De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Na een derde overlijden op één week tijd: zo voorkomt u CO-vergiftiging

De Standaard

23/01/2023 - 09:30

In de Brusselse gemeente Ganshoren is zaterdagnamiddag een 18-jarig meisje het slachtoffer geworden van een CO-intoxicatie. Vorige week stierven ook al een vader en een zoon door CO-vergiftiging. Houd rekening met deze tips wanneer u uw huis of appartement wilt verwarmen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Derde slachtoffer in één week tijd: ouders trekken aan alarmbel na aanrijding 10-jarige fietser aan Dampoort (25/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Drie slachtoffers in één week tijd: op de Land van Waaslaan is vrijdagochtend alweer een fietser gegrepen door een wagen. Voor de omliggende scholen is de maat vol. Zij eisen overleg met Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters en de Stad Gent. “Elke dag zie ik gevaarlijke situaties”, zegt ouder Jan Schouppe (36).
  [naar artikel]
 2. Vrouw omgekomen door CO-vergiftiging in Brussel: derde incident op week tijd (29/01/2022 - De Standaard)
  In Brussel is zaterdagnamiddag een vrouw om het leven gekomen door een CO-vergiftiging. Dat meldt de Brusselse brandweer. Het is al het derde ernstige incident met koolstofmonoxide op een week tijd, en de brandweer wijst dan ook nogmaals op de voorzorgsmaatregelen.
  [naar artikel]
 3. Vrouw omgekomen door CO-vergiftiging in Brussel, derde geval in week tijd (29/01/2022 - VRT NWS)
  In Brussel is vanmiddag een vrouw om het leven gekomen door een CO-vergiftiging. Dat meldt de Brusselse brandweer. Het slachtoffer werd bewusteloos aangetroffen in haar badkamer en de hulpdiensten hebben nog geprobeerd haar te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. Het is al het derde ernstige incident met koolstofmonoxide op een week tijd, en de brandweer wijst dan ook nogmaals op de voorzorgsmaatregelen.
  [naar artikel]
 4. Derde slachtoffer in één week tijd, ouders trekken aan alarmbel na aanrijding fietser (10) aan Dampoort: “Kan dat circulatieplan niet sneller ingevoerd worden?” (25/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Drie jonge slachtoffertjes in één week tijd: op de Land van Waaslaan is vrijdagochtend alweer een fietser gegrepen door een wagen. Voor de omliggende scholen is de maat vol. Zij eisen overleg met Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters en de Stad Gent. “Elke dag zie ik gevaarlijke situaties”, zegt ouder Jan Schouppe (36).
  [naar artikel]
 5. Derde tiener op amper één week tijd aangereden aan buurt van Dampoort (25/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Land van Waaslaan is vrijdagochtend een verkeersongeval gebeurd. Een 10-jarige fietser werd er gegrepen door een personenwagen. Het jonge slachtoffer werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Het was het derde jonge slachtoffer op amper een week tijd. De buurt reageert dan ook kwaad.
  [naar artikel]
 6. Derde tiener in amper één week tijd aangereden in buurt van Dampoort (25/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Land van Waaslaan is vrijdagochtend een verkeersongeval gebeurd. Een 10-jarige fietser werd er gegrepen door een personenwagen. Het jonge slachtoffer werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Het was het derde jonge slachtoffer op amper een week tijd. De buurt reageert dan ook kwaad.
  [naar artikel]
 7. Zo voorkomt u een CO-vergiftiging (21/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Bijna duizend Belgen werden vorig jaar getroffen door CO-vergiftiging. Vooral tijdens de wintermaanden stijgt het aantal slachtoffers exponentieel. Het antigifcentrum verspreidde daarom volgende tips om een CO-vergiftiging tegen te gaan.
  [naar artikel]
 8. Besmettingen bij Limburgse leerkrachten in één week tijd verviervoudigd (28/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal coronabesmettingen bij Limburgse leerkrachten is op één week tijd verviervoudigd. Dat blijkt uit cijfers van het CLB die TV Limburg kon inkijken. En dat heeft een enorme impact op de werking van scholen.
  [naar artikel]
 9. Na racistisch incident in België, nu al vier filialen van sportwinkel geplunderd. Dit weekend betoging gepland (08/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In één week tijd zijn in ons land twee filialen van JD Sports geplunderd, één in Brussel en één in Luik. Ook in Amsterdam en Londen werden...
  [naar artikel]
 10. WHO: “Meer dan 2.000 bevestigde gevallen van apenpokken en één overlijden” (18/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal bevestigde gevallen van apenpokken is opgelopen tot 2.103, in 42 landen. Er is ook sprake van één overlijden, in Nigeria. Dat zegt de Wereldgezondheidsorganisatie WHO zaterdag.
  [naar artikel]
 11. WHO: “Meer dan 2.000 bevestigde gevallen van apenpokken en één overlijden” (18/06/2022 - Het Nieuwsblad)
  Het aantal bevestigde gevallen van apenpokken is opgelopen tot 2.103, in 42 landen. Er is ook sprake van één overlijden, in Nigeria. Dat zegt de Wereldgezondheidsorganisatie WHO zaterdag.
  [naar artikel]
 12. Meer dan 2.000 bevestigde gevallen en één overlijden aan apenpokken (18/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal bevestigde gevallen van apenpokken is opgelopen tot 2.103, in 42 landen. Er is ook sprake van één overlijden, in Nigeria. Dat zegt de Wereldgezondheidsorganisatie WHO zaterdag.
  [naar artikel]
 13. Barcelona zet opmars verder met fraaie zege tegen Athletic Bilbao, invaller Dembélé legt criticasters het zwijgen op (27/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Barcelona herleeft. De Catalanen scoorden al voor de derde keer in één week tijd vier goals in een match. Na de zeges tegen Valencia (1-4) en in de Europa League tegen Napoli (2-4) had het nu ook weinig problemen om Bilbao opzij te schuiven: 4-0.
  [naar artikel]
 14. “Meer dan 70.000 burgers geëvacueerd uit Cherson in één week tijd” (26/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan 70.000 burgers hebben in één week tijd hun huizen verlaten in de Oekraïense zuidelijke regio Cherson, nadat de pro-Russische bezettingsautoriteiten op 19 oktober begonnen met hun evacuatie. Dat hebben diezelfde autoriteiten woensdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 15. Twee titels in een week tijd: Félix Auger-Aliassime schrijft na European Open nu ook ATP-toernooi Bazel op zijn naam (30/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Canadese derde reekshoofd Félix Auger-Aliassime (ATP 9) heeft zondagnamiddag op het ATP-toernooi in het Zwitserse Bazel (hard/2.135.350 euro) een tweede titel in een week tijd mogen bijschrijven.
  [naar artikel]
 16. Rutger Wouters blijft zeges opstapelen, Nio Vandevorst demonstreert in Romsée (19/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Rutger Wouters won in Binderveld zijn derde wedstrijd in één week tijd. Bij de nieuwelingen schreef Nio Vandevorst uit Zelem de lastige wedstrijd in Romsée op zijn naam na een indrukwekkende solo.
  [naar artikel]
 17. Van Mbappé over Romario tot Bolt: sportwereld reageert op het overlijden van legende Pelé (29/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het overlijden van Pelé laat niemand onberoerd. Vanuit alle hoeken van de sportwereld komen er reacties op de dood van de Braziliaan. Lees alle berichten in onderstaand overzicht.
  [naar artikel]
 18. Na dochter, deelt nu vader in de klappen bij tweede home-invasion op zelfde woning in één week tijd (29/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op amper één week tijd kregen de bewoners van een woning in de Johannes Hartmannlaan in Sint-Amandsberg (Gent) overvallers over de vloer bij een home-invasion. Vrijdagavond omstreeks 22.45 uur was het de vader van het gezin die de klappen kreeg. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 19. Nieuwe kaap overschreden: meer dan 10.000 besmettingen op één week in Limburg (23/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  In deze vierde coronagolf is er een nieuwe kaap overschreden in Limburg. Op één week tijd hebben meer dan 10.000 Limburgers positief getest op het coronavirus. Bijna één op de vijf afgenomen tests in Limburg geeft vandaag een positief resultaat.
  [naar artikel]
 20. Trump krijgt nog één week om documenten Capitoolrellen over te dragen (05/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden die onderzoek doet naar de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021, geeft voormalig president van de Verenigde Staten Donald Trump nog één week de tijd om documenten te overhandigen in verband met zijn rol daarbij.
  [naar artikel]
 21. Meer dan een derde van alle Vlamingen kreeg boosterprik: zo snel gaat het nu in uw gemeente (21/12/2021 - De Morgen)
  Met 21.000 boosterprikken in een dag tijd verbrak het Antwerpse vaccinatiecentrum gisteren alle records: nooit eerder werden er zoveel prikken in één dag tijd gezet in één vaccinatiecentrum. Maar ook in andere steden en gemeenten gaat het nu snel, vanmorgen werd de kaap van een derde van alle Vlamingen met een boosterprik gerond. Dit is de stand van zaken in uw gemeente.
  [naar artikel]
 22. Twee incidenten in één week tijd met treinen van Thalys. En dat kon op geen slechter moment (25/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Net op het moment dat Thalys aan het bekomen is van twee zware coronajaren, krijgt het af te rekenen met wispelturige treinen. Bij twee incidenten in minder dan één week tijd zaten samengeteld meer dan 1.000 passagiers uren vast in snikhete treinstellen. En dat net op een cruciaal moment in het bestaan van de internationale treinmaatschappij.
  [naar artikel]
 23. Cercle Brugge opnieuw in rouw na overlijden vrijwilligster Anita (70): “Net als Migi was je zo strijdvaardig en energiek” (03/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Cercle Brugge krijgt voor de tweede keer op één week tijd slecht nieuws te verwerken. Dit weekend is vrijwilligster Anita Van Osselaer (70) overleden na een slepende ziekte. De vrouw hield jarenlang de fanshop open en was nog steeds actief als vrijwilligster. Na het overlijden van Miguel Van Damme, is het een nieuwe slag voor de Vereniging. “Ze werd door de supporters op handen gedragen."
  [naar artikel]
 24. Zo voorkomt u CO-vergiftiging (14/11/2022 - De Standaard)
  De winter is nog niet begonnen, maar we tellen al dubbel zoveel doden door CO-vergiftiging als normaal. Houd rekening met deze tips wanneer u uw huis of appartement wilt verwarmen.
  [naar artikel]
 25. "Jouw erfenis is eeuwig”: van Messi over Ronaldo tot Mbappé, (voetbal)wereld reageert op het overlijden van legende Pelé (29/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het overlijden van Pelé laat niemand onberoerd. Vanuit alle hoeken van de (voetbal)wereld komen er reacties op de dood van de Braziliaan. Lees alle berichten in onderstaand overzicht.
  [naar artikel]
 26. Jafar Panahi, winnaar van Gouden Beer, is derde filmmaker die wordt opgepakt in Iran in amper één week tijd (12/07/2022 - VRT NWS)
  In Iran is de regisseur Jafar Panahi opgepakt. Dat meldt het Iraanse persagentschap Mehr. De cineast kreeg de Gouden Beer voor Beste Film op het Filmfestival van Berlijn in 2015 voor zijn film "Taxi". Hij is al de derde filmmaker die wordt gearresteerd, in een week tijd.
  [naar artikel]
 27. Broer doodgereden carnavalist getuigt: “Frédéric heeft nog leven van jongetje gered” (25/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een van de zes carnavalisten die afgelopen zondag werden doodgereden in Strépy-Bracquegnies heeft voor zijn overlijden nog het leven van een kind gered. Dat hebben de ouders van de 12-jarige Timéo laten weten aan de nabestaanden van Frédéric D’andrea.
  [naar artikel]
 28. Broer doodgereden carnavalist getuigt: “Frédéric heeft nog leven van jongetje gered” (25/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een van de zes carnavalisten die afgelopen zondag werden doodgereden in Strépy-Bracquegnies heeft voor zijn overlijden nog het leven van een kind gered. Dat hebben de ouders van de 12-jarige Timéo laten weten aan de nabestaanden van Frédéric D’andrea.
  [naar artikel]
 29. Yellow Tigers verliezen openingsmatch van derde week van de Nations League volleybal (30/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische volleybalvrouwen (FIVB 13) hebben donderdag in het Canadese Calgary hun eerste duel in de derde week van de Nations League met 3-0 verloren van de Verenigde Staten, de nummer één van de wereld. De setstanden waren 25-16, 25-21 en 25-19.
  [naar artikel]
 30. Zeker 1 miljard euro schade door overstromingen in Venetië, burgemeester roept op tot giften (16/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Venetië recht de rug voor een derde zware overstroming in één week tijd. Voor morgen is opnieuw de hoogste alarmfase uitgeroepen: rond de middag...
  [naar artikel]
 31. Iedereen vastgoedeigenaar in een metaverse: meer dan 100 miljoen dollar aan digitale gronden verkocht in één week tijd (02/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Iedereen vastgoedeigenaar in een metaverse: meer dan 100 miljoen dollar aan digitale gronden verkocht in één week tijd Vier blockchainprojecten die zich toespitsen op het metaverse hebben vorige week samen voor ruim 100 miljoen dollar aan digitale gronden verkocht, leren cijfers van de cryptosite DappRadar. Elk stukje grond is een NFT die cryptoliefhebbers kunnnen kopen. Sinds Mark Zuckerberg de naam van Facebook heeft veranderd in Meta spreekt nagenoeg iedereen uit de techwereld over […] Lees dit artikel: Iedereen vastgoedeigenaar in een metaverse: meer dan 100 miljoen dollar aan digitale gronden verkocht in één week tijd
  [naar artikel]
 32. BUDGETTIP. Een lekkere fles rosé voor amper 3,69 euro (07/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Elke week selecteert wijnkenner Alain Bloeykens een budgetwijn. Deze week: Rosé Méditerranée 2021, Les Vins du Littoral, Frankrijk.
  [naar artikel]
 33. Weer net niet voor Thijssen: derde en op één seconde van leiderstrui: “Zuur, maar week kan nog mooi eindigen” (06/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Weer net niet voor Gerben Thijssen in de Vierdaagse van Duinkerke. Na zijn tweede plaats in de tweede rit spurtte de Genkenaar vrijdag naar een derde plaats. De spurter van Intermarché-Wanty Gobert vat het slotweekend wel aan met de leiderstrui in het vizier: hij moet slechts één seconde goedmaken op de nieuwe leider, de Litouwer Evaldas Siskevicius.
  [naar artikel]
 34. Eén groep raakt nu vooral besmet met coronavirus: “Incidentie ligt daar een derde hoger” (28/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Omikron zorgt al een aantal dagen voor recordcijfers in ons land. Eén specifieke groep valt op: het aantal nieuwe besmettingen per 100.000 mensen in de beroepsbevolking is op een week tijd met een derde gestegen. In de twee beroepen die helemaal bovenaan prijken, wordt niet toevallig minder aan thuiswerk gedaan.
  [naar artikel]
 35. Toch een reeks nieuwe taksen. En eindelijk het Bpost-contract op tafel (10/10/2022 - Express)
  Op VTM fulmineerde Bouchez zondag nog opnieuw tegen een hele reeks extra belastingen die er dreigt te komen. Maar dat lijkt een rookgordijn: iedereen aanvaardt het principe dat er één derde bespaard moet worden, één derde aan nieuwe inkomsten moeten komen en één derde aan ‘andere’ moet gebeuren, om die bijna 4 miljard op twee jaar aan inspanning […]
  [naar artikel]
 36. Dieselprijs breekt alweer record, derde keer in één week tijd (04/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een nieuwe dag, een nieuwe recordprijs voor diesel. De maximumprijs doet er dinsdag 2,3 cent bij. Diesel (B7) kost dan maximaal 1,68 euro per liter. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.
  [naar artikel]
 37. Ook met De Bruyne en Haaland op de bank swingt Man City: Chelsea gaat nu ook in FA Cup voor tweede keer in week tijd voor de bijl (08/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Manchester City heeft voor de tweede keer in één week tijd de scalp genomen van Chelsea. Donderdag trokken de Citizens in de competitie aan het langste eind met 0-1, zondag in de derde ronde van de FA Cup werd het een droge 4-0. En dat zonder Kevin De Bruyne en Erling Haaland.
  [naar artikel]
 38. Kanarie Bauer is geen watje: eerst scoren en daarna met gehechte wonden voortspelen (31/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  STVV zit momenteel in het sukkelstraatje. De Kanaries boekten tegen Club Brugge al de derde nederlaag in één week tijd. Het eerste doelpunt van Robert Bauer (26) leverde uiteindelijk niets op.
  [naar artikel]
 39. Matthias Schoenaerts: “Heel Hollywood wist van Weinstein. Zelfs ik” (02/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het was tijd voor pauze, want het ging hard. Misschien wel te hard. In één week tijd kwam Matthias Schoenaerts bijna om in een brand én liep door...
  [naar artikel]
 40. Hier waren vijf granaataanslagen in één week tijd: “Ze moeten het leger inzetten” (11/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  In Antwerpen zijn ze in de jarenlange drugsoorlog al wat gewoon. Maar na vijf aanslagen in één week tijd – met Borgerhout als epicentrum – zit de schrik er bij heel wat buurtbewoners toch stevig in. Als de scherven en brokstukken geruimd zijn, verzamelen ze zich. “Als de postbode zich al vergist van adres, dan zal vroeg of laat een van die granaatgooiers dat zeker ook eens aan het verkeerde huis doen.”
  [naar artikel]
 41. Hier waren vijf granaataanslagen in één week tijd: “Ze moeten het leger inzetten” (12/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  In Antwerpen zijn ze in de jarenlange drugsoorlog al wat gewoon. Maar na vijf aanslagen in één week tijd – met Borgerhout als epicentrum – zit de schrik er bij heel wat buurtbewoners toch stevig in. Als de scherven en brokstukken geruimd zijn, verzamelen ze zich. “Als de postbode zich al vergist van adres, dan zal vroeg of laat een van die granaatgooiers dat zeker ook eens aan het verkeerde huis doen.”
  [naar artikel]
 42. Gasexplosie in Turnhout: één overlijden, drie vermisten, reddingsactie voor overlevende onder puin (31/12/2021 - Knack)
  In Turnhout in de Antwerpse Kempen heeft vrijdagochtend een zware gasexplosie plaatsgevonden in een appartementsgebouw in de Boerenkrijglaan. Er is zeker één lichaam geborgen, één gewonde afgevoerd. De hulpdiensten proberen een overlevende uit het puin te bevrijden en wellicht drie personen zijn nog vermist.
  [naar artikel]
 43. Explosie in Turnhout: één overlijden, drie vermisten, reddingsactie voor overlevende onder puin (31/12/2021 - Knack)
  In Turnhout in de Antwerpse Kempen heeft vrijdagochtend een zware explosie plaatsgevonden in een appartementsgebouw in de Boerenkrijglaan. Er is zeker één lichaam geborgen en één gewonde afgevoerd. De hulpdiensten proberen een overlevende uit het puin te bevrijden en wellicht drie personen zijn nog vermist.
  [naar artikel]
 44. Nog één week de tijd: speel mee met de Gouden Tour en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro cash (24/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Over exact één week gaat de Ronde van Frankrijk opnieuw van start. Met de Gouden Tour kan jij bewijzen dat je de beste ploegleider bent en 5.000 euro cash winnen. Wil je kans maken op de jackpot of andere prijzen? Schrijf je dan in voor vrijdag 1 juli, om 16 uur.
  [naar artikel]
 45. Derde zege in één week voor Esp. Pelt? (18/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Met de komst van De Kempen (Tielen) sluit Pelt zijn Engelse week af.
  [naar artikel]
 46. L’Équipe: “Slechts één week voorbereiding voor WK in Qatar” (12/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Landen die deelnemen aan het WK voetbal van eind volgend jaar in Qatar, krijgen een voorbereidingsperiode van slechts één week. Dat weet althans de Franse sportkrant L’Équipe, die een UEFA-circulaire daaromtrent kon inkijken.
  [naar artikel]
 47. Drie doden in één week tijd door lawines in de Alpen (11/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een 55-jarige skiër is gisteren omgekomen door een lawine in de Alpen. Het slachtoffer viel in het skistation Vars, terwijl hij buiten de piste aan het skiën was. Het gaat al om het derde dodelijk slachtoffer door een lawine deze week.
  [naar artikel]
 48. Derde wolvin doodgereden in één jaar: “Sommige wolven in Ardennen wachten al jaren op partner” (16/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de derde keer in één jaar tijd is er een welp doodgereden in het wolvengebied. Alweer gaat het om een vrouwelijk exemplaar dat wellicht nog maar enkele keren de weg had overgestoken. “Het is dat leerproces dat moeilijk blijft”, zegt Frederik Thoelen van het Natuurhulpcentrum. Opvallend genoeg blijken steeds vrouwtjes het slachtoffer, en dat terwijl ons land al met een overschot aan mannelijke wolven zit.
  [naar artikel]
 49. Gert Verhulst reageert openlijk op overlijden van hond: "Ellen heeft fysiek hartpijn gehad van Marcel” (19/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘Mattie en Marieke’ is Gert Verhulst nog eens teruggekomen op de emotionele dagen na het overlijden van hun hond Marcel. Het ging al een tijdje niet goed met de viervoeter en uiteindelijk overleed één van de twee Bouviers des Flandres van het gezin Verhulst in de nacht van 3 op 4 november. Bij een topic tijdens de talkshow op QMusic Nederland spraken presentatoren Mattie Valk en Anne-Marie Rozing met gast Gert Verhulst over de mogelijkheid om te overlijden aan een gebroken hart. Verhulst deelde openlijk dat zijn partner Ellen Callebout te kampen kreeg met hartpijn na het overlijden van hond Marcel. Ondertussen heeft het gezin het overlijden van één van hun trouwe honden wel kunnen verwerken.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy