De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Indiase zorgkundigen in België: ‘Gelukkig krijgen we een cursus Brugs’

Knack

24/01/2023 - 05:05

Zorgkundigen uit de Indiase deelstaat Kerala hebben een sterke reputatie in woonzorgcentra. Binnenkort krijgen ze een Vlaams diploma verpleegkunde, en kunnen ze dromen van gezinshereniging. The post Indiase zorgkundigen in België: ‘Gelukkig krijgen we een cursus Brugs’ appeared first on Knack.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Belgisch-Indiase econoom: ‘In de sloppenwijk was ik gelukkig’ (25/12/2021 - De Morgen)
  De Belgisch-Indiase econoom Jean Drèze (62) leefde een tijd in de sloppenwijken van New Delhi. Hij bedacht programma’s die miljoenen Indiërs uit de armoede trokken. Onlangs werd hij gelauwerd met de Burgerschapsprijs. ‘Meer dan ooit is er nood aan een alternatief voor het kapitalisme.’
  [naar artikel]
 2. Wat betekent de coronapiek in China voor ons? ‘België heeft gelukkig een ‘muur aan immuniteit’’ (22/12/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 3. Prins Laurent en co heten niet langer ‘van België’ (07/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Prins Laurent, prinses Astrid en andere leden van de koninklijke familie zijn naar het gemeentehuis moeten gaan om hun identiteitskaart aan te passen. Ze heten niet langer ‘van België’, maar ‘van Saksen- Coburg’. Alleen Filip, Mathilde, Albert, Paola en Elisabeth hebben nog de familienaam ‘van België’.
  [naar artikel]
 4. Waarom Elisabeth ‘Van België’ heette in het leger en Gabriël ‘Van Saksen-Coburg’ is (30/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Opvallend: prins Gabriël (19) is voor zijn legeropleiding ingeschreven als ‘leerling-officier Van Saksen-Coburg’. Prinses Elisabeth (20) was destijds ‘Van België’. Hebben broer en zus verschillende familienamen? Heeft koning Filip, zoals de Deense koningin Margrethe, ongemerkt een reorganisatie van de monarchie doorgevoerd? Of speelt er iets anders mee?
  [naar artikel]
 5. Deelnemers aan cursus 'werken met apps' ontvangen diploma in Genk (09/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op maandag 5 september ontvingen de deelnemers aan de vijfdelige cursus ‘Werken met apps’ hun diploma. In mei en juni dit jaar leerden ze heel wat praktische handigheidjes om efficiënter te leren omgaan met hun smartphone. De cursus was een initiatief van de Adviesraad 55+, Ligo LiMiNo, Cursa en Qrios.
  [naar artikel]
 6. Belgische ‘coëfficiëntie’: ‘veilige’ plek (én bijhorend recht­streeks CL-tic­ket) op de ­ran­king forse stap dichter na vliegende start in Europa (16/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een rechtstreeks ticket in de CL-groepsfase voor 2024: dàt is de inzet van alle Belgische clubs in Europa. De sterren staan gunstig. Alleen België en Hongarije verloren nog niet in de groepsfases. Doe zo voort, en België herovert een ‘veilige’ plek op de coëfficiëntenranking.
  [naar artikel]
 7. Ter ere van release ‘House of the Dragon’: AR-game ‘DracARys’ nu ook in België (20/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op 22 augustus is het eindelijk zover, dan verschijnt de reeks ‘House of the Dragon’ verschijnt op Streamz, een spin-off van het populaire ‘Game of Thrones’. Maar streamingdienst HBO Max heeft nog meer goed nieuws voor de fans in petto: ze hebben een bijhorende AR-game (Augmented Reality) gelanceerd, met de naam ‘DracARys’. Die was nog niet beschikbaar in België, tot nu.
  [naar artikel]
 8. Indiase universiteit biedt Harry Potter-cursus aan (25/10/2018 - Metro)
  Een prestigieuze Indiase universiteit gespecialiseerd in rechten biedt hun studenten een Harry Potter-cursus aan. Het zal de situaties in de boeken vergelijken met echte rechtszaken.  Het was professor Shouvik Kumar Guha die met het idee op de proppen kwam. Volgens hem is het een goede manier om creatief denken aan te moedigen. Deelnemers aan de ‘An interface between Fantasy Fiction Literature and Law: Special focus on Rowling’s Potterverse’, krijgen ongeveer 45 uur les waarin ze zullen discussiëren over de parallellen tussen avonturen van de tovenaar en levensechte situaties. In december beginnen de eerste lessen, maar studenten die zich nu nog willen inschrijven zijn te laat. Het vak was in een mum van tijd volgeboekt. Amerika De Indiase universiteit is niet de enige die zich specialiseert in het fictieve personage. Ook in Amerika en Groot-Brittannië krijgt Potter een rol in de universiteitslessen. Lees ook : Harry Potter-fans doen het beter in de liefde Het bericht Indiase universiteit biedt Harry Potter-cursus aan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. ‘Als ze een goal tegen krijgen, is het gedaan’: Hans Vandeweghe blikt vooruit naar Kroatië-België (01/12/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 10. Frank Lammers brengt ‘ode’ aan België (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na 6 weken bij Gert & James is Frank Lammers (49), bekend als Ferry uit ‘Undercover, helemaal verliefd geworden op ons land. Aangezien het zijn voorlopig laatste passage is bij ‘De Cooke & Verhulst Show’ heeft hij een ode aan België gebracht.
  [naar artikel]
 11. Russische spionnen in België (25/01/2023 - Knack)
  ‘We moeten ons er goed van bewust zijn dat de Russen inlichtingencapaciteit proberen op te bouwen in België’, zegt Francisca Bostyn, chef van de Staatsveiligheid. ‘Als de Russen door de voordeur naar buiten gaan, proberen ze via de achterdeur weer binnen te komen.’ Een terugblik op een decennium Russische spionage. The post Russische spionnen in België appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 12. ‘Captain of industry’ Karel Vinck schrijft draaiboek voor een beter België: ‘Burgemeesters en steden moeten meer macht krijgen’ (02/10/2021 - De Morgen)
  Krasse tachtiger en crisismanager Karel Vinck maakt zich zorgen over de toekomst van ons land. ‘Politieke partijen zijn vooral bezig met zichzelf. Terwijl ze aan structuren en ideeën zouden moeten werken om zo de extremisten een halt toe te roepen.’
  [naar artikel]
 13. Ook in België dreigt Salah Abdeslam levenslang te krijgen. Wat houdt zo’n straf precies in? ‘Het is een psychiatrisch doodvonnis’ (10/09/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 14. Live - Kroatië-België: ‘Ondanks Kroatische druk kreeg België de beste kansen’ (01/12/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 15. Belgiës allereerste ‘relaxatiedrankje’: werkt het echt? Onze redactrice proeft, een diëtiste geeft haar mening (10/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Belg heeft stress. Dat maakt het stijgend aantal burn-outs — elk jaar zijn er 10 procent meer van ons out — wel duidelijk. Slimme zet dus van ondernemer Ike Byosière (24 jaar) om Belgiës eerste ‘relaxatiedrankje’ op de markt te brengen. Redactrice Stéphanie is sceptisch en test een paar blikjes ‘EZZ’ op een drukke dag vol deadlines, diëtiste Sanne Mouha neemt de ingrediënten onder de loep.
  [naar artikel]
 16. Waarom België niet warm loopt voor de coronapil van Pfizer (01/03/2022 - De Morgen)
  België heeft bij Pfizer veel minder ‘coronapillen’ besteld dan sommige buurlanden. Dat botst op kritiek vanuit de medische wereld. ‘Een groep kwetsbare mensen dreigt in de kou te blijven staan.’
  [naar artikel]
 17. Nederlands straks verplicht in Franstalig België? ‘Die taal zingt niet’ (19/11/2021 - De Morgen)
  Moeten leerlingen in Franstalig België binnenkort verplicht Nederlands of Duits volgen? In Franstalig België neemt de regering hierover binnenkort een beslissing. Bij de leerlingen is niet iedereen even enthousiast. ‘Engels is veel internationaler.’
  [naar artikel]
 18. Live - België schakelt over op code oranje: ‘De lente zal vrijer, gemoedelijker en feestelijker zijn’ (11/02/2022 - De Morgen)
  Het aantal besmettingen met het coronavirus daalt weer in België, na een forse stijging gedreven door de nieuwe ‘omikrongolf’. Volg hieronder al het nieuws en de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus.
  [naar artikel]
 19. Ook Louis van Gaal kijkt uit naar België-Nederland: “Al had ik liever nog in de poule van Engeland en Duitsland gezeten” (16/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In juni 2022 krijgen we in de poulefase van de Nations League nog eens een confrontatie tussen België en Nederland. Ook Nederlands bondscoach Louis van Gaal kijkt uit naar de ‘Derby der Lage Landen’. “België wordt een heel goede graadmeter, ook op weg naar het WK.”
  [naar artikel]
 20. ▶Live - België schakelt over op code oranje, De Croo ziet ‘vrijere, gemoedelijkere en feestelijkere lente’ (11/02/2022 - De Morgen)
  Het aantal besmettingen met het coronavirus daalt weer in België, na een forse stijging gedreven door de nieuwe ‘omikrongolf’. Volg hieronder al het nieuws en de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus.
  [naar artikel]
 21. De race die er nooit één was: GP van België definitief gestaakt, Max Verstappen aangeduid als ‘winnaar’ (29/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De race die er nooit één was, zo zal de Grote Prijs van België 2021 herinnerd worden. De wedstrijd had om 15 uur moeten beginnen, maar door aanhoudende regen en slechte zichtbaarheid bleek rijden onmogelijk. Er werden wel twee rondjes achter de safety car gereden, waardoor de minimale raceafstand bereikt is. Max Verstappen is dus de officiële ‘winnaar’ van de race, voor George Russell en Lewis Hamilton. Alle rijders uit de top tien krijgen halve punten toegekend.
  [naar artikel]
 22. ‘Geassisteerde voortplanting is geen sprookje’: peri-prenatale cursus pakt misvattingen bij wensouders aan (03/10/2021 - De Morgen)
  Wacht niet te lang. Pas je levensstijl aan. Wees realistisch over ivf. Een eerste peri-prenatale cursus wil de kennis over vruchtbaarheid in Vlaanderen vergroten. ‘Ik dacht altijd: dit overkomt ons niet.’
  [naar artikel]
 23. Doe zo voort, jongens! ‘Veilige’ plek (én bijhorend rechtstreeks CL-ticket) op de coëfficiëntenranking forse stap dichter na vliegende start in Europa (16/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een direct ticket in de CL-groepsfase voor 2024: dàt is de inzet van alle Belgische clubs in Europa. De sterren staan gunstig. Alleen België en Hongarije verloren nog niet in de groepsfases. Doe zo voort, en België herovert een ‘veilige’ plek op de coëfficiëntenranking.
  [naar artikel]
 24. ‘Dieven krijgen zo goed als vrij spel, slachtoffers van kunstdiefstal staan in België in de kou’ (14/06/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 25. ‘Cool en anders’: Franse fastfoodzaken krijgen herbruikbaar servies. Volgt België? (02/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 26. Voormalig kolonel Roger Housen over hulp aan Oekraïne: ‘Als dit alles is wat België kan doen, dan keert mijn maag’ (01/03/2022 - De Morgen)
  De Belgische kolonel op rust Roger Housen (61) heeft geen enkel goed woord over voor de bijdrage van ons land aan het Oekraïense leger. Dat België slechts 5.000 machinegeweren, 200 antitankwapens en brandstof naar Oekraïne stuurt, noemde hij gisteren in ‘De Afspraak’ ‘beschamend en beneden alle peil’ en niet meer dan ‘symbolisch’.
  [naar artikel]
 27. België maakt zich op voor asieljaar 2022: ‘De uitstroom zal minder zijn dan de instroom’ (23/01/2022 - De Morgen)
  Experts voorspellen dat we ook in 2022 meer asielzoekers kunnen verwachten. De uitdagingen voor België worden daardoor groter. De opvangcapaciteit in ons land staat nog niet op punt. ‘Het is alle hens aan dek.’
  [naar artikel]
 28. België verhoogt bijdrage aan kernfinanciering VN-mensenrechtencommissariaat met een kwart (09/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  België gaat zijn ‘core funding’ voor het Hoog Commissariaat voor de Mensenrechten met 25 procent verhogen. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) aangekondigd tijdens de ‘Summit for Democracy’, die georganiseerd werd door de Amerikaanse president Joe Biden.
  [naar artikel]
 29. Live - Biostatisticus Geert Molenberghs: ‘Omikronvariant vanaf nu dominant in België’ (25/12/2021 - De Morgen)
  Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames met het coronavirus daalt in België, maar de ‘omikrongolf’ is op komst. Volg hieronder al het nieuws en de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 30. Live - Biostatisticus Geert Molenberghs: ‘Omikronvariant vanaf nu dominant in België’ (25/12/2021 - De Morgen)
  Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames met het coronavirus daalt in België, maar de ‘omikrongolf’ is op komst. Volg hieronder al het nieuws en de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 31. De duikvlucht van Sabena: ‘‘Mad Men’ in België’ (03/11/2021 - De Morgen)
  Intriges! Sloten champagne! Vrouwen in strakke uniformen! Nee, niets leent zich beter voor een televisiereeks dan het verhaal van Sabena, het allerlaatste kroonjuweel van België. Op 7 november is het precies 20 jaar geleden dat de luchtvaartmaatschappij de boeken neerlegde. Canvas herdenkt het faillissement en de 80 voorgaande jaren met een vijfdelige reeks.
  [naar artikel]
 32. Max Verstappen ‘wint’ GP van België na twee rondjes achter de safety car en krijgt helft van de punten (29/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De race die er nooit één was, zo zal de Grote Prijs van België 2021 herinnerd worden. De wedstrijd had om 15 uur moeten beginnen, maar door aanhoudende regen en het slechte zicht bleek rijden onmogelijk. Er werden wel twee rondjes achter de safety car afgelegd, waardoor de minimale raceafstand bereikt is. Max Verstappen is dus de officiële ‘winnaar’ van de race, voor George Russell en Lewis Hamilton. Alle rijders uit de top tien krijgen halve punten toegekend.
  [naar artikel]
 33. Ontvoerde metissenvrouwen: ‘België heeft de moed niet gehad om de misdaad te erkennen’ (14/10/2021 - De Standaard)
  ‘Het land wilde niet opdraaien voor de schade’, zei Michèle Hirsch, een van de advocaten van de vijf ‘metissenkinderen’ op hun proces. De Belgische staat moet zich verantwoorden voor een klacht die vijf vrouwen hebben aangespannen wegens ontvoering. België riskeert een veroordeling tot herstelbetalingen wegens misdaden tegen de menselijkheid.
  [naar artikel]
 34. ‘Dolle Mina’ Moniek getuigt in Canvas-docu ‘Wij vrouwen’: “Trots dat we Miss België saboteerden” (11/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hun actie haalde destijds alle voorpagina’s. Feministenbeweging de Dolle Mina’s saboteerde in 1971 ‘veewedstrijd’ Miss België. Vrouwenvoorvechter Moniek Darge (70) was een van hen. “Een meisje uit mijn klas werd afgekeurd als airhostess omdat ze één centimeter borstomtrek te weinig had. Dat kan je je toch niet voorstellen?”
  [naar artikel]
 35. Nog geen 35 jaar en al CEO: ‘Ik probeer extreem close bij mijn werknemers te staan’ (10/10/2021 - De Morgen)
  België en Noorwegen hebben de jongste CEO’s ter wereld: de bedrijfsleider is hier gemiddeld 47 jaar bij zijn benoeming. Maar hoe runnen CEO’s en onder­nemers die nog eens tien jaar jonger zijn hun ‘boîte’? ‘Ik heb lak aan hiërarchie.’
  [naar artikel]
 36. Waarom Disneyhit ‘Encanto’ de speelplaats domineert: ‘Deze film getuigt van durf’ (21/01/2022 - De Morgen)
  ‘We don't talk about Bruno’: zo heet de superhit uit Disneyfilm ‘Encanto’. Nochtans is Bruno talk of the town, van de speelplaats tot op TikTok. In België is het de tweede meest bekeken video na ‘L’enfer’ van Stromae. En na meer dan negen jaar stoot het nummer zelfs ‘Let it go’ van ‘Frozen’ van de troon. Move over, Elsa!
  [naar artikel]
 37. ‘Corona-ontkenner en ‘Sterkste man van België’ overleden aan de gevolgen van Covid-19’ (25/12/2021 - De Morgen)
  Kickbokser Frédéric Sinistra (40), volgens een collega de ‘sterkste man van België’ bij de zwaargewichten, is overleden. Waalse media berichten dat hij overleed aan de gevolgen van het coronavirus. Sinistra was een overtuigd corona-ontkenner. Hij wilde zich niet laten vaccineren en weigerde zelfs om het woord ‘Covid-19’ uit te spreken. Zijn echtgenote ontkent de berichten.
  [naar artikel]
 38. ‘Corona-ontkenner en ‘Sterkste man van België’ overleden aan de gevolgen van Covid-19’ (25/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Kickbokser Frédéric Sinistra (40), volgens een collega de ‘sterkste man van België’ bij de zwaargewichten, is overleden. Waalse media berichten dat hij overleed aan de gevolgen van het coronavirus. Sinistra was een overtuigd corona-ontkenner. Hij wilde zich niet laten vaccineren en weigerde zelfs om het woord ‘Covid-19’ uit te spreken. Zijn echtgenote ontkent de berichten.
  [naar artikel]
 39. Yale leert studenten gelukkig zijn én zet cursus gratis online (16/05/2018 - Metro)
  De Amerikaanse universiteit Yale leert haar studenten wel iets zeer speciaals. De studenten kunnen er lessen volgen over het geheim van gelukkig zijn. En goed nieuws voor ons: omdat het vak zo populair is, staat de cursus online. Hoe word je gelukkig? Dat vragen we ons allemaal weleens af. Yale weet daar het antwoord op en biedt haar studenten een cursus over gelukkig zijn aan. In die lessen bestuderen ze niet enkel psychologisch onderzoek naar gelukkig zijn, ook zetten ze geluksstrategieën om in de praktijk. Zo leren ze onder andere het belang van dankbaarheid te tonen, te sporten en voldoende te slapen. Online Het vak is het populairste ooit op de Amerikaanse universiteit. Maar liefst 1.200 studenten schreven zich in, goed voor een kwart van alle cursisten op Yale. Omdat er zo veel interesse voor is, besloot de universiteit om de cursus gratis online te zetten. Dus ook wij kunnen nu leren hoe we gelukkig kunnen zijn. Lees ook : Kijken jij en je lief vaak Netflix? Dan hebben jullie een gelukkige relatie   Het bericht Yale leert studenten gelukkig zijn én zet cursus gratis online verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. ‘‘Zuhal,’ heb ik haar gezegd, ‘iedereen die hier woont, moet zich aan de normen en de waarden van België houden’’ (20/08/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 41. ‘Diablo Immortal’ komt niet uit in België door strenge regels tegen ‘lootboxes’ (23/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Blizzard brengt ‘Diablo Immortal’ niet uit in Nederland en België. Dat geldt zowel voor de mobiele versies als voor de pc-versie. Volgens ontwikkelaar Blizzard komt dat door “de huidige exploitatievoorwaarden in deze landen”. Het bedrijf doelt waarschijnlijk op wetgeving omtrent ‘lootboxes’. Voor die virtuele kisten met extra’s kan je betalen, maar je weet op voorhand niet wat erin zit.
  [naar artikel]
 42. Nieuwe Indiase verpleegkundigen op komst (en daarna Togolese?): 'Ethisch rekruteren staat centraal' (09/03/2022 - Knack)
  Op 13 maart komen 22 Indiase verpleegkundigen in België aan, op uitnodiging van drie woonzorggroepen in Oost- en West-Vlaanderen. Nochtans legde de Vlaamse overheid vorig jaar een grootschalig project met Indiase verpleegkundigen stil. 'Onze aanpak is anders', klinkt het.
  [naar artikel]
 43. Meer dan de helft zorgkundigen krijgt geen vorming ter preventie van Covid-19 (14/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Meer dan de helft van de zorgkundigen heeft nog geen vorming gekregen over de beschermingsmaatregelen en preventie bij Covid-19. Driekwart van de zorgkundigen zegt ook nog geen steun van verpleegkundigen of ander zorgpersoneel uit de ziekenhuizen te hebben gekregen. Dat blijkt uit een bevraging afgelopen weekend van de Belgische Federatie voor Zorgkundigen, BEFEZO. De koepelorganisatie van zorgkundigen vraagt de werkgevers en werkgeverskoepels van de zorgvoorzieningen om bijkomende scholing en voldoende beschermmateriaal te voorzien aan de zorgkundigen en roept de ziekenhuizen op tot solidariteit.
  [naar artikel]
 44. Meer dan de helft zorgkundigen krijgt geen vorming ter preventie van Covid-19 (14/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan de helft van de zorgkundigen heeft nog geen vorming gekregen over de beschermingsmaatregelen en preventie bij Covid-19. Driekwart van de zorgkundigen zegt ook nog geen steun van verpleegkundigen of ander zorgpersoneel uit de ziekenhuizen te hebben gekregen. Dat blijkt uit een bevraging afgelopen weekend van de Belgische Federatie voor Zorgkundigen, BEFEZO. De koepelorganisatie van zorgkundigen vraagt de werkgevers en werkgeverskoepels van de zorgvoorzieningen om bijkomende scholing en voldoende beschermmateriaal te voorzien aan de zorgkundigen en roept de ziekenhuizen op tot solidariteit.
  [naar artikel]
 45. Boze prins Laurent heet voortaan niet meer ‘van België’: “Dat ze er ‘van Saksen-Coburg’ van hebben gemaakt, is erover” (07/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  De hele familie van prins Laurent trok vorig jaar met identiteitskaart naar het gemeentehuis in Tervuren. Verplicht, want hun familienaam moest veranderd worden. Niet langer ‘van België’, wel ‘van Saksen-Coburg’. En daar is prins Laurent niet over te spreken. “Blijkbaar mag de politiek dat allemaal zo beslissen”, zegt hij verontwaardigd.
  [naar artikel]
 46. Boze prins Laurent heet voortaan niet meer ‘van België’: “Dat ze er ‘van Saksen-Coburg’ van hebben gemaakt, is erover” (07/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De hele familie van prins Laurent trok vorig jaar met identiteitskaart naar het gemeentehuis in Tervuren. Verplicht, want hun familienaam moest veranderd worden. Niet langer ‘van België’, wel ‘van Saksen-Coburg’. En daar is prins Laurent niet over te spreken. “Blijkbaar mag de politiek dat allemaal zo beslissen”, zegt hij verontwaardigd.
  [naar artikel]
 47. Team België verprutst ‘Leef’ van André Hazes Jr. helemaal in ‘Holland-België’ (10/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kent Team België de Nederlandse hit ‘Leef’? Tijdens de opnames van de aflevering van ‘Holland-België’ die gisteren werd uitgezonden alvast niet, zo...
  [naar artikel]
 48. ‘Niet minder dan een volksrevolutie’: Canadees truckersprotest kreeg ook donaties uit België (16/02/2022 - De Morgen)
  Bij de 8 miljoen dollar die zijn opgehaald voor de Canadese truckersprotesten zitten ook een vijftigtal donaties uit België. Dat ontdekte De Morgen in een gelekte dataset. Canadees premier Justin Trudeau wil het geld bevriezen. ‘Alweer een beperking van de vrijheid’, zucht een Belgische CEO die doneerde.
  [naar artikel]
 49. ‘Over grenzen’ onthult sleutelrol van België in drugsindustrie (09/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  ‘Over grenzen’, zo heet de nieuwe vierdelige Amazon-docuserie die binnenkort op Prime Video te zien is. Ze onthult de sleutelrol die Nederland en België spelen in de internationale drugsindustrie.
  [naar artikel]
 50. Heidebloem Wijshagen is hartveilige vereniging (07/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Voetbalvereniging Heidebloem Wijshagen kreeg het label van ‘Hartveilige vereniging’. “Negen bestuursleden volgde een cursus reanimeren en defibrilleren. Het is nuttig om AED-toestellen te hebben en ze ook juist te kunnen gebruiken”, vertelt Tom Vanduffel. “Verenigingen van wie minstens tien procent van de leden of het bestuur deelnam aan de cursus, krijgen voor twee jaar het hartveilig label. Nu de jeugd nog warm maken voor een cursus”, klinkt het bij René Dirkx van het Rode Kruis.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy