De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

‘Influencers hebben bloed aan hun handen.’ 12 verhalen uit de nieuwe Humo

Humo

24/01/2023 - 09:04


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HUMO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ‘De influencers die roken weer cool maken, hebben bloed aan hun handen’ (24/01/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 2. ‘Ze zouden bij de VRT zot zijn om mij te ontslaan’: 12 verhalen uit de nieuwe Humo (10/01/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 3. ‘Ik was verslaafd aan mannen.’ Negen verhalen uit de nieuwe Humo (27/12/2022 - Humo)

  [naar artikel]
 4. ‘Extremisten zijn echt leuke mensen’: 10 verhalen uit de nieuwe Humo (03/01/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 5. ‘Ik heb geen lichaam meer voor een pornofilm.’ 11 verhalen uit de nieuwe Humo (31/01/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 6. ‘Ik wil pleiten voor een open relatie.’ Tien verhalen uit de nieuwe Humo (13/12/2022 - Humo)

  [naar artikel]
 7. Strengere regels voor Belgische influencers (26/04/2022 - Express)
  De Belgische staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) en het Communicatie Centrum kondigen concrete richtlijnen aan voor influencers die online reclame willen maken. Op sociale media moeten zij voortaan aangeven of het om betaalde bijdragen gaat via hastags ‘#reclame’, ‘#advertentie’ of ‘#publiciteit’. In bepaalde gevallen kan ook de hashtag ‘#gesponsord’ gebruikt worden. ‘Influencers maken soms […]
  [naar artikel]
 8. Dit zijn de kandidaten voor ‘Klopjacht Celebs’: “We hebben zin in een uitdaging” (09/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op het tweede seizoen van ‘Klopjacht’ is het nog even wachten. Maar vanaf vandaag is de jacht wel al geopend op duo’s Julie Vermeire (24) en haar vriend Laurins Dursin (27) en influencers Jonatan Medart (21) en Elodie Gabias (24). In ‘Klopjacht Celebs’ op GoPlay proberen ze zo lang mogelijk uit de handen te blijven van de speurders.
  [naar artikel]
 9. Deze influencers nemen deel aan nieuw seizoen ‘The Social House’ (28/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks de controverse rond het eerste seizoen, keert ‘The Social House’ binnenkort terug. Acht Vlaamse influencers zullen weer gaan samenwonen in een vakantiehuisje. Samen hebben ze zo’n 3 miljoen volgers.
  [naar artikel]
 10. De vakantie is nog niet voorbij, maar scholen hebben nu al leerkrachten tekort: ‘Dit vreet aan je’ (14/08/2021 - De Morgen)
  Zo’n twee weken voordat het nieuwe schooljaar begint, kampen scholen met een tekort aan leerkrachten. Directeurs zitten met de handen in het haar. ‘De verhalen van openstaande vacatures kwamen nog nooit zo vroeg’, klinkt het bij Katholiek Onderwijs Vlaanderen.
  [naar artikel]
 11. Invasie van de influencers op uw tv-scherm: “De zenders hebben hen nodig, maar omgekeerd is dat niet het geval” (25/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  YouTubefenomeen Acid kleurt de afleveringen van ‘De slimste mens’, Tiktokker Timon ‘Ma Stobbe’ Verbeeck is verantwoordelijk voor het kinderwoord van het jaar en zijn collega Jonathan Medart waagt z’n kans in ‘Dancing with the stars’. Je kan er letterlijk niet naast kijken: influencers maken tegenwoordig ook op nationale televisie het mooie weer. Maar waarom zijn ze nu zo alomtegenwoordig? Gaan zenders specifiek op zoek naar influencers voor hun tv-programma’s? En zijn ze de BV’s van morgen? “Iemand die populair is op TikTok, zal niet per definitie een ideaal schermgezicht zijn.”
  [naar artikel]
 12. Invasie van influencers op uw tv-scherm: “De zenders hebben hen nodig, maar omgekeerd is dat niet het geval” (25/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  YouTubefenomeen Acid kleurde de afleveringen van ‘De slimste mens’, Tiktokker Timon ‘Ma Stobbe’ Verbeeck is verantwoordelijk voor het kinderwoord van het jaar en zijn collega Jonathan Medart waagt z’n kans in ‘Dancing with the stars’. Je kan er letterlijk niet naast kijken: influencers maken tegenwoordig ook op nationale televisie het mooie weer. Maar waarom zijn ze nu zo alomtegenwoordig? Gaan zenders specifiek op zoek naar influencers voor hun tv-programma’s? En zijn ze de BV’s van morgen? “Iemand die populair is op TikTok, zal niet per definitie een ideaal schermgezicht zijn.”
  [naar artikel]
 13. Lachen met influencers en charmezangers en een ode aan zijn vrouw: Urbanus stelt nieuwe plaat ‘In roer en rep’ voor (07/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Liedjes maken, dat blijft marcheren. Dus stelt komiek Urbanus (73) zijn nieuwe plaat ‘In roer en rep’ voor. Daarop worden niet alleen influencers, charmezangers en ‘woke’ op de korrel genomen, maar ook twee klassiekers in een moderner jas gehesen. “Vroeger moest je een stouterik zijn, anders werd je een watje genoemd.”
  [naar artikel]
 14. ‘Opeens voelde ik onbekende handen, die zich om mijn borsten sloten’: 8 verhalen die u na dit weekend kunt lezen (22/11/2021 - De Morgen)
  We hebben acht De Morgen-verhalen uitgekozen die u na afgelopen weekend kunt lezen.
  [naar artikel]
 15. “Bart De Pauw-sympathisant? Het zijn mijn zaken niet”: Rik Verheye over zijn nieuwe rol in ‘Influencers’ (26/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de nieuwe sketchshow ‘Influencers’ is een grote rol weggelegd voor Rik Verheye (33). Opvallend: de reeks werd geschreven en geregisseerd door...
  [naar artikel]
 16. Nieuwe reeks ‘Echte Verhalen: SOS 112' volgt de mug, ambulanciers en de spoeddienst (24/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de nieuwe scripted realityreeks ‘Echte verhalen: SOS 112’ brengt VTM vanaf maandag 28 januari vier weken lang elke weekdag verhalen over...
  [naar artikel]
 17. Op setbezoek bij Vlaamse horrorfilm ‘FOMO’ vol influencers: “Mijn jongste volgers zijn misschien ietsie pietsie te jong” (14/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een gemaskerde gek slacht bij bosjes Vlaamse influencers af. In de realiteit delen influencers hun leven met hun volgers. In de horrorfilm ‘FOMO’ moeten ze rennen voor hun leven, terwijl ze zelf worden achtervolgd. Wij bezochten de set in Herselt.
  [naar artikel]
 18. Julie Vermeire en haar vriend Laurins slaan op de vlucht in ‘Klopjacht Celebs’: “We hebben zin in een uitdaging” (09/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op het tweede seizoen van ‘Klopjacht’ is het nog even wachten. Maar vanaf vandaag is de jacht wel al geopend op duo’s Julie Vermeire (24) en haar vriend Laurins Dursin (27) en influencers Jonatan Medart (21) en Elodie Gabias (24). In ‘Klopjacht Celebs’ op GoPlay proberen ze zo lang mogelijk uit de handen te blijven van de speurders.
  [naar artikel]
 19. ‘Alleen losers hebben een plan B’ (05/10/2021 - De Morgen)
  In 2016 stond RHEA in de finale van StuBru’s Nieuwe Lichting en strandde de groep in de preselecties van Humo’s Rock Rally. Van hun toenmalige stonersound bleef vorig jaar nog maar weinig over op Lust for Blood, hun eerste langspeler. Een nieuwe mijlpaal volgde eind augustus, toen ze de hegemonie van Måneskin doorbraken en met hun nieuwe single ‘Rather Be Nothing’ de eerste plaats in De afrekening bezetten.
  [naar artikel]
 20. Opzij, opzij, opzij, Kim Kardashian: daar komt de nieuwe generatie influencers (13/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Volgens trendwatchers zijn influencers à la Kim Kardashian over hun hoogtepunt heen. De reden? Mensen willen via sociale media geen show meer rond beauty- of modeproducten, maar snakken naar meer inhoud. Die krijgen ze van een nieuwe generatie influencers: de ‘genuinfluencer’, een groep die zich focust op authenticiteit en volgers wil informeren over belangrijke kwesties.
  [naar artikel]
 21. Bart De Pauws ‘Influencers’ kreeg volgens Tom Audenaert geen eerlijke kans: “Na amper twee minuten rolden de giftige commentaren al binnen” (28/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Tegen een nieuw programma van Bart De Pauw zegt hij - ondanks de kritiek van kijkers op diens ‘Influencers’ - sowieso ‘ja’, en een derde seizoen...
  [naar artikel]
 22. Weekblad ‘HUMO’: Karl Vannieuwkerke stelde veto tegen kritische reportage over opbrengst veiling ‘Vive Le Vélo’-tafel (04/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Karl Vannieuwkerke (51), onder andere bekend als presentator van ‘Vive Le Vélo’, ligt onder vuur. Zo worden er vragen gesteld bij de merchandise van het VRT-programma en schrijft weekblad ‘HUMO’ dat Vannieuwkerke een kritische uitzending van reportageprogramma ‘Koppen’ in de doofpot liet steken.
  [naar artikel]
 23. Eén-programma ‘Taboe’ wint de Ha! van Humo (18/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Eén-programma ‘Taboe’ heeft maandagavond de 38ste Ha! van Humo gewonnen, de jaarlijkse prijs van de Humo-redactie voor het beste...
  [naar artikel]
 24. Kapster vermoord tijdens lunchpauze en Franse familie begraven onder huis: Netflix brengt ‘Unsolved Mysteries’ terug (25/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Fans van ‘true crime’-verhalen mogen in de handen wrijven: Netflix brengt de legendarische serie ‘Unsolved Mysteries’ terug. Daarin worden verhalen...
  [naar artikel]
 25. ‘Nog in een halfslaap voelde ik de handen van mijn man verdwijnen. Alleen die van de buurman bleven over’: 14 verhalen over lust en liefde (14/02/2022 - De Morgen)
  Corine Koole interviewt elke week gewone mensen over hun liefdesleven. Het zijn verhalen over vreemdgaan en vertrouwen, platonische liefde en hartstochtelijke vriendschap, uitgedoofde huwelijken en gepassioneerde affaires. Wij brachten veertien veel besproken verhalen samen op Valentijnsdag.
  [naar artikel]
 26. ‘Ik heb hen ‘egoïstische parasieten’ genoemd, dat had ik niet mogen doen’: 7 verhalen die u na dit weekend kunt lezen (08/11/2021 - De Morgen)
  We hebben zeven De Morgen-verhalen uitgekozen die u na afgelopen weekend kan lezen.
  [naar artikel]
 27. ‘Die groepsverkrachting in ‘Twee zomers’ is niet grijs of genuanceerd, maar pikzwart’: 9 verhalen die u na dit weekend kunt lezen (21/02/2022 - De Morgen)
  We hebben negen De Morgen-verhalen uitgekozen die u na dit weekend kan lezen.
  [naar artikel]
 28. ‘De leerkracht riep naar mij: ‘Hey tjing tjang, je bent te laat’’: 9 verhalen die u na dit weekend kan lezen (14/02/2022 - De Morgen)
  We hebben 9 De Morgen-verhalen uitgekozen die u na dit weekend opnieuw kan lezen.
  [naar artikel]
 29. “Nieuwe ‘Lord of the Rings’-reeks bevat niet zoveel naakt als ‘Game of Thrones’” (10/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe fantasy-serie ‘The Rings of Power’, gebaseerd op de verhalen van schrijver J.J.R. Tolkien, zal niet zoveel seks en naakt bevatten als ‘Game of Thrones’. De makers van ‘The Rings of Power’ hebben dat bevestigd tegenover het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair. Het nieuwe Amazon-epos wordt vanwege het genre veel met de bekende HBO-serie vergeleken.
  [naar artikel]
 30. ‘Kandidaten stellen vaak de vraag: ‘Mag dat wel?’’: 9 verhalen die u na dit weekend kunt lezen (24/01/2022 - De Morgen)
  We hebben negen De Morgen-verhalen uitgekozen die u na dit weekend kan lezen.
  [naar artikel]
 31. Stromae zingt op nieuwe plaat ‘Multitude’ over het vaderschap: “Ik zit met mijn handen veel in de ‘kaka’” (04/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Multitude’, het nieuwe album van Stromae (36), is uit. De nieuwe plaat van de zanger bevat nummers over verdriet, zoals ‘L’Enfer’, waarin hij zingt over zijn duistere gedachten. Maar er zijn ook vrolijke nummers zoals ‘Santé’ of ‘C’est que du bonheur’, dat over de geneugten van het vaderschap gaat. Stromae en zijn echtgenote Coralie Barbier hebben namelijk ook een zoontje.
  [naar artikel]
 32. Humo’s alternatieven voor ‘klimaatklever’ als woord van het jaar: ‘Elontslag’, ‘pijplijden’, ‘zillionzin’,... (20/12/2022 - Humo)

  [naar artikel]
 33. Streamen op doktersbevel: van het nieuwe seizoen van ‘Grey’s Anatomy’ tot gruwelen met ‘Dr. Death’ (09/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Woensdag maakt ‘Grey’s Anatomy’ z’n comeback op het kleine scherm. Maar het langverwachte negentiende (!) seizoen op Disney+ luidt niet alleen de terugkeer van Dr. Meredith Grey in, maar ook van uw acute drang om plots ziekenhuisseries achterover te slaan. Geen nood, wij hebben de juiste dokters (en ook een paar foute) voor u in de aanbieding om u pijnloos aan dit nieuwe streaminginfuus te leggen. Van het nostalgische ‘The New Nurses’ op Streamz tot het sinistere ‘Dr. Death’ op TV Vlaanderen: u bent in de ‘beste’ handen.
  [naar artikel]
 34. Influencers over de nieuwe regels rond hun reclame: “Wat maakt het uit of ik dat potje gratis heb gekregen?” (11/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Omdat influencers zo’n beetje de nieuwe reclameborden zijn, worden ze sinds kort door FOD Economie beschouwd als onderneming. Ze moeten nu een aantal nieuwe regels volgen, en hun adres en ondernemingsnummer op hun profiel plaatsen. Influencers Sarah Puttemans (22), Freya Poppe (34) en Camille Schuermans (20) reageren op de regels en leggen uit hoe hun wereldje werkt. “Door de vaste samenwerkingen die ik aanneem, verdien ik zo’n 1.900 euro per maand.”
  [naar artikel]
 35. Influencers over de nieuwe regels rond hun reclame: “Wat maakt het uit of ik dat potje gratis heb gekregen?” (11/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Omdat influencers zo’n beetje de nieuwe reclameborden zijn, worden ze sinds kort door FOD Economie beschouwd als onderneming. Ze moeten nu een aantal nieuwe regels volgen, en hun adres en ondernemingsnummer op hun profiel plaatsen. Influencers Sarah Puttemans (22), Freya Poppe (34) en Camille Schuermans (20) reageren op de regels en leggen uit hoe hun wereldje werkt. “Door de vaste samenwerkingen die ik aanneem, verdien ik zo’n 1.900 euro per maand.”
  [naar artikel]
 36. Influencers over de nieuwe regels rond hun reclame: “Wat maakt het uit of ik dat potje gratis heb gekregen?” (11/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Omdat influencers zo’n beetje de nieuwe reclameborden zijn, worden ze sinds kort door FOD Economie beschouwd als onderneming. Ze moeten nu een aantal nieuwe regels volgen, en hun adres en ondernemingsnummer op hun profiel plaatsen. Influencers Sarah Puttemans (22), Freya Poppe (34) en Camille Schuermans (20) reageren op de regels en leggen uit hoe hun wereldje werkt. “Door de vaste samenwerkingen die ik aanneem, verdien ik zo’n 1.900 euro per maand.”
  [naar artikel]
 37. Influencers alom, nieuwe afleveringen van ‘De kotmadam’ en de comeback van Jambers: dit is het najaar van VTM (25/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het najaar van VTM leest als de tracklist van een ‘greatest hits-album’. Maar zoals het een goeie ‘best of’ betaamt, is er ook ruimte voor nieuwigheden en eerder onuitgegeven werk. Zo wordt Jens Dendoncker het gezicht van een simpel maar efficiënt spelprogramma, maakt Paul Jambers zijn rentree en krijgen we eindelijk die nieuwe afleveringen van ‘De kotmadam’.
  [naar artikel]
 38. Influencers alom, nieuwe afleveringen van ‘De kotmadam’ en de comeback van Jambers: dit is het najaar van VTM (24/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het najaar van VTM leest als de tracklist van een ‘greatest hits-album’. Maar zoals het een goeie ‘best of’ betaamt, is er ook ruimte voor nieuwigheden en eerder onuitgegeven werk. Zo wordt Jens Dendoncker het gezicht van een simpel maar efficiënt spelprogramma, maakt Paul Jambers zijn rentree en krijgen we eindelijk die nieuwe afleveringen van ‘De kotmadam’.
  [naar artikel]
 39. Stromae vertelt in interview met VTM NIEUWS over het vaderschap: “Ik zit met mijn handen veel in de ‘kaka’” (04/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Multitude’, het nieuwe album van Stromae (36), is uit. De nieuwe plaat van de zanger bevat nummers over verdriet, zoals ‘L’Enfer’, waarin hij zingt over zijn duistere gedachten. Maar er zijn ook vrolijke nummers zoals ‘Santé’ of ‘C’est que du bonheur’, dat over de geneugten van het vaderschap gaat. Stromae en zijn echtgenote Coralie Barbier hebben namelijk ook een zoontje.
  [naar artikel]
 40. Dina Tersago bouwt eigen poolhouse: “We moesten ‘s nachts staan pompen om de kelder droog te krijgen” (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ze presenteerde al de woon- en verbouwprogramma’s ‘Huis gemaakt’ en ‘Blind gekocht’, maar Dina Tersago (43) kan ook zélf flink de handen uit de mouwen steken. Samen met haar man Wim liet ze in haar achtertuin eigenhandig een poolhouse verrijzen, toont ze aan Birgit Van Mol in de HLN Original ‘Het Vakantiehuis’. “We hebben er bloed, zweet en tranen in gestoken, maar ook onze ziel.”
  [naar artikel]
 41. Advocaten van Bart Vertenten en Mogi Bayat wraken KI in zaak ‘Propere Handen’ (27/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Frank Scheerlinck en Hans Rieder, twee advocaten in de zaak ‘Propere Handen’, vinden dat de rechters van de Antwerpse KI niet objectief kunnen oordelen in de zaak ‘Propere Handen’. Ze hebben de KI daarom gewraakt.
  [naar artikel]
 42. Snoepreisje voor 20 influencers naar Turkije draait uit op nachtmerrie (09/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Als iets er té mooi uitziet om waar te zijn, dan is het dat helaas vaak ook. Een groep van 20 ‘social media influencers’ kan ervan meespreken. Een...
  [naar artikel]
 43. Nieuwe wetten in China: influencers moeten kwalificatie hebben om over “belangrijke onderwerpen” te mogen spreken (23/06/2022 - Express)
  China heeft een reeks nieuwe geboden en verboden in wetten gegoten die gelden voor influencers, of “internetankers” zoals China ze noemt. De nieuwe regels vereisen onder meer dat influencers die advies geven over geneeskunde of financiën eerst moeten aantonen dat zij daartoe bevoegd zijn. De regels vereisen van influencers ook expertise over welke politieke standpunten […]
  [naar artikel]
 44. Dina Tersago toont haar zelfgebouwde poolhouse: “‘s Nachts staan pompen om de kelder droog te krijgen” (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ze presenteerde al de woon- en verbouwprogramma’s ‘Huis gemaakt’ en ‘Blind gekocht’, maar Dina Tersago (43) kan ook zélf flink de handen uit de mouwen steken. Samen met haar man Wim liet ze in haar achtertuin eigenhandig een poolhouse verrijzen, toont ze aan Birgit Van Mol in de HLN Original ‘Het Vakantiehuis’. “We hebben er bloed, zweet en tranen in gestoken, maar ook onze ziel.”
  [naar artikel]
 45. ‘Wie voorzichtig spaarde en de regels volgde, is nu het slachtoffer’: 7 verhalen van dit weekend die u gelezen moet hebben (15/11/2021 - De Morgen)
  We hebben zeven De Morgen-verhalen uitgekozen die u na afgelopen weekend kan lezen.
  [naar artikel]
 46. ‘Ongezien hoge’ PFOS-waarden in bloed van buren 3M (04/08/2021 - De Morgen)
  Tien mensen die vlak bij de fabriek 3M wonen hebben te hoge gehaltes PFOS in hun bloed. Dat tonen analyses door de Nederlandse expert Jacob de Boer (Vrije Universiteit Amsterdam) in opdracht van burgervereniging Grondrecht. ‘De overheid moet ingrijpen.’
  [naar artikel]
 47. Seks, drugs en extreemrechts bij de rijkswacht: 11 nieuwe Humo-verhalen (17/01/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 48. Zwijndrecht uit bezorgdheid na hoge PFOS-waarde in bloed: ‘Onze gezondheid is belangrijker dan de industrie’ (04/08/2021 - De Morgen)
  Een onderzoek waaruit blijkt dat tien omwonenden van de Zwijndrechtse fabriek 3M uitzonderlijk hoge PFOS-waarden in hun bloed hebben, zet kwaad bloed bij lokale bewoners. Terwijl politici verder onderzoek afwachten, eisen burgers duidelijkheid: ‘Onze gezondheid is belangrijker dan de industrie.’
  [naar artikel]
 49. ‘Ik geraakte weg, maar mijn broek was al open en hij had me overal betast’: 7 verhalen van dit weekend die u gelezen moet hebben (08/11/2021 - De Morgen)
  We hebben zeven De Morgen-verhalen uitgekozen die u na afgelopen weekend kan lezen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy