Zelfs na drama in Cherson blijft de gewone Rus Poetin steunen” (12/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nu de Russische troepen zich hebben teruggetrokken uit de Oekraïense stad Cherson, duiken her en der kritische stemmen uit Rusland zelf op. Militaire bloggers hebben het over “hoe Russische hoop wordt vermoord” en zeggen dat Vladimir Poetin het vertrouwen van zijn eigen bevolking verliest. Moet de president zich zorgen maken? Broeit er iets in Rusland? Derk Sauer, de Nederlandse uitgever van de Russische internetkrant ‘The Moscow Times’ is resoluut: “Poetin zit nog steeds heel stevig in het zadel. Door de propaganda van de autoriteiten en media leven de gewone Russen in een andere realiteit. Ik zie maar één ding dat het vertrouwen in Poetin kan schaden.”
  [naar artikel]
 12. REACTIES. Teleurstelling groot bij Anderlecht: “Het laatste halfuur waren ze helemaal KO, we konden de genadeslag niet geven” (18/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Anderlecht was er dichtbij, maar in de strafschoppenreeks moest het dan toch het onderspit delven tegen AA Gent. Geen Croky Cup en dus ook geen eerste prijs in vijf jaar voor paars-wit. “Hier kunnen we veel uit leren”, zegt kapitein Hendrik Van Crombrugge.
  [naar artikel]
 13. Waarom vredesgesprekken nu wel kans hebben op slagen: “Dit doet beide kampen pijn” (21/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het ene moment zat alles schijnbaar muurvast, het andere is de doorbraak nabij. Volgens Turkije staan Rusland en Oekraïne dicht bij een akkoord dat de oorlog zou beëindigen. Waarom hebben de vredesgesprekken nu wel kans op slagen? “Het is nu wel duidelijk dat Rusland niet al zijn militaire doelstellingen gaat behalen.”
  [naar artikel]
 14. Waarom vredesgesprekken nu wel kans hebben op slagen: “Dit doet beide kampen pijn” (21/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het ene moment zat alles schijnbaar muurvast, het andere is de doorbraak nabij. Volgens Turkije staan Rusland en Oekraïne dicht bij een akkoord om de oorlog zou beëindigen. Waarom hebben de vredesgesprekken nu wel kans op slagen? “Het is nu wel duidelijk dat Rusland niet al zijn militaire doelstellingen gaat behalen.”
  [naar artikel]
 15. Moeten we Russische tv-uitzending vol kernraketten ernstig nemen? “Dit weglachen zou onverantwoord zijn” (03/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Als Rusland kernraketten afvuurt naar het Westen, dan worden steden als Berlijn, Parijs en Londen in een handvol seconden bereikt. Dat is de boodschap die het programma 60 Minutes heeft gebracht op de Russische staatstelevisie. “Nucleaire dreiging niet ernstig nemen, zou onverantwoordelijk gedrag zijn”, stelt Tom Sauer, professor internationale veiligheid (UAntwerpen) en expert in (nucleaire) wapenbeheersing. “We hebben de dreigementen van Rusland al vaak weggelachen.”
  [naar artikel]
 16. Rusland wil imperium tot Lissabon: “Krankzinnig. Ze kunnen Kiev nog niet innemen” (06/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het uiteindelijke doel van Rusland is “het creëren van een open Eurazië, van Lissabon tot Vladivostok”. Het zijn de woorden van Dimitry Medvedev, een trouwe luitenant van Poetin, en ze klinken zeer onheilspellend. Wil Rusland na Oekraïne ook de rest van Europa aanvallen? “Compleet krankzinnig”, zegt professor Hendrik Vos. “Als je Kiev niet kan innemen, hoe wil je dan Parijs of Berlijn gaan aanvallen?”
  [naar artikel]
 17. Achter de schermen van ‘Bittersweet sixteen’, de tienerkomedie van het gezin Jan Verheyen: “Als er een discussie is, moet ik vaak het onderspit delven” (06/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Met drie op de set werken is makkelijker dan met twee”, vindt Anna Verheyen (15). Dus staat de dochter van regisseur Jan Verheyen (58) nu samen met haar vader en moeder Lien Willaert (45) op de set van haar eigen tienerkomedie ‘Bittersweet sixteen’. Daar wordt in een stevig tempo gewerkt, want de film moet in de kerstperiode al in de zalen komen. “Het ging nipt zijn, maar het valt geweldig mee met ons drieën”, zegt Jan.
  [naar artikel]
 18. Achter de schermen van ‘Bittersweet sixteen’, de tienerkomedie van het gezin Jan Verheyen: “Als er een discussie is, moet ik vaak het onderspit delven” (06/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “Met drie op de set werken is makkelijker dan met twee”, vindt Anna Verheyen (15). Dus staat de dochter van regisseur Jan Verheyen (58) nu samen met haar vader en moeder Lien Willaert (45) op de set van haar eigen tienerkomedie ‘Bittersweet sixteen’. Daar wordt in een stevig tempo gewerkt, want de film moet in de kerstperiode al in de zalen komen. “Het ging nipt zijn, maar het valt geweldig mee met ons drieën”, zegt Jan.
  [naar artikel]
 19. Waarom vrede in Oekraïne niet van de VS zal komen: “Amerika wint bij de oorlog en wij betalen de factuur” (13/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “De VS vecht om zijn positie als wereldleider te behouden”, zegt Tom Sauer, professor Internationale Politiek (UAntwerpen). De cijfers bevestigen dat. Want sinds februari pompte de VS al 51 miljard dollar in het ondersteunen van het Oekraïense leger. Dat is ongezien. Wat is het eindspel van de VS? En welke belangen heeft de VS in Oekraïne? Professor Sauer legt uit.
  [naar artikel]
 20. Net niet! Yanina Wickmayer grijpt in Israël net naast toernooizege (29/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Yanina Wickmayer (WTA-554) is er zondag net niet in geslaagd het ITF-toernooi in het Israëlische Netanya te winnen. In de finale van het met 25.000 dollar gedoteerde hardcourttoernooi moest ze met 6-1 en 6-3 het onderspit delven voor het Australische tweede reekshoofd Priscilla Hon (WTA-240).
  [naar artikel]
 21. Bernd Hollerbach: “Na de eerste helft was ik sauer” (18/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Comfortabele zege voor STVV. Maar voor een perfectionist als Bernd Hollerbach is het nooit goed genoeg. “Na de eerste helft was ik sauer.”
  [naar artikel]
 22. “Sekteleiders als Poetin hebben de neiging om alles en iedereen mee te sleuren in hun val” (18/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  In de jaren 90 bouwde de Nederlander Derk Sauer in Rusland een media-imperium uit, maar door de oorlog moest hij zijn tweede thuisland halsoverkop verlaten. “Nu Poetin in het nauw gedreven is, wordt hij nog onvoorspelbaarder.”
  [naar artikel]
 23. Amber Heard suggereert dat exen van Johnny Depp te bang zijn om hem te beschuldigen: “Kijk wat er met mij gebeurde” (19/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard zit erop. Maar hoewel Amber het onderspit moest delven in de rechtszaal, is ze niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven. In een interview had ze het over Kate Moss en andere ex-vriendinnen van Johnny Depp. “Kijk wat er mij overkwam. Zou jij tegen hem getuigen?”
  [naar artikel]
 24. ‘We laten ons door Poetin te snel de kast op jagen’: volgens uitgever Derk Sauer zal Rusland geen oorlog voeren (30/01/2022 - De Morgen)
  ‘De Russische president blaft nu heel hard, maar zal niet bijten’, zegt Nederlander Derk Sauer (69), die onafhankelijke media uitgeeft in Moskou. ‘Terwijl iedereen naar Oekraïne kijkt, verplaatst hij wel schaakstukken in Wit-Rusland en Kazachstan.’
  [naar artikel]
 25. Greenpeace delft opnieuw onderspit in rechtszaak over olieboringen Noors Noordpoolgebied (23/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Greenpeace en enkele andere milieuorganisaties hebben in Noorwegen opnieuw het onderspit moeten delven met een klacht over olieboringen in het...
  [naar artikel]
 26. Rusland dreigt met raketten die er nog niet eens zijn, “maar dit weglachen zou onverantwoord zijn” (03/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Russische staatszender heeft getoond hoe snel Poetin met een druk op de knop een nucleaire aanval zou kunnen uitvoeren op drie Europese hoofdsteden. “Nucleaire dreiging niet ernstig nemen zou onverantwoordelijk gedrag zijn”, zegt Tom Sauer, professor internationale veiligheid (UAntwerpen) en expert in (nucleaire) wapenbeheersing.
  [naar artikel]
 27. VS delven onderspit bij deal met India (07/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 28. Nieuwe coronavarianten nemen over, gaan de cijfers nu stijgen? “Dat is een geruststelling, al zijn we nooit helemaal zeker” (18/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  Een nieuwe coronavariant heeft het bewind overgenomen. De al zo lang dominante milde BA.5 moet het onderspit delven. De Hoge Gezondheidsraad geeft intussen groen licht aan coronavaccins voor baby’s en kleuters. Met de coronacijfers zelf verloopt alles ondertussen erg gunstig. “Maar de winter is nog lang”, waarschuwt viroloog Steven Van Gucht van Sciensano.
  [naar artikel]
 29. Nieuwe coronavarianten nemen over, gaan de cijfers nu stijgen? “Dat is een geruststelling, al zijn we nooit helemaal zeker” (18/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een nieuwe coronavariant heeft het bewind overgenomen. De al zo lang dominante milde BA.5 moet het onderspit delven. De Hoge Gezondheidsraad geeft intussen groen licht aan coronavaccins voor baby’s en kleuters. Met de coronacijfers zelf verloopt alles ondertussen erg gunstig. “Maar de winter is nog lang”, waarschuwt viroloog Steven Van Gucht van Sciensano.
  [naar artikel]
 30. Zeven vragen over “financiële atoombom” SWIFT en of Rusland daar veel last mee gaat krijgen (27/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Europa pakt door met zijn sancties vanwege de oorlog in Oekraïne. De internationale betaaloperator Swift gaat op slot voor geselecteerde Russische banken. De voorspelde “financiële atoombom” op Rusland. Ze willen Rusland treffen in zijn “oorlogskas.”
  [naar artikel]
 31. Is Europa’s gebalde vuist tegen Poetin wel slim? “We onderschatten de dreiging en de motivatie van Poetin” (02/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Met straffe taal en militaire hulp aan Oekraïne maken Europa en ook ons land een gebalde vuist tegen Rusland. Maar is dat wel zo slim? Oud-president Dmitri Medvedev waarschuwde al dat een economische oorlog snel kan omslaan in een echte. En dan is er nog de nucleaire dreiging. “We onderschatten de motivatie van Poetin”, zegt professor Tom Sauer. Maar Rusland-expert André Gerrits is minder scherp: “De inzet van kernwapens blijft hoogst onwaarschijnlijk.”
  [naar artikel]
 32. Dropt Europa 'financiële atoombom' op Rusland? (26/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De kans dat Rusland van het internationale betaalsysteem Swift wordt afgesneden, is nu erg groot. Italië sprak vandaag openlijk zijn steun uit voor een boycot als ook de rest van de Europese Unie instemt. Ook Hongarije laat zijn tegenstand varen. Duitsland uitte gisteren nog bedenkingen bij de maatregel, maar is nu bereid om Rusland “gericht” de toegang tot Swift te ontzeggen.
  [naar artikel]
 33. Russisch oud-president Medvedev waarschuwt opnieuw voor “nucleaire oorlog” als Rusland onderspit delft in Oekraïne (19/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalige Russische president en Poetin-bondgenoot Dmitry Medvedev heeft de wereld andermaal gewaarschuwd dat een nederlaag van Rusland in Oekraïne kan leiden tot een “nucleaire oorlog”.
  [naar artikel]
 34. Kremlin reageert op toekomstig EU-lidmaatschap Oekraïne: “Mag niet nog meer problemen voor Rusland brengen” (24/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland heeft de toekenning van het statuut van kandidaat-lidstaat aan Oekraïne en Moldavië “een interne aangelegenheid van Europa” genoemd. Volgens Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov is het belangrijk dat het besluit van de staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie “niet nog meer problemen voor Rusland brengt en (...) in de relaties van deze landen met Rusland”, zo zei hij in een reactie.
  [naar artikel]
 35. Woordenwisseling tussen Rusland en Israël loopt uit de hand: “Israël steunt neonazi’s” (04/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland beschuldigt Israël van steun aan “het neonaziregime in Kiev”. Dit doen ze een dag nadat de Israëlische regering woedend had gereageerd op uitspraken van de Russische buitenlandminister Sergej Lavrov. De woordenwisseling loopt nu sterk uit de hand en Lavrov haalde zelfs aan dat “Joden de grootste antisemieten zijn”.
  [naar artikel]
 36. David Goffin in eerste ronde niet voorbij Jordan Thompson (12/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  David Goffin (ATP-71) heeft zich vrijdag in Californië niet voor de tweede ronde van het  ATP 1.000 van Indian Wells (8.584.055 dollar) kunnen plaatsen. De 31-jarige Luikenaar moest in 2 uur en 44 minuten met 4-6, 7-5 en 7-6 (7/3) het onderspit delven voor de Australiër Jordan Thompson (ATP-78).
  [naar artikel]
 37. Europese leiders vragen China om hulp om oorlog te beëindigen: “Niet wegkijken van wat Rusland doet” (01/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op een virtuele top hebben de leiders van de Europese Unie China duidelijk gemaakt dat ze verwachten dat het land helpt om de oorlog in Oekraïne tot een einde brengen en Rusland zeker geen kans geeft om de sancties te omzeilen die de EU Moskou oplegt. China lijkt niet meteen geneigd dat te doen en zegt dat het “op zijn eigen manier” aan vrede werkt.
  [naar artikel]
 38. Vlamingen in Rusland getuigen: “Dit is de oorlog van Poetin, niet van de Russen” (24/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  In Rusland wordt heel gemengd gereageerd op de Russische inval op Oekraïne. Dat blijkt althans uit de verhalen van twee Vlamingen in Rusland. “De Russen appreciëren hoe Poetin het land leidt”, zegt de ene. “Dit is de oorlog van Poetin, niet die van de Russen”, zegt de ander.
  [naar artikel]
 39. Vlamingen in Rusland getuigen: “Dit is de oorlog van Poetin, niet van de Russen” (24/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  In Rusland wordt heel gemengd gereageerd op de Russische inval in Oekraïne. Dat blijkt althans uit de verhalen van twee Vlamingen in Rusland. “De Russen appreciëren hoe Poetin het land leidt”, zegt de ene. “Dit is de oorlog van Poetin, niet die van de Russen”, zegt de ander.
  [naar artikel]
 40. MR: gezwalp en een verrassende alliantie van Bouchez en Ducarme tegen Wilmès (27/03/2021 - Knack)
  Tijdens de parlementszitting van donderdag steunde oud-minister Denis Ducarme (MR) zijn partijvoorzitter en voormalige rivaal George-Louis Bouchez tegen vice-premier Sophie Wilmès (MR). 'Als de zelfstandigen het onderspit delven, delft de MR het onderspit', zei hij.
  [naar artikel]
 41. Rusland vuurt voor het eerst “onoverwinnelijke” hypersonische kruisraket af vanop kernonderzeeër (05/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Rusland vuurt voor het eerst “onoverwinnelijke” hypersonische kruisraket af vanop kernonderzeeër Een wereldprimeur voor Rusland: maandag lanceerde het Russische leger met succes een hypersonische kruisraket vanop een onderzeeër in de Barentszzee. Het ministerie van Defensie deelde trots een video van het afgevuurde oorlogswapen. Russisch President Vladimir Poetin noemde de “Tsirkon”-raket ooit een “ongeëvenaard” wapen in de wereld. Maandag slaagde het Russische leger er succesvol één af […] Lees dit artikel: Rusland vuurt voor het eerst “onoverwinnelijke” hypersonische kruisraket af vanop kernonderzeeër
  [naar artikel]
 42. “Een ideaal scenario voor het publiek”: wereldkampioen Wright kegelt Van den Bergh uit World Grand Prix (08/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Dimitri Van den Bergh is er net niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales op de World Grand Prix. Onze landgenoot moest na een ware thriller het onderspit delven tegen de Schotse wereldkampioen Peter Wright. “Ik had het mezelf een stuk makkelijker kunnen maken door het vroeger af te werken, maar voor het publiek was dit een beter scenario”, grijnsde Wright achteraf.
  [naar artikel]
 43. Hoeveel kernwapens heeft Rusland? Blufpoker of is Poetin gevaarlijk genoeg om ze echt in te zetten (28/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na vijftig jaar nucleaire dooi komen we plots weer onder de dreiging van kernwapens. De Russische president Poetin alludeert op het gebruiken van atoombommen. Gevaarlijke retoriek om het Westen te doen dimmen of zou hij het echt durven? “Ik ben er niet gerust in”, zegt professor internationale politiek Tom Sauer (UAntwerpen). “De NAVO kan nu eigenlijk niet anders dan ook de kernwapens klaar te maken om een Russische aanval te vergelden.”
  [naar artikel]
 44. Nu Rusland Oekraïense kerncentrale aanvalt: hoe waarschijnlijk is Tsjernobyl 2.0? “Niet uitgesloten, maar maatregelen zijn vandaag veel doortastender” (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïne en Rusland beschuldigen elkaar van raketaanvallen op de kerncentrale bij Zaporizja in Oekraïne. Het Internationaal Atoomenergieagentschap maakt zich ernstig zorgen. Hoe reëel is de kans op een kernramp? “Wanneer de noodgeneratoren uitvallen kunnen de reactoren smelten en is een ongeluk zoals in Fukushima niet uitgesloten”, zegt emeritus professor stralingsbescherming Gilbert Eggermont (VUB).
  [naar artikel]
 45. Vierde keer op rij meteen uitgeschakeld: David Goffin verliest in eerste ronde van Indian Wells (12/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  David Goffin (ATP-71) heeft zich in Californië niet voor de tweede ronde van het ATP 1.000 van Indian Wells (8.584.055 dollar) kunnen plaatsen. De 31-jarige Luikenaar moest in 2 uur en 44 minuten met 4-6, 7-5 en 7-6 (7/3) het onderspit delven voor de Australiër Jordan Thompson (ATP-78).
  [naar artikel]
 46. Servië sluit “zeer gunstig” gascontract met Rusland (30/05/2022 - Express)
  De Servische president Aleksandar Vučić heeft een “zeer gunstig” Russisch gascontract van drie jaar onderhandeld. Dat bericht persagentschap Reuters. In het Europese amalgaam van landen wiens energiebeleid steunt op de toevoer van buitenlands gas, blijft Servië een bondgenoot van Rusland. Het Balkanland doet niet mee aan de boycot op gasimport die EU-landen aan Rusland opleggen. […]
  [naar artikel]
 47. Goffin klopt nummer 4 van de wereld op Hopman Cup, maar België moet onderspit delven tegen Duitsland (01/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  België heeft vandaag de eerste groepswedstrijd op de Hopman Cup tennis in het Australische Perth met 2-1 verloren van Duitsland. In het...
  [naar artikel]
 48. Wat wordt het in Qatar? “Ik schat Frankrijk en Brazilië hoger in, België is outsider” (17/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het jaar 2021 heeft de Rode Duivels weer met beide voeten op de grond gezet. Een matig EK gevolgd door een pijnlijke ‘Final Four’ van de Nations League. Dat we in Qatar weleens wereldkampioen kunnen worden, durft haast niemand nog gezegd te hebben. Ook in de VTM-studio na Wales - België niet. Degryse en Mulder zijn het erover eens: “Die kans hebben we in Rusland 2018 laten liggen.”
  [naar artikel]
 49. Uitgever Derk Sauer: ‘De houdbaarheid van elke leider is uiteindelijk beperkt, ook die van Poetin’ (30/01/2022 - De Morgen)
  ‘De Russische president blaft nu heel hard, maar zal niet bijten’, zegt Nederlander Derk Sauer (69), die onafhankelijke media uitgeeft in Moskou. ‘Terwijl iedereen naar Oekraïne kijkt, verplaatst hij wel schaakstukken in Wit-Rusland en Kazachstan.’
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy