De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Jonge hoofdrolspelers Eden en Gustav reageren dolenthousiast op Belgische Oscarnominatie: "Het dringt nog niet binnen"

VRT NWS

24/01/2023 - 16:55

"Ik kreeg net het nieuws dat ik naar de Oscars ga. Ik heb er geen woorden voor." Eden Dambrine en Gustav De Waele, de twee jonge acteurs die de hoofdrollen vertolken in "Close", zijn sprakeloos na de Oscarnominatie die de Belgische film net in de wacht sleepte. En dat heuglijke gevoel wordt massaal gedeeld.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 14 jaar en plots maak je kans op een Oscar: “We keken naar elkaar zoals in de film en hadden geen woorden nodig” (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “We gaan naar de Oscars. Dit is insane.” Gustav De Waele (14) en Eden Dambrine (15), de twee jonge hoofdrolspelers in ‘Close’, zijn dolblij na de Oscarnominatie die de film in de wacht sleepte. “We zeggen normaal: ‘daar droomde ik altijd als kind van’, maar ik ben nog een kind”, lacht Gustav.
  [naar artikel]
 2. Haalt Anthony Nti een Oscarnominatie binnen voor zijn kortfilm "Da Yie"? Maak kennis met onze enige Belgische Oscarhoop (15/03/2021 - VRT NWS)
  Vandaag maakt de Academy de kanshebbers op een Oscar bekend. Nog één Belgische productie staat op de shortlist: spannend afwacten dus voor de jonge Antwerpse regisseur Anthony Nti (28). Hij is een van de 10 kanshebbers op 5 nominaties in de categorie "beste kortfilm", met zijn afstudeerproject "Da Yie". Nti is ambitieus en ziet zijn toekomst breder dan de filmwereld alleen. Een portret.
  [naar artikel]
 3. Meest genomineerde actrice ooit, Meryl Streep, reageert op 21ste Oscarnominatie: "Bedankt uit heel mijn hart" (24/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Meryl Streep (68) ontving zopas haar 21ste Oscarnominatie. Maar zelfs na zo veel nominaties is ze niet minder dankbaar dan de allereerste keer. "Ik...
  [naar artikel]
 4. Ieperling met kortfilm "Downside Up" in de running voor een Oscarnominatie (30/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische kortfilm "Downside Up" van Peter Ghesquière (37) uit Ieper is zondag op het twaalfde "Show Me Shorts Film Festival" in Nieuw-Zeeland...
  [naar artikel]
 5. "Girl" van Lukas Dhont is Belgische inzending voor Oscars: "Beste kanshebber op een Oscarnominatie sinds jaren" (24/08/2018 - VRT NWS)
  De film "Girl" van de Gentse regisseur Lukas Dhont is de officiële Belgische inzending voor de Oscar van Beste niet-Engelstalige film. Dat maakt de Belgische Oscarcommissie bekend.
  [naar artikel]
 6. "The big bang theory" en "Gilmore girls" goudmijn voor hoofdrolspelers (05/10/2016 - De Redactie)
  De hoofdrolspelers van de 2 Amerikaanse series zijn de best betaalde tv-acteurs van het moment. Dat heeft het tijdschrift Variety berekend. Ze verdienen respectievelijk 1 miljoen en 750.000 dollar per aflevering.
  [naar artikel]
 7. Acteur Jamie Foxx over executiedrama "Just mercy": "Het is mijn belangrijkste film ooit" (22/01/2020 - VRT NWS)
  Het Amerikaanse rechtbankdrama "Just mercy" vertelt het verhaal van een spraakmakend proces begin jaren 90 in de staat Alabama. Een zwarte man wordt onterecht ter dood veroordeeld voor de moord op een blanke vrouw. Onze filmreporter Ward Verrijcken sprak met hoofdrolspelers Jamie Foxx en Michael B. Jordan en vroeg hen waarom deze film zo belangrijk is. Vinden de supersterren het erg dat ze geen Oscarnominatie in de wacht hebben gesleept? Bekijk hun antwoord in onderstaande video:
  [naar artikel]
 8. Gestolen tekening van wereldberoemde kunstenaar Gustav Klimt terecht (13/02/2018 - VRT NWS)
  De tekening "Twee liggende vrouwen" van de Oostenrijkse kunstenaar Gustav Klimt (1862-1918) is na tientallen jaren weer opgedoken in de gemeentelijk "Neue Galerie" van Linz. In 1990 stelde het museum vast dat het werk verdwenen was. Pikant detail: de tekening was toen al dertien jaar spoorloos.  
  [naar artikel]
 9. Belgische politici reageren op verworpen brexitdeal: premier Michel legt bal in het kamp van de Britten, Bourgeois dringt aan op uitstel (15/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De federale regering "bereidt zich voor en neemt concrete maatregelen" om voorbereid te zijn op een eventueel Brits vertrek uit de Europese Unie...
  [naar artikel]
 10. Ballack over Hazard:"Twijfel of Eden kan concurreren met grote ego's in Madrid" (05/04/2017 - Sporza)
  Michael Ballack is sceptisch een mogelijke overgang van Eden Hazard naar Real Madrid. ""Ik weet niet of Eden zich meteen zou kunnen bewijzen."
  [naar artikel]
 11. Jonge leerkrachten reageren op geklaag in het onderwijs (29/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  "Leerkracht zijn is mijn droomjob, niets mooiers dan kennis te kunnen overdragen aan jongeren.” Dat zeggen enkele jonge en recent afgestudeerde leraren. Ze zijn het beu dat hun beroep vaak negatief in de aandacht komt. Ze willen reageren op de klachten die er nu vaak zijn over het werken in het onderwijs. Over het niet vinden van een vaste benoeming bijvoorbeeld. "Leraar zijn heeft gewoon veel voordelen, en die vergeet men te snel," vinden ze.
  [naar artikel]
 12. 20 jaar geleden kwam "Sex and the city" op tv: hoe is het de 4 hoofdrolspelers vergaan? (06/06/2018 - VRT NWS)
  Vandaag is het 20 jaar geleden dat HBO de 1e aflevering van "Sex and the city" uitzond. De serie over het (seks)leven van 4 vrouwen in New York groeide uit tot een groot succes met 2 vervolgfilms als kers op de taart. Wat hebben de 4 hoofdrolspelers sindsdien gedaan?
  [naar artikel]
 13. "Iraaks leger dringt Mosul binnen" (01/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Iraakse premier Haider al-Abadi heeft de IS-strijders in Mosul opgeroepen om zich over te geven. "Als ze dat niet doen, zullen we ze
  [naar artikel]
 14. Eden Hazard in topvorm tempert internationale lofzang: "Er is niets veranderd, enkel de goals" (28/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Dat liedje van Titanic eronder maakt het helemaal af." Eden Hazard lacht. Eden Hazard geniet. Van de vorm van zijn leven. Van het voetbal onder...
  [naar artikel]
 15. Eden Hazard: "Ik zou geen goeie hockeyspeler zijn" (29/03/2017 - Sporza)
  Het hoeft niet altijd over voetbal te gaan, moeten ze bij Chelsea gedacht hebben. In hun rubriek "Near and Far" mag Eden Hazard deze keer enkele vragen beantwoorden.
  [naar artikel]
 16. YouTube verbiedt reageren onder filmpjes jonge kinderen na blootleggen pedofielennetwerk  (01/03/2019 - VRT NWS)
  Het is niet langer mogelijk om te reageren op video's van jonge kinderen op YouTube. De videodienst neemt die maatregel nadat een videoblogger een pedofielennetwerk blootstelde dat gebruik maakte van reacties onder zulke filmpjes. Bij oudere kinderen wordt reageren ook onmogelijk gemaakt als er een risico is op ongepaste reacties. Nel Broothaerts van kinderrechtenorganisatie Child Focus vindt het een goede eerste stap. "Die commentaren onder filmpjes gaan soms echt heel ver. Dit kan dus zeker helpen."
  [naar artikel]
 17. Wolf Gustav loopt meer dan 10.000 kilometer in één jaar in Duitsland en Polen (30/11/2020 - VRT NWS)
  Wolfmannetje Gustav heeft in Duitsland en Polen meer dan 10.000 kilometer afgelegd in één jaar tijd. Dat kon een Duitse studente vaststellen aan de hand van de gegevens van de halsbandzender die de wolf omheeft. Wolvenkenner Jan Loos van "Welkom wolf", spreekt van een recordafstand, maar weet dat wolven sowieso lange afstanden overbruggen. "Ook onze wolven leggen tot 50 kilometer per dag af", zegt hij.
  [naar artikel]
 18. 20 jaar geleden kwam "Dawson's creek" op tv: hoe is het de 4 hoofdrolspelers vergaan? (20/01/2018 - VRT NWS)
  Vandaag is het precies 20 jaar geleden dat The WB Television Network de 1e aflevering van "Dawson's creek" uitzond, een tienerserie over het (romantische) wel en wee van een groep adolescenten in het fictieve dorpje Capeside. Hoe is het de 4 hoofdrolspelers sindsdien vergaan?
  [naar artikel]
 19. "Niets is nog onmogelijk in deze wereld" (26/01/2017 - De Redactie)
  Verbijstering alom op sociale media toen dinsdag plots "Suicide squad", door filmrecensenten de grond ingeboord, een Oscarnominatie in de wacht wist te slepen.
  [naar artikel]
 20. N-VA noemt voorstel voor staatshervorming van CD&V "too little, too late": "Geen 10 jaar wachten"  (11/03/2019 - VRT NWS)
  Verschillende partijen reageren op het voorstel van CD&V om vanaf 2024 een zevende staatshervorming uit te rollen, met meer bevoegdheden voor Vlaanderen. N-VA noemt het voorstel "too little, too late". "We moeten de mankementen in ons bestel onmiddellijk aanpakken, en niet binnen tien jaar", zegt kandidaat-premier voor N-VA Jan Jambon in "De ochtend" op Radio 1. Groen wil dan weer meer  "samenwerken". 
  [naar artikel]
 21. Eden Hazard: "Heel blij met kapiteinsband" (12/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Eden Hazard geniet van zijn rol als kapitein van de Rode Duivels. "Belangrijk is die kapiteinsband niet, leuk wel", zei de nummer tien van de
  [naar artikel]
 22. Eden Hazard: "Heel blij met kapiteinsband" (12/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Eden Hazard geniet van zijn rol als kapitein van de Rode Duivels. "Belangrijk is die kapiteinsband niet, leuk wel", zei de nummer tien van de
  [naar artikel]
 23. Politiek reageert op nieuws dat Vlaamse regering en Antwerps stadsbestuur al wisten van PFOS-vervuiling: "Ik doe niet mee aan spelletje zwartepieten" (17/06/2021 - VRT NWS)
  Voormalig minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) en voormalig minister van Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) willen voorlopig niet reageren op de beschuldigingen dat zij al sinds 2017 op de hoogte waren van de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht. Dat blijkt uit een mail die VRT NWS kon in kijken. Ook de burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) wil niet reageren voor de microfoon. In een schriftelijke reactie geeft hij wel mee dat het "niet aan hen was om te reageren". Oppositiepartijen Groen en PVDA reageren verontwaardigd.
  [naar artikel]
 24. Het in een muur gevonden schilderij blijkt een echte Gustav Klimt (17/01/2020 - VRT NWS)
  Kunstkenners bevestigen dat het schilderij dat vorige maand toevallig in de muur van een kunstgalerij is ontdekt, effectief van de hand is van Gustav Klimt. Het schilderij "Portret van een dame" is ruim 20 jaar geleden gestolen uit diezelfde galerij. Hoe het schilderij daar is beland, is onduidelijk.
  [naar artikel]
 25. Greta Gerwig: "Hoop dat vrouwen na mijn Oscarnominatie denken: ik wil mijn film maken" (05/02/2018 - VRT NWS)
  "Ik hoop dat vrouwen na mijn Oscarnominatie denken: ik wil mijn film maken." Aan het woord: Greta Gerwig, de regisseur van "Lady bird", een film die volgende maand kans maakt op 5 Oscars. Gerwig zelf is onder meer genomineerd in categorie beste regisseur en het is nog maar de 5e keer in de geschiedenis van de Oscars dat een vrouw genomineerd is in die prestigieuze categorie.
  [naar artikel]
 26. Van Acker in Sportzomer 2016: "Als ik tafeltennis ben ik de gelukkigste man ter wereld" (16/12/2016 - Sporza)
  In "Sportzomer 2016: Paralympische Spelen" blikken de Belgische hoofdrolspelers terug op hun prestaties in Rio. Geniet nog eens mee van hun prestaties.
  [naar artikel]
 27. Thoelen zegt 1.000 keer sorry: "Dom om te reageren tegen eigen fans" (25/11/2016 - Sporza)
  Het debuut van de jonge Gent-doelman Yannick Thoelen in de Europa League verliep niet vlekkeloos. Hij ging in de fout bij de 1-0 en reageerde zich na de rust af op de eigen fans. "Dom van mij."
  [naar artikel]
 28. Eerlijke Eden: "Ik ben aanvoerder, maar veel zeg ik niet" (26/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voor France Football mocht Eden Hazard (26) zijn ideale speler samenstellen, maar hij praat over leiderschap. Eerlijk als hij is. "Ik hou niet van...
  [naar artikel]
 29. "Het was bizar dat die hit zomaar in mijn schoot kwam vallen" (23/12/2018 - VRT NWS)
  Een Oscarnominatie, een Tonynominatie, een succesvol boek met als titel "Scrappy little nobody", 3 kassuccessen op rij met de "Perfect pitch"-films én een uiterst grappige Twitteraccount. Toch roept de naam Anna Kendrick bij velen eerst de gedachte van "Cups" op, de verrassende hit die ze 5 jaar geleden scoorde, ook in Vlaanderen. Dat het lied samenging met een speels handenspel waarbij een beker centraal stond, droeg zeker bij tot het succes.  
  [naar artikel]
 30. Belgische topfilms knokken nu al om felbegeerde Oscarnominatie (29/03/2019 - De Morgen)
  Rundskop, Le gamin au vélo of toch outsider Hasta la vista? Volgende week wordt beslist welke Belgische film mag meedingen naar een Oscarnominatie. Een luxeprobleem, dat achter de bioscoopschermen tot felle campagnes leidt.
  [naar artikel]
 31. Juryprijs en Oscarnominatie op Kortfilmfestival Leuven voor “Da Yie” (08/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  "Da Yie" van Antony Nti en "The Tent" van Rebecca Figenschau zijn zaterdagavond op de slotavond van het Kortfilmfestival Leuven door de jury...
  [naar artikel]
 32. Van Aert niet blij 'nieuw' parcours: "Eerlijk? "Dit is geen veldrijden, maar mountainbiken" (01/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Koppenbergcross kreeg dit jaar een grondige facelift, maar daar is niet iedereen zo dolenthousiast over. Wout van Aert werd voor de start van
  [naar artikel]
 33. Van Aert niet blij met 'nieuw' parcours: "Eerlijk? "Dit is geen veldrijden, maar mountainbiken" (01/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Koppenbergcross kreeg dit jaar een grondige facelift, maar daar is niet iedereen zo dolenthousiast over. Wout van Aert werd voor de start van
  [naar artikel]
 34. Geen Oscarnominatie voor Belgische film 'Un monde' (08/02/2022 - De Tijd)
  15:38 De Belgische film 'Un monde' van Laura Wandel grijpt naast een Oscarnominatie. Over alle categorieën is 'The Power of the Dog' topfavoriet met twaalf nominaties.
  [naar artikel]
 35. Voka dringt aan op snelle herstart economie, "anders dreigt sociaal drama" (22/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse werkgeversorganisatie Voka dringt aan op een heropstart van de economie. "De Nationale Veiligheidsraad moet vrijdag beslissen om snel...
  [naar artikel]
 36. Minister-president: "Beieren beleeft dagen van gruwel" (25/07/2016 - De Redactie)
  De Beierse minister-president Horst Seehofer dringt aan op een "snel en volledig onderzoek" van de misdaden. "De rechtsstaat zal niet wijken",voegt hij eraan toe.
  [naar artikel]
 37. [VIDEO] - "Jackie" toont intiem portret over dagen na de moord op JFK (30/01/2017 - De Redactie)
  In "Jackie" vertolkt Natalie Portman de first lady aan de zijde van John F. Kennedy. Portman heeft een oscarnominatie gekregen voor haar rol.
  [naar artikel]
 38. "13 van de eerste 23 Belgische besmettingen kwamen uit 1 hotel in Noord-Italië": "Pano" reconstrueert begin van onze coronacrisis (27/05/2020 - VRT NWS)
  Veel van de eerste Belgische coronabesmettingen zijn terug te brengen tot één hotel in Noord-Italië. Dat blijkt uit een reportage van ons duidingsmagazine "Pano", waarin het prille begin van de coronacrisis in ons land wordt gereconstrueerd. De eerste dagen na de krokusvakantie blijken cruciale dagen waarin veel fout liep. "Pano" blikt terug, samen met hoofdrolspelers, experts en families.
  [naar artikel]
 39. "Requiescat in pace": wereldleiders en gelovigen reageren op overlijden van voormalig paus Benedictus XVI (95) (31/12/2022 - VRT NWS)
  "Een reus van geloof en rede", "een strijdbare persoonlijkheid" en "een uitmuntend theoloog". Dat zijn de woorden die wereldleiders en gelovigen gebruiken om paus emeritus Benedictus XVI te herdenken. Ratzinger, zoals hij in het echt heet, is vanochtend overleden in Rome. Belgische bisschoppen herinneren vooral zijn "grote hartelijkheid", voor theoloog Rik Torfs was hij soms ook "angstvallig conservatief".
  [naar artikel]
 40. Eden Hazard :"Volgende keer vier ik weer met Benteke, anders wordt hij jaloers" (08/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Rode Duivels namen vlot de maat van Bosnië. "Toch is het altijd moeilijk spelen tegen de Bosniërs", oordeelde kapitein Eden Hazard na de
  [naar artikel]
 41. ‘Als ik naar ‘Close’ kijk, zie ik mezelf’: Eden Dambrine en Gustav De Waele, de jonge sterren van Lukas Dhont (31/10/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 42. Jan Jambon (N-VA) reageert op uitspraken Magnette: "PS wil absoluut niet met N-VA reageren" (13/12/2019 - VRT NWS)
  Vlaams minister-president Jan Jambon zegt dat zijn partij N-VA wel wil blijven praten over de vorming van een federale regering. Hij reageerde in "De ochtend" op Radio 1 op de uitspraken van voormalig informateur Paul Magnette (PS). Hij zei gisteren dat partijvoorzitter Bart De Wever "geen verantwoordelijkheid wil nemen". Jambon legt de bal terug in het kamp van de PS: "Bart De Wever heeft de hand uitgestoken om informateur te zijn. Ik ontcijfer dit zo: "PS wil absoluut niet met N-VA reageren."
  [naar artikel]
 43. Eden Hazard zegt "heel blij" te zijn met kapiteinsband (nadat hij op zijn eigen manier de micro had uitgetest) (12/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Eden Hazard geniet van zijn rol als kapitein van de Rode Duivels. "Belangrijk is die kapiteinsband niet, leuk wel", zei de nummer tien van de
  [naar artikel]
 44. Onze chef voetbal ziet net voor de Nations League een nieuwe Hazard: "Le nouveau Eden est arrivé, hij wil alles winnen" (11/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Waar is de tijd gebleven waarin Eden Hazard na een pijnlijke nederlaag langs de journalisten stapte en sprak: "La vie continue." 27 is hij...
  [naar artikel]
 45. Volg LIVE "In de greep van het virus": 7 hoofdrolspelers blikken terug op 6 maanden coronacrisis (25/06/2020 - VRT NWS)
  Een half jaar nadat voor het eerst berichten over een mysterieuze longziekte in China zijn opgedoken, blikt VRT NWS vanavond in "In de greep van het virus" terug op de coronapandemie die de wereld sindsdien in de greep houdt. In deze documentaire blikken 7 hoofdrolspelers in ons land terug op de voorbije zes maanden. Via bovenstaande livestream kunt u de uitzending bekijken.
  [naar artikel]
 46. De val: Het failliet van de Belgische banken (19/09/2018 - VRT NWS)
  In de tweede aflevering van de zesdelige docureeks waarin financieel journalist Michaël Van Droogenbroeck tien jaar na de crisis de balans opmaakt van de financiële crisis van 2008 focust op "De bubbel barst". Hij doet dat aan de hand van getuigenissen van hoofdrolspelers en slachtoffers in binnen- en buitenland. Hij gaat op zoek naar oorzaken en gevolgen en kijkt ook vooruit: loert er een nieuwe crisis om de hoek?
  [naar artikel]
 47. ‘Lukas heeft mij op de trein van Antwerpen naar Gent ontdekt’: Eden Dambrine en Gustav De Waele, de jonge sterren uit ‘Close’ (31/10/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 48. "Tijd dringt voor Brussels Airlines": moederbedrijf Lufthansa wil tegen vrijdag deal met Belgische regering (08/07/2020 - VRT NWS)
  Terwijl het stormt in de internationale luchtvaart door de wereldwijde coronacrisis, is het al een aantal weken verdacht stil rond de financiële redding van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Het Duitse moederbedrijf Lufthansa was té druk bezig met de eigen redding en de Belgische regering wachtte op het sociaal akkoord tussen vakbonden en Brussels Airlines over de broodnodige herstructurering. Nu dat alles achter de rug is, kleeft Lufthansa een deadline op de gesprekken: 10 juli. Komende vrijdag willen de Duitsers een akkoord met de Belgische regering want de "tijd dringt" voor Brussels Airlines klinkt het in Frankfurt.
  [naar artikel]
 49. Hoe reageer je op pestgedrag? "In plaats van haar te helpen, deed ik mee" (24/02/2022 - VRT NWS)
  Waarom reageren we soms niet als er iemand in onze buurt gepest wordt? "Omdat we in ons hoofd een snelle kosten-batenanalyse maken", vertelde psychologe Griet Van Vaerenbergh in "Generation Wijs". "Als onze eigen status in het gedrang komt, grijpen we niet in."
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy