De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

‘Ik kan geen economen meer horen over aanpassingen van de index’

Knack

24/01/2023 - 12:19

Ik kan geen economen meer horen over aanpassingen van de index. The post ‘Ik kan geen economen meer horen over aanpassingen van de index’ appeared first on Knack.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Hoe Vande Lanotte terloops de index afbouwt (28/03/2019 - De Morgen)
  Iedereen, behalve CD&V, wilde de btw op elektriciteit verlagen om zo de economie aan te zwengelen. Goed voor jobcreatie, zegt ook het Planbureau. Een verdoken manipulatievan de index, zeggen economen.
  [naar artikel]
 2. Economen volgen politieke hart (10/04/2019 - De Morgen)
  In deze tijden van begrotingsperikelen horen en lezen we talrijke adviezen en commentaren van economen. Goed om weten: economische adviezen zijn zelden objectief.
  [naar artikel]
 3. Wat vertelt de uv-index? (12/06/2017 - Knack)
  Zondag werd in België een UV-index van 9 gemeten, een zeer hoog niveau dat zelden voorkomt in ons land. In België bedraagt de UV-index zelden meer dan 7. Maar wat is dat eigenlijk, die uv-index?
  [naar artikel]
 4. Waarom je kroost plots Hollands spreekt (14/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Doei’ in plaats van ‘dag’, ‘etui’ in plaats van ‘pennenzak’, ‘trek’ in plaats van ‘honger’. In heel wat Vlaamse huiskamers horen ouders hun...
  [naar artikel]
 5. Energie weer goedkoper en werknemers krijgen hun index, maar worden zij daar ‘rijker’ van? (01/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Goed nieuws voor tienduizenden werknemers: zij zien straks hun loon geïndexeerd met ongeveer 11 procent. Net nu worden gas, elektriciteit en brandstof weer goedkoper. Worden we dan ‘rijker’ van die index?
  [naar artikel]
 6. Aanpassingen aan index kosten Belg bijna 300 euro per maand (29/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 7. Energie wordt weer goedkoper en tienduizenden werknemers krijgen hun index: maar worden zij daar ‘rijker’ van? (01/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  Goed nieuws voor tienduizenden werknemers: zij zien straks hun loon geïndexeerd met ongeveer 11 procent. Net nu worden gas, elektriciteit en brandstof weer goedkoper. Worden we dan ‘rijker’ van die index?
  [naar artikel]
 8. Energie wordt weer goedkoper en tienduizenden werknemers krijgen hun index: maar worden zij daar ‘rijker’ van? (01/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Goed nieuws voor tienduizenden werknemers: zij zien straks hun loon geïndexeerd met ongeveer 11 procent. Net nu worden gas, elektriciteit en brandstof weer goedkoper. Worden we dan ‘rijker’ van die index?
  [naar artikel]
 9. ‘Wallonië dreigt gijzelaar van de ratingbureaus te worden’ (13/09/2022 - De Tijd)
  18:15 Raakt het Waals Gewest nog aan geld als de huisbank Belfius zijn kredietlijn inperkt? ‘Vandaag wel’, zeggen Franstalige economen. ‘Maar als de regering-Di Rupo dit forse signaal niet ernstig neemt, w...
  [naar artikel]
 10. Economen luiden alarmklok over overheidsfinanciën (14/07/2022 - De Tijd)
  01:10 22 Vlaamse en Franstalige economen luiden in een gezamenlijke open brief de alarmklok over de ontsporende overheidsfinanciën. ‘De uitdagingen zijn gigantisch, het beleidsdebat onverantwoord.’
  [naar artikel]
 11. Voorlopig wordt er niet meer aan ‘Het rad’ gedraaid: er komt geen nieuw seizoen (03/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Draaien, Peter!” De bekende slogan uit het televisieprogramma ‘Het rad’ zal (voorlopig) niet meer te horen zijn op het scherm. De spelshow met presentator Peter Van de Veire (50) krijgt geen nieuw seizoen op de zender Play4, maar een mogelijke comeback wordt niet uitgesloten.
  [naar artikel]
 12. ‘Mijn werk helpt andere economen beter werk te leveren’ (23/10/2021 - De Tijd)
  02:00 De Nederlander Guido Imbens kreeg samen met twee bevriende economen de Nobelprijs voor zijn werk rond de impact van minimumloon, migratie en scholing op je inkomen. In zijn economisch onderzoek richt ...
  [naar artikel]
 13. Marianne Devriese vertrekt met opgeheven hoofd bij ‘Familie’: “Tijdens mijn laatste scène voelde ik me zó eenzaam” (04/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Je werk én je familie van collega’s verliezen, dat doet echt pijn”, zegt Marianne Devriese (41), die na ruim acht jaar te horen kreeg dat ze moest verdwijnen uit ‘Familie’. In dit gesprek vertelt ze over haar afscheid, hoe ze het nieuws te horen kreeg, hoe haar collega’s reageerden en de onzekere toekomst die ze nu tegemoet gaat. “Ons gezin heeft geen financiële zekerheid meer.”
  [naar artikel]
 14. Arno postuum te horen in animatiefilm ‘Yuku en de Himalayabloem’ (30/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Arno Hintjens, die in april op 72-jarige leeftijd overleed aan pancreaskanker, blijft niet enkel verder leven in z'n muziek. Zo zal de stem van de rocker komend najaar ook te horen zijn in de animatiefilm ‘Yuku en de Himalayabloem’. Dat meldt ‘Het Nieuwsblad’.
  [naar artikel]
 15. Nieuw op 1 oktober: Sociale energietarieven omhoog, ‘middenrijbanen’ en nog aanpassingen aan de wegcode, eengemaakte verbouwpremie (27/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuwe maand, nieuwe regels. Op 1 oktober veranderen er in ons land weer een aantal dingen. Zo gaan onder meer de gemiddelde sociale tarieven voor elektriciteit en aardgas verder omhoog en zijn er enkele opvallende aanpassingen aan de wegcode. Een overzicht.
  [naar artikel]
 16. Live - Aanwezige beschuldigden bevestigen dat ze geen ‘satanische’ muziek meer te horen krijgen tijdens transfer (07/12/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 17. Keuzestress bij De Kreuners: welke hits krijgen ze te horen in ‘The best of’? (31/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  ‘Ik wil je’, ‘Layla’, ‘Zo jong’, ‘Zij heeft stijl’, ‘Nu of nooit’ … Het is alsof ‘The best of’ op het lijf van De Kreuners geschreven werd. Dus bijt de roedel grijze wolven van Walter Grootaers (66) gelijk de spits af in de nieuwe muzikale loftrompet van VTM. In een lege AB brengen collega’s als Bart Peeters en André Hazes hulde. “We wilden Bart destijds als drummer, maar hij mocht niet van zijn moeder.”
  [naar artikel]
 18. Ook in Ronse hoge waarden giftige stoffen gevonden, toxicoloog Jan Tytgat: ‘Stop de lozingen in heel Vlaanderen’ (02/09/2021 - De Morgen)
  Ook Ronse is hard getroffen door het PFOS-monster. Vorige week kregen enkele bewoners al te horen dat ze best geen eieren of zelf geteelde groenten eten, vrijdagavond krijgen ze op een bewonersvergadering te horen hoe erg het probleem wel niet is. ‘De resultaten zijn zorgwekkend’, zegt toxicoloog Jan Tytgat.
  [naar artikel]
 19. COLUMN. Geen ‘mijnheer’ en ‘mevrouw’ meer? Ach, de burger is al langer een klantnummer (31/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hey! Beste! Dag klant! Moeten we het erg vinden, als briefwisseling van de overheid straks zo verloopt? Geen ‘mijnheer’ en ‘mevrouw’ meer? De discussie draait niet alleen om gender, maar ook om hoffelijkheid, jezelf gezien voelen als burger en een spontane allergie tegen betutteling.
  [naar artikel]
 20. “Vastgoedprijzen gaan blijven stijgen, maar trager dan vroeger” (27/06/2022 - Express)
  Waar gaat de vastgoedmarkt heen na het einde van het spotgoedkope woonkrediet? De meeste economen zien geen veralgemeende prijsdalingen in hun kristallen bol, ondanks de dreiging van een recessie. Eerst de recentste gegevens: In het eerste kwartaal van 2022 werd vastgoed gemiddeld 6,4 procent meer waard tegenover een jaar eerder, zo blijkt uit een index […]
  [naar artikel]
 21. George R.R. Martin, de schrijver achter ‘Game of Thrones’ en ‘House of the Dragon’: ‘Kritiek en scepsis horen er nu eenmaal bij’ (29/08/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 22. ‘De energiefactuur mag geen verdoken belastingbrief zijn’ (18/11/2021 - De Morgen)
  De energieprijzen blijven records breken en volgens Test Aankoop hebben steeds meer mensen moeite om hun rekening te betalen. Daarom pleit de organisatie met een petitie voor een grondige belastinghervorming. ‘Overheidstaksen horen niet thuis op een energiefactuur’, zegt woordvoerder Simon November.
  [naar artikel]
 23. Tanja (39) kreeg in april te horen dat ze terminaal is. “Ik neem geen blad meer voor de mond en doe wat ik wil” (29/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat ze een vreemde substantie in haar borst ontdekte, kreeg Tanja (39) vorig jaar na een maandenlange zoektocht te horen dat ze lijdt aan angiosarcoom. Een erg zeldzame en zeer agressieve vorm van kanker. “‘We hebben slecht nieuws voor u mevrouw’, zeiden de dokters. ‘We geven u nog een jaar.’” Ze vertelt moedig over haar parcours, het verpletterende nieuws dat ze ongeneeslijk ziek is en hoe ze de laatste maanden van haar leven beleeft. “Ik probeer me niet te laten vangen aan gedachten als ‘waarom ik en niet een ander?’. Ik wens dit niemand toe.”
  [naar artikel]
 24. Economen verwachten nieuwe recordinflatie voor september: “Net onder 10 procent” (25/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De inflatie in de eurozone is deze maand waarschijnlijk verder opgelopen tot een nieuw record. Zo gaan economen die zijn ondervraagd door persbureau ‘Bloomberg’ ervan uit dat de inflatie in september net onder de 10 procent zal uitkomen.
  [naar artikel]
 25. RECENSIE. ‘The Old Man’: “Hier en daar gaan al stemmen op dat dit de underdog van het streamingjaar is” (01/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het had geen haar gescheeld of ‘the Dude’ was niet langer onder ons geweest. Oscarwinnaar Jeff Bridges kreeg in 2020 te horen dat hij kanker had en kreeg bovenop z’n chemo ook een levensbedreigende dosis Covid-19 te slikken. De ‘The Big Lebowski’-ster dacht dat z’n laatste dagen geteld waren, maar wonder boven wonder staat ie er vandaag terug met voor het eerst in z’n leven een hoofdrol in een tv-reeks die bovendien serieus wat uithoudingsvermogen van de 72-jarige knar vraagt. Of ‘The Old Man’ op Disney+ een kolfje naar z’n hand is? En of u dat absoluut moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
  [naar artikel]
 26. “Zowat 90 procent van de fondsbeheerders doet het slechter dan de index”: wat is die beursindex en hoe haal je er het meeste uit? (28/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een beursindex, wat is dat? En waarom zouden we die nodig hebben? Waarom noteert de ene index aan 26.400 punten en is een andere, veel betere beursindex, slechts 4.175 punten waard? Kan je de index kopen, als belegger? We vragen het aan onze geldexpert Pascal Paepen. Hij vindt ‘onze’ Bel-20 overigens een beursindex die niet goed in elkaar zit. Dat verklaart waarom de Belgische beursindex achterblijft op heel wat andere indices.
  [naar artikel]
 27. VIDEO. Ariana Grande, Miley Cyrus en Lana Del Rey pakken de soundtrack van ‘Charlie’s Angels’ in: “Noem ons geen engeltjes” (13/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vanochtend ging de videoclip van ‘Don’t Call Me Angel’ in première. Het nummer, dat te horen zal zijn op de soundtrack van de nieuwe ‘Charlie’s...
  [naar artikel]
 28. Economen over uw centen: ‘De economie is fantastisch uit covid gekomen’ (01/05/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 29. ‘Little Britain’ keert terug naar BBC, mét aanpassingen die ‘cultureel landschap beter weerspiegelen’ (16/03/2022 - De Morgen)
  De iconische serie Little Britain is weer te zien op de streamingdienst van de Britse openbare oproep, al is het niet exact dezelfde reeks. De makers voerde enkele bewerkingen uit om ‘het culturele landschap van vandaag beter weer te geven’.
  [naar artikel]
 30. Fuck de Brexit, wij horen bij jullie (27/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bastille, dat was de ene grote radiomeezinger na de andere. ‘Things We Lost’, ‘Happier’, ‘Pompeii’ en ga zo maar door. Maar het was vooral ook veel...
  [naar artikel]
 31. Wie is de mummie? ‘The masked singer’ kaapt ochtendradio’s en laat haar stem voor het eerst horen (25/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Vlaanderen kan vanaf 3 februari weer beginnen gissen: wie zit er achter al die maskers in het derde seizoen van ‘The masked singer’? De mummie liet woensdagochtend alvast voor het eerst haar stem horen op de radio. De mummie zong in alle ochtendshows ‘Bad Romance’ van Lady Gaga, het nummer dat ze ook in de eerste show van het VTM-programma zal zingen.
  [naar artikel]
 32. OPROEP. Je beleeft meer dan één 'eerste keer' tussen de lakens: wil je ons jouw verhaal vertellen? (24/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  We hebben allemaal een ‘eerste keer’ — of meerdere ‘eerste keren’ zelfs. Want het kan zoveel meer zijn dan een ontmaagding. Voor een nieuwe reeks wil NINA graag jouw spannende verhaal over je ‘eerste keer’ horen.
  [naar artikel]
 33. Test Aankooppleit voor belastinghervorming: ‘Overheidstaksen horen niet thuis op een energiefactuur’ (19/11/2021 - De Morgen)
  De energieprijzen blijven records breken en volgens Test Aankoop hebben steeds meer mensen moeite om hun rekening te betalen. Daarom pleit de organisatie met een petitie voor een grondige belastinghervorming. ‘Overheidstaksen horen niet thuis op een energiefactuur’, zegt woordvoerder Simon November.
  [naar artikel]
 34. ‘De hele tijd horen dat je een prutser bent, kruipt in de kleren’ (02/12/2022 - De Standaard)
  Na een WK dat is uitgedraaid op een sof, staat de gouden generatie Rode Duivels voor de keuze: stoppen met lege handen of doorgaan, hopend op een zoeter afscheid. ‘Dit WK kan net motiverend werken: zonder donker geen licht.’
  [naar artikel]
 35. Democracy Index kwalificeert België als ‘gebrekkige democratie’ democratische systemen wereldwijd onder druk (10/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wereldwijd waren de democratische systemen ook in 2021 op hun retour, besluit de jaarlijkse Democracy Index van de Economist Intelligence Unit, de onderzoekstak van de uitgever van The Economist. Vorig jaar leefde 45,7 procent van de wereldbevolking in een land waar een soort van democratie de dienst uitmaakt, tegenover 49,4 procent in 2020. België staat binnen dat klassement nog altijd als een ‘gebrekkige democratie’ geboekstaafd, op de 36e plaats.
  [naar artikel]
 36. Peter Jackson werd gecontacteerd door makers van ‘Lord of the Rings’-reeks: “En toen lieten ze niets meer van zich horen” (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In september komt ‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’ uit, een gloednieuwe reeks gebaseerd op de werelden die door schrijver JRR Tolkien geschapen werden. Daarvoor werd regisseur Peter Jackson (60), die de ‘Lord of the Rings’- en ‘Hobbit’-films op z'n naam heeft staan, gecontacteerd. Dat vertelt hij in de podcast ‘The Business’.
  [naar artikel]
 37. Economen weten het bijna zeker: “Stagflatie voor de rest van het jaar” (24/06/2022 - Express)
  Alle barometers wijzen in dezelfde richting: in de tweede jaarhelft verzeilt de Europese economie in het slechtst mogelijke scenario, een combinatie van stijgende prijzen en geen groei meer van de activiteit. De recentste voorspellingen voor de eurozone zijn vooral gebaseerd op twee indicatoren die gebaseerd zijn op enquêtes bij bedrijfsleiders, de PMI (purchasing managers index) […]
  [naar artikel]
 38. ‘Veel gerespecteerde economen noemen cryptomunten de grootste zeepbel uit de geschiedenis’ (15/11/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 39. Europees Parlement wil verbod op benamingen als ‘vegaburger’ en ‘sojayoghurt’ (02/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vegetarische vlees mag van het Europees Parlement in de toekomst geen ‘hamburger’, ‘burger’, ‘worst’ of ‘steak’ meer genoemd worden. Ook...
  [naar artikel]
 40. Demir over mestplan: ‘Niet te nemen of te laten’ (30/10/2022 - De Tijd)
  12:14 Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) benadrukt dat ze openstaat voor aanpassingen aan haar mestplan, waarover de landbouwindustrie in rep en roer staat. ‘Het gaat om een eerste aanzet.’
  [naar artikel]
 41. Economische toestand gaat er zienderogen op achteruit: ‘miserie-index’ stond alleen begin jaren 80 hoger (29/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De economische toestand in ons land gaat er zienderogen op achteruit. De ‘miserie-index’, die weergeeft hoe slecht het gaat met onze economie, stijgt in sneltempo. Alleen begin jaren 80 van vorige eeuw stond die indicator hoger dan nu. En vergeleken met onze buurlanden zijn we goed op weg om het jaar te eindigen als de slechtste leerling van de klas. Zorgwekkend.
  [naar artikel]
 42. Karolien Olaerts, de vrouw achter foodblog Karola’s Kitchen: “Ik ben jarenlang bang geweest om een bord pasta te eten” (04/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Alweer een gezond kookboek, horen wij u denken. Maar Karolien Olaerts (37), beter bekend als Karola’s Kitchen in de blogosfeer, is een specialleke. No-nonsense. Alles mag, niets moet. Geen quick fixes of superfoods. Zelfs het woord ‘puur’ kan ze niet meer horen. “Mijn eten is voedzaam, vol smaak en beter voor jou én de planeet, zonder dat het moeite kost.”
  [naar artikel]
 43. Kunnen callcenters je horen vloeken als je in de wacht staat? “Let vooral op als er geen wachtmuziek is” (12/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Klanten die naar het toilet gaan, eten, een waterpijp roken en natuurlijk het bedrijf uitschelden, dat zijn enkele van de opmerkelijke geluiden die callcentermedewerkers horen wanneer bellers dachten dat niemand luisterde. “Ze kunnen je niet horen als je in de wacht staat, maar als de callcenteragent je op mute zet, kunnen ze je absoluut horen”, vertelt Justin Tippett, een Australische callcenterexpert, aan ‘The Guardian’.
  [naar artikel]
 44. RECENSIE. ‘The Devil’s Hour’: “Peter Capaldi schittert in een finale die voller zit dan een kerstkalkoen” (31/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Als we een lekker ouderwetse griezeltitel als ‘The Devil’s Hour’ horen, dan begint het in ons hoofd spontaan beelden te regenen uit ‘The Omen’, ‘The Exorcist’ en ‘Rosemary’s Baby’. Edoch, deze zesdelige thriller in dat heilige rijtje aan horrorklassiekers plaatsen, zou te veel eer zijn. Maar dat wil niet zeggen dat deze reeks op Prime Video, geproduceerd door ‘Doctor Who’-showrunner Steven Moffat en met diens ‘Twaalfde Doctor’ Peter Capaldi in een hoofdrol, niet z’n bovennatuurlijke verrassingen heeft. Of die ook uw tijd en aandacht waard zijn? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
  [naar artikel]
 45. Waarom economen de inflatie niet zagen komen (13/08/2022 - De Tijd)
  02:00 Centraal bankiers en economen zijn door het ijs gezakt bij het voorspellen van de inflatie. Moeten hun modellen op de schop zoals na de financiële crisis? Of is inflatie moeilijk voorspelbaar? ‘Er zij...
  [naar artikel]
 46. ‘Baywatch’-ster Donna D'Errico (54) haalt uit naar haters: “Blijkbaar ben ik ‘te oud’ voor bikinifoto’s” (11/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig ‘Baywatch’-ster Donna D’Errico kan niet lachen met bepaalde opmerkingen die ze krijgt op sociale media. De 54-jarige vrouw krijgt namelijk vaak te horen dat ze ‘te oud’ is voor de bikinifoto’s die ze post.
  [naar artikel]
 47. OPROEP. Wil je ons vertellen over jouw eerste keer? En dan bedoelen we niet alleen je ontmaagding (24/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  We hebben allemaal een ‘eerste keer’ — of meerdere ‘eerste keren’ zelfs. Want het kan zoveel meer zijn dan een ontmaagding. Voor een nieuwe reeks wil NINA graag jouw spannende verhaal over je ‘eerste keer’ horen.
  [naar artikel]
 48. Camille tovert dancehit ‘Lift U UP’ van 2 Fabiola om tot betoverende ballade in ‘Liefde voor Muziek’ (21/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een week geleden kregen we al het eerste nummer uit het nieuwe seizoen van ‘Liefde voor muziek’ te horen. Suzan & Freek zongen een Nederlandstalige versie van ‘This One’s For You’ van Ozark Henry. Ondertussen gaf VTM nog een preview prijs en krijgen we te zien hoe Camille ‘Lift U Up’, de dancehit van 2 Fabiola, onder handen neemt
  [naar artikel]
 49. STREAMINGTIP. ‘Under her control’: 50 Shades, zonder al te veel seks (29/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wie geen genoeg kan krijgen van Spaanstalig kijkvoer, wordt dankzij Netflix op z’n weken bediend. Na topreeksen als ‘La casa de papel’, ‘Narcos’ en ‘Elite’, is het nu de beurt aan ‘El Jefa’ - ook gekend als ‘Under her control’. Een psychologische thriller die qua opzet wat doet denken aan ‘50 Shades’, maar oneindig veel donkerder en venijniger natrapt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy