De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Reuzenpoppen van Royal De Luxe komen opnieuw naar Vlaanderen: bulldog van 4,4 meter hoog zal de show stelen

Het Nieuwsblad

24/01/2023 - 17:49

Groot nieuws: Antwerpen krijgt van 25 tot 27 augustus al voor de vijfde maal bezoek van de reuzegrote marionetten van Royal de Luxe. In 1998, precies 25 jaar geleden, vonden de Grote en de Kleine Reus elkaar voor het eerst op de Grote Markt. Het ziet ernaar uit dat we straks met z’n allen door de straten hollen in het spoor van de honden van Le Bull Machin.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Reuzenpoppen van Royal De Luxe komen vijfde keer naar Antwerpen: bulldog van 4,4 meter hoog zal de show stelen (24/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Groot nieuws: Antwerpen krijgt van 25 tot 27 augustus al voor de vijfde maal bezoek van de reuzegrote marionetten van Royal de Luxe. In 1998, precies 25 jaar geleden, vonden de Grote en de Kleine Reus elkaar voor het eerst op de Grote Markt. Het ziet ernaar uit dat we straks met z’n allen door de straten hollen in het spoor van de honden van Le Bull Machin.
  [naar artikel]
 2. Voorstelling Royal de Luxe opnieuw afgelast (05/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Pech blijft Royal de Luxe in Mechelen achtervolgen. Door het slechte weer kon de voorstelling zondag opnieuw niet doorgaan.
  [naar artikel]
 3. Reuzen van Royal de Luxe komen naar Friesland (30/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Nederlandse stad Leeuwarden is in 2018 de culturele hoofdstad van Europa. Goed voor een bezoek van de reuzen van het Franse theatergezelschap Royal de Luxe. Jammer genoeg zakken de reuzen dat jaar niet af naar de Zomer van Antwerpen.
  [naar artikel]
 4. Royal de Luxe en Let's Go Urban maken het mooie weer op Zomer van Antwerpen (29/03/2019 - De Morgen)
  Royal de Luxe komt opnieuw naar Antwerpen. Eerder ging de Scheldestad plat voor De Reus, de Olifant, de Duiker en de Kleine Reuzin van het Franse straattheatergezelschap. Nu pakt het uit met een westernvoorstelling.
  [naar artikel]
 5. ANALYSE. Royal de Luxe komt deze zomer terug naar Antwerpen: waarom de reuzen ons zo ontroeren (29/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De reuzen komen! Elke Antwerpenaar weet wat dat betekent. Het Franse theatergezelschap Royal de Luxe komt weer naar de stad met zijn gigantische, houten figuren, voortbewogen door in rood fluweel geklede ‘lilliputters’. Honderdduizenden mensen zullen weer samenkomen om een glimp van hen op te vangen. Er zullen weer tranen van ontroering vloeien. Wat is dat toch met die reuzen van Royal de Luxe? Wat doen ze met ons? En met de stad?
  [naar artikel]
 6. Groot nieuws: reuzen van Royal de Luxe komen weer naar Antwerpen (24/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Groot nieuws uit Antwerpen. Figuurlijk én letterlijk want de stad meldt dat de Reuzen van Royal de Luxe komende zomer terugkeren naar de Scheldestad. Het befaamde Franse straattheatergezelschap strijkt van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus neer in Antwerpen met enkele van hun reuzencreaties.
  [naar artikel]
 7. Antwerpen krijgt weer reus op bezoek: ‘Little Amal’ trekt aandacht voor vluchtelingen (11/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De reuzen van Royal de Luxe komen misschien over een paar jaar nog eens naar Antwerpen, maar in oktober doet wel een andere metershoge reuzenpop de Scheldestad aan. Op vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober ontvangt Antwerpen ‘Little Amal’, een reuzin van 3,5 meter hoog die een Syrisch vluchtelingenmeisje verpersoonlijkt. Zij trekt te voet van Syrië naar Engeland op zoek naar haar moeder.
  [naar artikel]
 8. Spektakel Royal de Luxe afgelast door zieke acteurs (22/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De voorstelling van Royal de Luxe in Mechelen is dinsdag opnieuw afgelast. Ditmaal door de ziekte van enkele acteurs.
  [naar artikel]
 9. Royal de Luxe verruilt reuzen in voor miniaturen in Mechelen (06/02/2017 - De Redactie)
  Het Franse straattheatergezelschap Royal de Luxe strijkt begin maart neer in Mechelen in het kader van het kunstenfestival van stadsfestival OP.RECHT.MECHELEN.
  [naar artikel]
 10. Voorstellingen Royal de Luxe verhuizen naar terreinen aan Nekkerhal (22/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De voorstellingen van Royal de Luxe in Mechelen vinden volgende maand dan toch niet plaats op de Grote Markt. Ze verhuizen naar terreinen aan de Nekkerhal.
  [naar artikel]
 11. Eerste 4.000 tickets Royal de Luxe voor Mechelaars (26/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Met twintig voorstellingen van het wereldvermaarde Royal de Luxe gaat begin maart het kunstenfestival van OP.RECHT.MECHELEN van start. Er zijn 12.000 gratis tickets, 4.000 worden voorbehouden aan Mechelaars.
  [naar artikel]
 12. Je kan nu de Royal Wedding-outfit van de Beckhams op de kop tikken (08/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Heb je binnenkort een trouwfeest op de planning staan en ben je op zoek naar een outfit? Dan kan je misschien wel de show stelen met het kleed en...
  [naar artikel]
 13. Avant-première Royal de Luxe op de valreep afgelast (03/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De reeks voorstellingen van Royal de Luxe in Mechelen is met een domper gestart. Door weersomstandigheden is donderdag de generale repetitie met publiek op de valreep afgelast. Vanavond is de première gepland.
  [naar artikel]
 14. Stormloop op gratis tickets Royal de Luxe (10/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het wereldvermaarde straattheatergezelschap Royal de Luxe brengt in maart in Mechelen een voorstelling met miniaturen en dat zorgt voor een stormloop op de eerste gratis tickets. Al om acht uur vanmorgen stonden de eerste Mechelaars aan te schuiven.
  [naar artikel]
 15. Royal de Luxe met miniaturen in Mechelen: “Dit spektakel wordt als in een droom” (06/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het wereldvermaarde Franse straattheatergezelschap Royal de Luxe heeft een tipje van de sluier gelicht over het spektakel dat het in maart in Mechelen brengt. “Het wordt als in een droom”, zegt de flamboyante regisseur Jean-Luc Courcoult. Zonder reuzen, maar met miniaturen.
  [naar artikel]
 16. ’Miniatures’ van Royal de Luxe houden halte op parking van Bosuil (03/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Wijntje, iemand? Royal de Luxe is terug. Deze keer niet met Kleine Reuzin, Olifant of Duiker, maar wel met de voorstelling Miniatures, op de parking van de Bosuil. Normaal gezien het decor van rood-wit dus, al waren die kleuren niet ver weg met al die glazen wijn op de grond die eraan moesten geloven.
  [naar artikel]
 17. Als de kat van huis is.. danst de hond! (09/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Deze Franse bulldog weet hoe ze de show kan stelen. Toen het baasje van Minnie de tv aanzette en Wham verscheen met het aanstekelijke ‘Wake me up before you go’, shakete het beestje gretig mee. Zelfs toen een andere hond ging kijken wat ze deed, trok Minnie zich er niks van aan, met hilarische beelden tot gevolg.
  [naar artikel]
 18. “180 meter hoog, dat zijn drie basilieken” (24/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Tweehonderd inwoners van Vreren zijn niet te spreken over de plannen voor zes windmolens van 180 meter ten zuiden van Vreren en Nerem. “Twee van die molens komen op amper 340 meter van onze huizen”, zegt buurtbewoonster Annie Reynders. “Dat is misschien wettelijk, maar de wetten zijn niet gemaakt voor mastodonten van 180 meter hoog.”
  [naar artikel]
 19. Première Royal de Luxe: "Beseffen dat je altijd moet blijven dromen" (04/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Aan de Nekkerhal in Mechelen is vrijdagavond ‘Miniaturen’ van Royal de Luxe in première gegaan. “De voorstelling doet je beseffen dat je altijd moet blijven dromen. Wat er ook gebeurt”, klinkt het.
  [naar artikel]
 20. Vulkaan op Bali opnieuw uitgebarsten: as tot 2.000 meter hoog (13/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De vulkaan Mount Agung op het Indonesische eiland Bali is opnieuw uitgebarsten en spuwt as tot 2.000 meter hoog in de atmosfeer. Dat heeft het...
  [naar artikel]
 21. Kermisuitbater zoekt baasje van hond die zijn bulldog ernstig toetakelde (13/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Kermisuitbater Xavier Sonnaert uit Waregem is op zoek naar de eigenares van een stafford op pitbull die zijn Amerikaanse bulldog zaterdagmiddag...
  [naar artikel]
 22. En kijk, weg was hij: dieven stelen valse palmboom van 2,5 meter (14/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Opvallende diefstal in Bredene. Dieven hebben in beachbar ’t Strandhuis een decoratieve palmboom gestolen, en die was zo’n 2,5 meter hoog. “Ze moeten met de wagen tot hier gereden zijn. Te voet verplaats je die niet”, zegt uitbater Jan Willemse.
  [naar artikel]
 23. VIDEO: Royal kids stelen de show op verjaardag van Queen (09/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Groot-Brittannië wordt vandaag de verjaardag van de Queen gevierd. Dat gebeurt twee keer per jaar. Op 21 april, wanneer de Queen echt jarig is,...
  [naar artikel]
 24. Radeloze baasjes loven 4.000 dollar uit na diefstal van skateboardende bulldog (18/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Gus, een Engelse bulldog op een skateboard, zie je niet zomaar over het hoofd. Toch wist een onverlaat in Carmel, Indiana, de acrobatische...
  [naar artikel]
 25. Jonge vrouw ontvlucht psychiatrisch ziekenhuis en klimt in 40 meter hoge kraan (15/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Sint-Niklaas zijn de hulpdiensten vanmiddag massaal moeten uitrukken om een vrouw uit een hoge kraan te redden in de Ankerstraat. Een jonge vrouw was weggelopen uit het psychiatrisch ziekenhuis in de buurt, en in een bouwkraan geklommen van maar liefst 40 meter hoog. Omdat de ladderwagen van de brandweer maar 30 meter hoog reikt, werd het RED-team van de hulpverleningszone Waasland ingeschakeld. Dat team geraakte al klimmend tot bij de vrouw om op haar in te kunnen praten. Uiteindelijk konden ze haar ervan overtuigen om opnieuw naar beneden te komen. en ze hebben haar voorzien van de nodige beveiliging. De vrouw bleef ongedeerd en wordt nu verder begeleid.
  [naar artikel]
 26. BINNENKIJKER. Voor 1,5 miljoen euro baad je in luxe, 40 meter hoog: “Het zwembad bij dit penthouse in Leuven is amper één keer gebruikt” (10/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Nemen we de lift recht naar het zwembad?”, glimlacht vastgoedmakelaar Chris De Ronne. Oog in oog met de Leuvense skyline op een opblaasbare flamingo dobberen: het kan perfect bovenop een pas opgetrokken woontoren in het chicste gedeelte van Leuven. Ook het bijhorende penthouse, dat voor 1,5 miljoen euro te koop staat, baadt in luxe én een zee van licht.
  [naar artikel]
 27. De Engelse bulldog sterft uit, maar niemand wil de oplossing (31/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Hij is net zo Engels als het slappe bier, de bobby en de fish and chips: de bulldog. Maar dit nationale symbool dreigt te verdwijnen nu de
  [naar artikel]
 28. ROYALS. Prinses Charlene zet adoptiehonden in de kijker en het koninklijke broekpak van prinses Victoria willen we allemaal (22/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Terwijl de ene royal een militair uniform aantrekt, kiest de andere voor een meer modebewuste outfit. Deze week waren het vooral de vrouwelijke royals die de show wisten te stelen.
  [naar artikel]
 29. Bruidskindjes prins George en prinses Charlotte stelen de show (19/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Meghan Markle werd naar het altaar geleid met tien bruidskindjes in haar gevolg, maar de kleine prins George en prinses Charlotte stalen absoluut de show. Zowel bij aankomst aan Windsor Castle als op de trappen van St. George's Chapel zwaaiden de kleintjes het publiek enthousiast toe en wisten ze nog maar eens de harten van alle aanwezigen te stelen.
  [naar artikel]
 30. Bruidskindjes prins George en prinses Charlotte stelen de show (19/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Meghan Markle werd naar het altaar geleid met tien bruidskindjes in haar gevolg, maar de kleine prins George en prinses Charlotte stalen absoluut de show. Zowel bij aankomst aan Windsor Castle als op de trappen van St. George's Chapel zwaaiden de kleintjes het publiek enthousiast toe en wisten ze nog maar eens de harten van alle aanwezigen te stelen.
  [naar artikel]
 31. 7,5 meter hoog en 50 meter lang: toegangspoort Bosland in Lommel krijgt indrukwekkend landschapswerk (16/12/2021 - VRT NWS)
  In Lommel krijgt de toegangspoort naar Bosland een gigantisch landschapswerk. Het gaat om een beeld dat tot 7,5 meter hoog en 50 meter lang is en bestaat uit duizenden aan elkaar gelaste stalen plaatjes.
  [naar artikel]
 32. 'Engelse bulldog valt haast niet meer te redden' (30/07/2016 - Knack)
  Volgens een nieuwe studie zijn de gezondheidsproblemen van de Engelse bulldog amper nog weg te werken met de bestaande genen vanwege de grote inteelt die het hondenras kenmerkt.
  [naar artikel]
 33. Amper een meter hoog en enorme charmeurs: houden we straks allemaal een mini-ezel als huisdier? (10/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Ze komen oorspronkelijk van Sardinië en Sicilië, maar zijn bezig aan een gestage opmars in onze contreien: mini-ezels. Nauwelijks een meter hoog en enorme charmeurs. De Nederlandse Nicole Huibers is al twintig jaar verslingerd aan de miniatuurviervoeters. “Ik was op slag verliefd.”
  [naar artikel]
 34. Royal de Luxe boos om reclamespot van Coca-Cola (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 35. Deze dansende bulldog is dol op Wham! (11/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Maandagmorgen is nu niet meteen onze favoriete periode van de week, en wij vermoeden van u hetzelfde. Deze dansende bulldog maakt het gelukkig
  [naar artikel]
 36. Deense prinses Mary en prins Frederik stelen de show met traditionele dans (27/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Deense prinses Mary (50) en haar man prins Frederik (54) stelen de show met een traditionele dans. In de choreografie dansen ze met elkaar, maar ook met de andere aanwezigen, en doorheen de dans vinden ze hun weg terug naar elkaar. Het koppel is al achttien jaar getrouwd en zijn de opvolgers van de Deense troon.
  [naar artikel]
 37. ‘Icon of the seas’, het luxe cruiseship van 365 meter lang mét groot waterpark aan boord (06/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het grootste drijvende waterpark ter wereld, zeven zwembaden, vijftien restaurants en plaats voor maar liefst 10.000 passagiers. De Amerikaanse cruisemaatschappij Royal Caribbean heeft een nieuw schip voorgesteld dat binnenkort alle records moet verbreken.
  [naar artikel]
 38. Denderende Gisele en zwoele Anitta stelen de show in Rio (06/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Olympische Spelen in Brazilië werden vrijdagnacht officieel geopend met een ceremonie in het Maracana-stadion. Uiteraard ging de aandacht vooral naar de atleten van de 207 delegaties, de olympische vlam en de Braziliaanse show. Maar toch stalen twee vrouwen een beetje de show: topmodel Gisele Bündchen en zangeres Anitta.
  [naar artikel]
 39. Denderende Gisele en zwoele Anitta stelen de show in Rio (06/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Olympische Spelen in Brazilië werden vrijdagnacht officieel geopend met een ceremonie in het Maracana-stadion. Uiteraard ging de aandacht vooral naar de atleten van de 207 delegaties, de olympische vlam en de Braziliaanse show. Maar toch stalen twee vrouwen een beetje de show: topmodel Gisele Bündchen en zangeres Anitta.
  [naar artikel]
 40. De Chinese muur van Zolder: padelclub vraagt vergunning aan voor geluidsmuur van 60 meter lang en 6 meter hoog (01/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na klachten van buurtbewoners komt de tennis- en padelclub Koninklijke TC Heusden met een inventieve oplossing. De club wil een muur plaatsen van maar liefst 60 meter lang en 6 meter hoog. Die moet de geluidsoverlast voor de buren tegengaan.
  [naar artikel]
 41. Van der Poel én Van Aert op hoogtestage, maar elk op hun manier: “Après-ski? Daar was Mathieu niet naar op zoek" (10/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Twee veldrijders in voorbereiding op hun wegseizoen. De één 1.960 meter hoog in Zwitserland, de ander 2.152 meter hoog in Tenerife. Tot daar de...
  [naar artikel]
 42. Nog steeds verhoogde fijnstofconcentraties in Vlaanderen (23/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De fijnstofconcentraties in Vlaanderen blijven erg hoog. De voorbije 24 uur is de gemiddelde concentratie PM10 en PM2.5 in Vlaanderen hoger dan respectievelijk 60 en 31 microgram per kubieke meter lucht. De informatiefase die sinds maandag van kracht is, blijft daardoor actief.
  [naar artikel]
 43. 180 meter hoge windmolens krijgen geen vergunning in Vreren (21/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Er komen geen zes reusachtige windturbines in Vreren (Tongeren). Dat heeft de Limburgse deputatie beslist. De Colruyt-groep wilde er zeewindmolens van 180 meter hoog bouwen. Dat zou de eerste keer zijn dat zulke windturbines zo dicht bij huizen zouden komen.
  [naar artikel]
 44. Imposante schilderijen van ruim zeven meter hoog gaan in restauratie (15/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In de Begijnhofkerk in Mechelen start de restauratie van 21 monumentale schilderijen uit de 17de eeuw. De meeste hangen hoog in de kerk en worden naar beneden getakeld om ze daar op te knappen. Een indrukwekkende triptiek van ruim zeven meter hoog is zo groot dat hij blijft hangen en ter plaatse wordt gerestaureerd.
  [naar artikel]
 45. IN BEELD. ‘Game of Thrones’ krijgt postzegels (05/01/2018 - Metro)
  Op het achtste en laatste seizoen van ‘Game of Thrones’ is het nog wachten tot het einde van dit jaar, of misschien zelfs het begin van volgend jaar. Wie de populaire HBO-serie te hard mist, kan zich verlekkeren aan nieuwe postzegels. Britse fans van de fantasyreeks kunnen binnenkort Jon Snow en co. op enveloppen plakken. Het Britse postbedrijf Royal Mail brengt namelijk een reeks van vijftien postzegels uit. Op de postzegels prijken onder meer afbeeldingen van de hoofdrolspelers, de Night King en de White Walkers, de schrikwolven, de draken en de IJzeren Troon. 1 of 14 Foto Royal Mail Foto Royal Mail Foto Royal Mail Foto Royal Mail Foto Royal Mail Foto Royal Mail Foto Royal Mail Foto Royal Mail Foto Royal Mail Foto Royal Mail Foto Royal Mail Foto Royal Mail Foto Royal Mail Foto Royal Mail
  [naar artikel]
 46. Omikron verschuift terugkeer naar winstgevendheid Royal Caribbean verder naar de toekomst (07/02/2022 - Express)
  De snelle verspreiding van de Omikron-variant van het virus Covid-19 zal ervoor zorgen dat de cruiserederij Royal Carribean Group later opnieuw winstgevend zal worden dan aanvankelijk was verhoopt. Dat heeft Jason Liberty, chief executive van Royal Carribean, gezegd bij de presentatie van de kwartaalcijfers van de rederij. Liberty zegt dat de terugkeer naar een winstgevendheid […]
  [naar artikel]
 47. Nederlandse vrouwen stelen de show op Diamond League in Rome (08/06/2017 - Sporza)
  Dafne Schippers en Sifan Hassan hebben topprestaties afgeleverd op het Golden Gala Pietro Mennea in Rome. Louise Carton, de enige Belgische, stelde teleur op de 5.000 meter.
  [naar artikel]
 48. Een kot vol luxe en design (13/04/2019 - De Morgen)
  Op twintig vierkante meter staan designmeubels, flatscreentelevisies en inloopdouches. Nieuwe studentenresidenties zijn strak en ademen luxe. 'Jongeren willen trots zijn op hun woning en betalen daar graag extra voor.'
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy