De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Mexicaanse oud-minister staat in New York terecht voor aannemen smeergeld van El Chapo

Het Belang van Limburg

24/01/2023 - 06:50

Het proces tegen de voormalige Mexicaanse minister van Veiligheid Genaro García Luna is maandag van start gegaan in New York. Luna wordt er als voormalig hoofd van het Mexicaanse equivalent van de FBI van beschuldigd steekpenningen van het Sinaloa-kartel van de vroegere drugsbaron Joaquín “El Chapo” Guzmán in ontvangst te hebben genomen. Iets wat hij met klem ontkent.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Mexicaanse ex-minister staat in New York terecht voor aannemen smeergeld van ‘El Chapo’ (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het proces tegen de voormalige Mexicaanse minister van Veiligheid Genaro García Luna is maandag van start gegaan in New York. Luna wordt er als voormalig hoofd van het Mexicaanse equivalent van de FBI van beschuldigd steekpenningen van het Sinaloa-kartel van de vroegere drugsbaron Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán in ontvangst te hebben genomen. Iets wat hij met klem ontkent.
  [naar artikel]
 2. Getuige beschuldigt oud-president Mexico van aannemen smeergeld van El Chapo (16/01/2019 - De Morgen)
  Op het proces van de Mexicaanse drugsbaas Joaquín ‘El Chapo’ Guzman heeft een getuige aan de Amerikaanse autoriteiten gezegd dat de drugsbaas 100 miljoen dollar betaald heeft om de voormalige Mexicaanse president Enrique Peña Nieto om te kopen. Peña Nieto heeft altijd ontkend dat hij smeergeld heeft aangenomen van ‘El Chapo’.
  [naar artikel]
 3. Getuige beschuldigt oud-president Mexico van aannemen smeergeld van El Chapo (15/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op het proces van de Mexicaanse drugsbaas Joaquín ‘El Chapo’ Guzman heeft een getuige aan de Amerikaanse autoriteiten gezegd dat de drugsbaas 100...
  [naar artikel]
 4. “Voormalig Mexicaans president Nieto kreeg smeergeld van El Chapo” (16/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Volgens een getuige op het proces tegen de Mexicaanse drugsbaron Joaquin Guzman, bijgenaamd ‘El Chapo’, heeft die een massa smeergeld betaald aan de vorige president van Mexico, Enrique Peta Nieto. Het zou mogelijk gaan om 100 miljoen dollar (ruim 87 miljoen euro), bleek dinsdag op het proces in New York.
  [naar artikel]
 5. 'Voormalig Mexicaans president Peña Nieto kreeg smeergeld van El Chapo' (16/01/2019 - Knack)
  Volgens een getuige op het proces tegen de Mexicaanse drugsbaron Joaquin Guzman, bijgenaamd 'El Chapo', heeft die laatste een massa smeergeld betaald aan de vorige president van Mexico, Enrique Peña Nieto. Het zou mogelijk gaan om 100 miljoen dollar (ruim 87 miljoen euro), bleek dinsdag op het proces in New York.
  [naar artikel]
 6. Monsterproces tegen El Chapo: legendarische Mexicaanse drugsbaron staat maandag voor rechter in New York (04/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  HASSELTMaandag start in New York het proces tegen de beruchte Mexicaanse drugsbaron ‘El Chapo’. Het openbaar ministerie van Brooklyn klaagt Joaquín Guzmán Loera (63) aan voor 33 moorden, drugshandel, het leiden van een misdaadorganisatie, witwassen van crimineel geld en ontvoering. El Chapo is ondertussen uitgegroeid tot een levende legende, mede dankzij de populaire Netflix-serie over zijn leven.
  [naar artikel]
 7. 100 miljoen smeergeld, tal van minnaressen, verraad en een Netflix-ster: het proces van El Chapo leest als een soap (30/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Joaquin ‘El Chapo’ Guzman (61) staat sinds half november terecht in Brooklyn voor onder meer drugshandel. Vandaag sluiten de aanklagers hun...
  [naar artikel]
 8. Voormalig Mexicaans president Nieto kreeg smeergeld van ‘El Chapo’ (16/01/2019 - Metro)
  Volgens een getuige op het proces tegen de Mexicaanse drugsbaron Joaquin Guzman, bijgenaamd ‘El Chapo’, heeft die laatste een massa smeergeld betaald aan de vorige president van Mexico, Enrique Peta Nieto. Het zou mogelijk gaan om 100 miljoen dollar (ruim 87 miljoen euro), bleek dinsdag op het proces in New York. De Mexicaanse president Nieto werd eind november opgevolgd door Andres Manuel Lopez Obrador. Bij de openingszitting van het proces-El Chapo midden november werd zijn naam al eens genoemd, samen met dat van zijn voorganger Felipe Calderon. De getuigenis over het smeergeld komt van Alex Cifuntes, een Colombiaans drugshandelaar die samenwerkte met Guzman vanaf 2007 tot aan zijn arrestatie in 2013. Cifuntes heeft nu zijn medewerking verleend aan de Amerikaanse justitie. Op het proces dinsdag in New York bevestigde hij dat er smeergeld is betaald aan Nieto. Zijn advocaat Jeffrey Lichtman vroeg of het om 100 miljoen dollar ging, maar dat bedrag kon de getuige niet bevestigen. Het verklaart volgens zijn advocaat alvast waarom Guzman niet ondergedoken leefde. Het smeergeld zou aan Nieto zijn overhandigd door Comadre Maria, in oktober 2012, kort voor zijn aantreden als president, aldus de advocaat van Cifuntes. Daarnaast zou ook het drugskartel Beltran Leyva – rivalen van het Sinaloa-kartel van El Chapo – smeergeld aan de president hebben betaald om hen te beschermen. El Chapo zou met de handel van cocaïne en heroïne naar de VS naar schatting miljarden hebben verdiend. Hij wordt ook verantwoordelijk gehouden voor zo’n drieduizend moorden. De man riskeert levenslang. bron: Belga   Het bericht Voormalig Mexicaans president Nieto kreeg smeergeld van ‘El Chapo’ verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Voormalig Mexicaans president Nieto kreeg smeergeld van ‘El Chapo’ (16/01/2019 - Metro)
  Volgens een getuige op het proces tegen de Mexicaanse drugsbaron Joaquin Guzman, bijgenaamd ‘El Chapo’, heeft die laatste een massa smeergeld betaald aan de vorige president van Mexico, Enrique Peta Nieto. Het zou mogelijk gaan om 100 miljoen dollar (ruim 87 miljoen euro), bleek dinsdag op het proces in New York. De Mexicaanse president Nieto werd eind november opgevolgd door Andres Manuel Lopez Obrador. Bij de openingszitting van het proces-El Chapo midden november werd zijn naam al eens genoemd, samen met dat van zijn voorganger Felipe Calderon. De getuigenis over het smeergeld komt van Alex Cifuntes, een Colombiaans drugshandelaar die samenwerkte met Guzman vanaf 2007 tot aan zijn arrestatie in 2013. Cifuntes heeft nu zijn medewerking verleend aan de Amerikaanse justitie. Op het proces dinsdag in New York bevestigde hij dat er smeergeld is betaald aan Nieto. Zijn advocaat Jeffrey Lichtman vroeg of het om 100 miljoen dollar ging, maar dat bedrag kon de getuige niet bevestigen. Het verklaart volgens zijn advocaat alvast waarom Guzman niet ondergedoken leefde. Het smeergeld zou aan Nieto zijn overhandigd door Comadre Maria, in oktober 2012, kort voor zijn aantreden als president, aldus de advocaat van Cifuntes. Daarnaast zou ook het drugskartel Beltran Leyva – rivalen van het Sinaloa-kartel van El Chapo – smeergeld aan de president hebben betaald om hen te beschermen. El Chapo zou met de handel van cocaïne en heroïne naar de VS naar schatting miljarden hebben verdiend. Hij wordt ook verantwoordelijk gehouden voor zo’n drieduizend moorden. De man riskeert levenslang. Bron: Belga   Het bericht Voormalig Mexicaans president Nieto kreeg smeergeld van ‘El Chapo’ verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. "El Chapo betaalde 100 miljoen dollar omkoopgeld aan Mexicaanse president" (16/01/2019 - VRT NWS)
  De Mexicaanse drugsbaron Joaquín Guzmán, beter bekend als "El Chapo", zou de voormalige Mexicaanse president Enrique Peña Nieto voor 100 miljoen dollar omgekocht hebben. Dat verklaart een getuige op het proces tegen "El Chapo" in New York City.
  [naar artikel]
 11. Hoe het proces tegen El Chapo een unieke inkijk gaf in de bijna magisch-realistische drugswereld (04/02/2019 - VRT NWS)
  Na 12 weken valt het doek in het proces tegen de grootste drugsbaron aller tijden: Joaquin Guzmán, beter gekend als "El Chapo", "De Kleine". Het is nu wachten op het verdict van de 12-koppige jury, die zich vanaf vandaag beraadslaagt in de rechtbank van Brooklyn, New York. Guzmán is maar 1 meter 68 lang. Vroeger drager van een typisch Mexicaanse snor, tegenwoordig loopt hij zonder. De Mexicaanse drugsbaron staat terecht voor het leiden van een criminele organisatie, drugtrafiek van Zuid-Amerika naar de VS, het witwassen van miljarden dollars druggeld, en het onwettelijke gebruik van vuurwapens. El Chapo riskeert levenslange opsluiting.
  [naar artikel]
 12. Mexicaanse drugsbaron El Chapo hoort vandaag duur celstraf (17/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Mexicaanse drugsbaron Joaquín Guzmán Loera, bekend als El Chapo, krijgt vandaag in New York te horen hoe lang hij de cel in moet. De aanklagers...
  [naar artikel]
 13. Bodycam van militair onthult geheime tunnel van El Chapo onder badkuip (22/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  In New York is nu al enkele weken het proces tegen de Mexicaanse drugsbaron El Chapo bezig. Bij dat proces heeft de Amerikaanse overheid bodycambeelden vrijgegeven van een inval in een schuilplaats van El Chapo in 2014, toen kon hij nipt aan de Mexicaanse mariniers ontsnappen met een geheime tunnel. Op de beelden is duidelijk te zien hoe hij zijn tunnel wist te verbergen.
  [naar artikel]
 14. Rechtszaak in New York mogelijk laatste episode in loopbaan van drugsbaron El Chapo (05/11/2018 - Knack)
  In New York gaat maandag het proces van start tegen de beruchte 61-jarige drugsbaron Joaquin 'El Chapo' Guzman. De Mexicaanse kartelleider riskeert een levenslange celstraf. De rechtszaak in Brooklyn kan dus het definitieve einde inluiden van de criminele activiteiten van El Chapo, wiens opvallende leven het onderwerp vormt van een Netflix-reeks.
  [naar artikel]
 15. Rechter weigert nieuw proces voor Mexicaanse drugsbaron El Chapo (04/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  In New York heeft een rechter de aanvraag van de veroordeelde Mexicaanse drugsbaron Joaquin “El Chapo” Guzman voor een nieuw proces verworpen. De 62-jarige crimineel werd in februari schuldig geacht aan tien aanklachten en zit een levenslange celstraf uit.
  [naar artikel]
 16. Nieuwe rechtbankdocumenten: El Chapo liet dokter komen om tegenstanders langer te kunnen martelen (17/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Mexicaanse drugsbaron Joaquín Guzmán Loera, bekend als El Chapo, krijgt vandaag in New York te horen hoe lang hij de cel in moet. De aanklagers...
  [naar artikel]
 17. “El Chapo’s oogjes blonken toen ik hem een helikopter schonk voor de tweede verjaardag van zijn ontsnapping” (13/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Drugsbaron Joaquin ‘El Chapo’ Guzman staat in New York terecht voor zware misdaden. Een van zijn vroegere collega’s getuigde op het proces dat hij...
  [naar artikel]
 18. Drugsbaron ‘El Chapo’ schuldig aan drugshandel, riskeert levenslang (12/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Drie maanden heeft de rechtbank in New York beraadslaag over het lot van de Mexicaanse drugsbaron Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán (61). Hij werd ervan verdacht dat hij meer dan 200 ton cocaïne het land binnensmokkelde. Alles samen waren er meer dan tien aanklachten gaande van moord tot foltering en corruptie. Ell Chapo is zopas schuldig bevonden voor alle aanklachten.
  [naar artikel]
 19. Drugsbaron ‘El Chapo’ schuldig aan drugshandel, riskeert levenslang (12/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Drie maand heeft de rechtbank in New York beraadslaag over het lot van de Mexicaanse drugsbaron Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán (61). Hij werd ervan verdacht dat hij meer dan 200 ton cocaïne het land binnensmokkelde. Alles samen waren er meer dan tien aanklachten gaande van moord tot foltering en corruptie. Ell Chapo is zopas schuldig bevonden voor alle aanklachten.
  [naar artikel]
 20. Drugsbaron ‘El Chapo’ schuldig aan drugshandel, riskeert levenslang (12/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Drie maand heeft de rechtbank in New York beraadslaag over het lot van de Mexicaanse drugsbaron Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán (61). Hij werd ervan verdacht dat hij meer dan 200 ton cocaïne het land binnensmokkelde. Alles samen waren er meer dan tien aanklachten gaande van moord tot foltering en corruptie. Ell Chapo is zopas schuldig bevonden voor alle aanklachten.
  [naar artikel]
 21. Rechter weigert nieuw proces voor Mexicaanse drugsbaron El Chapo (04/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In New York heeft een rechter de aanvraag voor een nieuw proces voor de veroordeelde Mexicaanse drugsbaron Joaquin "El Chapo" Guzman verworpen. De...
  [naar artikel]
 22. Tientallen villa’s en strandhuizen, een private zoo en verjongingskuren in Zwitserland: zo decadent leefde drugsbaron El Chapo (01/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In New York is het proces aan de gang tegen de beruchte Mexicaanse drugsbaron Joaquin ‘El Chapo’ Guzman. Deze week kwam een getuige aan het woord...
  [naar artikel]
 23. Drugsbaron El Chapo kent weldra vonnis: tien waanzinnige verhalen (05/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het proces tegen de Mexicaanse drugsbaron Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán (61) nadert na bijna drie maanden zijn orgelpunt in New York. De twaalfkoppige...
  [naar artikel]
 24. El Chapo: “Mijn enige verslaving zijn vrouwen” (10/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op sociale media is een video opgedoken van de Mexicaanse drugsbaas El Chapo. Hierop is te zien hoe Joaquin ‘El Chapo’ (de kleine) Guzmán...
  [naar artikel]
 25. Mexicaanse president en voorganger ontkennen omkoping door kartel van El Chapo (14/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Mexicaanse president Enrique Peña Nieto en zijn voorganger Felipe Calderón hebben dinsdag moeten ontkennen dat ze omgekocht zijn door het machtige Sinaloa-kartel. Een van de advocaten van Joaquín Guzmán of ‘El Chapo’ had hen bij de start van het proces tegen de drugsbaas in New York daarvan beschuldigd.
  [naar artikel]
 26. Levenslang plus dertig jaar cel voor El Chapo (18/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  New YorkDe Mexicaanse drugsbaron Joaquin Guzman Loera, bekend als El Chapo, is woensdag in New York veroordeeld tot levenslang plus dertig jaar gevangenis.
  [naar artikel]
 27. Na hallucinante taferelen gisteren: bij arrestatie van zoon ‘El Chapo’ zijn 29 doden gevallen in Mexico (06/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de arrestatie van Ovidio Guzmán, de zoon van de beruchte gevangen drugsbaron 'El Chapo', zijn 10 militairen en 19 criminele verdachten om het leven gekomen. Dat laat de Mexicaanse minister van Defensie Luis Cresencio Sandoval vrijdag weten. De 32-jarige Ovidio is de zoon van Joaquín 'El Chapo' Guzmán, de vroegere Mexicaanse drugskartelbaas die momenteel in de Verenigde Staten een levenslange celstraf uitzit.
  [naar artikel]
 28. Getuige op proces El Chapo: “Zijn oogjes blonken toen ik hem een helikopter schonk voor de tweede verjaardag van zijn ontsnapping” (13/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Drugsbaron Joaquin ‘El Chapo’ Guzman staat in New York terecht voor zware misdaden. Een van zijn vroegere collega’s getuigde op het proces dat hij...
  [naar artikel]
 29. Mexicaanse drugsbaron El Chapo tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld (17/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De beruchte Mexicaanse drugsbaron Joaquin Guzman (62) zal de rest van zijn leven achter de tralies zitten. Een federale rechter in New York...
  [naar artikel]
 30. Mexicaanse president onder vuur na vrijlating zoon El Chapo: “We willen geen oorlog” (19/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Mexicaanse autoriteiten hebben een storm aan kritiek gekregen nadat de zoon van de bekende drugsbaas El Chapo kort na zijn arrestatie werd...
  [naar artikel]
 31. Rechter bereidt jury voor op beraadslaging in strafzaak tegen drugsbaron El Chapo (04/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op het strafproces tegen de Mexicaanse drugsbaron Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán (61) heeft rechter Brian Cogan maandag de juryleden in New York...
  [naar artikel]
 32. Foltering, moord en tonnen cocaïne smokkelen: ‘El Chapo’ kent morgen straf (16/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Levenslang en dan nog eens dertig jaar, zo lang vraagt de openbare aanklager dat de Mexicaanse drugskoning ‘El Chapo’ achter de tralies moet. Woensdag volgt in New York de uitspraak van het proces dat een unieke kijk in de wereld van drugskartels bood.
  [naar artikel]
 33. Zoon El Chapo op vrije voeten (18/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Mexicaanse soldaten hebben de zoon van de beruchte drugsbaron El Chapo niet gearresteerd. Tijdens de operatie om Ovidio Guzman Lopez aan te houden, was donderdag een hevig vuurgevecht losgebarsten, waarop werd beslist hem te laten gaan. “De operatie was slecht voorbereid”, verklaarde de Mexicaanse minister van Defensie Luis Crescencui Sandoval tijdens een persconferentie in Culiacan.
  [naar artikel]
 34. Mexicaanse agent die zoon El Chapo arresteerde, doorzeefd met 150 kogels op klaarlichte dag (08/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Mexicaanse agent Eduardo die vorige maand betrokken was bij de arrestatie van de zoon van drugsbaron ‘El Chapo’, is woensdag geliquideerd. De...
  [naar artikel]
 35. Vuurgevecht in Mexico: politie laat zoon van drugsbaron El Chapo noodgedwongen gaan (18/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Mexicaanse autoriteiten maakten eerder bekend dat de politie Ovidio Guzmán, een van de zonen van de bekende Mexicaanse drugsbaron El Chapo, had...
  [naar artikel]
 36. Mexicaanse stad lijkt wel oorlogsfront na arrestatie zoon van drugsbaas ‘El Chapo’ (06/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De Mexicaanse stad Culiacan in de deelstaat Sinaloa staat in brand, en dat kan je haast letterlijk nemen. Op verschillende plekken werd brand gesticht en ontstonden er rellen. Aanleiding voor de onlusten was de arrestatie van Ovidio Guzman, een van de zonen van de vroegere Mexicaanse drugskartelbaas Joaquin Guzman, beter bekend als ‘El Chapo’. Op beelden zijn brandende wagens en vrachtwagens, donkere rookpluimen en verlaten straten te zien.
  [naar artikel]
 37. Bendeleden te sterk voor Mexicaanse ordediensten bij actie tegen zoon drugsbaron El Chapo   (18/10/2019 - VRT NWS)
  In de Mexicaanse stad Culiacan, in het noordwesten van het land, zijn de ordediensten slaags geraakt met zwaarbewapende bendeleden toen ze een zoon van de beruchte drugsbaron El Chapo probeerden te arresteren. De ordediensten moesten zich uiteindelijk terugtrekken, zonder de zoon van El Chapo. De stad leek wel op een oorlogsgebied, vertellen getuigen.
  [naar artikel]
 38. Mexicaanse overheid geeft huis El Chapo weg in loterij (06/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Mexicaanse overheid geeft het huis van waaruit de beruchte drugbaron Joaquin Guzman, alias El Chapo, in 2014 wegvluchtte, weg in een loterij. Het optrekje in Culiacan, in het noordoosten van Mexico, zou 3,6 miljoen pesos (150.000 euro) waard zijn, zo blijkt uit informatie van de nationale loterij. De trekking vindt plaats op 15 september. El Chapo zit in de gevangenis in de VS, waar hij in 2019 levenslang kreeg.
  [naar artikel]
 39. Amerikaanse jury oordeelt ‘El Chapo’ schuldig (12/02/2019 - Metro)
  De Mexicaanse drugsbaron Joaquin Guzman aka “El Chapo” is in New York door een Amerikaanse jury na een beraadslaging van zes dagen schuldig bevonden aan alle tien aanklachten. De hoofdaanklacht was het leiden van een criminele organisatie die tienduizenden kilo drugs de Verenigde Staten heeft binnengesmokkeld. Het proces nam drie maanden in beslag. De jury bevond Guzman ook schuldig aan moordcomplotten en witwaspraktijken. Mogelijk wordt de 61-jarige El Chapo, emblematische figuur van de Mexicaanse drugskartels, veroordeeld tot levenslang. De bepaling van de strafmaat is voorlopig op 25 juni voorzien. In januari 2017 werd hij na twee spectaculaire ontsnappingen in Mexico uitgeleverd aan de VS. Hij legde geen verklaringen af tijdens het proces. Bron: Belga   Het bericht Amerikaanse jury oordeelt ‘El Chapo’ schuldig verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Levenslang cel voor drugsbaron Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán (17/07/2019 - De Morgen)
  De Mexicaanse drugsbaron Joaquín Guzmán Loera, bekend als El Chapo, is in de rechtbank in New York veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Zoals verwacht komt de 62-jarige Guzmán die schuldig is bevonden aan een lange reeks misdaden niet meer vrij.
  [naar artikel]
 41. Amerikaanse jury oordeelt 'El Chapo' schuldig (12/02/2019 - Knack)
  De Mexicaanse drugsbaron Joaquin Guzman aka "El Chapo" is in New York door een Amerikaanse jury na een beraadslaging van zes dagen schuldig bevonden aan alle tien aanklachten.
  [naar artikel]
 42. Zoon veroordeelde drugsbaron El Chapo gearresteerd in Mexico (18/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ovidio Guzmán, een van de zonen van de bekende Mexicaanse drugsbaron El Chapo, is gearresteerd in de Mexicaanse plaats Culiacán. Dat hebben de...
  [naar artikel]
 43. 'El Chapo kreeg geen eerlijk proces' (31/07/2019 - Knack)
  'El Chapo is níét de baas van het Sinaloakartel en Mexico had hem nooit aan de staat New York mogen uitleveren', zegt zijn advocate Mariel Colon Miro.
  [naar artikel]
 44. Vrouw van Mexicaanse drugsbaas El Chapo sluit deal met Amerikaanse justitie (09/06/2021 - De Morgen)
  De vrouw van El Chapo, een van Mexico’s beruchtste drugsbazen, zal schuld bekennen aan het helpen van haar man bij het leiden van het Sinaloa-kartel. Emma Coronel Aispuro heeft een deal gesloten met de Amerikaanse justitie. Dit meldt The New York Times.
  [naar artikel]
 45. Beruchte drugsbaron ‘El Chapo’ veroordeeld tot levenslange celstraf (17/07/2019 - De Morgen)
  De Mexicaanse drugsbaron Joaquín Guzmán Loera, bekend als El Chapo, is in de rechtbank in New York veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Zoals verwacht komt de 62-jarige Guzmán die schuldig is bevonden aan een lange reeks misdaden niet meer vrij.
  [naar artikel]
 46. Politie arresteerde twee zonen van El Chapo: “Eentje ontsnapte en startte geweld” (20/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Niet één maar twee zonen van de bekende Mexicaanse drugsbaron El Chapo werden afgelopen donderdag in het Mexicaanse Culiacán aangehouden. Ivan...
  [naar artikel]
 47. Villa van beruchte drugsbaron “El Chapo” wordt verloot; Mexicanen zijn begrijpelijk niet geïnteresseerd (04/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Villa van beruchte drugsbaron “El Chapo” wordt verloot; Mexicanen zijn begrijpelijk niet geïnteresseerd De villa van de beruchte Mexicaanse drugsbaron Joaquín Guzmán Loera, beter bekend als “El Chapo”, wordt verloot. Het was vanuit deze woning in Culiacán, in de noordwestelijke Mexicaanse staat Sinaloa, dat de drugsbaron in 2014 ontsnapte door via een tunnel onder de badkamervloer te vluchten toen de Mexicaanse mariniers binnenstormden. “El Chapo” werd vervolgens gevangen […] Lees dit artikel: Villa van beruchte drugsbaron “El Chapo” wordt verloot; Mexicanen zijn begrijpelijk niet geïnteresseerd
  [naar artikel]
 48. Vrouw van El Chapo bereid schuldig te pleiten (09/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vrouw van de Mexicaanse drugsbaron El Chapo, Emma Coronel, gaat schuldig pleiten. De 31-jarige oud-schoonheidskoningin werd in februari in Washington opgepakt en wordt ervan beschuldigd betrokken te zijn in het kartel dat El Chapo leidde.
  [naar artikel]
 49. Mexicaanse agent die zoon El Chapo arresteerde, doorzeefd met 150 kogels op klaarlichte dag (08/11/2019 - De Morgen)
  De Mexicaanse agent Eduardo die vorige maand betrokken was bij de arrestatie van de zoon van drugsbaron ‘El Chapo’, is woensdag geliquideerd. De moord, gepleegd met een kogelregen van 150 kogels, vond plaats op klaarlichte dag, op een parkeerplaats bij een winkelcentrum.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy