De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Open brief aan Groen en Vooruit

De Wereld Morgen

23/01/2023 - 18:06

  Beste Petra, Barbara en Frank, Beste mensen van Groen en Vooruit, Via pers en sociale media namen wij kennis van het voorstel van Groen-woordvoerders Barbara Creemers en Petra De Sutter om de btw op groenten en fruit naar nul te brengen. De boerenorganisatie Boerenforum en sociale klimaatbeweging Climaxi denken dat er belangrijke bijsturingen nodig […] The post Open brief aan Groen en Vooruit appeared first on DeWereldMorgen.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE WERELD MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Open VLD wil sociale woning in tijd beperken: Groen, Vooruit en coalitiepartner CD&V kritisch (17/01/2022 - Knack)
  Open VLD wil dat mensen die arbeidsgeschikt zijn, na negen jaar hun sociale woning moeten verlaten. Oppositiepartijen Groen en Vooruit en ook CD&V, coalitiepartner van de liberalen in de Vlaamse regering, reageren kritisch op het voorstel.
  [naar artikel]
 2. Gesprekken over stadslijst met Open Vld, Vooruit én CD&V in Gent. Maar Groen gooit de handdoek niet (25/10/2021 - De Morgen)
  De verkiezingskoorts in Gent is vroeg gestart. Hoewel de volgende gemeenteraadsverkiezingen pas in 2024 gepland staan, heeft zowel Open Vld als Groen al gesprekken gevoerd met Vooruit. De liberalen zouden behalve de socialisten ook de CD&V op hun ‘stadslijst’ willen. Maar Groen heeft het rood-groene kartel nog niet opgegeven.
  [naar artikel]
 3. Open VLD wil sociale woning in tijd beperken, oppositiepartijen Groen en Vooruit reageren kritisch (17/01/2022 - Knack)
  Open VLD wil dat mensen die arbeidsgeschikt zijn, na negen jaar hun sociale woning moeten verlaten. Oppositiepartijen Groen en Vooruit reageren kritisch op het voorstel.
  [naar artikel]
 4. ANALYSE. Waarom Antwerpse Vooruit tegen ondertunneling Scheldekaaien is, maar toch de motie van Groen om dossier te begraven wegstemt (27/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Vooruit is tegen de ondertunneling van de Scheldekaaien aan het Steenplein. Toch wijst de partij de motie tegen deze tunnel van oppositiepartij Groen af in de gemeenteraad. Vooruit blijft loyaal aan de coalitiepartners N-VA en Open Vld, maar profileert zich steeds meer buiten het stadhuis, zeker rond mobiliteit.
  [naar artikel]
 5. Lijstvorming voor verkiezingen van 2024 nu al gestart: Open Vld en Groen praten met Vooruit om samen een stadslijst te vormen. Socialisten krijgen sleutelrol. (23/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De verkiezingskoorts in Gent is vroeg gestart. Hoewel de volgende gemeenteraadsverkiezingen pas in 2024 gepland staan, hebben zowel Open Vld als Groen al gesprekken gevoerd met Vooruit, om samen een lijst te vormen. De liberalen zouden behalve de socialisten ook de CD&V op hun ‘Stadslijst’ willen. De socialisten zien hun prijs stijgen.
  [naar artikel]
 6. Interpellatie N-VA en Groen over samenwerking met Halen en Lummen (10/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  De oppositiepartijen N-VA en Groen in Herk-de-Stad gaan in de gemeenteraad vanavond de meerderheid van Vooruit, CD&V en Open Vld interpelleren.
  [naar artikel]
 7. Beweging.net wil invloed verruimen naar Groen en Vooruit (26/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Beweging.net wil invloed verruimen naar Groen en Vooruit Beweging.net, het vroegere ACW, pocht luidop hoe ze als belangenorganisatie werkt en overal “haar parlementsleden” en cabinetards heeft. En hoe ze nu zal verbreden naar Groen en Vooruit. Wie steen en been klaagt over de particratie in België, moet tegelijk toch ook nog even naar de verzuiling kijken. Vandaag geeft Peter Wouters, voorzitter van Beweging.net, het vroegere […] Lees dit artikel: Beweging.net wil invloed verruimen naar Groen en Vooruit
  [naar artikel]
 8. Eerste voorlopige, officieuze resultaten uit Gent: Kartel SP.A-Groen verliest fors, Open VLD maakt grote sprong vooruit (14/10/2018 - VRT NWS)
  In Gent is het kartel SP.A-Groen op weg naar een fors verlies. De lijst van ontslagnemend burgemeester Daniël Termont zou het met een dikke 11 procent minder moeten doen. Open VLD, met Mathias De Clercq als lijsttrekker, maakt een sprong vooruit van meer dan 8 procent. Let wel, het gaat hier om voorlopige, officieuze cijfers. Het zou tot laat vanavond of zelfs pas tot morgenochtend kunnen duren voor de volledige, officiële resultaten bekend zijn.
  [naar artikel]
 9. Bart Tommelein blijft Groen het hof maken in Oostende (22/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Bart Tommelein (Open VLD) blijft proberen om Groen het hof te maken en mee te nemen in zijn gewenste “vernieuwingscoalitie” in Oostende. Groen ontving een tekst van Tommelein, waarover de partij zich nu zal buigen. “Ook wij willen vooruit en uit de impasse geraken”, aldus Groen-lijsttrekker Wouter De Vriendt.
  [naar artikel]
 10. Groen boekt winst, maar grote sprong vooruit blijft uit (26/05/2019 - VRT NWS)
  In zo goed als alle kieskringen gaat Groen erop vooruit in vergelijking met de regionale en federale verkiezingen van 2014. Dat blijkt uit eerste, gedeeltelijke uitslagen. De stijging is wel beperkt en de grote sprong vooruit blijft voorlopig uit. In enkele steden kan de partij wel pieken.
  [naar artikel]
 11. Nieuw stadsbestuur voor Wervik: meerderheid van CD&V en Vooruit (19/04/2022 - VRT NWS)
  Wervik heeft sinds gisterenavond een nieuwe meerderheid om de stad te besturen. CD&V zal vanaf nu meebesturen samen met Vooruit en daardoor verhuist de Stadslijst (Open VLD, Groen en Positief Project) naar de oppositie. Daardoor zal Youro Casier van Vooruit, die normaal over een half jaar de fakkel zou doorgeven aan een schepen van de Stadslijst, burgemeester blijven.
  [naar artikel]
 12. Nu al verkiezingskoorts in Gent: Open Vld wil stadslijst met Conner Rousseau, Groen geeft kartel nog niet op. Socialisten krijgen sleutelrol (23/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De verkiezingskoorts in Gent is vroeg gestart. Hoewel de volgende gemeenteraadsverkiezingen pas in 2024 gepland staan, hebben zowel Open Vld als Groen al gesprekken gevoerd met Vooruit. De liberalen zouden behalve de socialisten ook de CD&V op hun ‘Stadslijst’ willen de Groen heeft het rood-groene kartel nog niet opgegeven. De socialisten zien hun prijs stijgen. Een analyse van hoe de kaarten liggen.
  [naar artikel]
 13. Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) grijpt naast Antwerps schepenambt bij gebrek aan steun van N-VA en Vooruit (10/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams fractieleider Willem-Frederik Schiltz wordt geen schepen in Antwerpen. Vooruit behoudt het voorzitterschap van het OCMW, een mandaat dat normaal in januari naar Open Vld zou gaan. Open Vld behoudt met Erica Caluwaerts volgend jaar één schepen in plaats van twee. Karim Bachar blijft de derde schepen voor Vooruit. Dat kwamen de coalitiepartners N-VA, Vooruit en Open Vld overeen na een week onderhandelen. Straks volgt er om 17 uur een persconferentie.
  [naar artikel]
 14. VLAAMS: Groen fors vooruit in kieskring Vlaams-Brabant (26/05/2019 - Metro)
  In Vlaams-Brabant blijkt voor het Vlaams Parlement de grootste winst voor Groen te zijn. Dat blijkt uit de eerste officiële cijfers, op basis van 10 van de 796 bureaus geteld. Groen wint 11,46 procentpunt tot 20,8 procent. N-VA blijft de grootste partij, met 25,98 procent van de stemmen (-3,45 procentpunt). Open Vld verliest 5,41 procentpunt tot 13,82 procent, Vlaams Belang wint 3,06 procentpunt tot 7,46 procent. CD&V verliest 3,52 procentpunt tot 13,59 procent. Sp.a verliest 0,65 procentpunt tot 11,62 procent en PVDA haalt de kiesdrempel met 5,62 procent (+3,86 procent). bron: Belga Het bericht VLAAMS: Groen fors vooruit in kieskring Vlaams-Brabant verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Gents scenario ontrolt zich in Oostende (16/10/2018 - De Morgen)
  Open Vld en CD&V verbinden in Oostende hun lot aan elkaar. Bart Tommelein (Open Vld) hoopt deze week nog stappen vooruit te boeken om ook N-VA en vooral Groen te overtuigen een coalitie met vier te vormen. 
  [naar artikel]
 16. Regeringspartijen Vooruit en Groen scherp voor Israël (17/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  In het Israëlisch-Palestijns conflict roept de regering-De Croo op om “het geweld aan beide zijden” te stoppen. Maar zowel Groen als Vooruit verschuiven de verantwoordelijkheid steeds nadrukkelijker naar “onderdrukker” Israël. “Er moet een duidelijk signaal komen.”
  [naar artikel]
 17. Vlaams Parlement keurt hervorming inburgeringsbeleid goed (08/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Vlaams Parlement heeft woensdag het licht op groen gezet voor het nieuwe Integratie- en Inburgeringsdecreet. De stemming verliep meerderheid (N-VA, CD&V, Open VLD) tegen oppositie (Vlaams Belang, Groen, Vooruit, PVDA).
  [naar artikel]
 18. Vlaams Parlement keurt hervorming inburgeringsbeleid goed (08/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het Vlaams Parlement heeft woensdag het licht op groen gezet voor het nieuwe Integratie- en Inburgeringsdecreet. De stemming verliep meerderheid (N-VA, CD&V, Open VLD) tegen oppositie (Vlaams Belang, Groen, Vooruit, PVDA).
  [naar artikel]
 19. Open Vld en Groen opnieuw samen naar de kiezer in Mechelen (14/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Er komt opnieuw een stadslijst in Mechelen. De leden van Open Vld en Groen hebben woensdagavond groen licht gegeven voor een nieuw gemeenschappelijk project bij de gemeenteraadsverkiezingen in Mechelen. Ook bij de vorige verkiezingen had Mechelen een stadslijst, die bestond uit Open Vld, Groen en enkele onafhankelijken.
  [naar artikel]
 20. Nu al verkiezingskoorts in Gent: Open Vld en Groen praten afzonderlijk met Conner Rousseau om een stadslijst te vormen (23/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De verkiezingskoorts in Gent is vroeg gestart. Hoewel de volgende gemeenteraadsverkiezingen pas in 2024 gepland staan, hebben zowel Open Vld als Groen al gesprekken gevoerd met Vooruit om samen een lijst te vormen. De liberalen zouden behalve de socialisten ook de CD&V op hun ‘Stadslijst’ willen. De socialisten zien hun prijs stijgen. Een analyse van hoe de kaarten liggen.
  [naar artikel]
 21. Groen en sp.a schorten gesprekken met Open Vld en CD&V in Gent op: “Zo kan je geen stad besturen” (12/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Gent schort het kartel sp.a/Groen de onderhandelingen met Open Vld en CD&V op. Vooral de houding van de liberalen in de vorming van een vierkoppige meerderheid is na vier weken problematisch, vindt Groen-kopstuk Filip Watteeuw. Die wil nu een formateursnota uitwerken en voorleggen aan Open Vld.
  [naar artikel]
 22. Groen vraagt federale regering om respect te hebben voor akkoord over kernuitstap: “Er is een duidelijk traject afgesproken” (17/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Open Vld, Vooruit en CD&V vinden het niet langer een taboe om twee kerncentrales langer open te houden. Groen vraagt echter om respect te hebben voor het akkoord dat eind december werd gesloten. “Er is een duidelijk traject afgesproken richting 18 maart”, zei Kamerfractieleider Wouter De Vriendt (Groen) vanmorgen tijdens De Ochtend van Radio 1.
  [naar artikel]
 23. Groen, PVDA en Vooruit brengen hun visie op de strijd tegen verrechtsing (14/11/2022 - De Wereld Morgen)
  In een videoboodschap geven Nadia Naji, co-voorzitter Groen, Conner Rousseau, voorzitter Vooruit, en Raoul hedebouw, voorzitter PVDA, hun visie op de strijd tegen de verrechtsing van de maatschappij. Elk leggen zij daarbij eigen accenten en prioriteiten. De volledige tekst van drie uitgebreide interviews verschijnt in de dagen na deze videoboodschappen. The post Groen, PVDA en Vooruit brengen hun visie op de strijd tegen verrechtsing appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 24. Groen onderhandelt verder met Tommelein, maar houdt deur open voor Stadslijst in Oostende: “Groen steekt nu zijn nek uit” (24/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De leden van groen hebben een mandaat gegeven om verder te praten met Bart Tommelein om te kijken of de vernieuwingscoalitie met Open Vld, Groen,...
  [naar artikel]
 25. Beweging.net gaat ook samenwerken met Groen en Vooruit (25/11/2021 - De Tijd)
  17:33 Beweging.net gaat niet langer exclusief samenwerken met CD&V. Voortaan kijkt de koepel van de christelijke arbeidersbeweging ook naar Groen en Vooruit.
  [naar artikel]
 26. Vooruit en Groen vragen Rekenhof om keuze voor trambussen te onderzoeken (05/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vooruit en Groen vragen dat het Rekenhof zich over het Spartacusplan buigt. Volgens de oppositiepartijen verving de Vlaamse regering de geplande trams door trambussen zonder objectieve onderbouwing.
  [naar artikel]
 27. Geen schepenambt voor Willem-Frederik Schiltz (Open Vld), Vooruit behoudt voorzitterschap OCMW (10/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaams fractieleider Willem-Frederik Schiltz wordt geen schepen in Antwerpen. Vooruit behoudt het voorzitterschap van het OCMW, een mandaat dat normaal in januari naar Open Vld zou gaan. Open Vld behoudt met Erica Caluwaerts volgend jaar één schepen in plaats van twee. Karim Bachar blijft de derde schepen voor Vooruit. Dat kwamen de coalitiepartners N-VA, Vooruit en Open Vld overeen na een week onderhandelen. Straks volgt er om 17 uur een persconferentie.
  [naar artikel]
 28. INTERVIEW. Beweging.net gaat ook samenwerken met Groen en Vooruit: “Wij zijn een cadeau voor politici” (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nu CD&V steeds kleiner wordt, zwaait de machtige christelijke zuil haar poorten open naar andere partijen. Zo gaat Beweging.net intenser samenwerken met Groen en Vooruit. “Uiteraard willen wij zoveel mogelijk impact. Maar wij zijn ook een cadeau voor politici, die zich aan onze bron kunnen laven”, aldus voorzitter Peter Wouters, die openlijk vertelt over zijn nieuwe strategie en de rol van Beweging.net achter de schermen. “Dat u straks uw kind zelf kan leren autorijden is dankzij ons. Bij elke regeringsvorming wil Open Vld dat afschaffen, maar wij houden dat al jaren succesvol tegen.”
  [naar artikel]
 29. Verkiezingen18 – Dilsen-Stokkem: Open Vld en Vooruit opnieuw samen verder (16/10/2018 - Metro)
  Open Vld en Vooruit Dilsen-Stokkem hebben een akkoord om ook de komende legislatuur de stad samen te besturen. Lydia Peeters (Open Vld) behoudt de burgemeesterssjerp. In Dilsen-Stokkem zijn de huidige meerderheidspartijen erop vooruitgegaan. Open Vld ging van 9 naar 10 zetels, terwijl Vooruit Dilsen-Stokkem van 6 naar 7 zetels groeide. Oppositiepartij CD&V blijft op de 6 zetels van 2012 steken. Huidig burgemeester Lydia Peeters (Open Vld) heeft opnieuw een coalitie met Vooruit Dilsen-Stokkem gevormd “met dezelfde ambitie”. De coalitie heeft een meerderheid van 17 op 27 zetels. Lydia Peeters (Open Vld) behaalde 2.587 voorkeurstemmen en blijft burgemeester. bron: Belga Het bericht Verkiezingen18 – Dilsen-Stokkem: Open Vld en Vooruit opnieuw samen verder verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. INTERVIEW. Beweging.net gaat ook samenwerken met Groen en Vooruit: “Meer macht? Wij zijn ook een cadeau voor politici” (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nu CD&V steeds kleiner wordt, zwaait de machtige christelijke zuil haar poorten open naar andere partijen. Zo gaat Beweging.net intenser samenwerken met Groen en Vooruit. “Uiteraard willen wij zoveel mogelijk impact. Maar wij zijn ook een cadeau voor politici, die zich aan onze bron kunnen laven”, aldus voorzitter Peter Wouters, die openlijk vertelt over zijn nieuwe strategie en de rol van Beweging.net achter de schermen. “Dat u straks uw kind zelf kan leren autorijden is dankzij ons. Bij elke regeringsvorming wil Open Vld dat afschaffen, maar wij houden dat al jaren succesvol tegen.”
  [naar artikel]
 31. Tommelein blijft Groen het hof maken in Oostende (22/10/2018 - De Morgen)
  Bart Tommelein (Open Vld) blijft proberen om Groen het hof te maken en mee te nemen in zijn gewenste “vernieuwingscoalitie” in Oostende. Hij stuurde de partij een tekst, waarover de groenen zich nu zullen buigen. “Ook wij willen vooruit en uit de impasse geraken.”
  [naar artikel]
 32. Openlijke ruzie tussen coalitiepartners Vooruit en Open Vld blijft duren (26/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het zit er bovenarms op tussen Antwerps schepen Jinnih Beels (Vooruit) en Open Vld-fractieleider Claude Marinower (Open Vld). Onderwerp van discussie: de verlaging van de subsidies voor vzw Gatam, waar beide partijen in november 2021 al eens over in de clinch gingen.
  [naar artikel]
 33. Vlaams Parlement keurt begroting 2023 goed (15/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaams Parlement heeft in de nacht van woensdag op donderdag het licht op groen gezet voor de begroting 2023. De stemming verliep meerderheid (N-VA, CD&V, Open VLD) tegen oppositie (Vlaams Belang, Groen, Vooruit, PVDA).
  [naar artikel]
 34. Dilsen-Stokkem heeft coalitie: Open Vld en Vooruit opnieuw samen verder (16/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Open Vld en Vooruit Dilsen-Stokkem hebben een akkoord om ook de komende legislatuur de stad samen te besturen. Lydia Peeters (Open Vld) behoudt de burgemeesterssjerp.
  [naar artikel]
 35. Voert Gents burgemeester De Clercq (Open VLD) gesprekken voor nieuwe stadslijst in 2024? Groen: "Geen goede zaak"   (24/10/2021 - VRT NWS)
  In Gent zouden verkennende gesprekken aan de gang zijn over de vorming van een stadslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024, zo schrijft Het Nieuwsblad. Open VLD-burgemeester Matthias De Clercq zou daarvoor praten met Vooruit en CD&V. En dus niet met de huidige coalitiepartner Groen, wat voor een ongemakkelijke situatie zorgt.
  [naar artikel]
 36. Kristof Calvo over Mechelse stadslijst: “Het duurzaamste politieke huwelijk van Vlaanderen” (15/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In Mechelen zal de stadslijst Vld-Groen-M+ van burgemeester Bart Somers (Open Vld) en boegbeeld Kristof Calvo (Groen) in 2018 samen naar de kiezer trekken. Ze kiezen dus voor de formule die bij de twee vorige verkiezingen ook succes heeft gebracht. “De ambitie is om nog vooruit te gaan.”
  [naar artikel]
 37. Digitale nieuwjaarsrecepties in coronatijden bij Open VLD en Groen (16/01/2021 - VRT NWS)
  Vanavond hebben de partijen Groen en Open VLD hun digitale nieuwjaarsrecepties georganiseerd. Door het coronavirus werden die bij beide partijen immers live uitgezonden. Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert (Open VLD) riep op om een einde te maken aan ruzie en beledigingen in de politiek. Meyrem Almaci (Groen) wil dat de klimaatambities opgeschroefd worden. "Dat is het vaccin om uit het economische dal te kruipen", klinkt het.
  [naar artikel]
 38. Vooruit blijft de Vooruit (22/04/2021 - De Standaard)
  Pallas of Volxus? Al sinds vorig jaar, toen de SP.A aankondigde de partijnaam te wijzigen naar Vooruit, is het Gentse kunstencentrum Vooruit op zoek naar een nieuwe naam. De Vooruit blijft uiteindelijk toch de Vooruit. ‘De Vooruit is de Vooruit, en iedereen blijft daar af’, klinkt het op de persconferentie.
  [naar artikel]
 39. N-VA wipt met Groen en Open Vld socialisten uit meerderheid in Sint-Niklaas (16/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In Sint-Niklaas brengt burgemeester Lieven Dehandschutter een bestuursploeg op de been met Groen en Open Vld. Dehandschutter volgt zichzelf op en duidt schepenen aan, drie van Groen en een van Open Vld. In het bestuursakkoord belooft Dehandschutter een kordaat veiligheidsbeleid, enkele infrastructuurwerken en een wijkcirculatieplan.
  [naar artikel]
 40. KAMER: Vlaams Belang ook in Vlaams-Brabant fors vooruit (26/05/2019 - Metro)
  Ook een eerste uitslag uit Vlaams-Brabant toont forse winst voor Vlaams Belang. De partij gaat 14,5 procentpunten vooruit, tot 20,3 procent. Dat blijkt uit een eerste resultaat in Tienen, dat VTM in handen kreeg. Het verlies is hier voor Open Vld. Met 7 procent van de stemmen geteld daalt Open Vld in de provincie van Maggie De Block met 15,7 procentpunten tot 9,9 procent. N-VA daalt 2,7 procentpunten, maar zet met Theo Francken nog een relatief hoge score van 23,4 procent neer. CD&V daalt 1 procentpunt tot 13,2 procent. Groen haalt 11,6 procent en PVDA 5,2 procent. bron: Belga Het bericht KAMER: Vlaams Belang ook in Vlaams-Brabant fors vooruit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Demir tackelt energie-expert Belmans met voeten vooruit: “Bestuurder via Groen, benoemd door Open Vld” (22/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Ik blijf het merkwaardig vinden dat de pers meneer Belmans blijft omschrijven als professor zonder erbij te zeggen dat hij bestuurder is via Groen en Open Vld.” In haar geheel eigen stijl hekelt minister Zuhal Demir (N-VA) de kritiek van de door vriend en vijand gerespecteerde professor Ronnie Belmans op haar beleid.
  [naar artikel]
 42. Demir tackelt energie-expert Belmans met voeten vooruit: “Bestuurder via Groen, benoemd door Open VLD” (22/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  “Ik blijf het merkwaardig vinden dat de pers meneer Belmans blijft omschrijven als professor zonder erbij te zeggen dat hij bestuurder is via Groen en Open VLD.” In haar geheel eigen stijl hekelt minister Zuhal Demir (N-VA) de kritiek van de door vriend en vijand gerespecteerde professor Ronnie Belmans op haar beleid.
  [naar artikel]
 43. Vooruit en CD&V, met Groen eraan gehaakt, houden vast aan btw-verlaging: bocht zal dus van premier De Croo en zijn Open Vld moeten komen, als men “snel akkoord” wil begin deze week (31/01/2022 - Express)
  Ontwart de top van de federale regering de knoop rond de energiefactuur? Na een weekend waarin weinig tot niets gebeurde in de kern, is de druk immens op premier Alexander De Croo (Open Vld) en zijn vicepremiers. De kaarten liggen ook duidelijk: fractieleider Maggie De Block (Open Vld) zette de deur open om toch met […]
  [naar artikel]
 44. Antwerpse Open Vld-leden krijgen laatste woord over akkoord met N-VA en Vooruit (11/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Antwerpse Open Vld-partijbestuur legt het akkoord met N-VA en Vooruit voor aan de leden. De mandatarissen zaten zaterdagnamiddag uren bij elkaar in hun Liberaal Huis. De debatten zouden sereen zijn verlopen. Dat vernamen we van bronnen bij Open Vld.
  [naar artikel]
 45. Burgemeester Blankenberge verliest burgemeesterschap aan coalitie Open Vld - Vooruit (15/08/2021 - Knack)
  De burgemeester van Blankenberge Daphné Dumery (N-VA) verliest haar post als burgemeester na een coalitiewissel. Dat bevestigt fractieleider van Open Vld Björn Prasse na een stemming op het ledencongres van Open Vld zondag. Oppositiepartij Open Vld, de grootste partij in de badstad, zal via een constructieve motie van wantrouwen een nieuwe coalitie aanbrengen met meerderheidspartij Vooruit. De par...
  [naar artikel]
 46. STANDPUNT. De Antwerpse Open Vld staat voor de keuze: slikken of de oppositie (11/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “We zijn er alle drie van overtuigd dat dit het beste is”, zei Vooruit-schepen Jinnih Beels bij de toelichting van het akkoord tussen N-VA, Vooruit en Open Vld over de verdeling van de schepenambten. Je zou eerder denken dat dit vooral het beste is voor Vooruit-schepenen Jinnih Beels, Tom Meeuws en Karim Bachar.
  [naar artikel]
 47. Groen en Open Vld botsen over hoofddoeken in Gentse scholen: "Met liberaal was dit anders" (28/08/2018 - De Standaard)
  Groen en Open VLD botsen over de beslissing om op één extra school van de Stad Gent dit schoolhjaar de hoofddoek en andere religieuze hoofddeksels toe te laten. Groen nam de beslissing, tegen de zin van de liberalen. "Het is de keuze van de directie", zegt Elke Decruynaere (Groen). "Met een liberaal was dit anders gegaan", klinkt het bij Open VLD.
  [naar artikel]
 48. Groen en Open Vld botsen over hoofddoeken in Gentse scholen: "Met liberaal was dit anders" (28/08/2018 - De Standaard)
  Groen en Open VLD botsen over de beslissing om op één extra school van de Stad Gent dit schoolhjaar de hoofddoek en andere religieuze hoofddeksels toe te laten. Groen nam de beslissing, tegen de zin van de liberalen. "Het is de keuze van de directie", zegt Elke Decruynaere (Groen). "Met een liberaal was dit anders gegaan", klinkt het bij Open VLD.
  [naar artikel]
 49. Partijbesturen Groen, SP.A en Open VLD geven groen licht voor Gentse coalitie (01/12/2018 - Knack)
  De onderhandelaars zijn het in Gent over een nota die moet leiden tot een bestuursakkoord. Gent krijgt zo een coalitie met Groen-SP.A, Open VLD en CD&V.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy