De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Als zelfs miljonairs willen dat we het geld bij de rijksten halen

Apache

23/01/2023 - 06:21

Superrijken zijn een deel van het probleem, niet van de oplossing.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Opvallend protest bij rijksten ter wereld: miljonairs roepen zelf op om hen zwaarder te belasten “en wel nu meteen” (24/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Opvallende verschijning tussen de protesten aan de deur van het Wereld Economisch Forum in het Davos. Een groep miljonairs roept politieke leiders op om henzelf, de allerrijksten, meer te belasten.
  [naar artikel]
 2. Rijksten der rijksten draven op in Davos. Maar wat heeft u daar eigenlijk aan? (21/01/2020 - De Morgen)
  Vanaf vandaag komen de rijksten der rijksten en machtigsten der machtigsten der aarde samen in Davos, een Zwitsers skioord op 1.560 meter boven de zeespiegel. Belgische politici mogen ook komen. Samen willen ze de wereld verbeteren. Maar merkt u daar eigenlijk iets van?
  [naar artikel]
 3. Deze Vlamingen willen de rijksten der aarde topvakantie bezorgen op Tenerife: “David Guetta boeken voor een privé-feestje? Geen probleem” (05/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Biertjes aan 1 euro, een dagmenuutje voor 9,90 euro: in Tenerife kun je nog steeds relatief goedkoop op vakantie. Maar de voorbije jaren is het luxesegment er ook stevig in opmars. Twee Vlamingen lanceren nu een service voor de rijksten der aarde: voor enkele tienduizenden euro’s laten ze miljonairs in luxe wentelen. “Prachtige villa’s, de duurste wagens of jachten: alles is hier aanwezig, maar tot nu bundelde niemand al dat schoons in één portefeuille.”
  [naar artikel]
 4. “Coronabeleid maakt rijksten alleen maar rijker”: zullen zij de crisis betalen? Geldexpert Geert Noels licht toe (16/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De lijst van de rijkste mensen ter wereld is elk jaar een grote hit. Maar in volle crisistijd doet het uiteraard mensen steigeren dat de rijksten nog veel rijker zijn geworden. Zullen zij mee deze crisis betalen? Onze geldexpert Geert Noels is niet overtuigd. Hij legt uit wat er mis is met het systeem en hoe we het zouden kunnen verbeteren. “De ‘rijksten der aarde’ vallen buiten de greep van de Belgische en zelfs Europese fiscus.”
  [naar artikel]
 5. REPORTAGE. Terug naar 'miljonairsdorp' Olmen, dag na de superpot: "Mensen die ik van haar noch pluim ken vragen me geld. Ik versta dat niet" (08/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In het hol van Pluto genaamd Olmen stroomt daags na de miljoenenpot van EuroMillions de plaatselijke markt al vol met Ferrari’s, bouwen ze aan een jachthaven en openen Vuitton en Dior luxeboetieks voor al die miljonairs. Tenminste, dat zijn grapjes die als troost dienen voor wie naast de pot greep. De miljonairs zelf gebaren liever van krommenaas. “Eén dag is het nieuws bekend en ik krijg al berichten van mensen met tegenslag die om geld smeken.”
  [naar artikel]
 6. ‘Time miljonairs’ vinden niet geld, maar tijd het meest waardevol (18/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Time is money. Letterlijk dan. Want wat als je weelde niet zou meten aan de hand van het cijfer op je bankrekening, maar aan de hand van het getal op de klok? Voor time-miljonairs is het een dagdagelijkse realiteit. Hun doel is eenvoudig: zo weinig mogelijk uren achter een bureau spenderen.
  [naar artikel]
 7. CD&V-taks spaart rijksten (11/10/2016 - De Standaard)
  De ‘meerwaardenbelasting’ waar CD&V zo hard voor knokt, treft de rijksten niet. Die organiseren hun aandelenbeleggingen in vennootschappen en die blijven buiten schot. Zo waarschuwt fiscaal specialist Michel Maus.
  [naar artikel]
 8. De rijksten worden nóg rijker en dat is een economische ramp (10/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Als de trend van groeiende vermogensongelijkheid de komende jaren doorzet, dan bezit de één procent rijksten ter wereld in 2030 zo'n twee derde van...
  [naar artikel]
 9. Aantal Chinese miljonairs zal verdubbelen binnen 5 jaar, en dat zorgt voor een ongeziene boom in de luxesector (06/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Aantal Chinese miljonairs zal verdubbelen binnen 5 jaar, en dat zorgt voor een ongeziene boom in de luxesector De pandemie is nog niet gedaan of verkopers van luxegoederen dromen al luidop over een nieuwe ‘roaring twenties’. De boom in de luxesector wordt vooral gedreven door de verkoop in China. Daar is het aantal miljonairs de laatste jaren geëxplodeerd en nu de pandemie achter de rug is, willen ze allemaal een eigen stukje ‘hoogstaande’ […] Lees dit artikel: Aantal Chinese miljonairs zal verdubbelen binnen 5 jaar, en dat zorgt voor een ongeziene boom in de luxesector
  [naar artikel]
 10. Neymar en heel wat andere Braziliaanse sterren zamelen geld in voor arme gezinnen in thuisland (22/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Braziliaanse voetballers zamelen samen met de Braziliaanse voetbalbond CBF geld in. Ze hopen een miljoen dollar op te halen en willen dat geld...
  [naar artikel]
 11. REPORTAGE. Op pad in Olmen, dorpje dat plots 143 miljoen euro rijker is: “Het is iedereen gegund. Het was anders geweest moest er één grote winnaar zijn geweest met al dat geld” (08/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In het hol van Pluto genaamd Olmen stroomt daags na de miljoenenpot van Euromillions de plaatselijke markt al vol met Ferrari’s, bouwen ze aan een jachthaven en openen Louis Vuitton en Christian Dior luxeboetieks voor al die miljonairs. Tenminste, dat zijn grapjes die als troost dienen voor wie naast de pot greep. De miljonairs zelf gebaren liever van krommenaas. “Eén dag is het nieuws bekend en ik krijg al berichten van mensen met tegenslag die om geld smeken.”
  [naar artikel]
 12. Meeste miljonairs willen naar Australië (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 13. Terwijl de rijksten der aarde geld verliezen, groeit het fortuin van Warren Buffett. Dit is zijn strategie (25/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De rijkste mensen ter wereld verloren dit jaar al honderden miljarden. De oorzaak? Het extreem woelige beursklimaat. Onder meer Elon Musk, Jeff Bezos, Bernard Arnault en Bill Gates behoren tot de verliezers. Maar bij de vijf rijksten is er ook één die zijn fortuin ziet groeien: de 91-jarige meester-belegger Warren Buffett. Zijn strategie is al 60 jaar onveranderd.
  [naar artikel]
 14. Cryptocrash treft miljonairs wereldwijd: vooral min 40-jarigen zien vermogen slinken (14/06/2022 - Express)
  Zowat 71 procent van de miljonairs wereldwijd heeft beleggingen in digitale activa zoals cryptomunten of NFT’s. Dat blijkt uit het World Wealth Report van IT-consultant Capgemini. Zij zagen de waarde van hun cryptoportefeuille op amper enkele dagen tijd met tientallen procenten slinken. Hoewel aandelen, obligaties en vastgoed de belangrijkste beleggingspilaren blijven van de miljonairs wereldwijd, […]
  [naar artikel]
 15. Nederlandse groenen willen alle 18-jarigen 10.000 euro startkapitaal geven: miljonairs betalen (08/10/2020 - Express)
  De Nederlandse partij GroenLinks wil elke 18-jarige Nederlander een startkapitaal van 10.000 euro geven. De Nederlandse groenen stellen dat officieel... The post Nederlandse groenen willen alle 18-jarigen 10.000 euro startkapitaal geven: miljonairs betalen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. In deze Europese landen ontsnappen de rijksten ter wereld met superjachten van de pandemie (29/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: In deze Europese landen ontsnappen de rijksten ter wereld met superjachten van de pandemie De rijksten ter aarde verschuilen zich van de pandemie op superjachten in een aantal Mediterrane havens onder de zon. Italië is in augustus voor de tweede maand op rij de absolute topbestemming voor zogenoemde “superjachten” van de meest gegoede mensen in onze samenleving. Hun aantal nam sinds de pandemie fors toe. De afgelopen vijf dagen […] Lees dit artikel: In deze Europese landen ontsnappen de rijksten ter wereld met superjachten van de pandemie
  [naar artikel]
 17. Miljonairs aan overheden: ‘Belast ons zwaarder om coronakosten te financieren’ (13/07/2020 - Express)
  In een open brief vragen meer dan 80 miljonairs, waaronder Disney-erfgenaam Abigail Disney, hun overheden om hen meer te belasten,... The post Miljonairs aan overheden: ‘Belast ons zwaarder om coronakosten te financieren’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 18. Het mysterie van de roze diamant: gejat door speurders of trekken miljonairs briljant rookgordijn op? (11/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In een strafdossier dat de Antwerpse miljonairs Tony Gram (88), voormalig eigenaar van Kipling en Delsey, en diamant- en wapenhandelaar Serge...
  [naar artikel]
 19. Het mysterie van de roze diamant: gejat door speurders of trekken miljonairs briljant rookgordijn op? (11/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In een strafdossier dat de Antwerpse miljonairs Tony Gram (88), voormalig eigenaar van Kipling en Delsey, en diamant- en wapenhandelaar Serge...
  [naar artikel]
 20. 'België telt 60 procent meer miljonairs dan zeven jaar terug' (09/07/2020 - De Tijd)
  15:10 Door de aanhoudende klim van de beurzen en de stijging van de vastgoedprijzen is het aantal miljonairs in ons land de voorbije jaren flink de hoogte ingegaan. De coronacrisis lijkt die trend niet te k...
  [naar artikel]
 21. Bijzonder protest in Davos: groep miljonairs roept op om hen méér belastingen te laten betalen (24/05/2022 - VRT NWS)
  “Belast ons meer”: met die opvallende boodschap protesteerden een handvol miljonairs aan de vooravond van het Wereld Economisch Forum (WEF), de jaarlijkse conferentie voor bedrijfsleiders en toppolitici in Zwitserland. De “Patriotic Millionaires”, zoals ze zichzelf noemen, willen niet langer toezien hoe de ongelijkheid in de wereld toeneemt en roepen op om de allerrijksten de crisis te laten betalen.
  [naar artikel]
 22. Ruim acht procent meer miljonairs in ons land op een jaar tijd (09/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De rangen van de Belgische miljonairs zijn vorig jaar fors toegenomen. Consultant Capgemini telde er zowat 132.000 in 2019, goed voor een toename...
  [naar artikel]
 23. Geld verdwenen na inbraak in Halen (29/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Inbrekers sloegen vrijdag toe in de Zittaardstraat in Halen. Een deur werd geforceerd en de buit bestaat uit geld. De melding kwam om 20.15 uur bij de politie binnen.
  [naar artikel]
 24. ‘Cryptomunt Cardano heeft 6.710 nieuwe miljonairs gecreëerd’ (19/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: ‘Cryptomunt Cardano heeft 6.710 nieuwe miljonairs gecreëerd’ Altcoin Cardano (ADA) heeft zijn houders beloond met aanzienlijke winsten dit jaar. Het aantal in ADA beleggende miljonairs is dit jaar met 1.2341,34 procent gestegen, volgens gegevens van datasite Coin Metrics. De laatste hausse van de cryptomunt maakte een aantal houders wel erg gelukkig. Sinds het begin van het jaar is het aantal miljonair-beleggers in ADA […] Lees dit artikel: ‘Cryptomunt Cardano heeft 6.710 nieuwe miljonairs gecreëerd’
  [naar artikel]
 25. Londen heeft de meeste miljonairs en miljardairs (26/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Londen is de stad met de grootste particuliere rijkdom binnen zijn grenzen. De Britse hoofdstad telt liefst 357.000 miljonairs en 62 miljardairs.
  [naar artikel]
 26. Op dit eiland wonen de financiële tovenaars die de rijksten der aarde zo min mogelijk belasting helpen betalen (02/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De helft van de inwoners van Guernsey werkt in de financiële dienstverlening en helpt de rijksten der aarde zo min mogelijk belasting te betalen....
  [naar artikel]
 27. Op schattenjacht bij de rijksten der aarde: expo toont kunst van de Rothschilds in Luik (20/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  La Boverie in Luik toont topstukken van negen vrouwelijke kunstverzamelaars uit de bankiersfamilie Rothschild. De tentoonstelling voelt als een schattenjacht in de huizen van de rijksten der aarde.
  [naar artikel]
 28. “Enkel met dit noodplan halen we het nog” (04/12/2018 - De Morgen)
  De wereldbevolking moeten we onder controle houden en de 10 procent rijksten moeten hun uitstoot halveren, zo stelt de prestigieuze Club van Rome in een klimaatnoodplan. “Dit kan een sociale, economische en groene renaissance worden.”
  [naar artikel]
 29. “Zelfs miljonairs gaan hypotheeklening aan voor hun stulpje”: onze bankexpert bekijkt of je woonkrediet vervroegd afbetalen interessant kan zijn (20/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Heb je een mooie som geld gespaard, een erfenis gekregen of EuroMillions gewonnen? Het kunnen allemaal redenen zijn om je hypotheeklening vervroegd af te betalen. Maar loont dat ook echt de moeite? Of wacht je beter? Onze geldexpert Pascal Paepen belicht de voor- én nadelen.
  [naar artikel]
 30. Tongenaren peddelen van Hasselt naar zee: “Onderweg halen we afval uit het water” (01/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  240 kilometer rechtstaand peddelen op een surfplank, van Hasselt tot aan de Belgische kust. Dat is de grote uitdaging die Tongenaren Wim Pyl (32) en Jan Moermans (35) van 24 tot en met 28 april willen aangaan. “Onderweg willen we al het afval uit het water halen”, zeggen de boezemvrienden, voor wie duurzaamheid het codewoord is. “Zelfs onze kledij en onze afvalzakjes zijn ecologisch.”
  [naar artikel]
 31. Afghanen kunnen nauwelijks nog geld uit een bankautomaat halen (25/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Afghanen kunnen nauwelijks nog geld uit een bankautomaat halen Afghanen hebben nauwelijks nog toegang tot contant geld. Sinds de machtsovername door de taliban is het merendeel van de banken gesloten en zijn de internationale geldstromen zo goed als opgedroogd. Sinds de machtsovername door de taliban heeft een toenemend aantal inwoners van Afghanistan veel moeite om nog contant geld in handen te krijgen. Zo is […] Lees dit artikel: Afghanen kunnen nauwelijks nog geld uit een bankautomaat halen
  [naar artikel]
 32. Financieel expert over wat de 165 winnaars van Euromillions best met het geld kunnen doen (08/12/2022 - Het Nieuwsblad)
  Ze hebben wat te vieren, de 165 winnaars van Euromillions. Maar zo veel geld winnen, dat roept ook vragen op. Want wat doe je daar nu het best mee? “Eerst vieren”, adviseert beleggingsspecialist Pascal Paepen de Olmense miljonairs. “En volg dan een beleggingscursus.”
  [naar artikel]
 33. Piepjonge miljonairs zoeken decadentie op in eerste 'Telefacts Zomer' (14/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ze zijn nog maar 20, en toch zwemmen ze al in het geld. Feesten op een privéjet, halfnaakt poseren voor een helikopter, kaviaar en champagne bij...
  [naar artikel]
 34. Aantal Cardano-miljonairs stijgt met 173 procent na koersrecord (25/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Aantal Cardano-miljonairs stijgt met 173 procent na koersrecord Het aantal Cardano-wallets met minstens 1 miljoen dollar op de balans is sinds juli gestegen van 3.625 tot 9.830. Augustus was tot nu toe een absolute droommaand voor Cardano-beleggers. Na de aankondiging dat smart contracts, overeenkomsten verankerd in blockchaincode, weldra zullen toegevoegd worden aan het Cardano-systeem, begon de cryptomunt aan een monsterlijke rally. Enkele dagen […] Lees dit artikel: Aantal Cardano-miljonairs stijgt met 173 procent na koersrecord
  [naar artikel]
 35. Na de ophef over Bpost: dit kost het bij jouw bank om geld af te halen (08/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bpost is de eerste bank in ons land die klanten laat betalen om aan de eigen automaten geld af te halen. Andere banken rekenen wel vaak extra...
  [naar artikel]
 36. “Rusland bloedt superrijken”: meer dan 15.000 miljonairs zullen land verlaten in 2022 (14/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Meer dan 15.000 Russische miljonairs zullen het land dit jaar verlaten. Dat blijkt een analyse van migratiedata door de Britse krant The Guardian.
  [naar artikel]
 37. “Rusland bloedt superrijken”: meer dan 15.000 miljonairs zullen land verlaten in 2022 (14/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan 15.000 Russische miljonairs zullen het land dit jaar verlaten. Dat blijkt een analyse van migratiedata door de Britse krant The Guardian.
  [naar artikel]
 38. Waarom de rijksten van ons land steeds meer landbouwgrond opkopen (25/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Onlangs kocht de Limburgse zakenman Frank Tans een lap van 500 hectaren landbouwgrond, en hij is lang niet de eerste en enige. Waarom kopen de rijksten van ons land steeds meer en steeds vaker landbouwgrond op?
  [naar artikel]
 39. ING laat miljonairs betalen voor hun spaargeld: ben jij de volgende? (24/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Als eerste grootbank in ons land, gaat ING particulieren laten betalen voor hun spaargeld, in plaats van er een rente op te geven. Voorlopig is dat alleen het geval voor miljonairs, maar experts vrezen dat ook de kleine spaarder niet zal ontsnappen.
  [naar artikel]
 40. Vivaldi-partijen willen rijkentaks om koopkracht te stutten: “We moeten het geld halen waar het zit” (28/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De politieke trukendoos om de energiefactuur te drukken is (bijna) leeg. De Vivaldi-partijen - minus de liberalen - richten hun pijlen daarom naar ‘waar het geld zit’: bij de rijken en bedrijven die woekerwinsten boeken.
  [naar artikel]
 41. Ponyclub vol miljardairs: paardrijden is dé hobby voor kinderen van superrijken (17/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nog nooit waren er zoveel miljonairs en miljardairs op de wereld. Maar wat doet die 1% zoal met hun geld en hun tijd? En ook: waar houden de...
  [naar artikel]
 42. Opvallend protest in Davos: groep miljonairs roept zelf op om hen zwaarder te belasten “en wel nu meteen” (24/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Opvallende verschijning tussen de protesten aan de deur van het Wereld Economisch Forum in het Davos. Een groep miljonairs roept politieke leiders op om henzelf, de allerrijksten, meer te belasten.
  [naar artikel]
 43. Brazilianen willen slabbakkende Neymar inruilen voor vrouwelijke ster Marta (09/08/2016 - Sporza)
  De Braziliaanse voetballers stellen met twee gelijke spelen teleur in eigen land. De fans zijn het zelfs zodanig beu dat ze vrouwelijke vedette Marta bij de ploeg willen halen.
  [naar artikel]
 44. Voor de rijksten staat er aan de elite-universiteiten van de VS altijd een zijdeurtje open (13/03/2019 - De Morgen)
  Voor de Amerikaanse elite staat altijd een deur open bij de Amerikaanse elite-universiteiten – zelfs al is het een zijdeurtje. Als je genoeg geld hebt voor de portier, kom je altijd binnen.
  [naar artikel]
 45. 450.000 euro in 9 minuten: zo makkelijk was het voor Veljkovic om geld af te halen (16/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Dat er veel geld door de handen van spijtoptant Dejan Veljkovic ging, is duidelijk. Dankzij zijn goede relaties met een Genkse bankdirecteur was het voor hem ook niet moeilijk om grote sommen cash af te halen.
  [naar artikel]
 46. Hier wil de Vlaamse regering haar geld halen (07/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het is nog even wachten op de officiële cijfers. De Vlaamse administratie draait overuren om het besliste beleid na te rekenen en in de juiste tabellen te kappen. Maar de grote lijnen van waar Vlaanderen de komende vijf jaar het nodige geld wil bijeenschrapen, zijn wel glashelder. Fiscale voordelen schrappen, besparen op overheidswerking en geld van het ene doel naar het andere halen. De hele operatie moet meer dan twee miljard opbrengen.
  [naar artikel]
 47. Een dik uur wandelen om wat geld af te halen: volledig dorp ondertekent petitie na verdwijnen allerlaatste geldautomaat (14/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Opstand in het Vlaams-Brabantse Nieuwrode. Zo goed als elke volwassen dorpsbewoner ondertekende er een petitie met de duidelijke boodschap: “Geef onze bankautomaat terug.” Sinds vorige maand is het er namelijk gedaan met geld uit de muur halen.
  [naar artikel]
 48. 450.000 euro in 9 minuten: zo makkelijk was het voor Dejan Veljkovic om geld af te halen (16/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Dat er veel geld door de handen van spijtoptant Dejan Veljkovic ging, is duidelijk. Dankzij zijn goede relaties met een Genkse bankdirecteur was het voor hem ook niet moeilijk om grote sommen cash af te halen.
  [naar artikel]
 49. Neymar wil samen met andere Braziliaanse topvoetballers 1 miljoen dollar ophalen in strijd tegen coronavirus in favela’s (22/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Braziliaanse voetballers zamelen samen met de Braziliaanse voetbalbond CBF geld in. Ze hopen een miljoen dollar op te halen en willen dat geld doneren aan gezinnen in Brazilië die wegens het coronavirus in financiële problemen zitten.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy