Een op de drie vrouwen en tot een op de vijf mannen ouder dan vijftig krijgt vroeg of laat een fractuur als gevolg van osteoporose of botontkalking. “Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één extra portie zuivel bij ouderen kan leiden tot 33 procent minder botbreuken”, vertelt voedingsdeskundige Inge Coene. Wat verstaan we onder één portie zuivel? En hoeveel porties consumeer je best per leeftijd om het risico te beperken? [naar artikel]
Een op de drie vrouwen en tot een op de vijf mannen ouder dan vijftig krijgt vroeg of laat een fractuur als gevolg van osteoporose of botontkalking. “Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één extra portie zuivel bij ouderen kan leiden tot 33 procent minder botbreuken”, vertelt voedingsdeskundige Inge Coene. Wat verstaan we precies onder één portie zuivel? En hoeveel porties consumeer je best per leeftijd om het risico te beperken? [naar artikel]
Anno 2018 is het bijna hip om gevoelig, intolerant of allergisch te zijn aan lactose. Koffie wordt massaal met amandel- of havermelk besteld, want... [naar artikel]
De warenhuizengroep Delhaize waarschuwt dat bij controle is gebleken dat er aanwezigheid van lactose is vastgesteld in de 1 liter brikverpakking van “Lactosevrije Halfvolle Melk Delhaize”. Het gaat om een “licht grotere hoeveelheid dan het toegelaten gehalte”. Het enige betrokken lot werd reeds uit de rekken gehaald. Delhaize heeft in samenspraak met het federaal agentschap […] [naar artikel]
Zo’n negentien procent van de vrouwen en drie procent van de mannen boven de 85 jaar lijdt aan osteoporose. Wat is dat dan juist? En hoe kan zuivel helpen om het te beperken? Osteoporose is een aandoening waarbij je botmassa en botkwaliteit sterk verlaagd zijn. Dat zorgt voor meer kans op vallen, waardoor je botbreuken […] Het bericht Osteoporose: meer zuivel vermindert valpartijen en breuken bij ouderen verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
In basisschool De Straal in Rotselaar mogen de kindjes op hun verjaardag niet langer trakteren met taart, cake of koekjes. “In elke klas zit er intussen wel een leerling(e) die allergisch of intolerant is voor gluten of lactose”, zegt directeur Frederik Beersaerts. “Die mogen dan nooit van dat lekkers eten en krijgen iets anders. Terwijl het net een feest moet zijn voor de volledige klas.” [naar artikel]
“Bent u een paar jaar ouder? Dan bent u vast minder flexibel en minder mee met technologie.” Terwijl er de voorbije weken veel gedebatteerd werd... [naar artikel]
19:00 Het Oost-Vlaamse zuivelbedrijf Inex lanceert een lactosevrije drank in Zuid-Korea. Voorzitster Catherine Gilain-Pycke heeft er een goed oog in. ‘Aziaten zijn vaker lactose-intolerant.’ [naar artikel]
Glutenvrij, lactose-intolerant én vegan koken, als je het ons vraagt komt er dan een rauwe wortel met een blad sla op ons bord. Gelukkig staan [naar artikel]
Iedereen kent er je naam, dankzij je anciënniteit verdien je er een fijn loon en je bent er ‘gewoon tevreden’. Het is verleidelijk om als veertiger of vijftiger genoegen te nemen met je vertrouwde job. Toch kan een nieuwe uitdaging ook op (iets) oudere leeftijd de moeite waard zijn en net een nieuwe schwung in je carrière én dus ook je leven brengen. Jobat.be legt uit hoe je zo’n ‘sprong’ aanpakt en hoe je van je leeftijd net een troef maakt. [naar artikel]
In basisschool De Straal in Rotselaar mogen de kindjes op hun verjaardag niet langer trakteren met taart, cake of koekjes. “In elke klas zit er immers intussen wel een leerling(e) die allergisch of intolerant is voor gluten of lactose”, zegt directeur Frederik Beersaerts. [naar artikel]
Niet osteoporose maar vallen is de belangrijkste risicofactor voor botbreuken op oudere leeftijd. Botversterkende medicijnen kunnen nuttig zijn, maar voorkomen het struikelen niet. Enkele eenvoudige maatregelen kunnen al nuttig zijn. [naar artikel]
HasseltEr was een tijd dat een doosje smeltkaasjes met 24 porties goedkoper was dan twee doosjes met 12 porties. Of dat een fles afwasmiddel van 1,5 liter minder kostte dan twee flesjes van 75 centiliter. Maar dat is niet langer het geval, zo waarschuwt Test-Aankoop. [naar artikel]
Een scheutje melk in je koffie, een plakje kaas op je boterham of boter om je vlees in te bakken: sinds de coronacrisis is het thuisverbruik van zuivel gemiddeld 7,4% gestegen tegenover 2019. Gemiddeld eet een Belg 4 keer zuivel per dag. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door iVox en GfK in opdracht van VLAM. “Zuivel neemt een belangrijke plaats in onze eetgewoonten in.” [naar artikel]
Goed nieuws voor mensen met een koemelkallergie. Lang werd gedacht dat de allergie te wijten was aan de aanwezigheid van lactose in melk. Een... [naar artikel]
Alleenstaande klanten vinden moeilijk voedingswaren in de winkel. Meestal bieden de winkels grote porties aan. In Halen hebben ze er wat op gevonden. Een buurtwinkel heeft er zijn porties aangepast aan de vraag van de klanten. En het is een succes. [naar artikel]
“Niemand zei: ‘U bent te oud.’ Als ik al antwoord kreeg, bleek dat mijn profiel niet voldeed.” Maar nu uit onderzoek nog maar eens blijkt dat leeftijd de belangrijkste factor is voor discriminatie op de arbeidsmarkt, vertelt Luc Corremans (57) hoe moeilijk hij aan nog een nieuwe job raakte. Magda Duerinckx van Acerta geeft tips voor oudere sollicitanten. “Probeer niet te concurreren met de jeugd op het vlak van snelheid.” [naar artikel]
De British Nutrition Foundation heeft een praktische gids gelanceerd met daarin welke porties goed voor je zijn. Het wil daarmee de strijd tegen obesitas aangaan. Heel wat mensen eten nu namelijk nog te vaak te grote porties en vinden het bijvoorbeeld moeilijk om de hoeveelheid pasta en rijst correct in te schatten. [naar artikel]
Trakteren voor je verjaardag is niet meer wat het geweest is. Je ene collega eet geen suiker, de andere is lactose-intolerant, je baas verdraagt geen gluten en jij eet sinds kort veganistisch. Hoe bak je dan een cake? Kun je de ingrediënten vervangen en is je cake dan nog lekker? Onze culinair journaliste ging de uitdaging aan met een vier-vierdencake en verving ei, boter, suiker en gluten. [naar artikel]
De snelst accelererende achtbaan ter wereld, de Do-Dodonpa in Japan, is voor onbepaalde tijd gesloten nadat bij zeker vier mensen botbreuken zijn vastgesteld nadat ze een ritje hadden gemaakt. [naar artikel]
Radiologen van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in de Nederlandse stad Tilburg krijgen hulp van artificiële intelligentie om te bepalen of een patiënt iets heeft gebroken. Het computerprogramma BoneView blijkt uitstekend in staat om botbreuken op röntgenfoto’s op te sporen. [naar artikel]
Het is een onderdeel van de beste dingen in het leven (Cake! Brood! Pasta!), maar zorgt er tegelijkertijd voor dat sommige mensen zich belabberd... [naar artikel]
Oudere bestuurders die een autoverzekering willen afsluiten, krijgen door hun leeftijd vaak het deksel op de neus. Aan die leeftijdsdiscriminatie wil Unia een einde maken. “Iemands leeftijd is geen bepalende factor voor zijn rijvaardigheid”, zegt het gelijkekansencentrum. Experts geven Unia gelijk. De organisatie vraagt minister van Economie en Consumentenzaken Kris Peeters om actie te ondernemen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.