De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Hangt het voortbestaan van de Myanmarese junta af van de oorlog in Oekraïne?

Express

24/01/2023 - 16:30

De Myanmarese bevolking blijft zich verzetten tegen het repressieve militaire regime. Maar zolang Rusland de junta blijft bevoorraden, lijkt het verzet nutteloos. De kern van de zaak: Nadat de Tatmadaw, zoals het Myanmarese leger heet, in februari 2021 de macht overnam in het land, begon het volk meteen te demonstreren en eiste ze om de […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Oekraïne voorspelt einde van oorlog over twee tot zes maanden (04/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Russische oorlog in Oekraïne kan nog twee tot zes maanden aanslepen. Dat zegt Michailo Podoljak, een adviseur van de Oekraïense president Volodimir Zelenski, in een interview met de Russische, oppositiegezinde nieuwswebsite Medusa. Alles hangt af van hoe de samenlevingen in Europa, Rusland en Oekraïne naar de oorlog kijken, zegt hij.
  [naar artikel]
 2. Kiev voorspelt einde van oorlog over twee tot zes maanden (04/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische oorlog in Oekraïne kan nog twee tot zes maanden aanslepen. Dat zegt Michailo Podoljak, een adviseur van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, in een interview met de Russische, oppositiegezinde nieuwswebsite Medusa. Alles hangt af van hoe de samenlevingen in Europa, Rusland en Oekraïne naar de oorlog kijken, zegt hij.
  [naar artikel]
 3. Schaduw van Russische invasie in Oekraïne hangt over Letse parlementsverkiezingen (01/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdag kunnen zowat 1,5 miljoen Letten naar de stembus trekken om een nieuw parlement (Saeima) te verkiezen. Het politieke landschap is echter erg verdeeld. Ook de oorlog in Oekraïne hangt als een schaduw boven de stembusslag.
  [naar artikel]
 4. Voormalig president Rusland trekt voortbestaan Oekraïne in twijfel (15/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Dmitri Medvedev, oud-president van Rusland, heeft woensdag nog eens van zich laten horen met nieuwe uitspraken over Oekraïne. Op Telegram stelde Medvedev vragen bij het voortbestaan van Oekraïne als een soevereine staat. De oud-president en voormalig premier is op dit moment vicevoorzitter van de Russische Veiligheidsraad.
  [naar artikel]
 5. Hoofd van Myanmarese junta belooft tegenstanders te “vernietigen” (27/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De leider van de Myanmarese junta heeft zondag beloofd om de tegenstanders van het regime “te vernietigen”. Min Aung Hlaing verklaarde dit in een toespraak ter gelegenheid van de “Dag van de Strijdkrachten”.
  [naar artikel]
 6. Welke impact heeft oorlog in Oekraïne op Belgische vastgoedmarkt? (16/03/2022 - Express)
  Leidt de oorlog in Oekraïne en alle bijbehorende economische gevolgen tot een forse afkoeling van de Belgische vastgoedprijzen? Dat hangt vooral af van hoe lang de crisis blijft duren én van het rentebeleid van de Europese Centrale Bank (ECB), zeggen economen. Voor het uitbreken van de oorlog, was er vrij algemene consensus over welke richting […]
  [naar artikel]
 7. Voormalige Myanmarese regeringsleider Aung San Suu Kyi door junta veroordeeld tot vier jaar cel (06/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Aung San Suu Kyi, Nobelprijswinnares en de vroegere regeringsleidster in het Aziatische Myanmar, is maandag veroordeeld tot vier jaar cel. Ze werd schuldig bevonden aan het aanzetten tot onrust en het schenden van de coronamaatregelen tijdens de kiescampagne van vorig jaar. Ze kreeg twee jaar voor elk van die aanklachten. Dat meldt een woordvoerder van de Myanmarese junta.
  [naar artikel]
 8. Oorlog in Oekraïne heeft ook een impact op Azië: dit zijn de winnaars en verliezers (08/04/2022 - Express)
  De oorlog in Oekraïne heeft niet alleen vergaande gevolgen voor Oekraïne en het Westen. Volgens de Economist Intelligence Unit blijven ook de Aziatische landen niet gespaard van wat er zich afspeelt in Oost-Europa. Voedselprijzen, toerisme, wapenleveringen: de oorlog tussen Rusland en Oekraïne treft ook de Aziatische landen. Het is intussen geweten dat Rusland en Oekraïne […]
  [naar artikel]
 9. Oorlog in Oekraïne: 'Oorlog in Oekraïne en inflatie brengen wereldwijd herstel in gevaar' (14/04/2022 - Knack)
  Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne.
  [naar artikel]
 10. Voormalig president van Rusland Dmitri Medvedev trekt voortbestaan Oekraïne in twijfel (15/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Dmitri Medvedev, oud-president van Rusland, heeft woensdag nog eens van zich laten horen met nieuwe uitspraken over Oekraïne, het buurland dat Moskou eind februari binnenviel. Op Telegram stelde Medvedev vragen bij het voortbestaan van Oekraïne als een soevereine staat. De oud-president en voormalig premier is dezer dagen vicevoorzitter van de Russische Veiligheidsraad.
  [naar artikel]
 11. Het gaat een lange oorlog worden, blijkt uit opmerkelijk pessimistisch artikel van Oekraïense opperbevelhebber (08/09/2022 - Express)
  De oorlog in Oekraïne zal dit jaar niet eindigen, zal in 2023 voortwoeden en er moet rekening mee worden gehouden dat Rusland op een gegeven moment nucleaire wapens zou kunnen gebruiken. Dat staat in een artikel van de Oekraïense opperbevelhebber generaal Valeriy Zaluzhnyi. Het is de meest gedetailleerde beoordeling van de oorlog door de Oekraïense […]
  [naar artikel]
 12. Genocideproces Myanmar: de leugen zit hem in de dingen die Suu Kyi niet vertelde (13/12/2019 - De Morgen)
  Jarenlang was Aung San Suu Kyi de lieveling van de vrije wereld om haar verzet tegen de Myanmarese junta. Nu verdedigt ze in het Haagse Vredespaleis diezelfde junta die is aangeklaagd wegens genocide op de Rohingya.
  [naar artikel]
 13. Suu Kyi ontpopt zich als een loyale verdedigster van de militairen in een complex land (13/12/2019 - De Morgen)
  Jarenlang was Aung San Suu Kyi de lieveling van de vrije wereld om haar verzet tegen de Myanmarese junta. Nu verdedigt ze in het Haagse Vredespaleis diezelfde junta die is aangeklaagd wegens genocide op de Rohingya.
  [naar artikel]
 14. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Oekraïeners geven Sjevjerodonetsk nog niet op - G7 buigen zich over gevolgen van oorlog (26/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russen hebben na weken van felle gevechten en bombardementen de strategische Oekraïense stad Sjevjerodonetsk volledig in handen. De Oekraïense president beloofde vannacht in een videoboodschap dat Oekraïne de stad zou heroveren op de Russen. “We hebben geen idee hoe lang het zal duren, hoeveel klappen, verliezen en inspanningen nodig zijn vooraleer we de overwinning zien aan de horizon”, zei hij. In Duitsland begint vandaag de G7-top waar onder andere de gevolgen van de oorlog in Oekraïne ter sprake zullen komen. Zelensky zal er een digitale toespraak houden. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 15. Wel 12.000 onopgehelderde sterfgevallen door oorlog in Oekraïne (13/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense politie is bezig met strafrechtelijke onderzoeken naar de dood van meer dan 12.000 burgers die in de oorlog zijn omgekomen, zei politiechef Igor Klimenko tegen het Oekraïense persbureau Interfax.
  [naar artikel]
 16. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Von der Leyen belooft Zelensky snel werk te maken van Oekraïens EU-lidmaatschap (09/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens een bezoek aan Kiev heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen aan de Oekraïense president Volodymyr Zelensky beloofd dat de Europese Unie achter Kiev blijft staan, en dat ze werk maakt van een Oekraïens EU-lidmaatschap. Meer dan 4,38 miljoen mensen zijn uit Oekraïne weggevlucht sinds de start van de oorlog, zo blijkt uit cijfers van het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de VN. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 17. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Verenigd Koninkrijk stuurt 6.000 extra raketten naar Oekraïne, regering pompt miljard euro extra in Belgisch leger (24/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky roept de hele wereld op om vandaag de straat op te gaan vanwege de oorlog met Rusland, die precies een maand geleden begon. In een gisteravond geposte video vroeg hij in het Engels om “Oekraïne te ondersteunen en voor onze vrijheid te pleiten”. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in dit liveblog.
  [naar artikel]
 18. Zelfde leugens, zelfde misdaden: hoe oorlog in Oekraïne steeds meer lijkt op Wereldoorlog I (20/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Volgens het Oekraïense ministerie van Defensie is de oorlog in Oekraïne stilgevallen, verzand in een loopgravenoorlog. Die patstelling doet denken aan de Groote Oorlog, nu meer dan 100 jaar geleden. En volgens historici is de uitputtingsslag die dreigt lang niet het enige raakpunt.
  [naar artikel]
 19. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Groot-Brittannië stuurt 6.000 extra raketten naar Oekraïne, regering pompt miljard euro extra in Belgisch leger (24/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky roept de hele wereld op om vandaag de straat op te gaan vanwege de oorlog met Rusland, die precies een maand geleden begon. In een gisteravond geposte video vroeg hij in het Engels om “Oekraïne te ondersteunen en voor onze vrijheid te pleiten”. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in dit liveblog.
  [naar artikel]
 20. Oekraïense president Zelenski houdt speech voor nationale feestdag: "Einde van oorlog is wanneer wij overwinnaar zijn" (24/08/2022 - VRT NWS)
  Het einde van de oorlog in Oekraïne zal er pas zijn vanaf de door Rusland bezette gebieden in het oosten van het land én het geannexeerde schiereiland de Krim weer in handen zijn van Oekraïne. Dat heeft de Oekraïense president Volodimir Zelenski gezegd in een speech ter gelegenheid van de Onafhankelijkheidsdag in Oekraïne vandaag. Het is ook exact 6 maanden geleden dat Rusland Oekraïne is binnengevallen.
  [naar artikel]
 21. Oekraïne staat open voor onderhandelingen met Rusland in februari: “Elke oorlog eindigt op een diplomatieke manier” (26/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Oekraïne wil dan toch rond de tafel gaan zitten met Rusland om te onderhandelen over een einde van de oorlog. Dat heeft de Oekraïense buitenlandminister Dmitro Koeleba zonet gezegd. Hij mikt met die gesprekken op eind februari, ongeveer wanneer het een jaar geleden zal zijn dat Rusland Oekraïne binnenviel.
  [naar artikel]
 22. Oekraïne staat open voor onderhandelingen met Rusland in februari: “Elke oorlog eindigt op een diplomatieke manier” (26/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Oekraïne wil dan toch rond de tafel gaan zitten met Rusland om te onderhandelen over een einde van de oorlog. Dat heeft de Oekraïense buitenlandminister Dmitro Koeleba zonet gezegd. Hij mikt met die gesprekken op eind februari, ongeveer wanneer het een jaar geleden zal zijn dat Rusland Oekraïne binnenviel.
  [naar artikel]
 23. Oekraïens president Zelenski toont met beklijvende beelden hoe Oekraïne verwoest wordt door oorlog (16/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Oekraïne ziet af: na meer dan twintig dagen oorlog is het land verwoest. Dat zegt president Zelenski in een persconferentie woensdagnamiddag. Met een bijhorend filmpje toont hij hoe bommen en raketten alles kapotmaakten. “Alstublieft, stel een no-flyzone in boven Oekraïne om mensen te redden”, klinkt het.
  [naar artikel]
 24. Oekraïens president Zelenski toont met beklijvende beelden hoe Oekraïne verwoest wordt door oorlog (16/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Oekraïne ziet af: na meer dan twintig dagen oorlog is het land verwoest. Dat zegt president Zelenski in een persconferentie woensdagnamiddag. Met een bijhorend filmpje toont hij hoe bommen en raketten alles kapotmaakten. “Alstublieft, stel een no-flyzone in boven Oekraïne om mensen te redden”, klinkt het.
  [naar artikel]
 25. Oorlog in Oekraïne hangt als spook boven begroting: "Kosten in eerste maanden lopen al op tot 800 miljoen euro" (18/03/2022 - VRT NWS)
  De controle van de federale begroting die eraan komt, kampt met een grote onbekende: wat zal impact zijn van de oorlog van Oekraïne op de uitgaven en op de economische groei? Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open VLD) probeert tijdig alles op een rijtje te krijgen. "Deze crisis is helemaal anders dan covid."
  [naar artikel]
 26. PODCAST. Op de rand van oorlog? Rusland, Oekraïne en de gevolgen voor ons (28/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Komt het tot een oorlog in Oekraïne? Dat is de vraag die Europa al weken bezighoudt, nu meer dan 100.000 Russische soldaten klaarstaan aan de Oekraïense grens. Is er nog een uitweg uit deze crisis en wat zijn de gevolgen voor ons in België?
  [naar artikel]
 27. Washington houdt info over slagveld achter voor Oekraïne: Biden wil Poetin geen excuus geven oorlog te verbreden (06/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikanen wisten vooraf al over de Russische invasie van Oekraïne en weten ook tijdens de oorlog in detail hoe het strijdveld eruitziet. Maar die geheime informatie delen met het Oekraïense leger ligt zeer gevoelig.
  [naar artikel]
 28. Vladimir Poetin zegt dat hij Oekraïne wil “denazificeren”: heeft hij een punt? (27/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De oorlog in Oekraïne is ook een oorlog over de geschiedenis. Poetin beweert dat hij Oekraïne moet “denazificeren”. Hij neemt een loopje met de waarheid. Ja, Oekraïne heeft een collaboratieverleden, maar extreemrechts is er marginaal.
  [naar artikel]
 29. Voormalige Myanmarese regeringsleidster Aung San Suu Kyi door junta veroordeeld tot vier jaar cel (06/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalige Myanmarese regeringsleidster Aung San Suu Kyi is door de junta veroordeeld tot vier jaar cel. Ze werd begin dit jaar afgezet door een staatsgreep. Die werd uitgevoerd omdat er volgens het leger verkiezingsfraude was gepleegd. Meerdere politici, onder wie Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi, zitten sinds de coup vast. Tegen hen zijn diverse aanklachten ingediend.
  [naar artikel]
 30. Hoe praat je met je kinderen over de oorlog in Oekraïne? (25/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De oorlog in Oekraïne ontgaat ook de jongsten onder ons niet. Kinderen worden onder andere op TikTok bestookt met beelden van Russische troepen die Oekraïne binnentrekken. “Het is belangrijk dat ze daarover kunnen praten met mensen die dicht bij hen staan.”
  [naar artikel]
 31. “De komende winter wordt beslissend voor de oorlog in Oekraïne” (09/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  De komende winter wordt beslissend voor de oorlog in Oekraïne. Welke kant die opgaat, hangt niet alleen af van de successen aan het front, maar meer en meer van de politieke omstandigheden. En die zouden de komende maanden wel eens drastisch kunnen veranderen.
  [naar artikel]
 32. Dit zijn de trieste cijfers na een half jaar oorlog in Oekraïne (25/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Toen Rusland op 24 februari Oekraïne bij dageraad aanviel, werd de westerse wereld met verstomming geslagen en raakten de bijna 44 miljoen inwoners van Oekraïne in paniek. De zes maanden van oorlog tussen Rusland en Oekraïne hebben op grote schaal dood en verderf gezaaid en miljoenen mensen uit hun huizen verdreven. Het slagveld heeft zich drastisch over het land verplaatst en op talloze plaatsen verwoestingen aangebracht.
  [naar artikel]
 33. DEBAT. Ben jij bang voor een escalatie van de oorlog buiten de grenzen van Oekraïne? (29/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het gevaar dat de oorlog buiten de Oekraïense grenzen treedt, groeit met de dag. In Moskou, maar ook in Londen en Washington, wordt de taal dreigender. De NAVO maakt zich op voor een jarenlange oorlog. Ben jij bang voor een mogelijke escalatie van de oorlog, buiten de grenzen van Oekraïne? Laat het ons weten en debatteer mee.
  [naar artikel]
 34. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Zelensky belooft Krim te heroveren (14/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky belooft het schiereiland de Krim te heroveren op Rusland. Dat bleek maandagavond uit zijn videoboodschap. Volgens de Britse inlichtingendiensten kunnen rivierovergangen in de volgende fase van de oorlog een beslissende rol spelen. Russische troepen hebben bij een bestorming van Sjevjerodonetsk Oekraïense troepen uit het centrum verdreven. De stad is al weken het middelpunt van de oorlog. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 35. Washington houdt info over slagveld achter voor Oekraïne: Biden wil Poetin geen excuus geven oorlog te verbreden (06/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikanen wisten vooraf al over de Russische invasie van Oekraïne en weten ook tijdens de oorlog in detail hoe het strijdveld eruit ziet. Maar die geheime informatie delen met het Oekraïense leger ligt zeer gevoelig.
  [naar artikel]
 36. Oorlog in Oekraïne kan munitietekort in Europa veroorzaken (20/12/2022 - Express)
  Niet alleen de Russen zien de munitievoorraden slinken als gevolg van de oorlog in Oekraïne. De landen die wapens leveren aan Oekraïne beginnen ook in de problemen te komen. In het nieuws: Om dit wapentekort op te vangen, besteedt Frankrijk volgend jaar 2 miljard euro aan munitiebestellingen. Het bredere verhaal: Begin december kregen we te […]
  [naar artikel]
 37. DEBAT. Maakt het conflict in Oekraïne je verdrietig? (28/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vandaag gaat Oekraïne de vijfde dag in sinds Russisch president Vladimir Poetin het land de facto de oorlog verklaarde. Ondertussen sloegen al zo’n 400.000 Oekraïners op de vlucht voor het geweld in hun thuisland. Europa toont zijn solidariteit, Rusland dendert ongestoord voort. Welke emoties roept het conflict in Oekraïne bij je op? Maakt de oorlog je verdrietig? Laat je mening horen.
  [naar artikel]
 38. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Vicepremier Oekraïne: 4.000 mensen geëvacueerd - Amerikaanse journalist gewond tijdens reportage (15/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De vredesonderhandelingen tussen Oekraïne en Rusland worden vandaag voortgezet. Dat heeft een Oekraïense onderhandelaar gezegd. Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky verlopen de gesprekken met Moskou moeilijk. Er zijn ondertussen al meer dan 2,8 miljoen mensen gevlucht uit Oekraïne, zo melden de VN. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.
  [naar artikel]
 39. Microsoft onthult 5 digitale lessen die we uit de oorlog in Oekraïne kunnen trekken (23/06/2022 - Express)
  Een nieuw onderzoek van Microsoft, op het gebied van cyberveiligheid, heeft de afgelopen maanden verschillende cyberaanvallen geanalyseerd die tijdens de oorlog in Oekraïne zijn uitgevoerd.  Terwijl Rusland nog altijd een bloederige oorlog uitvecht in Oekraïne, trekt Microsoft de eerste lessen uit de woedende cyberoorlog die tussen het westen met het Kremlin wordt gevoerd. Volgens het […]
  [naar artikel]
 40. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Vicepremier Oekraïne: 4.000 mensen geëvacueerd - Stroomtoevoer naar oude kerncentrale Tsjernobyl hersteld (15/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De vredesonderhandelingen tussen Oekraïne en Rusland worden vandaag voortgezet. Dat heeft een Oekraïense onderhandelaar gezegd. Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky verlopen de gesprekken met Moskou moeilijk. Er zijn ondertussen al meer dan 2,8 miljoen mensen gevlucht uit Oekraïne, zo melden de VN. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.
  [naar artikel]
 41. Geen olie meer in supermarkt door oorlog in Oekraïne (02/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De oorlog in Oekraïne begint te leiden tot lege rekken met olie in de supermarkt. Ook talloze producten waarin olie verwerkt zit, worden schaarser. 70 procent van alle zonnebloemolie die wij invoeren, komt namelijk uit Oekraïne en Rusland.
  [naar artikel]
 42. Chomsky: 'We bevechten Rusland tot de laatste Oekraïner' (18/04/2022 - Knack)
  In gesprek met tijdschrift en podcast Current Affairs geeft linguïst, links denker en antioorlogsveteraan Noam Chomsky (93) zijn visie op de oorlog in Oekraïne. Er zijn twee mogelijkheden, zegt hij, een oorlog die tot de vernietiging van Oekraïne en misschien de wereld leidt, ofwel een lelijk compromis. Dat laatste vindt hij 'meer humaan'.
  [naar artikel]
 43. Hartverwarmend: klein jongetje zingt op straat in Antwerpen over de oorlog in Oekraïne (07/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  De invasie van Rusland in Oekraïne raakt jong en oud. In de Rijke Beukelaarstraat in het centrum van Antwerpen zong een jongetje eerder deze avond over de oorlog in Oekraïne. Hij zong over vrede. “Poetin is streng voor zijn volk. Waarom doet hij zo tegen Oekraïne? Ik begrijp het niet. Ik wil gewoon vrede. Waarom?”, klonk het.
  [naar artikel]
 44. Hartverwarmend: klein jongetje zingt op straat in Antwerpen over de oorlog in Oekraïne (08/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De invasie van Rusland in Oekraïne raakt jong en oud. In de Rijke Beukelaarstraat in het centrum van Antwerpen zong een jongetje eerder deze avond over de oorlog in Oekraïne. Hij zong over vrede. “Poetin is streng voor zijn volk. Waarom doet hij zo tegen Oekraïne? Ik begrijp het niet. Ik wil gewoon vrede. Waarom?”, klonk het.
  [naar artikel]
 45. Hartverwarmend: klein jongetje zingt op straat in Antwerpen over de oorlog in Oekraïne (07/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De invasie van Rusland in Oekraïne raakt jong en oud. In de Rijke Beukelaarstraat in het centrum van Antwerpen zong een jongetje eerder deze avond over de oorlog in Oekraïne. Hij zong over vrede. “Poetin is streng voor zijn volk. Waarom doet hij zo tegen Oekraïne? Ik begrijp het niet. Ik wil gewoon vrede. Waarom?”, klonk het.
  [naar artikel]
 46. Oorlog in Oekraïne: meer dan 16.000 mensen vermist sinds begin van oorlog (26/04/2022 - Knack)
  Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne.
  [naar artikel]
 47. “Oorlog om Marioepol wordt verschrikkelijk”: Oekraïense havenstad vreest het ergste (26/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Als er oorlog uitbreekt tussen Rusland en Oekraïne, zou Marioepol wel eens als eerste aan de beurt kunnen zijn. De Oekraïense havenstad ligt uitermate strategisch.
  [naar artikel]
 48. Beurzen bloeden door oorlog in Oekraïne (07/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Beleggers maken zich toenemende zorgen over de escalerende oorlog in Oekraïne, en de economische gevolgen daarvan.
  [naar artikel]
 49. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Pro-Russische separatisten zeggen dat chemiefabriek in Sjevjerodonetsk omsingeld is (10/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De oorlog heeft de Oekraïense economie 15 procent doen krimpen volgens het nationale statistiekbureau. Vooral in het oosten wordt nog zwaar gevochten. Volgens president Volodymyr Zelensky hebben de Russen de bovenhand in Sjevjerodonetsk, maar houden de Oekraïners voorlopig stand. Moskou beweert daarentegen dat het de woonzones van de stad “helemaal heeft bevrijd”. De oorlog heeft de Oekraïense economie 15 procent doen krimpen stelt het IMF. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy