De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Een lekker bakkie troost van JDE Peet's

De Tijd

24/01/2023 - 18:33

18:18 JDE Peet's, de Nederlandse koffiegroep boven onder meer het merk Douwe Egberts, serveerde een gesmaakte update.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. In deze tijden is koffie meer dan ooit het ‘bakkie troost’. Onze reporter zocht uit hoe dat toch komt (02/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  “Over de verzuiling heen is er troost voor iedereen. In de uren van nood en ontbering, neem er nog één, één kopje koffie.” VOF de Kunst had er in 1987 een dijk van een hit mee. Maar door enkel het woordje ‘ontbering’ te vervangen door ‘corona’, is de tekst actueler dan ooit. Want in deze tijden van miserie, is koffie meer dan ooit het ­dagelijkse ‘bakkie troost’. Ook hier in dit thuiskantoor wordt die elke dag vers gezet. Ouderwets, traag door de filter druppend en gezellig geurend als geen ander.
  [naar artikel]
 2. Krijg je nu wel of net geen hoofdpijn van cafeïne? (27/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Zelfs als je de avond ervoor niet te diep in het glas gekeken hebt, kun je opstaan met hardnekkige hoofdpijn. Drink je dan beter wel of geen koffie? Kan een bakkie troost een bonzend hoofd veroorzaken of neemt het net je hoofdpijn weg?
  [naar artikel]
 3. Binnenkort geen ‘kat in een bakkie’ meer? Na 15 jaar krijgt FIFA-game nieuwe stemmen (16/07/2019 - De Morgen)
  Vergeet uitdrukkingen als ‘kat in een bakkie’ of ‘een kind kan de was doen’. Dankzij de nieuwe commentator Sierd de Vos schreeuwen fans van de populaire voetbalgame FIFA vanaf september dingen als ‘boem, koekoek, confetti’ of ‘ratata’ door de woonkamer.
  [naar artikel]
 4. Medisch Centrum Sint-Jozef stapt mee in project van Ferm en plant troost (18/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een plek vol troost, hoop en verbondenheid voor al wie tijdens, en ook lang na de coronacrisis troost wil geven of vinden. Of zelfs letterlijk troost wil planten. Want kenmerkend voor de troostplek zijn de bloemen. Bloembollen vol belofte voor een nieuw begin. Corona bracht een hele schok teweeg, ook in het Medisch Centrum Sint-Jozef. Veel mensen worstelen met gemis, verlies en afscheid. Het sociale leven van velen werd ontwricht.
  [naar artikel]
 5. Lekker eten en drinken duurder, energie goedkoper (12/04/2019 - De Morgen)
  Slecht nieuws voor wie van aardbeien, chocolade en wijn houdt: onze voedingsprijzen blijven sneller stijgen dan in de buurlanden. Eén troost: energie is opnieuw goedkoper geworden.
  [naar artikel]
 6. JDE Peet's serveert slappe koffie (02/08/2023 - De Tijd)
  16:03 De groep boven Douwe Egberts zwakt de winstprognose voor 2023 af.
  [naar artikel]
 7. Een snel en lekker ontbijtje met ei (26/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een eitje bij het ontbijt is altijd een beetje feest. Deze receptjes met ei zijn lekker, goedkoop en heel erg makkelijk om te maken. Gepocheerd of gebakken, lekker als ontbijt, of -voor de minder vroege vogels- als brunch.
  [naar artikel]
 8. Spinozisten Herman De Dijn en Tinneke Beeckman: 'Spinoza kan troost bieden in deze tijden' (08/11/2020 - Knack)
  Wie in moeilijke tijden troost zoekt, kan ze vinden in de levenswijsheden van Spinoza, vinden spinozisten Herman De Dijn en Tinneke Beeckman. Al kan ook een gesprek over troost behoorlijk pittig uitdraaien, zo blijkt.
  [naar artikel]
 9. Dit paard troost kankerpatiënten in ziekenhuis van Calais: “Hij blijft soms bij hen tot op het einde” (10/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ooit liep hij dressuurwedstrijden, maar sinds enkele jaren spendeert het paard Peyo zijn tijd in een Frans ziekenhuis waar hij stervende patiënten troost en steun biedt. Soms helemaal tot op het einde. Een aangrijpend beeld van het dier terwijl het de 24-jarige Marion en haar zoontje troost, is genomineerd voor de World Press Photo-wedstrijd, die de beste journalistieke beelden van het jaar bekroont.
  [naar artikel]
 10. Genieten van internationale gerechtjes en bijhorende drank op Baie Lekker (31/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Baie Lekker Foodtruckfestival is vorig weekend neergestreken op de abdijsite van Herkenrode. Duizenden beleefden er mooie en lekkere momenten en lieten zich onderdompelen in zon, muziek en lekker eten.
  [naar artikel]
 11. VIDEO: Duitsland troost zich met de geschiedenis (08/07/2016 - Sporza)
  Duitsland verloor gisteren zijn halve finale op het EK van Frankrijk met 0-2, maar kan vandaag troost vinden in de geschiedenis.
  [naar artikel]
 12. Luchtiger, maar nog steeds even lekker: zo maak je yoghurtmuffins (26/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Trakteer het hele gezin op gezonde yoghurtmuffins! De yoghurt vervangt de boter, en maakt de muffins lekker luchtig, maar ze blijven even lekker.
  [naar artikel]
 13. Tentoonstelling 'Broze Troost' opent jaar na overlijden keramiekkunstenaar (13/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan 60 personen woonden op 12 januari de opening van de tentoonstelling ‘Broze Troost’ in het Pastoraal Centrum in Hasselt bij.
  [naar artikel]
 14. Met elke lachband-lach van ‘Lili en Marleen’ komt de troost van het nog even samen zijn (26/08/2019 - De Morgen)
  Kris Kuppens zet deze week de blik op oneindig. Vandaag: over de troost die Lili en Marleen kan bieden.
  [naar artikel]
 15. Thuisgeleverde cocktails, ovenschotels van Wim Ballieu en een plantaardige pionier: 5x nieuw in foodland (07/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Je weet wat ze zeggen: lekker eten is de beste troost. En zeker in coronatijden kan een smakelijk bord of heerlijk kokkerellen de perfecte afleiding zijn. Dus alsjeblieft: vijf keer nieuws uit foodland voor vijf keer meer plezier in de keuken.
  [naar artikel]
 16. Deze chocolade zou je van je menstruatiepijn af moeten helpen (07/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  In periodes van pijnlijke menstruatie wordt al eens de toevlucht gezocht tot een warm dekentje en als het even kan ook een lekker stukje chocolade. Dat helpt wel even als troost, maar de pijn wegnemen doet het niet. Tot een Zwitserse chocolatier naar eigen zeggen een oplossing daarvoor bedacht: chocolade die volgens hem ook de pijn bestrijdt.
  [naar artikel]
 17. Deze chocolade zou je van je menstruatiepijn af moeten helpen (07/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  In periodes van pijnlijke menstruatie wordt al eens de toevlucht gezocht tot een warm dekentje en als het even kan ook een lekker stukje chocolade. Dat helpt wel even als troost, maar de pijn wegnemen doet het niet. Tot een Zwitserse chocolatier naar eigen zeggen een oplossing daarvoor bedacht: hij ontwikkelde een chocolade die volgens hem ook de pijn bestrijdt.
  [naar artikel]
 18. Wanneer zelfs een knuffel als troost verboden is (19/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een uitvaart met amper tien rouwenden. Een begrafenis die wordt uitgesteld tot na de crisis. Het coronavirus zorgt in de rouwsector voor tragische taferelen. “Heel moeilijk om mensen te verbieden om elkaar een hand te geven of te knuffelen als troost”, zegt een uitvaartondernemer.
  [naar artikel]
 19. Troost zoeken na corona kan voortaan op deze plekken (20/06/2020 - VRT NWS)
  Op tientallen plaatsen in Vlaanderen wordt een "troostplek" ingericht, met bloembollen in de grond en ruimte om te mijmeren. De vrouwenorganisatie Ferm, het vroegere KVLV, wil hiermee troost en veerkracht bieden na de zware coronatijden.
  [naar artikel]
 20. Beleggers lopen storm voor moederbedrijf Douwe Egberts (28/05/2020 - De Tijd)
  08:35 Wegens een hoge interesse vervroegt JDE Peet's zijn beursgang naar vrijdag.
  [naar artikel]
 21. Het trauma en de troost van Marina Abramovic (22/09/2023 - De Tijd)
  17:30 Niemand kan afzien zoals de Servische performancekunstenaar Marina Abramovic. Een grote overzichtsexpo in Londen toont haar pijnlijke zoektocht naar troost en heling. ‘Lijden is een poort tot begrip, ...
  [naar artikel]
 22. De troost van comfortfood: waarom kaas, ijs of pizza zo’n knuffel voor de ziel is (16/02/2020 - De Morgen)
  Heeft u het voorbije valentijnsweekend als single doorgebracht met een pot Ben & Jerry’s op schoot? Als de kilte om ons hart toeslaat, warmen we ons aan comfortfood. Maar helpt het ook echt? En is het aantal calorieën recht evenredig met de troost die het biedt?
  [naar artikel]
 23. Kobe Ilsen gaat tweede editie van 'Lekker Klassiek' presenteren (29/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De tweede editie van 'Lekker klassiek', het culinaire festival waarbij lekker eten en klassieke muziek worden gecombineerd, wordt gepresenteerd...
  [naar artikel]
 24. Troost-Enkong heeft het gezien bij AA Gent en gaat naar Turkije (11/07/2017 - Sporza)
  William Troost-Enkong heeft een contract getekend bij Buraspor. De 23-jarige Nederlandse verdediger belandde in 2015 in Gent, maar kon niet doorbreken.
  [naar artikel]
 25. Niels Destadsbader troost fans die kindje verloren met gepersonaliseerd nummer (19/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het liedje ‘Vlinders In Haar Buik’ was een troost voor Leen en Bart, die hun zoontje verloren. Niels Destadsbader verrast hen met een persoonlijke...
  [naar artikel]
 26. Peerse harmonie brengt boodschap van troost en hoop (11/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Met het project Fermate droeg Vlamo, de Vlaamse amateurmuziekorganisatie, op zondag 9 mei een boodschap van troost en hoop uit op meer dan 170 plekken in Vlaanderen. Ook een ensemble van de Koninklijke harmonie van Peer deed mee.
  [naar artikel]
 27. Watou zoekt naar het verlangen en de troost (28/06/2018 - De Morgen)
  Geen zomer zonder Watou. De donkere wolken mogen dan nog niet helemaal verdreven zijn boven het kunstenfestival, het dorpje maakt zich opnieuw op voor twee maanden kunst en poëzië 'over het verlangen en de troost'.
  [naar artikel]
 28. Deze boom biedt troost aan kinderen met ziek familielid (29/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Woensdag werd de Snuiterboom in het Egmontpark ingehuldigd. De meer dan 180-jaar oude ginkgo biloba wordt een toevluchtsoord waar kinderen met een ziek familielid steun en troost kunnen vinden.
  [naar artikel]
 29. ASSISEN. Glazenwasser vindt nu troost in de Bijbel (07/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Elke avond voor het slapen gaan, slaat ex-glazenwasser Stephaan Du Lion een kruisje. In zijn cel heeft hij een Bijbel. Af en toe leest hij daar in en dat geeft hem troost. Al schiet zijn gemoed nog af en toe vol. Zo ook vandaag. Heel even.
  [naar artikel]
 30. Kat in het bakkie: golfer tekent voor geniale hole-in-one (30/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Marcel Siem deed in de European Open Golf in Hamburg de monden bij zowat alle supporters openvallen. De Duitser deed dat met een schitterende
  [naar artikel]
 31. JDE Peet's serveert sterke koffie (03/08/2022 - De Tijd)
  10:51 De koffiebrander bekend van het merk Douwe Egberts rekent de torenhoge inflatie vlotjes door met een gemiddelde prijsstijging van 16 procent. Het aandeel veert stevig op.
  [naar artikel]
 32. 'The sky is the limit', uitlachtelevisie of troost-tv? (12/04/2019 - De Morgen)
  Of het nu Harry is die zijn villa laat kuisen door zijn ex-vrouw of Tom die uit verveling toertjes in de tuin rijdt met zijn jeep: The sky is the limit verhit de gemoederen en verdeelt het publiek. Uitlachtelevisie? Eerder troost-tv.
  [naar artikel]
 33. Jaren vermist, eindelijk gevonden: ‘Een magere troost, maar een troost’ (07/04/2023 - De Standaard)
  Sinds woensdag telt België een langdurig vermiste persoon minder en kunnen de nabestaanden van Britta Cloetens eindelijk rust vinden. Maar hoe moet dat zijn voor 802 andere families?
  [naar artikel]
 34. Ouders nemen vandaag afscheid van Isaura (30): “Explosie aan steunbetuigingen biedt troost” (03/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  “Het gemis is groot, maar wij vinden veel troost in de explosie aan steunbetuigingen”, zeggen Johan Castermans en Sheila Asunis uit Zutendaal. Vrijdag begraven ze hun dochter Isaura, een van de jongste coronaslachtoffers van het land.
  [naar artikel]
 35. Foodtruckfestival ‘Baie Lekker’ op de citadel (22/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Van vrijdag 22 tot zondag 24 juli vindt op de citadel de eerste editie plaats van het foodtrucfestival Baie Lekker. Het foodtruckfestival Baie Lekker tovert in Diest de site van de citadel drie dagen om tot een groot en gezellig openluchtrestaurant.
  [naar artikel]
 36. The Messy Chef presenteert lekker normale recepten voor papa’s (12/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nóg maar eens een kookboek? Ja, maar deze keer zonder goeroetips voor een gezonder leven. “Lekker normaal en abnormaal lekker”, zegt auteur Jelle Beeckman over zijn gerechten in The Messy Chef.
  [naar artikel]
 37. Belegger zet zich schrap voor dolle week (02/11/2020 - De Tijd)
  06:01 Vakantie? Niet voor de belegger. Met de 'small matter' van de Amerikaanse presidentsverkiezing, een Fed-rentebesluit, de grootste IPO aller tijden én een pak Belgische kwartaalcijfers is het bakkie aa...
  [naar artikel]
 38. Moederbedrijf Douwe Egberts profiteert van koffiedrinkende thuiswerkers (04/08/2020 - De Tijd)
  10:42 Het koffie- en theebedrijf JDE Peet's heeft in het eerste halfjaar een recordomzet gehaald met koffie voor thuisdrinkers, nu veel mensen thuiswerkten.
  [naar artikel]
 39. Zidane blij met alwéér een clean sheet, Courtois is al 425 minuten ongeslagen: “Het is fenomenaal, wat hij doet” (11/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  2-0 op eigen veld tegen Alavés. Kat simpelweg in het bakkie voor Real Madrid. De Koninklijke kan een nieuwe titel ruiken, met dank aan een alweer...
  [naar artikel]
 40. Zidane blij met alwéér een clean sheet, Courtois is al 457 minuten ongeslagen: “Het is fenomenaal, wat hij doet” (11/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  2-0 op eigen veld tegen Alavés. Kat simpelweg in het bakkie voor Real Madrid. De Koninklijke kan een nieuwe titel ruiken, met dank aan een alweer...
  [naar artikel]
 41. WZC Vinkenbosch steunt plaatselijke handelaar Lekker dichtbij. (05/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De medewerkers van woonzorgcentrum Vinkenbosch mochten een leuk en lekker eindejaarsgeschenk ontvangen. Door deze attentie aan te bieden steunt de organisatie ook de plaatselijke handelaar Lekker dichtbij Kermt.
  [naar artikel]
 42. Officieel: William Troost-Ekong verlaat AA Gent voor Bursaspor (11/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  William Troost-Ekong verlaat AA Gent voor het Turkse Buraspor. Dat maakte de Oost-Vlaamse club vanavond bekend. De 23-jarige Nederlandse
  [naar artikel]
 43. Schoonheid en troost door de ogen van Peter De Caluwe en Chantal Pattyn (19/12/2020 - De Tijd)
  02:00 De schoonheid, de troost, de hoop. Waar vind je ze meer dan in kunst en cultuur? Weinigen kunnen er mooier over spreken dan Peter de Caluwe en Chantal Pattyn, de directeur van De Munt en de netmanager...
  [naar artikel]
 44. RECENSIE. ‘Vergeet Barbara’ bevat iets teveel pipi-en-kaka-humor maar scoort wel hoog als eerbetoon aan Will Tura (12/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Jukebox-musicals waarbij het repertoire van een populair artiest in een lekker verhaal wordt gegoten, zijn een beproefd recept voor succes. ‘Mamma Mia!’ bewees het met Abba-hits, ‘We will rock you’ met Queen-nummers en ‘Domino’ in 2012 met Clouseau-meezingers. Het opzet om de successen van Will Tura als soundtrack in een musical te gebruiken, leek dan ook kat in ‘t bakkie. Al was er vooraf nog wel wat terughoudendheid door de titel. De keizer van het Vlaamse lied scoorde in zijn 65-jarige carrière veel nummer 1-hits, maar ‘Vergeet Barbara’ was daar niet bij. Het nummer stond in 1984 wel 10 weken in de Ultratop, maar slechts met een veertiende plaats als hoogste notering.
  [naar artikel]
 45. RECENSIE. ‘Vergeet Barbara’: “Iets te veel pipi-en-kaka-humor, maar mooi eerbetoon aan Will Tura” (12/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Jukebox-musicals waarbij het repertoire van een populair artiest in een lekker verhaal wordt gegoten, zijn een beproefd recept voor succes. ‘Mamma Mia!’ bewees het met Abba-hits, ‘We will rock you’ met Queen-nummers en ‘Domino’ in 2012 met Clouseau-meezingers. Het opzet om de successen van Will Tura als soundtrack in een musical te gebruiken, leek dan ook kat in ‘t bakkie. Al was er vooraf nog wel wat terughoudendheid door de titel. De keizer van het Vlaamse lied scoorde in zijn 65-jarige carrière veel nummer 1-hits, maar ‘Vergeet Barbara’ was daar niet bij. Het nummer stond in 1984 wel 10 weken in de Ultratop, maar slechts met een veertiende plaats als hoogste notering.
  [naar artikel]
 46. Wat maakt Amsterdam tot magneet voor beursintroducties? (03/06/2020 - De Tijd)
  01:00 Amsterdam kan al enkele jaren op rij de grootste Europese beursintroducties aantrekken, nu weer met de koffiegigant JDE Peet’s. Wat is het geheim van ’s werelds oudste beurs?
  [naar artikel]
 47. Lekker! Gigantische churros met toppings (24/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Eten moet in de eerste plaats natuurlijk lekker zijn, maar vandaag de dag is het minstens even belangrijk dat het er op beeld net zo smakelijk
  [naar artikel]
 48. KIJK. Felicitaties van Roxanne voor Van der Poel, troost van Sarah voor Van Aert (18/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  The winner takes it all. Meteen nadat hij Milaan-Sanremo had gewonnen, kreeg Mathieu van der Poel een dikke knuffel en kus van vriendin Roxanne Bertels. Wout van Aert vond dan weer troost bij echtgenote Sarah De Bie.
  [naar artikel]
 49. Dit komt hard aan: Rode Duivels zoeken troost in armen van vrienden en familie (02/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Voor de Rode Duivels zit het EK erop. Terug naar het thuisfront, waar ze troost kunnen gaan zoeken in de armen van hun ouders, partners en kinderen. Enkelen, zoals Thomas Meunier en Thibaut Courtois begonnen daar al mee in München na het laatste fluitsignaal.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy