De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Nieuwjaarsreceptie Open VLD in teken van jobs en vooruitgangsoptimisme

Knack

23/01/2023 - 21:20

Terwijl de voorbije drie jaar noodgedwongen in het teken stonden van het beschermen van de koopkracht, verandert de partij van de premier voor 2023 het geweer van schouder. Dat bleek al tijdens een interview met De Croo in De Tijd midden januari, waarin hij de focus legde op ‘de concurrentiekracht’, in plaats van de koopkracht […] The post Nieuwjaarsreceptie Open VLD in teken van jobs en vooruitgangsoptimisme appeared first on Knack.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nieuwjaarsreceptie Open VLD in teken van jobs en vooruitgangsoptimisme: “Opstaan en gaan werken, iedereen die dat kan” (23/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  De Open VLD wil het komende jaar meer mensen aan de slag krijgen. Zoveel is duidelijk na de nieuwjaarsreceptie van de partij maandagavond. “Op een bepaald moment moet het duidelijk zijn: het is ‘s morgens opstaan en gaan werken, voor iedereen die dat kan.”
  [naar artikel]
 2. Nieuwjaarsreceptie Open Vld in teken van jobs en vooruitgangsoptimisme: “Opstaan en gaan werken, iedereen die dat kan” (23/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Open Vld wil het komende jaar meer mensen aan de slag krijgen. Zoveel is duidelijk na de nieuwjaarsreceptie van de partij maandagavond. “Op een bepaald moment moet het duidelijk zijn: het is ‘s morgens opstaan en gaan werken, voor iedereen die dat kan.”
  [naar artikel]
 3. Nieuwjaarsreceptie Open Vld in teken van jobs en vooruitgangsoptimisme: “’s Morgens opstaan en gaan werken, voor iedereen die dat kan” (23/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Open Vld wil het komende jaar meer mensen aan de slag krijgen. Zoveel is duidelijk na de nieuwjaarsreceptie van de partij maandagavond. "Op een bepaald moment moet het duidelijk zijn: het is 's morgens opstaan en gaan werken, voor iedereen die dat kan.”
  [naar artikel]
 4. Jobs, jobs, jobs: het regent sollicitaties bij de liberalen (13/05/2019 - Knack)
  Op enkele dagen tijd heeft Open VLD opeens een kandidaat-premier en twee openlijke kandidaat-ministers. Zijn de liberalen zegezeker of is het juist een teken van hoogoplopende zenuwen?
  [naar artikel]
 5. Politie protesteert tijdens nieuwjaarsreceptie van Open Vld: “Willen geen politieke spelletjes op de kap van onze mensen” (23/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De politievakbonden protesteren op de nieuwjaarsreceptie van Open Vld in Brussel. Ze voeren actie voor loonsverhoging en een aanpassing van de eindeloopbaanregeling.
  [naar artikel]
 6. Politie protesteert tijdens nieuwjaarsreceptie van Open Vld in Brussel (23/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De politievakbonden protesteren op de nieuwjaarsreceptie van Open Vld in Brussel. Ze voeren actie voor loonsverhoging en een aanpassing van de eindeloopbaanregeling.
  [naar artikel]
 7. "Veel hervormingen en jobs, jobs en jobs" (15/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Wat deze regering echt bindt, zijn jobs, jobs en jobs", dat zei vicepremier Alexander De Croo (Open Vld) gisteravond nadat er een akkoord was
  [naar artikel]
 8. Open VLD haalt May Mudawi (en Miss België) naar nieuwjaarsreceptie (15/01/2018 - De Standaard)
  ‘We doen wat we beloofd hebben’, zo klonk het in de nieuwjaarsspeech van partijvoorzitter Gwendolyn Rutten. Open VLD plande de nieuwjaarsreceptie op ‘Blue Monday’ en pakte uit met twee gezichten die de afgelopen dagen het nieuws domineerden.
  [naar artikel]
 9. Open VLD haalt May Mudawi en Miss België naar nieuwjaarsreceptie (16/01/2018 - De Standaard)
  ‘We doen wat we beloofd hebben’, zo klonk het in de nieuwjaarsspeech van partijvoorzitter Gwendolyn Rutten. Open VLD plande de nieuwjaarsreceptie op ‘Blue Monday’ en pakte uit met twee gezichten die de afgelopen dagen het nieuws domineerden.
  [naar artikel]
 10. Open VLD haalt May Mudawi, Premier Michel en Miss België naar nieuwjaarsreceptie (15/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  “We doen wat we beloofd hebben”, zo klonk het in de nieuwjaarsspeech van partijvoorzitter Gwendolyn Rutten. Open VLD plande de nieuwjaarsreceptie op “Blue Monday” en pakte uit met twee gezichten die de afgelopen dagen het nieuws domineerden.
  [naar artikel]
 11. Open VLD-nieuwjaarsreceptie: 'Het is niet aan de politiek of religie om je identiteit te bepalen' (15/01/2018 - Knack)
  'Optimisme', dat was de rode draad in de toespraak van Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten op de nieuwjaarsreceptie van haar partij, waar ook premier Charles Michel (MR) en kersvers Miss België Angeline Flor Pua aanwezig waren.
  [naar artikel]
 12. Politievakbonden gooien bommetjes tijdens nieuwjaarsreceptie Open Vld (23/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  De politievakbonden hebben maandagavond geprotesteerd op de nieuwjaarsreceptie van Open VLD in Brussel. “Ze hebben het loonakkoord niet nageleefd”, vinden de manifestanten.
  [naar artikel]
 13. Politievakbonden gooien bommetjes tijdens nieuwjaarsreceptie Open VLD (23/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  De politievakbonden hebben maandagavond geprotesteerd op de nieuwjaarsreceptie van Open VLD in Brussel. “Ze hebben het loonakkoord niet nageleefd”, vinden de manifestanten.
  [naar artikel]
 14. Politieprotest bij nieuwjaarsreceptie Open Vld in Brussel (23/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De politievakbonden protesteren op de nieuwjaarsreceptie van Open Vld in Brussel. De politievakbonden voeren actie voor loonsverhoging en een aanpassing van de eindeloopbaanregeling.
  [naar artikel]
 15. Zeven tentje voor nieuwjaarsreceptie Herk-de-Stad (26/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op de Markt van Herk-de-Stad wordt alles in gereedheid gebracht voor de nieuwjaarsreceptie van zondag. Dat is de eerste nieuwjaarsreceptie die wordt aangeboden door het nieuwe stadsbestuur van sp.a, Open Vld en CD&V.
  [naar artikel]
 16. Nieuwjaarsreceptie in De Kleine Eenhoorn (28/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op zaterdag 25 januari hield de stuurgroep van residentie De Kleine Eenhoorn haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Dertig enthousiaste bewoners kwamen samen in een lokaal in de kelderverdieping. De wensen van voorzitter Philippe voor vriendschap en goede gezondheid waren het teken om het glas te heffen op het nieuwe jaar.
  [naar artikel]
 17. Antwerpse nieuwjaarsreceptie van N-VA in teken van districten (28/01/2018 - VRT NWS)
  In het strippretpark Comics Station in Antwerpen-Centraal heeft de Antwerpse afdeling van N-VA haar nieuwjaarsreceptie gehouden. In tegenstelling tot bij de Gentse collega's werd er geen verrassend verkiezingsnieuws bekendgemaakt. Burgemeester en lijsttrekker Bart De Wever deelde de schijnwerpers met de onthulling van de lijsttrekkers in de negen Antwerpse districten.
  [naar artikel]
 18. N-VA voelt De Croo aan de tand over nieuwjaarsreceptie: 'Tous ensemble? Dit was net iets te veel ensemble' (17/01/2021 - Knack)
  N-VA-fractieleider Peter De Roover wil eerste minister Alexander De Croo (Open VLD) in het parlement aan de tand voelen over de Open VLD-nieuwjaarsreceptie. 'Wat voor signaal geef je hiermee aan het publiek?'
  [naar artikel]
 19. Antwerpse Open Vld neemt afscheid van Philippe De Backer op nieuwjaarsreceptie (27/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Federaal minister en Antwerps Open Vld-kopstuk Philippe De Backer, die eerder deze week zijn vertrek uit de politiek aankondigde, is zaterdagavond in de bloemetjes gezet op de nieuwjaarsreceptie van de Antwerpse afdeling.
  [naar artikel]
 20. Di Rupo: "Nieuwe jobs zijn vaak onzekere flexi-jobs" (17/01/2018 - VRT NWS)
  De federale regering gaat prat op haar jobcreatie maar in werkelijkheid gaat het vaak om onzekere flexi-jobs. Dat heeft PS-voorzitter Elio Di Rupo gezegd op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij.
  [naar artikel]
 21. Na de nieuwjaarsreceptie van Open Vld: ‘Boze oprispingen bewijzen vooral dat mensen het moeilijk hebben’ (17/01/2021 - De Morgen)
  Een selfie vanop de nieuwjaarsreceptie van Open Vld met voorzitter Egbert Lachaert, premier Alexander De Croo en presentatrice Eline De Munck zonder mondmaskers, en een bandje op de achtergrond: meer was er niet nodig voor misnoegde reacties op sociale media. ‘We zijn in de moeilijkste fase aanbeland’, zegt motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent).
  [naar artikel]
 22. Verontwaardiging over online nieuwjaarsreceptie Open Vld: “Dit doe je beter niet als premier” (17/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Open Vld hield gisteren zijn nieuwjaarsreceptie, digitaal wegens corona. Toch krijgt de partij bakken kritiek omdat op een selfie presentatrice van Eline De Munck, zij samen met Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert, premier Alexander De Croo en een bandje op de achtergrond te zien is. Genoeg om Twitter te doen ontploffen van verontwaardiging. “Dit doe je beter niet, zelfs al is er een verklaring voor”, reageert politicoloog Carl Devos.
  [naar artikel]
 23. Geen jobs jobs jobs voor ziekenhuizen (06/04/2019 - De Morgen)
  De non-profitsector dreigt uit de boot te vallen bij de aankomende loonlastenverlaging van de tax shift. Eerder dat het vrijgemaakte geld naar nieuwe jobs gaat, wordt het mogelijk gebruikt om de budgetten voor de ziekenhuizen in evenwicht te brengen. Open Vld wil ook beknibbelen op de voorziene som.
  [naar artikel]
 24. [VIDEO] - "Wat deze regering verbindt, is jobs, jobs, jobs" (14/10/2016 - De Redactie)
  Alexander De Croo (Open VLD) reageerde kort na de bekendmaking dat er een akkoord was over de begroting.
  [naar artikel]
 25. Miss België present op nieuwjaarsreceptie van Rutten: "Ze is 100 procent van ons" (15/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten kon voor de nieuwjaarsreceptie van haar partij rekenen op de aanwezigheid van premier Charles Michel. "Hij is...
  [naar artikel]
 26. Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten op nieuwjaarsreceptie: "Liberaal is ook sociaal" (20/01/2020 - VRT NWS)
  Open VLD wil niet raken aan de sociaal-economische hervormingen die de regering-Michel heeft doorgevoerd. Dat heeft voorzitter Gwendolyn Rutten laten verstaan tijdens de nieuwjaarsreceptie van haar partij. Daar zei Rutten ook dat ze voorstander is van een verhoging van de laagste pensioenen.
  [naar artikel]
 27. 'Jobs, jobs, jobs' geen wondermiddel tegen langdurige werkloosheid (16/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Jobs, jobs, jobs: de federale regering-Michel liet er bij haar aantreden eind 2014 geen twijfel over bestaan waar haar prioriteit zou liggen. Een
  [naar artikel]
 28. Ophef over online nieuwjaarsreceptie Open VLD: "Politiek gezien is dit niet de beste beeldvorming" (17/01/2021 - VRT NWS)
  Er is heel wat kritiek na de nieuwjaarsreceptie van Open VLD gisterenavond. Gastvrouw Eline De Munck plaatste gisteren een foto op Instagram waarop zijzelf, partijvoorzitter Egbert Lachaert, premier Alexander De Croo en een muziekband te zien zijn. De foto viel niet in de smaak bij menig Twittergebruikers. "Twee maten, twee gewichten", klinkt het onder andere.
  [naar artikel]
 29. Jobs, jobs, jobs: meer dan slogan (11/04/2019 - De Morgen)
  Jobs, jobs, jobs: het credo van de regering-Michel lijkt meer dan een slogan. In zes maanden kwamen er 10.000 banen bij in de privé en het aantal werkzoekenden daalde in Vlaanderen in één jaar met 5.000. Alleen: laagopgeleiden aan het werk houden lukt slechter dan ooit.
  [naar artikel]
 30. Eline De Munck reageert voor het eerst op kritiek na selfie op Nieuwjaarsreceptie van Open VLD (18/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Eline De Munck (32) heeft voor het eerst gereageerd op de verwensingen die ze kreeg na het nemen van een selfie op de nieuwjaarsreceptie van de Open VLD. Ze poseert samen met premier Alexander De Croo en partijvoorzitter Egbert Lachaert, terwijl op de achtergrond een bandje speelt. Het beeld veroorzaakte een storm van protest op sociale media. “Laten we een beetje verdraagzamer zijn”, reageert Eline op Instagram.
  [naar artikel]
 31. Rutten klampt zich (nog maar eens) vast aan MR op nieuwjaarsreceptie (21/01/2020 - De Morgen)
  Wie dacht dat Gwendolyn Rutten haar afscheid als partijvoorzitter zou aankondigen op de nieuwjaarsreceptie van Open Vld, kwam terug van een kale reis. In plaats daarvan klonk ze zich vast aan MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. ‘L’union fait la force!’
  [naar artikel]
 32. Hechtel-Eksel organiseert online nieuwjaarsquiz voor alle inwoners, in plaats van nieuwjaarsreceptie (15/01/2021 - VRT NWS)
  In Hechtel-Eksel organiseert de dienst vrije tijd van de gemeente een online nieuwjaarsquiz voor alle inwoners. Dat is een alternatief voor de nieuwjaarsreceptie die dit jaar in het water valt door corona. Burgemeester Jan Dalemans (Open VLD) en schepen Nele Lijnen (Open VLD) zijn de quizmasters van dienst.
  [naar artikel]
 33. “Deze regering heeft de mond vol over jobs, jobs, jobs. U creëert inderdaad jobs. Bij de Nationale Bank” (09/11/2018 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 34. Weg met de woonbonus en jobs, jobs, jobs: dit is het Vlaams bod van De Wever (13/08/2019 - De Morgen)
  Weg met de woonbonus, een kinderbijslag onder voorwaarden en een afgezwakte betonstop. In zijn onderhandelingsnota doet N-VA-voorzitter Bart De Wever een bod voor ‘zijn’ nieuw Vlaamse regeerakkoord. Hoe duur gaan CD&V en Open Vld hun huid verkopen?
  [naar artikel]
 35. Psychologen over zure reacties op Open VLD-nieuwjaarsreceptie: “Deze ergernisfase was verwacht” (18/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Kort corona ons lontje in? Zo lijkt het toch als je de zure reacties leest op de Open VLD-nieuwjaarsreceptie van afgelopen weekend. De partij van de premier zou de coronaregels aan haar laars gelapt hebben, zo schreeuwden de criticasters. Onterecht trouwens. Nog dit weekend twitterde Jacques Vermeire een filmpje van een man die door zijn dak ging omdat er gaan Jonagolds meer waren in de Aldi. “We wisten dat deze fase eraan kwam, maar we moeten erdoor”, zeggen psychologen.
  [naar artikel]
 36. Open VLD relativeert kritiek Rekenhof op flexi-jobs (05/04/2019 - De Tijd)
  11:59 Minister Philippe De Backer (Open VLD) relativeert de kritiek dat de sociale zekerheid inkomsten misloopt door de flexi-jobs. Volgens hem vormen ze ook geen gevaar voor het gewone arbeidscircuit met v...
  [naar artikel]
 37. 'Flexi-jobs ook voor gepensioneerden' (04/04/2019 - De Morgen)
  Philippe De Backer (Open Vld) is begonnen met een charmeoffensief naar de horeca toe. De staatssecretaris legt een voorstel op tafel om de sector netto overuren zonder motivering te geven en flexi-jobs open te stellen voor gepensioneerden.
  [naar artikel]
 38. Nieuwjaarsreceptie van Club Brugge levert 300.000 euro op voor goede doel: “Verdubbeling van eerste editie” (25/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  De tweede ‘Charity Night’ van Club Brugge bracht dinsdagavond maar liefst 300.000 euro op. De nieuwjaarsreceptie van blauw-zwart stond voor de tweede keer volledig in het teken van liefdadigheid en lokte een kleine 500 trouwe partners. De helft van de opbrengst gaat naar Special Olympics Belgium. “Door de grote respons moesten we ook nog Club-iconen inschakelen”, zegt Peter Gheysen.
  [naar artikel]
 39. Nieuwjaarsreceptie bij de integratieraad in Ham (15/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de raadszaal van het Hamse gemeentehuis vond de nieuwjaarsreceptie van de integratiedienst plaats.
  [naar artikel]
 40. Okra Beringen-Noord houdt nieuwjaarsreceptie met de bakfiets (12/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Door de coronamaatregelen kan de nieuwjaarsreceptie van Okra Beringen-Noord niet doorgaan, maar daar heeft het bestuur iets op gevonden. Ter vervanging van de nieuwjaarsreceptie gingen de bestuursleden deze week op ronde met de bakfiets.
  [naar artikel]
 41. Overpelt blikt vooruit op fusie tijdens allerlaatste nieuwjaarsreceptie (04/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Gisterenavond organiseerde het Overpeltse gemeentebestuur haar traditionele nieuwjaarsreceptie voor de lokale instellingen, verenigingen en organisaties. Een historische avond, want voor Overpelt was het meteen de laatste nieuwjaarsreceptie als autonome gemeente. Volgend jaar zal het aan de burgemeester van Pelt zijn om de beste wensen uit te delen.
  [naar artikel]
 42. Vlaanderen lanceert ‘Missie 120.000 jobs’ (21/02/2020 - De Standaard)
  Jobs, jobs jobs. De Vlaamse regering en de sociale partners hebben een voorakkoord over ‘de belangrijkste doelstelling uit het regeerakkoord’: het optrekken van de werkzaamheidsgraad naar tachtig procent.
  [naar artikel]
 43. Nieuwjaarsreceptie CD&V (20/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdagavond 17 januari was er opnieuw de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van CD&V Beringen.
  [naar artikel]
 44. Als je dit berichtje krijgt op je iPhone, open het dan niet (16/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een ogenschijnlijk onschuldig teken kan ervoor zorgen dat iPhone crasht, waardoor berichten sturen via iMessages, Outlook, Gmail en WhatsApp plots onmogelijk wordt. Alles wat ervoor nodig is om het toestel te ontregelen is één Indisch teken. Verschillende gespecialiseerde websites waarschuwen dan ook om berichten met dat teken niet te openen.
  [naar artikel]
 45. Bijna 42.000 nieuwe jobs in één jaar tijd (06/04/2018 - VRT NWS)
  In één jaar tijd zijn er in België bijna 42.000 jobs bijgekomen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ). “De stijging zit voor meer dan 90 procent bij voltijdse jobs en deeltijdse jobs van meer dan tweederde”, zegt Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD). Vooral in de privésector worden nieuwe banen gecreëerd.
  [naar artikel]
 46. Kritiek op nieuwjaarsreceptie van Open VLD (18/01/2021 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 47. Geluiden vanop de nieuwjaarsreceptie: Open Vld wil de derde hond zijn (21/01/2019 - De Morgen)
  Open Vld blaakt van zelfvertrouwen. De liberalen scoorden goed bij de gemeenteraadsverkiezingen en willen in mei op dat elan doorgaan. “Wij gaan voor goud.”
  [naar artikel]
 48. Jobs, jobs, jobs: drie tekenen van herstel op de arbeidsmarkt (09/07/2020 - Express)
  Van een echte normalisering is nog geen sprake, maar er zijn wel verscheidene signalen die erop wijzen dat de arbeidsmarkt... The post Jobs, jobs, jobs: drie tekenen van herstel op de arbeidsmarkt appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 49. MR en Open VLD poetsen blauwe as op tonen van Vivaldi op (12/01/2020 - De Standaard)
  MR en Open VLD haalden vanmiddag de banden aan op de nieuwjaarsreceptie van de MR in Waver. Voorzitter Georges-Louis Bouchez wil vooruit. ‘Elke dag dat er geen regering is winnen de populisten nog meer.’
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy