De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Minister Weyts gaat van ongenuanceerde beschouwingen tot het afvallen van zijn eigen onderwijsinspectie

De Wereld Morgen

24/01/2023 - 13:42

Professor Dirk Van Damme orakelde tijdens een recente uitzending van De Afspraak over de teloorgang van ons onderwijs. 'Nieuwe' pedagogische technieken zijn Kop van Jut, de focus ligt teveel op de 'zwakke' leerlingen, en alle heil komt van directe instructie, de uitleg van de leraar vooraan in de klas. Een tegenstem was niet te horen. Minister van Onderwijs Ben Weyts keek zonder commentaar toe. The post Minister Weyts gaat van ongenuanceerde beschouwingen tot het afvallen van zijn eigen onderwijsinspectie appeared first on DeWereldMorgen.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE WERELD MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Onderwijsinspectie krijgt 10 extra inspecteurs: "Elke school moet mee zijn in kwaliteitsverhaal" (19/11/2019 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) zet een tiental extra onderwijsinspecteurs in. Weyts wil zo werk maken van meer kwaliteit in het onderwijs.
  [naar artikel]
 2. Slechte taalkennis en te weinig les gevolgd: minister Weyts schort opleidingen voor Indiase verpleegkundigen op (21/06/2021 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) schorst de verkorte opleidingen voor Indiase verpleegkundigen. Dat besluit komt er na een kritisch verslag van de Onderwijsinspectie. De scholen moeten nu eerst orde op zaken stellen op vlak van onderwijskwaliteit en kennis van het Nederlands.
  [naar artikel]
 3. Het mag niet van de minister, maar er komt toch een tonnageverbod op deze drukke weg: “Weyts mag borden zelf weghalen” (27/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Beveren gaat op eigen houtje tonnagebeperkingsborden plaatsen langs de N450 in Melsele. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts verwerpt die maatregel en vraagt een gecoördineerde aanpak in het Waasland.
  [naar artikel]
 4. Weyts schorst opleidingsprogramma's voor Indiase verpleegkundigen (21/06/2021 - Knack)
  Na een kritisch verslag van de Onderwijsinspectie schorst Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) de verkorte HBO5-opleiding die vier scholen voor Indiase verpleegkundigen inrichten. Omdat ook niet-onderwijsgerelateerde inbreuken worden vermoed, legt hij tegelijkertijd klacht neer bij het parket.
  [naar artikel]
 5. Juf uit school in Antwerpen-Noord schrijft open brief aan onderwijsminister Weyts (N-VA) na negatieve evaluatie van zorginspectie (06/12/2022 - VRT NWS)
  Sophie Geentjens, een leerkracht uit een basisschool in het noorden van Antwerpen, heeft een open brief geschreven aan minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Dat deed ze naar aanleiding van een negatief advies dat de school kreeg van de onderwijsinspectie. Zo moet de school meer focussen op de onderwijsprestaties en minder op de "ballast", klinkt het in de brief.
  [naar artikel]
 6. Radicalisering via thuisonderwijs: “Onderwijsinspectie is geen opsporingsdienst” (05/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Staatsveiligheid en de Vlaamse onderwijsinspectie proberen te komen tot een duidelijke rolverdeling in het opsporen van mogelijke radicalisering in het huisonderwijs. Hier en daar kan die samenwerking nog beter, zo heeft Vlaams minister Hilde Crevits woensdag gezegd in het Vlaams Parlement. “Zo mag de Staatsveiligheid niet van de onderwijsinspectie verwachten dat ze zich gedraagt als een opsporingsdienst”, aldus Crevits. Tegelijk zou het handig zijn als de Staatsveiligheid bepaalde namen zou doorspelen, zodat de inspectiediensten gerichter kunnen controleren.
  [naar artikel]
 7. Weyts gaat niet in op CD&V-voorstel om maskerplicht op school te laten vallen (24/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) volgt het pleidooi van CD&V over de mondmaskers op de middelbare scholen niet. Hij benadrukt dat er nu een breedgedragen akkoord is over de start van het schooljaar. “Daar één element uithalen, zet alles op de helling”, aldus minister Weyts.
  [naar artikel]
 8. Ben Weyts op terugkeerles: slaagt de minister van Mobiliteit wel voor zijn eigen rijcursus? (13/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) verplicht bestuurders met een vers rijbewijs om een dik half jaar later terug te keren voor een...
  [naar artikel]
 9. Weyts met Steinerscholen aan tafel om discussie rond eindtermen uit te klaren (23/12/2019 - Metro)
  Afgelopen weekend heeft het kabinet van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) contact gehad met de twee Steinerscholen, die van de Vlaamse regering hun eigen eindtermen niet mogen gebruiken. Na het kerstreces komt er een overleg om de discussie verder uit te klaren. “Wij staan open voor een gesprek over variaties op de eindtermen, maar elke variatie moet wel gelijke tred houden met het niveau van de eindtermen”, zegt Weyts. Sinds 1 september van dit jaar gelden nieuwe eindtermen voor de eerste graad secundair onderwijs. De Morgen berichtte vrijdag dat twee Steinerscholen voor het begin van het schooljaar gevraagd hebben om die minimumnorm niet te moeten gebruiken, maar dat de Vlaamse overheid weigerde. Die laatste deed dat na advies van de onderwijsinspectie en een commissie van deskundigen. Bij de woordvoerder van minister Weyts klinkt het maandag dat de onderwijsinspectie de vervangende eindtermen van de Steinerscholen onduidelijk geformuleerd vond, waardoor niet na te gaan is of de gestelde doelen wel gehaald worden na de eerste graad. Hun eindtermen schieten ook tekort op vlak van de competenties vreemde talen, historisch en ruimtelijk bewustzijn en lichamelijke gezondheid. De commissie van deskundigen miste in de eindtermen van de Steinerscholen vaak een expliciet kenniselement. Ze vond dat veel leerinhouden niet worden aangeboden op een abstract en theoretisch niveau en heel wat van de wettelijke eindtermen geen evenwaardige vervanger kregen. Daardoor ontbreekt heel wat verplichte inhoud, klonk het oordeel. Minister Weyts wil dat ook leerlingen van Steinerscholen op hun 14 jaar kunnen overstappen naar een andere school als ze dat willen. “Dat kan alleen als de lat voor leerlingen wel ongeveer gelijk ligt. Er mag geen apart universum ontstaan, helemaal ontkoppeld van de rest van het onderwijslandschap”, klinkt het op zijn kabinet. bron: Belga Het bericht Weyts met Steinerscholen aan tafel om discussie rond eindtermen uit te klaren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Minister Ben Weyts (N-VA) gaat de strijd aan met spijbelaars (17/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De klimaatspijbelaars hebben niet het verhoopte effect gehad op het Vlaamse regeerakkoord. Minister Ben Weyts (N-VA) wil spijbelen strenger aanpakken.
  [naar artikel]
 11. Onderwijskoepels en minister Weyts in de clinch over lerarentekort. “Laten we focussen op het positieve, in plaats van de eigen ruiten inslaan” (07/06/2022 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts ligt in de clinch met het katholieke en gemeenschapsonderwijs. De koepels vinden dat de N-VA-minister te weinig doet om het lerarentekort aan te pakken en dringend met een noodplan op de proppen moet komen. Volgens Weyts heeft hij dingen in beweging gekregen die tot voor kort ondenkbaar waren in het onderwijs. Maar ook zijn coalitiepartners in de Vlaamse regering - CD&V en Open VLD - vinden dat de minister de handen aan de ploeg moet slaan.
  [naar artikel]
 12. Weyts: 'Jan Jambon zou goede minister-president zijn' (09/11/2018 - De Tijd)
  08:25 Wat Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) betreft is huidig minister-president Geert Bourgeois de meest geschikte kandidaat om zichzelf op te volgen. Maar Weyts schuift ook zijn federale par...
  [naar artikel]
 13. Weyts kondigt nieuwe teststrategie voor onderwijs aan, met sneltest voor hoogrisicocontacten (24/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaamse onderwijs krijgt een eigen teststrategie, die nu stelselmatig wordt uitgerold. Dat maakt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) zondag bekend. Morgen overlegt Weyts bovendien met minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) over de buitenschoolse activiteiten van kinderen onder 13 jaar.
  [naar artikel]
 14. Verkopers trekken naar rechter tegen vuurwerkverbod: “Weyts gaat zijn boekje te buiten” (11/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een groep vuurwerkverkopers en -afschieters gaat bij het Grondwettelijk Hof in beroep tegen het vuurwerkverbod. Volgens hen is dat er veel te snel gekomen, zonder overleg met de sector, en gaat minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) zijn boekje te buiten omdat het federale materie betreft. “Een juridisch achterhoedegevecht”, zegt Weyts.
  [naar artikel]
 15. Verkopers trekken naar rechter tegen vuurwerkverbod: ‘Weyts gaat zijn boekje te buiten’ (11/12/2019 - De Standaard)
  Een groep vuurwerkverkopers en -afschieters gaat bij het Grondwettelijk Hof in beroep tegen het vuurwerkverbod. Volgens hen is dat er veel te snel gekomen, zonder overleg met de sector, en gaat minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) zijn boekje te buiten omdat het federale materie betreft. ‘Een juridisch achterhoedegevecht’, zegt Weyts.
  [naar artikel]
 16. Weyts: "Weerzinwekkende praktijken" (15/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Ik besef dat het gaat om een eigen selectie van beelden", zegt minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA), "maar de getoonde weerzinwekkende
  [naar artikel]
 17. Minister Ben Weyts (N-VA) gaat de strijd aan met (klimaat)spijbelaars (17/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De klimaatspijbelaars konden wel degelijk wegen op het Vlaams regeerakkoord. Zij het niet op de manier waarop ze gehoopt hadden: minister van onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil klimaatspijbelen strenger aanpakken.
  [naar artikel]
 18. Geen strafonderzoek, wel onderwijsinspectie voor Middenschool in Ninove, waar leerlingen met een autismespectrumstoornis zouden zijn vernederd door leerkrachten (25/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De middelbare school in Ninove waar leerlingen met autisme zouden zijn vernederd door leerkrachten, krijgt de onderwijsinspectie over de vloer. Dat zegt onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) vrijdag. Momenteel wordt er geen strafonderzoek gestart tegen de school.
  [naar artikel]
 19. Geen strafonderzoek, wel onderwijsinspectie voor Middenschool in Ninove, waar leerlingen met een autismespectrumstoornis zouden zijn vernederd door leerkrachten (25/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De middelbare school in Ninove waar leerlingen met autisme zouden zijn vernederd door leerkrachten, krijgt de onderwijsinspectie over de vloer. Dat zegt onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) vrijdag. Momenteel wordt er geen strafonderzoek gestart tegen de school.
  [naar artikel]
 20. Taxisector voert actie in dorp van minister Weyts wegens nieuw taxidecreet: “Een regelrechte slachting” (25/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een honderdtal taxichauffeurs gaat vandaag vroeg actievoeren in Dworp, de woonplaats van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). Dat doen...
  [naar artikel]
 21. Weyts gaat voor burgemeesterssjerp, maar zal die meteen in de kast moeten leggen (30/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Minister Ben Weyts trekt bij gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar in zijn thuisgemeente Beersel opnieuw de lijst voor N-VA. Vanaf het moment dat hij Vlaams minister af is, wil hij het burgemeesterschap opnemen.
  [naar artikel]
 22. Minister Weyts roept topman van Infrabel op het matje (03/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) vindt het straf dat Infrabel niet meer wil betalen voor de afschaffing van overwegen in Diepenbeek en Bilzen. Hij wacht ook nog altijd op een reactie van het spoorbedrijf op zijn voorstel tot prefinanciering van spoorlijn 18 Hasselt-Neerpelt. Weyts is het wachten beu en gaat topman Luc Lallemand van Infrabel uitnodigen voor overleg.
  [naar artikel]
 23. Onderwijsbonden willen opschalen naar code oranje: "Minister Weyts gaat in tegen gemaakte afspraken"  (12/10/2020 - VRT NWS)
  Het gemeenschappelijk vakbondsfront van het onderwijs is boos op Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Weyts wil ondanks de hard stijgende coronacijfers niet weten van een algemene "code oranje" voor de scholen, waarbij leerlingen in het middelbaar opnieuw gedeeltelijk afstandsonderwijs zouden moeten gaan volgen. Volgens de vakbonden komt minister Weyts gemaakte afspraken niet na.
  [naar artikel]
 24. Basisschooldirecteurs voelen zich “bekocht” en schrijven open brief aan minister Weyts (24/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In een open brief aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) betreuren de schooldirecteurs van het basisonderwijs dat ze vanaf volgend schooljaar niet kunnen rekenen op de beloofde beleidsondersteuning en hekelen ze wat ze de “regeldrift” en “planlast” van minister Weyts noemen.
  [naar artikel]
 25. Basisschooldirecteurs voelen zich ‘bekocht’ en schrijven open brief aan minister Weyts (24/06/2021 - De Morgen)
  In een open brief aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) betreuren de schooldirecteurs van het basisonderwijs dat ze vanaf volgend schooljaar niet kunnen rekenen op de beloofde beleidsondersteuning en hekelen ze wat ze de ‘regeldrift’ en ‘planlast’ van minister Weyts noemen.
  [naar artikel]
 26. Minister van Onderwijs Weyts wil geen gratis zelftesten aanbieden: “Mondmaskers zijn verplicht en ook niet gratis” (08/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil de voorzet van federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) om zelftests gratis aan te bieden aan scholen niet binnenkoppen. Hij vindt het niet logisch dat mondmaskers, die verplicht zijn in de klas, wél uit eigen zak moeten worden betaald en dat zelftests - “slechts een aanbeveling” - op hun beurt gratis zouden zijn. Weyts zei dat in ‘De Ochtend’ op Radio 1.
  [naar artikel]
 27. Waarom aandachtig eten helpt als je wilt afvallen (09/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het gaat er bij afvallen niet om wat je eet. Iedereen weet dat het belangrijk is om verse producten te eten, die weinig calorieën bevatten en dat...
  [naar artikel]
 28. Minister Weyts wil extra controles op roetfilters bij autokeuring (03/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Als het van minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) afhangt, moeten de eigenaars van wagens waarbij er tijdens de keuring een vermoeden is van een leeggehaalde roetfilter, eerst naar een erkende verdeler om een attest. Dat meldt het kabinet-Weyts maandag. De minister is ook vragende partij voor strengere Europese normen.
  [naar artikel]
 29. Minister Weyts wil extra controles op roetfilters bij autokeuring (03/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Als het van minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) afhangt, moeten de eigenaars van wagens waarbij er tijdens de keuring een vermoeden is van een leeggehaalde roetfilter, eerst naar een erkende verdeler om een attest. Dat meldt het kabinet-Weyts maandag. De minister is ook vragende partij voor strengere Europese normen.
  [naar artikel]
 30. Minister van Sport Weyts roept op om Belgische olympiërs zo snel mogelijk te vaccineren: “Ze verdienen gelijke kansen” (13/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Sport, Ben Weyts, roept op om onze Belgische atleten zo snel mogelijk te vaccineren, voor de Olympische Spelen van deze zomer. In totaal gaat het om zo’n 500 sporters. Volgens Weyts kunnen zij zich nu minder optimaal voorbereiden dan atleten uit andere landen die wél al gevaccineerd zijn. Maar de beslissing ligt bij minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.
  [naar artikel]
 31. Minister van Sport Weyts roept op om Belgische olympiërs zo snel mogelijk te vaccineren: “Ze verdienen gelijke kansen” (13/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Sport, Ben Weyts, roept op om onze Belgische atleten zo snel mogelijk te vaccineren, voor de Olympische Spelen van deze zomer. In totaal gaat het om zo’n 500 sporters. Volgens Weyts kunnen zij zich nu minder optimaal voorbereiden dan atleten uit andere landen die wél al gevaccineerd zijn. Maar de beslissing ligt bij minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.
  [naar artikel]
 32. Kabinet Weyts steunt jeugdwerkingen voor 2,5 miljoen euro (11/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Sport Ben Weyts gaat 42 Vlaamse sportfederaties financieel ondersteunen in hun jeugdwerking. Weyts trekt daarvoor dit jaar een bedrag van 2,5 miljoen euro uit.
  [naar artikel]
 33. Trajectcontroles lopen vertraging op: Weyts wil connectoren zelf aankopen (25/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Minister van Mobiliteit Ben Weyts vindt het naar eigen zeggen hemeltergend dat de uitvoering van de trajectcontroles op federaal niveau vertraging oploopt, en wil daarom zelf de broodnodige connectoren aankopen. Volgens federaal minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) was het de voorganger en partijgenoot van Weyts, Jan Jambon, die de procedure voor de aankoop te laat gestart is.
  [naar artikel]
 34. “N-VA beloofde Hendrik Vuye tijdens etentje topbenoeming als hij niet opkomt met eigen lijst”, minister Weyts ontkent: “Indianenverhaal” (30/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams N-VA-minister Ben Weyts heeft Kamerlid Hendrik Vuye een mooie benoeming beloofd op voorwaarde dat hij op 26 mei niet deelneemt aan de...
  [naar artikel]
 35. Weyts wil opnieuw wedstrijden in amateursport (06/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) wil dat het Overlegcomité van dinsdag opnieuw amateursportwedstrijden toelaat. Hij heeft daarvoor naar eigen zeggen de steun van zijn collega’s in de twee andere gemeenschappen.
  [naar artikel]
 36. Minister Weyts lanceert 7km-club voor wie met de fiets gaat werken (28/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil Vlamingen warm maken om met de fiets naar het werk te gaan. Hij lanceert daarom de 7km-club, voor wie op fietsbare afstand van zijn werk woont. De actie gaat gepaard met een brede campagne om potentiële fietsers te verleiden.
  [naar artikel]
 37. Minister Ben Weyts (N-VA) geeft dodehoekles aan schoolkinderen (10/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De leerlingen van het derde leerjaar van basisschool ‘t Kofschip in Duffel kregen maandagochtend uitleg van minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) over de dodehoek. Het bezoek van Weyts kaderde in de campagne ‘Veilig op de weg van Transport en Logistiek Vlaanderen’.
  [naar artikel]
 38. Ben Weyts (N-VA): “Jan Jambon zou een uitstekende Vlaams minister-president zijn” (09/11/2018 - De Morgen)
  Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) tipt partijgenoot en federaal minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon als mogelijke opvolger van Vlaams minister-president  Geert Bourgeois. “Jambon zou de ideale man zijn om het werk van Bourgeois voort te zetten”, klonk het bij Weyts in De Ochtend.
  [naar artikel]
 39. Waarom drinkt minister Ben Weyts altijd sinaasappelsap op tv? “Een doordachte keuze” (26/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Woensdag was minister van Onderwijs Ben Weyts te gast bij De afspraak. En terwijl er bij de andere gasten duidelijk water in hun glas zat, kleurde dat van Weyts opvallend geel. Het is ook niet de eerste keer dat de minister gespot wordt met een glaasje sinaasappelsap op de set. Een manier om de kleuren van zijn partij op tv te krijgen? Of drinkt de N-VA-minister gewoon niet graag water?
  [naar artikel]
 40. Weyts: ‘Wij vragen geen blabla van federaal niveau, maar boemboem, vaccins’ (21/03/2021 - De Standaard)
  Als de federale overheid leerkrachten niet prioritair wil vaccineren, zal Vlaanderen dat op eigen houtje organiseren, zei minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) zondag.
  [naar artikel]
 41. Vlaams minister voor Onderwijs Ben Weyts (N-VA) pleit voor examens in laatste week van juni (21/04/2020 - VRT NWS)
  Er komen aan het eind van het schooljaar in Vlaanderen wel degelijk examens. Dat zegt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). In Waalse en Franstalige scholen in Brussel zullen er geen examens zijn. Maar dat ziet minister Weyts dus niet zitten.
  [naar artikel]
 42. Weyts wil startpremie van 1.000 euro voor starters bij De Lijn (22/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil een startpremie van 1.000 euro invoeren voor wie aan de slag gaat bij De Lijn. Dat bevestigt zijn kabinet. Weyts wil daarmee het personeelstekort bij de openbaarvervoermaatschappij aanpakken.
  [naar artikel]
 43. Vier 1A-clubs krijgen al goed nieuws: minister Weyts keurt eerste deel coronaprotocollen goed (08/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Sport Ben Weyts heeft de eerste protocollen van voetbalclubs goedgekeurd. Het gaat behalve Anderlecht, waarvan het al eerder...
  [naar artikel]
 44. Vlaams regeerakkoord – Weyts, Demir en Diependale minister voor N-VA (02/10/2019 - Metro)
  De N-VA top gaat voorstellen om Ben Weyts, Zuhal Demir en Matthias Diependaele minister te maken in de Vlaamse regering. De partijraad moet dat voorstel dinsdagavond nog goedkeuren. Dat vernam Belga uit betrouwbare bron. Ben Weyts wordt viceminister-president voor N-VA en minister van Onderwijs, een bevoegdheidsdomein waarvoor hij afgelopen weken de onderhandelingen leidde. Weyts krijgt voormalig staatssecretaris Zuhal Demir en Vlaams fractieleider Matthias Diependaele naast zich in de regering. Liesbeth Homans wordt voorgedragen als nieuwe parlementsvoorzitter, een functie die nu nog bij partijgenoot Wilfried Vandaele zit. bron: Belga Het bericht Vlaams regeerakkoord – Weyts, Demir en Diependale minister voor N-VA verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Minister Weyts wil striktere regels voor vuurwerk (10/01/2019 - De Morgen)
  Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) wil het gebruik van vuurwerk aan banden leggen. Dat zegt hij vandaag in Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen. Eerder hamerde Weyts vooral op voorlichting.
  [naar artikel]
 46. Minister Weyts wil striktere regels voor vuurwerk (10/01/2019 - Knack)
  Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) wil het gebruik van vuurwerk aan banden leggen. Dat zegt hij donderdag in Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen. Eerder hamerde Weyts vooral op voorlichting.
  [naar artikel]
 47. Peeters wil motorrijders op busbanen toelaten, Weyts niet akkoord (25/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Vicepremier Kris Peeters (CD&V) vraagt dat Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) busbanen openstelt voor motorrijders. Dat zou het fileprobleem verkleinen en de veiligheid voor motards opkrikken. Minister Weyts zit niet op dezelfde golflengte. “Als iedereen die busbanen gaat gebruiken, komt het nut ervan volledig te vervallen”, zegt hij.
  [naar artikel]
 48. Lydia Peeters kwaad op Ben Weyts na uitspraken Spartacustram: “Dit is vertrouwelijk” (18/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het zit er bovenarms op tussen Vlaams minister van Financiën Lydia Peeters (Open Vld) en haar collega-minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). Oorzaak zijn de uitlatingen van Weyts vandaag in deze krant over de Spartacustram Hasselt-Maastricht. Peeters eist dat minister-president Geert Bourgeois zijn partijgenoot tot de orde roept.
  [naar artikel]
 49. Ben Weyts wil optreden tegen dierenverkoop via buitenlandse verkoopsites (24/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) gaat zijn administratie de opdracht geven om steekproefgewijs op te treden tegen de verkoop van...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy