De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

MIVB zoekt 600 nieuwe medewerkers om het openbaar vervoer in Brussel te kunnen uitbreiden

VRT NWS

24/01/2023 - 15:49

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB zoekt dit jaar 600 nieuwe medewerkers om het aanbod aan openbaar vervoer te kunnen uitbreiden, en om de werknemers die met pensioen gaan, te vervangen. Er zijn vacatures voor onder meer 200 buschauffeurs, 130 tramchauffeurs en 50 metrobestuurders.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ochtendstond heeft jobs in de mond: MIVB zoekt 500 medewerkers via broodzakken (20/08/2020 - VRT NWS)
  De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is op zoek naar nieuw personeel en dat doen ze op een speciale manier: via broodzakken. De MIVB zoekt tegen het einde van dit jaar 500 nieuwe werknemers en volgens woordvoerster An Van hamme is een broodzak een goede manier om mensen te bereiken.
  [naar artikel]
 2. MIVB lanceert een nieuw "coronaticket": een flexibeler alternatief voor openbaar vervoer in Brussel (12/01/2021 - VRT NWS)
  De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB lanceert op 1 februari een “coronaticket”. Dat is een flexibel ticket om gebruik te maken van het openbaar vervoer in Brussel. De MIVB wil met het initiatief tegemoet komen aan de grote vraag naar meer flexibiliteit bij reizigers. Dat vertelt An Van hamme van MIVB bij de Inspecteur.
  [naar artikel]
 3. Meer dan 900 jobs bij openbaar vervoer in Brussel (03/02/2020 - VRT NWS)
  De openbare vervoersmaatschappij in Brussel, de MIVB, is op zoek naar meer dan 900 nieuwe medewerkers. De zoektocht spitst zich vooral toe op chauffeurs maar ook op technische profielen om de nieuwe en oude voertuigen te onderhouden.
  [naar artikel]
 4. MIVB zoekt 650 nieuwe medewerkers (01/03/2018 - VRT NWS)
  De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB zoekt dit jaar ruim 650 nieuwe medewerkers. Het gaat onder meer om bestuurders, technici en veiligheidspersoneel.
  [naar artikel]
 5. Reizigers geven openbaar vervoer van MIVB een 7,3 op 10 (07/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  De reizigers die gebruik maken van het Brusselse openbaar vervoer, hebben de MIVB op haar jaarlijkse tevredenheidsbarometer een algemene score van 7,3 op 10 gegeven. De MIVB is tevreden, zeker nu het aantal pendelaars op de tram, metro en bus opnieuw toeneemt en ook de verkeersopstoppingen terugkeren in de hoofdstad.
  [naar artikel]
 6. Goed nieuws voor reizigers die het openbaar vervoer nemen: in alle metrostations in Brussel vanaf nu gratis wifi (03/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Reizigers die met de metro op stap gaan in Brussel, krijgen er vanaf dinsdag een extra functionaliteit bij. De MIVB voorziet nu gratis wifi voor iedereen in alle (pre)metrostations in onze hoofdstad. “We willen het openbaar vervoer aanpassen aan de nieuwe levensstijl van onze reizigers”, zo klinkt het bij de MIVB.
  [naar artikel]
 7. MIVB en Plan International bestrijden samen seksuele intimidatie op openbaar vervoer (11/10/2018 - VRT NWS)
  De Brusselse vervoermaatschappij MIVB wil samen met Plan International meer maatregelen nemen tegen seksuele intimidatie op het openbaar vervoer. Het gaat om een nieuwe campagne naar aanleiding van de Internationale Meisjesdag. De samenwerking is symbolisch van start met een overname van de MIVB door Romane, een 15-jarige Brusselse jongerenactiviste.
  [naar artikel]
 8. MIVB-medewerkers kunnen straks in designerpak achter zwartrijders aan (11/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Tijdens een modeshow in het metrostation Heizel heeft de Brusselse openbaar vervoersmaatschappij MIVB maandag de gloednieuwe uniformen van haar medewerkers voorgesteld. De Belgische modeontwerper Olivier Strelli tekende ze uit. Vanaf mei worden de uniformen door de 5.100 medewerkers gedragen op het net.
  [naar artikel]
 9. 500 euro voor wie de MIVB aan een vrouw helpt (05/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het openbaar vervoer in Brussel is hard op zoek naar technici en vrouwen. Zo hard dat MIVB-mede­werkers die een nieuwe collega met het gezochte profiel aandragen, een premie van 500 euro bruto krijgen.
  [naar artikel]
 10. MIVB vraagt enkel het openbaar vervoer te gebruiken ‘als er geen alternatieven zijn’ (28/09/2020 - Express)
  De Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB vraagt haar reizigers om enkel het openbaar vervoer te gebruiken als ze geen alternatieven hebben, of... The post MIVB vraagt enkel het openbaar vervoer te gebruiken ‘als er geen alternatieven zijn’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Donderdag nationale betoging: hinder in Brussel, openbaar vervoer bereidt zich voor (27/09/2016 - Knack)
  Wie donderdag naar Brussel moet, ook via het openbaar vervoer zal hinder ondervinden van de nationale betoging. Inmiddels verkocht de NMBS al 19 000 speciale betogingstickets. Ook De Lijn en de MIVB nemen maatregelen.
  [naar artikel]
 12. Ook Brussels openbaar vervoer zwaar verstoord (13/02/2019 - Metro)
  De metro’s, trams en bussen van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB zijn deze ochtend omstreeks 6.30 uur zwaar verstoord. Van de vier metrolijnen is er slechts één in dienst, en er rijden zes tramlijnen en vier buslijnen. Dat meldt de MIVB. Met een “lijn in dienst” bedoelt de MIVB een lijn waarop de zeker de helft van de voertuigen rijdt, in vergelijking met een normale dag. Op lijn 1 rijden de metro’s tussen Weststation en Montgomery, en is er een pendelbus tussen De Brouckère en Simonis. Voor de trams gaat het om lijnen 3, 4, 7, 51, 82 en 92, en bij de bussen worden de haltes van lijnen 29, 46, 71 en 87 bediend. Op de site van de MIVB kunnen gebruikers van het openbaar vervoer terecht om een hinderattest te downloaden. bron: Belga Het bericht Ook Brussels openbaar vervoer zwaar verstoord verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. MIVB plant dit jaar 650 aanwervingen (01/03/2018 - Metro)
  De Brussels vervoersmaatschappij MIVB is van plan om dit jaar ruim 650 vacatures uit te schrijven. Er is personeel nodig om natuurlijke vertrekken te compenseren, maar er zijn ook extra medewerkers nodig om het openbaar vervoer te verbeteren. Dat zegt de MIVB in een persbericht. Vorig jaar rekruteerde de MIVB al 980 mensen. Dit jaar zullen het er dus wat minder zijn. De maatschappij zoekt ongeveer 350 bestuurders, maar ook elektriciens en elektromechanici, veiligheidspersoneel, technisch personeel en managers. Bijna de helft van de vacatures is voorzien om vertrekkers via natuurlijk verloop te vervangen. De andere helft zijn bijkomende functies. De MIVB zegt voorts dat de inspanningen om meer vrouwen aan te werven, hun vruchten beginnen afwerpen. Van de nieuw aangeworven medewerkers in 2017 waren er 17,4 procent vrouwen. Sinds 2015 is het aantal vrouwen bij de maatschappij met 21 procent toegenomen. Nu vertegenwoordigen ze 10,2 procent van het personeel, tegen 9,3 procent in 2015. bron: Belga  
  [naar artikel]
 14. MIVB en Plan International bestrijden samen seksuele intimidatie op openbaar vervoer (11/10/2018 - Metro)
  De Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB en de ngo Plan International hebben donderdag, op de Internationale Dag van het Meisje, de krachten gebundeld om seksuele intimidatie op het openbaar vervoer in de hoofdstad te bestrijden. De samenwerking gaat symbolisch van start met een overname van de macht van de MIVB door Romane, een 15-jarige Brusselse jongerenactiviste. Nog tot mei 2019 gaan meisjes en jongens tussen 15 en 20 jaar verschillende verantwoordelijken en medewerkers van de MIVB ontmoeten en input geven. Samen willen ze tot nieuwe maatregelen en campagnes komen in de strijd tegen seksuele intimidatie op en rond de Brusselse metro’s, trams en bussen. De concrete uitwerking volgt tegen de zomer van 2019. “Als openbaarvervoersmaatschappij worden we geconfronteerd met dit fenomeen, dat onze bevoegdheid en de grenzen van ons net overschrijdt. Wij doen vanzelfsprekend een beroep op de ordediensten, maar we hebben er alles bij te winnen om ons ook te verrijken met de expertise van de verenigingssector”, zegt Brieuc de Meeûs, CEO van de MIVB. Hoewel de ngo Plan International vooral gekend is voor haar werk in kwetsbare regio’s wereldwijd, is ze ook erg actief in Brussel. Sinds begin dit jaar werken veertien Brusselse jongerenactivisten samen rond gendergelijkheid en seksuele intimidatie in hun stad via het project ‘BruxELLES’. “Vooral meisjes worden geconfronteerd met seksuele intimidatie en geweld op het openbaar vervoer. Hun mening is dus cruciaal om het fenomeen aan te pakken”, stelt Régine Debrabandere, directeur Plan International. bron: Belga Het bericht MIVB en Plan International bestrijden samen seksuele intimidatie op openbaar vervoer verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Vragen voor MIVB? Voortaan kan je 24 uur op 24 bij hen terecht (01/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Brusselse openbaar vervoersmaatschappij MIVB lanceert een chatbot waar Brusselaars en toeristen 24 op 24 uur terecht kunnen met vragen over activiteiten in de hoofdstad en de toegankelijkheid met het openbaar vervoer. Twee figuurtjes, Kat en Gorik, begeleiden de reizigers in het Nederlands, Frans of Engels.
  [naar artikel]
 16. MIVB: “Gebruik enkel openbaar vervoer te gebruiken als je geen alternatief hebt op nationale actiedag” (28/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB vraagt haar reizigers om enkel het openbaar vervoer te gebruiken als ze geen alternatieven hebben, of om buiten de spitsuren te reizen. De nationale acties van de drie grote vakbonden hebben immers grote gevolgen voor het netwerk, stelt de MIVB. Met de oproep naar de reizigers wil de MIVB overbelasting van de lijnen vermijden en degenen die het echt nodig hebben, in staat stellen om zich veilig te verplaatsen.
  [naar artikel]
 17. Pensioenen – Sterke hinder bij openbaar vervoer in Brussel door staking ACOD (27/02/2018 - Metro)
  Dinsdag om 6.15 uur zijn in Brussel zes buslijnen, zes tramlijnen en drie metrolijnen in dienst. Dat meldt de MIVB op zijn website. Het openbaar vervoer in de hoofdstad wordt dinsdag sterk verstoord door een staking van de ACOD om te protesteren tegen de pensioenhervormingsplannen van de federale regering. De metrolijnen 1, 2 en 5 zijn in dienst, net als de tramlijnen 3, 4, 7, 82, 92 en 94. Bij de bussen zijn de lijnen 15, 21 (tot Brussels Airport), 29, 71, 87 en 95 en pendelbus 94 (als gevolg van de werken aan de Vorstlaan) in gebruik. De MIVB herinnert eraan dat online hinderattesten beschikbaar zijn. bron: Belga
  [naar artikel]
 18. MIVB en Plan International samen tegen seksistisch gedrag in openbaar vervoer (14/05/2019 - VRT NWS)
  De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB en de ngo Plan International lanceren een sensibiliseringscampagne tegen grensoverschrijdend gedrag in het openbaar vervoer. Want ook daar gebeurt het. 
  [naar artikel]
 19. Aantal gevallen van agressie tegen personeel openbaar vervoer gestegen met 23 procent: “Er gaat geen dag voorbij zonder geweld” (17/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In 2021 waren er 4.787 gevallen van agressie tegenover het personeel van het openbaar vervoer. Dat is een stijging van 23 procent in vergelijking met 2020. De NMBS, de MIVB, De Lijn en TEC roepen iedereen op om de agressie aan medewerkers die ten dienste staan van de reizigers te stoppen.
  [naar artikel]
 20. Betogers uiten ongenoegen over stijging van tarieven bij MIVB (19/01/2020 - Metro)
  Een groep van ongeveer 130 betogers hebben tijdens een mars van Brussel-Noord naar Brussel-Centraal hun ongenoegen geuit over de geplande verhoging van de papieren tickets bij de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB. De betogers pleiten voor meer gratis openbaar vervoer en minder controles. De stijging van de tarieven is enkel van toepassing op losse papieren vervoerstickets. Voor een enkele reis gaat de prijs van 2,1 naar 2,6 euro en ook de dagtickets (24 uur geldig) stijgen van 7,5 naar 8 euro. Een ticketje kopen bij de chauffeur zal 3 euro kosten in plaats van 2,5. De MIVB voert de prijsstijging door om het gebruik van de papieren tickets, die vervuilend zijn, te ontmoedigen en te zorgen dat de mensen een herbruikbare MOBIB-kaart kopen. Contactloos betalen zal binnenkort ook ingevoerd worden. “Het is een hypocriete maatregel. Er wordt verwezen naar het ecologische en sociale aspect om het te verantwoorden, maar het is simpelweg een prijsstijging”, vertelt André, medeorganisator van de betoging. De betogers scandeerden “Van wie is de MIVB. Die is van ons!” en op de spandoeken was te lezen hoe ze pleiten voor gratis openbaar vervoer, minder veiligheidspoorten en controle van de reizigers. Ze vrezen dat de nieuwe tarieven bepaalde mensen zullen uitsluiten van het openbaar vervoer. “Wij willen het debat hierover aangaan. Moet er geen ambitie zijn of echte investeringen om het openbaar vervoer net voor iedereen toegankelijk te maken en meer gratis openbaar vervoer te voorzien?”, aldus André. bron: Belga Het bericht Betogers uiten ongenoegen over stijging van tarieven bij MIVB verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. MIVB duidt onveilige plaatsen op openbaar vervoer aan met stickers (08/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op de trams, bussen en metro’s van de Brusselse openbaar vervoersmaatschappij MIVB duiden zitplaatsen met rode stickers voortaan aan waar de...
  [naar artikel]
 22. MIVB vanaf 2020 gratis onder de 25 en boven de 65 (26/09/2019 - Metro)
  Goed nieuws voor jongeren en senioren die zich in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verplaatsen met het openbaar vervoer van de MIVB. Vanaf september 2020 zouden zij namelijk volledig gratis kunnen genieten van de bus, tram en metro. De maatregel zou zo’n 12 miljoen euro per jaar kosten. Het is MIVB-directeur Brieuc de Meeûs die het plan uit de doeken deed tijdens een vergadering van de Raad van Bestuur. Concreet zouden jongeren onder de 25 jaar en senioren vanaf 65 jaar volledig gratis kunnen gebruikmaken van het MIVB-net. Op dit moment betalen senioren 60 euro per jaar en jongeren 50 euro per jaar op voorwaarde dat ze een geldig schoolattest kunnen voorleggen. Vanaf september 2020 zullen dus niet alleen studenten, maar ook ‘gewone’ jongeren kunnen genieten van gratis vervoer. Op dit moment worden het budget van de Brusselse regering voor 2020 besproken en ligt dus ook het gratis openbaar vervoer – en de 12 miljoen euro per jaar die de maatregel zou kosten – op tafel. In een interview met de krant L’Echo liet de Brusselse minister-president Rudi Vervoort echter al weten dat dat bedrag “peanuts” is. Lees ook : Nieuwe routeplanner voor openbaar vervoer gelanceerd Het bericht MIVB vanaf 2020 gratis onder de 25 en boven de 65 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Pensioenbetoging: openbaar vervoer mogelijk sterk verstoord (14/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De pensioenbetoging van woensdag in Brussel zal waarschijnlijk veel hinder veroorzaken bij de openbaar vervoersmaatschappijen De Lijn en MIVB. Bij...
  [naar artikel]
 24. Aantal gevallen van agressie tegen personeel openbaar vervoer gestegen met 23 procent (17/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  In 2021 waren er 4.787 gevallen van agressie tegen het personeel van het openbaar vervoer. Dat is een stijging van 23 procent tegenover 2020. De NMBS, de MIVB, De Lijn en TEC roepen iedereen op om de agressie een halt toe te roepen aan medewerkers die ten dienste staan van de reizigers.
  [naar artikel]
 25. Aantal gevallen van agressie tegen personeel openbaar vervoer gestegen met 23 procent (17/02/2022 - Het Nieuwsblad)
  In 2021 waren er 4.787 gevallen van agressie tegen het personeel van het openbaar vervoer. Dat is een stijging van 23 procent tegenover 2020. De NMBS, de MIVB, De Lijn en TEC roepen iedereen op om de agressie een halt toe te roepen aan medewerkers die ten dienste staan van de reizigers.
  [naar artikel]
 26. Vanaf 1 februari één enkel ticket voor openbaar vervoer in en rond Brussel (17/01/2021 - De Standaard)
  Met de Brupass XL-tickets en -abonnementen komt er vanaf 1 februari één enkel ticket en een gemeenschappelijk tarief dat toegang biedt tot al het openbaar vervoer in Brussel én een uitgebreide zone van 11,5 km rond het hoofdstedelijk gewest. Dat melden de betrokken bedrijven, NMBS, De Lijn, MIVB en TEC, en de verschillende bevoegde ministers zondagochtend in een gemeenschappelijk persbericht.
  [naar artikel]
 27. MIVB lanceert chatbot met Kat en Gorik die toeristen 24/24 kunnen raadplegen (01/08/2017 - De Redactie)
  Brusselaars en Brusselse toeristen kunnen voortaan terecht op een chatbot van de MIVB. Deze chatbot beantwoordt 24/24 uur vragen over activiteiten in de hoofdstad en de toegankelijkheid van het openbaar vervoer.
  [naar artikel]
 28. Bus en tram kunnen binnenkort ‘praten’: ingreep moet openbaar vervoer “toegankelijk maken” (05/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Om voor mensen met een visuele beperking reizen met het openbaar vervoer te vergemakkelijken, rust de MIVB haar bussen en trams uit met een nieuw systeem voor audio-aankondigingen aan de buitenkant van bus en tram.
  [naar artikel]
 29. Openbaar vervoer van MIVB gratis tijdens oudejaarsnacht (31/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Brussel is het MIVB-net de komende nacht volledig gratis. Ook de frequentie van de ritten zal tijdens de oudejaarsnacht worden opgevoerd.
  [naar artikel]
 30. MIVB breidt veiligheidsdienst uit met 107 medewerkers (30/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB zal haar veiligheidsdienst in de komende maanden uitbreiden met 107 extra veiligheidsmedewerkers en
  [naar artikel]
 31. Sneller, stipter en betrouwbaarder: kan Antwerpen iets leren van openbaar vervoer in Brussel? (12/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Brussel heeft iets buitenlands voor veel Antwerpenaren. Net zoals het openbaar vervoer in de hoofdstad, dat een stuk fijnmaziger, betrouwbaarder en sneller is dan de bus en trams in eigen stad.In de video leggen we uit hoe het openbaar vervoer in Brussel verschilt van die van Antwerpen.
  [naar artikel]
 32. MIVB lanceert oproepnummer 1707 om verdachte zaken te melden (10/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Wie op het openbaar vervoer in Brussel een verdacht voorwerp opmerkt of verdacht gedrag, kan dat vanaf nu melden via het telefoonnummer 1707. Dat meldt de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB dinsdag.
  [naar artikel]
 33. MIVB lanceert oproepnummer 1707 om verdachte zaken te melden (10/01/2017 - De Standaard)
  Wie op het openbaar vervoer in Brussel een verdacht voorwerp opmerkt of verdacht gedrag, kan dat vanaf nu melden via het telefoonnummer 1707. Dat meldt de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB dinsdag.
  [naar artikel]
 34. Greenpeace bedankt personeel van openbaar vervoer (13/02/2021 - De Standaard)
  In Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Luik houdt Greenpeace dit Valentijnsweekend een bedankactie voor medewerkers van het openbaar vervoer. De milieuorganisatie wil het personeel een hart onder de riem steken omdat het in crisistijden zijn cruciale taak is blijven uitvoeren
  [naar artikel]
 35. Greenpeace houdt bedankingsactie voor personeel van openbaar vervoer in Hasselt (13/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Luik houdt Greenpeace dit Valentijnsweekend een bedankingsactie voor medewerkers van het openbaar vervoer. De milieuorganisatie wil het personeel een hart onder de riem steken omdat het in crisistijden zijn cruciale taak is blijven uitvoeren en roept het publiek meteen ook op om het openbaar vervoer te blijven gebruiken, als antwoord op een andere crisis - die rond het klimaat.
  [naar artikel]
 36. Met openbaar vervoer van Kinrooi naar Brussel: kan dat in rolstoel? (16/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Kunnen rolstoelgebruikers met het openbaar vervoer vlot van Kinrooi naar de VRT in Brussel geraken? Jan Van Looveren neemt woensdagavond de proef op de som in het Eén-programma Factcheckers.
  [naar artikel]
 37. Gratis wifi in alle Brusselse metrostations (03/10/2017 - Metro)
  Vanaf vandaag/dinsdag kunnen reizigers van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB gebruikmaken van gratis wifi in alle Brusselse (pre-)metrostations. Dat heeft Brussels minister van Openbare Werken en Mobiliteit Pascal Smet bekendgemaakt. Volgens de sp.a-minister past de investering in de ambitie om de dienstverlening van de MIVB te verbeteren en het openbaar vervoer “aan te passen aan de nieuwe levensstijl van de reizigers”. Sinds begin dit jaar was al een kwart van de Brusselse metrostations uitgerust met wifi. Nu is er dus de uitbreiding naar het hele MIVB-netwerk. De uitrol van de gratis wifi past volgens minister Smet in de investeringen van het Brusselse gewest in het Brusselse openbaar vervoer. Reizigers zullen gebruik kunnen maken van de 170 hotspots die verspreid zijn over heel Brussel en zullen kunnen surfen via het wifi.brussels-netwerk. Met die 170 hotspots is Brussel volgens Brussels staatssecretaris voor Digitalisering Bianca Debaets (CD&V) “koploper in België”. Debaets: “De wifitoegang in alle metrostations vult de reeds bestaande hotspots op onder andere de Grote Markt, het Flageyplein of het Simonisplein aan. We gaan volop verder met de uitrol van wifi.brussels. Zo voegen we binnenkort het Mercierplein in Jette aan het lijstje toe”. bron: Belga
  [naar artikel]
 38. Ernstige hinder op openbaar vervoer door vakbondsactie: slechts één metrolijn in dienst bij de MIVB (22/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  De actiedag van de vakbonden voor hogere lonen zorgt vrijdagochtend voor ernstige hinder voor het openbaar vervoer in de hoofdstad. Enkel metrolijn 1 is in dienst, meldt de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB via Twitter. De andere metrolijnen rijden vrijdag niet.
  [naar artikel]
 39. Ernstige hinder op openbaar vervoer door vakbondsactie: slechts één metrolijn in dienst bij de MIVB (22/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  De actiedag van de vakbonden voor hogere lonen zorgt vrijdagochtend voor ernstige hinder voor het openbaar vervoer in de hoofdstad. Enkel metrolijn 1 is in dienst, meldt de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB via Twitter. De andere metrolijnen rijden vrijdag niet.
  [naar artikel]
 40. Limburg buist het openbaar vervoer (05/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  4,9 op 10. Dat is de gemiddelde score die alle Limburgers geven op hun aanbod aan openbaar vervoer. Een nipte onvoldoende dus. Een dikke buis krijgt het openbaar vervoer in het Maasland: 3,9 op 10. In heel Vlaanderen scoort het openbaar vervoer 5,9 op 10, ook al niet zo schitterend.
  [naar artikel]
 41. Mobiliteitsonderzoek VUB: “Openbaar vervoer is de grote verliezer” (02/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Uit een bevraging van de onderzoeksgroep MOBI van de Vrije Universiteit Brussel blijkt dat het openbaar vervoer op het vlak van verplaatsingsgedrag de grootste verliezer wordt van de coronacrisis. De pendelaars ruilen het openbaar vervoer meer in voor de fiets of gaan te voet.
  [naar artikel]
 42. CD&V vraagt maatregelen voor Brussels openbaar vervoer (25/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dat Brussel strengere coronamaatregelen invoert, is volgens oppositiepartij CD&V een goede zaak. Maar de partij dringt aan op maatregelen rond het openbaar vervoer. "In de metro's, bussen en trams van het MIVB-net zien we al wekenlang dat iedereen als sardientjes op elkaar gepakt zit, ook daar moet dringend iets aan gedaan worden", zegt Brussels parlementslid Bianca Debaets.
  [naar artikel]
 43. Trump brengt Brusselse openbaar vervoer in de war (22/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  De komst van de Amerikaanse president Donald Trump naar België en de NAVO-top van aanstaande donderdag zullen gevolgen hebben voor het openbaar vervoer in Brussel. Vanaf woensdagnamiddag zullen een aantal metroingangen gesloten worden. Donderdag blijft het metrostation van Schuman gesloten. En ook een aantal bus- en tramlijnen op het traject van de luchthaven naar het centrum van Brussel zullen gewijzigd worden. Dat zegt An Van hamme van MIVB maandag.
  [naar artikel]
 44. Politie houdt grootschalige veiligheidsactie op Brussels openbaar vervoer (17/10/2017 - Metro)
  Korpsen van de zes Brusselse politiezones hebben, op initiatief van de federale politie, samen met de controleurs van de MIVB een grootschalige veiligheidsactie gehouden op het Brusselse openbaar vervoer. De zone Brussel Hoofdstad Elsene gaf dinsdagavond al een eerste balans mee. De actie begon dinsdag om 14.00 uur. Op vier controlepunten zette de lokale politie Brussel een dertigtal agenten in, samen met dertien MIVB-controleurs. Bij het eerste controlepunt aan het Stefaniaplein werden 34 personen gecontroleerd, aan het Drievuldigheidsvoorplein en aan het Jules de Troozsquare werden telkens 29 personen gecontroleerd. De controles aan Flagey waren dinsdagavond nog niet afgelopen. In totaal werden negen personen naar het commissariaat gebracht. Zes van hen hadden geen identiteitsdocumenten bij zich, twee van hen stonden gerechtelijk geseind en één was in het bezit van drugs. “We zijn er in de eerste plaats ter ondersteuning van de mensen van de MIVB die vervoersbewijzen controleren. Zodra ze iemand zien die niet in orde is, wordt hun identiteit gecontroleerd en krijgen ze een boete van de MIVB. De politie kan daarnaast nog verbaliseren”, vertelt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere. Binnen de zone Brussel Hoofdstad Elsene is het openbaar vervoer één van de prioriteiten. In totaal werden in 2017 al 74.000 manuren besteed aan het beveiligen van de metro. De volledige resultaten van de actie worden woensdag bekend gemaakt door de federale politie. bron: Belga
  [naar artikel]
 45. MIVB zet politie in tegen onnodige verplaatsingen op Brussels openbaar vervoer (22/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB heeft zaterdag opgemerkt dat er heel wat mensen gebruik maken van het tram-, bus- en metronetwerk...
  [naar artikel]
 46. Openbaar vervoer in Brussel moet netter worden (20/02/2017 - De Standaard)
  Net Brussel, Brussel Mobiliteit en MIVB hebben een overeenkomst gesloten over de reiniging van de eigen sites en perrons van de openbare vervoersmaatschappij. ‘Brusselaars hadden soms de indruk dat deze ruimten werden vergeten’, zegt bevoegd minister Pascal Smet.
  [naar artikel]
 47. PS wil gratis openbaar vervoer voor iedereen die zich verplaatst naar vaccinatiecentrum (08/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De PS heeft een wetsvoorstel ingediend in de Kamer om alle openbaar vervoer gratis te maken voor wie zich gaat laten vaccineren. In Wallonië vervoert TEC (Waalse tegenhanger van De Lijn) iedereen die naar of van het vaccinatiecentrum reist. In Brussel werkt de MIVB aan een gelijkaardig systeem, maar de maatregel is nog in voorbereiding.
  [naar artikel]
 48. Pensioenbetoging – Brussels openbaar vervoer verstoord (16/05/2018 - Metro)
  Bij de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB is er woensdagochtend al hinder door de aangekondigde pensioenbetoging. Omstreeks 6 uur werden slechts twee metrolijnen bediend, zeven tramlijnen en zeven buslijnen. Dat meldt de MIVB via Twitter. De treinen zouden woensdag wel volgens de normale dienstregeling moeten rijden. Er zijn extra treinen ingelegd om de deelnemers aan de betoging naar Brussel te brengen. De vakbonden roepen op tot verzamelen aan het Brusselse Noordstation om 10.00 uur. De optocht zou dan tegen 11.00 uur vertrekken door het centrum van de stad richting Zuidstation, waar het einde is voorzien rond 14.00 uur. De Brusselse politie waarschuwde automobilisten al voor verkeershinder tijdens de optocht en vraagt om Brussel zoveel mogelijk te mijden met de auto. Belangrijke verkeersassen kunnen al voor de start van de betoging worden afgesloten. bron: Belga   Het bericht Pensioenbetoging – Brussels openbaar vervoer verstoord verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Pensioenbetoging – Brussels openbaar vervoer verstoord (16/05/2018 - Metro)
  Bij de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB is er woensdagochtend al hinder door de aangekondigde pensioenbetoging. Omstreeks 6 uur werden slechts twee metrolijnen bediend, zeven tramlijnen en zeven buslijnen. Dat meldt de MIVB via Twitter. De treinen zouden woensdag wel volgens de normale dienstregeling moeten rijden. Er zijn extra treinen ingelegd om de deelnemers aan de betoging naar Brussel te brengen. De vakbonden roepen op tot verzamelen aan het Brusselse Noordstation om 10.00 uur. De optocht zou dan tegen 11.00 uur vertrekken door het centrum van de stad richting Zuidstation, waar het einde is voorzien rond 14.00 uur. De Brusselse politie waarschuwde automobilisten al voor verkeershinder tijdens de optocht en vraagt om Brussel zoveel mogelijk te mijden met de auto. Belangrijke verkeersassen kunnen al voor de start van de betoging worden afgesloten. bron: Belga   Het bericht Pensioenbetoging – Brussels openbaar vervoer verstoord verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy