De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

M&M’s zwicht na conservatieve druk: ‘woke’ snoepjes geschrapt in reclamespots

De Morgen

24/01/2023 - 11:54


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ‘Woke’ M&M’s worden in reclamespots vervangen door actrice na conservatieve kritiek in de VS (24/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 2. M&M’s blijken ‘te woke’ voor de Verenigde Staten: vrouwelijke, lesbische en ‘obese’ snoepjes verdwijnen uit reclamespotjes (24/01/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 3. “Te woke”: M&M’s doet ‘levende’ chocolaatjes in de ban na rel in VS (23/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  M&M’s stopt met de geanimeerde chocolaatjes uit zijn televisiereclames vanwege de ophef die er in de Verenigde Staten is ontstaan over de figuurtjes. Met name de rechtse nieuws- en opiniezender Fox News noemde het werk ‘woke’. De zaak begon met de lancering van ‘Purple’ (paars). Het ging om het derde vrouwelijke karakter, na ‘Green’ en ‘Brown’. Ze stond volgens M&M’s voor “aanvaarding en inclusie”.
  [naar artikel]
 4. Controverse rond ‘woke’ nieuw broekpak Minnie Mouse (28/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Disney ligt onder vuur nadat het de nieuwe, ‘woke’, look van Minnie Mouse onthulde. Het geliefd personage onderging voor het 30-jarig bestaan van Disneyland Parijs een hele make-over waarbij ze een blauw broekpak kreeg, exclusief ontworpen door Stella McCartney. Maar daar zijn heel wat fans niet mee opgezet: “De ‘woke’-maatschappij verpest echt alles.”
  [naar artikel]
 5. Druk, druk, druk: deze workshop focust op niets doen (25/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Geen tijd’, ‘te druk’, ‘nu niet’, ‘later misschien’. We lopen onszelf voorbij en dat lijkt haast de norm te zijn vandaag de dag. Het aantal...
  [naar artikel]
 6. Hoe ‘woke’ zijn onze universiteiten nu echt? (27/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “De academische vrijheid staat onder druk.” Dat meldde rector Luc Sels bij de start van het nieuwe jaar. “‘Woke’ heeft een activistische, militante kant gekregen waar ik me heel erg ongemakkelijk bij voel.” Is dat slechts een aanvoelen, of bestaan daar ook cijfers rond? Jazeker. Wij neusden in vakken en peilingen. Dit zijn onze bevindingen.
  [naar artikel]
 7. Minister Dalle (CD&V) deelt tik uit aan N-VA-voorzitter De Wever na heisa rond ‘woke’ foto’s: “Reactie op woke wordt gevaarlijker dan het fenomeen zelf” (21/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Het is niet aan politici om zich te gaan mengen in de inrichting van een theater”, dat schrijft Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) in een opiniestuk over de heisa rond de ‘woke’ portretten in Antwerpen. Dalle geeft ook de burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) een sneer, die begin deze maand nog een boek over woke uitbracht. “Ik wacht nog altijd op het eerste voorbeeld van hoe onze vrijheden worden ingeperkt omdat we iets niet meer ‘mogen’ zeggen.”
  [naar artikel]
 8. Republikeinse kruistocht tegen 'woke kapitalisme' zet bedrijfswereld klem (09/03/2023 - De Tijd)
  16:14 Republikeinse politici in de VS hebben een nieuwe favoriete boksbal: ‘woke’ bedrijven die onder druk van duurzaam beleggen een progressieve agenda omarmen. De bedrijfswereld wordt zo mee in de cultuur...
  [naar artikel]
 9. INTERVIEW. Jeugdauteur Marc de Bel over het ‘cancellen’ van Roald Dahl en schrijver zijn in een woke-maatschappij: “Sommigen vonden een tongzoen in een kinderboek al pornografie” (20/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Nee, Marc de Bel (68) is niet anti-woke; hij heeft zelfs al een woke-versie geschreven bij een verhaal dat dit najaar verschijnt. “Ik heb alles omgedraaid en dan vraag je je echt af: hoe los ik dát nu op?” Maar onze bekendste jeugdschrijver is niét akkoord met het ‘cancellen’ van zijn illustere collega Roald Dahl. “Dit is censuur. Punt. Roald Dahl moet zich nu duizend keer omdraaien in zijn graf.” Hij wéét trouwens hoe het voelt, om woorden met dikke, zwarte stift in zijn boek geschrapt te zien.
  [naar artikel]
 10. Groep academici lanceert meldpunt voor ‘woke-incidenten’ (26/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Enkele academici hebben een meldpunt opgericht voor ‘woke-incidenten’. Het collectief, genaamd Hypatia, omschrijft zich als een groep academici “die bezorgd is over de bedreiging van de academische vrijheid en de vrijheid van meningsuiting door het woke-activisme en de cancelcultuur”.
  [naar artikel]
 11. ‘Over woke’ gaat niet over coke (08/03/2023 - De Wereld Morgen)
  Het aantal bekende Vlamingen dat zich in de aandacht wurmt om hun beklag over woke te doen is nauwelijks nog bij te houden. Gert Verhulst, een steenrijke televisiemaker die zich in zijn eigen programma, in prime time, beklaagt dat hij niets meer mag zeggen tot Marijn - Boma - Devalck die het hoofd schudt omdat hij het n-woord niet meer mag gebruiken, de horror. Ook born again Vlaams nationalist Mark Elchardus deed zijn duit in het zakje in zijn nieuwe boek en schaart zich achter de pasgeboren kliklijn ‘Hypatia’ om woke incidenten aan hogescholen en universiteiten te melden, om zo de vrije meningsuiting te beschermen, o ironie. The post ‘Over woke’ gaat niet over coke appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 12. Minister Dalle uit kritiek op ‘woke’-discours van burgemeester De Wever: “De reactie erop is veel gevaarlijker dan het fenomeen zelf” (21/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) heeft het in een open brief in De Morgen over de strijd tegen ‘woke’ die Antwerps burgemeester Bart De Wever voert, en die tot uiting kwam in de rel rond de foto’s van Mous Lamrabat in de Arenbergschouwburg. Volgens Dalle is het met die woke-beweging “een stuk minder dramatisch gesteld dan De Wever pretendeert” en vormt eerder de tegenreactie een gevaar.
  [naar artikel]
 13. ‘Waar stopt deze inmenging?’: rel rond foto’s in Arenberg zet ‘woke’-discussie in Antwerpen op scherp (16/03/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 14. Schrijfster Lize Spit: ‘Ik voel angst opkomen als ik het woord ‘woke’ nog maar hoor. Het is gekaapt, uitgehold’’ (05/03/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 15. Vlaams minister Dalle (CD&V) kritisch voor De Wever (N-VA) na woke-rel met foto’s in Antwerpen: “Niet woke, maar wel antiwoke bedreigt onze vrijheden” (21/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Het is niet aan politici om zich te gaan mengen in de inrichting van een theater”, dat schrijft Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) in een opiniestuk over de heisa rond de ‘woke’ portretten in Antwerpen. Dalle geeft ook de burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) een sneer, die begin deze maand nog een boek over woke uitbracht. “Ik wacht nog altijd op het eerste voorbeeld van hoe onze vrijheden worden ingeperkt omdat we iets niet meer ‘mogen’ zeggen.”
  [naar artikel]
 16. ‘Messia’ van Dimitri Leue & Jennifer Heylen in haar theaterdebuut: woke met een filosofisch randje (08/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Is woke een verzadigde discussie? Dimitri Leue (48) en Jennifer Heylen (31) tillen het debat in ‘Messia’ naar een filosofisch niveau. Voor Heylen is het, tussen de lachsalvo’s van ‘De allerslimste mens’ door, haar theaterdebuut. Voor Leue het bewijs dat hij op en naast de scène een sterke pen heeft.
  [naar artikel]
 17. Hoe woke moeten we zijn? Documentaire ‘Future Shocked’ gaat op zoek naar antwoorden (11/10/2021 - De Morgen)
  Hoe woke moeten we zijn? Vraagt u zich af wat u tegenwoordig nog mag doen of zeggen, als het gaat over thema’s als gender, ras en klimaat? En wil u ook wel eens weten waaróm u zich dat vandaag eigenlijk moet afvragen? De documentaire ‘Future Shocked’ probeert een antwoord te bieden.
  [naar artikel]
 18. Heusdenaar (31) krijgt 200 uur werkstraf voor dealen van cannabis en ‘snoepjes’ XTC aan minderjarigen (09/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Een 31-jarige Heusdenaar is donderdag in Hasselt veroordeeld voor het dealen van drugs. Tot zijn cliënteel behoorden ook drie minderjarigen. De dertiger verkocht cannabis en ‘snoepjes’ wat XTC bleek te zijn.
  [naar artikel]
 19. Telenet doorbreekt stilte na woke-debat in ‘De tafel van vier’: “Wat er daar gebeurd is, is gewoon verkeerd” (13/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De lancering van Gert Verhulsts nieuwe talkshow ‘De tafel van vier’ bracht al heel wat teweeg. Meteen al na de eerste aflevering ontstond er controverse omdat het n-woord meerdere keren gebruikt werd tijdens een discussie over de ‘woke-cultuur’. Na verontschuldigingen van de gastheer en een reactie van SBS Belgium, laat nu ook Telenet van zich horen op LinkedIn. “Vreselijk dat dit vandaag nog kon gebeuren", klinkt het.
  [naar artikel]
 20. “Met de grootste Antwerpenaren doe je niet wat je wil”: burgemeester Bart De Wever over woke-rel in Arenbergschouwburg (16/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Veel drukte om niets”, zo reageert Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) op de woke-rel met foto’s van de gerenommeerde fotograaf Mous Lamrabat in de Arenbergschouwburg. Zijn boek ‘Over woke’ is nog maar verschenen of De Wever moet al een brandje blussen in zijn stad. Maar de foto’s waar alles om draait, hangen er al sinds november. Waarom dan nu pas al die heisa?
  [naar artikel]
 21. Hoe gevaarlijk is woke? (02/10/2021 - De Tijd)
  02:00 Als een sissend vuurtje, met af en toe een steekvlam, woekert het ‘woke-debat’ op sociale media. Bij de opening van het academiejaar waarschuwde Luc Sels, de rector van de KU Leuven, voor activistisch...
  [naar artikel]
 22. ‘Woke wordt vooral gebruikt als een scheldwoord’: Sibo Kanobana en Dyab Abou Jahjah in debat (25/09/2021 - De Morgen)
  Het woord spookt door vele debatten: woke. Maar wat betekent het? Wie is het en wie niet? Academicus Sibo Kanobana en opiniemaker Dyab Abou Jahjah steken de koppen bij elkaar. ‘Met dit gesprek lopen we de sociale media achterna.’
  [naar artikel]
 23. COLUMN. “Als een vrouw niet langer ‘wijf’ noemen een voorbeeld van woke is, dan lijkt woke mij een goede evolutie” (16/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  De eigenzinnige kijk van columnist Noël Slangen op de actualiteit.
  [naar artikel]
 24. Gert Verhulst excuseert zich na discussie in ‘De tafel van vier’: ‘We hebben mensen gekwetst’ (06/09/2022 - De Standaard)
  Na een verhit debat over ‘woke’ in het nieuwe Play4-programma De tafel van vier kwam heel wat reactie.
  [naar artikel]
 25. ‘Vandaag inside’ stopt ermee na controverse rond Johan Derksen: ‘Woke cultuur is tegen ons’ (29/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 26. Felle kritiek op beslissing om ‘woke’ schilderijen te vervangen in de Arenberg: ‘We moeten de geschiedenis niet herschrijven’ (16/03/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 27. Felle kritiek op beslissing om ‘woke’ foto's te vervangen in de Arenberg: ‘We moeten de geschiedenis niet herschrijven’ (16/03/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 28. ‘Thuis’-acteur Lennart Lemmens regisseert voormalig tv-lief in zijn eerste kortfilm (20/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Lennart Lemmens (26), die we vooral kennen als Stan uit ‘Thuis’, is naast acteur ook regisseur. Nadat hij eerder al videoclips en reclamespots regisseerde, waaronder voor de Eén-reeks zelf, heeft hij nu net ook zijn eerste kortfilm ingeblikt: ‘Please tell me you’re fine’. En daarin speelt zijn ex-televisielief, Mathieu ‘Joren’ Carpentier de hoofdrol.
  [naar artikel]
 29. Eerste afleveringen ‘Sex and the City’-reboot zijn ‘erg woke’ (10/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf vandaag kan je de nieuwe vervolgserie van ‘Sex and the City’, ‘And Just Like That’, op Streamz bekijken. In Amerika gingen de afleveringen 24 uur vroeger in première en konden de fans al zien hoe het vertrek van Samantha (Kim Cattrall) werd opgevangen en hoe kritiek op de vorige reeks wordt gepareerd. Al liggen de goede bedoelingen er soms wel iets té dik op.
  [naar artikel]
 30. Johan Derksen stopt met ‘Vandaag inside’, maar verontschuldigingen komen er niet: ‘Woke cultuur is tegen ons’ (29/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 31. Johan Derksen geeft ‘uitglijder’ toe, maar verontschuldigt zich niet: ‘Woke cultuur is groot en is tegen ons’ (28/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 32. Johan Derksen geeft ‘uitglijer’ toe, maar verontschuldigt zich niet: ‘Woke cultuur is groot en is tegen ons’ (28/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 33. Hoe protest tegen nieuwe wet “woke” Disney miljoenen dollars kan kosten (24/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het parlement van de Amerikaanse staat Florida heeft een wetsvoorstel goedgekeurd om de gunstige fiscale status voor het amusementspark Disney World in Florida op te heffen. Dat kan Disney miljoenen dollars kosten. Aanleiding is het verzet van Disney tegen de ‘Don’t say gay’-wet, mede gepromoot door de gouverneur van Florida. Hij vindt het protest van Disney te ‘woke’
  [naar artikel]
 34. Gert Verhulst na “uit de hand gelopen woke-discussie’ in ‘De tafel van vier’: “We hebben mensen gekwetst, en dat spijt ons” (06/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Of Marc-Marie Huijbregts de eerste aflevering van ‘De tafel van vier’ gezien heeft, vraagt Gert Verhulst dinsdagavond aan de hoofdgast van de talkshow. “Jawel, ik heb gisteren gekeken”, luidt het antwoord. Maar hij wil liever zelf even weten hoe het ging. Het is de aanzet tot excuses voor hoe de woke-discussie verliep.
  [naar artikel]
 35. Wiam: ‘In ‘De slimste mens’ heb ik niet gepraat over thema’s als woke. Ik ben niet altijd ‘de activiste’’ (22/10/2021 - De Morgen)
  Op de benedenverdieping van het DPG-gebouw lacht Wiam zich, ook al zijn de gespreksonderwerpen niet altijd makkelijk, een interview bij elkaar. Het belangrijkste probleem dat van tafel moet: de uitspraak van haar uit het Arabisch afkomstige roepnaam.
  [naar artikel]
 36. Proffen komen met meldpunt voor ‘woke-incidenten’: “Ik begrijp niet dat rector Van Goethem zijn mails ondertekent met ‘hij/hem’” (27/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Bent u professor en voelt u zich bedreigd door woke-activisme? Het valt voortaan te melden bij Hypatia, een initiatief van enkele academici die bezorgd zijn over vrije meningsuiting. “Of dit een potje armworstelen met de rectoren is? Neen, maar we willen wel knokken tegen de cancelcultuur.”
  [naar artikel]
 37. Gert Verhulst na “uit de hand gelopen woke-discussie’ in ‘De tafel van vier’: “We hebben mensen gekwetst, en dat spijt ons” (06/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Of Marc-Marie Huijbregts de eerste aflevering van ‘De tafel van vier’ gezien heeft, vraagt Gert Verhulst dinsdagavond aan de hoofdgast van de talkshow. “Jawel, ik heb gisteren gekeken”, luidt het antwoord. Maar hij wil liever zelf even weten van Verhulst hoe het ging. Het is de aanzet tot excuses voor hoe de woke-discussie verliep.
  [naar artikel]
 38. Xavier als Zwarte Piet of scènes met veroordeelde acteur: intussen al 19 afleveringen van ‘F.C. De Kampioenen’ geschrapt (27/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  VRT blijft rustig in het aanbod van ‘F.C. De Kampioenen’ schrappen. Nadat maandag bekend raakte dat er al zestien afleveringen op de schop moesten wegens ‘ongepast’ en ‘stereotiep’, zijn intussen nog drie afleveringen gesneuveld. Dat schrijft ‘Het Nieuwsblad’.
  [naar artikel]
 39. Zeg nooit meer dat je het druk hebt en andere essentiƫle tips om burn-out te voorkomen (06/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe vaak antwoord jij met ‘Goed, druk!’ of ‘Druk, druk druk!’ als iemand je vraagt hoe het met je gaat? Of hoe vaak krijg jij zelf dat antwoord?...
  [naar artikel]
 40. Roel Vanderstukken en Belinda Voorspoels geven ja-woord in ‘Familie’: “Maar trouwen in het echt hoeft voor mij niet” (31/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Net als een echt getrouwd koppel, kibbelen en bekvechten wij ook op de set.” Ondanks de vele donkere wolken boven de relatie van Benny en Samira in ‘Familie’, is hun geplande trouwfeest nu toch eindelijk daar. Een scène die niet evident te spelen is, geven Roel Vanderstukken en Belinda Voorspoels toe. In een dubbelinterview weiden ze uit over hun visie op het huwelijk, de racistische reacties op sociale media en hoe zij omgaan met de woke-cultuur. “Die woke jongeren maken zich soms druk om niets.”
  [naar artikel]
 41. Hoe ‘woke’ M&M’s in een cultuuroorlog zijn terechtgekomen en waarom ze zo snel terugkrabbelden (24/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 42. Burn-out voorkomen? Leg jezelf niet nog extra druk op (06/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe vaak antwoord jij met ‘Goed, druk!’ of ‘Druk, druk druk!’ als iemand je vraagt hoe het met je gaat? Of hoe vaak krijg jij zelf dat antwoord?...
  [naar artikel]
 43. Waarom werd ‘Batgirl’ geschrapt? ‘Studio’s zien superheldenfilms als product, niet als cinema’ (03/08/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 44. Het stopzetten van ‘woke’ M&M’s campagne blijkt niets meer dan een ordinaire mediastunt (27/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 45. Gert Verhulst excuseert zich na woke-discussie in ‘De tafel van vier’: “Het spijt ons als we iemand gekwetst hebben” (06/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De eerste aflevering van ‘De tafel van vier’, die maandag op Play4 te zien was, is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Aan tafel werd er een debat gevoerd over woke, maar het duurde niet lang vooraleer de discussie in kwestie uit de hand liep. Zo is het n-woord verschillende keren gevallen en dat tot groot ongenoegen van de kijkers.
  [naar artikel]
 46. Was ‘De tafel van vier’ racistisch? Tafelgast Raf Njotea: ‘Volgens mij maken alleen enkelingen zich hier druk in’ (06/09/2022 - De Standaard)
  In de eerste aflevering van De tafel van vier wilde Gert Verhulst het over woke hebben, maar de manier waarop krijgt forse kritiek. Tafelgast Raf Njotea (36) – de woker van dienst – blijft er zelf rustig bij.
  [naar artikel]
 47. Antwerpen verwijdert woke portretten uit trappenhal Arenberg (16/03/2023 - Knack)
  De Arenbergschouwburg moet van het Antwerpse stadsbestuur vier foto’s van een internationaal bekende fotograaf verwijderen en vervangen door de oorspronkelijke historische schilderijen. Dat meldt Gazet Van Antwerpen. De foto’s van fotograaf Mous Lambarat moesten de gerenoveerde trappenhal een diversere en hedendaagse look geven. Dat beviel gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA) en schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA) niet. ‘Het stoort mij dat men het beeld van blanke mannen wil doen verdwijnen. Zo probeert men de geschiedenis te wissen onder druk van de wokecultuur’, aldus Lemmens. Ait Daoud was het eens: ‘Aan deze cancelcultuur doe ik niet mee’. De cultuurschepen laat de foto’s daarom verplaatsen naar minder prominente plekken in de schouwburg. Eén foto van een vrouw met een sluier is al weggehaald. De drie andere foto’s verdwijnen in de paasvakantie. De beslissing om de foto’s te verwijderen was volgens de krant een van de redenen voor Arenberg-directeur Milan Rutten om eind februari ontslag te nemen. The post Antwerpen verwijdert woke portretten uit trappenhal Arenberg appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 48. 4 op de 10 ouders eet te weinig met kroost: met deze tips doe je het beter (06/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  ‘s Ochtends extra vroeg de deur uit om de files te ontwijken. En ’s avonds is het ook al ‘druk, druk, druk’: er moet altijd wel iemand naar de...
  [naar artikel]
 49. Waarom kijken we met z’n allen zo graag naar immo-programma’s? (02/03/2022 - De Morgen)
  Er is een wildgroei aan tv-programma’s die zich richten op de baksteen in uw maag. Zelfs de openbare omroep zwicht voor de combinatie van emo en immo. ‘Mensen zijn de voorbije periode heel erg geconfronteerd met de minpunten van hun huis.’
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy