De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

M&M’s blijken ‘te woke’ voor de Verenigde Staten: vrouwelijke, lesbische en ‘obese’ snoepjes verdwijnen uit reclamespotjes

Humo

24/01/2023 - 16:48


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HUMO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. “Te woke”: M&M’s doet ‘levende’ chocolaatjes in de ban na rel in VS (23/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  M&M’s stopt met de geanimeerde chocolaatjes uit zijn televisiereclames vanwege de ophef die er in de Verenigde Staten is ontstaan over de figuurtjes. Met name de rechtse nieuws- en opiniezender Fox News noemde het werk ‘woke’. De zaak begon met de lancering van ‘Purple’ (paars). Het ging om het derde vrouwelijke karakter, na ‘Green’ en ‘Brown’. Ze stond volgens M&M’s voor “aanvaarding en inclusie”.
  [naar artikel]
 2. M&M’s zwicht na conservatieve druk: ‘woke’ snoepjes geschrapt in reclamespots (24/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 3. Waarom het hoog tijd was voor een lesbische ‘Pride and Prejudice’ (26/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het voorbije filmjaar kende een hoogtepunt aan lesbische relaties in kostuumdrama’s zoals ‘The Favourite’ en ‘Colette’. Ook HBO springt op de kar...
  [naar artikel]
 4. ‘Top Gun: Maverick’ steekt ‘Titanic’ voorbij in de Verenigde Staten (08/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Tom Cruise’s (60) ‘Top Gun: Maverick’ blijft scoren. Het vervolg van de film ‘Top Gun' uit 1986, die al sinds mei goed op dreef is, vliegt nu naar de zevende plaats in de lijst van best verdienende films in de Verenigde Staten. Dat is één plaats hoger dan de legendarische kaskraker ‘Titanic’. Op wereldwijd niveau heeft de film wel nog een lange weg te gaan. Daar vind je namelijk ‘Titanic' op drie en ‘Top Gun: Maverick’ op dertien.
  [naar artikel]
 5. Controverse rond ‘woke’ nieuw broekpak Minnie Mouse (28/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Disney ligt onder vuur nadat het de nieuwe, ‘woke’, look van Minnie Mouse onthulde. Het geliefd personage onderging voor het 30-jarig bestaan van Disneyland Parijs een hele make-over waarbij ze een blauw broekpak kreeg, exclusief ontworpen door Stella McCartney. Maar daar zijn heel wat fans niet mee opgezet: “De ‘woke’-maatschappij verpest echt alles.”
  [naar artikel]
 6. Verenigde Staten leggen Wit-Rusland ‘grootste sancties ooit’ op (09/08/2021 - De Morgen)
  De Verenigde Staten kondigen nieuwe sancties aan tegen Wit-Russische functionarissen, bedrijven en entiteiten. Daarmee verhogen ze de druk op het autoritaire regime van president Aleksandr Loekasjenko. De sancties zijn een gevolg van het ‘voortdurende offensief tegen de democratische aspiraties en rechten van het Wit-Russische volk’, maar ook van de ‘schendingen van internationale regels’ en de ‘corruptie’ van het regime.
  [naar artikel]
 7. ‘Top Gun: Maverick’ steekt ‘Titanic’ voorbij als best opbrengende film (08/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  In de Verenigde Staten heeft ‘Top Gun: Maverick’ in de bioscoopzalen al meer geld opgebracht dan ‘Titanic’.
  [naar artikel]
 8. Alle Marvelreeksen verdwijnen eind februari van Netflix (14/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Marvelfans die enkel een abonnement hebben op Netflix komen er binnenkort niet meer aan hun trekken. Vanaf 1 maart verwijdert het platform namelijk alle Marvelreeksen. Concreet gaat het om ‘Daredevil’, ‘Jessica Jones’, ‘Luke Cage’, ‘Iron Fist’, ‘The Punisher’ en ‘The Defenders’.
  [naar artikel]
 9. Disney-film ‘Lightyear’ verboden in Saudi-Arabië en VAE vanwege lesbische kus (en dat is niet de eerste film) (14/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  “To infinity and beyond” maar niet in Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. De nieuwe animatiefilm ‘Lightyear’ – de spin-off van ‘Toy story’-personage Buzz Lightyear – is in verschillende landen in het Midden-Oosten verboden. De reden? Een relatie en kus tussen twee vrouwelijke personages.
  [naar artikel]
 10. China deelt strafpunten uit voor ‘foute’ karaokenummers (15/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Liedjes met een ‘ondermijnende’ of ‘immorele’ lading verdwijnen in oktober uit Chinese karaokebars. Waarom trekt Peking op morele kruistocht tegen drank, seks en ‘de duistere kanten van de maatschappij’?
  [naar artikel]
 11. STANDPUNT. Een wetenschappelijke onderbouwing voor ‘vadsige wijven’? We zijn benieuwd (09/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  ‘‘Bende trienen’, ‘vadsige schijtwijven’, ‘dom wicht’, ‘hoer’, ‘geit’, ‘dansende discotheekwijven’: volleybalcoach Gert Vande Broek had een bedenkelijke methode om de speelsters van het nationale team scherp te houden.
  [naar artikel]
 12. Derde ‘Fantastic Beasts’-film zorgt voor teleurstellend openingsweekend in de Verenigde Staten (18/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Fans hebben er lang op moeten wachten, maar ‘Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore’, de derde film uit de saga, blijkt voorlopig geen groot succes te zijn. Tijdens zijn openingsweekend in de Verenigde Staten bracht de prent ‘maar’ 43 miljoen dollar (39 miljoen euro) op. De derde ‘Fantastic Beasts’-film scoort daarmee het slechtst van alle ‘Harry Potter’-films.
  [naar artikel]
 13. ‘Spider-Man’ doet het beter dan recordhouder ‘Avatar’ in Amerikaanse box office (07/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Spider-Man: No Way Home’ blijft maar records breken. Acht weken na de première in de Verenigde Staten doet de film het beter dan ‘Avatar’, destijds. ‘Avatar’ staat op dit moment op nummer 1 in wereldwijde box office aller tijden.
  [naar artikel]
 14. 155 jaar ‘Juneteenth’: Zo verliep de bevrijding van de laatste 250.000 Amerikaanse slaven (19/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Juneteenth’, een samenvoeging van de maand ‘june’ en ‘nineteenth’, staat in de Verenigde Staten symbool voor het einde van de slavernij. Exact 155...
  [naar artikel]
 15. ‘Avatar: The Way of Water’ krijgt concurrentie van horrorfilm ‘M3GAN’ (09/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Hoewel de cinemazalen vollopen voor ‘Avatar: The Way of Water’, scheert ook ‘M3GAN’ hoge toppen. De populaire horrorfilm stootte het Avatarvervolg zelfs van de troon op de premièredag in de Verenigde Staten.
  [naar artikel]
 16. Paul Verhoeven choqueert met lesbische nonnen in ‘Benedetta’: “Een intimiteitscoördinator? Ik zou geweigerd hebben” (08/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Paul Verhoeven (83) krijgt weer als vanouds de wind van voren met zijn langverwachte lesbische nonnenepos ‘Benedetta’. Maar zo heeft de rebelse regisseur van ‘Basic Instinct’ en ‘Showgirls’ het natuurlijk het liefst. Of er sprake is van een nieuw soort preutsheid? “Iedereen heeft het maar over die dildo. Het is belachelijk. We doen alsof seks niet bestaat.”
  [naar artikel]
 17. Bompa’s in betonmolen blijken acteurs uit ‘Thuis’ en ‘Familie’ (16/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen vrijdag ook die vreemde bompa’s gezien in ‘Belgium’s got talent’? Hun komische act met rolstoelen, slijpschijven en boormachines viel zeker op. En geen kat die doorhad dat acteurs Sid Van Oerle (34) en Pieter Verelst (31) schuilgingen achter de maskers.
  [naar artikel]
 18. ‘Spider-Man: No way home’ verslaat ‘Avatar’ in de Verenigde Staten (08/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  ‘Avatar’ is nog steeds met grote voorsprong de best scorende film aller tijden wereldwijd. Maar in de Amerikaanse Box Office doet ‘Spider-Man: No way home’ intussen al beter. Acht weken na de première is de superheldenfilm de kaskraker van James Cameron voorbijgestoken.
  [naar artikel]
 19. ‘Ziekte: homoseksualiteit’: grote verontwaardiging over ‘diagnose’ van tiener in Spaans ziekenhuis (07/10/2021 - De Morgen)
  In Spanje is er bezorgdheid onder LGBTQ+-groepen nadat een lesbische tiener door een gynaecoloog ‘ziek’ werd verklaard op basis van haar geaardheid.
  [naar artikel]
 20. STREAMINGTIP. ‘She-Hulk’, een eigentijdse invulling van een superheldin (25/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Dat een vrouwelijke versie van een superheld niet altijd aanslaat bij een breed publiek weten Adil El Arbi en Bilall Fallah. Hun ‘Batgirl’ zag, volgens producent HBO, om budgettaire redenen nooit het levenslicht. Maar het kan ook anders. Vraag dat maar aan ‘Black Widow’ Scarlett Johansson of ‘Wonder Woman’ Gal Gadot. Of aan Tatiana Maslany. De Canadese actrice die doorbrak in het alom bejubelde ‘Orphan Black’ kruipt namelijk in de gifgroene huid van de vrouwelijke hulk.
  [naar artikel]
 21. Eerste afleveringen ‘Sex and the City’-reboot zijn ‘erg woke’ (10/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf vandaag kan je de nieuwe vervolgserie van ‘Sex and the City’, ‘And Just Like That’, op Streamz bekijken. In Amerika gingen de afleveringen 24 uur vroeger in première en konden de fans al zien hoe het vertrek van Samantha (Kim Cattrall) werd opgevangen en hoe kritiek op de vorige reeks wordt gepareerd. Al liggen de goede bedoelingen er soms wel iets té dik op.
  [naar artikel]
 22. ‘The Big Bang Theory’ en ‘Friends’ verdwijnen straks van Netflix: wij geven je zes nieuwe kijktips (06/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Prestigieuze fictie, allemaal goed en wel, soms wil je ook gewoon ’s een avondje lachen en je ontspannen. En net eind deze maand verdwijnen ‘The Big Bang Theory’ en ‘Friends’, twee van de best bekeken titels op Netflix, van het streamingplatform. Wij geven je zes kijktips om het gat op te vullen, van politieagenten in New York tot IT-experten in Londen.
  [naar artikel]
 23. Gert Verhulst excuseert zich na discussie in ‘De tafel van vier’: ‘We hebben mensen gekwetst’ (06/09/2022 - De Standaard)
  Na een verhit debat over ‘woke’ in het nieuwe Play4-programma De tafel van vier kwam heel wat reactie.
  [naar artikel]
 24. ‘Messia’ van Dimitri Leue & Jennifer Heylen in haar theaterdebuut: woke met een filosofisch randje (08/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Is woke een verzadigde discussie? Dimitri Leue (48) en Jennifer Heylen (31) tillen het debat in ‘Messia’ naar een filosofisch niveau. Voor Heylen is het, tussen de lachsalvo’s van ‘De allerslimste mens’ door, haar theaterdebuut. Voor Leue het bewijs dat hij op en naast de scène een sterke pen heeft.
  [naar artikel]
 25. Bompa’s in ‘Belgium’s got talent’ blijken acteurs uit ‘Thuis’ en ‘Familie’: “Zelfs bij VTM wisten ze van niets” (16/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Afgelopen vrijdag ook die vreemde bompa’s gezien in ‘Belgium’s got talent’? Hun komische act met rolstoelen, slijpschijven en boormachines viel zeker op. En geen kat die doorhad dat acteurs Sid Van Oerle (34) en Pieter Verelst (31) schuilgingen achter de maskers. “Dat soort humor, dat zie je niet vaak meer.”
  [naar artikel]
 26. Groep academici lanceert meldpunt voor ‘woke-incidenten’ (26/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Enkele academici hebben een meldpunt opgericht voor ‘woke-incidenten’. Het collectief, genaamd Hypatia, omschrijft zich als een groep academici “die bezorgd is over de bedreiging van de academische vrijheid en de vrijheid van meningsuiting door het woke-activisme en de cancelcultuur”.
  [naar artikel]
 27. STREAMINGTIP. ‘The Snow Girl’: waar is Amaya? (27/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  ‘La Casa de Papel’, ‘Élite’, ‘Las Chicas del Cable’, ‘Sky Rojo’, ‘Valeria’, ... Spaanse reeksen van allerlei slag doen het de laatste jaren prima op Netflix. Met het spannende, zesdelige epos ‘The Snow Girl’ komt er nog een extra titel bij op dat lijstje.
  [naar artikel]
 28. Wiam: ‘In ‘De slimste mens’ heb ik niet gepraat over thema’s als woke. Ik ben niet altijd ‘de activiste’’ (22/10/2021 - De Morgen)
  Op de benedenverdieping van het DPG-gebouw lacht Wiam zich, ook al zijn de gespreksonderwerpen niet altijd makkelijk, een interview bij elkaar. Het belangrijkste probleem dat van tafel moet: de uitspraak van haar uit het Arabisch afkomstige roepnaam.
  [naar artikel]
 29. Joni uit ‘Kamp Waes’ naar de Verenigde Staten voor World Games (04/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Joni Ceusters, bekend van ‘Kamp Waes’ en ‘De redders’, heeft een drukke week voor de boeg. Op woensdag stapt Ceusters namelijk het vliegtuig op richting de Verenigde Staten. Samen met het nationaal team gaat hij er ons land vertegenwoordigen op de World Games.
  [naar artikel]
 30. ‘We don’t talk about Bruno’ uit Disneyfilm ‘Encanto’ stoot ‘Let It Go’ van de troon (24/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Lees dit artikel op eigen risico, want u zit gegarandeerd met een oorwurm in uw hoofd. Disney doet het weer en slaagt erin om zelfs na de monsterhit ‘Let It Go’ uit ‘Frozen’ zichzelf te overtreffen met een nummer dat het nog beter doet. ‘We Don’t Talk About Bruno’ uit de film ‘Encanto’ verpulvert de hitlijsten over de hele wereld, waaronder ook in ons land.
  [naar artikel]
 31. Sprekende M&M’s verdwijnen uit reclames na kritiek dat ze “te woke” zijn (23/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Snoepfabrikant M&M’s stopt tot nader order met het gebruik van zijn beroemde snoepwoordvoerders in zijn advertenties. De karakters in de vorm van de chocoladesnoepjes liggen onder vuur van een deel van de conservatieve rechterzijde in de Verenigde Staten, die ze te gepolitiseerd noemen.
  [naar artikel]
 32. Dit weten we al over ‘Sex and the City’-reboot ‘And Just Like That ...’ (06/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Fans van ‘Sex and the City’ moeten nog héél even geduld uitoefenen. In december verschijnt ‘And Just Like That ...’, de reboot van de populaire reeks, op Streamz. Tegelijkertijd met de Verenigde Staten. Dit is wat we al weten over de reeks.
  [naar artikel]
 33. STREAMINGTIP. ‘Bling Empire: New York’: ‘Crazy Rich Asians’, maar dan in the big apple (23/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Fans van realityreeks ‘Bling Empire’ kunnen op Netflix genieten van een nieuw pareltje. De streamingdienst brengt immers ‘Bling Empire: New York’ in stelling, waarin enkele Aziatische toppers worden gevolgd die in de dichtstbevolkte grote stad in de Verenigde Staten hun droomleven leiden.
  [naar artikel]
 34. Waarom je kroost plots Hollands spreekt (14/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Doei’ in plaats van ‘dag’, ‘etui’ in plaats van ‘pennenzak’, ‘trek’ in plaats van ‘honger’. In heel wat Vlaamse huiskamers horen ouders hun...
  [naar artikel]
 35. Hebben Jana en Christiaan de volgende stap gezet in ‘Blind getrouwd’? (24/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  (Spoiler alert!) ‘’t Is gebeurd!’, zou Erik Van Looy zeggen. De vier trefwoorden bij Jana en Christiaan in ‘Blind getrouwd’: ‘vrucht’, ‘geproefd’, ‘lotto’ en ‘winnen’. Een feestje voor Christiaan, al stelde het duo even later hun relatie ook in vraag. Tegelijkertijd gaat het bij Joren en Lien van kwaad naar erger en beginnen ‘slakjes’ Florence en Jiri zowaar voorzichtig te flirten.
  [naar artikel]
 36. ‘Vandaag inside’ stopt ermee na controverse rond Johan Derksen: ‘Woke cultuur is tegen ons’ (29/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 37. STREAMINGTIP. ‘Under her control’: 50 Shades, zonder al te veel seks (29/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wie geen genoeg kan krijgen van Spaanstalig kijkvoer, wordt dankzij Netflix op z’n weken bediend. Na topreeksen als ‘La casa de papel’, ‘Narcos’ en ‘Elite’, is het nu de beurt aan ‘El Jefa’ - ook gekend als ‘Under her control’. Een psychologische thriller die qua opzet wat doet denken aan ‘50 Shades’, maar oneindig veel donkerder en venijniger natrapt.
  [naar artikel]
 38. Johan Derksen stopt met ‘Vandaag inside’, maar verontschuldigingen komen er niet: ‘Woke cultuur is tegen ons’ (29/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 39. Johan Derksen geeft ‘uitglijder’ toe, maar verontschuldigt zich niet: ‘Woke cultuur is groot en is tegen ons’ (28/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 40. Johan Derksen geeft ‘uitglijer’ toe, maar verontschuldigt zich niet: ‘Woke cultuur is groot en is tegen ons’ (28/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 41. Begeleiding obese tieners: ‘Dieet is hier een vloekwoord’ (20/01/2023 - De Tijd)
  22:18 Omdat een op de twintig kinderen in ons land met obesitas kampt, richt het Antwerpse ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis zich met een tweejarig begeleidingsprogramma op obese tieners. ‘Als we deze gen...
  [naar artikel]
 42. Van ‘Batgirl’ tot ‘The Flash’ en ‘The Batman’: bekijk hier de eerste beelden van de nieuwste DC-reeksen (17/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  DC Comics en Warner Bros. hielden zaterdag hun tweede jaarlijkse ‘Fandome’ en onthulden heel wat nieuwe trailers voor films en shows die eraan komen. Fans kregen onder meer een blik op ‘The Batman’, ‘The Flash’, ‘Peacemaker’ en ‘Black Adam’. Ook de Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah waren aanwezig om te spreken over hun reeks ‘Batgirl’. Een overzicht van het grootste nieuws dat is gevallen.
  [naar artikel]
 43. Vlaams-Nederlandse serie ‘Red Light’ pakt uit met vrouwelijke topcast (21/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Carice van Houten (‘Game of Thrones’), Halina Reijn (‘Instinct’) en Maaike Neuville (‘De Twaalf’) zullen binnenkort te zien zijn in de ...
  [naar artikel]
 44. Dit nummer uit Disneyfilm ‘Encanto’ stoot ‘Let It Go’ uit ‘Frozen’ van de troon (24/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Lees dit artikel op eigen risico, want u zit gegarandeerd met een oorwurm in uw hoofd. Disney doet het weer en slaagt erin om zelfs na de monsterhit ‘Let It Go’ uit ‘Frozen’ zichzelf te overtreffen met een nummer dat het nog beter doet. ‘We Don’t Talk About Bruno’ uit de film ‘Encanto’ verpulvert de hitlijsten over de hele wereld, waaronder ook in ons land.
  [naar artikel]
 45. Telenet doorbreekt stilte na woke-debat in ‘De tafel van vier’: “Wat er daar gebeurd is, is gewoon verkeerd” (13/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De lancering van Gert Verhulsts nieuwe talkshow ‘De tafel van vier’ bracht al heel wat teweeg. Meteen al na de eerste aflevering ontstond er controverse omdat het n-woord meerdere keren gebruikt werd tijdens een discussie over de ‘woke-cultuur’. Na verontschuldigingen van de gastheer en een reactie van SBS Belgium, laat nu ook Telenet van zich horen op LinkedIn. “Vreselijk dat dit vandaag nog kon gebeuren", klinkt het.
  [naar artikel]
 46. Disneyfilm ‘Encanto’ komt met grootste hit sinds ‘Let It Go’ uit ‘Frozen’ (14/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Disneyfilm ‘Encanto’ heeft een grote hit te pakken. Het liedje ‘We Don't Talk About Bruno’ is het populairste Disneylied sinds de uurwurm ‘Let It Go’ uit ‘Frozen’, en staat zelfs in de internationale hitlijsten.
  [naar artikel]
 47. Het jaarrapport van Pornhub: Belgen krijgen het vooral warm van lesbische seks en rijpere modellen (15/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De beroemde pornosite Pornhub pakt voor de negende keer uit met een jaarrapport. En jawel, daar zijn enkele opvallende conclusies uit te trekken. Zo blijken Belgen het vooral warm te krijgen van lesbische seks en rijpere modellen, ook de zoekterm ‘Françaises’ zit enorm in de lift. Een bezoek aan de site duurt gemiddeld 9 minuten en 48 seconden, daarmee zitten ‘we’ netjes in de middenmoot.
  [naar artikel]
 48. Oorspronkelijke lijst van hitgame ‘Wordle’ had woorden als ‘ZIZEL’ en ‘CRUSY’ (25/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een van de eerste versies van hitgame ‘Wordle’ had een woordenlijst die een pak langer was en vreemde Engelse termen bevatte als ‘yorps’, ‘zizel’ en ‘crusy’. Dat vertelde ontwikkelaar Josh Wardle tijdens een presentatie op de Game Developer Conference (GDC) in San Fransisco.
  [naar artikel]
 49. ‘Bestie’ is tienerwoord van het jaar: ‘Ouders moeten van tienertaal afblijven’ (13/12/2021 - De Morgen)
  ‘Bestie’ is maandag uitgeroepen tot tienerwoord van het jaar. Het was samen met onder meer ‘sheesh’*, ‘drip’** en ‘BAS’*** genomineerd. Professor taalkunde Reinhild Vandekerckhove (UAntwerpen): ‘Jongeren willen vooral woorden gebruiken die volwassenen niet gebruiken.’
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy