De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Laat ons helpen!

De Wereld Morgen

24/01/2023 - 12:10

Nog steeds krijgt niet iedere asielzoeker ’s nachts toegang tot een bed. Laat staan tot veilige, warme opvang overdag. De temperaturen zijn momenteel hoger dan in de maand december, dus lijkt deze problematiek minder urgent maar dat is allerminst zo. Asielzoekers die een asielaanvraag indienen hebben recht op bed, bad en brood. Zolang we daar niet aan tegemoet komen, schendt België de mensenrechten. The post Laat ons helpen! appeared first on DeWereldMorgen.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE WERELD MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Rode Kruis: 'Laat ons helpen in Aleppo voor het te laat is' (24/10/2016 - Knack)
  Het Rode Kruis staat klaar om te helpen in Aleppo, maar kan voorlopig niets doen. Na het afgelopen staakt-het-vuren van zaterdag krijgt de organisatie geen garanties dat patiënten en hulpverleners de stad veilig kunnen verlaten.
  [naar artikel]
 2. Spoedarts Jan Stroobants: “We vrezen keuzes te moeten maken, wie helpen we en wie helpen we niet” (28/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Jan Stroobants (58), hoofd van de spoedafdeling van ZNA Middelheim Antwerpen en voorzitter van de Belgische Vereniging voor Spoedartsen, zegt dat de extra coronamaatregelen die de Vlaamse regering dinsdagavond heeft aangekondigd te laat komen, met alle gevolgen van dien. “We vrezen keuzes te moeten maken, wie helpen we en wie helpen we niet”, zei hij bij HLNLIVE.
  [naar artikel]
 3. OPROEP. Hebt u zich aangemeld om te gaan helpen in het rampgebied? Laat het ons weten! (17/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Al bijna 5.000 mensen hebben zich bij het Rode Kruis aangemeld als vrijwilliger om te gaan helpen in het rampgebied. Bent u één van hen en wilt u in de krant vertellen waarom u zich heeft opgegeven, laat het ons dan weten. Stuur uw naam, woonplaats en telefoonnummer naar onze journalist: [email protected]
  [naar artikel]
 4. OPROEP. Spring jij in de bres voor de slachtoffers van het extreme noodweer? (17/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Er is nood aan handen om de slachtoffers van het noodweer te helpen en, wanneer het water is weggetrokken, te helpen met puin ruimen. Heb jij je opgegeven als vrijwilliger om te gaan helpen in het getroffen gebied? Of organiseer jij zelf een hulpactie voor de slachtoffers van het extreme noodweer? Laat het ons weten.
  [naar artikel]
 5. Kinderen die helpen in het huishouden, zijn later succesvoller (28/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Laat jouw kleuter de was eens ophangen of de oudste de slaapkamer stofzuigen: kinderen die helpen in het huishouden, hebben een grotere kans op...
  [naar artikel]
 6. “Ruim je kamer op!” Kinderen die helpen in huishouden zijn later succesvoller (26/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Laat jouw kleuter de was eens ophangen of vraag aan je oudste om de slaapkamer te stofzuigen. Kinderen die helpen in het huishouden, hebben immers...
  [naar artikel]
 7. Oproep: gaat u helpen in Wallonië? (18/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  De hallucinante beelden van de waterellende in Wallonië hebben heel wat hulpacties op gang gebracht. Bent u van plan om via het Rode Kruis of op een andere manier zelf te gaan helpen in het getroffen gebied, laat het ons dan weten.
  [naar artikel]
 8. 4 factoren die je helpen frisser wakker te worden volgens de wetenschap: “Vermijd proteïne als ontbijt” (20/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Niemand verlaat ‘s ochtends graag zijn warme bed, maar in deze tijden van koude nachten en donkere ochtenden is opstaan toch nét dat beetje lastiger. Laat de wetenschap een handje helpen: onderzoekers ontdekten vier factoren die je helpen fris wakker te worden en dat ook te blijven - of je nu een ochtendmens of avondpersoon bent.
  [naar artikel]
 9. Lezeroproep: Heb je maanden nadat je corona had nog altijd last van klachten? Laat weten welke tips helpen voor jouw gezondheid (21/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Met gemiddeld 7.410 nieuwe besmettingen per dag, maken de coronacijfers duidelijk dat we nog niet van de ziekte verlost zijn. Heel wat mensen hebben maanden nadat ze covid doormaakten nog steeds last van klachten. Uit onderzoek blijkt dat zo’n 10 tot 30 procent van de coronapatiënten last heeft van ‘long covid’-symptomen. Ben jij een van die mensen, laat weten wat er kan helpen.
  [naar artikel]
 10. Deze DNA-specialiste kan cold cases helpen oplossen, maar de Belgische wetgeving laat dat (nog) niet toe (13/10/2021 - De Morgen)
  Dat biomedisch wetenschapper Sofie Claerhout (28) uit Kuurne baanbrekend onderzoek doet, bewijst het feit dat ze de Vlaamse PhD Cup heeft gewonnen. Haar werk kan cold cases helpen oplossen. Zo heeft ze een nauw contact met de ouders van de dertig jaar geleden gruwelijk vermoorde Ingrid Caeckaert (26). Klein probleem: de Belgische wetgeving laat haar manier van werken momenteel niet toe.
  [naar artikel]
 11. Evenementenbedrijf uit Heusden-Zolder wil handje helpen bij oprichten vaccinatiecentrum: "Laat ons helpen" (11/01/2021 - VRT NWS)
  Gemeentebesturen denken volop na over waar er bij hen eventueel een vaccinatiecentrum ingericht zou kunnen worden. En het evenementenbedrijf Witti Group uit Heusden-Zolder hoopt voor de organisatie een handje te kunnen helpen: "Het zou jammer zijn mochten we niet gevraagd worden."
  [naar artikel]
 12. Politieagent laat niets aan het toeval over om oude man te helpen oversteken (14/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een Chinese politieagent gaat de wereld rond nadat hij drastisch ingreep om een oude man de straat te helpen oversteken. De ijverige agent legde het verkeer volledig stil zodat hij de bejaarde man veilig over het drukke kruispunt kon loodsen.
  [naar artikel]
 13. “Laat studenten helpen in rusthuizen” (06/04/2020 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 14. Na de boeren laat VTM nu ook B&B-eigenaars daten op tv (12/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Waarom alleen boeren laten daten als je ook mensen in andere sectoren aan een lief kan helpen? VTM laat Cupido zijn pijlen afschieten op Vlaamse B&B-uitbaters in het buitenland in het programma B&B vol liefde.
  [naar artikel]
 15. HELPENDE HANDEN. Al meer dan 10.700 crisisvrijwilligers bij het Rode Kruis: zo kunt ook u slachtoffers van overstromingen steunen (20/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Duizenden mensen zetten zich in om wie getroffen werd door de zondvloed te helpen. Alleen al bij het Rode Kruis hebben meer dan 10.700 Belgen zich aangemeld om als vrijwilliger te helpen. Daarnaast duiken in het hele land grote en kleine initiatieven op. HLN vindt het belangrijk om die solidariteit volop te steunen en wil graag helpen om ze alle aandacht te geven. Hieronder vind je alle solidariteitsacties terug. Ontbreekt er nog één? Laat het ons weten via [email protected]
  [naar artikel]
 16. Forse kritiek op beslissing om mensen niet meer op trein te helpen: “NMBS gijzelt rolstoelgebruikers” (26/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De NMBS wil tijdens de coronacrisis geen mensen in een rolstoel op een trein helpen. Volgens Marianne Verhaert, Kamerlid voor Open Vld en burgemeester van Grobbendonk, laat de NMBS mensen daarmee aan hun lot over.
  [naar artikel]
 17. David Attenborough deelt tip om bijen te helpen. “Want zonder bijen, geen mensen” (21/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Britse bioloog en televisiemaker David Attenborough (92) heeft een gouden tip om uitgeputte bijen weer op de been te helpen: leg een lepeltje met suiker en water in de buurt. Dat is belangrijk, want bijen zijn van cruciaal belang voor de mens. Zo laat hij weten in een Facebookpost.
  [naar artikel]
 18. David Attenborough deelt tip om bijen te helpen. “Want zonder bijen, geen mensen” (21/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Britse bioloog en televisiemaker David Attenborough (92) heeft een gouden tip om uitgeputte bijen weer op de been te helpen: leg een lepeltje met suiker en water in de buurt. Dat is belangrijk, want bijen zijn van cruciaal belang voor de mens. Zo laat hij weten met een Facebookpost.
  [naar artikel]
 19. Leye geeft sleutel aan Carcela: “Hij kan Standard uit deze situatie helpen” (08/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Mbaye Leye rekent op Mehdi Carcela om Standard uit de huidige crisis te helpen. “Maar we moeten stoppen met nostalgisch over hem te zijn”, stelt de kersverse Standard-coach. “Beoordeel Mehdi op wat hij vanaf nu laat zien.”
  [naar artikel]
 20. Al meer dan 70 Beringenaren paraat voor Beringen Helpt (17/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Al meer dan 70 Beringenaren staan paraat om kwetsbaren en ouderen een handje te helpen. Ze stelden zich kandidaat via www.beringen.be/beringenhelpt. Wil je ook graag helpen of heb je hulp nodig? Laat dan van je horen! #samentegencorona #beringenhelpt
  [naar artikel]
 21. Christelijk adoptiebureau in de VS laat holebi’s toe: ‘Kinderen helpen mag niet omstreden zijn’ (03/03/2021 - Express)
  Bethany Christian Services, een van de grootste christelijke pleeg- en adoptieorganisaties in de Verenigde Staten, heeft aangekondigd dat het met onmiddellijke ingang diensten gaat verlenen aan LHBT-ouders (lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender).  De beslissing komt er nadat steeds meer Amerikaanse steden en staten dergelijke organisaties onder druk zetten om LHBT’ers te aanvaarden om niet het […] The post Christelijk adoptiebureau in de VS laat holebi’s toe: ‘Kinderen helpen mag niet omstreden zijn’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 22. Kerstverhaal als de overheid vluchtelingen laat creperen helpen wij ze maar (01/08/2019 - Apache)

  [naar artikel]
 23. Kerstverhaal: ‘Als de overheid vluchtelingen laat creperen, helpen wij ze maar’ (22/12/2017 - Apache)

  [naar artikel]
 24. Rousseau wilde moedig zijn, maar hij was onhandig. Laat me je helpen, Conner (27/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 25. AXA gaat gestolen voorwerpen en voertuigen helpen opsporen (12/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: AXA gaat gestolen voorwerpen en voertuigen helpen opsporen De verzekeraar AXA slaat de handen in elkaar met Sjerlok, een platform van Legentic dat mensen helpt om gestolen voorwerpen en voertuigen op te sporen. Na een testfase van twintig dagen is AXA er samen met Sjerlok in geslaagd om een 20tal dossiers op te lossen. In een persbericht laat de verzekeraar weten dat het […] Lees dit artikel: AXA gaat gestolen voorwerpen en voertuigen helpen opsporen
  [naar artikel]
 26. Federale overheid geeft tips om energie te besparen “en zo Oekraïne te helpen” (07/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  Zet de verwarming een graadje lager, laat de auto wat vaker staan en warm eten op in de microgolf. Het zijn tips uit een nieuwe campagne van de federale overheid om energie te besparen, de energieafhankelijkheid van Rusland te verminderen en zo ook Oekraïne te helpen.
  [naar artikel]
 27. Stoppen met roken wordt goedkoper (29/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  BRUSSEL Minister van Volksgezondheid Maggie De Block wil mensen die willen stoppen met roken een handje helpen. Daarvoor laat ze medicatie die daarbij kan helpen sneller terugbetalen. En als het bij de eerste twee pogingen niet lukt, geen probleem. Voor de eerste vijf keer moet je minder diep in de buidel tasten. “Dit kan het beslissend duwtje in de rug zijn om te stoppen”, zegt De Block.
  [naar artikel]
 28. Stad Gent tekent krijtcirkels op Sint-Pietersplein “om studenten te helpen in hun bubbel te blijven” (01/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De stad Gent laat - op vraag van de studenten zelf - 100 krijtcirkels tekenen op het Sint-Pietersplein. Dat moet jongeren “helpen” om met 4 - en niet met meer - te genieten van de zon op het plein. De cirkels hebben een diameter van 6 meter, en liggen op telkens 4 meter van de volgende cirkel.
  [naar artikel]
 29. Helpen we scholieren echt met onze onophoudelijke stroom aan informatie? (12/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Met drie studie-informatiedagen achter de kiezen is het jachtseizoen voor hogescholen en universiteiten officieel geopend. Het doel is nobel: leerlingen helpen. Maar misschien helpen we hen wel beter door collectief een stap terug te zetten.
  [naar artikel]
 30. Fris opstaan en de hele dag fris blijven? Hou dan rekening met deze 4 factoren: “Ontbijt met koolhydraten” (20/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Niemand verlaat ‘s ochtends graag zijn warme bed, maar in deze tijden van koude nachten en donkere ochtenden is opstaan toch nét dat beetje lastiger. Laat de wetenschap een handje helpen: onderzoekers ontdekten vier factoren die je helpen fris wakker te worden en dat ook te blijven - of je nu een ochtendmens of avondpersoon bent.
  [naar artikel]
 31. BEKIJK - Soldaten helpen slachtoffers watersnood: "We doen het vaak in andere landen, nu kunnen we ook Belgen helpen" (31/07/2021 - VRT NWS)
  Defensie zet elke dag honderden militairen in om te helpen in de regio's die zwaar getroffen zijn door de overstromingen. Vooral in de provincies Luik en Namen. Ze helpen er vooral bij het zwaardere werk maar bereiden ook maaltijden voor inwoners die dat zelf niet meer kunnen omdat ze geen elektriciteit en gas hebben.
  [naar artikel]
 32. Nummer 1 van de wereld in crisis: Boris Becker is bereid Angelique Kerber te helpen (01/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Duitse tennislegende Boris Becker wil zijn landgenote Angelique Kerber helpen om uit haar vormcrisis te geraken. Hoewel Kerber nummer 1 van de wereld is, kon ze dit jaar nog niet overtuigen. Vorige zondag sneuvelde ‘Angie’ nog in de eerste ronde van Roland Garros. “Als zij mij belt, dan gaan we zeker rond de tafel zitten”, laat Becker optekenen in Bild.
  [naar artikel]
 33. Zij hebben de overstromingen niet overleefd: door zelf te helpen of doordat hulp te laat kwam (24/07/2021 - VRT NWS)
  Bij de overstromingen in ons land zijn nu al samen 36 mensen omgekomen. Sommigen -veelal zestigplussers- zijn niet tijdig weggeraakt uit hun huis of lieten het leven omdat ze door overstelpte hulpdiensten niet op tijd de nodige hulp kregen. Veel jongere slachtoffers gaven hun leven om iemand anders te helpen. We lichten er enkele verhalen uit.
  [naar artikel]
 34. Bloed geven is helpen, laat ook homo's dat doen (12/04/2019 - De Morgen)
  Professor dokter Piet Hoebeke is diensthoofd Urologie aan het UZ Gent en gewoon hoogleraar aan de UGent.
  [naar artikel]
 35. Vzw Banneuxwijk zoekt helpende handen (31/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vzw Banneuxwijk is dringend op zoek naar zes personen om te helpen op de avondmarkt op maandag 13 augustus van 11 uur tot ongeveer middernacht. Er wordt barbecue voorzien en drie frisdranken op kosten van de vzw. Wat jullie moeten doen? Helpen opbouwen, helpen afbreken, van seingever tot verdelen van drank op onze drankenstand.
  [naar artikel]
 36. Johnny (55) valt in het water en sterft: “Het is daar pikdonker en verlaten. Op dat uur is er niemand die je kan helpen” (19/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De 55-jarige man die vrijdagmorgen dood uit het water van de Eeklose jachthaven werd gehaald, is Johnny Deliaert, een bewoner van een boot die daar ligt. Volgens het parket gaat om een spijtig ongeval. Wellicht sukkelde Johnny woensdag laat in het water. “Het is daar pikdonker en verlaten. Op dat uur is er niemand die je kan helpen.”
  [naar artikel]
 37. Johnny (55) valt in het water en sterft: “Het is daar pikdonker en verlaten. Op dat uur is er niemand die je kan helpen” (19/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  De 55-jarige man die vrijdagmorgen dood uit het water van de Eeklose jachthaven werd gehaald, is Johnny Deliaert, een bewoner van een boot die daar ligt. Volgens het parket gaat om een spijtig ongeval. Wellicht sukkelde Johnny woensdag laat in het water. “Het is daar pikdonker en verlaten. Op dat uur is er niemand die je kan helpen.”
  [naar artikel]
 38. Laat je tuin zoveel mogelijk met rust en plant een boom: "CurieuzeNeuzen" geeft je tips om het klimaat te helpen (18/12/2021 - VRT NWS)
  Door zoveel mogelijk verharding te vermijden en bomen te planten in onze tuin, kunnen we het klimaat helpen. Dat blijkt uit "CurieuzeNeuzen" in de Tuin, het grootschalig burgeronderzoek van de krant De Standaard en Universiteit Antwerpen. Zij plaatsten 5.000 "gazondolken" in tuinen en parken over heel Vlaanderen om na te gaan hoe het zit met onze bodem.
  [naar artikel]
 39. Langdurig zieken: te laat naar de bedrijfsarts, te vaak ontslag (31/01/2018 - VRT NWS)
  Langdurig zieken worden vaak te laat doorverwezen naar de bedrijfsarts om een traject op te starten dat hen opnieuw aan het werk moet helpen. Daardoor lopen ze de kans mis op aangepast of ander werk, en mondt een langdurige ziekte nog te vaak uit in een ontslag.
  [naar artikel]
 40. Peuter versnippert 1.000 dollar, vader blijft optimistisch: "Hier gaan we later om lachen" (05/10/2018 - VRT NWS)
  De 2-jarige Leo kan zijn ouders al goed helpen. Eén van de dingen die hij graag doet, is zijn mama helpen papier te versnipperen. Toen zijn ouders de shredder per vergissing lieten aanstaan, wilde hij haar een plezier doen en stak de eerste de beste dikke envelop in in de machine. Laat daar nu juist meer dan 1.000 dollar in hebben gezeten: die lagen klaar om jaarabonnementen te kopen voor hun favoriete voetbalploeg, de Utah Utes.
  [naar artikel]
 41. Zo laat je de kinderen mee helpen in het huishouden (05/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zit je met een hoop verveelde kinderen in huis, terwijl je zelf net wat huishoudelijke taakjes wilde doen? Maak er een win-winsituatie van, en
  [naar artikel]
 42. Biovoeding laat Bel20-shorter op zijn honger zitten (12/04/2022 - De Tijd)
  13:23 De 'biotenoren' van de Bel20, Argenx en UCB, helpen de schade voor de Brusselse beursbarometer te beperken.
  [naar artikel]
 43. Het oor wil ook wat (29/03/2019 - De Morgen)
  Van 's morgens onbeleefd vroeg tot 's avonds onbetamelijk laat strooit TAZ - what's in a name - met... theater aan zee. Wie deze trip tussendoor nog wat wil bijkruiden met muzikale verstrooiing, zit met een zware kopbreker. Drie losse tips om u op weg te helpen.
  [naar artikel]
 44. Ook Burberry ontwerpt mondmaskers en kleding voor ziekenhuizen (01/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dat de modewereld heel wat moeite doet om te helpen in de strijd tegen het coronavirus, moeten we je ondertussen bijna niet meer vertellen. Nu laat...
  [naar artikel]
 45. Tesla laat batterijen langer meegaan om bestuurders te helpen bij vlucht voor Irma (11/09/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/ZtPAtZSvASqfsFo5yHgJjgKbMAg/diocontent/68211838/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 46. 3 tips om rimpels te helpen voorkomen, voor het te laat is (19/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  We willen de klok massaal tegenhouden, en daarvoor zoeken we steeds vaker onze toevlucht tot botox of andere plastische chirurgie. Hoewel wij
  [naar artikel]
 47. Opvangcentrum Merelbeke overspoeld met bezorgde telefoontjes: “Laat jonge vogels gewoon zitten maar hou je kat binnen, ook voor zijn eigen veiligheid” (02/06/2020 - VRT NWS)
  Rond deze tijd van het jaar komen de jongen van kauwen, kraaiachtige vogels massaal uit hun nesten. Bij het VOC Merelbeke krijgen ze veel bezorgde telefoontjes van mensen die de -op het eerste gezicht- hulpeloze vogels willen helpen. “Het is normaal dat ze nog even rondhuppelen. Ze leren nog vliegen. Laat de ouders hun voeder- en beschermwerk zelf uitvoeren.”
  [naar artikel]
 48. Laat het ons weten: wat is de lekkerste bestemming ter wereld? (22/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  VTM-huiskok Loïc Van Impe gaat deze zomer voor Het Laatste Nieuws aan de slag met de lekkerste gerechten uit het buitenland. En jij kan helpen met...
  [naar artikel]
 49. Laat het ons weten: wat is de lekkerste vakantiebestemming ter wereld? (22/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  VTM-huiskok Loïc Van Impe gaat deze zomer voor Het Laatste Nieuws aan de slag met de lekkerste gerechten uit het buitenland. En jij kan helpen met...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy