De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Straks weten we of ‘Close’ een Oscarnominatie scoort, volg hier de livestream

Gazet van Antwerpen

24/01/2023 - 14:43

Om 14.30 uur maken acteurs Riz Ahmed en Allison Williams welke acteurs, actrices, regisseurs, scenaristen en anderen straks in aanmerking komen voor een Oscar. Dan weten we dus ook of Lukas Dhont met zijn succesfilm ‘Close’ kans maakt op een gouden beeldje voor beste internationale film. Hier kan je alles live volgen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Jambon: “Oscarnominatie ‘Close’ is kers op taart” (24/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  “Na een uitzonderlijk succesvol jaar voor de Vlaamse film, is dit echt de kers op de taart”, zo meldt Vlaams minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon dinsdag in een reactie op de Oscarnominatie voor ‘Close’, de tweede langspeelfilm van Lukas Dhont. “We duimen met zijn allen voor ‘Close’ op 12 maart”, aldus Jambon. Slechts vijf Vlaamse films werden ooit genomineerd voor een Oscar. Voor producent Dirk Impens is het al zijn derde Oscarnominatie.
  [naar artikel]
 2. Lukas Dhont net voor Oscarnominatie: “Ik geloof er keihard in, volgens mij gaan we zelfs winnen” (24/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Dinsdagmiddag raakte bekend dat Lukas Dhont (31) met ‘Close’ genomineerd is voor een Oscar. Om zijn tweede film bij de leden van de Academy te promoten, bracht hij de afgelopen weken in de States door. En de regisseur is hoopvol. “Ik voel dat ‘Close’ hier leeft. Ik kan niet anders dan keihard erin geloven”, zei hij enkele uren voor zijn Oscarnominatie.
  [naar artikel]
 3. Volg straks de derde editie van La Course mee (24/07/2016 - Sporza)
  Voor het Tour-peloton straks de Champs-Elysées opdraait, zijn de vrouwen aan de beurt. Volg La Course hier (en op Eén) straks live, met livestream. De start is om 13.15u.
  [naar artikel]
 4. ? Belgische kortfilm ‘Da Yie’ grijpt naast Oscarnominatie; volg alle nominaties hier live (15/03/2021 - De Morgen)
  Vanmiddag vanaf 13.19 uur worden de Oscarnominaties van 2021 bekendgemaakt in een livestream van The Academy. Volg het hieronder live.
  [naar artikel]
 5. Aftellen naar ‘24 UUR LIVE’: volg hier vanaf 18 uur optredens van meer dan honderd artiesten (22/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De tweede editie van ‘24 UUR LIVE’ start straks om 18 uur. Meer dan 100 artiesten trakteren u de komende uren vanuit het Antwerpse Sportpaleis op de beste livemuziek. Miguel Wiels en z’n band leiden alles in goede banen. Volg onze livestream en mis geen enkele seconde van dit unieke evenement.
  [naar artikel]
 6. Lukas Dhont gaat naar de Oscars: ‘Close’ haalt nominatie binnen in categorie ‘Beste buitenlandse film’ (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het is Lukas Dhont (31) gelukt om een Oscarnominatie in de wacht te slepen. Zijn tweede langspeler ‘Close’ maakt kans op een beeldje in de categorie ‘Beste buitenlandse film’.
  [naar artikel]
 7. ? Sleept Belgische kortfilm ‘Da Yie’ een Oscarnominatie in de wacht? Volg het hier live vanaf 13.19 uur (15/03/2021 - De Morgen)
  Vanmiddag vanaf 13.19 uur worden de Oscarnominaties van 2021 bekendgemaakt in een livestream van The Academy. Volg het hieronder live.
  [naar artikel]
 8. ‘Close’ heeft zijn Oscarnominatie beet (24/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 9. Lukas Dhont heeft met ‘Close’ een Oscarnominatie beet: ‘Ik ga er alles aan doen om die te verzilveren’ (24/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 10. Lukas Dhont heeft met ‘Close’ een Oscarnominatie beet: ‘Een ongelooflijke dag voor de Belgische cinema’ (24/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 11. Over de Oscarnominatie voor ‘Close’: ‘Lange tijd topfavoriet, al is de film die positie intussen wel kwijt’ (24/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 12. 2 meisjes verdedigen Belgische kleuren op WK tijdrijden, volg straks met livestream (18/09/2017 - Sporza)
  Vanaf 10.30u beginnen de vrouwen junioren aan hun WK tijdrijden. België hoopt op een mooi resultaat van Shari Bossuyt en Alana Castrique. Volg het hier met livestream.
  [naar artikel]
 13. ‘Close’ heeft zijn Oscarnominatie beet (maar is wel geen topfavoriet meer) (24/01/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 14. Na Oscarnominatie: ‘Close’ van Lukas Dhont ook genomineerd voor Franse filmprijs César (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De film ‘Close’ van regisseur Lukas Dhont (31) rijgt de ene nominatie na de andere binnen. De euforie was groot gisteren toen bleek dat de langspeelfilm kans maakt op de Oscar in de categorie ‘Beste buitenlandse film’. Maar er is meer goed nieuws. De prent is nu ook genomineerd voor de Césars, de filmprijzen van Frankrijk.
  [naar artikel]
 15. Wie triomfeert straks op de top van de Koppenberg? (01/11/2016 - Sporza)
  Toon Aerts toont straks voor de eerste keer zijn Europese trui in de Koppenbergcross. Volg de wedstrijd, over een hertekend parcours, hier straks met tekst en livestream.
  [naar artikel]
 16. ‘Close’ van Lukas Dhont heeft zijn Oscarnominatie beet (maar is wel geen topfavoriet meer) (24/01/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 17. Oscarnominatie Austin Butler is bitterzoet: “Ik wou dat Lisa Marie Presley hier was om met ons te vieren” (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Na het winnen van de Golden Globe Award voor ‘beste acteur in een dramafilm’ voor zijn vertolking van ‘The King of Rock and Roll’ in ‘Elvis’, heeft Austin Butler (31) nu ook een Oscarnominatie beet. Maar het plotse overlijden van Lisa Marie Presley, de enige dochter van Elvis, overschaduwt het feestgedruis. “Ik wou dat zij en Elvis hier waren om dit alles mee te ervaren”, vertelt hij openhartig aan ‘The Hollywood Reporter’.
  [naar artikel]
 18. De blockbuster versus de Oscar-film: de Ensors beloven nek-aan-nekrace tussen ‘Zillion’ en ‘Close’ (06/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Een schok is het niet, straf des te meer. Met elk veertien nominaties zijn ‘Zillion’ en ‘Close’ straks de grote rivalen op het Gala van de Ensors. Zo eindigt het succesjaar van de Vlaamse cinema met een clash der titanen. Of zorgen Adil, Bilall en een onverwacht tv-succes alsnog voor de verrassing?
  [naar artikel]
 19. ? Sleept Belgische kortfilm ‘Da Yie’ een Oscarnominatie in de wacht? Volg alle nominaties live (15/03/2021 - De Morgen)
  Vanmiddag vanaf 13.19 uur worden de Oscarnominaties van 2021 bekendgemaakt in een livestream van The Academy. Volg het hieronder live.
  [naar artikel]
 20. Vorige week opgestuurd, nu wordt ‘Close’ al genoemd als favoriet voor de Oscars (22/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Mooie vooruitzichten voor Close, de tweede film van Lukas Dhont (31). Op het filmfestival van Cannes sleepte de prent eerder dit jaar al de Grand Prix in de wacht, hij werd aan honderd landen verkocht en volgens het Amerikaanse vakblad Variety is ‘ie alvast zeker van een Oscarnominatie. Het felbegeerde gouden beeldje komt zo al een stap dichterbij.
  [naar artikel]
 21. Spiegeltje aan de wand, wie wordt dit jaar de mooiste van het land? Volg hier vanavond de livestream van ‘Miss Begië 2023’ (11/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zaterdagavond 11 februari komen we te weten wie Chayenne Van Aarle (23) opvolgt als de nieuwe Miss België. De verkiezing vindt plaats in het Proximus Theater in De Panne en gaat om 20 uur van start. Maar u kan de spetterende show gewoon volgen bij ons. Want met een livestream én liveblog volgen we alle gebeurtenissen op de voet.
  [naar artikel]
 22. INTERVIEW. Het echte werk begint nu pas voor Lukas Dhont: “Er wordt heel veel geld gepompt in Oscarnominatie voor ‘Close’” (22/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hij kan het goud bijna proeven nu ‘Close’ op de shortlist van de Oscar voor beste buitenlandse film staat, maar het wordt nog een maand nagelbijten. “Én dagelijks campagne voeren in Amerika”, vertelt Lukas Dhont (31) in een eerste uitgebreide reactie vanuit New York. Over waarom het met debuutfilm ‘Girl’ vier jaar geleden net niét lukte maar nu wel, de mening van de critici, wie zijn grootste concurrent is en hoe hard je moet werken voor zo’n nominatie. “Pas op 24 januari weten we of we erbij zijn. Maar met Kerstmis kom ik eerst naar huis, ik ben al drie maanden weg.”
  [naar artikel]
 23. LIVE. Volg hier straks alle onthullingen over ‘The Voice of Holland’ in de veelbesproken aflevering van ‘BOOS’ (20/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het grootste showbizzschandaal van Nederland komt om 16?uur tot een hoogtepunt. Dan komt de veelbesproken YouTube-aflevering van het programma BOOS online. Presentator Tim Hofman zal daarin alles wat ze te weten zijn gekomen over het seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice of Holland uit de doeken doen. Je kan de aflevering hier straks bij GVA bekijken en alle onthullingen live volgen.
  [naar artikel]
 24. ‘Close’ van Lukas Dhont op shortlist voor de Oscars: “We trekken hier zo meteen een fles champagne open” (21/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Lukas Dhont (31) is weer een stapje dichter bij z'n Oscar-droom. ‘Close’, de tweede langspeler van de Gentenaar, heeft de shortlist gehaald in de categorie ‘Beste internationale film’. “Ongelofelijk! We zijn al de hele dag aan het wachten tot de shortlist bekendgemaakt werd”, laat de filmregisseur ons weten in een reactie. “Zo spannend was het.”
  [naar artikel]
 25. LIVE. Geen beeldje voor ‘Close’, prijs gaat naar ‘All Quiet On The Western Front’ (13/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond worden de Oscars voor de 95ste keer uitgereikt in het Dolby Theatre in Hollywood. In tegenstelling tot vorig jaar worden alle beeldjes live tijdens de awardshow overhandigd. Zal ‘All Quiet On The Western Front’ zoals verwacht de grote winnaar van de avond worden? En gaat ook België straks met een beeldje aan de haal? Volg hier alles live mee.
  [naar artikel]
 26. LIVE. Sleept Lukas Dhont met ‘Close’ zijn eerste Oscar in de wacht? (12/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Zondagnacht worden in Hollywood voor de 95ste keer de Academy Awards uitgereikt. De awardshow heeft dit jaar een Belgisch randje: ‘Close’ van Lukas Dhont is genomineerd voor de Oscar voor beste internationale film. In totaal zijn er 23 Oscars te winnen. Volg al het nieuws hier live!
  [naar artikel]
 27. LIVESTREAM. Volg hier de loting van de Croky Cup (28/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Om 12u wordt er in het Belgian Football Centre in Tubize geloot voor de 1/16e finales van de Croky Cup. Volg de loting hier LIVE via livestream.
  [naar artikel]
 28. LIVE. Sleept Lukas Dhont met ‘Close’ zijn eerste Oscar in de wacht? (13/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Zondagnacht worden in Hollywood voor de 95ste keer de Academy Awards uitgereikt. De awardshow heeft dit jaar een Belgisch randje: ‘Close’ van Lukas Dhont is genomineerd voor de Oscar voor beste internationale film. In totaal zijn er 23 Oscars te winnen. Volg alle nieuws hier live!
  [naar artikel]
 29. De Oscarnominaties zijn bekend: ‘Close’ maakt kans op een gouden beeldje (24/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Om 14.30 uur maken acteurs Riz Ahmed en Allison Williams bekend welke acteurs, actrices, regisseurs, scenaristen en anderen straks in aanmerking komen voor een Oscar. Dan weten we dus ook of Lukas Dhont met zijn succesfilm ‘Close’ kans maakt op een gouden beeldje voor beste internationale film. Hieronder kan je alles live volgen.
  [naar artikel]
 30. Na het succes van ‘Girl’ en ‘Close’ lonkt Lukas Dhont niet naar Amerika: “Ik kan hier veel comfortabeler werken” (14/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De zenuwen bij Lukas Dhont staan strak gespannen, want zeer binnenkort lost hij zijn tweede langspeelfilm op het Belgische publiek. Na het internationale succes van z’n debuut ‘Girl’ zijn de verwachtingen voor ‘Close’ nog hoger. De film sleepte op het festival van Cannes ook al de Grand Prix (oftewel de zilveren medaille) in de wacht. Showbits blikt met Lukas Dhont al eens vooruit naar het Film Fest Gent waar ‘Close’ op 11 oktober in première gaat.
  [naar artikel]
 31. LIVESTREAM. Volg hier de persconferentie van de federale regering over de pensioenhervorming (19/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  Na wekenlange onderhandelingen heeft het kernkabinet van de federale regering eindelijk een akkoord bereikt over de pensioenhervorming. Om 9.30 uur lichten premier Alexander De Croo (Open VLD) en co vanuit Wetstraat 16 de genomen beslissingen toe. Volg alles hier via bovenstaande livestream.
  [naar artikel]
 32. Zo beleefde het Belgisch Consulaat in LA de Oscars: “We gaan hier niet miserabel in een hoekje staan huilen” (13/03/2023 - Het Nieuwsblad)
  ‘Close’ is er vannacht niet in geslaagd om hun Oscarnominatie te verzilveren. Hoewel ‘All quiet on the western front’ al wekenlang de gedoodverfde winnaar was, vloeiden er na het openen van de enveloppe van Beste internationale film toch ook traantjes op de residentie van de Belgische consul in Los Angeles, waar de watch partyplaatsvond. “Het is een beetje zoals op het WK: de Duitsers hebben gewonnen, maar niet met schoon voetbal”, vertelt scriptschrijver Angelo Tijssens na afloop.
  [naar artikel]
 33. Zo beleefde het Belgisch Consulaat in LA de Oscars: “We gaan hier niet miserabel in een hoekje staan huilen” (13/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  ‘Close’ is er vannacht niet in geslaagd om hun Oscarnominatie te verzilveren. Hoewel ‘All quiet on the western front’ al wekenlang de gedoodverfde winnaar was, vloeiden er na het openen van de enveloppe van Beste internationale film toch ook traantjes op de residentie van de Belgische consul in Los Angeles, waar de watch partyplaatsvond. “Het is een beetje zoals op het WK: de Duitsers hebben gewonnen, maar niet met schoon voetbal”, vertelt scriptschrijver Angelo Tijssens na afloop.
  [naar artikel]
 34. Zo beleefde het Belgisch Consulaat in LA de Oscars: “We gaan hier niet miserabel in een hoekje staan huilen” (13/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  ‘Close’ is er vannacht niet in geslaagd om hun Oscarnominatie te verzilveren. Hoewel ‘All quiet on the western front’ al wekenlang de gedoodverfde winnaar was, vloeiden er na het openen van de enveloppe van Beste internationale film toch ook traantjes op de residentie van de Belgische consul in Los Angeles, waar de watch partyplaatsvond. “Het is een beetje zoals op het WK: de Duitsers hebben gewonnen, maar niet met schoon voetbal”, vertelt scriptschrijver Angelo Tijssens na afloop.
  [naar artikel]
 35. Jonge ‘Close’-acteurs willen zich vooral amuseren tijdens Oscar-race: “Neen, hier worden we nog niet herkend” (10/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zondagnacht is het zover: dan weten we of de film ‘Close’ van Lukas Dhont een Oscar wint of niet. Lukas zélf is al een tijdje in Los Angeles en heeft daar de afgelopen week nog campagne gevoerd. En een paar dagen geleden zijn ook de 2 jonge acteurs uit de film Eden Dambrine (16) en Gustav De Waele (14) aangekomen.
  [naar artikel]
 36. LIVESTREAM. Volg hier het VTM Nieuws met studiogast Bart De Wever (23/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Om 13 uur is N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever te gast bij VTM Nieuws. Volg de uitzending hier via de livestream.
  [naar artikel]
 37. LIVESTREAM: Volg ouderwetse bekerfinale Maaseik-Roeselare live (12/02/2017 - Sporza)
  Maaseik en Roeselare bikkelen in Gent om de eerste hoofdprijs van dit volleybalseizoen. Wie trekt het laken naar zich toe? Volg het hier met livestream.
  [naar artikel]
 38. LIVE. Volg hier alles dat je moet weten over de eerste aflevering van ‘The Masked Singer’ (14/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De kop is eraf: in de eerste nieuwe aflevering van ‘The Masked Singer’ maken we kennis met Edelhert, Radijsje, Mispoes, Papegaai, Robots, Cycloop, Roos en Ridder. Wie mag er door naar de volgende aflevering? En nog veel belangrijker: wie gaat er toch schuil achter al die bontgekleurde maskers? Volg hier live alle ontwikkelingen én optredens uit ‘The Masked Singer’.
  [naar artikel]
 39. 'Close' stapje dichter bij Oscarnominatie (21/12/2022 - De Tijd)
  21:21 De film 'Close' van Lukas Dhont staat op de Oscarshortlist voor beste International Feature Film. Uit de 15 geselecteerde films worden op 24 januari vijf genomineerden gekozen.
  [naar artikel]
 40. Volg de wereldbekerproef jumping in Mechelen met livestream (30/12/2016 - Sporza)
  Op de laatste dag van de kerstjumping in Mechelen staat de wereldbekerproef op het programma. Volg het hier live mee in de livestream.
  [naar artikel]
 41. LIVESTREAM. Volg hier de Heistse Pijl: wordt het een duel tussen Groenewegen en Jakobsen? (31/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Na het geweld van de Tour en de Olympische Spelen rijden de profrenners vandaag ook nog eens gewoon op Antwerpse wegen. Om 13.45 uur weerklonk in Vosselaar het startschot van de Heylen Vastgoed Heistse Pijl (1.1). Na zes plaatselijke ronden van 15,4 km wordt de aankomst rond 18.30 uur verwacht in Heist-op-den-Berg. Volg de wedstrijd hier via de livestream van RTV.
  [naar artikel]
 42. Hoe een treinrit van Antwerpen naar Kortrijk het leven van ‘Close’-acteur Eden Dambrine (15) veranderde (24/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Een simpele treinrit veranderde het leven van Eden Dambrine. Verschijnt de 15-jarige acteur uit ‘Close’ straks op de rode loper bij de Oscars? “Ik hoop het, ik droom ervan.”
  [naar artikel]
 43. De broers achter ‘Close’: ‘Wij zijn altijd al toeschouwers in elkaars leven geweest’ (29/10/2022 - De Tijd)
  02:00 De grote broer regisseur, de kleine broer producent. Zo was het toen Lukas en Michiel Dhont als kind ‘filmpje speelden’. Zo is het bij ‘Close’, de nieuwe Dhont-creatie die kans maakt op een Oscarnomin...
  [naar artikel]
 44. Na het zien van een pareltje als ‘Close’ verlaat iedereen de bioscoopzaal met een brok in de keel (02/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een echte genrefilm zit er bij Gentenaar Lukas Dhont (31) niet in. Maar hij is dan ook een rasechte auteur van heel persoonlijke arthouse-films. Met ‘Close’ overtreft hij alvast zijn verrassingsdebuut ‘Girl’.
  [naar artikel]
 45. REALITYCHECK. ‘Temptation Island’-presentator Rick Brandsteder laat zich verleiden en ‘De Bachelor’-kandidate Esmée scoort bij Miss België (18/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Temptation’, ‘Ex On The Beach’ of ‘Love Island’: het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
  [naar artikel]
 46. LIVESTREAM: Valt de beslissing in de Ardennen in de Ronde van België? (26/05/2018 - Sporza)
  Na de tijdrit van gisteren draagt de Fransman Laporte de leiderstrui, maar kan hij de aanvallen van de klimmers afslaan? Volg het hier met livestream.
  [naar artikel]
 47. LIVESTREAM. Volg de Septemberverklaring van Geert Bourgeois (26/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams Minister-president Geert Bourgeois legt straks zijn Septemberverklaring af in het Vlaams Parlement. Volg het hier LIVE!
  [naar artikel]
 48. ‘Bohemian Rhapsody’-acteur Rami Malek reageert op zijn eerste Oscarnominatie: “Nooit gedacht dat dit een mogelijkheid was” (23/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Rami Malek, die de rol van Freddie Mercury speelde in ‘Bohemian Rhapsody’, was in Parijs toen hij hoorde dat hij een Oscarnominatie voor ‘Beste...
  [naar artikel]
 49. Maakt ‘Close’ kans om te winnen? En wie zijn de andere topfavorieten? Álles wat je moet weten over de Oscars die vannacht plaatsvinden (12/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zondagnacht (Belgische tijd) worden in Hollywood voor de 95e keer de Academy Awards of Oscars uitgereikt. De awardshow heeft dit jaar een Belgisch randje: ‘Close’ van Lukas Dhont is genomineerd voor de Oscar voor beste internationale film. In die categorie neemt de Gentse filmmaker het op tegen ‘All Quiet on the Western Front’ (‘Im Westen nichts Neues’), het Duitse oorlogsdrama dat kans maakt op negen Oscars. Enkel de sciencefictionfilm ‘Everything Everywhere All at Once’ doet het met elf nominaties in tien categorieën beter.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy