De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Enorme ‘stekkerdoos’ van dertig meter hoog baant zich een weg door Antwerpen

De Standaard

24/01/2023 - 16:26

In Antwerpen is dinsdag een enorm offshore transformatieplatform voor windenergie vertrokken naar de Baltische zee. Het gevaarte van vijf verdiepingen hoog weegt ruim 4.500 ton en zal tegen het einde van de week op zijn bestemming aankomen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. REPORTAGE. Geert woont midden de overstroomde IJzervlakte. Zo baant hij zich een weg door het water dat tot een meter hoog staat (05/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Door de zware regenval in Frankrijk vorige week is de IJzer onder meer in Lo-Reninge buiten haar oevers getreden. Dierenarts Geert Beeckaert (55) woont op … de Waterhoek in Reninge. En dat is eraan te zien. De toegangsweg naar zijn woning staat volledig blank. Met zijn Land Rover baant hij zich een weg door het water dat een halve tot één meter (!) hoog staat. Wij gingen mee als passagier met dichtgeknepen billen en de camera in aanslag. Maak kennis met de Kapitein Zeppos van Reninge.
  [naar artikel]
 2. Visionair plan: bouw energie-eilanden als stekkerdoos voor windmolenparken op zee (09/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Noordzee worden acht tot tien ‘energie-eilanden’ gebouwd die gaan fungeren als stekkerdoos voor windmolenparken. Dat staat in plannen die...
  [naar artikel]
 3. Visionair, maar haalbaar: de bouw van energie-eilanden als stekkerdoos voor windmolenparken op zee (09/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Noordzee worden acht tot tien ‘energie-eilanden’ gebouwd die gaan fungeren als stekkerdoos voor windmolenparken. Dat staat in plannen die...
  [naar artikel]
 4. Ekers fietspad overwoekerd door onkruid: “Dit is gevaarlijk” (11/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Waarom lijkt het fietspad aan de Ekersesteenweg elke dag meer en meer op een oerwoud? Die vraag stellen de passerende fietsers zich daar tegenwoordig. Het onkruid en de bermbegroeiing staan zo hoog dat het op sommige plekken zelfs 2 meter hoog is. Maar het baant zich nu ook een weg op het fietspad zelf. En dat is gevaarlijk, zeggen de fietsers.
  [naar artikel]
 5. Amper een meter hoog en enorme charmeurs: houden we straks allemaal een mini-ezel als huisdier? (10/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Ze komen oorspronkelijk van Sardinië en Sicilië, maar zijn bezig aan een gestage opmars in onze contreien: mini-ezels. Nauwelijks een meter hoog en enorme charmeurs. De Nederlandse Nicole Huibers is al twintig jaar verslingerd aan de miniatuurviervoeters. “Ik was op slag verliefd.”
  [naar artikel]
 6. STANDPUNT. Angst in Antwerpen kent angstaanjagend hoog cijfer (16/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Op de stelling ‘de aanhoudende drugsaanslagen in Antwerpen maken me bang’ antwoordt 57% van duizend Antwerpenaren met ‘eerder wel akkoord’ of ‘helemaal akkoord’. Dat is een angstaanjagend hoog cijfer.
  [naar artikel]
 7. Slaapkamer onder roet door kortsluiting aan stekkerdoos in Zutendaal (07/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Oude Tramweg in Zutendaal heeft zondagmiddag een brandje gewoed in een slaapkamer. Het vuur ontstond door kortsluiting aan een stekkerdoos. De roetschade bleef beperkt tot de slaapkamer.
  [naar artikel]
 8. Grote natuurbrand in Gran Canaria met vlammen tot 20 meter hoog (21/09/2017 - Express)
  Het vakantie-eiland Gran Canaria wordt sinds gisteren geteisterd door een enorme natuurbrand. Met vlammen van 20 meter hoog grijpt hij aan een hoog tempo om zich heen. Honderden mensen zijn geëvacueerd, 20 vierkante kilometer is al verteerd door het vuur. De brand begon gistermiddag en sloeg door de droogte en harde wind razendsnel om zich heen. Het vuur heeft ondertussen bewoond gebied bereikt. Onder meer de plaatsen Tejeda, San Mateo, Telde, San Bartolomé de Tirajana en Santa Lucia de Tirajana. Honderden mensen uit de plaatsen Las Lagnutas, Cueva Grande en Caleretas zijn overgebracht naar sporthallen om te schuilen. Verbindingswegen zijn afgesloten door de autoriteiten. De brandweer bestrijdt het vuur met 300 brandweerlieden, negen helikopters en een blusvliegtuig. Hulpdiensten van andere Canarische eilanden, waaronder Tenerife, zijn Gran Canaria ook te hulp geschoten om de enorme brand te blussen. Zo’n 3,3 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks Gran Canaria. The post Grote natuurbrand in Gran Canaria met vlammen tot 20 meter hoog appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 9. Brand in garage na overbelaste stekkerdoos (17/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het heeft vanmorgen kort gebrand in een garage in de Hollandstraat in Heist-op-den-Berg. Een stekkerdoos raakte overbelast en vatte vuur, dat oversloeg op een koelkast. De schade aan de garage bleef beperkt.
  [naar artikel]
 10. Enorme “ijskathedraal” ontdekt in Zwitserse Alpen: “Het lijkt haast buitenaards” (12/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Zwitserse Alpen is onlangs een enorme ijsgrot ontdekt. Het natuurfenomeen is maar liefst vijf meter hoog en twintig meter lang. Het lokale bedrijf Glacier 3000 besloot de grot om te dopen tot “ijskathedraal” en valt sinds donderdag te betreden door natuurliefhebbers.
  [naar artikel]
 11. Nu ook officieel: de ‘grootste spelletjeshal van Europa’ komt naar Antwerpen: “3.000 vierkante meter spelplezier” (17/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De kogel is door de kerk: de ‘grootste spelletjeshal van Europa’ strijkt neer in Antwerpen. Want het stadsbestuur heeft het Nederlandse Gamestate, dat in binnen- en buitenland grote arcadehallen uitbaat, vorige week een vergunning verleend voor een 3.000 vierkante meter grote spelletjeshal op de gelijkvloerse en kelderverdieping van cinemacomplex UGC.
  [naar artikel]
 12. Aannemer moet opgepompt water 600 meter transporteren via ‘luchtleiding’ door woonbuurt: “Plots zo’n hoge stelling voor de deur” (11/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Zware blokken in cement en daarin stalen balken, midden op het trottoir: zo wordt een ‘luchtleiding’ ondersteund die opgepompt grondwater van een bouwproject in de Berendrechtse Bosstraat afvoert. 600 meter verderop verdwijnt het water in de riolering. Maar onbezorgd door de buurt wandelen is er door deze enorme constructie even niet meer bij. De bewoners reageren anoniem: “Zonder enig overleg kregen we zo’n stelling voor de deur en de communicatie hierrond was een ramp.”
  [naar artikel]
 13. ‘Tom Waes toont vanavond hoe je met z’n vieren een paard wel dertig meter ver kunt gooien’ (29/01/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 14. Arbeiders en passanten ontsnappen aan kleine ramp: bouwkraan van dertig meter hoog stort in (27/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Hoogstraat in het centrum van Waasmunster is aan een kleine ramp ontsnapt. Een grote bouwkraan van zo’n 30 meter hoog zakte er plotsklaps als een kaartenhuisje in elkaar. Als bij wonder werd enkel een generator die naast de kraan stond verpletterd.
  [naar artikel]
 15. Bart De Wever klimt tot 140 meter voor reddingsoefening (24/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Burgemeester Bart De Wever redden vanop grote hoogte. Dat was woensdag de opdracht van het klimteam van de Antwerpse brandweer in het havengebied. Locatie van dienst was een van de hoogste hoogspanningsmasten van de Benelux (192 meter hoog). De Wever klom voor de oefening zelf tot op 140 meter hoogte. Ter vergelijking: de kathedraal van Antwerpen is 123 meter hoog.
  [naar artikel]
 16. Bart De Wever klimt tot 140 meter voor reddingsoefening (24/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Burgemeester Bart De Wever redden vanop grote hoogte. Dat was woensdag de opdracht van het klimteam van de Antwerpse brandweer in het havengebied. Locatie van dienst was een van de hoogste hoogspanningsmasten van de Benelux (192 meter hoog). De Wever klom voor de oefening zelf tot op 140 meter hoogte. Ter vergelijking: de kathedraal van Antwerpen is 123 meter hoog.
  [naar artikel]
 17. Zestien meter hoog aquarium in Berlijns hotel ontploft: miljoen liter water stroomt weg, twee gewonden (16/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de lobby van een hotel in de binnenstad van Berlijn is een gigantisch aquarium van zestien meter hoogte opengebarsten. De wereldberoemde Aquadom, geopend in 2004 en razend populair bij toeristen, is het grootste vrijstaande cylindervormige aquarium van de wereld. Door de kracht van de explosie raakten ramen en deuren beschadigd. Brokstukken vlogen tot op straat. Ook is er veel waterschade. Op videobeelden is de enorme ravage goed te zien. ‘Bild’ meldt dat er twee gewonden zijn. De brandweer is massaal ter plaatse.
  [naar artikel]
 18. Instagrampagina ‘Memesvantstad’ nog altijd geblokkeerd: “Alle gelijkaardige pagina’s zijn fake” (03/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De populaire Instagrampagina ‘Memesvantstad’, met grapjes over Antwerpen, werd door het sociale mediaplatform zelf op 23 juni offline gehaald. Dat zou normaal maar dertig dagen duren. Maar de anonieme grappenmaker erachter laat verstaan dat hij nog steeds niet kan inloggen. Hij is eerlijk gezegd ook blij met wat ‘vakantie’.
  [naar artikel]
 19. IN BEELD. Eerste sportievelingen glijden ‘Big Slide’ af (30/07/2016 - De Standaard)
  ‘The Big Slide’, de grootste waterglijbaan van België, werd dit weekend opgesteld aan de Plantinkaai in Antwerpen. Sinds 12.00 uur hebben al tientallen mensen zich aan de afdaling gewaagd. De reuzenglijbaan is acht meter hoog, acht meter breed en 150 meter lang.
  [naar artikel]
 20. Beelden tonen hoe 200 meter hoge wolkenkrabber in China in lichterlaaie staat (16/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Changsa is een enorme brand uitgebroken in het kantoorgebouw van het Chinese ‘Telecom’. Videobeelden tonen hoe tientallen verdiepeingen van het meer dan 200 meter hoge gebouw in lichterlaaie staan. De brand zorgt ook voor een enorme zwarte rookwolk die van ver te zien is. De brand zou ondertussen geblust zijn, maar over mogelijke slachtoffers is nog niets bekend.
  [naar artikel]
 21. Nieuw provinciegebouw van Antwerpen bereikt hoogste punt: 58 meter (28/08/2017 - VRT NWS)
  De skyline van Antwerpen krijgt er met het provinciehuis weer een opvallend hoog gebouw bij. 58 meter, zo hoog reikt het hoogste punt. En dat is net klaar. Zoals de traditie in de bouw het voorschrijven, plaatsen ze dan een meiboom.  Eind volgend jaar opent het provinciehuis de deuren, met werkplekken voor 600 medewerkers en een congrescentrum. Daar is een investering mee gemoeid van 80 miljoen euro. 
  [naar artikel]
 22. Tessenderlo bouwt muur van vijf meter hoog rond skatepark na klachten over geluidshinder (01/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het gemeentebestuur van Tessenderlo gaat aan het skatepark een muur van 5 meter hoog bouwen uit ‘duplo’ betonblokken. De muur komt er na klachten van de buurt over geluidsoverlast. Het gaat om een investering van 100.000 euro.
  [naar artikel]
 23. Weyts: ‘Geen verplichte CO2-meter, onze “boots on the ground” controleren waar nodig’ (30/08/2021 - De Standaard)
  Twee dagen voor de start van het nieuwe schooljaar heeft minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) nogmaals de beslissing verdedigd om de installatie van een CO2-meter niet te verplichten in elk klaslokaal. ‘Zo’n meter meldt het probleem, maar lost het niet op’, zei Weyts in ‘De ochtend’.
  [naar artikel]
 24. 'Woestijntsunami': golven tot 1,20 meter hoog in waterbron bij Death Valley na aardbeving in Mexico (22/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De aardbeving in Mexico maandag zinderde nog zo’n 2.400 km verder na, in de woestijnbron Devils Hole in de Amerikaanse staat Nevada. De aardbeving van 7,6 op de schaal van Richter veroorzaakte er een ‘woestijntsunami’ in Devils Hole, vlak bij het bekende Death Valley. Met golven tot 1,20 meter hoog.
  [naar artikel]
 25. 'Woestijntsunami': golven tot 1,20 meter hoog in waterbron bij Death Valley na aardbeving in Mexico (22/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De aardbeving in Mexico maandag zinderde nog zo’n 2.400 km verder na, in de woestijnbron Devils Hole in de Amerikaanse staat Nevada. De aardbeving van 7,6 op de schaal van Richter veroorzaakte er een ‘woestijntsunami’ in Devils Hole, vlak bij het bekende Death Valley. Met golven tot 1,20 meter hoog.
  [naar artikel]
 26. Enorme brand in Chinees telecombedrijf: beelden tonen wolkenkrabber in lichterlaaie (16/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Changsa is een enorme brand uitgebroken in het kantoorgebouw van het Chinese ‘Telecom’. Videobeelden tonen hoe tientallen verdiepingen van het meer dan 200 meter hoge gebouw in lichterlaaie staan. De brand zorgt ook voor een enorme zwarte rookwolk die van ver te zien is. De brand zou ondertussen geblust zijn, maar over mogelijke slachtoffers is nog niets bekend.
  [naar artikel]
 27. Spanningen lopen hoog op in ‘Huis gemaakt’: “Iemand moet nu eenmaal de stomme klusjes doen” (26/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Er staat alweer een nieuwe deadline voor de deur in ‘Huis gemaakt’ en dat brengt de nodige spanningen met zich mee. In Beringen stapelen de frustraties tussen Younes en Eline zich duidelijk op. En ook in Antwerpen zit de sfeer er niet bepaald in.
  [naar artikel]
 28. Berendrechtse Rita en Désiré toveren serviceflat om tot groot kerstdorp (25/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Rita en Désiré uit Berendrecht wonen in een kleine serviceflat, maar dat houdt het koppel niet tegen. In hun woonkamer pronkt een groot kerstdorp van 2 meter hoog, 3 meter lang en bijna 2 meter diep. “‘Bij jullie thuis? Dat kan toch niet?’, zeggen de meesten. Maar als ze komen kijken, zeggen ze ‘amai, dat is mooi’”, klinkt het trots.
  [naar artikel]
 29. Fietskaravaan met dertig ‘Grootouders voor het Klimaat’ houdt halt in Hasselt (22/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Deze week fietsen dertig ‘Grootouders voor het Klimaat’ onder de noemer ‘Trappen voor het klimaat’ vanuit Oostende dwars door Vlaanderen en Waals-Brabant richting Brussel. Vrijdag hield de fietskaravaan halt bij de Groene Delle in Stokrooie en op Quartier Bleu.
  [naar artikel]
 30. Ook op z’n 36ste is een ‘boze’ LeBron James niet af te stoppen: NBA-superster baant zich een weg naar een krachtige dunk (03/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De LA Lakers hebben in hun achtste wedstrijd van het NBA-seizoen hun vijfde overwinning geboekt. De Houston Rockets werden in het Staples Center verslagen met 119-117. LeBron James (36) was goed voor 30 punten en alweer een geweldige dunk. ‘The King’ had er duidelijk zin in vannacht en stuwde zijn team naar een broodnodige zege in de sterke Western Conference.
  [naar artikel]
 31. Wetenschappers weten niet wat ze zien wanneer ze maag van enorme python onderzoeken: “Werkelijk schokkend” (10/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Onderzoekers in Florida vonden in de maag van een enorme python een alligator. De slang was zo’n 5,5 meter lang, de alligator ongeveer anderhalve meter.
  [naar artikel]
 32. Kijk. Tom Cruise bedankt fans voor steun aan ‘Top Gun: Maverick’ met waanzinnige stunt: “Het is een eer” (19/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Tom Cruise (60) boekte het voorbij jaar grote successen met de film ‘Top Gun: Maverick’. En nu de film een weg baant van het grote scherm naar het streamingplatform Paramount+, vond Cruise dat het de hoogste tijd was om zijn fans te bedanken voor hun steun. Dat doet hij als het ware op een echte Cruise-manier door zich te wagen aan een sprong uit een helikopter boven de oceaan. “Het is echt een eer om jullie te mogen entertainen. Bedankt om naar de bioscoop te komen voor ‘Top Gun: Maverick’.”
  [naar artikel]
 33. Wil jij ook eens ‘out of the box’ reizen? Ontdek 5 unieke locaties in eigen land (07/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een vrije dag op de planning? Dat vraagt om avontuur! Haal je stoute schoenen uit de kast en zet nog eens een stapje in het onbekende in ons land. Ga ‘glampen’, wandelen over een loopbrug van wel zestien meter hoog of ontdek wat de Troglodiet is. Met deze vijf ‘out of the box’ tips beleef je een (dag)trip die nét iets anders dan anders is.
  [naar artikel]
 34. Internationale studie roemt Antwerpen als ‘groene wereldstad’. Waaraan heeft het dat te danken? (14/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Antwerpen scoort wereldwijd hoog op vlak van duurzaamheid. Dat blijkt uit de ‘Sustainable Cities Index’, een onderzoek van ontwerp- en adviesbureau Arcadis bij 100 wereldsteden. Op het gebied van fietsinfrastructuur, openbaar vervoer en hernieuwbare energie is de Scheldestad zelfs een van de beste leerlingen van de klas. Al is er ook nog ruimte voor verbetering.
  [naar artikel]
 35. Tom Cruise springt uit helikopter om fans te bedanken voor steun aan ‘Top Gun: Maverick’: “Het is een eer” (19/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Tom Cruise (60) boekte het voorbij jaar grote successen met de film ‘Top Gun: Maverick’. En nu de film een weg baant van het grote scherm naar het streamingplatform Paramount+, vond Cruise dat het de hoogste tijd was om zijn fans te bedanken voor hun steun. Dat doet hij als het ware op een echte Cruise-manier door zich te wagen aan een sprong uit een helikopter boven de oceaan. “Het is echt een eer om jullie te mogen entertainen. Bedankt om naar de bioscoop te komen voor ‘Top Gun: Maverick’.”
  [naar artikel]
 36. Een boot van 40 meter breed en rijdende tribunes: dit mogen we verwachten van ‘Red Star Line: De Gouden Horizon’ (29/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Studio 100 is klaar een nieuwe stunt. Na ‘Daens’ en ’40-45’ vaart dit voorjaar een boot van 40 meter lang door het ‘Pop Up Theater’ bij het nieuwe spektakelstuk ‘Red Star Line’: De gouden horizon’. “De verwachtingen van de mensen liggen torenhoog,” lacht Gert Verhulst. “Ik hou me enkel met het creatieve bezig, maar dit kost heel veel geld en ik ben al een paar in het bureau geroepen bij diegenen die de centjes beheren.”
  [naar artikel]
 37. Hoger dan de kerktoren van Maaseik en het Atomium: actiegroep toont met helikopter hoe hoog de geplande windturbines worden (20/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Luminus wil graag twee windturbines met een tiphoogte van 230 meter bouwen langs de ring in Maaseik. De actiegroep ‘Bezorgde Burgers Maaseik’ stuurt daarom woensdag een helikopter de lucht in op exact 230 meter. “Zodat alle Maaseikenaren zelf kunnen zien hoe hoog die mastodonten worden”, klinkt het.
  [naar artikel]
 38. Nieuwe ‘monstergolf’ van 17 meter hoog geregistreerd in Canada (17/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Canada is een van de hoogste monstergolven ooit gemeten. De golf bereikte een hoogte van wel 17,6 meter. Daarmee was de golf maar liefst drie keer groter dan de gebouwen voor de kustlijn.
  [naar artikel]
 39. Geschikt als decor voor ‘James Bond’-film: een kijk achter de mysterieuze silo’s van Samga, dat al sinds 1892 in haven actief is (23/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  ‘Samga since 1895’, staat er op de enorme muur van raadselachtige silo’s die iedereen ziet als hij de Royerssluis passeert. ‘1895’ is niet helemaal juist. Al in januari 1892 gaf Antwerpen zijn allereerste havenconcessie aan de Société Anonyme des Magasins à Grains d’Anvers. Datzelfde Samga is nog steeds op diezelfde concessie actief. Gazet van Antwerpen kreeg een blik achter de schermen in de gebouwen waarin tonnen tarwe en graan liggen opgeslagen.
  [naar artikel]
 40. Lavastroom op La Palma baant zich onverbiddelijk een weg: 350 huizen verwoest, 166 hectare bedolven onder gesmolten gesteente (23/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Canarische eiland La Palma worstelt nog steeds met de naweeën van de uitbarsting van vulkaan Cumbre Vieja. De lavastroom die is vrijgekomen baant zich onverbiddelijk een weg door het eiland en verwoest alles op zijn weg. Volgens de laatste cijfers zijn er reeds 350 huizen verwoest en is 166 hectare bedekt met lava.
  [naar artikel]
 41. Lavastroom op La Palma baant zich onverbiddelijk een weg: 350 huizen verwoest, 166 hectare bedolven onder gesmolten gesteente (23/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Canarische eiland La Palma worstelt nog steeds met de naweeën van de uitbarsting van vulkaan Cumbre Vieja. De lavastroom die is vrijgekomen baant zich onverbiddelijk een weg door het eiland en verwoest alles op zijn weg. Volgens de laatste cijfers zijn er reeds 350 huizen verwoest en is 166 hectare bedekt met lava.
  [naar artikel]
 42. Echte ‘Spider-Man’ beklimt toren van 230 meter hoog in Londen (25/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Spider-Man’ Alain Robert heeft de 230 meter hoge Heron-toren in Londen beklommen. De 56-jarige Fransman voerde de halsbrekende stunt uit zonder...
  [naar artikel]
 43. Andy Warhol en het ‘asbestgeld’: Het Belgische verhaal achter de ‘Shot Sage Blue Marilyn’ van 184 miljoen euro (11/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij veilinghuis Christie’s werd maar liefst 195 miljoen dollar of ruim 184 miljoen euro op tafel gelegd voor exact 1 vierkante meter aan Marilyn Monroe: het ‘Shot Sage Blue Marilyn’, een schilderij van Andy Warhol. De enorme som geld heeft ook een link naar ons land. Want de Warhol werd gesponsord met Belgisch ‘asbestgeld’.
  [naar artikel]
 44. Waterfontein van wel 20meter hoog zet hotel onder water (07/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  In dit hotel aan de Costa del Sol wisten de gasten enkele dagen geleden even niet wat er gebeurde. Een enorme waterfontein van bijna 20 meter hoog zette een deel van het hotel Los Patos onder water. Door een breuk in de waterleiding spoot het water maar liefst tot aan de zesde verdieping, maar vooral het park en ligweide van het hotel werden beschadigd door de vloed, die door getuigen werd vergeleken met een kleine tsunami.
  [naar artikel]
 45. Plots staat er een muur van vier meter hoog voor je deur (03/06/2018 - De Standaard)
  Een aantal bewoners van het West-Vlaamse Oekene maakt zich zorgen over de keermuur die gebouwd werd langs de Rijksweg. ‘We kijken nu uit op een muur van vier meter hoog.’
  [naar artikel]
 46. Plots staat er een muur van vier meter hoog voor je deur (03/06/2018 - De Standaard)
  Een aantal bewoners van het West-Vlaamse Oekene maakt zich zorgen over de keermuur die gebouwd werd langs de Rijksweg. ‘We kijken nu uit op een muur van vier meter hoog.’
  [naar artikel]
 47. GEPROEFD. Het New York-gevoel in Hasselt: loungen op liefst 70 meter hoog met 360 graden-uitzicht (13/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Altijd al gedroomd om in eigen regio een panoramisch New York-gevoel te hebben? Overweeg dan een (voor)avondje in Bon’Air, de pas geopende rooftopbar op het Hasseltse Torenplein. Wij duwden op de liftknop en genoten 70 meter hoog van het 360°-zicht.
  [naar artikel]
 48. PORTRET. ‘De Algerijn’ uit Borgerhout, de pakjesverkoper die kogels en granaten door Antwerpen laat vliegen en op dodenlijst staat (19/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  We weten niet hoe hij eruitziet, noch waar hij vandaag verblijft. Maar het criminele palmares van Mohamed ‘De Algerijn’ C. (27) spreekt voor zich, en leest als het scenario van een Netflix-thriller. De pakjesverkoper uit Borgerhout werkte zich de voorbije jaren op tot grote jongen in het drugsmilieu, die aan de haal ging met ruim 200 kilo cocaïne, vluchtte naar Dubai en vervolgens de kogels en granaten door Antwerpen liet vliegen. Tussendoor zorgde hij ook voor een moderne versie van Romeo en Julia, door te vallen voor de ‘verboden charmes’ van een meisje van een rivaliserende drugsbende. Portret van de Vlaamse ‘narco’, van wie de ouders vanochtend een explosief tegen hun woning gegooid kregen.
  [naar artikel]
 49. Enorme maar zelden geziene inktvis van 3 meter lang spoelt aan op strand (23/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ze duiken vaak op in legendes, mythes en films, maar reuzeninktvissen worden zelden gezien door mensen. De grote pijlinktvis leeft diep in de oceaan, kan zo’n zeventien meter lang worden en weegt dan minstens een ton, maar er zijn slechts een paar opnames van de architeuthidae in het wild gemaakt. Een Japanse visser kon zijn ogen dan ook niet geloven toen hij woensdag een aangespoeld exemplaar van zo’n drie meter lang ontdekte in Fukui. “Ik was erg opgewonden dat de inktvis nog leefde”, zegt Kazuyuki Hamakami (45). “Ik kon zijn felrode kleur en gigantische afmetingen van ver zien.” Het enorme zeewezen, dat nog een jonge reuzeninktvis was, stierf echter kort nadat het ontdekt werd door de visser.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy