De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Een dollemansrit door de Outback, de blinkende biceps van Ahnuld en Israëlische geheime agenten in Brussel

Humo

24/01/2023 - 08:33


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HUMO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Hoe Israël een Iraanse kernwetenschapper uitschakelde met behulp van… kunstmatige intelligentie (AI) (20/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Hoe Israël een Iraanse kernwetenschapper uitschakelde met behulp van… kunstmatige intelligentie (AI) Israëlische geheim agenten wilden de Iraanse nucleaire topwetenschapper Mohsen Fakhrizadeh al jaren doden. De man gold immers als de vader van het Iraanse kernbomprogramma. Fakhrizadeh om het leven brengen, vergde echter een minutieuze planning en een hoge mate van inventiviteit. De New York Times tekende op hoe de Mossad, de Israëlische geheime dienst, een aanvalsplan […] Lees dit artikel: Hoe Israël een Iraanse kernwetenschapper uitschakelde met behulp van… kunstmatige intelligentie (AI)
  [naar artikel]
 2. Israëlische politieagent schiet Palestijnse messentrekker dood (12/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische politie heeft dinsdagochtend een Palestijnse man doodgeschoten die een agent had neergestoken in de zuidelijke badplaats Asjkelon. Dat hebben de Israëlische ordediensten bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 3. “Shireen Abu Akleh werd gedood door een kogel van Israëlische troepen” (24/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Alle informatie die wij hebben verzameld - ook van het Israëlische leger en de Palestijnse procureur - bevestigt dat de schoten die mevrouw Abu Akleh hebben gedood en haar collega Ali Sammoudi hebben verwond, afkomstig zijn van de Israëlische veiligheidstroepen en niet van gewapende Palestijnen zoals de Israëlische autoriteiten eerder hadden beweerd”, zo zei VN-woordvoerder Ravina Shamdasani.
  [naar artikel]
 4. Israëlische sjekel is nu de sterkste munt ter wereld (12/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Israëlische sjekel is nu de sterkste munt ter wereld De Israëlische sjekel staat op zijn hoogste punt in 25 jaar ten opzichte van de dollar en de euro. Dat is goed nieuws is voor de Israëlische consumenten. Toch duikt in de Joodse staat steeds vaker de term ‘Hollandse ziekte’ op, een term ooit gelanceerd door het liberale weekblad The Economist, waarbij de sterkte van een […] Lees dit artikel: Israëlische sjekel is nu de sterkste munt ter wereld
  [naar artikel]
 5. 700-tal mensen betoogt in Brussel tegen Europese steun aan Israël (29/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zo’n 700 mensen hebben zaterdagnamiddag deelgenomen aan een betoging tegen de Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden en de steun die de Israëlische staat geniet van de Europese Unie. “Zonder die steun en medeplichtigheid zou Israël zijn koloniale en apartheidspolitiek tegen het Palestijnse volk niet kunnen volhouden”, klinkt het bij de betogers, die een boycot van Israël eisen en een einde aan de blokkade van de Gaza-strook.
  [naar artikel]
 6. Israëlische soldaten schieten Palestijn dood op Westelijke Jordaanoever (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israëlische soldaten hebben donderdag op de Westelijke Jordaanoever een Palestijn doodgeschoten, zo heeft het Israëlische leger meegedeeld. "Twee verdachten die brandende flessen op de snelweg hadden gegooid en het leven van chauffeurs in gevaar hadden gebracht zijn geneutraliseerd door de soldaten. Een van hen is gearresteerd, de andere is geraakt door kogels en is bezweken aan zijn verwondingen", zo stelde het Israëlische leger in een mededeling.
  [naar artikel]
 7. Man valt voorbijgangers aan met bijl en mes in Israël, minstens 3 doden (05/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  In El’ad, een Israëlische stad nabij de Westelijke Jordaanoever, zijn minstens drie mensen om het leven gekomen. Een vierde persoon bevindt zich in kritieke toestand. Dat meldt Magen David Adom, het Israëlische equivalent van het Rode Kruis. Volgens de Israëlische vrijwillige noodhulpdienst ZAKA ging de dader passanten met een bijl en een mes te lijf.
  [naar artikel]
 8. Twee Israëlische politieagenten doodgeschoten in Noord-Israël (27/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Twee Israëlische politieagenten zijn zondag gedood in de noordelijke stad Hadera, in wat de lokale politie een "terroristische" aanval noemde. Ook de twee aanvallers overleefden de schietpartij niet: zij werden door agenten gedood. Vier andere mensen moesten naar het ziekenhuis worden gebracht, twee anderen konden ter plekke worden behandeld.
  [naar artikel]
 9. Israëlische minister: “Artsen moeten recht hebben om homoseksuele patiënten te weigeren” (27/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Israëlische minister Orit Strook is van mening dat dokters het recht moeten hebben om homoseksuele patiënten te weigeren te behandelen. Haar uitlatingen doen de vrees toenemen dat de nieuwe ultrarechtse Israëlische regering van Benjamin Netanyahu een bedreiging is voor rechten van de Israëlische holebigemeenschap.
  [naar artikel]
 10. Israëlische politie beschuldigd van grootschalige spionage op bekendheden (07/02/2022 - De Morgen)
  De Israëlische politie wordt ervan beschuldigd bekendheden, journalisten en leden van oud-premier Benjamin Netanyahu’s entourage bespioneerd te hebben met de controversiële Pegasus-spyware. Dat schrijft de Israëlische zakenkrant Calcalist.
  [naar artikel]
 11. Israëlische politie beschuldigd van grootschalige spionage op bekendheden (07/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Israëlische politie wordt ervan beschuldigd bekendheden, journalisten en leden van oud-premier Benjamin Netanyahu’s entourage bespioneerd te hebben met de controversiële Pegasus-spyware. Dat schrijft de Israëlische zakenkrant Calcalist maandag.
  [naar artikel]
 12. Twee agenten gedood bij aanval in Israëlische kustplaats Hadera (28/03/2022 - VRT NWS)
  In de Israëlische kustplaats Hadera, in het noorden van het land, zijn zeker twee agenten gedood en meerdere mensen gewond geraakt. Dat meldt de politie. Speciale eenheden hebben de aanvallers gedood. De aanslag gebeurde net op het moment dat er een historische top plaatsvindt in het land.
  [naar artikel]
 13. VS en Israël sluiten geheime deal tegen "Iraanse dreiging" (29/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten en Israël hebben een geheime deal gesloten voor volledige samenwerking gericht tegen Iran. Dat meldde donderdag de Israëlische...
  [naar artikel]
 14. Palestijn doodgeschoten door Israëlische soldaten op Westelijke Jordaanoever (23/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Westelijke Jordaanoever is woensdag een Palestijnse man doodgeschoten door Israëlische soldaten. Dat meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid. Volgens het Israëlische leger hebben de soldaten gereageerd nadat ze zelf onder vuur werden genomen door de man.
  [naar artikel]
 15. Israëlische diamantexport getuigt van een sterk herstel (08/01/2022 - Express)
  In Israël liet de diamantindustrie vorig jaar een sterke opleving optekenen. De sector kon daarbij profiteren van een herstel van de wereldwijde vraag. De export van geslepen diamanten liet in Israël het hoogste niveau in drie jaar optekenen. Dat blijkt uit een rapport van het Israëlische ministerie van Economie en Industrie. Israël kon het voorbije […]
  [naar artikel]
 16. Ben & Jerry's verkoopt niet langer ijs in Israëlische nederzetting in Palestijns gebied. Israël reageert woest (12/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische ambassadeur in de Verenigde Staten, Gilad Erdan, heeft hard uitgehaald naar ijsmerk Ben & Jerry's. Daarbij richtte hij zich in het bijzonder op de twee oprichters van Ben & Jerry's, die onlangs de beslissing van het Unilever-merk hebben verdedigd om geen ijs meer te gaan verkopen in Israëlische nederzettingen in Palestijns gebied.
  [naar artikel]
 17. Israëlisch expert: "Mossad heeft 3.000 doden op haar geweten" (19/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Mossad, de Israëlische buitenlandse geheime dienst, heeft in haar bestaan verscheidene duizenden mensen gedood. Dat stelt de Israëlische...
  [naar artikel]
 18. IS eist dodelijke aanval op agenten in Noord-Israël op (28/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de schietpartij in de Israëlische stad Hadera, ongeveer 50 kilometer ten noorden van Tel Aviv, waarbij zondag twee Israëlische politieagenten werden gedood. Bij de aanval raakten ook zeker zes mensen gewond. Vier van hen moesten naar het ziekenhuis worden overgebracht, twee anderen werden ter plekke behandeld. IS zelf spreekt op Telegram van tien gewonden.
  [naar artikel]
 19. Israëlische bewaker en Palestijn doodgeschoten op Westelijke Jordaanoever (30/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Aan de ingang van de Israëlische nederzetting Ariël, op de bezette Westelijke Jordaanoever, is een bewaker doodgeschoten. Dat hebben de hulpdiensten en het leger van Israël vrijdagavond gemeld. Het Israëlische leger heeft zelf ook een Palestijnse man doodgeschoten.
  [naar artikel]
 20. Israël zet België op lijst met rode landen (20/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Israël voegt België toe aan zijn lijst met “rode landen”, wat betekent dat Israëlische inwoners vanaf woensdag niet meer naar ons land mogen reizen. Dat meldt de Israëlische regering maandag.
  [naar artikel]
 21. Israël zet België op lijst met rode landen (20/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Israël voegt België toe aan zijn lijst met “rode landen”, wat betekent dat Israëlische inwoners vanaf woensdag niet meer naar ons land mogen reizen. Dat meldt de Israëlische regering maandag.
  [naar artikel]
 22. Israël zet België op lijst met rode landen (20/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Israël voegt België toe aan zijn lijst met “rode landen”, wat betekent dat Israëlische inwoners vanaf woensdag niet meer naar ons land mogen reizen. Dat meldt de Israëlische regering maandag.
  [naar artikel]
 23. Israël voert luchtaanvallen uit op Gaza nadat Palestijnen brandballonnen lanceren (29/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Israëlische luchtmacht heeft zondag vroeg luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat vanuit het Palestijnse gebied brandballonnen op Israëlisch grondgebied waren opgelaten. Dat meldt het Israëlische leger.
  [naar artikel]
 24. Bekende modellenmanager gearresteerd in Nederland op verdenking van tientallen zedenmisdrijven (19/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een bekende Israëlische manager van modellen die verdacht wordt van seksueel geweld tegen tientallen vrouwen, is donderdagavond opgepakt in Amsterdam toen hij een restaurant verliet. De arrestatie van Shai Avital is het resultaat van een gezamenlijke operatie van de Nederlandse en Israëlische politie, aldus Israëlische media.
  [naar artikel]
 25. Grootvader van Eitan (6) die kabelbaandrama overleefde ondervraagd in Israël, maar vrijgelaten (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische politie heeft de grootvader van de zesjarige Eitan, de enige overlevende van het kabelbaandrama in Stresa bij Lago Maggiore, ondervraagd. Dat meldden Israëlische media. Eitan zou door zijn grootvader aan moederskant meegenomen zijn van Italië naar Israël.
  [naar artikel]
 26. Grootvader van “ontvoerde” Eitan (6) die kabelbaandrama overleefde ondervraagd in Israël, maar vrijgelaten (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische politie heeft de grootvader van de zesjarige Eitan, de enige overlevende van het kabelbaandrama in Stresa bij Lago Maggiore, ondervraagd. Dat meldden Israëlische media. Eitan zou door zijn grootvader aan moederskant meegenomen zijn van Italië naar Israël.
  [naar artikel]
 27. Bennett ontbindt Israëlisch parlement, verkiezingen volgen (20/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische premier Naftali Bennett en de minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid zijn overeengekomen om het parlement te ontbinden, waarop Lapid de functie van minister-president overneemt. Dat bevestigt een Israëlische functionaris tegenover persbureau Reuters in reactie op berichten in diverse Israëlische media eerder maandag. De parlementsontbinding betekent dat nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven.
  [naar artikel]
 28. Hackers dreigen met aanslag op nucleaire reactor in Israël (03/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Pro-Iraanse hackers hebben tijdelijk de website van de Israëlische krant Jerusalem Post en het Twitteraccount van de krant Maariv gehackt. In plaats van nieuws werd een afbeelding getoond van de Israëlische kernreactor in de woestijnstad Dimona die door een raket tot ontploffing wordt gebracht.
  [naar artikel]
 29. Hackers dreigen met aanslag op nucleaire reactor in Israël (03/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Pro-Iraanse hackers hebben tijdelijk de website van de Israëlische krant Jerusalem Post en het Twitteraccount van de krant Maariv gehackt. In plaats van nieuws werd een afbeelding getoond van de Israëlische kernreactor in de woestijnstad Dimona die door een raket tot ontploffing wordt gebracht.
  [naar artikel]
 30. Israël: Iraans spionagenetwerk rekruteerde vrouwen via Facebook (13/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een Iraans "spionagenetwerk" heeft via Facebook Israëliërs gerekruteerd om missies uit te voeren. Dat meldt de Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet. Een vermeende Iraanse agent zou mensen hebben gevraagd om foto's te maken van gebouwen of toenadering te zoeken tot Israëlische politici.
  [naar artikel]
 31. Israël voert luchtaanvallen uit op Gazastrook na raketaanval (19/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft dinsdagochtend vroeg luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat maandag vanop de Palestijnse enclave een raket werd afgevuurd richting Israël. Dat meldt het Israëlische leger, net als getuigen en Hamas, de islamistische groep die aan de macht is in de Gazastrook.
  [naar artikel]
 32. Israëlische financiële autoriteiten nemen aan Bitcoin gekoppelde beleggingen in het vizier (13/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Israëlische financiële autoriteiten nemen aan Bitcoin gekoppelde beleggingen in het vizier De Israëlische Autoriteit voor Kapitaalmarkt(en), Verzekeringen en Spaargelden eist van verzekeringsmaatschappijen en beleggingshuizen dat ze alle investeringen die gekoppeld zijn aan Bitcoin detailleren en verantwoorden, aldus de Israëlische zakenpublicatie Calcalist. In een brief die woensdag werd verstuurd naar instellingen onder haar toezicht, noemde de autoriteit Bitcoin een speculatief activum zonder intrinsieke waarde, meldde Calcalist. De […] Lees dit artikel: Israëlische financiële autoriteiten nemen aan Bitcoin gekoppelde beleggingen in het vizier
  [naar artikel]
 33. Drie Syrische soldaten omgekomen bij Israëlische raketaanvallen (22/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Raketaanvallen door het Israëlische leger in Syrië hebben het leven van drie militairen gekost. Dat meldt het Syrische ministerie van Defensie in de nacht van donderdag op vrijdag. Ook zouden er ten minste zeven gewonden zijn gevallen. Het bombardement zou zijn uitgevoerd vanuit de door Israël bezette Golanhoogten.
  [naar artikel]
 34. Israëlische militairen herontdekken 1.500 jaar oud klooster bij oefening (01/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Israëlische militairen hebben een 1.500 jaar oud klooster herontdekt tijdens een oefening in de buurt van het stadje Shoham. Dat meldt de Israëlische Autoriteit voor Oudheden (IAA) maandag.
  [naar artikel]
 35. Israëlische regering schiet uit startblokken met ‘ongeziene provocatie’ jegens Palestijnen (03/01/2023 - De Tijd)
  17:21 Met het bezoek van de meest controversiële figuur uit de nieuwe Israëlische regering aan de Tempelberg wordt gevreesd voor een heropflakkering van het geweld tussen Israël en Palestijnen. Hoewel de Is...
  [naar artikel]
 36. “Israëlische politie luisterde zoon van Netanyahu en lokale beroemdheden af” (07/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische politie wordt ervan beschuldigd lokale beroemdheden, journalisten en leden van oud-premier Benjamin Netanyahu’s entourage bespioneerd te hebben met de controversiële Pegasus-spyware. Dat schrijft de Israëlische zakenkrant ‘Calcalist’.
  [naar artikel]
 37. Israëlische politie schiet vrouw dood die agenten probeerde neer te steken (30/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische politie heeft een vrouw doodgeschoten die agenten probeerde neer te steken. Dat meldt de politie.
  [naar artikel]
 38. Jonge Palestijn steekt Amerikaanse Israëliër dood (16/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een Israëlische kolonist is zondag doodgestoken door een Palestijn. Dat gebeurde volgens het Israëlische leger op een drukke kruising voor een...
  [naar artikel]
 39. Bejaarde Palestijn gestorven na arrestatie door Israëlisch leger (12/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een 80-jarige Palestijn is volgens Palestijnse bronnen op de Westelijke Jordaanoever gestorven nadat hij kortstondig door Israëlische soldaten vastgehouden was. “De soldaten waren in de nacht van dinsdag op woensdag bij Jiljiliya om terreuractiviteiten te verhinderen”, laat het Israëlische leger weten.
  [naar artikel]
 40. Boostershots werken goed tegen ernstige Covid-gevallen, blijkt uit Israëlische data (30/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Boostershots werken goed tegen ernstige Covid-gevallen, blijkt uit Israëlische data Een derde vaccinatie met een Covid-19-vaccin lijkt het aantal Delta-gevallen aanzienlijk in te perken. Tegelijk voorkomt ze ernstige ziekte, blijkt uit een Israëlische studie. Israël is het eerste land dat boosters aanbiedt.  Onderzoekers van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid en belangrijke wetenschappelijke instituten, ontdekten dat een boosterdosis van het coronavaccin nog meer bescherming biedt. Twaalf […] Lees dit artikel: Boostershots werken goed tegen ernstige Covid-gevallen, blijkt uit Israëlische data
  [naar artikel]
 41. Israëlische militairen doden Palestijn op Westelijke Jordaanoever (25/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Israëlische militairen hebben zondag volgens de Palestijnse autoriteiten op de Westelijke Jordaanoever een Palestijnse man gedood. Het Israëlische leger stelt dat soldaten tijdens een routinepatrouille hebben geschoten op “gewapende verdachten”.
  [naar artikel]
 42. EU-gezant is bezorgd om Israëlische plannen (22/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: EU-gezant is bezorgd om Israëlische plannen Sven Kühn von Burgsdorff, het hoofd van de EU-delegatie voor de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook, uit zijn zorgen over de nieuwe plannen van Israël. Het land plant nieuwe nederzettingen in Palestijnse gebieden aan de Westelijke Jordaanoever, waardoor het Palestijns gebied afgesneden zal raken van hoofdstad Jeruzalem. Israël wil de nederzetting Ma’aleh Adumim uitbreiden met […] Lees dit artikel: EU-gezant is bezorgd om Israëlische plannen
  [naar artikel]
 43. Israël activeert luchtafweersysteem voor Libanese drone (18/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft zijn luchtafweersysteem geactiveerd en gevechtsvliegtuigen ingezet nadat een drone vanuit Libanon het Israëlische luchtruim was binnengedrongen. Gisteren had zich al een gelijkaardig incident voorgedaan.
  [naar artikel]
 44. Palestijn doodgeschoten door Israëlische soldaten op Westelijke Jordaanoever (15/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Israëlische soldaten hebben donderdag op de Westelijke Jordaanoever een Palestijn doodgeschoten, zo heeft het Israëlische leger meegedeeld.
  [naar artikel]
 45. Israël zegt vanuit Gaza afgevuurde raketten te hebben onderschept (27/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger zegt in de nacht van donderdag op vrijdag twee raketten te hebben onderschept die vanuit de Gazastrook richting het zuiden van Israël waren afgevuurd. Dat gebeurde met de Iron Dome, het Israëlische luchtafweersysteem.
  [naar artikel]
 46. Schutter doodt Israëlische soldaat op Westelijke Jordaanoever (11/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een Israëlische soldaat is dinsdag gedood op de bezette Westelijke Jordaanoever. Dat zei het Israëlische leger.
  [naar artikel]
 47. Minstens 3 doden bij aanslag in Israël  (05/05/2022 - VRT NWS)
  In El'ad, een Israëlische stad nabij de Westelijke Jordaanoever, zijn minstens drie mensen om het leven gekomen. Vier anderen zouden gewond zijn geraakt, twee van hen zouden zich in kritieke toestand bevinden. Dat meldt Magen David Adom, het Israëlische equivalent van het Rode Kruis. Israël viert op 5 mei de 74ste verjaardag van de Hebreeuwse staat.
  [naar artikel]
 48. Israëlische politie ontkent dat Belgische ouders hun baby achterlieten in luchthaven Tel Aviv (02/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het verhaal over het koppel dat hun baby zou hebben achtergelaten aan de incheckbalie in de Israëlische Ben Goerion-luchthaven in Tel Aviv zou volgens de Israëlische politie niet kloppen. Volgens eerdere berichten wou het koppel naar Charleroi vliegen met een vlucht van de luchtvaartmaatschappij Ryanair, maar weigerden de twee een vliegticket voor hun zoontje te kopen en lieten ze hem dan maar achter. De Israëlische nieuwssite ‘Bhol’ meldt nu dat het incident volgens de politie helemaal niet heeft plaatsgevonden.
  [naar artikel]
 49. Klopjacht in Israël op via tunnel ontsnapte gevangenen (06/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische politie houdt een klopjacht op zes gevangenen die in de nacht van zondag op maandag uit een zwaar beveiligde gevangenis in het noorden van het land zijn ontsnapt. Israëlische media melden dat de zes een tunnel hebben gegraven onder de muur door van de Gilboa-gevangenis, vlak bij het Meer van Galilea.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy