De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Repressie drugsgebruik werkt niet, voorstanders repressie hebben andere motieven dan bestrijding drugshandel

De Wereld Morgen

20/01/2023 - 13:06

Na de vreselijke moord op een 11-jarig kind in Antwerpen door de plaatselijke drugsmaffia weigeren onze beleidsvoerders nog steeds te kijken naar bestaande bestrijdingsprogramma's die wél werken. Stoerdoenerij over de 'war on drugs' voert al vijftig jaar de hoge toon, terwijl het drugsprobleem alleen maar verergert. Portugal bewijst al 23 jaar dat het anders kan. Een terugblik in de geschiedenis van de echte 'war on drugs'. The post Repressie drugsgebruik werkt niet, voorstanders repressie hebben andere motieven dan bestrijding drugshandel appeared first on DeWereldMorgen.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE WERELD MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. "Als preventie niet werkt, is repressie nodig. Maar die fase stopt ook" (16/11/2017 - VRT NWS)
  De politica en veiligheidsexperte Jinnih Beels heeft in "De afspraak" het belang van informatie bij conflicthantering benadrukt. Ze weigert mee te gaan in de retoriek dat er vandaag volop de kaart van repressie moeten trekken. "Ik word in de hoek van een wij-zijverhaal gedrukt. Je hebt enerzijds de softies die de mensen willen bepamperen en aan de andere kant de mensen die voor een harde aanpak staan. Ik zie geen twee kampen. Er moet een evenwicht zijn", aldus Beels.
  [naar artikel]
 2. Peking scherpt repressie aan met arrestatie dissidente Xu (06/07/2020 - De Tijd)
  21:05 De arrestatie van een dissidente jurist is waarschijnlijk de voorbode van een nieuwe golf van repressie in China.
  [naar artikel]
 3. Poetins repressie verraadt angst voor oppositie en volk (17/09/2021 - De Tijd)
  02:30 In de aanloop naar de parlementsverkiezingen haalde de Russische president Vladimir Poetin alles uit de kast om de oppositie monddood te maken. Die ziet in de brutale repressie echter een signaal van ...
  [naar artikel]
 4. 75 jaar geleden: schuld en boete, de naoorlogse repressie (14/09/2019 - VRT NWS)
  Met de bevrijding begint in België ook de repressie, eerst, chaotisch, op straat, na enkele weken in de rechtbanken. Eerst meestal ook zeer streng, maar naarmate de maanden en jaren vorderen milder.
  [naar artikel]
 5. Filantroop Soros verlaat Hongarije om repressie (15/05/2018 - De Tijd)
  17:12 De Amerikaanse miljardair George Soros haalt zijn filantropische stichting weg uit Hongarije wegens de toenemende repressie. ‘De democratie lijdt’, reageert de Europese Commissie.
  [naar artikel]
 6. Poetins machismo is vijgenblad voor afkalvende steun (23/04/2021 - De Tijd)
  18:55 Onder het Russische spierballengerol - denk aan de troepenopbouw nabij Oekraïne en de binnenlandse repressie - schuilt een verzwakte Vladimir Poetin. Voor de Russische president lijkt repressie de eni...
  [naar artikel]
 7. Björn Rzoska (Groen) over het kamp van Lokeren en de mythevorming over de collaboratie (07/03/2018 - Knack)
  In tijden van terreurdreiging vallen er stevige lessen te trekken uit de naoorlogse geschiedenis van collaboratie en repressie. Dat vindt Groen parlementslid Björn Rzoska. 'Ik herken in ons huidige politieke klimaat mechanismen die ook in de collaboratie en repressie hebben gespeeld.'
  [naar artikel]
 8. Amnesty: “Minstens 304 doden bij repressie van protestbeweging in november in Iran” (16/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Iran zijn minstens 304 mensen gedood bij de repressie van de midden november uitgebroken protestgolf. Dat blijkt uit een nieuwe balans, die...
  [naar artikel]
 9. Geens wil geen herhaling van de repressie voor Syriëstrijders (18/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Justitie Koen Geens is zich beducht voor een herhaling van de uitwassen van de naoorlogse repressie bij de bestraffing van Belgische
  [naar artikel]
 10. Verbod mensenrechtengroep Memorial illustreert totale repressie in Rusland (28/12/2021 - De Tijd)
  18:08 De politieke repressie in Rusland lijkt compleet na het verbod op Memorial, 's lands oudste mensenrechtenorganisatie.
  [naar artikel]
 11. Bitcoin keldert door Chinese repressie (21/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Bitcoin keldert door Chinese repressie De week is slecht begonnen voor de cryptomunten. Ze hebben maandag terrein moeten prijsgeven nadat China’s hardhandige optreden tegen BTC-miners zich heeft uitgebreid naar de provincie Sichuan. Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van 32.288 dollar, maar steeg opnieuw lichtjes tot 32.981 dollar net voor 10 uur ’s ochtends. Desalniettemin was er sprake van een […] Lees dit artikel: Bitcoin keldert door Chinese repressie
  [naar artikel]
 12. Perzisch Nieuwjaar in Iran: is een nieuwe start mogelijk in land onder Amerikaanse repressie en oorlogsdreiging? (08/06/2019 - VRT NWS)
  Drie Nomaden-teams trokken deze lente naar Iran om Newruz te vieren, Perzisch Nieuwjaar. Letterlijk betekent het nieuwe dag. Een feest dat symbool staat voor een nieuwe start. Maar is dat wel mogelijk in een land dat gebukt gaat onder Amerikaanse repressie, oorlogsdreiging en repressie van binnenuit? Dat gaan ze vragen aan Iraniërs uit alle lagen van de bevolking.
  [naar artikel]
 13. Oekraïne sluit grenzen na heropflakkering coronavirus, maar Wit-Russen die repressie ontvluchten blijven welkom (28/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïne heeft vrijdag gezegd dat het bereid is de Wit-Russen op te vangen die de repressie in hun land ontvluchten. Kiev heeft zijn contacten met...
  [naar artikel]
 14. Amerikaanse tiener klaagt Chinese repressie aan op TikTok (29/11/2019 - De Tijd)
  18:37 Feroza Aziz, een 17-jarige Amerikaanse, werd tijdelijk van het Chinese sociale medium TikTok gegooid na een virale protestvideo over de Chinese repressie van Oeigoerse moslims.
  [naar artikel]
 15. "Congolese overheid voert repressie tegen oppositie in aanloop naar verkiezingen" (15/09/2016 - De Redactie)
  Tegenstanders van een ongrondwettelijke derde ambtstermijn van de Congolese president Kabila zijn het slachtoffer van systematische repressie door de overheid. Dat stelt Amnesty International in een nieuw rapport.
  [naar artikel]
 16. Organisatoren van coronaprotestmars Luik zoeken getuigen van “repressie” door politie (01/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  De organisatoren van de protestmars tegen de avondklok van afgelopen weekend in Luik veroordelen de “repressie” van de politie en doen een oproep tot getuigen. Dat zeggen ze in een persbericht dat maandagavond is verspreid.
  [naar artikel]
 17. Organisatoren van coronaprotestmars Luik zoeken getuigen van ‘repressie’ door politie (01/12/2020 - De Standaard)
  De organisatoren van de protestmars tegen de avondklok van afgelopen weekend in Luik veroordelen de ‘repressie’ van de politie en doen een oproep tot getuigen. Dat zeggen ze in een persbericht dat maandagavond is verspreid.
  [naar artikel]
 18. Van Linthout: "Wanneer de alternatieve straffen op zijn, is repressie nodig" (11/09/2018 - VRT NWS)
  Voor Philippe Van Linthout, onderzoeksrechter in Mechelen en co-voorzitter van de Belgische vereniging voor onderzoeksrechters, moet de strafuitvoering genuanceerder bekeken worden. Volgens hem is er nood aan repressie, maar ook aan alternatieven. “Het is een en-en verhaal”, zegt Van Linthout.
  [naar artikel]
 19. Experten werken niet meer mee aan nieuw strafwetboek: "Politiek wil méér repressie, daar willen we ons niet aan verbinden" (11/09/2018 - VRT NWS)
  De twee experten die in 2015 door minister van Justitie Koen Geens (CD&V) waren aangesteld om de hervorming van het Strafwetboek voor te bereiden, hebben hun ontslag aangeboden. "De politiek wil méér repressie, daar willen we onze naam niet aan verbinden", zeggen ze. 
  [naar artikel]
 20. Amnesty over Congo: overheid voert repressie op in aanloop naar verkiezingen (14/09/2016 - Knack)
  Tegenstanders van een ongrondwettelijke derde ambtstermijn van Congolees president Joseph Kabila zijn het slachtoffer van systematische repressie door de overheid. Amnesty International spreekt in een nieuw rapport over een "campagne van pesterijen en intimidatie tegen dissidente stemmen."
  [naar artikel]
 21. VN bezorgd om situatie in Bolivia: “Crisis kan niet met geweld en repressie worden opgelost” (16/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  "De crisis in Bolivia kan niet met geweld en repressie worden opgelost". Dat heeft de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, Michelle...
  [naar artikel]
 22. Organisatoren van protestmars in Luik zoeken getuigen van 'repressie' door politie (01/12/2020 - Knack)
  De organisatoren van de protestmars tegen de avondklok van afgelopen weekend in Luik veroordelen de 'repressie' van de politie en doen een oproep tot getuigen. Dat zeggen ze in een persbericht dat maandagavond is verspreid.
  [naar artikel]
 23. Verkiezingsdebat Aalst: "Met CD&V-burgemeester minder repressie en meer preventie" (05/10/2018 - VRT NWS)
  Op de website van CD&V-Aalst lijkt het een uitgemaakte zaak: Ilse Uyttersprot is de toekomstige burgemeester van Aalst. Een die minder zal inzetten op repressie dan de huidige burgemeester en haar coalitiepartner Christophe Dhaese (N-VA). “Je kan niet op elke hoek van de straat een agent zetten. We willen de interventie proberen voor te zijn.”
  [naar artikel]
 24. Bloedige repressie krijgt Iraans protest niet stil: al meer dan 200 doden geteld, maar dat lijkt een onderschatting (13/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Iraanse opstand na de dood van Mahsa Amini (22) heeft al zeker aan 200 mensen het leven gekost. Maar hoe gewelddadig de repressie ook is, de betogers blijven doorzetten. Ook woensdag waren overal in het land slogans te horen tegen de dictatuur. Wat begon als een opstand van jonge vrouwen krijgt ondertussen steeds bredere steun.
  [naar artikel]
 25. Repressie tegen protestbeweging in Iran: “Zeker 208 doden” (02/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de repressie tegen de protestbeweging in Iran, die midden november van start ging, zijn er zeker 208 doden gevallen. Dat zegt...
  [naar artikel]
 26. Opnieuw manifestaties in Myanmar ondanks troepenmacht en toenemende repressie (15/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Myanmar stromen maandagochtend opnieuw demonstranten toe op straat, ondanks de inzet van een troepenmacht en de toenemende repressie door de junta. Zo verzamelden er zich in het noorden van de stad Yangon (het voormalige Rangoon) honderden ingenieurs en studenten. Dat heeft een fotograaf van het Franse persagentschap AFP vastgesteld.
  [naar artikel]
 27. VN-rapporteur: “Repressie in Myanmar drijft bijna 250.000 mensen op vlucht” (21/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De repressie door de junta sinds de staatsgreep in Myanmar heeft bijna 250.000 mensen op de vlucht gedreven, zo heeft de speciale rapporteur van de Verenigde Naties, Tom Andrews, woensdag gezegd.
  [naar artikel]
 28. VS: “Poging van Wit-Rusland om olympische atlete terug naar huis te sturen daad van transnationale repressie” (03/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: VS: “Poging van Wit-Rusland om olympische atlete terug naar huis te sturen daad van transnationale repressie” Antony Blinken, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, heeft de poging van Wit-Rusland om de Wit-Russische Kristsina Tsimanovskaja tegen haar wil van de Olympische Spelen in Tokio naar huis te sturen, bestempeld als “transnationale repressie”. Daarnaast liet ook de bekendste Wit-Russische bannelinge, de oppositieleidster Sviatlana Tichanovskaja, van zich horen. Zij vindt dat westerse landen de […] Lees dit artikel: VS: “Poging van Wit-Rusland om olympische atlete terug naar huis te sturen daad van transnationale repressie”
  [naar artikel]
 29. Crisis Venezuela – Colombia: “285 gewonden door repressie Maduro” (24/02/2019 - Metro)
  De Colombiaanse regering heeft zaterdag de vrachtwagens die hulpgoederen moesten brengen naar Venezuela bevolen om rechtsomkeer te maken. Volgens de regering in Bogota zijn er ook 285 gewonden gevallen door “de gewelddadige en disproportionele repressie” van de Venezolaanse regering van president Nicolas Maduro. Maduro wil verhinderen dat de hulpgoederen het land binnen komen. Hij vreest voor een soort paard van Troje, waarbij de goederen gebruikt worden om een Amerikaanse invasie te faciliteren. “Deze vreedzame en humanitaire actie is afgebroken door het regime van usurpator Maduro, met een gewelddadige en disproportionele repressie”, zegt de minister van Buitenlandse Zaken, Holmes Trujillo. Onder de gewonden zijn er volgens hem 255 Venezolanen en 30 Colombianen. Bron: Belga   Het bericht Crisis Venezuela – Colombia: “285 gewonden door repressie Maduro” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Crisis Venezuela – Colombia: “285 gewonden door repressie Maduro” (24/02/2019 - Metro)
  De Colombiaanse regering heeft zaterdag de vrachtwagens die hulpgoederen moesten brengen naar Venezuela bevolen om rechtsomkeer te maken. Volgens de regering in Bogota zijn er ook 285 gewonden gevallen door “de gewelddadige en disproportionele repressie” van de Venezolaanse regering van president Nicolas Maduro. Maduro wil verhinderen dat de hulpgoederen het land binnen komen. Hij vreest voor een soort paard van Troje, waarbij de goederen gebruikt worden om een Amerikaanse invasie te faciliteren. “Deze vreedzame en humanitaire actie is afgebroken door het regime van usurpator Maduro, met een gewelddadige en disproportionele repressie”, zegt de minister van Buitenlandse Zaken, Holmes Trujillo. Onder de gewonden zijn er volgens hem 255 Venezolanen en 30 Colombianen. Bron: Belga   Het bericht Crisis Venezuela – Colombia: “285 gewonden door repressie Maduro” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Een week van blamages voor het Wit-Russische regime (07/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Wit-Russische regime hanteert repressie tot in Tokio, maar dat werkt averechts. Wit-Russische officials werden geweerd van de Spelen en andere atleten volgen het voorbeeld van de gevluchte sprintster Tsimanovskaja.
  [naar artikel]
 32. Amnesty: Saudi-Arabië voerde na G20-voorzitterschap repressie weer op (03/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Saudi-Arabië heeft sinds begin dit jaar de vervolging van dissidenten en mensenrechtenactivisten weer opgevoerd, nadat er eerder nog sprake was van een daling van de repressie die wellicht niet toevallig samenviel met het G20-voorzitterschap van het land vorig jaar. Dat heeft de ngo Amnesty International vandaag gezegd.
  [naar artikel]
 33. Districtsburgemeester Borgerhout na nieuwe granaataanslag: ‘Eenzijdige nadruk op repressie werkt niet (02/09/2019 - De Morgen)
  De drugsoorlog in Antwerpen laait weer op. Onbekenden hebben vanochtend een granaat laten ontploffen in de Guldensporenstraat in Borgerhout. Districtsburgemeester Marij Preneel (Groen) ziet hoe kwetsbare jongeren in de val lopen van het snelle geld.
  [naar artikel]
 34. Districtsburgemeester Borgerhout na nieuwe granaataanslag: ‘Dit bewijst dat eenzijdige nadruk op repressie niet werkt’ (02/09/2019 - De Morgen)
  De drugsoorlog in Antwerpen laait weer op. Onbekenden hebben vanochtend een granaat laten ontploffen in de Guldensporenstraat in Borgerhout. Districtsburgemeester Marij Preneel (Groen) ziet hoe kwetsbare jongeren in de val lopen van het snelle geld.
  [naar artikel]
 35. Human Rights Watch: "Wit-Russische autoriteiten arresteren en mishandelen willekeurige journalisten en leggen media zwijgen op" (29/03/2021 - VRT NWS)
  De Wit-Russische autoriteiten hebben de voorbije maanden de repressie tegenover journalisten sterk opgevoerd. Onafhankelijke journalisten worden willekeurig opgepakt en mishandeld en krijgen boetes en celstraffen op basis van politiek gemotiveerde beschuldigingen. Dat zegt Human Rights Watch (HRW) in een rapport. De bedoeling van de repressie is om verhalen over mensenrechtenschendingen tijdens de vreedzame protesten tegen president Loekasjenko stil te houden.
  [naar artikel]
 36. Ondanks repressie gaat protest in Iran gewoon door: "Wij kunnen ons amper voorstellen hoeveel moed dat vraagt" (27/10/2022 - VRT NWS)
  Het is al weken onrustig in Iran, na de dood van een jonge vrouw die hard werd aangepakt omdat ze haar hoofddoek niet correct droeg. "We zien een brede beweging met een revolutionair streven, de staat als geheel die verdwijnt", zegt historicus Peyman Jafari. "Het is moeilijk te voorspellen hoe dit verder zal verlopen. We zitten midden in een proces, ik vrees dat de repressie nog zal toenemen."
  [naar artikel]
 37. Hoge vertegenwoordiger EU: "Geen ruimte meer voor democratie in Wit-Rusland” (08/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens een debat over Wit-Rusland heeft Josep Borrell, de hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken van de EU, een somber beeld geschetst van de toestand in het land. "Het lijdt geen twijfel dat de repressie in Wit-Rusland nog heviger geworden is. Dat er geen massaprotesten meer zijn, is niet het resultaat van een terugkeer naar de normaliteit, maar wel van een systematische en brutale repressie."
  [naar artikel]
 38. Human Rights Watch: "Kabila zette oud-rebellen van M23 in voor repressie van betogers" (04/12/2017 - VRT NWS)
  De Congolese president Joseph Kabila rekruteerde oud-rebellen van M23 om in december vorig jaar protesten tegen zijn regime te onderdrukken. Dat schrijft Human Rights Watch in een nieuw rapport. Bij de repressie van die betogingen, in verschillende steden in Congo, vielen volgens de mensenrechtenorganisatie zeker 60 doden en werden honderden mensen opgepakt.
  [naar artikel]
 39. 'Spijbelen pak je niet aan met repressie' (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 40. Ondanks bloedige repressie blijven Peruanen op straat komen (13/01/2023 - De Wereld Morgen)
  Sinds de afzetting van president Pedro Castillo begin december 2022 door een ‘wetgevende staatsgreep’ zijn Peruanen massaal op straat gekomen om daartegen te protesteren. Leger en politie treden bijzonder hard op en schieten om te doden. Ondertussen is het aantal dodelijke slachtoffers al opgelopen tot 46, maar het volksverzet plooit voorlopig niet. The post Ondanks bloedige repressie blijven Peruanen op straat komen appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 41. Eerste publieke terechtstelling in Iran in twee jaar: "Repressie neemt toe" (24/07/2022 - VRT NWS)
  Iran heeft gisteren zijn eerste publieke executie in meer dan twee jaar uitgevoerd, een man die veroordeeld was voor de moord op een agent werd opgehangen. Dat heeft de Noorse ngo Iran Human Rights (IHR) gemeld op basis van informatie van Iraanse staatsmedia. De ngo uit haar bezorgdheid over deze praktijken en de toenemende repressie in het land.
  [naar artikel]
 42. Toenemende repressie door leger in Myanmar, maar toch blijven manifestanten op straat komen (15/02/2021 - VRT NWS)
  In het Zuidoost-Aziatische land Myanmar komen opnieuw mensen op straat, niettegenstaande de toenemende repressie door de militaire junta. In de stad Mandalay heeft het leger volgens plaatselijke media geschoten op betogers die protesteerden tegen de militaire staatsgreep en de opsluiting van regeringsleider Aung San Suu Kyi. Zij zou later deze week voor de rechter moeten verschijnen.
  [naar artikel]
 43. Na de Canvas-reeks is er nu het boek "Kinderen van de repressie" (03/10/2018 - VRT NWS)
  Vorig jaar was er de veel besproken en druk bekeken reeks op Canvas "Kinderen van de collaboratie", over de kinderen uit "zwarte families" na de Tweede Wereldoorlog. Koen Aerts, historicus van de UGent, lag aan de basis van die reeks en nu staan de getuigenissen en de bredere context van de naoorlogse periode ook in een boek: "Kinderen van de repressie. Hoe Vlaanderen worstelt met de bestraffing van de collaboratie" .
  [naar artikel]
 44. Repressie hier en elders (03/11/2017 - VRT NWS)
  Alle vergelijkingen lopen mank, en deze zeker.  Maar wat vandaag gebeurt in Spanje roept toch onwillekeurig herinneringen op aan de naoorlogse repressie bij ons.  Ik dacht daar aan toen de Catalaanse minister van Binnenlandse zaken Joaquim Forn woensdagavond arriveerde in het Atocha station van Madrid.  De man moest spitsroeden lopen tussen een menigte van woedende Spaansgezinden.  “A prisión” riepen ze hem schuimbekkend toe.  De dag nadien werden ze door de rechter op hun wenken bediend.  Het werd voor Forn een enkele reis naar Madrid.
  [naar artikel]
 45. Door de binnenlandse repressie breiden Chinese techreuzen hun vestigingen in Singapore uit – maar ook daar zijn er wolkjes aan de lucht (18/04/2021 - Express)
  Chinese techbedrijven breiden zich uit in Singapore nu ze in eigen land beteugeld worden en de druk op andere belangrijke markten toeneemt. Dat schrijft The Jakarta Post. Maar in de hypermoderne stadstaat heeft Chinese Big Tech dan weer moeite om talent aan te werven. Messaging- en gamegigant Tencent opent er een hub. TikTok-eigenaar ByteDance neemt […] Lees dit artikel: Door de binnenlandse repressie breiden Chinese techreuzen hun vestigingen in Singapore uit – maar ook daar zijn er wolkjes aan de lucht
  [naar artikel]
 46. Sint-Truiden gaat onaangekondigd scholen binnenvallen met drugshonden (14/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het stadsbestuur van Sint-Truiden hanteert een nultolerantie tegenover drugs en gaat voortaan onaangekondigd scholen binnenvallen met drugshonden. Dat meldt regionale televisiezender TV Limburg. De controles maken deel uit van het actieplan dat de Limburgse gemeente klaar heeft om drugsgebruik te bestrijden. Dat plan focust naast preventie ook op repressie, en moet vermijden dat experimenteren met drugs op jonge leeftijd niet tot drama’s leiden.
  [naar artikel]
 47. Soedan: Omar Al-Bashir, een geschiedenis van geweld (09/02/2018 - VRT NWS)
  Keiharde repressie, gratuit staatsgeweld en totale minachting voor het internationaal recht: soms werkt het gewoon. Na dertig jaar zit de Soedanese president Al-Bashir nog altijd stevig in het zadel. In dit stuk vertellen we hoe dat kan.
  [naar artikel]
 48. Dertigtal mensen betogen tegen repressie protesten in Iran (23/11/2019 - Metro)
  Op het Europakruispunt in Brussel hebben deze namiddag een dertigtal mensen een betoging gehouden om te protesteren tegen de wijze waarop het Iraanse regime is opgetreden tegen de brandstofprotesten van de voorbije week. De manifestanten eisen dat er een einde komt aan de repressie, maar ook aan het regime van de ayatollahs. De Iraanse regering rantsoeneerde vorige week de benzine en verhoogde tegelijk de brandstofprijzen vanwege de economische crisis die door de Amerikaanse sancties tegen het land ontstaan is. Het kwam over heel Iran tot protesten, waarbij tankstations en overheidsgebouwen in brand werden gestoken. Donderdag verklaarde de Iraanse Revolutionaire Garde dat de protesten en onrust beëindigd waren. Het was onduidelijk hoeveel doden en gewonden er bij het protest waren gevallen. De regering wilde ook geen cijfers noemen om de onrust in het land niet aan te zwengelen. Tegelijk werd de internettoegang dagenlang geblokkeerd om te vermijden dat beelden van protesten zouden circuleren. Bij de betogingen in Iran hebben de Iraanse veiligheidsdiensten minstens 115 mensen gedood. Dat zegt mensenrechtenorganisatie Amnesty International. De organisatie denkt dat het werkelijke aantal slachtoffers nog hoger ligt. bron: Belga Het bericht Dertigtal mensen betogen tegen repressie protesten in Iran verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Romney hekelt repressie in Rusland (07/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy