De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Stijn vzw vraagt meer aandacht voor het zicht van kinderen met verstandelijke beperking: "Wordt vaak over het hoofd gezien"

VRT NWS

24/01/2023 - 16:19

Er moet meer aandacht komen voor het zicht van kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Dat zegt zorgnetwerk Stijn vzw, die verschillende zorginstellingen heeft in Limburg. De vzw lanceert daarom een sensibiliseringscampagne met tips.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Man met verstandelijke beperking krijgt doodstraf in Singapore: "Hij wist wat hij deed" (29/03/2022 - VRT NWS)
  In Singapore is het hoger beroep tegen de executie van een Maleisische man met een verstandelijke beperking verworpen. De man was veroordeeld voor het smokkelen van ongeveer 43 gram heroïne naar Singapore. Door de strenge drugswetten van het land, wordt de man, ondanks zijn verstandelijke beperking, nu dus veroordeeld tot de dood. De uitspraak van de rechtbank veroorzaakt wereldwijd heel wat commotie.
  [naar artikel]
 2. Directeur centrum voor mensen met verstandelijke beperking: "We voelden ons aan ons lot overgelaten" (10/04/2020 - VRT NWS)
  Naast de problemen in de woonzorgcentra zijn er ook heel wat complicaties door het coronavirus in centra voor mensen met een verstandelijke beperking. De directeur van Ons Tehuis Brabant in Kampenhout roept op zulke centra te betrekken bij de planning van de materialen: "We hebben mondmaskers gekocht aan woekerprijzen", zei Edwin Smets in "De ochtend" op Radio 1.
  [naar artikel]
 3. "Madeliefde": zorginstellingen in Limburg lanceren Tinder voor mensen met een beperking (02/11/2022 - VRT NWS)
  Het Limburgse initiatief "Madeliefde" wil personen met een verstandelijke beperking helpen een date of partner te zoeken. Verschillende zorginstellingen merken dat de zoektocht voor mensen met een beperking vaak moeizamer verloopt. Met een datingprofiel willen ze mensen koppelen en laten samenkomen tijdens een praatcafé.
  [naar artikel]
 4. "Genademoorden" in Oeganda: de gruwelijke getuigenis van een moeder die haar zoon met een beperking wurgde (17/02/2018 - VRT NWS)
  In Oeganda worden kinderen met een beperking vaak vermoord door hun eigen moeder. "Mercy killing" of "genademoord" wordt het genoemd. Luk Dewulf, zelf vader van een kind met een beperking, maakte daarover voor "Vranckx" een reportage die vanavond op Canvas te zien is. Voor vrtnws.be vertelt hij hoe het was om zo'n beklijvende getuigenis als journalist én als vader te filmen.
  [naar artikel]
 5. Fakkeltheater na incident met toeschouwer met verstandelijke beperking: "Wij discrimineren niet" (10/01/2019 - VRT NWS)
  Tijdens de muziekvoorstelling "Ode an die Freunde" in het Fakkeltheater in Antwerpen maakte een toeschouwer met een verstandelijke beperking duidelijk hoorbare geluiden om aan te geven dat hij genoot. Maar dat geluid werd ook als storend ervaren. Tijdens de pauze werd hem gevraagd de zaal te verlaten. Zijn broer reageerde met een opiniestuk in de krant De Standaard. Het Fakkeltheater geeft nu op Facebook duiding bij zijn beslissing. 
  [naar artikel]
 6. SOS Kinderdorpen en "Thuis"-acteur Christophe Haddad vragen steun voor kinderen in Libanon (13/08/2020 - VRT NWS)
  De internationale kinderenorganisatie SOS Kinderdorpen vraagt aandacht en steun voor de kinderen in Libanon en meer bepaald in het door een explosie getroffen Beiroet. "Alles gebeurt boven hun hoofd en ze zijn volledig onschuldig, maar de invloed op hun leven en welzijn is gigantisch."
  [naar artikel]
 7. We zijn mensen met een verstandelijke beperking uit het oog verloren in deze coronacrisis (10/04/2020 - VRT NWS)
  Nu er veel aandacht naar de situatie in onze ziekenhuizen en woonzorgcentra, dreigen mensen met een verstandelijke beperking vergeten te worden. Orthopedagoog Hadewijck Schepens roept alle verantwoordelijken op om deze kwetsbare groep niet uit het oog te verliezen.
  [naar artikel]
 8. De Warmste Week zoekt hobbykok die 5 jongvolwassenen met verstandelijke beperking wil leren koken (02/11/2020 - VRT NWS)
  Vzw Co-LIVING in Harelbeke is op zoek naar een hobbykok die 5 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking wil leren koken. Volgend jaar willen die 5 jonge gasten samenwonen op zelfstandige basis. "Het zou leuk zijn dat ze 's avonds samen kunnen kokerellen", zegt Fabienne Denys van vzw Co-LIVING.
  [naar artikel]
 9. Demir: "Seksueel misbruik bij personen met een beperking moet beter aangepakt worden" (20/10/2017 - VRT NWS)
  Seksueel misbruik bij mensen met een beperking is een groot probleem. In Nederland heeft meer dan de helft van de vrouwen met een beperking hiermee te maken gekregen. Nu wil staatssecretaris voor Personen met een beperking, Zuhal Demir (N-VA), de strijd hiertegen opvoeren. Vandaag kreeg een groep politiemensen en parketmedewerkers een opleiding om meer op zoek gaan naar bewijs van seksueel misbruik bij personen met een verstandelijke handicap
  [naar artikel]
 10. Vrouw schrijft openhartige brief voor zus met verstandelijke beperking: “Mijn zus wil zó graag werken” (13/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Helena (25), een jonge vrouw met een licht verstandelijke beperking, zoekt al vier jaar lang intensief naar werk. De stages gaan telkens goed, maar als een contract in zicht komt, loopt er altijd iets fout. Na een zoveelste tegenslag, schreef zus Barbara Dzikanowice een opmerkelijke open brief in ‘De Standaard’: “Als werkgevers hun deur openzetten voor mensen met een beperking, moeten ze dit serieus nemen”, klinkt het fel.
  [naar artikel]
 11. Diego (25) uit Schoten vermist: "Hij zei dat hij naar zee ging" (26/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Diego Cineger, een jongen met een verstandelijke beperking uit Schoten, is sinds deze ochtend vermist. Hij werd het laatst gezien bij de bakker,...
  [naar artikel]
 12. Child Focus vraagt aandacht voor kinderen die worden ontvoerd door ouders: "Worden te weinig betrokken in rechtbank" (30/05/2019 - VRT NWS)
  Kinderen die door hun ouders worden ontvoerd, hebben nadien vaak het gevoel dat er in de rechtbank geen rekening wordt gehouden met hun belangen. Dat meldt Child Focus, dat mee een onderzoek heeft gevoerd. Het gaat om kinderen die door hun ouders worden meegenomen naar het buitenland, vaak na een conflict in het gezin.
  [naar artikel]
 13. Ouders van kinderen met een beperking voelen zich in de steek gelaten (08/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  "De federale en Vlaamse overheid besteedt onvoldoende aandacht aan onze kinderen", zegt Marc Van Gestel, de woordvoerder van het Vlaams Netwerk...
  [naar artikel]
 14. NMBS maakt tool om mensen met een verstandelijke beperking te helpen om de trein te nemen (12/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De NMBS heeft een tool uitgewerkt die mensen met een verstandelijke beperking moet helpen om de trein te nemen. “Ik durf de trein te nemen” staat online en werd speciaal ontworpen voor personen met een lichte tot matige verstandelijke beperking en hun begeleiders, meldt de vervoersmaatschappij vrijdag in een mededeling.
  [naar artikel]
 15. "Ingrijpend dessertje na borstkanker": Beautiful After Breast Cancer Foundation vraagt aandacht voor lymfoedeem (10/05/2021 - VRT NWS)
  "Maak lymfoedemen bespreekbaar": dat is de oproep van Beautiful After Breast Cancer Foundation (Antwerpen). De organisatie vraagt meer aandacht voor de aandoening, ook om patiënten meer en beter te informeren.
  [naar artikel]
 16. Mensen met beperking moeten nog te vaak een titanenstrijd leveren tegen eindeloze administratie en tegenkanting  (03/12/2019 - VRT NWS)
  Myra Bryssinck en Benedikte van Eeghem getuigen dat nog te vaak de wet van de sterkste primeert wanneer mensen met een beperking hun rechten opeisen. Ze vinden het "lullig" dat je je anno 2019 in dit land nog steeds vreselijk "gehandicapt" moet voordoen om iets toegekend te krijgen.
  [naar artikel]
 17. Steeds meer mensen met beperking in een instelling houden minder geld over: "Alle leuke dingen vallen weg" (29/08/2021 - VRT NWS)
  Sinds begin dit jaar moeten mensen met een beperking de kost van hun instelling per maand betalen, in plaats van per dag. Het resultaat is dat ze veel minder zakgeld voor vrije tijd en persoonlijke uitgaven overhouden. "En dat wordt almaar meer een probleem", zegt Marc Van Gestel, van het Vlaams Netwerk Kritische Ouders. "We ontvangen veel signalen over financiële problemen in de leefgroepen waar onze kinderen wonen."
  [naar artikel]
 18. "Ondersteuning die we krijgen voor kinderen met beperking is druppel op hete plaat" (22/11/2017 - VRT NWS)
  Kinderen met een beperking die in het gewone onderwijs terechtkomen, krijgen te weinig ondersteuning. Dat zegt de Kinderrechtencommissaris in zijn jaarrapport en het wordt bevestigd door het verhaal van de directrice van een school in Borgerhout en van een ouder.
  [naar artikel]
 19. Extra steun voor dove en blinde kinderen (12/02/2019 - De Morgen)
  Dove en blinde kinderen en kinderen met een verstandelijke of motorische beperking krijgen vanaf volgend jaar meer ondersteuning in het gewone onderwijs. De financiering voor die uren volgt voortaan het kind, in plaats van dat het geld verdeeld wordt over de scholen.
  [naar artikel]
 20. In Portugal is inclusief onderwijs de norm: “Vreemd dat kinderen met een beperking in aparte scholen zitten in België”   (06/10/2022 - VRT NWS)
  In tegenstelling tot Vlaanderen betrekt Portugal kinderen met een beperking volop in het gewoon onderwijs. Voor minister van Onderwijs João Costa is dat een zaak van "democratie" en "burgerschap", al blijft het uiteraard een politieke keuze. Voor een "Pano"-reportage over inclusief onderwijs gingen we op bezoek bij zo'n inclusieve school in Porto.
  [naar artikel]
 21. Armoedeorganisatie hekelt torenhoge schoolfacturen: "Leg maximumfactuur op in middelbaar onderwijs" (30/09/2018 - De Standaard)
  Of tijdens de Gentse gemeenteraadsverkiezingen ook aandacht kan gaan naar de torenhoge schoolrekeningen. Wendy (37) vraagt het bijna met schroom. "Ik moet vaak kiezen: een boterham met beleg eten of de schoolrekening betalen. De Beweging Van Mensen Met Laag Inkomen en Kinderen heeft een pakket aanbevelingen klaar voor de Gentse politiek.
  [naar artikel]
 22. Nieuwe campagne rond geweld tegen kinderen: "Doet iemand je pijn? Praat er over met iemand die je steunt" (25/02/2019 - VRT NWS)
  Hulplijn 1712 vraagt in een nieuwe campagne blijvende aandacht voor kinderen en jongeren die te maken krijgen met geweld. Vorig jaar kwamen er bij de hulplijn meer dan 4.000 oproepen binnen over kindermishandeling. Vaak staan de daders dichtbij het kind in het dagelijkse leven, en dat maakt erover praten extra kwetsend en tegelijk ook extra lastig.
  [naar artikel]
 23. Kenniscentrum stelt doelen om mensen met verstandelijke handicap beter toegang te geven tot gezondheidszorg (22/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Uit een studie van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) blijkt dat mensen met een verstandelijke beperking vaak kampen met gezondheidsproblemen door een gebrek van de opsporing ervan. Het KCE stelt acht doelstellingen voor die gezondheidszorg beter toegankelijk kunnen maken voor mensen met een verstandelijke handicap.
  [naar artikel]
 24. Mama’s van kinderen met beperking lanceren app: "We zoeken vaak apart naar dezelfde antwoorden" (02/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Ann Swerts, Huguette Meynendonckx en Wendelien De Baere zijn drie mama’s met elk een kind met een beperking. Ze hebben een online oudernetwerk opgestart, waar ouders die een kind met een handicap hebben met elkaar in contact kunnen komen.
  [naar artikel]
 25. 150 jaar Stijn Streuvels: schrijver, fotograaf, speelvogel (02/10/2021 - VRT NWS)
  Het Letterenhuis in Antwerpen toont honderden foto’s gemaakt door Stijn Streuvels, van huiselijke scènes, ontwapenende snapshots van zijn kinderen, West-Vlaamse karakterkoppen tot impressies van een reis naar Palestina. Streuvels was niet alleen de auteur van klassieke - Vlaamse en tegelijk universele - romans, maar ook een pionier van de fotografie. Met "een drang om alles vast te leggen en aandacht voor wat er achter de schermen gebeurde," zeggen de curatoren van de tentoonstelling "Oogen die kijken".
  [naar artikel]
 26. Reizen met bus, tram of trein: ook met een "onzichtbare" handicap is het geen evidentie (03/12/2018 - VRT NWS)
  Vlaanderen is vanaf deze maand 57 "meer mobiele lijnen" rijker. Vervoersmaatschappij De Lijn heeft geïnvesteerd in extra toegankelijke trajecten voor reizigers met een zware beperking of rolstoelgebruikers. Maar ook wie een ogenschijnlijk kleine of minder zichtbare beperking heeft, moet als gebruiker van dat openbaar vervoer vaak drempels overwinnen. Daar verandert een verbeterde infrastructuur weinig aan.
  [naar artikel]
 27. Jongeman verkracht vrouw met verstandelijke beperking in broodjeszaak (10/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een jonge vrouw met een verstandelijke beperking is begin augustus 2019 het slachtoffer geworden van een verkrachting. Dat gebeurde in een broodjeszaak in de buurt van het Centraal Station in Antwerpen. In het VTM-opsporingsprogramma Faroek werden dinsdag beelden van de dader verspreid.
  [naar artikel]
 28. Jongeman verkracht vrouw met verstandelijke beperking in broodjeszaak (11/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een jonge vrouw met een verstandelijke beperking is begin augustus 2019 het slachtoffer geworden van een verkrachting. Dat gebeurde in een broodjeszaak in de buurt van het Centraal Station in Antwerpen. In het VTM-opsporingsprogramma Faroek werden dinsdag beelden van de dader verspreid.
  [naar artikel]
 29. K3 wordt ambassadeur van Special Olympics in Mechelen, "Kampioen" wordt het supporterslied (16/11/2022 - VRT NWS)
  Volgend jaar worden in Mechelen de Nationale Spelen van de Special Olympics georganiseerd. Dat zijn de Olympische Spelen voor mensen met een verstandelijke beperking. De meisjes van K3 zullen daarbij optreden als ambassadeurs en speelden vandaag een partijtje badminton met een aantal G-sporters.
  [naar artikel]
 30. Docu "Zie mij doen" van Klara Van Es wint juryprijs op Docville 2018 (29/03/2018 - VRT NWS)
  De film "Zie mij doen" krijgt de juryprijs voor beste Belgische documentaire op het filmfestival Docville in Leuven. Documentairemaakster Klara Van Es volgde een jaar lang zes bewoners van Monnikenheide in Zoersel, een organisatie die hulp en onderdak biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. 
  [naar artikel]
 31. Al 14 tips over verkrachting vrouw met verstandelijke beperking (12/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De voorbije dagen ontving de politie al 14 tips over de verkrachting van een jonge vrouw met een verstandelijke beperking. Dat gebeurde in een broodjeszaak in de buurt van het Centraal Station. Dinsdag werden beelden van de dader verspreid in het VTM-opsporingsprogramma Faroek.
  [naar artikel]
 32. VIDEO. Personen met verstandelijke beperking speeddaten in Genk (11/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  In het stadhuis van Genk vond vrijdag een speeddate plaats voor personen met een verstandelijke beperking. De intussen al vierde editie van deze hoogmis van ontwapenende eerlijkheid resulteerde andermaal in een storm van welgemeende complimentjes. En op het eind van de dag trok (bijna) iedereen op een wolkje weer huiswaarts.
  [naar artikel]
 33. "Meer aandacht voor kind van gescheiden ouders" (31/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams parlementslid Katrien Schryvers en federaal kamerlid Sonja Becq vragen in een uitgebreid puntenplan meer aandacht voor kinderen van
  [naar artikel]
 34. Wie is Greta, het meisje dat wereldwijd aandacht vraagt voor het klimaat, en vandaag in Brussel mee "spijbelt"? (21/02/2019 - VRT NWS)
  Voor de zevende week op rij trekken de klimaatspijbelaars opnieuw de straat op. Opvallend: initatiefnemers Anuna De Wever en Kyra Gantois krijgen versterking uit Zweden, meer bepaald van Greta Thunberg (16). Die laatste is de allereerste "klimaatspijbelaar". Sinds september zit ze elke vrijdag voor het parlementsgebouw in Stockholm om meer aandacht te vragen voor het klimaat.
  [naar artikel]
 35. Ouders van kinderen met mentale beperking openen eigen dagopvangcentrum in Hechtel-Eksel (30/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een groep ouders van kinderen met een lichte verstandelijke beperking willen in Hechtel-Eksel een woonproject beginnen. Ze maken zich zorgen om de toekomst van hun kinderen als die niet meer naar school kunnen. Daarom nemen ze nu zelf het heft in handen en openen ze een dagopvangcentrum. Ze zijn op zoek naar andere koppels met dezelfde zorgen, om mee te doen.
  [naar artikel]
 36. Video: Borlées lopen estafettewedstrijd tegen G-atleten (03/11/2016 - Sporza)
  Kevin, Jonathan en Dylan Borlée werden vandaag uitgedaagd door enkele atleten met een verstandelijke beperking. "We kunnen ook goed sporten", klonk het bij de G-sporters.
  [naar artikel]
 37. Buschauffeur kleeft leerling met verstandelijke beperking vast met ducttape na incident op schoolbus (09/02/2022 - VRT NWS)
  Een buschauffeur van De Lijn die leerlingen uit het buitengewoon onderwijs vervoert tussen Leuven en Hoeilaart, heeft midden januari een 17-jarige leerling met een verstandelijke beperking vastgekleefd met ducttape om hem te kalmeren tijdens de rit. Dat schrijft Het Nieuwsblad en wordt bevestigd aan onze redactie. De chauffeur kreeg intussen een sanctie opgelegd. De ouders van de jongeman hebben een klacht ingediend bij de politie.
  [naar artikel]
 38. Chiro en Scouts Hoeilaart richten Akabe-groep op: "Ook kinderen met een beperking zijn welkom in onze jeugdbeweging"  (29/05/2020 - VRT NWS)
  De Scouts en Chiro van Hoeilaart slaan de handen in elkaar en gaan samen een Akabe (Anders zijn KAn BEst)- groep oprichten. Dat is een jeugdbeweging voor kinderen met een beperking. "Alle kinderen moeten de kans krijgen om naar een jeugdbeweging te kunnen gaan."
  [naar artikel]
 39. Koning Filip speelt quizmaster op kamp voor kinderen met een beperking in Maasmechelen (14/07/2021 - VRT NWS)
  Koning Filip in de rol van quizmaster, het is geen alledaags zicht. Maar voor de kinderen op JOMBA-kamp in Maasmechelen maakt hij graag een uitzondering. JOMBA staat voor Jongeren Met Bijzondere Aandacht, de vakantiekampen zijn voor kinderen met een beperking, maar ook voor hun zussen, broers of vriendjes, wat zorgt voor een bijzondere mix.
  [naar artikel]
 40. Kwetsbare Mechelse kinderen mogen zelf eindejaarscadeau kiezen: "Je als kind uitgesloten voelen, komt hard aan" (06/12/2020 - VRT NWS)
  Stad Mechelen wil er samen met enkele organisaties voor zorgen dat elk kind tijdens deze eindejaarsperiode een cadeautje krijgt. Voor kwetsbare kinderen en kinderen met een beperking wordt een warme eindejaarsactie op poten gezet. De kinderen mogen zelf iets kiezen uit een speelgoedbrochure die speciaal werd samengesteld. "We laten kinderen hun eigen cadeautjeswens uitkomen", aldus de stad.
  [naar artikel]
 41. Franse adoptiedienst: "Holebi's zijn afwijkend en dus geschikt voor afwijkende kinderen" (20/06/2018 - VRT NWS)
  In Frankrijk heeft de officiële adoptiedienst van Seine-Maritime (Normandië) publiekelijk gezegd dat homokoppels "afwijkend" zijn en daarom ook "afwijkende" kinderen zouden moeten adopteren, zoals kinderen met een beperking of psychologische problemen. Discriminerende uitspraken die bij onze zuiderburen de nodige ophef veroorzaken.
  [naar artikel]
 42. Regisseur Stijn Coninx: "Er is darmkanker bij mij vastgesteld" (26/04/2019 - VRT NWS)
  Film- en tv-regisseur Stijn Coninx (62) laat in een mededeling zelf weten dat er bij hem darmkanker is vastgesteld. Hij geeft de regie van de nieuwe tv-reeks "Dag Sinterklaas" door aan zijn collega Frank Van Passel. Stijn Coninx is de regisseur van films als "Daens", "Marina" en "Niet schieten".
  [naar artikel]
 43. Dieter Coppens ("Down the road") na kritiek William Boeva: "Programma heeft drempel verlaagd, maar er is nog werk" (13/09/2022 - VRT NWS)
  Programmamaker Dieter Coppens vindt de kritiek op "Down the road" in de open brief van William Boeva jammer en veralgemenend, al heeft hij ook begrip voor de frustraties van de comedian. Boeva schreef gisteren op Facebook een tekst, waarin hij de omgang van Vlaamse media met mensen met een beperking hekelt. De comedian had onder meer kritiek op wat hij "de knuffelbeermethode" van het Eén-programma "Down the road" noemt. "We leggen in ons programma net de nadruk op de talenten van die jongeren, en ik hoor van veel ouders van kinderen met een beperking dat die beeldvorming iets ten goede heeft veranderd", reageert Coppens.
  [naar artikel]
 44. Amnesty International: "Oeigoerse ouders worden gedwongen gescheiden van kinderen" (19/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Oeigoerse ouders die door werk of studie naar het buitenland gingen, hebben hun kinderen vaak al jaren niet meer gezien of gesproken. Veel kinderen worden vastgehouden in 'weeshuizen' van de staat. Dat meldt Amnesty International in een nieuw rapport. Sommige kinderen zijn pas een paar jaar oud.
  [naar artikel]
 45. Zorggezin uit Wevelgem zoekt dwerggeiten en konijnen: "Gasten met beperking zullen er goed voor zorgen" (25/11/2020 - VRT NWS)
  Voor de Warmste Week is een bijzondere oproep binnengekomen van een gezin met 5 kinderen uit Wevelgem. Ze wonen samen met 10 volwassenen met een beperking. "In de tuin hebben we nog plaats voor dwerggeiten en konijnen", zegt zorgmama Tine Scherpereel.
  [naar artikel]
 46. "Financiering voor M-decreet is onvoldoende" - Bijna 2000 kinderen wachten al jaren op steun" (21/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "1.191 kinderen met een beperking wachten al jaren op een persoonlijk assistentiebudget (PAB). Dat blijkt uit het recentste jaarverslag van
  [naar artikel]
 47. Hafsa El-Bazioui wordt eerste Vlaamse schepen met hoofddoek: "Opmerkelijk dat dit opmerkelijk is" (16/12/2018 - VRT NWS)
  Hafsa El-Bazioui (Groen) wordt als schepen Personeel, Noord-Zuid Samenwerking en Facility Management in Gent de eerste Vlaamse schepen met een hoofddoek. "Ik vond het opmerkelijk dat dit als opmerkelijk wordt gezien, al weet ik dat het heel erg leeft", reageert El-Bazioui in "De zevende dag". Door quota in te voeren wil ze het stadspersoneel diverser maken, al vat ze diversiteit breed op: "Het gaat ook om mensen met een beperking."
  [naar artikel]
 48. "Mensen met een beperking zijn er niet om jullie beter te laten voelen": komiek William Boeva kritisch voor VTM-programma (12/09/2022 - VRT NWS)
  Onder de titel "Zullen we dat afspreken" heeft komiek William Boeva een lange Facebookpost geschreven, waarin hij de aanpak van mensen met een beperking door Vlaamse media aanklaagt. Aanleiding voor die open brief is het VTM-programma "Out of office", over vijf mensen met een burn-out die samen met mensen met een beperking een nieuw project opstarten op een zorgboerderij. "Zijn we echt nog op dit punt, Vlaanderen?", schrijft een geïrriteerde Boeva daarover. Tine Danschutter, woordvoerder van DPG Media, benadrukt dat het programma mensen met een beperking in beeld brengt "zonder dat die beperking ertoe doet".
  [naar artikel]
 49. 26 Belgen vertrokken naar Wereldwinterspelen: "De ambitie? Plezier maken!" (13/03/2017 - Sporza)
  Met de bus zijn de Belgische sporters met een verstandelijke beperking vertrokken naar Oostenrijk voor de Wereldwinterspelen. Met een bang hartje, maar ook met heel veel goesting.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy