De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Europees Parlement wil politieke microtargeting aan banden leggen

Knack

24/01/2023 - 16:58

Microtargeting is een techniek waarbij adverteerders op basis van analyses van persoonlijke gegevens hun boodschap richten tot een specifieke doelgroep. Iemand die zich online als een wielertoerist profileert, kan zo reclame voor fietsmateriaal te zien krijgen. De Britse campagne rondom het brexit-referendum en de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 maakten duidelijk dat microtargeting ook is ingeburgerd […] The post Europees Parlement wil politieke microtargeting aan banden leggen appeared first on Knack.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Europees Parlement wil politieke advertenties op het internet verbieden voor iedereen onder de 16 jaar (02/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees parlement heeft donderdag gestemd over een voorstel om politieke advertenties aan banden te leggen. De Europarlementariërs zouden tegen de verkiezingen van mei 2024 politieke partijen willen verhinderen om reclame hyperdoelgericht naar potentiële kiezers te sturen op het internet. Er moet nu in ijltempo onderhandeld worden met de lidstaten en de Europese Commissie. De ngo EDRi vreest ervoor dat de regelgeving een slag in het water zal zijn.
  [naar artikel]
 2. Is het Europees Parlement te laks tegen corruptie? (13/12/2022 - VRT NWS)
  Het Europees Parlement ligt zwaar onder vuur sinds de huiszoekingen in het omkoopschandaal waarbij Qatar een pak geld op tafel zou leggen in ruil voor positieve standpunten en stemkeuzen van parlementsleden. Wouter Wolfs, expert politieke financiering, zoekt uit hoe het zover kon komen en hoe omkoping te voorkomen is.
  [naar artikel]
 3. Europees Parlement perkt misbruik politieke advertenties in (02/02/2023 - De Tijd)
  19:35 Het Europees Parlement keurt strenge regels goed over politieke marketing. Die moeten voor de Europese verkiezingen in mei 2024 van kracht worden.
  [naar artikel]
 4. Europees Parlement wil strengere regels voor politieke advertenties (02/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Het Europees Parlement wil niet langer dat persoonsgegevens van mensen ongevraagd gebruikt worden om hen online met politieke advertenties te bestoken. Dat standpunt heeft het donderdag ingenomen in de onderhandelingen met de lidstaten over een ontwerpverordening die transparantie moet brengen in de wereld van de politieke marketing.
  [naar artikel]
 5. Europees Hof: ‘overheden mogen Airbnb aan banden leggen’ (22/09/2020 - Express)
  Als steden de huurmarkt zien inkrimpen door een overwoekering aan Airbnb’s, dan mogen ze daar maatregelen tegen treffen. Dat heeft... The post Europees Hof: ‘overheden mogen Airbnb aan banden leggen’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Puigdemont: 'Europees Parlement beslist over politieke vervolging' (24/02/2021 - De Tijd)
  13:47 Als het Europees Parlement dra de onschendbaarheid van drie nationalistische Catalaanse politici opheft, geeft het zijn fiat voor politieke vervolging. Dat stelt de Catalaanse ex-premier Carles Puigde...
  [naar artikel]
 7. Eensgezindheid over nood aan meer transparantie in Europees Parlement na corruptieonderzoek (13/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Over de verschillende fracties heen zijn de leden van het Europees Parlement het erover eens dat ze meer transparantie aan de dag moeten leggen. Dat is gebleken tijdens het spoeddebat over de corruptiezaak die het parlement sinds vorige vrijdag teistert.
  [naar artikel]
 8. Europa gaat bedrijven juridisch aansprakelijk maken voor wantoestanden in hun productieketens (11/03/2021 - Knack)
  Woensdag keurde het Europees Parlement een wetsvoorstel goed om schendingen van milieu- en mensenrechten in de productieketens van bedrijven aan banden te leggen. "Zelfregulering wordt ingeruild voor juridisch afdwingbare verantwoordelijkheid", zegt Europees Parlementslid Lara Wolters.
  [naar artikel]
 9. Europa wil bedrijven juridisch aansprakelijk maken voor wantoestanden in hun productieketens (27/01/2021 - Knack)
  Vandaag stemt de commissie Juridische Zaken van het Europees Parlement over een wetsvoorstel om schendingen van milieu- en mensenrechten in de productieketens van bedrijven aan banden te leggen. "Zelfregulering wordt ingeruild voor juridisch afdwingbare verantwoordelijkheid", zegt Europees Parlementslid Lara Wolters.
  [naar artikel]
 10. Macron zet Europees parlement aan het rekenen (21/04/2018 - De Tijd)
  12:07 De Europese verkiezingen van volgend jaar kunnen het Europees Parlement overhoop gooien. De Franse president Emmanuel Macron daagt de klassieke politieke families uit.
  [naar artikel]
 11. Miss België bezoekt het Europees Parlement (24/01/2018 - VRT NWS)
  Angeline Flor Pua heeft een bezoek gebracht aan het Europees Parlement in Brussel. Het is de eerste keer dat een Miss België wordt ontvangen in het Europees Parlement. "Ik wil Angeline graag meer informeren over de rol die België speelt in Europa en vice versa. Daarom ontvang ik haar graag in het Europees Parlement om het reilen en zeilen ten gronde uit te leggen. Als Miss België heeft zij een belangrijke taak om de Europese waarden en normen uit te dragen tijdens haar ontmoetingen" aldus Europarlementslid Hilde Vautmans.
  [naar artikel]
 12. N-VA zal in het Europees Parlement moeten kiezen tussen pest en cholera (16/04/2019 - Knack)
  De Europese verkiezingen van 26 mei zullen het politieke speelveld in het Europees Parlement grondig door elkaar schudden. In tegenstelling tot alle andere Belgische partijen wil N-VA pas na de stembusgang beslissen tot welke fractie het wil behoren.
  [naar artikel]
 13. Zuckerberg in Europees Parlement: 'Het gaat tijd vergen, maar ik ben toegewijd om het goed te maken' (22/05/2018 - Knack)
  Facebook-baas Mark Zuckerberg heeft dinsdag tijdens een vergadering met de politieke fractieleiders van het Europees Parlement mea culpa geslagen over het Cambridge Analytica-schandaal.
  [naar artikel]
 14. Heft Europees Parlement immuniteit Puigdemont op? 'Ik ben er niet gerust in', zegt Bourgeois. (24/12/2019 - Knack)
  Spanje zal het Europees Parlement allicht vragen om de immuniteit van de gewezen Catalaanse leider Carles Puigdemont op te heffen. 'Hopelijk maakt het parlement een legale en geen politieke afweging', zegt Geert Bourgeois (N-VA).
  [naar artikel]
 15. Zuckerberg slaat mea culpa in Europees parlement (maar laat parlementsleden op hun honger zitten) (22/05/2018 - Knack)
  Facebook-baas Mark Zuckerberg heeft dinsdag tijdens een vergadering met de politieke fractieleiders van het Europees Parlement mea culpa geslagen over het Cambridge Analytica-schandaal.
  [naar artikel]
 16. Hoe zal het Europees Parlement eruitzien na de verkiezingen?  (18/02/2019 - VRT NWS)
  Het Europees Parlement heeft vanochtend de eerste voorspelling over de zetelverdelingen in het Europees Parlement uitgebracht. Die zijn gebaseerd op nationale peilingen in de verschillende lidstaten. 
  [naar artikel]
 17. Zuckerberg komt persoonlijk naar Europees parlement om privacybezorgdheden uit te leggen (16/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Facebooktopman Mark Zuckerberg zal persoonlijk naar het Europees parlement afzakken om er uitleg te geven over het privacybeleid van zijn bedrijf....
  [naar artikel]
 18. Oekraïne wil politieke macht van tiental steenrijke ‘oligarchen’ inperken (03/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïne wil de invloed van machtige zakenlieden aan banden leggen. President Volodimir Zelenski heeft het parlement opgeroepen een wet goed te keuren met nieuwe regels voor die zogenoemde oligarchen. Zijn kantoor spreekt over een “de eerste stap richting de afschaffing van het oligarchische systeem”.
  [naar artikel]
 19. Verhofstadts ALDE-groep en Macrons En Marche! smelten samen in Europees Parlement (09/11/2018 - De Morgen)
  De fractie van de Europese liberalen (ALDE) en de politieke beweging van Frans president Emanuel Macron zullen in het Europees Parlement een coalitie vormen. Ze hopen zo dat hun gewicht na de Europese verkiezingen van mei 2019 aanzienlijk zal toenemen.
  [naar artikel]
 20. Vergadert het Europees Parlement (tijdelijk) enkel nog in Brussel om energie te besparen? "Dit circus is niet vol te houden"  (04/10/2022 - VRT NWS)
  Waarom vergadert het Europees Parlement afwisselend op twee locaties, in Brussel en in Straatsburg? Daar is al jaren onenigheid over. Duits Europarlementslid Peter Liese (CDU) grijpt de energiecrisis nu aan om de discussie nog eens op tafel te leggen. Hij stelt voor dat het Europees Parlement (op z'n minst tijdelijk) niet meer in Straatsburg zou vergaderen. Hij wil tijdens de wintermaanden enkel nog in Brussel samenkomen.
  [naar artikel]
 21. "Europese Unie bezorgd over nauwe banden tussen Turkije en Rusland" (11/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Unie is bezorgd over de nauwe banden die Turkije blijft onderhouden met Rusland, ondanks de sancties die het westen heeft ingesteld tegen Moskou. Dat zou Josep Borrell, de hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid, hebben geschreven in een brief gericht aan het Europees Parlement, zo bericht de Duitse Funke Media Group vandaag.
  [naar artikel]
 22. Econoom waarschuwt voor het nakende einde van de middenklasse: ‘De techgiganten moeten dringend aan banden’ (08/06/2021 - De Morgen)
  Europa moet dringend meer doortastendheid aan de dag leggen om de dominantie van de technologiereuzen in te perken, zo zegt Het Europees Parlement zelf in een splinternieuw rapport. Dat klinkt als muziek in de oren van econoom Jan Eeckhout, die zopas een boek schreef over de marktmacht van de nieuwe multinationals.
  [naar artikel]
 23. Oekraïne keurt omstreden wet goed die invloed oligarchen aan banden moet leggen (23/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïne wil de politieke en maatschappelijke invloed van oligarchen beperken. Wetgeving in die zin werd donderdag door het Oekraïense parlement met een grote meerderheid goedgekeurd.
  [naar artikel]
 24. Schauvliege wil particulier gebruik onkruidverdelger Roundup “minstens tijdelijk” aan banden leggen (27/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege wil het gebruik van glyfosaat door particulieren “al dan niet tijdelijk” aan banden leggen. Voor professioneel gebruik wacht de CD&V-minister op de resultaten van bijkomend onderzoek. Dat heeft minister Hilde Crevits namens minister Schauvliege in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Bart Caron (Groen), Wilfried Vandaele (N-VA) en Bruno Tobback (sp.a).
  [naar artikel]
 25. Schauvliege wil particulier gebruik onkruidverdelger Roundup “minstens tijdelijk” aan banden leggen (26/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege wil het gebruik van glyfosaat door particulieren “al dan niet tijdelijk” aan banden leggen. Voor professioneel gebruik wacht de CD&V-minister op de resultaten van bijkomend onderzoek. Dat heeft minister Hilde Crevits namens minister Schauvliege in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Bart Caron (Groen), Wilfried Vandaele (N-VA) en Bruno Tobback (sp.a).
  [naar artikel]
 26. Schauvliege wil particulier gebruik onkruidverdelger Roundup “minstens tijdelijk” aan banden leggen (26/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege wil het gebruik van glyfosaat door particulieren “al dan niet tijdelijk” aan banden leggen. Voor professioneel gebruik wacht de CD&V-minister op de resultaten van bijkomend onderzoek. Dat heeft minister Hilde Crevits namens minister Schauvliege in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Bart Caron (Groen), Wilfried Vandaele (N-VA) en Bruno Tobback (sp.a).
  [naar artikel]
 27. Guy Verhofstadt: ‘Niet alleen het Lagerhuis, ook het Europees Parlement zal zijn tijd nemen’ (25/10/2019 - De Morgen)
  Guy Verhofstadt, de brexit-coördinator in het Europees Parlement, legt uit wat het Europees Parlement nog wil bereiken in gesprekken met het Verenigd Koninkrijk.
  [naar artikel]
 28. Bourgeois over bedenkelijke partners in Europees Parlement: 'In elke fractie heb je wel die "zatte nonkel'" (19/06/2019 - Knack)
  Ontslagnemend Vlaams minister-president en toekomstig Europees parlementslid Geert Bourgeois verdedigt de keuze van zijn partij om in het Europees Parlement bij de ECR-fractie te blijven. Zonder een fractie in het Europees Parlement gaan zetelen was geen optie. 'Dan zit je als een eunuch in dat parlement', zo zei Bourgeois woensdag in De Ochtend.
  [naar artikel]
 29. Opgesloten Oeigoerse activist wint Sacharovprijs van Europees Parlement (24/10/2019 - De Morgen)
  Het Europees Parlement heeft donderdag beslist om de jaarlijkse Sacharovprijs voor de vrijheid van denken toe te kennen aan de opgesloten Oeigoerse activist Ilham Tohti. Dat is vernomen bij de politieke fracties in het halfrond.
  [naar artikel]
 30. Europees Parlement debatteert over "spitzenkandidaten": waarover gaat het? (07/02/2018 - VRT NWS)
  In aanloop naar de Europese verkiezingen van 2014 stelde iedere politieke familie in het Europees Parlement zijn "spitzenkandidaat" voor. Deze topkandidaten gingen onderling de strijd aan voor het Europese Commissievoorzitterschap. Op die manier pleegde het Parlement een ware machtsgreep in het aanstellen van de nieuwe voorzitter van de Commissie. Maar wat houdt het principe van de spitzenkandidaat nu concreet in? 
  [naar artikel]
 31. Europees Parlement geeft Puigdemont toegangsbadge (20/12/2019 - Knack)
  De Catalaanse politici Carles Puigdemont en Antoni Comin hebben toelating gekregen om zich te accrediteren bij het Europees Parlement. Zo zouden ze vanaf januari volgend jaar hun zetel in het Europees Parlement kunnen opnemen.
  [naar artikel]
 32. Salvini wil nieuwe, ‘illiberaal’ rechtse parlementsfractie oprichten in het Europees Parlement (31/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Salvini wil nieuwe, ‘illiberaal’ rechtse parlementsfractie oprichten in het Europees Parlement Italiaans nationalist Matteo Salvini (Liga) wil een nieuwe politieke groep in het Europees Parlement stichten. Deze moet zijn fractie ‘Identiteit en Democratie’ (ID; waar ook Vlaams Belang in zetelt), de fractie van Poolse regeringspartij Wet en Rechtvaardigheid (Europese Conservatieven en Hervormers of ECR; waar N-VA in zetelt), en conservatieve politici van de Europese Volkspartij, zoals […] Lees dit artikel: Salvini wil nieuwe, ‘illiberaal’ rechtse parlementsfractie oprichten in het Europees Parlement
  [naar artikel]
 33. Facebook-topman ontwijkt kritische vragen van Europees parlement (23/05/2018 - De Morgen)
  Met excuses en een glad promopraatje probeerde Mark Zuckerberg het Europees Parlement voor zich te winnen. Maar de parlementsleden die de Facebook-CEO het vuur aan de schenen mochten leggen, nemen daarmee geen genoegen. "Als er geen schriftelijke antwoorden komen, dan komt er een doorlichting van het bedrijf."
  [naar artikel]
 34. Europese Spitzenkandidaten  debatteren in het Europees Parlement  (16/05/2019 - VRT NWS)
  Wij kiezen op 26 mei onze Vlaamse vertegenwoordigers in het Europees Parlement. Maar de Europese politieke groepen schuiven ook nog eens een Europese topkandidaat naar voren, een Spitzenkandidat. De Spitzenkandidat van de grootste fractie moet de opvolger worden van Jean Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie. De zes kandidaten gingen woensdagavond in debat. 
  [naar artikel]
 35. Zoveel verdient een Europees parlementslid (02/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag vond de eerste vergadering van het nieuwe Europees Parlement plaats. In het Europees Parlement zetelen 751 parlementsleden, waarvan 21...
  [naar artikel]
 36. Feminist én radicaal tegen abortus: Roberta Metsola, de nieuwe voorzitter van het Europees Parlement (18/01/2022 - De Morgen)
  Wie is Roberta Metsola (43), de vrouw uit Malta die als jongste voorzitter ooit van het Europees Parlement werd gekozen? Gevoelig ligt haar anti-abortusstandpunt. Politieke tegenstanders noemden haar benoeming ‘een schande’.
  [naar artikel]
 37. Europees Parlement heft immuniteit Puigdemont op (09/03/2021 - Express)
  Het Europees parlement heeft met een ruime meerderheid de onschendbaarheid van de Catalaanse Europarlementsleden Carles Puigdemont, Toni Comin en Clara Ponsati opgeheven. 400 volksvertegenwoordigers gingen akkoord met de opheffing van de immuniteit, 248 stemden tegen en 45 anderen onthielden zich. Met de opheffing gaat het Europees parlement in op de vraag van de Spaanse justitie […] The post Europees Parlement heft immuniteit Puigdemont op appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 38. Europees parlement in lockdown na schietpartij in Straatsburg (11/12/2018 - Metro)
  Een lid van het Europees Parlement zegt dat de wetgevende instantie momenteel in lockdown is na een schietpartij in de Franse stad Straatsburg. “Het Europees Parlement heeft het noodprotocol geactiveerd en is momenteel in lockdown [sic] om de parlementsleden te beschermen. Blijf veilig en binnen”, schreef de Griekse Eva Kaili op Twitter. bron: Belga Het bericht Europees parlement in lockdown na schietpartij in Straatsburg verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Ook Europees Parlement vraagt vrijlating van terdoodveroordeelde Djalali (18/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De voorzitster van het Europees Parlement, Roberta Metsola, heeft Iran opgeroepen af te zien van de executie van Ahmadreza Djalali en de Zweeds-Iraanse professor vrij te laten. Metsola heeft daarover een brief gestuurd naar de voorzitter van het Iraanse parlement, zo verklaarde ze in de plenaire vergadering van het Europees Parlement.
  [naar artikel]
 40. LIVE. Premier De Croo legt regeerverklaring af in Europees Parlement (01/10/2020 - De Standaard)
  De regering-De Croo is een feit. Vanmorgen legden alle regeringsleden de eed af in het Paleis en nu is het aan premier Alexander De Croo (Open VLD) om zijn regeerverklaring af te leggen. Door de coronamaatregelen vindt die uitzonderlijk niet plaats in de Kamer maar in het Europees Parlement. Volg de regeerverklaring hierboven live vanaf 14 uur.
  [naar artikel]
 41. Zuckerberg komt persoonlijk naar Europees parlement om privacybezorgdheden uit te leggen (16/05/2018 - De Morgen)
  Facebooktopman Mark Zuckerberg zal persoonlijk naar het Europees parlement afzakken om er uitleg te geven over het privacybeleid van zijn bedrijf. Wanneer Zuckerberg precies naar Brussel komt, is nog niet geweten, maar mogelijk al volgende week, zegt parlementsvoorzitter Antonio Tajani.
  [naar artikel]
 42. Europees Parlement wil gebruik antibiotica in veehouderijen inperken (25/10/2018 - Metro)
  Het Europees Parlement wil het gebruik van antibiotica op veehouderijen inperken. De strengere regels die vandaag in het halfrond in Straatsburg zijn goedgekeurd, moeten verzekeren dat onze voeding wordt gevrijwaard van resistente bacteriën. Het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding waarschuwde onlangs nog dat bacteriën in mensen, voedingswaren en dieren weerstand kunnen bieden tegen de meest gebruikte antibiotica. Wetenschappers stellen bijvoorbeeld dat campylobacter, een bacterie die via besmet voedsel darminfecties kan veroorzaken, heel resistent blijkt tegen ciprofloxacine. De nieuwe Europese regels leggen het preventieve gebruik van antibiotica aan banden. Bij individuele dieren mogen ze enkel nog toegediend worden indien de dierenarts oordeelt dat het risico op besmetting groot is. Hele groepen dieren mogen enkel met antibiotica behandeld worden wanneer één dier besmet is en de veearts meent dat er geen andere oplossingen zijn. De tekst verleent ook aan de Europese Commissie de bevoegdheid om bepaalde antibiotica exclusief voor te behouden voor de behandeling van mensen. Bron: Belga   Het bericht Europees Parlement wil gebruik antibiotica in veehouderijen inperken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Extreemrechts breekt door cordon in Europees Parlement (25/03/2021 - De Tijd)
  21:25 Voor het eerst krijgt een Europees Parlementslid van de extreemrechtse ID-fractie in het Europees Parlement de leiding over wetgevend werk. Maar een democratisch front maakt de doorbraak van het cordo...
  [naar artikel]
 44. Israël wil volume van minaretten aan banden leggen (18/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Honderden Palestijnse Israëli’s en Palestijnen van de Gazastrook hebben vrijdag betoogd tegen een wetsontwerp dat het decibelgehalte van de oproepen tot het gebed in de moskeeën in Israël aan banden wil leggen. Het ontwerp werd zondag goedgekeurd door een ministeriële commissie en zal eerlang aan de Knesset worden voorgelegd.
  [naar artikel]
 45. Eindelijk Europees akkoord over detachering: sociale dumping aan banden gelegd? (23/10/2017 - VRT NWS)
  De Europese ministers van Werk hebben na urenlang onderhandelen in Luxemburg een akkoord bereikt over de detacheringsrichtlijn. Europees commissaris voor Werk en Sociale Zaken Marianne Thyssen legde die aanpassing vorig jaar al op tafel. Nu na het Europees Parlement ook de ministers van Werk hierover tot een akkoord kwamen, is er sprake van een doorbraak in het dossier.
  [naar artikel]
 46. Amerikaanse banken leggen aanschaf bitcoins met creditcard aan banden (04/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase en Bank of America leggen de koop van bitcoins en andere digitale munten via hun creditcards aan banden....
  [naar artikel]
 47. Schauvliege wil particulier gebruik van Monsanto-onkruidverdelger (even) aan banden leggen (26/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Omgeveving Joke Schauvliege wil het gebruik van glyfosaat door particulieren "al dan niet tijdelijk" aan banden leggen. Voor
  [naar artikel]
 48. Coronanoodfonds stap dichter bij fiat Europees Parlement (09/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het miljardenfonds van de Europese Unie om de EU-landen door de coronacrisis te helpen is dicht bij de vereiste zegen van het Europees Parlement. De financieel specialisten van het parlement hebben vandaag ingestemd.
  [naar artikel]
 49. EU wil fake news over coronapandemie aan banden leggen (11/06/2020 - Express)
  De Europese Unie gaat sociale mediabedrijven verplichten om maandelijkse rapporten in te dienen over hoe ze desinformatie over het coronavirus... The post EU wil fake news over coronapandemie aan banden leggen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy