De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Israëlische premier Netanyahu heeft  onaangekondigd bezoek gebracht aan koning Abdullah in Jordanië

VRT NWS

24/01/2023 - 17:57

Veel is er niet bekend over de ontmoeting van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu met de Jordaanse koning Abdullah in Amman. Het bezoek werd pas bekendgemaakt toen het al was afgelopen. Volgens Jordanië ging het onder meer over de status van de Al-Aqsa-moskee in Jeruzalem. Een Israëlische minister had onlangs een omstreden bezoek gebracht aan die site.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Netanyahu verkort zijn bezoek aan VS na raketaanval in Tel Aviv (25/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft aangekondigd dat hij zijn bezoek aan de Verenigde Staten zal inkorten en meteen terug naar Israël...
  [naar artikel]
 2. Exitpolls: uiterst rechts blok rond oud-premier Netanyahu wint nipt verkiezingen Israël (02/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De partij van ex-premier Benjamin Netanyahu en verwante partijen hebben de Israëlische verkiezingen gewonnen. Volgens exitpolls vergaarde het blok een krappe meerderheid van 61 of 62 van de 120 zetels in het parlement, waardoor Netanyahu kan terugkeren aan de macht, melden Israëlische media.
  [naar artikel]
 3. Regering-Netanyahu vraagt donderdag vertrouwen van Israëlische parlement (26/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  De rechts-religieuze regering van Benjamin Netanyahu zal donderdag beëdigd worden. Netanyahu zal dan aan het Israëlische parlement het vertrouwen vragen en starten aan zijn derde ambtstermijn als premier. Het Israëlische parlement, de Knesset, komt voor die stemming tijdens een bijzondere vergadering samen. Dat kondigde parlementsvoorzitter Jariv Levin maandag aan.
  [naar artikel]
 4. Israëlische premier Netanyahu vormt op de valreep nieuwe, ultrarechtse regering (22/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische oud-premier Benjamin Netanyahu heeft een nieuwe, ultrarechtse regering gevormd. Vlak voordat woensdagavond de deadline verliep, stelde Netanyahu president Isaac Herzog op de hoogte eruit te zijn met zijn beoogde coalitiepartners. Netanyahu’s conservatieve Likoed-partij zal regeren met religieus-nationalistische partners in wat de meest rechtse regering uit de geschiedenis van Israël wordt.
  [naar artikel]
 5. “Israëlische politie luisterde zoon van Netanyahu en lokale beroemdheden af” (07/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische politie wordt ervan beschuldigd lokale beroemdheden, journalisten en leden van oud-premier Benjamin Netanyahu’s entourage bespioneerd te hebben met de controversiële Pegasus-spyware. Dat schrijft de Israëlische zakenkrant ‘Calcalist’.
  [naar artikel]
 6. Israëlische premier Lapid feliciteert Netanyahu met verkiezingszege (03/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische premier Yair Lapid heeft voormalig premier Benjamin Netanyahu gefeliciteerd met zijn overwinning bij de parlementsverkiezingen van dinsdag. In een verklaring zegt hij dat zijn staf zich voorbereidt op een overdracht van de macht.
  [naar artikel]
 7. Turks president Erdogan en Israëlische premier Netanyahu schelden elkaar opnieuw de huid vol (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Turkije en Israël beschuldigen en beledigen elkaar. Naar aanleiding van een tweet van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu dat Israël de...
  [naar artikel]
 8. Oud-premier Netanyahu stevent af op nipte overwinning bij Israëlische verkiezingen (01/11/2022 - VRT NWS)
  Het lijkt erop dat dat oud-premier Benjamin "Bibi" Netanyahu (Likud) de verkiezingen in Israël wint. Dat blijkt uit een exitpoll. Daarmee mag Netanyahu bijna zeker zijn van een geslaagde politieke comeback, nadat hij door de vorige regering van de macht verdreven was. Het blok onder leiding van huidig Eerste minister Yair Lapid (Yesh Atid) behaalde slechts 54 van de 120 zetels in het Israëlische parlement.
  [naar artikel]
 9. Israëlische premier Netanyahu staat bevoegdheden af aan nieuwe ministers na aanklacht wegens fraude (05/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zondag zijn ministerportefeuilles afgestaan aan drie nieuwe ministers. De Israëlische eerste...
  [naar artikel]
 10. Israëlische politie beschuldigd van grootschalige spionage op bekendheden (07/02/2022 - De Morgen)
  De Israëlische politie wordt ervan beschuldigd bekendheden, journalisten en leden van oud-premier Benjamin Netanyahu’s entourage bespioneerd te hebben met de controversiële Pegasus-spyware. Dat schrijft de Israëlische zakenkrant Calcalist.
  [naar artikel]
 11. Israëlische politie beschuldigd van grootschalige spionage op bekendheden (07/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Israëlische politie wordt ervan beschuldigd bekendheden, journalisten en leden van oud-premier Benjamin Netanyahu’s entourage bespioneerd te hebben met de controversiële Pegasus-spyware. Dat schrijft de Israëlische zakenkrant Calcalist maandag.
  [naar artikel]
 12. Dronken Netanyahu junior brengt zijn vader in verlegenheid (09/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een audio-opname met pijnlijke uitlatingen van Yair Netanyahu, zoon van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, zorgt in Israël voor enige...
  [naar artikel]
 13. Dronken Netanyahu junior brengt zijn vader in verlegenheid (09/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een audio-opname met pijnlijke uitlatingen van Yair Netanyahu, zoon van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, zorgt in Israël voor enige...
  [naar artikel]
 14. Israëlische premier Netanyahu wordt opnieuw ondervraagd in corruptiezaak (19/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zal vandaag opnieuw door de politie ondervraagd worden over mogelijke corruptie, zo melden de Israëlische...
  [naar artikel]
 15. Israëlische kiezer maakt terugkeer Netayahu als premier mogelijk (01/11/2022 - De Tijd)
  21:27 Exitpolls geven aan dat het blok rond Benjamin Netanyahu net voldoende zetels heeft binnengehaald opdat de voormalige Israëlische premier opnieuw aan de macht kan komen.
  [naar artikel]
 16. Biden en Zelensky feliciteren Israëlische Netanyahu met verkiezingswinst (07/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Uit Washington en Kiev kwamen er maandag felicitaties voor Benjamin Netanyahu vanwege de verkiezingszege van vorige week die de rechtse Israëlische oud-premier terug aan de macht brengt. President Joe Biden bevestigde via zijn woordvoerder “de kracht van het bilaterale partnerschap”. Oekraïne hoopt dat Israël te hulp schiet in de oorlog met Rusland.
  [naar artikel]
 17. Getuige in zaak tegen Netanyahu komt om bij crash met privévliegtuig in Griekenland (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een ongeval met een privévliegtuig is maandagavond nabij het Griekse eiland Samos een Israëliër om het leven gekomen. Het slachtoffer moest getuigen in het proces tegen de Israëlische ex-premier Benjamin Netanyahu, zo heeft het bureau van de Israëlische procureur bekendgemaakt. De Griekse luchtvaartautoriteiten onderzoeken de crash.
  [naar artikel]
 18. Gaza vuurt raket af richting Israël na overwinning Netanyahu (03/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het afweersysteem heeft een raket vanuit Gaza richting Israël onderschept. Dat maakte het Israëlische leger (IdF) bekend. De aanval komt kort na de officiële bekendmaking dat de vroegere premier Benjamin Netanyahu de parlementsverkiezingen gewonnen heeft.
  [naar artikel]
 19. Netanyahu: "Israël voorkwam onvoorstelbare slachting op vlucht uit Australië" (22/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft vorig jaar een aanslag op een passagierstoestel in Australië verijdeld. Dat heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu gezegd...
  [naar artikel]
 20. Benjamin Netanyahu benoemt Eli Cohen tot minister van Buitenlandse Zaken in nieuwe Israëlische regering (29/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Israëlische oud-minister voor Inlichtingen, Eli Cohen, is ook in de nieuwe regering zeker van een ambtszitje. Premier Benjamin Netanyahu stelde Cohen donderdag aan tot minister van Buitenlandse Zaken. Later op de dag zal de nieuwe regering, de meest extreemrechtse die Israël ooit heeft gekend, worden ingezworen voor de Knesset, het Israëlische parlement.
  [naar artikel]
 21. Netanyahu belooft annexatie van Westelijke Jordaanoever als hij herverkozen wordt (07/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is van plan om de Israëlische nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever in te lijven bij...
  [naar artikel]
 22. Netanyahu belooft Westelijke Jordaanoever te annexeren als hij herverkozen wordt (07/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is van plan om de Israëlische nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever in te lijven bij...
  [naar artikel]
 23. Israëlische premier opgenomen in ziekenhuis (27/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is vandaag met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Dat berichten Israëlische media.
  [naar artikel]
 24. Duizenden Israëliërs betogen in Tel Aviv tegen regering-Netanyahu (08/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  In de Israëlische stad Tel Aviv zijn zaterdagavond duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de nieuwe regering van eerste minister Benjamin Netanyahu. De nieuwe Israëlische coalitie is de meest rechtse die het land ooit heeft gekend.
  [naar artikel]
 25. Netanyahu bekritiseert VN-resolutie over bezetting Palestijnse gebieden (01/01/2023 - Knack)
  De herkozen Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft scherpe kritiek geuit op een resolutie van de Verenigde Naties waarbij het Internationaal Gerechtshof wordt gevraagd zich te buigen over de Israëlische bezetting van Palestijnse gebieden. Er waren 87 stemmen voor de resolutie, 26 tegen en 53 onthoudingen. Onder de westerse landen was er verdeeldheid, maar de Arabische landen stemden unaniem voor, net als Rusland en China. Het gerechtshof in Den Haag wordt gevraagd om ‘de juridische gevolgen vast te stellen van de voortdurende schending door Israël van het recht op zelfbeschikking van het Palestijnse volk’.  Israël veroverde in 1967 onder meer de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem. Daar leven op vandaag ruim 600.000 Israëlische kolonisten. De Palestijnen eisen de gebieden echter op voor een onafhankelijke staat, met Oost-Jeruzalem als hoofdstad.  ‘Net als honderden andere problematische resoluties van de VN-vergadering tegen Israël, zal deze resolutie de Israëlische regering niet binden’, reageert Netanyahu op de resolutie. “Het Joodse volk heeft zijn land niet bezet en bezet ook zijn eeuwige hoofdstad Jeruzalem niet.”  De Palestijnse premier Mohammad Shtayyeh had het daarentegen over een ‘nieuwe zege van het Palestijnse volk’. The post Netanyahu bekritiseert VN-resolutie over bezetting Palestijnse gebieden appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 26. Israëlische premier Netanyahu officieel aangeklaagd wegens corruptie (21/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is vandaag officieel aangeklaagd wegens corruptie. Dat heeft de Israëlische procureur-generaal...
  [naar artikel]
 27. Netanyahu aast op rentree bij Israëlische verkiezingen (31/10/2022 - De Tijd)
  17:07 Maakt Benjamin Netanyahu zijn comeback als premier van Israël? Het is de cruciale vraag bij de verkiezingen die dinsdag plaatsvinden in het versplinterde land.
  [naar artikel]
 28. Israëlische premier Netanyahu vormt nieuwe regering (22/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Israël heeft premier Benjamin Netanyahu woensdagavond aan president Isaac Herzog laten weten dat hij erin geslaagd is een nieuwe, rechtse regering te vormen. De aankondiging kwam er kort voor een cruciale deadline afliep.
  [naar artikel]
 29. Duizenden Israëliërs betogen in Tel Aviv tegen nieuwe regering-Netanyahu (08/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In de Israëlische stad Tel Aviv zijn zaterdagavond duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de nieuwe regering van eerste minister Benjamin Netanyahu. De nieuwe Israëlische coalitie is de meest rechtse die het land ooit heeft gekend.
  [naar artikel]
 30. Ex-premier Netanyahu stevent op winst af in Israëlische verkiezingen, volgens exitpolls (01/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  De rechts-conservatieve Likoed-partij van oppositieleider Benjamin Netanyahu is volgens exit-polls als grootste partij uit de Israëlische parlementsverkiezingen gekomen. Het rechts-religieuze blok zou een krappe meerderheid halen van 61 of 62 van de 120 zetels in de Knesset.
  [naar artikel]
 31. Saoedi’s probeerden energiedeal tussen Israël en Jordanië te blokkeren (24/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Saoedi’s probeerden energiedeal tussen Israël en Jordanië te blokkeren De Saoedische regering heeft de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) onder druk gezet om af te zien van een belangrijke overeenkomst over zonne-energie met Israël en Jordanië. Dat meldt het doorgaans goed ingelichte medium Axios.  De ondertekening van het akkoord liep maandag enkele uren vertraging op door de Saoedische interventie, maar vond uiteindelijk toch plaats. Dat […] Lees dit artikel: Saoedi’s probeerden energiedeal tussen Israël en Jordanië te blokkeren
  [naar artikel]
 32. Israëlische minister: “Artsen moeten recht hebben om homoseksuele patiënten te weigeren” (27/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Israëlische minister Orit Strook is van mening dat dokters het recht moeten hebben om homoseksuele patiënten te weigeren te behandelen. Haar uitlatingen doen de vrees toenemen dat de nieuwe ultrarechtse Israëlische regering van Benjamin Netanyahu een bedreiging is voor rechten van de Israëlische holebigemeenschap.
  [naar artikel]
 33. Netanyahu benoemt oud-minister Eli Cohen tot minister van Buitenlandse Zaken (29/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische oud-minister voor Inlichtingen, Eli Cohen, is ook in de nieuwe regering zeker van een ambtszitje. Premier Benjamin Netanyahu stelde Cohen donderdag aan tot minister van Buitenlandse Zaken. Later op de dag zal de nieuwe regering, de meest extreemrechtste die Israël ooit heeft gekend, worden ingezworen voor de Knesset, het Israëlische parlement.
  [naar artikel]
 34. Israëlisch parlement geeft vertrouwen aan rechtse regering van premier Netanyahu (29/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische parlementsleden hebben vandaag middels een stemming hun vertrouwen geschonken aan de nieuwe regering van Benjamin Netanyahu. Die is na anderhalf jaar weer aan de macht als premier. Deze regering is de zesde regering die Netanyahu gevormd heeft. Het wordt de meest rechtse regering die het land al gekend heeft.
  [naar artikel]
 35. Netanyahu kondigt coronasteun aan na aanzwellende kritiek (12/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zondag onmiddellijke financiële steun toegezegd voor burgers die niet of nauwelijks in hun...
  [naar artikel]
 36. Exitpolls: Likoedpartij van Netanyahu wordt de grootste, maar behaalt net geen meerderheid (02/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu wint volgens de exitpolls de Israëlische parlementsverkiezingen, maar hij lijkt geen meerderheid te...
  [naar artikel]
 37. Premier van Israël bezoekt Egypte voor het eerst in decennium (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het eerst in tien jaar is een Israëlische premier op bezoek in Egypte. Het Noord-Afrikaanse land is het meest bevolkte Arabische land én het eerste land dat een vredesakkoord met Israël ondertekende. De Egyptische president Abdel Fattah al-Sissi zal in Sharm el-Sheikh met de Israëlische premier Naftali Bennett onder meer praten over bilaterale en regionale zaken en over “inspanningen om het vredesproces tussen de Israëli’s en de Palestijnen opnieuw op gang te trekken”, aldus een woordvoerder van de president.
  [naar artikel]
 38. Spionageschandaal in Israël: politie gebruikt al jaren illegaal spionagesoftware (18/01/2022 - Express)
  De Israëlische politie gebruikt al jaren Pegasus-spionagesoftware om burgers in de gaten te houden, los van enig gerechtelijk onderzoek. Dat bericht de Israëlische zakensite Calcalist. Onder meer de politieke leiders van een protestbeweging tegen de vorige premier, Benjamin Netanyahu, werden geschaduwd. Nu blijkt dus dat de politie in Israël de software gebruikt om gewone burgers […]
  [naar artikel]
 39. Israëlische premier Bennett bezoekt voor het eerst Amerikaanse president Biden (26/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische premier Naftali Bennett gaat bij de Amerikaanse president Joe Biden op bezoek in het Witte Huis. Het bezoek wordt overschaduwd door de crisis in Afghanistan, maar de twee zullen het in ieder geval ook hebben over Palestina en Iran. De VS zijn de belangrijkste steunpilaar en geldschieter van Israël en beide leiders willen uitstralen dat dat zo blijft.
  [naar artikel]
 40. Benjamin Netanyahu officieel aangesteld om regering te vormen in Israël (13/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Israëlische president Isaac Herzog heeft oud-premier Benjamin Netanyahu zondag officieel de opdracht gegeven een regering te vormen. De Likoed-partij van Netanyahu en verwante conservatieve partijen behaalden vorige maand bij de parlementsverkiezingen een meerderheid in het parlement.
  [naar artikel]
 41. Rusland waarschuwt Israël geen wapens te leveren aan Oekraïne (01/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu woensdag aangaf dat de Oekraïense vraag naar wapenleveringen wordt "onderzocht", heeft Moskou laten weten dat ook Israëlische wapens "legitieme doelwitten zullen zijn voor de Russische troepen".
  [naar artikel]
 42. Niemand is meer veilig: nu ook familie Netanyahu slachtoffer van Israëlische spyware (08/02/2022 - Express)
  Het Pegasus-schandaal neemt een nieuwe spectaculaire wending, nu blijkt dat Avner, de zoon van voormalig Israëlisch president Benjamin Netanyahu, slachtoffer is geworden van de spyware. Avner zou het doelwit zijn geweest van de Israëlische politie, die elke betrokkenheid vooralsnog ontkent. Andere naasten uit de kring van Netanyahu zouden ook slachtoffer zijn geweest. Kobi Shabtai, commissaris […]
  [naar artikel]
 43. Daar gaan we weer: Israël voor de vijfde keer in nog geen vier jaar naar de stembus dinsdag. Zien we de terugkeer van Netanyahu? (29/10/2022 - Express)
  Op 1 november heeft Israël zijn vijfde parlementsverkiezingen in 43 maanden. En zoals bij de vier vorige lijkt het erop dat het Israëlische publiek nog steeds geen uitgesproken beslissing kan nemen over wie het land moet leiden. Israëlische kiezers staan ​​voor de keuze tussen Benjamin “Bibi” Netanyahu’s blok van rechtse partijen en de regeringscoalitie van […]
  [naar artikel]
 44. Netanyahu wil niet reageren op raketaanval in Syrië: “Misschien waren het de Belgen" (14/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische eerste minister Benjamin Netanyahu weigert vandaag commentaar te geven bij de aan Israël toegeschreven raketaanval die in Syrië aan...
  [naar artikel]
 45. Israëlische premier Netanyahu vindt vervroegde verkiezingen "een vergissing" (18/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vervroegde verkiezingen in Israël zouden een vergissing zijn. Dat heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu gezegd.
  [naar artikel]
 46. Vrouw van Israëlische premier Netanyahu beschuldigd van fraude nadat ze ruim 80.000 euro opdeed aan etentjes (21/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Sara Netanyahu, de echtgenote van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, is in verdenking gesteld wegens misbruik van overheidsgeld voor...
  [naar artikel]
 47. Amerikaanse minister Blinken in Israël te midden van opgelopen spanningen met Palestijnen: wat mogen we verwachten van dit bezoek? (30/01/2023 - VRT NWS)
  De Amerikaanse minister van Buitenlandse zaken Anthony Blinken is vandaag en morgen in Israël om te spreken met de Israëlische premier Netanyahu en de Palestijnse president Abbas. De reis van Blinken was al eerder gepland, maar komt er net tijdens een opstoot van geweld tussen Israëli's en Palestijnen. "De Amerikanen zullen vooral een poging doen tot crisismanagement, maar we moeten ons geen illusies maken."
  [naar artikel]
 48. Israëlische premier Netanyahu vraagt uitstel corruptieproces (09/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu, die middenin onderhandelingen zit voor een nieuwe regering, heeft maandag een vraag ingediend om zijn...
  [naar artikel]
 49. Is er met de nieuwe regering van Israël nog hoop voor een onafhankelijk Palestina? "De ware aard van Netanyahu komt boven"  (22/12/2022 - VRT NWS)
  Een activist die banden heeft met terroristische organisaties, een kolonistenleider die woont in een illegale nederzetting op de Westelijke Jordaanoever, ... De nieuwe, controversiële regering van de Israëlische oud-premier Benjamin Netanyahu bevat - op zijn minst gezegd - enkele opvallende figuren. Welke koers zal de nieuwe extreemrechtse, ultraconservatieve regering varen? En is er een plaats voor een onafhankelijk Palestina?
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy