De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Uitvoerverbod van geneesmiddel ‘met kritiek tekort’ binnenkort mogelijk

De Standaard

23/01/2023 - 13:37

Om te anticiperen op cruciale tekorten van belangrijke geneesmiddelen, heeft de federale regering een Koninklijk Besluit genomen waardoor ze de uitvoer van zulke medicijnen kan verbieden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Tekort aan een geneesmiddel op twintig (07/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voor een geneesmiddel op de twintig geldt momenteel een tekort. Dat schrijft Le Soir, op basis van de lijst die geneesmiddelenagentschap FAGG...
  [naar artikel]
 2. Record: tekort aan één geneesmiddel op twintig (07/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Voor een geneesmiddel op de twintig geldt momenteel een tekort. Dat bericht Le Soir donderdag, op basis van de lijst die geneesmiddelenagentschap FAGG daarover bijhoudt. Geneesmiddelenproducenten moeten het FAGG op de hoogte brengen als er een tekort geldt of verwacht wordt.
  [naar artikel]
 3. Live - ‘Rusland kan doelen in Oekraïne waarschijnlijk niet verwezenlijken’ • ‘Kritiek tekort aan aanvalsraketten’ (22/07/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 4. Plasma als geneesmiddel tegen covid uitgeteld: ‘Dit is niet het juiste spoor’ (27/08/2021 - De Standaard)
  Aan het begin van de pandemie werd het aangekondigd als mogelijk geneesmiddel tegen het coronavirus. Vandaag blijkt uit een grote Belgische studie dat plasma amper tot zelfs geen verschil maakt. ‘Dit is niet het spoor waarop we verder moeten zoeken’, zegt intensivist Geert Meyfroidt (UZ Leuven). Al heeft plasma wel nut voor één specifieke doelgroep.
  [naar artikel]
 5. Lotte Vanwezemael reageert op kritiek ‘Da’s dikke liefde’: “We hebben goede intenties” (13/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Lotte Vanwezemael en Servaas Bingé zijn binnenkort te zien in ‘Da’s dikke liefde’. Maar nog voor het programma wordt uitgezonden, krijgt het al heel wat kritiek. Vanwezemael reageerde daar donderdagavond op in ‘De Cooke & Verhulst show’.
  [naar artikel]
 6. Komt er binnenkort een geneesmiddel tegen chronische hoest? (02/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wereldwijd lijdt zo’n 10% van de bevolking aan chronische hoest. Een potentieel nieuw medicijn: ‘Gefapixant’ zou de symptomen van de tot nu toe...
  [naar artikel]
 7. Roep om hard Europees uitvoerverbod neemt toe (13/03/2021 - De Tijd)
  01:05 De snelle vaccinatie in Israël en de VS doet de frustratie in Europa overlopen en de onderlinge ruzies toenemen. De roep om een echt Europees uitvoerverbod groeit. 'De signalen die de Amerikaanse pres...
  [naar artikel]
 8. Mogelijk tijdelijk tekort aan spuiten waarmee extra dosis uit flacon kan worden gehaald (12/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische overheid heeft voldoende spuiten en naalden besteld om de bevolking te vaccineren tegen COVID-19, maar mogelijk kampen we binnenkort met een tekort aan zogenaamde ‘superspuiten’.
  [naar artikel]
 9. Lotte Vanwezemael countert kritiek op ‘Da’s dikke liefde': “Wacht het programma af” (12/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Lotte Vanwezemael en Servaas Bingé zijn binnenkort te zien in ‘Da’s Dikke Liefde’. Maar nog voor het programma wordt uitgezonden krijgt het al heel wat kritiek.
  [naar artikel]
 10. Lotte Vanwezemael reageert op kritiek op nieuw programma: “We doen dit echt wel met goede intenties” (13/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Lotte Vanwezemael en Servaas Bingé zijn binnenkort te zien in ‘Da’s dikke liefde’. Maar nog voor het programma wordt uitgezonden, krijgt het al heel wat kritiek. Vanwezemael reageerde daar donderdagavond op in ‘De Cooke & Verhulst show’.
  [naar artikel]
 11. Na ‘That 70s show’ volgt binnenkort ‘That 90s show’ (11/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Goed nieuws voor de fans van ‘That ‘70s show’. De sitcom krijgt binnenkort een vervolg, dat zich zal afspelen in de jaren 90. Twee acteurs uit de originele reeks keren alvast terug.
  [naar artikel]
 12. Wetenschappers UCLouvain ontdekken geneesmiddel tegen recidieven en uitzaaiingen bij borstkanker (15/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wetenschappers van de Université catholique de Louvain (UCLouvain), de universiteit van Louvain-la-Neuve, hebben een nieuw geneesmiddel voor de behandeling van borstkanker ontdekt. Het medicijn kan recidieven en verspreiding van uitzaaiingen van een menselijke borstkanker voorkomen. Het geneesmiddel is voorlopig enkel getest op muizen. De ontdekking werd aangekondigd in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Cancers’.
  [naar artikel]
 13. John de Mol reageert op kritiek na ‘BOOS’-uitzending: ‘Ik ga me voor de volle honderd procent inzetten’ (21/01/2022 - De Morgen)
  John de Mol (66) heeft in een statement gereageerd op de vele kritiek op z'n wederwoord in de ‘BOOS’-uitzending van donderdag. Zo werd de Talpa-baas verweten dat hij de schuld van de wantoestanden bij ‘The Voice of Holland’ bij de vermeende vrouwelijke slachtoffers legde.
  [naar artikel]
 14. Dreigend tekort aan geneesmiddel dat gebruikt wordt bij acute behandeling beroerte: "Geen milliliter van stock verloren laten gaan" (30/08/2022 - VRT NWS)
  Er dreigt een tekort aan het geneesmiddel Actilyse, dat wordt gebruikt voor de acute behandeling van een herseninfarct. Het enige bedrijf ter wereld dat het medicijn op de markt brengt, kampt met bevoorradingsproblemen. “Ziekenhuizen worden aangemaand verantwoordelijk met hun stock om te gaan”, zegt Robin Lemmens, neuroloog aan het UZ Gasthuisberg in Leuven en vicevoorzitter van de Belgian Stroke Council.
  [naar artikel]
 15. Meteen kritiek op ‘Da’s dikke liefde’ van Lotte Van Wezemael: “Weer gereduceerd tot beoordelen op uiterlijk?” (10/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Lotte Vanwezemael is binnenkort samen met dr. Servaas Bingé te zien in het nieuwe Play4-programma ‘Da’s dikke liefde’. Een programma waarin koppels met een maatje meer proberen om weer in form te geraken, zodat ze hun relatie nieuw leven kunnen inblazen. Het format krijgt meteen scherpe kritiek op sociale media. “Dit is zo cliché."
  [naar artikel]
 16. De vakantie is nog niet voorbij, maar scholen hebben nu al leerkrachten tekort: ‘Dit vreet aan je’ (14/08/2021 - De Morgen)
  Zo’n twee weken voordat het nieuwe schooljaar begint, kampen scholen met een tekort aan leerkrachten. Directeurs zitten met de handen in het haar. ‘De verhalen van openstaande vacatures kwamen nog nooit zo vroeg’, klinkt het bij Katholiek Onderwijs Vlaanderen.
  [naar artikel]
 17. Annelien Coorevits over kritiek op Temptation: “What you see is what you get” (22/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Annelien Coorevits wou iets rechtzetten na kritiek en geruchten over de ‘echtheid’ ‘Temtation Island’, en dat deed ze in ‘Gert Late Night’. Ze had...
  [naar artikel]
 18. Justitie reageert op rapport-Haren: ‘Zal zo kindvriendelijk mogelijk ingericht worden’ (02/08/2022 - De Standaard)
  Het Gevangeniswezen betwist de meeste kritiek die de federale gevangeniswaakhond uit op de ‘megagevangenis’ van Haren, die in oktober de deuren opent.
  [naar artikel]
 19. William Boeva daagt BV’s uit in nieuwe Streamzreeks ‘Don’t scream’ (15/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  William Boeva (32) jaagt binnenkort BV’s de stuipen op het lijf. Met de nieuwe reeks ‘Don’t scream' op Streamz daagt de comedian verschillende duo’s uit om zo koelbloedig mogelijk te blijven.
  [naar artikel]
 20. Na de commotie rond Het Steen, nu de opening: ‘Die kritiek zag je ook bij het MAS’ (23/10/2021 - De Morgen)
  Van ‘misbaksel’ tot ‘zelfhaat in stenen’: toen een half jaar geleden de werfzeilen rond het vernieuwde Het Steen verdwenen, waren de reacties niet min. Blijft de kritiek van de Antwerpenaren ook overeind na de opening?
  [naar artikel]
 21. 90% van de Belgen kampt in winter met vitamine D-tekort: kan je dat voorkomen met de juiste voeding? (09/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zo'n 90 procent van de Belgische bevolking kampt volgens ‘Gezondheid en Wetenschap’ met een tekort aan vitamine D in de winter en het voorjaar. Dat we die vitamine uit zonlicht halen, weten we al, maar kunnen we het niveau ook opkrikken met de juiste voeding? En hoe herken je zo’n tekort? Voedingsdeskundige Sandra Bekkari legt uit en deelt tips. “Zelfs als je gezond eet, loop je het gevaar op een tekort.”
  [naar artikel]
 22. ‘Rollerdrome’ tuimelt binnenkort je scherm binnen (09/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Met ‘Rollerdrome’ brengen de makers van indie-skatesensatie ‘OlliOlli’ binnenkort een spectaculaire mix tussen een thirdpersonshooter en een extreme sportgame naar je console of pc. We probeerden alvast de eerste levels, en ontdekten een game die wat behendigheid van de speler vraagt, maar daar ook veel spektakel voor teruggeeft.
  [naar artikel]
 23. Het is properder dan crematie, maar is Vlaanderen klaar voor ‘resomatie’? (02/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Teraardebestelling of crematie was er al. Maar daar komt binnenkort mogelijk ‘resomatie’ bij, ook bekend als ‘watercrematie’. Bevoegd minister Bart Somers (Open VLD) gaat de duurzaamheid en de milieu-impact verder laten onderzoeken. Maar wat is resomatie precies?
  [naar artikel]
 24. Het is properder dan crematie, maar is Vlaanderen klaar voor ‘resomatie’? (02/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Teraardebestelling of crematie was er al. Maar daar komt binnenkort mogelijk ‘resomatie’ bij, ook bekend als ‘watercrematie’. Bevoegd minister Bart Somers (Open Vld) gaat de duurzaamheid en de milieu-impact verder laten onderzoeken. Maar wat is resomatie precies?
  [naar artikel]
 25. Kritiek op nieuwe stem in ‘Big brother’, makers reageren: “We willen dit zo snel mogelijk oplossen” (04/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De start van ‘Big brother 2022’ krijgt meteen kritiek van het publiek. Meer bepaald de nieuwe stem van Big Brother kan op weinig bijval rekenen. “Onverstaanbaar”, klinkt het bij kijkers. Volgens de makers gaat het om een technische storing en wordt aan een oplossing gewerkt.
  [naar artikel]
 26. Kritiek op nieuwe stem in ‘Big Brother’, makers reageren: “We willen dit zo snel mogelijk oplossen” (04/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De start van ‘Big Brother 2022’ krijgt meteen kritiek van het publiek. Meer bepaald de nieuwe stem van Big Brother kan op weinig bijval rekenen. “Onverstaanbaar”, klinkt het bij kijkers. Volgens de makers gaat het om een technische storing en wordt aan een oplossing gewerkt.
  [naar artikel]
 27. Bakken kritiek op game waarin speler vrouwen moet verkrachten en vermoorden (05/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een nieuwe game die binnenkort uitkomt op gameplatform Steam heeft voor een storm van kritiek gezorgd. In ‘Rape Day’ moet de speler vrouwen...
  [naar artikel]
 28. Alle Marvelreeksen verdwijnen eind februari van Netflix (14/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Marvelfans die enkel een abonnement hebben op Netflix komen er binnenkort niet meer aan hun trekken. Vanaf 1 maart verwijdert het platform namelijk alle Marvelreeksen. Concreet gaat het om ‘Daredevil’, ‘Jessica Jones’, ‘Luke Cage’, ‘Iron Fist’, ‘The Punisher’ en ‘The Defenders’.
  [naar artikel]
 29. Stormloop op “dieetspuit” Ozempic lijkt afgeremd maar tekort houdt aan (26/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  De maatregelen die genomen zijn om het tekort van het geneesmiddel Ozempic aan te pakken, lijken vruchten af te werpen. Maar endocrinoloog Nikolaos Mortzos van het Jessa Ziekenhuis ziet ook nog werkpunten.
  [naar artikel]
 30. HBO Max blundert met Nederlandse ondertiteling homoserie: ‘gay is nicht’ en ‘lesbian is pot’ (07/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse tak van streamingdienst HBO Max biedt excuses aan voor een homo-onvriendelijke vertaling van een van haar shows. In de Amerikaanse serie ‘Looking’, waarin een groep homoseksuele vrienden in San Francisco centraal staat, zijn woorden als ‘gay’ en ‘lesbian’ vertaald naar ‘nicht’ en ‘pot’. Het is niet voor het eerst dat HBO Max kritiek krijgt op de ondertiteling.
  [naar artikel]
 31. ‘Mini-opleiding’ voor zorgkundige moet tekort aan personeel wegwerken (21/10/2022 - Het Nieuwsblad)
  Een ‘mini-opleiding’ voor wie als zorgkundige aan de slag wil: het zou er vanaf volgend jaar op alle hogescholen moeten komen. De Vlaamse overheid werkt het korte traject uit om het tekort aan zorgkundigen weg te werken.
  [naar artikel]
 32. Saartje Vandendriessche duikt het bos in en tóch nog ‘Kampioenen’ op de buis: dit zie je dit najaar op Eén en Canvas (17/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf 30 augustus luiden Eén en Canvas het najaar in, en dat betekent ook een opfrissing van hun tv-planning. Van oude bekenden zoals ‘Taboe’, ‘Reizen Waes’, ‘Het Huis’ en ‘Undercover’ tot nieuwe pareltjes zoals ‘Onder Vuur’ (met Louis Talpe) en ‘Onverwacht’ (met Stephanie Planckaert): dit zie je binnenkort bij de openbare omroep - en jawel, de ‘Kampioenen’ keren zelfs (een beetje) terug.
  [naar artikel]
 33. Sammy Mahdi binnenkort te gast in ‘Het huis’ (27/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Eric Goens (53) sprokkelt nieuwe gezichten voor het achtste seizoen van ‘Het huis’ op één. Wanneer we dat nieuwe seizoen mogen verwachten blijft voorlopig nog een raadsel, wel zou de eerste naam bekend zijn. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi (33) verblijft binnenkort 24 uur in ‘Het huis’. Dat meldt ‘Het Nieuwsblad’.
  [naar artikel]
 34. Genkse is een ster in Nederland én acteert in succesverhaal: “Al kunnen prijzen je ook onzeker maken” (02/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ze kreeg in Nederland de belangrijkste theaterprijs, stond er op de festivalaffiche van Lowlands, acteerde in de bejubelde televisiereeks ‘Chaussée d’Amour’ en is binnenkort te zien in de boekverfilming van ‘Het smelt’. Nu komt de Genkse Naomi Velissariou eindelijk nog eens naar ‘huis’, want in C-mine speelt ze binnenkort ‘Atropa’. “Ik wilde vroeger secretaris-generaal van de NAVO worden.”
  [naar artikel]
 35. ‘Vyvgart van Argenx lijkt sterk gestart in de VS’ (09/02/2022 - De Tijd)
  10:15 Vyvgart, het eerste geneesmiddel van biotechbedrijf Argenx, kent een ‘erg bemoedigende’ start in de VS. Dat zegt een analiste op basis van een peiling bij artsen.
  [naar artikel]
 36. Miljonairskoppel uit ‘Blind Gekocht’ reageert op kritiek: “Mocht het iemand anders zijn, zou ik die ook verwaand vinden” (02/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De eerste aflevering van ‘Blind Gekocht’ zorgde voor een stroom aan kritiek op sociale media. Het miljonairskoppel Caroline (42) en Filip (40) krijgt de wind van voren. ‘Bekakte mensen’, ‘arrogant’ of ‘dikke nekken’ zijn enkele van de harde commentaren op Twitter. Het koppel reageert nu op de harde opmerkingen. “Ik schrok ook heel erg toen ik mezelf op televisie zag.”
  [naar artikel]
 37. Kritiek op Netflix-hit ‘Wednesday’: Jenna Ortega had corona tijdens iconische dansscène (08/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Jenna Ortega (20) had covid tijdens het filmen van de iconische dansscène op ‘Goo Goo Muck’ in de hitserie ‘Wednesday’. Dat vertelde de actrice zelf in een interview met ‘NME’. En hoewel ze op dat moment nog geen positieve test had afgelegd, zorgt de onthulling voor hevige kritiek op sociale media.
  [naar artikel]
 38. #MeToo-reeks ‘Twee zomers’ krijgt kritiek: in welke mate zit een groepsverkrachting in ‘grijze zone’? (10/02/2022 - De Morgen)
  Met de nieuwe televisiereeks ‘Twee zomers’ wilde productiehuis Panenka tonen dat in #MeToo-discussies niet alles zwart-wit is. Nu krijgen de makers kritiek omdat hun verhaal wel erg veel sympathie zou hebben voor plegers van seksueel geweld.
  [naar artikel]
 39. Tekort aan auto’s remt versnelde elektrificatie van bedrijfswagenpark (22/08/2022 - De Tijd)
  19:49 De Belgische bedrijfswagenrijder loopt vooruit op de nieuwe fiscale regels en schakelt in hoog tempo over naar elektrische auto’s. ‘Een jaar geleden was een tekort aan laadpalen nog het grote probleem...
  [naar artikel]
 40. Mogelijk tijdelijk tekort aan spuiten waarmee extra dosis uit flacon kan worden gehaald (12/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Belgische overheid heeft voldoende spuiten en naalden besteld om de bevolking te vaccineren tegen COVID-19, maar mogelijk kampen we binnenkort met een tekort aan zogenaamde ‘superspuiten’. Het gaat om injectiespuiten van 1 milliliter, waarmee in veel gevallen waarschijnlijk een extra dosis vaccin uit de flacons kan worden gehaald. Dat zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) dinsdag in de Kamer.
  [naar artikel]
 41. Waarom je favoriete parfum binnenkort misschien niet meer ‘oosters’ of ‘oriëntaals’ heet (26/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Opium’ van Yves Saint Lauren, ‘Black Orchid’ van Tom Ford en ‘Noir’ van Coco Chanel. Allemaal zijn het parfums die tot voor kort werden omschreven als een ‘oriëntale’ geur. In de laatste maanden vervingen heel wat merken die term echter door andere labels. Het gebruik van de term ‘oosters’ of ‘oriëntaals’ is achterhaald en kwetsend, klinkt het in de parfumwereld.
  [naar artikel]
 42. Spelen met gezond boerenverstand: waarom adventuregames geregeld weer opduiken (26/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Met titels als ‘Kathy Rain: Director’s Cut’, 'Encodya', ‘Hercule Poirot: The First Cases', ‘Road 96' en binnenkort ‘Syberia: The World Before’ zijn er dit jaar weer heel wat adventuregames, waarin de speler verder komt in het verhaal door logische puzzels op te lossen, voorhanden. Maar evengoed kunnen ze binnenkort even snel weer verdwenen zijn.
  [naar artikel]
 43. George R.R. Martin, de schrijver achter ‘Game of Thrones’ en ‘House of the Dragon’: ‘Kritiek en scepsis horen er nu eenmaal bij’ (29/08/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 44. Na kritiek William Boeva: ‘Wanneer mensen met een beperking opduiken op het scherm, is dat toch vaak als ‘zero’ of als ‘hero’’ (14/09/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 45. Na hevige kritiek op Waalse aanpak watersnood: federale ‘ondersteuningscel’ gaat hulp coördineren (05/08/2021 - De Morgen)
  Drie weken na de overstromingen zitten sommige families in Wallonië nog altijd zonder voedsel, gas of elektriciteit. Aangezien de kritiek op de politiek steeds luider klinkt, komt er nu een nieuwe federale ‘ondersteuningscel’. ‘De coördinatie op het terrein moet beter.’
  [naar artikel]
 46. Pixar plaatst zoen tussen twee vrouwen terug in nieuwe film ‘Lightyear’ na bakken kritiek (18/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘Lightyear’, de aanstaande Pixar-film over astronaut Buzz Lightyear uit ‘Toy Story’, zit een kus tussen twee personages van hetzelfde geslacht. De zoen was in eerste instantie uit de film geknipt, maar werd teruggeplaatst na de recente ophef over een aangenomen wetsvoorstel in Florida en de kritiek op entertainmentbedrijf Disney, meldt ‘Variety’.
  [naar artikel]
 47. "Te oud" voor bikini? Die kritiek pikt ‘Baywatch’-ster Donna D’Errico (54) niet (22/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Actrice en playmate Donna D’Errico krijgt kritiek op een videootje dat ze online zette op de Amerikaanse nationale feestdag. Ze poseert in een kleine bikini met de ‘stars and stripes’, maar daar is niet iedereen mee gediend.
  [naar artikel]
 48. ‘Welke jongere wil voor zo’n loon nog zo hard zweten?’: nooit was het tekort aan poetshulpen zo groot (26/09/2021 - De Morgen)
  Nooit was het tekort aan huishoudhulpen zo nijpend als nu. 5.600 vacatures raken niet ingevuld - dubbel zoveel als 5 jaar geleden. Werd het grootste knelpuntberoep van het land nóg minder aantrekkelijk? Vijf poetsmannen en -vrouwen leggen hun loon en ongepoetste ervaringen op tafel: ‘Als de uitwerpselen het bad blokkeren, stap ik weg. Anders wordt het slavernij voor 1.300 euro netto per maand.’
  [naar artikel]
 49. De jacht op een Playstation 5-console: 'We verkopen ze alleen nog in onze fysieke winkels' (20/12/2021 - De Tijd)
  09:00 Belgische winkels worstelen met een extreem tekort aan PlayStation 5-consoles en hebben geen idee wanneer ze nog eens een ‘drop’ krijgen. De reden? Een wereldwijd tekort aan chips. ‘Ik heb al veel gez...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy