De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Struiken, bloemen en bomen vervangen 600 m² beton op de Dieplaan in Genk

VRT NWS

24/01/2023 - 16:19

De Dieplaan in het Genkse centrum wordt binnenkort voor een groot stuk onthard. De laan ligt achter het stadhuis en is op dit moment een brede betonnen boulevard. Zo'n 600 m² beton moet plaats maken voor meer groen waardoor omwonenden en bezoekers de laan kunnen gebruiken als een park.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Oudsbergse landbouwer plant 11.000 m² nieuw bos (07/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Samen met Bosgroep Limburg heeft de familie Hendrikx de voorbije twee jaar 10 hectare nieuw bos aangeplant. Deze week komen daar nog eens 11.000 m² inheemse bomen en struiken bij. “In de Loostraat in Neerglabbeek verweven we voor het eerst de natuur met de landbouw”, zeggen initiatiefnemers Heidi en Jef Hendrikx.
  [naar artikel]
 2. Natuurpunt verwijdert bomen en struiken in Kalkense Meersen: “Weidevogels hebben open landschap nodig” (15/12/2020 - VRT NWS)
  Natuurpunt wil het leefgebied van weidevogels in de Kalkense Meersen vergroten door bomen en struiken te verwijderen. Bomen en struiken zijn uitstekend voor roofvogels en die bedreigen de overlevingskansen van weidevogels.
  [naar artikel]
 3. Groendienst telt bomen en struiken (30/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Diepenbeekse groendienst gaat op pad met tablets om het eigen groen te inventariseren, zowel de struiken als de bomen. “Zo moeten we tot een plan komen voor een meer gestructureerd onderhoud van onze plantsoenen en bomen”, zegt schepen Jos Leroi (CD&V). “We willen voorkomen dat er willekeurig gesnoeid wordt.”
  [naar artikel]
 4. Aantal gekapte bomen en struiken langs Vlaamse wegen afgelopen vijf jaar verdubbeld (22/05/2018 - Knack)
  Het betreft hakhoutbeheer waarbij de bomen en struiken niet volledig verwijderd worden, maar afgezaagd.
  [naar artikel]
 5. Fietsster gewond bij ongeval op Dieplaan in Genk (17/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een fietsster en een auto zijn maandagnamiddag op de Dieplaan bij een ongeval betrokken geraakt. De 20-jarige vrouw uit Genk werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. (mm)
  [naar artikel]
 6. Oppervlakte aan gekapte bomen en struiken langs Vlaamse wegen verdubbeld in afgelopen vijf jaar (22/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de periode 2017-2018 werd in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer op een totale oppervlakte van 118,34 hectare bomen en struiken gekapt...
  [naar artikel]
 7. Kinderen planten 4.284 bomen en struiken in voedselbos aan Domein Pietersheim (09/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het voedselbos in het Domein Pietersheim krijgt vorm. Voor de aanplanting van de 4.284 struiken en bomen doet de gemeente en de vzw Toerisme een beroep op scholen, eigen inwoners en het sociaal tewerkstellingsbedrijf De Winning. Totale prijskaartje: 300.000 euro.
  [naar artikel]
 8. Natuurvereniging Orchis verkoopt streekeigen bomen en struiken (07/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  De natuurvereniging Orchis wil het aanplanten van streekeigen plantensoorten in tuinen stimuleren, waardoor het natuurlijk evenwicht wordt vergroot. Daarom verkopen zij streekeigen bomen en struiken.
  [naar artikel]
 9. Caïro krijgt allereerste ‘verticaal bos’ in Afrika: 350 bomen en 14.000 struiken (21/08/2019 - De Morgen)
  De Italiaanse architect Stefano Boeri heeft een ‘verticaal bos’ ontworpen voor de Egyptische stad Caïro. Het is het allereerste op het Afrikaanse continent. De drie woontorens zullen maar liefst 350 bomen tellen en 14.000 struiken, goed voor meer dan 100 verschillende soorten planten.
  [naar artikel]
 10. Boswachters planten half miljoen bomen en struiken in Vlaanderen (11/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er zal de komende maanden heel wat plant-activiteit zijn in de Vlaamse bossen en natuurgebieden. Zowat 500.000 boompjes en struiken worden...
  [naar artikel]
 11. "Pluk de stad": Mechelen toont op website van welke bomen en struiken je fruit en noten mag plukken (07/09/2020 - VRT NWS)
  Via het platform "Pluk de stad" kan je zien waar er bomen en struiken met fruit staan in de stad Mechelen. Het gaat om fruit dat je vrij mag plukken. De stad roept ook alle Mechelaars op om ook hun planten en struiken erop aan te duiden. Eigenaars mogen hun oogst ook zelf plukken en verkopen. Zo kan iedereen zien waar echt Mechels fruit kan geplukt, opgehaald of gekocht worden.
  [naar artikel]
 12. Vredesbos aan De Duizendjarige Eik breidt uit met 500 bomen en struiken (26/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op het moment dat de oorlog woedt in Oekraïne werd het Vredesbos op het domein van De Duizendjarige Eik uitgebreid. Piet Ruytjens van Natuurpunt: “Drie jaar geleden werd al een eerste deel van dat Vredesbos aangeplant en dat gebeurde als herinnering aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. Zaterdag werd dat Vredesbos vergroot met bijna 500 bomen en struiken.”
  [naar artikel]
 13. Nieuw op 1 april – Lager btw-tarief voor aankoop planten bij tuinaannemer (27/03/2019 - Metro)
  Wie bloemen en planten aankoopt bij een tuinaannemer, zal daar vanaf 1 april maar 6 procent btw op betalen, tegenover 21 procent nu. De maatregel moet oneerlijke concurrentie en het risico op zwarte circuits wegwerken. Wie bomen, struiken, planten of bloemen voor de tuin koopt bij een sierteler, betaalt daarop 6 procent btw. Maar een tuinaannemer die een tuin aanlegt en daarbij ook bomen of planten levert, moest voor diezelfde planten tot nu toe een btw-tarief van 21 procent van aanrekenen. Door dat verschil werden tuineigenaars ertoe aangezet zelf hun planten rechtstreeks bij de siertelers te gaan kopen, wat zwarte circuits in de hand werkte. Vanaf 1 april wordt het onderscheid weggewerkt. De bloemen, bomen, heesters en planten van de tuinaannemers zullen dus eveneens onder het lagere btw-tarief van 6 procent vallen. Een tuinaannemer zal zijn factuur voor het aanleggen van een tuin dus moeten opsplitsen, want de rest van de prijs blijft wel onderworpen aan het btw-tarief van 21 procent. bron: Belga Het bericht Nieuw op 1 april – Lager btw-tarief voor aankoop planten bij tuinaannemer verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Cargill en Natuurpunt planten samen 3.200 bomen en struiken aan: “We versterken de Mechelse natuur” (22/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Personeelsleden van Cargill en vrijwilligers van Natuurpunt hebben zondag 3.200 bomen en struiken aangeplant in de Warande in Battel, op de grens met Heffen en Leest. Met de beplanting van de percelen zet Natuurpunt een belangrijke stap om natuurgebieden Den Battelaer en het Robbroek met elkaar te verbinden. “We versterken de Mechelse natuur.”
  [naar artikel]
 15. Gemeente plant bomen aan de Lettermolen en de kerk van Termolen (11/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Deze week is de aannemer begonnen met het planten van bomen en struiken aan basisschool de Lettermolen en de kerk van Termolen. Zo worden er enkele tientallen bomen geplant.
  [naar artikel]
 16. Dit is het moment om bomen en struiken te planten: “Zorg dat de wortels kunnen groeien in de breedte” (27/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf nu kun je volop bomen, struiken, rozen en hagen planten. Hoe diep en breed moet een plantgat zijn? Moet je bodemverbeteraar of compost toevoegen? Is een boompaal echt nodig? En hoe ver moet je van de burengrens blijven? Onze tuinexperte Laurence Machiels weet raad. “Kies voor planten met blote wortels, dan betaal je tot een derde minder.”
  [naar artikel]
 17. Boswachters planten half miljoen bomen en struiken (11/12/2019 - De Standaard)
  Er zal de komende maanden heel wat plant-activiteit zijn in de Vlaamse bossen en natuurgebieden. 500.000 boompjes en struiken worden momenteel geleverd en zullen tijdens de winter een plaats krijgen, meldt het Agentschap Natuur en Bos van de Vlaamse overheid.
  [naar artikel]
 18. Hinder door vervanging beton A12 (25/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Op de A12 in Wolvertem en Londerzeel worden vanaf vandaag volledige stukken wegdek vervangen omdat het beton beschadigd is door waterinsijpeling.
  [naar artikel]
 19. Vrijwilligers planten 10.000 bomen op Tijlozeberg (13/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Natuurpunt Aulenteer plant een bos op de Tijlozeberg in Gelinden. Tot en met zondag 20 november kan je hier, samen met de natuurvereniging, 10.000 streekeigen bomen en struiken een plekje geven.
  [naar artikel]
 20. ‘Plantgarantie’ van één jaar dreigt tuinaannemers zuur op te breken (13/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  En bloeit niets moois in de tuinen dezer dagen, en dat is voor tuinaannemers een groot probleem. Want veel pas aangeplante ­graszoden, bloemen, struiken en bomen hebben de twee hitte­golven en het bijhorende sproeiverbod niet overleefd. In veel gevallen is het de tuinaannemer die zal opdraaien voor de afgestorven planten.
  [naar artikel]
 21. Hoeselt plant bos aan in 1 dag (03/02/2020 - VRT NWS)
  In Hoeselt zijn zondag 8.850 bomen aangeplant. Dat is goed voor een bos van ongeveer 6 voetbalvelden groot, tussen de Goosstraat en Romershoven. Meer dan 600 vrijwilligers zakten naar het weiland af om de inheemse bomen en struiken te helpen planten.
  [naar artikel]
 22. Boswachters planten komende maanden half miljoen bomen en struiken in Vlaanderen (11/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Er zal de komende maanden heel wat plant-activiteit zijn in de Vlaamse bossen en natuurgebieden. Zowat 500.000 boompjes en struiken worden momenteel geleverd en zullen tijdens de winter een plaatsje krijgen, zo meldt Natuur en Bos van de Vlaamse overheid.
  [naar artikel]
 23. Verse beton gemorst op Meeënweg in Genk (25/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op de Meeënweg in Genk heeft een voertuig vrijdagmorgen verse beton verloren. De brandweer werd opgeroepen om dit meteen op te ruimen. Dit om te vermijden dat andere voertuigen schade oplopen door de plakkerige en glibberige substantie.
  [naar artikel]
 24. Bomen gekapt aan kanaalbrug: plots fraai zicht op skyline Hasselt (29/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Sinds enkele dagen worden de bomen en struiken langs de fietspaden in de rijrichting van Hasselt over de kanaalbrug aan de Kempische Steenweg weggehaald.
  [naar artikel]
 25. Genk schrapt plan om platanen te kappen (17/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het stadsbestuur van Genk heeft haar beslissing om ruim vierhonderd bomen te kappen en te vervangen in de wijk Waterschei volledig geschrapt. Het plan wordt nu opnieuw van nul af aan opgesteld.
  [naar artikel]
 26. Grootste insectenhotel van het land staat in Deurne: “Enorm belangrijk voor de biodiversiteit” (08/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Met zijn 15m³ staat het grootste insectenhotel van het land voortaan in Deurne, op de begraafplaats Ruggeveld. Het is omgeven door zo’n 600m² aan bloemenweide, planten, struiken en bomen en moet zo de biodiversiteit ten goede komen. “We beheren onze begraafplaatsen steeds meer op een natuurlijke manier, zodat we groene oases van rust creëren in onze stad”, zegt schepen van Groen, Els van Doesburg (N-VA).
  [naar artikel]
 27. Nieuw materiaal uit krabbenschalen en bomen zou plastic verpakkingsfolie kunnen vervangen (31/07/2018 - VRT NWS)
  Onderzoekers van het Georgia Institute of Technology hebben een materiaal gecreëerd op basis van krabbenschalen en vezels uit bomen ,dat het potentieel heeft om de flexibele plastic vershoudfolie voor voedingswaren te vervangen. Het nieuwe materiaal is biologisch afbreekbaar, en het wordt gemaakt door verschillende lagen chitine uit krabbenschalen en cellulose uit bomen over elkaar te spuiten, wat een flexibele, doorzichtige folie geeft.
  [naar artikel]
 28. Fietser gewond in Genk (29/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Op de Dieplaan zijn donderdag een fietser en een auto gebotst. Eddy D. (59) uit Genk liep verwondingen op. (mm)
  [naar artikel]
 29. Vrouw (25) doodgestoken in Genk (06/06/2017 - De Standaard)
  In de Dieplaan in Genk is maandagavond een vrouw, die haar kind op de arm droeg, neergestoken. Het slachtoffer is de 25-jarige Luana Romagnola.
  [naar artikel]
 30. Bromfietser gewond in Genk (13/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ahmet S. (50) uit Genk is donderdagnamiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Dieplaan. Rond 14.15 uur botsten daar een bromfiets en een auto.
  [naar artikel]
 31. Ongeval met gewonde op Dieplaan (14/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een 29-jarige vrouw uit Oudsbergen is zaterdagnamiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Dieplaan. Rond 13.15 uur botsten daar twee auto’s.
  [naar artikel]
 32. Inbrekers stelen cash in Genk (12/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  De politie stelde maandag op de Dieplaan in Genk een inbraak vast. Onbekenden gingen er aan de haal met cash. 
  [naar artikel]
 33. Bomen kappen is geen doodzonde (30/08/2017 - De Morgen)
  Oude bomen kappen altijd fout? Nee dus. 'Bomen zijn levende wezens. Ze worden oud, ziek en ze sterven. En dan moeten we ze vervangen', zegt plantkundige Koen Es. Meer zelfs: 'We zijn het verplicht aan de toekomstige generaties.'
  [naar artikel]
 34. Bomen kappen is geen doodzonde (12/04/2019 - De Morgen)
  Oude bomen kappen altijd fout? Nee dus. 'Bomen zijn levende wezens. Ze worden oud, ziek en ze sterven. En dan moeten we ze vervangen', zegt plantkundige Koen Es. Meer zelfs: 'We zijn het verplicht aan de toekomstige generaties.'
  [naar artikel]
 35. Natuurvereniging Orchis promoot al meer dan 30 jaar inheemse planten (28/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Reeds 31 jaar organiseert ‘Natuurvereniging Orchis’ een verkoop van inheemse boompjes en struiken. Zij wil hiermee het streekeigen karakter promoten en stimuleren. Streekeigen bomen en struiken kunnen tot 19 februari 2017 rechtstreeks worden besteld via de website van Orchis: www.orchisvzw.be of met een bestelformulier dat men kan afhalen op de Milieudiensten in de gemeenten.
  [naar artikel]
 36. Unieke vondst tussen Aalst en Lede: "Klein, geel vuurwerk van tiental stervormige bloemen: de bosgeelster" (18/03/2021 - VRT NWS)
  Tussen Aalst en Lede staat een bloem in bloei die je niet vaak ziet: de bosgeelster. Het is een gele bloem, die zeldzaam is in Vlaanderen. Alleen in de regio Aalst en Lede bloeit de bosgeelster. De bloem overleeft aan de kant van het water en in de schaduw van struiken en bomen.
  [naar artikel]
 37. Uw beton uitbreken en vervangen door groen wordt geld waard (07/09/2018 - Metro)
  Als u een huis sloopt en groen plant op de vrijgekomen ruimte, dan krijgt u daar een subsidie voor van de Vlaamse overheid. Het is een nieuwe maatregel van minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) omwille van de betonstop. Dat schrijven Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en De Standaard vandaag. Vijf miljoen euro wordt uitgetrokken om Vlaanderen te “ontharden”. Niet alleen burgers, maar bijvoorbeeld ook scholen die hun verharde speelplaats vervangen door groen zullen daarvoor financiële steun krijgen. bron: Belga Het bericht Uw beton uitbreken en vervangen door groen wordt geld waard verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Bromfietsster gewond bij ongeval in Genk (24/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op de Dieplaan zijn maandag rond 16.15 uur een bromfietsster en een auto gebotst. Een 29-jarige vrouw uit Genk raakte gewond. 
  [naar artikel]
 39. Vlaanderen wil gerooide bomen langs Torhoutse ringweg compenseren (13/09/2018 - De Standaard)
  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), die vorige week per vergissing meer dan 200 beuken heeft gerooid langs de R34 in Torhout, wil zijn fout compenseren. Torhout wil dat er nieuwe struiken en bomen geplant worden en liefst nog op dezelfde locatie.
  [naar artikel]
 40. Jonge vrouw (25) in centrum van Genk doodgestoken (06/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op de Dieplaan in Genk is gisteravond een vrouw neergestoken. Hulp kon niet meer baten. Het slachtoffer is de 25-jarige Luana Romagnola. In het kader van het onderzoek werden enkele personen voor verhoor meegenomen, onder wie haar man Emrah T. Getuigen zagen en hoorden het gevecht in het centrum van Genk.
  [naar artikel]
 41. Fietser gewond bij ongeval in Genk (14/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op de Dieplaan zijn zondag rond 9.30 uur een fietser en een auto gebotst. Een 62-jarige man uit Genk raakte gewond.
  [naar artikel]
 42. Op stap langs Antwerpse groendomeinen: “In de stad zie je alleen beton, beton, beton” (09/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Tijdens deze tweede lockdown zijn de mogelijkheden voor een uitstapje beperkt, gaan wandelen in het groen kan nog wel. En dat doen we met veel overgave, zodanig zelfs dat het in de Antwerpse natuurgebieden vaak over de koppen lopen is. Volgens Natuurpunt niet omdat er te veel natuurliefhebbers zijn, maar omdat er in onze omgeving te weinig groen is. De vereniging lanceerde een sms-actie voor het aanplanten van nieuwe bomen. Vindt de Antwerpenaar genoeg groen dicht bij huis?
  [naar artikel]
 43. Landbouwer uit Bekkevoort plant bomen in weide: "Koeien in de schaduw geven meer melk" (05/04/2022 - VRT NWS)
  Landbouwer Nico Vandervelpen uit Bekkevoort heeft in een weide aan zijn hoeve bomen aangeplant. Daarmee wil hij zijn steentje bijdragen aan de strijd tegen de opwarming van de aarde, en stijgt de melkproductie. Meer en meer landbouwers gaan aan de slag met agroforestry of boslandbouw, het doelbewust combineren van een landbouwgewas, of het houden van vee met bomen en/of struiken op eenzelfde perceel.
  [naar artikel]
 44. Eerste tekenen van "droogtestress" bij bomen (23/07/2019 - VRT NWS)
  Het is op dit moment nog niet zo erg als vorige zomer, maar de eerste tekenen van droogtestress bij bomen en struiken zijn er al. In Nederlands Limburg wordt er melding van gemaakt dat vooral veel sparren, en ook berken, sterven door de droogte.
  [naar artikel]
 45. 'Reeblocks' moeten verhinderen dat reeën en herten jonge plantjes oppeuzelen in het Drongengoedbos (09/06/2020 - VRT NWS)
  In het Drongengoedbos leeft een grote populatie damherten en reeën. Die zijn verzot op de jonge blaadjes van struiken en boompjes. Maar het Drongengoedbos moet verjongen qua plantengroei. Daarom zijn er afrasteringen rond de jonge struiken en bomen gezet, om te verhinderen dat die worden opgepeuzeld. Het Drongengoedbos is het grootste bos van onze provincie.
  [naar artikel]
 46. Vrouw (83) gewond bij aanrijding in Genk (14/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een vrouw (83) uit Genk raakte dinsdag rond 10 uur gewond bij een ongeval op de Dieplaan. De vrouw was te voet toen ze werd aangereden door een auto.
  [naar artikel]
 47. Inwoners krijgen inspraak in herinrichting Veemarkt tot groene oase (03/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Sint-Truiden gaat de 13.000 m² beton op de Veemarkt opbreken om er tegen eind 2023 een groen park van te maken. Inwoners kunnen de plannen mee vorm geven.
  [naar artikel]
 48. IN BEELD. Genk rouwt om vermoorde Luana (25) (06/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ruim honderd mensen zijn dinsdagavond samengekomen in de Dieplaan in Genk om stil te staan bij de dood van Luana Romagnoli. De 25-jarige moeder werd daar maandag doodgestoken. Haar dochter van 3 zag alles gebeuren.
  [naar artikel]
 49. Luana doodgestoken in centrum Genk (26/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vlak na de moord op de Dieplaan werd Emrah T. aangewezen als diegene die zijn vroegere vriendin Luana had geslagen en geschopt en de dodelijke messteken had toegebracht. Een maand later werd hij vrijgelaten nadat was gebleken dat niet hij maar zijn vriendin Anastasia N. met het mes zou hebben uitgehaald. Luana werd geraakt in haar wang, keel en in de hartstreek. Ze overleefde de aanslag niet. Het mes dat Anastasia bij zich zou hebben gehad, werd later teruggevonden in een bloembak in de omgeving van de Dieplaan.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy