De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

“Te woke”: M&M’s doet ‘levende’ chocolaatjes in de ban na rel in VS

Het Laatste Nieuws

23/01/2023 - 22:45

M&M’s stopt met de geanimeerde chocolaatjes uit zijn televisiereclames vanwege de ophef die er in de Verenigde Staten is ontstaan over de figuurtjes. Met name de rechtse nieuws- en opiniezender Fox News noemde het werk ‘woke’. De zaak begon met de lancering van ‘Purple’ (paars). Het ging om het derde vrouwelijke karakter, na ‘Green’ en ‘Brown’. Ze stond volgens M&M’s voor “aanvaarding en inclusie”.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Minister Dalle (CD&V) deelt tik uit aan N-VA-voorzitter De Wever na heisa rond ‘woke’ foto’s: “Reactie op woke wordt gevaarlijker dan het fenomeen zelf” (21/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Het is niet aan politici om zich te gaan mengen in de inrichting van een theater”, dat schrijft Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) in een opiniestuk over de heisa rond de ‘woke’ portretten in Antwerpen. Dalle geeft ook de burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) een sneer, die begin deze maand nog een boek over woke uitbracht. “Ik wacht nog altijd op het eerste voorbeeld van hoe onze vrijheden worden ingeperkt omdat we iets niet meer ‘mogen’ zeggen.”
  [naar artikel]
 2. Vlaams minister Dalle (CD&V) kritisch voor De Wever (N-VA) na woke-rel met foto’s in Antwerpen: “Niet woke, maar wel antiwoke bedreigt onze vrijheden” (21/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Het is niet aan politici om zich te gaan mengen in de inrichting van een theater”, dat schrijft Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) in een opiniestuk over de heisa rond de ‘woke’ portretten in Antwerpen. Dalle geeft ook de burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) een sneer, die begin deze maand nog een boek over woke uitbracht. “Ik wacht nog altijd op het eerste voorbeeld van hoe onze vrijheden worden ingeperkt omdat we iets niet meer ‘mogen’ zeggen.”
  [naar artikel]
 3. Minister Dalle uit kritiek op ‘woke’-discours van burgemeester De Wever: “De reactie erop is veel gevaarlijker dan het fenomeen zelf” (21/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) heeft het in een open brief in De Morgen over de strijd tegen ‘woke’ die Antwerps burgemeester Bart De Wever voert, en die tot uiting kwam in de rel rond de foto’s van Mous Lamrabat in de Arenbergschouwburg. Volgens Dalle is het met die woke-beweging “een stuk minder dramatisch gesteld dan De Wever pretendeert” en vormt eerder de tegenreactie een gevaar.
  [naar artikel]
 4. Controverse rond ‘woke’ nieuw broekpak Minnie Mouse (28/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Disney ligt onder vuur nadat het de nieuwe, ‘woke’, look van Minnie Mouse onthulde. Het geliefd personage onderging voor het 30-jarig bestaan van Disneyland Parijs een hele make-over waarbij ze een blauw broekpak kreeg, exclusief ontworpen door Stella McCartney. Maar daar zijn heel wat fans niet mee opgezet: “De ‘woke’-maatschappij verpest echt alles.”
  [naar artikel]
 5. Gert Verhulst na “uit de hand gelopen woke-discussie’ in ‘De tafel van vier’: “We hebben mensen gekwetst, en dat spijt ons” (06/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Of Marc-Marie Huijbregts de eerste aflevering van ‘De tafel van vier’ gezien heeft, vraagt Gert Verhulst dinsdagavond aan de hoofdgast van de talkshow. “Jawel, ik heb gisteren gekeken”, luidt het antwoord. Maar hij wil liever zelf even weten hoe het ging. Het is de aanzet tot excuses voor hoe de woke-discussie verliep.
  [naar artikel]
 6. “Met de grootste Antwerpenaren doe je niet wat je wil”: burgemeester Bart De Wever over woke-rel in Arenbergschouwburg (16/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Veel drukte om niets”, zo reageert Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) op de woke-rel met foto’s van de gerenommeerde fotograaf Mous Lamrabat in de Arenbergschouwburg. Zijn boek ‘Over woke’ is nog maar verschenen of De Wever moet al een brandje blussen in zijn stad. Maar de foto’s waar alles om draait, hangen er al sinds november. Waarom dan nu pas al die heisa?
  [naar artikel]
 7. Gert Verhulst na “uit de hand gelopen woke-discussie’ in ‘De tafel van vier’: “We hebben mensen gekwetst, en dat spijt ons” (06/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Of Marc-Marie Huijbregts de eerste aflevering van ‘De tafel van vier’ gezien heeft, vraagt Gert Verhulst dinsdagavond aan de hoofdgast van de talkshow. “Jawel, ik heb gisteren gekeken”, luidt het antwoord. Maar hij wil liever zelf even weten van Verhulst hoe het ging. Het is de aanzet tot excuses voor hoe de woke-discussie verliep.
  [naar artikel]
 8. Hoe ‘woke’ zijn onze universiteiten nu echt? (27/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “De academische vrijheid staat onder druk.” Dat meldde rector Luc Sels bij de start van het nieuwe jaar. “‘Woke’ heeft een activistische, militante kant gekregen waar ik me heel erg ongemakkelijk bij voel.” Is dat slechts een aanvoelen, of bestaan daar ook cijfers rond? Jazeker. Wij neusden in vakken en peilingen. Dit zijn onze bevindingen.
  [naar artikel]
 9. Proffen komen met meldpunt voor ‘woke-incidenten’: “Ik begrijp niet dat rector Van Goethem zijn mails ondertekent met ‘hij/hem’” (27/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Bent u professor en voelt u zich bedreigd door woke-activisme? Het valt voortaan te melden bij Hypatia, een initiatief van enkele academici die bezorgd zijn over vrije meningsuiting. “Of dit een potje armworstelen met de rectoren is? Neen, maar we willen wel knokken tegen de cancelcultuur.”
  [naar artikel]
 10. Groep academici lanceert meldpunt voor ‘woke-incidenten’ (26/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Enkele academici hebben een meldpunt opgericht voor ‘woke-incidenten’. Het collectief, genaamd Hypatia, omschrijft zich als een groep academici “die bezorgd is over de bedreiging van de academische vrijheid en de vrijheid van meningsuiting door het woke-activisme en de cancelcultuur”.
  [naar artikel]
 11. Telenet doorbreekt stilte na woke-debat in ‘De tafel van vier’: “Wat er daar gebeurd is, is gewoon verkeerd” (13/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De lancering van Gert Verhulsts nieuwe talkshow ‘De tafel van vier’ bracht al heel wat teweeg. Meteen al na de eerste aflevering ontstond er controverse omdat het n-woord meerdere keren gebruikt werd tijdens een discussie over de ‘woke-cultuur’. Na verontschuldigingen van de gastheer en een reactie van SBS Belgium, laat nu ook Telenet van zich horen op LinkedIn. “Vreselijk dat dit vandaag nog kon gebeuren", klinkt het.
  [naar artikel]
 12. Marnix Peeters over nieuwe roman ‘De Jacht op Ursula Graurock’: “Vuurtoren in woke-storm” (19/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een vuurtoren in een woke-storm. Zo omschrijft Marnix Peeters (56) zijn nieuwste roman, ‘De Jacht op Ursula Graurock’. “Dit boek is nodig”, zegt hij, “als tegengewicht voor alles wat niet meer mag.”
  [naar artikel]
 13. COLUMN. “Als een vrouw niet langer ‘wijf’ noemen een voorbeeld van woke is, dan lijkt woke mij een goede evolutie” (16/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  De eigenzinnige kijk van columnist Noël Slangen op de actualiteit.
  [naar artikel]
 14. INTERVIEW. Jeugdauteur Marc de Bel over het ‘cancellen’ van Roald Dahl en schrijver zijn in een woke-maatschappij: “Sommigen vonden een tongzoen in een kinderboek al pornografie” (20/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Nee, Marc de Bel (68) is niet anti-woke; hij heeft zelfs al een woke-versie geschreven bij een verhaal dat dit najaar verschijnt. “Ik heb alles omgedraaid en dan vraag je je echt af: hoe los ik dát nu op?” Maar onze bekendste jeugdschrijver is niét akkoord met het ‘cancellen’ van zijn illustere collega Roald Dahl. “Dit is censuur. Punt. Roald Dahl moet zich nu duizend keer omdraaien in zijn graf.” Hij wéét trouwens hoe het voelt, om woorden met dikke, zwarte stift in zijn boek geschrapt te zien.
  [naar artikel]
 15. Hannelore Simoens in ‘De Verraders’: “Een politicus zei ooit tegen mij: ‘Zeg meiske, wat doet gij hier eigenlijk?’” (14/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na haar deelname aan ‘BV Darts’ waagt ‘VTM Nieuws’-journaliste Hannelore Simoens (31) zich opnieuw aan een entertainmentprogramma. Dat doet niets af aan het sérieux van haar beroep, vindt ze. “Ik ga nu niet plots minder goede vragen stellen aan premier De Croo.” Een gesprek over de ‘mindfuck’ die ‘De Verraders’ is, grensoverschrijdend gedrag in de politiek en haar grote liefde Mathias. “Na mijn auto-ongeluk besefte ik des te meer dat hij de ware is.”
  [naar artikel]
 16. Aalstenaars nemen Ecolo en ‘woke’ in het vizier: “Sommige mensen wíllen carnaval gewoon niet begrijpen” (09/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het ziet ernaar uit dat de partij Ecolo en ‘woke’ op de valreep de voornaamste mikpunten van spot zullen worden op de volgende Aalst carnaval. Parlementair Simon Moutquin (Ecolo-Groen) wilde aan minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden vragen of ze zou ingrijpen, ‘mocht er racisme en antisemitisme in de carnavalsstoet van Aalst voorkomen’. Een rechtstreekse aanval op het Aalsterse volksfeest, zo zien ze dat in de Ajuinenstad althans. “Het staat vast dat de Aalstenaars zullen terugslaan met spot en satire.” Wij staken ons licht op bij de carnavalsverenigingen.
  [naar artikel]
 17. Hoe protest tegen nieuwe wet “woke” Disney miljoenen dollars kan kosten (24/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het parlement van de Amerikaanse staat Florida heeft een wetsvoorstel goedgekeurd om de gunstige fiscale status voor het amusementspark Disney World in Florida op te heffen. Dat kan Disney miljoenen dollars kosten. Aanleiding is het verzet van Disney tegen de ‘Don’t say gay’-wet, mede gepromoot door de gouverneur van Florida. Hij vindt het protest van Disney te ‘woke’
  [naar artikel]
 18. Roel Vanderstukken en Belinda Voorspoels geven ja-woord in ‘Familie’: “Maar trouwen in het echt hoeft voor mij niet” (31/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Net als een echt getrouwd koppel, kibbelen en bekvechten wij ook op de set.” Ondanks de vele donkere wolken boven de relatie van Benny en Samira in ‘Familie’, is hun geplande trouwfeest nu toch eindelijk daar. Een scène die niet evident te spelen is, geven Roel Vanderstukken en Belinda Voorspoels toe. In een dubbelinterview weiden ze uit over hun visie op het huwelijk, de racistische reacties op sociale media en hoe zij omgaan met de woke-cultuur. “Die woke jongeren maken zich soms druk om niets.”
  [naar artikel]
 19. Gert Verhulst excuseert zich na woke-discussie in ‘De tafel van vier’: “Het spijt ons als we iemand gekwetst hebben” (06/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De eerste aflevering van ‘De tafel van vier’, die maandag op Play4 te zien was, is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Aan tafel werd er een debat gevoerd over woke, maar het duurde niet lang vooraleer de discussie in kwestie uit de hand liep. Zo is het n-woord verschillende keren gevallen en dat tot groot ongenoegen van de kijkers.
  [naar artikel]
 20. Scenarist ‘F.C. De Kampioenen’ René Swartenbroekx: “De woke-beweging duwt mensen naar extreemrechts” (30/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Het leeft duidelijk onder de mensen, ze beseffen goed dat deze maatregel het ridicule voorbij is”, Scenarist René Swartenbroekx (87), tevens vader van ‘Bieke’, is duidelijk aangedaan van de heisa rond ‘F.C. De Kampioenen’. Nadat bekend raakte dat de VRT 19 afleveringen van het scherm haalt wegens ‘ongepast, stereotiep of racistisch’, brak er een storm van protest uit. Maar wat denkt één van de bezielers van de reeks zelf over de commotie? “Ik kan geen enkele aflevering bedenken waar we iemand kwetsen.”
  [naar artikel]
 21. De eerste “levende” NFT is een feit: code geïnjecteerd in het DNA van een bacteriecel (03/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: De eerste “levende” NFT is een feit: code geïnjecteerd in het DNA van een bacteriecel Zolang de bacteriën leven, zou de NFT zichzelf zeker een miljard keer per dag kopiëren. Er werd deze week een opmerkelijke mijlpaal behaald binnen de wereld van NFT’s, ofwel non-fungible tokens. De eerste “levende” NFT zou namelijk een feit zijn. NFT’s zijn unieke tokens op blockchainsystemen waaraan digitale kunstwerkjes, vaak foto’s en video’s, maar ook […] Lees dit artikel: De eerste “levende” NFT is een feit: code geïnjecteerd in het DNA van een bacteriecel
  [naar artikel]
 22. Gert Verhulst over controverse na n-woord in ‘De Tafel Van Vier’: “Ik wist dat het iets teweeg zou brengen” (10/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik ben tevreden in zijn totaliteit. We hebben vier programma’s gemaakt die ergens over gingen”, aldus Verhulst in een interview met De Morgen. Hij heeft het ook over de grote controverse nadat hij een dertigtal keer het n-woord zei tijdens een discussie over de ‘woke-cultuur’. “We zijn ook een paar keer de mist ingegaan, dat is onvermijdelijk als je live gaat.”
  [naar artikel]
 23. INTERVIEW. Veerle Baetens: “#MeToo en het hele woke-gedoe is nu te zeer aan het doorslaan” (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ze acteert in de nieuwe film ‘Rookie’, en timmert intussen ook aan een nieuwe carrière: regisseren. Met ‘Het Smelt’ van Lize Spit waagt Veerle Baetens (43) zich meteen aan het verfilmen van een bestseller. Gesprek over prestatiedrang, trauma’s begraven, #MeToo, het schoonheidsideaal en de blik van de ander. “Ik herinner me een fotoshoot waarop je mijn blote rug zag. Achter mij werd toen gezegd: ‘Dat is precies een uitgewrongen dweil.’ Daar sta je dan, naakt.”
  [naar artikel]
 24. Disney te “woke”, politici grijpen in: protest tegen nieuwe wet kan amusementsbedrijf miljoenen dollars kosten (23/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het parlement van de Amerikaanse staat Florida heeft een wetsvoorstel goedgekeurd om de gunstige fiscale status voor het amusementspark Disney World in Florida op te heffen. Dat kan Disney miljoenen dollars kosten. Aanleiding is het verzet van Disney tegen de ‘Don’t say gay’-wet, mede gepromoot door de gouverneur van Florida. Hij vindt het protest van Disney te “woke”.
  [naar artikel]
 25. Sekswerker Alfred uit ‘Het oudste beroep’: “Misschien ontdekken m’n kinderen zo wat ik doe” (20/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hij geeft seksuele dienstverlening aan mannen met een beperking en daarnaast kent hij de klappen van de zweep als sm-meester. De job van Alfred (56) uit de Eén-docureeks ‘Het oudste beroep’ is er eentje van uitersten. In een open en eerlijk interview doet hij alle details uit de doeken. “De trend van ‘t moment? Da’s ‘puppy play’.”
  [naar artikel]
 26. Eerste aflevering van ‘De tafel van vier’ gefileerd: “Het programma begaat de erfzonde” (06/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Er waren eens vier gasten en een tafel. En een publiek dat halverwege hoopte dat ze zouden gaan kaarten. Tenzij die ‘vier’ in de titel staat voor: kijken voelt als vier uur van je tijd. Een debat over ‘woke’ dat de kern mist en het n-woord helpen daarbij niet.
  [naar artikel]
 27. GEZIEN? ‘Topmakelaars’: “Béa is een topmadam, maar de motorritjes met haar man hoeven we niet per se te zien” (02/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Blind gekocht’-vedette Béa Vandendael en enkele van haar collega’s nemen de kijker in ‘Topmakelaars’ mee in hun werk- én privéleven. Wat drijft hen? En welke passies hebben ze? De hamvraag is echter of de nieuwe Play4-docuserie even onderhoudend is als ‘Blind gekocht’. “Overal waar je kijkt, zie je het logo van ‘ERA makelaars’, wat doet vermoeden dat deze reeks deel is van een ‘package deal’.”
  [naar artikel]
 28. Regisseur Robin Pront apetrots op kassucces ‘Zillion’: “Erik Van Looy sms’te me: ‘Proficiat, maar het mag nu wel gaan stoppen’” (03/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Zillion’, de nieuwste film van Robin Pront, doet het uitmuntend in de bioscoop. Maar liefst 132.000 mensen gingen de prent over de legendarische danstempel tijdens de eerste week bekijken. Daarmee kan ‘Zillion’ betere cijfers voorleggen dan ‘Top Gun: Maverick’, tot voor kort het grootste bioscoopsucces. “Dit is een van de hoogtepunten van mijn carrière”, aldus Pront.
  [naar artikel]
 29. “Mijn zwangere vrouw had een tumor”: Ed Sheeran kondigt ‘donker’ nieuw album aan én doet schokkende onthullingen (01/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse muzikant Ed Sheeran (32) heeft een nieuw album klaar, zo maakte hij vandaag wereldkundig. De nieuwe plaat krijgt de naam ‘-’, ofwel ‘Substract’, en vormt zo de laatste schakel in zijn ‘Mathematics’-collectie, waarin eerder al ‘+’, ‘X’ en ‘%’ verschenen. Daarnaast doet hij enkele schokkende onthullingen over de inhoud van de nummers, die stuk voor stuk gebaseerd zijn op zijn eigen leven. “Mijn vrouw had een tumor die niet behandeld kon worden voor de baby geboren was.”
  [naar artikel]
 30. ‘Over woke’ gaat niet over coke (08/03/2023 - De Wereld Morgen)
  Het aantal bekende Vlamingen dat zich in de aandacht wurmt om hun beklag over woke te doen is nauwelijks nog bij te houden. Gert Verhulst, een steenrijke televisiemaker die zich in zijn eigen programma, in prime time, beklaagt dat hij niets meer mag zeggen tot Marijn - Boma - Devalck die het hoofd schudt omdat hij het n-woord niet meer mag gebruiken, de horror. Ook born again Vlaams nationalist Mark Elchardus deed zijn duit in het zakje in zijn nieuwe boek en schaart zich achter de pasgeboren kliklijn ‘Hypatia’ om woke incidenten aan hogescholen en universiteiten te melden, om zo de vrije meningsuiting te beschermen, o ironie. The post ‘Over woke’ gaat niet over coke appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 31. The making of ‘Twee Zomers’: “Luide krekels, een kwallenbeet... De pech op de set viel nogal mee” (27/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na ‘De parelvissers’ en ‘Over water’ brengt Tom Lenaerts met ‘Twee zomers’ voor de derde keer een fictieserie die de Eén-kijker aan het scherm gekluisterd houdt. Of het thema van de reeks – een groepsverkrachting die dertig jaar na de feiten alsnog explodeert in het gezicht van de daders – voldoende woke wordt aangepakt, daarover is al flink wat inkt gevloeid. Wij kijken met coregisseur Brecht Vanhoenacker en producent/medeoprichtster Kato Maes van productiehuis Panenka hoe ‘Twee zomers’ gemaakt werd.
  [naar artikel]
 32. Academici komen met meldpunt voor ‘woke-incidenten’: “Wij proffen willen knokken tegen cancelcultuur” (27/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Bent u professor en voelt u zich bedreigd door woke-activisme? Het valt voortaan te melden bij Hypatia, een initiatief van enkele academici die bezorgd zijn over vrije meningsuiting. “Of dit een potje armworstelen met de rectoren is? Neen, maar we willen wel knokken tegen de cancelcultuur.”
  [naar artikel]
 33. Escorte Mel wordt ‘seksjuf’ op school: “Ik toon foto’s van soa’s. Choquerend, maar het bespaart hen veel miserie” (04/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse escorte Mel (28) is een fenomeen op TikTok. Ze gebruikt de populaire app om nieuwsgierige en ondeugende vragen van jongeren te beantwoorden. Nu trekt de ‘seksjuf’ ook richting het onderwijs om lessen seksuele voorlichting te geven. En dat doet ze zonder een onderwerp te schuwen. “De vraag die ik het meeste krijg van leerlingen: ‘Zijn foefscheetjes normaal?’.”
  [naar artikel]
 34. Metejoor over ‘Een Echte Job’: “Die schrijnende verhalen zijn zo zwaar. En ik heb al een klein hartje” (14/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Joris Van Rossem (30), alias Metejoor, zal in 2022 niet van uw scherm te branden zijn. De zanger zal te zien zijn in ‘Een echte job’ én ‘The Voice Kids’ - in ‘Dancing with the stars’ moest hij vanwege een blessure verstek laten gaan. “Ja, het is pittig”, geeft hij dan ook grif toe. “Maar mijn focus ligt nu op mijn carrière.” Al doet hij ‘Een echte job’ vooral uit dankbaarheid, ook voor zijn eigen thuisverpleegster. “Maar mensen wassen, hun luiers verversen... daar moet je je toch over zetten.”
  [naar artikel]
 35. ‘We don’t talk about Bruno’ uit Disneyfilm ‘Encanto’ stoot ‘Let It Go’ van de troon (24/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Lees dit artikel op eigen risico, want u zit gegarandeerd met een oorwurm in uw hoofd. Disney doet het weer en slaagt erin om zelfs na de monsterhit ‘Let It Go’ uit ‘Frozen’ zichzelf te overtreffen met een nummer dat het nog beter doet. ‘We Don’t Talk About Bruno’ uit de film ‘Encanto’ verpulvert de hitlijsten over de hele wereld, waaronder ook in ons land.
  [naar artikel]
 36. Advocaat Walter Damen, van jongen met spraakgebrek tot ‘meester-manipulator’ in De Verraders: “You love me or you hate me” (12/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Als kleine jongen had hij een spraakgebrek en later op school raadden ze hem af rechten te gaan studeren. “Ik zou het toch niet kunnen, zeiden ze.” Vandaag runt Walter Damen (50) een kantoor met 9 advocaten en schommelt zijn uurtarief tussen 125 en 175 euro. De jongen met het spraakgebrek schreef al 13 boeken, is volop aan het doctoreren én al vijf weken de boel aan het ‘beduvelen’ in het VTM-programma ‘De Verraders’. “Ik ben het levende bewijs dat je een kind nooit mag afschrijven.”
  [naar artikel]
 37. Gouverneur van Florida trekt speciaal statuut van Disney in omdat bedrijf “woke” en “te progressief” is (28/02/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Ron DeSantis, de gouverneur van de Amerikaanse staat Florida, heeft maandag een wet ondertekend om het speciaal statuut van het entertainmentbedrijf Disney in zijn staat in te trekken, in de nieuwste episode van zijn offensief tegen de vermeende ‘woke’-cultuur.
  [naar artikel]
 38. “Zo zit er toch wat ‘Thuis’ in ‘Familie’”: Gerben en Arno schudden soapdecors door elkaar in ‘Security Checkers’ (16/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Oke, Gerben, gedraag je normaal”, zegt Arno The Kid tegen Gerben Tuerlinckx. In een nieuwe aflevering van ‘Security Checkers’ proberen de twee namelijk binnen te dringen op de set van ‘Thuis’. “Wij zouden voor ons programma graag de beveiliging van de ‘Familie’-studio’s op de proef stellen”, vertelt Gerben aan een ‘Thuis’-medewerker. “Daarom zou het leuk zijn om een decorstuk van ‘Thuis’ in het decor van ‘Familie’ te kunnen integreren.” Wanneer de medewerker instemt, gaat het duo op zoek naar een fijn voorwerp om mee te nemen. Een fles wijn misschien?
  [naar artikel]
 39. Maak kennis met Groot Licht uit ‘The Masked Singer’: “Als ik me-time nodig heb, kijk ik naar ‘Toy Story’” (31/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Nog drie nachtjes slapen en dan begint het nieuwe seizoen van ‘The Masked Singer’ op VTM. Een van de opvallendste kandidaten? Groot Licht. In Dag Allemaal geeft het lichtgevende figuurtje een exclusief interview. Speurneuzen kunnen in dit gesprek alvast enkele tips over z’n identiteit ontwaren. “Ik vind het fantastisch om eens buiten de muren van mijn laboratorium te treden”, klinkt het bijvoorbeeld mysterieus. Maar wie is Groot Licht? Dag Allemaal doet alvast een gok. “Denk ‘Nobel’ even weg, en dan blijft ‘prijzen’ over.”
  [naar artikel]
 40. Ludo Hellinx zit na ontslag bij ‘Familie' nog steeds zonder werk: “Zelf vragen om een rol? Zo werkt het niet” (19/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Ludo Hellinx (67) is dankzij de herhalingen van ‘Familie’ én ‘Flikken’ alomtegenwoordig op scherm. Toch zit de acteur thuis zonder werk. Vorig jaar reageerde hij nog verbitterd op z’n ontslag bij ‘Familie’, maar nu laat hij de deur op een kier staan. “Hoop doet leven”, klinkt het in ‘Primo’. En kijk, binnenkort zullen we hem nogmaals in de VTM-soap zien opduiken. “Hopelijk komt er nog nieuw tv-werk.”
  [naar artikel]
 41. ‘Waar stopt deze inmenging?’: rel rond foto’s in Arenberg zet ‘woke’-discussie in Antwerpen op scherp (16/03/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 42. M&M’s blijken ‘te woke’ voor de Verenigde Staten: vrouwelijke, lesbische en ‘obese’ snoepjes verdwijnen uit reclamespotjes (24/01/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 43. Schrijfster Lize Spit: ‘Ik voel angst opkomen als ik het woord ‘woke’ nog maar hoor. Het is gekaapt, uitgehold’’ (05/03/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 44. Vlaams Belang wil af van ‘A’-, ‘E’- en ‘P’-kentekenplaten, Freilich: “Als het verdwijnt, ga ik er geen traan om laten” (31/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams Belang heeft in de Kamer een wetsvoorstel ingediend om de bijkomende kentekenplaten ‘Hof’, ‘A’, ‘E’ en ‘P’ af te schaffen. “Speciale bijkomende kentekenplaten voor zogenaamde hoogwaardigheidsbekleders zijn gewoon niet meer van deze tijd”, zegt partijvoorzitter Tom van Grieken. Volgens hem is een roterend systeem, zoals N-VA-Kamerlid Michael Freilich maandag demonstreerde, verboden, maar dat ontkent die laatste “met klem”.
  [naar artikel]
 45. “In opera's speel ik net zo goed personages”: Astrid Stockman scoort rol in musical Stany Crets (10/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Tien jaar lang reisde ze als klassieke zangeres de wereld rond, maar nu pas verzilvert Astrid Stockman (35) haar naam aan het thuisfront. Na passages in ‘De slimste mens’ en ‘Vive le vélo’ debuteert de sopraan dit jaar in de musical ‘Charlie and the Chocolate Factory’ én doet ze mee aan de ‘Allerslimste mens ter wereld’. “Het doet deugd om terug in eigen land te werken.”
  [naar artikel]
 46. De ballen van Otto-Jan Ham en concurrentie voor ‘levende lachband’ Robert: dit was ‘De allerslimste mens ter wereld’ (25/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een gedetailleerd relaas over de sterilisatie van Otto-Jan Ham zou in ieder tv-programma de show stelen. Maar in ‘De allerslimste mens’ ging een vrouw in het publiek met het meeste bekijks aan de haal. Haar lach vulde de studio, in een van de grappigste afleveringen van het seizoen. ‘Levende lachband’ Robert heeft er een concurrent bij.
  [naar artikel]
 47. Dit nummer uit Disneyfilm ‘Encanto’ stoot ‘Let It Go’ uit ‘Frozen’ van de troon (24/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Lees dit artikel op eigen risico, want u zit gegarandeerd met een oorwurm in uw hoofd. Disney doet het weer en slaagt erin om zelfs na de monsterhit ‘Let It Go’ uit ‘Frozen’ zichzelf te overtreffen met een nummer dat het nog beter doet. ‘We Don’t Talk About Bruno’ uit de film ‘Encanto’ verpulvert de hitlijsten over de hele wereld, waaronder ook in ons land.
  [naar artikel]
 48. Pamela Anderson over onthullende Netlixdocu en memoires: “Ik had geen idee hoeveel woede ik vanbinnen had” (16/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Pamela Anderson (55) is klaar om haar verhaal in haar eigen woorden met de wereld te delen. Dat doet ze op 31 januari in de onthullende Netflixdocu ‘Pamela, a love story’ en memoires ‘Love, Pamela’. In een interview met ‘People’ doet de ‘Baywatch’-actrice het proces uit de doeken. “Het is therapeutisch geweest. Niet alleen voor mij, maar ook voor mensen om me heen.”
  [naar artikel]
 49. Zonhovense Annie zet een ‘kerstberg’ in haar living: “Mét vijver en levende visjes” (09/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het hoeft niet altijd een klassieke kerstboom met een vredevol stalletje te zijn. Annie Somers uit Ter Donk bij Zonhoven zet jaarlijks een hele ‘kerstberg’ in haar living, mét vijver en levende visjes.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy