De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Rusland waarschuwt voor 'catastrofe' als Duitsland tanks levert

De Tijd

22/01/2023 - 12:06

11:53 De Russische parlementsvoorzitter waarschuwt voor een 'tragedie van wereldformaat' als bondgenoten van Oekraïne Duitse Leopard 2-tanks leveren aan Kiev.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Rusland waarschuwt voor “catastrofe” en “tragedie van wereldformaat” als Duitsland tanks levert aan Oekraïne (22/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Vjatsjeslav Volodin, de Russische parlementsvoorzitter van de Doema, waarschuwt voor een “tragedie van wereldformaat” als bondgenoten van Oekraïne Duitse Leopard 2-tanks leveren aan Kyiv.
  [naar artikel]
 2. Rusland waarschuwt voor “catastrofe” als Duitsland pantsers levert aan Oekraïne (22/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Vjatsjeslav Volodin, de Russische parlementsvoorzitter van de Doema, waarschuwt voor een “tragedie van wereldformaat” als bondgenoten van Oekraïne Duitse Leopard 2-tanks leveren aan Kyiv.
  [naar artikel]
 3. Live - Rusland waarschuwt voor ‘catastrofe’ als Duitsland pantsers levert aan Oekraïne (22/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 4. Rusland waarschuwt voor "wereldwijde catastrofe" als Leopard 2-tanks worden geleverd aan Oekraïne (22/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vjatsjeslav Volodin, de Russische parlementsvoorzitter van de Doema, waarschuwt voor een "tragedie van wereldformaat" als bondgenoten van Oekraïne Duitse Leopard 2-tanks leveren aan Kiev. Rond de beroemde Duitse tanks is momenteel veel te doen.
  [naar artikel]
 5. Live - Boris Johnson brengt verrassingsbezoek aan Oekraïne • Rusland waarschuwt voor ‘catastrofe’ als Duitsland pantsers levert aan Oekraïne (22/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 6. Live - Boris Johnson brengt verrassingsbezoek aan Oekraïne • Rusland waarschuwt voor ‘catastrofe’ als Duitsland pantsers levert aan Oekraïne (22/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 7. Londen levert tanks aan Oekraïne en verhoogt de druk op Duitsland: “Je moet Rusland op het slagveld domineren, wil je ze aan de onderhandelingstafel krijgen” (14/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Na Polen wil ook het Verenigd Koninkrijk tanks leveren aan Oekraïne. Londen verhoogt daarmee de druk op Duitsland om ook tanks vrij te geven. Vrijdag komen Westerse landen samen in het Duitse Ramstein om verdere steun aan Kyiv te bespreken. “Je zal Rusland op het slagveld moeten domineren wil je ze aan de onderhandelingstafel krijgen”, zegt oud-commandant Mart de Kruif.
  [naar artikel]
 8. Londen levert als eerste tanks aan Oekraïne, maar de Duitse zouden beter zijn (14/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Na Polen wil ook het Verenigd Koninkrijk tanks leveren aan Oekraïne. Londen verhoogt daarmee de druk op Duitsland om ook tanks vrij te geven. Vrijdag komen Westerse landen samen in het Duitse Ramstein om verdere steun aan Kiev te bespreken. “Je zal Rusland op het slagveld moeten domineren wil je ze aan de onderhandelingstafel krijgen”, zegt oud-commandant Mart de Kruif.
  [naar artikel]
 9. Zweden zendt tiental Leopard-tanks naar Oekraïne, Duitsland levert vier extra tanks (24/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Zweden gaat Leopard 2-tanks en luchtafweergeschut aan Kiev leveren. Dat is vrijdag, exact één jaar na het begin van de oorlog in Oekraïne, meegedeeld door de Zweedse regering. Ook Duitsland zendt nog eens vier tanks naar Oekraïne.
  [naar artikel]
 10. Poetin woedend op Duitsland om levering tanks: “Opnieuw willen Hitlers opvolgers met Rusland op Oekraïens grondgebied vechten” (02/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Poetin heeft het Westen gewaarschuwd dat ze Rusland niet kunnen verslaan en haalde in het bijzonder uit naar Duitsland: “Rusland wordt opnieuw bedreigd door Duitse tanks, met kruizen aan boord”. Dat zei de Russische president tijdens een toespraak ter ere van de herdenking van de slag om Stalingrad waarbij de Sovjet-Unie het leger van nazi-Duitsland versloeg. Hij trok er duidelijk een parallel tussen de oorlog tegen Hitler en de Russische militaire campagne in Oekraïne.
  [naar artikel]
 11. Poetin waarschuwt voor 'planetaire catastrofe' rond Koreaanse crisis (05/09/2017 - Knack)
  De vrees voor een militaire confrontatie groeit met de dag. Terwijl de VS waarschuwen dat hun geduld grenzen heeft, blijven onder andere Duitsland, Rusland en China aandringen op diplomatie.
  [naar artikel]
 12. Kiev roept om tanks: "Duitsland, we wachten op uw belofte” (13/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na de recente successen in het noordoosten van het land heeft Oekraïne kritiek geuit op de aarzeling vanuit Duitsland om tanks te leveren. “Er zijn al zes maanden geen tanks omdat er geen politieke beslissing over is”, schreef de adviseur van het presidentiële kantoor op Twitter. Hierdoor kon Rusland doorgaan met terreur en zouden Oekraïners moeten sterven, meent Mykhailo Podoljak.
  [naar artikel]
 13. Wil Rusland belangrijke waterdam in Cherson opblazen? Oekraïense president waarschuwt voor "grootschalige catastrofe" (21/10/2022 - VRT NWS)
  Oekraïne heeft Rusland ervan beschuldigd dat het van plan is om de Kachovka-waterdam aan de Dnjepr-rivier op te blazen. De dam ligt in de provincie Cherson, een van de door Rusland geannexeerde provincies, waar het Oekraïense leger door de verdedigingslijnen van de Russen probeert te breken. President Zelenski waarschuwt voor een "grootschalige catastrofe", waarbij honderdduizenden mensen in gevaar zouden komen.
  [naar artikel]
 14. Waarom tanks voor Oekraïne zo'n heikel punt zijn voor Duitsland (20/01/2023 - VRT NWS)
  Zal Duitsland toestemming geven om tanks aan Oekraïne te leveren? Het is dé vraag op een bijeenkomst van 50 ministers van Defensie in Ramstein. Oekraïne vraagt al langer om zulke tanks, maar Duitsland houdt de boot af. Waarom ligt die levering zo moeilijk?
  [naar artikel]
 15. Live - ‘Duitsland levert zware tanks als VS meedoen’ (19/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 16. Duitsland begint met Leopard-training voor Oekraïense militairen (13/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het Duitse leger is begonnen met Oekraïense militairen te trainen in het omgaan met Leopard-tanks. Kiev ziet deze zware tanks, die Duitsland en andere landen na lang aarzelen hebben toegezegd, als essentieel in zijn tegenoffensief in de oorlog met Rusland.
  [naar artikel]
 17. Biden geeft groen licht voor het leveren van Abrams-tanks aan Oekraïne (25/01/2023 - Express)
  De beslissing van Duitsland om 14 Leopard-tanks aan Oekraïne te leveren, heeft zoals verwacht geleid tot een gelijkaardige geste van de Verenigde Staten, die 31 Abrams-tanks gaan sturen. Het Kremlin waarschuwt dat “door de Westerse provocaties” de oorlog in Oekraïne kan escaleren. Het nieuws: De Verenigde Staten maken officieel bekend 31 Abrams-tanks te gaan leveren […]
  [naar artikel]
 18. Rolt Rusland zijn hypermoderne tanks uit in de Donbas? (27/12/2022 - Express)
  Rusland zou van plan zijn om T-14 Armata-tanks naar het front in Oekraïne te sturen. De eerste exemplaren zouden zich zelfs al in de Donbas bevinden. Maar wat betekent dit voor het conflict? In het nieuws: T-14-tanks in Oekraïne? Het lijkt te gaan gebeuren. De essentie: Beelden of niet, bevestiging dat de tanks in Oekraïne […]
  [naar artikel]
 19. Duitsland levert dan toch Leopard 2-tanks aan Oekraïne (24/01/2023 - Express)
  De Duitse bondskanselier Olaf Scholz zou de levering van een compagnie Leopard 2A6-tanks aan Oekraïne hebben goedgekeurd. Zo schrijft Der Spiegel. In het nieuws: Duitse luipaarden voor Oekraïne. Andere landen kunnen snel volgen. Ook nog: De Verenigde Staten zouden een levering van M1 Abrams-tanks overwegen, zo schrijft The Wall Street Journal.
  [naar artikel]
 20. D-day voor Oekraïne: krijgt het zwaardere wapens of niet? Rusland: “Westen zal ‘spijt’ krijgen als ze tanks leveren” (20/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Defensieleiders uit ongeveer vijftig landen komen vandaag samen op vliegbasis Ramstein in Duitsland om hun militaire steun aan Oekraïne te bespreken. De belangrijkste vraag is of Duitsland Leopard 2-tanks aan Oekraïne wil leveren en of het toestaat dat andere landen dat doen. Polen heeft duidelijk gemaakt dat het bereid is de tanks te sturen, óók als Duitsland blokkeert. “Het ligt in jullie handen om een grote levering te doen waarmee het kwaad zal stoppen”, zei de Oekraïense president Volodomyr Zelensky aan het begin van de top.
  [naar artikel]
 21. D-day voor Oekraïne: krijgt het westerse tanks of niet? “Deze top is een afspraak met de geschiedenis” (20/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Defensieleiders uit ongeveer vijftig landen komen vandaag samen op vliegbasis Ramstein in Duitsland om hun militaire steun aan Oekraïne te bespreken. De belangrijkste vraag is of Duitsland Leopard 2-tanks aan Oekraïne wil leveren en of het toestaat dat andere landen dat doen. Polen heeft duidelijk gemaakt dat het bereid is de tanks te sturen, óók als Duitsland blokkeert.
  [naar artikel]
 22. Poetin nog altijd woedend over westerse wapens voor Oekraïne: “We zullen meer dan alleen tanks inzetten om terug te slaan” (02/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Moskou is nog altijd woedend over de westerse wapenleveringen aan Oekraïne. Als tegenreactie dreigt Rusland met zijn troepen nog dieper het land binnen te trekken, aldus de minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov. Ook de Russische president Vladimir Poetin haalde vandaag uit naar Duitsland, die na lang aarzelen toch tanks gaat sturen: “Rusland wordt opnieuw bedreigd door Duitse tanks.”
  [naar artikel]
 23. Nederland, Duitsland en Denemarken gaan samen 100 oude tanks leveren aan Oekraïne (07/02/2023 - VRT NWS)
  Nederland gaat samen met Duitsland en Denemarken een honderdtal Leopard 1-tanks leveren aan Oekraïne. Dat heeft de Nederlandse minister van Defensie laten weten aan de Tweede Kamer. Het gaat om oude maar gereviseerde Leopard 1-A5-tanks die in Duitsland opgeslagen staan. Vroeger had België ook Leopard 1-tanks, maar die werden in de jaren 1990 en 2000 verkocht.
  [naar artikel]
 24. Eerste Duitse tanks binnen drie maanden in Oekraïne, ook VS doneren wellicht 31 zware Abrams-tanks (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De eerste Leopard-tanks kunnen binnen drie maanden uit Duitsland aankomen in Oekraïne. Dat heeft de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius woensdag gezegd na een zitting van de parlementaire defensiecommissie in Berlijn. Ook Spanje heeft intussen laten weten dat het bereid is om tanks te leveren. De Amerikaanse president Joe Biden geeft om 18 uur Belgische tijd een toespraak. Volgens de Amerikaanse pers zal de president de levering van Amerikaanse tanks aan Oekraïne aankondigen. Finland zegt de Westerse inspanningen te steunen, maar het is nog niet duidelijk of het buurland van Rusland ook effectief tanks zal leveren.
  [naar artikel]
 25. Live - Zelensky roept op sneller wapens te leveren • ‘Duitsland levert zware tanks als VS meedoen’ (19/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 26. "Ze zullen branden, net zoals de rest", hoe Rusland reageert op de levering van Westerse tanks (25/01/2023 - VRT NWS)
  "Een uiterst gevaarlijk besluit en een duidelijke provocatie". Zo noemen vertegenwoordigers van de Russische overheid de levering van Duitse en Amerikaanse tanks. Al laat Rusland ook uitschijnen dat de tanks geen meerwaarde zullen zijn. "De tanks zullen branden, net zoals de andere", zegt Dmitri Peskov.
  [naar artikel]
 27. Nederland overweegt om Duitse tanks te kopen voor het slagveld in Oekraïne (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Na de beslissing van Duitsland om alsnog Leopard-2 tanks naar Oekraïne te sturen, overweegt ook het Nederlandse kabinet om Duitse tanks aan te kopen om deze naar het slagveld te sturen. Het gaat om de 18 tanks die de Nederlandse krijgsmacht nu least van Duitsland.
  [naar artikel]
 28. Grote redding of vergiftigd geschenk: is het een goed idee om zware tanks te leveren aan Oekraïne? (20/01/2023 - VRT NWS)
  In Duitsland komt vandaag een brede coalitie van defensieleiders samen op de Amerikaanse luchtmachtbasis van Ramstein. Hét belangrijkste agendapunt: de levering van Duitse tanks aan Oekraïne. Geen eenvoudige kwestie, want de druk op Duitsland neemt toe nu ook Polen en Finland die tanks naar Oekraïne willen sturen. Het Verenigd Koninkrijk besliste vorige week al om dat te doen. Zijn die zware tanks wel echt nodig? En wat gebeurt er met de voertuigen na de oorlog?
  [naar artikel]
 29. 'Catastrofe dreigt voor Oekraïne' (11/04/2019 - De Morgen)
  Rusland heeft gewaarschuwd dat Oekraïne een 'catastrofe' boven het hoofd hangt, als het bestand met de pro-Russische rebellen mislukt. Moskou legt de schuld voor de schendingen van het staakt-het-vuren bij Kiev, maar de westerse landen wijzen naar Rusland.
  [naar artikel]
 30. Live - Zweden stuurt moderne Archer-artillerie en pantserwagens naar Oekraïne • ‘Duitsland levert enkel tanks als VS meedoen’ (19/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 31. “De oorlog is aan het escaleren in een conflict tussen het Westen en Rusland” (20/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Duitsland weigert voorlopig Leopard 2-tanks te leveren aan Oekraïne. Nochtans zijn die tanks van superieure kwaliteit: “Je vindt geen betere in de wereld”, zegt oud-kolonel en defensiespecialist Roger Housen. Hoe belangrijk zijn die tanks voor Oekraïne? En hoe zal de oorlog er de komende maanden uitzien? Housen beantwoordt de belangrijkste vragen: “Dit is mogelijk de voorbode van een nieuw Russisch offensief.”
  [naar artikel]
 32. Engeland levert tanks aan Oekraïne en zet belangrijke psychologische stap (14/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Oekraïne heeft nood aan tanks om de strijd tegen Rusland aan te gaan en kans te hebben om het verloren gebied terug te winnen. Meerdere Europese landen grijpen in of overwegen dat snel te doen. Engeland zet een belangrijke psychologische stap.
  [naar artikel]
 33. Druk op Berlijn neemt toe: “Duitsland is te bang om Rusland naar de rand van een nederlaag te brengen” (23/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De druk op Duitsland om tanks te leveren aan Oekraïne blijft groot. Tijdens een Europese Raad van ministers van Buitenlandse Zaken in Brussel hebben verschillende EU-landen nog eens hun ongenoegen over de Duitse terughoudendheid geuit: “Wat ons tegenhoudt, is de angst voor wat er zal gebeuren als Rusland deze oorlog verliest.”
  [naar artikel]
 34. Unicef waarschuwt voor menselijke catastrofe in Pakistan, overstromingswater treft nog steeds vier miljoen kinderen (10/01/2023 - De Wereld Morgen)
  Meer dan vier maanden nadat noodweer een derde van Pakistan onder water heeft gezet, leven 4 miljoen kinderen nog steeds in ongezonde en mensonwaardige omstandigheden. Unicef waarschuwt voor een menselijke catastrofe. The post Unicef waarschuwt voor menselijke catastrofe in Pakistan, overstromingswater treft nog steeds vier miljoen kinderen appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 35. Live - Duitsland geeft tanks aan Tsjechië, dat weer andere tanks naar Oekraïne stuurt (18/05/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 36. Na Duits getreuzel krijgt Oekraïne dan toch zijn tanks (16/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Rusland blijft een mee­dogenloze oorlog voeren in Oekraïne. In de ‘relatief veilige’ stad Dnipro kwamen zeker 25 burgers om. Het maakt de roep om tanks alleen maar urgenter. Vervoegt nu ook Duitsland de ‘tankcoalitie’?
  [naar artikel]
 37. LIVE. Levert coalitie van vijftig bondgenoten moderne Leopard 2-tanks aan Oekraïne? (20/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Op de bijeenkomst van zowat vijftig bondgenoten van Oekraïne op de Amerikaanse luchtmachtbasis Ramstein in Duitsland is nog geen beslissing genomen over de eventuele levering van Duitse Leopard-tanks. Dat heeft nieuwbakken Duits minister van Defensie Boris Pistorius meegedeeld. Om 16.30 uur zou een persconferentie gepland zijn. Die kan je volgen bij HLN LIVE.
  [naar artikel]
 38. Rusland verloor al bijna veertig procent van zijn tanks, al blijft het David tegen Goliath (16/02/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Sinds het begin van de oorlog heeft Rusland al bijna 40 procent van zijn tanks verloren. Voor het “werkpaard” onder de Russische tanks, de T-7B3, zijn de cijfers nog dramatischer: daarvan is de helft vernield of in beslag genomen door het Oekraïense leger, zo meldt het Internationaal Instituut voor Strategische Studies (IISS) in Londen.
  [naar artikel]
 39. Berlijn bevestigt: Duitsland stuurt Leopard 2-tanks naar Oekraïne en geeft ook toestemming aan andere landen om dat te doen (25/01/2023 - VRT NWS)
  Duitsland zal Leopard 2-tanks leveren aan Oekraïne. Het nieuws was gisteren al gelekt, maar is nu ook officieel bekendgemaakt. In eerste instantie zal het om 14 exemplaren gaan. Ook andere landen mogen de tanks van Duitse makelij naar Oekraïne sturen.
  [naar artikel]
 40. Amper een vijfde van de Leopard-tanks staat in Duitsland en toch kijkt heel Oekraïne naar hen: hoe komt dat en wat als ze levering weigeren? (24/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  President Zelensky maakt er geen geheim van: hij wil zo snel mogelijk een levering Leopard-tanks in ontvangst nemen. In Oekraïne kijkt iedereen daarvoor naar Duitsland, maar bondskanselier Olaf Scholz blijft voorlopig uiterst voorzichtig. Nochtans bezit Duitsland zelf slechts een vijfde van alle Leopard-tanks. Waarom lijken zij alle beslissingsmacht te hebben?
  [naar artikel]
 41. Spanje levert Oekraïne zes Leopard-tanks na herstel (22/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Spanje zal zes Leopard 2A4-tanks aan Oekraïne leveren. Het gaat om tanks die niet meer in dienst waren en die het Spaanse leger nu herstelt, zo kondigt de Spaanse minister van Defensie Margarita Robles woensdag aan.
  [naar artikel]
 42. Waarom verliest Rusland zo veel tanks? “Het gaat voor een groot deel om incompetentie” (12/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland verloor al meer dan 680 tanks volgens Oekraïense bronnen. Dat is meer dan een kwart van alle Russische tanks. Dit zou voor een deel te maken hebben met de honderden antitankwapens die Oekraïne kreeg als steun uit het Westen, maar er komt volgens experts ook een behoorlijke schep Russische incompetentie bij kijken.
  [naar artikel]
 43. Poetin waarschuwt voor 'wereldwijde catastrofe' (05/09/2017 - De Tijd)
  11:57 Dreigen met militaire actie in Noord-Korea kan leiden tot een wereldwijde catastrofe, zegt de Russische president Vladimir Poetin.
  [naar artikel]
 44. Poolse premier: “We kunnen Leopard 2-tanks naar Oekraïne sturen zonder toestemming van Duitsland” (23/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De premier van Polen vindt het niet kunnen dat Berlijn (voorlopig) weigert Leopard 2-tanks aan Oekraïne te leveren. “De houding van Duitsland is onaanvaardbaar”, zei Mateusz Morawiecki zondag. De Poolse premier verklaarde vandaag dat hij ook zonder Duitse toestemming tanks richting Oekraïne kan sturen. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock zei gisteren dat als Polen tanks (van Duitse makelij) wil leveren, Duitsland dat niet zal tegenhouden.
  [naar artikel]
 45. Grootste gasimporteur van Duitsland waarschuwt voor miljardenverlies (25/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Duitse energieconcern Uniper waarschuwt voor een miljardenverlies in de eerste negen maanden van dit jaar. Als grootste gasimporteur van Duitsland moet het bedrijf de extreem hoge marktprijzen betalen omdat Rusland is gestopt met de gasleveringen waarvoor langetermijncontracten waren afgesloten.
  [naar artikel]
 46. Duitsland keurt levering Leopard 2-tanks goed: “Het wordt nu wel een zéér fijne lijn” (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Duitsland gaat Leopard 2-tanks leveren aan Oekraïne. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz staat ook andere landen, zoals Polen, toe om hetzelfde te doen. Over hoeveel tanks gaat het? Hoe snel kunnen die in Oekraïne zijn? Welk verschil maakt dit in de oorlog? En staan we daarmee aan de vooravond van een Derde Wereldoorlog? Prof. internationale politiek David Criekemans legt uit.
  [naar artikel]
 47. Trump bedreigt Kim Jong-un opnieuw, terwijl Rusland voor catastrofe waarschuwt (22/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Kremlin ziet voor de aanpak van de spanning op het Koreaanse schiereiland geen ander alternatief dan een politieke en diplomatieke manier, zo
  [naar artikel]
 48. Trump bedreigt Kim Jong-un opnieuw, terwijl Rusland voor catastrofe waarschuwt (22/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Kremlin ziet voor de aanpak van de spanning op het Koreaanse schiereiland geen ander alternatief dan een politieke en diplomatieke manier, zo
  [naar artikel]
 49. ‘Parade’-tanks en amper uit hun fouten geleerd: hoe de Russen al bijna veertig procent van hun tanks verloren (16/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Sinds het begin van de oorlog heeft Rusland al bijna 40 procent van zijn tanks verloren. Voor het “werkpaard” onder de Russische tanks, de T-7B3, zijn de cijfers nog dramatischer: daarvan is de helft vernield of in beslag genomen door het Oekraïense leger, zo meldt het Internationaal Instituut voor Strategische Studies (IISS) in Londen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy