De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Duitsland onderzoekt of PayPal de concurrentiewetgeving respecteert

Express

24/01/2023 - 10:51

Het Bundeskartellamt, het Federale Kartelbureau, inspecteert of betaalreus PayPal wel volgens de regels speelt in Duitsland. Het bedrijf zou handelaars een verbod opleggen om hun goederen of diensten goedkoper aan te bieden bij een andere betaalmethode. In het nieuws: Het kartelbureau is een procedure gestart tegen PayPal omwille van praktijken die concurrenten mogelijks uitsluiten en […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Duits onderzoek naar PayPal vanwege dominante marktpositie (23/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Duitse mededingingsautoriteit is een onderzoek gestart naar PayPal, de grootste onlinebetaaldienst in het land. Het Bundeskartellamt verdenkt de Amerikaanse aanbieder ervan een te dominante marktpositie in te nemen door zakelijke gebruikers beperkende regels op te leggen. Zo zou PayPal verkopers verbieden om concurrerende betaalmogelijkheden tegen een lagere prijs aan te bieden dan die van PayPal.
  [naar artikel]
 2. PayPal rekent kosten aan voor inactieve rekening (12/12/2020 - De Tijd)
  04:30 Beschikt u over een PayPal-rekening? Let dan op voor inactiviteitskosten die PayPal vanaf 4 januari 2021 kan aanrekenen.
  [naar artikel]
 3. Betalen met PayPal wordt minder interessant eind deze maand (15/11/2022 - Express)
  Wie online winkelt, kan een beroep doen op verschillende betaaloplossingen, waaronder PayPal. Die betaaldienst schrapt eind deze maand de terugbetaling van de verzendingskosten van een retour. De consumentenorganisatie Test-Aankoop merkt op dat PayPal daardoor een belangrijke troef ten opzichte van andere betaalmiddelen verliest. In het nieuws: op 27 november stopt PayPal met de terugbetaling van […]
  [naar artikel]
 4. Prille techromance: PayPal heeft interesse in Pinterest (23/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Prille techromance: PayPal heeft interesse in Pinterest Betalingsbedrijf PayPal overweegt uit te breiden naar sociale media met een overname van Pinterest; een platform dat dienst doet als digitaal prikbord voor afbeeldingen. Pinterest heeft een marktwaarde van zo’n 38 miljard dollar, PayPal is dan weer 282 miljard dollar waard. Het in San Jose, Californië gevestigde PayPal heeft onlangs Pinterest benaderd over een mogelijke […] Lees dit artikel: Prille techromance: PayPal heeft interesse in Pinterest
  [naar artikel]
 5. PayPal verliest vandaag een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart? (27/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het betaalplatform PayPal stopt vanaf vandaag met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
  [naar artikel]
 6. PayPal-gebruikers kunnen binnenkort crypto opnemen in externe portemonnees (27/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: PayPal-gebruikers kunnen binnenkort crypto opnemen in externe portemonnees Online betaalsysteem PayPal zal het mogelijk maken dat gebruikers cryptocurrencies naar andere portefeuilles sturen. Nu moet een PayPal-gebruiker nog cryptomunten op het platform te houden, of omzetten in fiatvaluta’s voor opname.  De aankondiging werd verslagen door persbureau Reuters. Noch Reuters, noch PayPal heeft echter gespecificeerd wanneer de crypto-opnamefunctie zou worden ondersteund.  Zeven maanden nadat PayPal voor het […] Lees dit artikel: PayPal-gebruikers kunnen binnenkort crypto opnemen in externe portemonnees
  [naar artikel]
 7. PayPal maakt versturen van crypto makkelijker (07/06/2022 - Express)
  Betaaldienst PayPal lanceert in de VS enkele nieuwe diensten die de circulatie van cryptomunten waaronder Bitcoin fors kan verhogen. Het gaat om drie nieuwe toepassingen voor de munten Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin, die de PayPal-klanten “flexibiliteit bieden om hun crypto-activa buiten en binnen het platform te verplaatsen”: cryptomunten naar de PayPal-portefeuille overbrengen crypto […]
  [naar artikel]
 8. Dit zijn de voor- en nadelen van betalen met PayPal (18/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Je hebt PayPal tijdens het online shoppen zeker al tussen de betaalopties zien staan. Ben je nog niet zo bekend met deze betaalmethode? We vertellen je hoe PayPal werkt en wat de voor- en nadelen ervan zijn.
  [naar artikel]
 9. PayPal laat Amerikanen beleggen in cryptomunten via dochteronderneming (21/04/2021 - Express)
  Amerikaanse beleggers kunnen voortaan een beroep doen op Venmo, een dochteronderneming van PayPal, om bepaalde cryptomunten te kopen of te verkopen. PayPal steekt het niet onder stoelen of banken dat het potentieel ziet in de cryptomunten. Zo is het sinds vorige maand mogelijk om met behulp van de betaalverwerker te betalen in cryptomunten. Wanneer gebruikers […] Lees dit artikel: PayPal laat Amerikanen beleggen in cryptomunten via dochteronderneming
  [naar artikel]
 10. Betalingsbedrijf PayPal schrapt 2000 banen om kosten te besparen (31/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse betalingsbedrijf PayPal gaat wereldwijd ongeveer 2000 voltijdbanen schrappen om kosten te besparen. Dat komt neer op circa 7 procent van het personeelsbestand van PayPal.
  [naar artikel]
 11. PayPal trekt handen af van Facebooks libra (05/10/2019 - De Morgen)
  Betalingsbedrijf PayPal stapt uit het libra-project van Facebook. Dat maakte de onderneming gisteren bekend nadat een dag eerder al geruchten daarover naar buiten waren gekomen. PayPal was een van de financiële bedrijven die lid waren van de Libra Association die de digitale munteenheid van Facebook ontwikkelt.
  [naar artikel]
 12. “Corona heeft PayPal drie jaar vooruitgestuwd” (10/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Corona heeft PayPal drie jaar vooruitgestuwd” PayPal is als een van dé winnaars uit de coronacrisis gekomen. Met de recent gelanceerde app hoopt de betaaldienst een nog prominentere plek in het dagelijkse leven van zijn gebruikers te veroveren. Een gesprek met Joachim Goyvaerts, directeur PayPal Benelux en Ierland, over QR-codes, Bitcoin en onze nieuwe betaalgewoonten. Een op de drie Belgische online […] Lees dit artikel: “Corona heeft PayPal drie jaar vooruitgestuwd”
  [naar artikel]
 13. PayPal en Facebook meest ‘verdachte’ merken bij phishing (24/02/2020 - Express)
  Krijgt u een mailtje van Facebook of PayPal dat om uw persoonlijke gegevens vraagt, dan doet u best een dubbelcheck. Die twee merken staan namelijk bovenaan in de lijst ‘populaire’ merken voor phishers. Dat u nooit uw paswoord of uw bankrekeningnummer moet doormailen, dat weet u wellicht. Maar een mailtje van een bank, PayPal of […] The post PayPal en Facebook meest ‘verdachte’ merken bij phishing appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 14. PayPal trekt handen af van Facebooks libra (06/10/2019 - Metro)
  Betalingsbedrijf PayPal stapt uit het libra-project van Facebook. Dat maakte de onderneming vrijdag bekend nadat een dag eerder al geruchten daarover naar buiten waren gekomen. PayPal was een van de financiële bedrijven die lid waren van de Libra Association die de digitale munteenheid van Facebook ontwikkelt. PayPal zegt nog altijd achter de doelen van libra te staan. Ook laat het bedrijf weten open te staan voor een samenwerking in de toekomst. De Britse zakenkrant Financial Times meldde eerder deze week dat behalve PayPal ook Mastercard en Visa zorgen hebben over hun deelname aan libra. De aandacht van toezichthouders voor de cryptomunt zou hen zorgen baren. Bovendien zou Facebook te weinig doen om witwassen via libra te voorkomen. Bron: Belga   Het bericht PayPal trekt handen af van Facebooks libra verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Bitcoin op PayPal? Vacatures hinten op integratie van cryptocurrency (23/06/2020 - Express)
  PayPal is op zoek naar blockchain- en cryptocurrency-ingenieurs. Dat zou erop kunnen wijzen dat het betaalsysteem zich klaarzet voor cryptocurrency.... The post Bitcoin op PayPal? Vacatures hinten op integratie van cryptocurrency appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. België mag Afghaans gezin niet naar Duitsland uitwijzen (30/12/2016 - De Standaard)
  Een opmerkelijk arrest stelt dat ons land een Afghaanse familie niet naar Duitsland mag uitwijzen, ook al vroeg ze daar eerst asiel aan. Respecteert Duitsland de mensenrechten dan niet?
  [naar artikel]
 17. PayPal lonkt naar Pinterest (20/10/2021 - De Tijd)
  20:40 De betaalspecialist PayPal wil het sociaal netwerk Pinterest, bekend als fotoprikbord, overnemen. Dat zeggen ingewijden.
  [naar artikel]
 18. PayPal laat Britse klanten ook in cryptomunten beleggen (23/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: PayPal laat Britse klanten ook in cryptomunten beleggen De Amerikaanse betaalgigant Paypal gaat zijn klanten in het Verenigd Koninkrijk de mogelijkheid bieden om met digitale munten te kopen of te verkopen, of ze te verzamelen. Die mogelijkheid bestond al in de Verenigde Staten, maar wordt nu voor het eerst uitgebreid naar een ander land. Vier soorten van cryptomunten worden verhandelbaar op het platform […] Lees dit artikel: PayPal laat Britse klanten ook in cryptomunten beleggen
  [naar artikel]
 19. PayPal schrapt abonnementen Dries Van Langenhove (31/12/2021 - Express)
  De betaaldienst Paypal heeft alle abonnementen van “Kies Dries”, de onlineclub van Dries Van Langenhove, geannuleerd. Dat maakte de oprichter van de ultrarechtse jongerenbeweging Schild & Vrienden zelf bekend via sociale media. Volgens het Kamerlid, verkozen op een lijst van Vlaams Belang, geeft PayPal als reden aan dat de video’s op de website “haat en […]
  [naar artikel]
 20. PayPal lanceert contactloos betalen met QR-codes (19/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  PayPal heeft een nieuwe app-functie geïntroduceerd die veilige fysieke betalingen mogelijk moet maken binnen maatregelen voor social distancing....
  [naar artikel]
 21. PayPal trekt handen af van Facebooks libra (04/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Betalingsbedrijf PayPal stapt uit het libra-project van Facebook. Dat maakte de onderneming vrijdag bekend nadat een dag eerder al geruchten...
  [naar artikel]
 22. PayPal werpt zich met Zweedse overname op fysieke betalingen (18/05/2018 - De Tijd)
  10:31 De Amerikaanse specialist in onlinebetaaldiensten koopt de Europese marktleider in mobiele betalingen met bankkaart. PayPal gaat zo de strijd met Square aan.
  [naar artikel]
 23. Online shoppers stuwen PayPal naar winst van 1 miljard dollar (03/11/2020 - Express)
  Het Amerikaanse betalingsbedrijf PayPal heeft er opnieuw een uitstekend kwartaal opzitten, met dank aan alle shoppers die door de coronamaatregelen... The post Online shoppers stuwen PayPal naar winst van 1 miljard dollar appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. Ex-CEO PayPal: "Bitcoin is de grootste oplichterij in de geschiedenis" (25/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig CEO van PayPal, Bill Harris, schuwt de straffe taal niet in een opiniestuk op Recode over bitcoins. Hij noemt de cryptomunt onomwonden...
  [naar artikel]
 25. PayPal-oprichter: 'Opa Buffett en co. houden bitcoinrevolutie tegen' (08/04/2022 - De Tijd)
  09:37 De 'financiële gerontocratie' verhindert de explosie van de bitcoinkoers. Dat vindt Peter Thiel, de medeoprichter van PayPal. Hij haalde op een conferentie uit naar de steenrijke Warren Buffett, die ...
  [naar artikel]
 26. PayPal kent beste kwartaal ooit door coronashoppers (29/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Betalingsbedrijf PayPal deed afgelopen kwartaal goede zaken omdat mensen vanwege de coronapandemie veel meer digitale betalingen deden. Er werd ook...
  [naar artikel]
 27. PayPal onderuit na zwakste groei in twee jaar (02/02/2022 - De Tijd)
  16:09 PayPal krijgt op zijn donder op Wall Street omdat de Amerikaanse specialist in onlinebetalingen in de laatste drie maanden van vorig jaar minder hard is gegroeid.
  [naar artikel]
 28. PayPal brengt creditcard uit (30/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Internetbetaalbedrijf PayPal brengt in de Verenigde Staten een plastic creditcard uit. Amerikaanse klanten van de onderneming, die groot werd met
  [naar artikel]
 29. Cathie Wood dumpt aandeel PayPal ten gunste van cryptovriendelijke Cash App; techbelegger ziet koers Bitcoin nog steeds naar 1 miljoen dollar klimmen (11/04/2022 - Express)
  Cathie Wood, oprichter en CEO van tech-beleggingsbedrijf Ark Invest, heeft alle belangen van haar firma in betaaldienst PayPal gedumpt. De mediagenieke belegger zei meer vertrouwen te hebben in de langetermijngroei van de mobiele betalingsservice Cash App, die werd ontwikkeld door Jack Dorsey’s blockchaintechbedrijf Block. Wood is van mening dat Venmo, de app van PayPal die […]
  [naar artikel]
 30. PayPal-voorzitter nieuwe topman van Yahoo! (12/04/2019 - De Morgen)
  Het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo! heeft een nieuwe CEO gevonden. Scott Thompson, bekend van PayPal zal de ontslagen Carol Bartz opvolgen.
  [naar artikel]
 31. PayPal gaat verzekeringen verkopen aan handelaars (02/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De online betaaldienst PayPal gaat kleine bedrijven die zijn platform gebruiken, verzekeringen aanbieden. Daarvoor werkt het bedrijf samen met verzekeraar Aon.
  [naar artikel]
 32. PayPal stapt in crypto en maakt betalen met bitcoin mogelijk vanaf 2021 (22/10/2020 - Express)
  De betaaldienst PayPal lanceert een offensief in cryptomunten. Het wordt voor Amerikaanse klanten mogelijk om bitcoin en ethereum in de... The post PayPal stapt in crypto en maakt betalen met bitcoin mogelijk vanaf 2021 appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 33. Aandelen van PayPal al gezakt met 25 procent (02/02/2022 - Express)
  De aandelen van het Amerikaanse betaalplatform PayPal zijn momenteel in vrije val. Nu al kan een daling van 25 procent worden waargenomen. De oorzaak ligt volgens CEO Dan Schulman bij de inflatie. Dit bericht wordt verder aangevuld.
  [naar artikel]
 34. Bancontact, kredietkaart of PayPal: welke betaalmethode is het voordeligst? (20/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wie geregeld iets online koopt, heeft het vast al gezien. Vaak heb je de keuze tussen een betaling met Bancontact, met een kredietkaart of met een alternatief zoals PayPal. Wat kies je dan het best? Spaargids.be zoekt het uit.
  [naar artikel]
 35. Betaal je best met Bancontact, kredietkaart of PayPal? Hier schuilen de verschillen (20/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wie geregeld iets online koopt, heeft het vast al gezien. Vaak heb je de keuze tussen een betaling met Bancontact, met een kredietkaart of met een alternatief zoals PayPal. Wat kies je dan het best? Spaargids.be zoekt het uit.
  [naar artikel]
 36. Ook PayPal zet activiteiten stop in Rusland (05/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De online betaaldienst PayPal zet z'n activiteiten in Rusland voorlopig stop. Woensdag had het bedrijf al beslist om geen nieuwe Russische gebruikers meer toe te laten.
  [naar artikel]
 37. Grote vis eet kleine: PayPal neemt Japanse fintechonderneming Paidy over voor 2,7 miljard dollar (08/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Grote vis eet kleine: PayPal neemt Japanse fintechonderneming Paidy over voor 2,7 miljard dollar Het online betaalbedrijf PayPal, gevestigd in de VS, is overeengekomen om het Japanse Paidy over te nemen voor 300 miljard yen (2,7 miljard dollar). Betaaldienstengroep Paidy maakt het voor handelaars mogelijk om hun klanten pas na levering te laten afrekenen. De deal, dinsdag laat aangekondigd en voornamelijk in contanten betaald, “vergroot PayPals invloed in de […] Lees dit artikel: Grote vis eet kleine: PayPal neemt Japanse fintechonderneming Paidy over voor 2,7 miljard dollar
  [naar artikel]
 38. PayPal wil een virtuele portefeuille worden (09/04/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse betalingsoperator PayPal wil zijn actieterrein van het internet uitbreiden naar de fysieke wereld. De ambities zijn groot: het bedrijf wil niet alleen concurreren met bestaande betalingsmodaliteiten als debet- en kredietkaarten, maar wil op termijn ook de lederen portefeuille in uw tas of broekzak overbodig maken.
  [naar artikel]
 39. eBay gooit PayPal buiten (01/02/2018 - De Tijd)
  08:48 eBay gaat voor de verwerking van betalingen in zee met het Nederlandse Adyen, en gooit Paypal (dat eerder nog deel uitmaakte van eBay) buiten.
  [naar artikel]
 40. PayPal laat Britse klanten ook met cryptomunten betalen (23/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse betaalgigant Paypal gaat zijn klanten in het Verenigd Koninkrijk de mogelijkheid bieden om met digitale munten te kopen of te verkopen, of ze te verzamelen. Die mogelijkheid bestond al in de Verenigde Staten, maar wordt nu voor het eerst uitgebreid naar een ander land.
  [naar artikel]
 41. Veilingsite eBay ruilt PayPal in voor Nederlandse concurrent (01/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Nederlandse betalingsbedrijf Adyen gaat het betalingsverkeer verwerken van het Amerikaanse internetbedrijf eBay. Adyen zal geleidelijk de transacties overnemen van concurrent PayPal, waar kopers zeker nog tot juli 2023 terechtkunnen, meldt eBay.
  [naar artikel]
 42. Virtuele concurrentie (07/12/2020 - De Tijd)
  13:31 Ambtenaren van het Amerikaanse ministerie van Justitie maken in een virtuele realiteit jacht op overtredingen van de concurrentiewetgeving.
  [naar artikel]
 43. Hoe Duitsland afscheid neemt van de heilige moedercultus, een erfenis van Hitler (10/02/2022 - De Morgen)
  In haar afscheidsstuk als correspondent in Berlijn, onderzoekt redacteur Sterre Lindhout de moederschapscultuur in het behoudende Duitsland. Langzaam neemt het land afscheid van de moedercultus die Hitler in nazi-Duitsland creëerde.
  [naar artikel]
 44. PayPal laat voortaan betaling met bitcoin toe (21/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  PayPal-klanten kunnen voortaan via het platform ook betalen met bitcoin en andere virtuele munten. Dat meldt het online betalingssysteem vandaag. Dat nieuws stuwde de waarde van bitcoin vandaag stevige de hoogte in. De munt was aan het einde van de middag 12.854 dollar waard, waarmee het zijn hoogste stand sinds juli 2019 bereikte.
  [naar artikel]
 45. Betaalplatform PayPal maakt slechte beurt: "Ik moest uiteindelijk mijn zichtrekening blokkeren nadat mijn account was gehackt" (12/01/2021 - VRT NWS)
  Bij “De inspecteur” op Radio 2 komen de voorbije maanden opmerkelijk meer klachten binnen over het online betaalplatform PayPal. Het Amerikaanse bedrijf, met een zetel in Luxemburg, blijkt erg moeilijk bereikbaar wanneer gebruikers een probleem willen aankaarten.
  [naar artikel]
 46. VISA en PayPal doen mee aan Facebook-munt: ‘Dit zou weleens de doorbraak van de cryptomunt kunnen worden’ (16/06/2019 - De Morgen)
  Via gelekte informatie in de Amerikaanse pers worden de contouren van de munt die Facebook volgende week voorstelt stilaan duidelijk. Ook bedrijven als VISA, Mastercard en PayPal zullen er mee instappen. Maar zijn die betaalgiganten geen concurrenten voor zo’n nieuwe munt?
  [naar artikel]
 47. Crisis Catalonië: Rajoy roept separatisten op een leider te kiezen “die de wet respecteert” (04/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Spaanse premier Mariano Rajoy heeft zondag de onafhankelijkheidsgezinde Catalanen opgeroepen, een kandidaat om de regio te leiden aan te duiden die, in tegenstelling tot de verkozen Carles Puigdemont, “de wet respecteert”.
  [naar artikel]
 48. Ook online giften zoals met PayPal kunnen nu ingebracht worden voor belastingvermindering (05/09/2019 - VRT NWS)
  Wie minstens 40 euro schenkt aan een erkend goed doel, heeft recht op een belastingvermindering van 45 procent van het bedrag. Dat principe geldt voortaan ook voor giften die via een online betaalplatform zoals PayPal worden uitgevoerd, zo kondigt minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD) aan.
  [naar artikel]
 49. Franse luxehuizen sluiten winkels in Rusland, ook PayPal en Samsung schorten er hun activiteiten op (05/03/2022 - Express)
  Nadat de gewone Russen eerder deze week winkelketens als H&M en Ikea zagen sluiten, wordt nu ook de rijkste klasse getroffen via de sluiting van de Franse luxeboetieks. Ook PayPal en Samsung voegen zich bij de lijst van topbedrijven die hun Russische activiteiten stilleggen. LVMH, de moedergroep van onder meer Louis Vuitton, Christian Dior en […]
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy