De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

3,7 jaar wachten op afronding dossier bij Fonds Medische Ongevallen, en dat is goed nieuws

De Standaard

24/01/2023 - 20:03

Nooit kregen slachtoffers van medische ongevallen meer schade vergoed dan in 2021, meldt het Fonds voor Medische Ongevallen. Voor het eerst daalt ook de behandeltijd van een aanvraag, al moet u nog altijd erg lang wachten.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Rekenhof vernietigend over werking Fonds voor Medische Ongevallen (23/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het Fonds voor Medische Ongevallen, dat opgericht werd om medische ongevallen sneller, eenvoudiger, goedkoper en doeltreffender af te handelen dan bij een gerechtelijke procedure, kan zijn rol niet waarmaken. Dat stelt het Rekenhof vast na een audit. Slechts één op tien slachtoffers richt zich tot het fonds, op een advies is het gemiddeld vier jaar wachten, de uitbetaling verloopt uiterst moeizaam en de werkingskosten zijn buitensporig hoog.
  [naar artikel]
 2. Het Fonds voor Medische 0ngevallen: jammer genoeg compleet mislukt (04/08/2018 - VRT NWS)
  Het Fonds voor Medische Ongevallen werkt niet naar behoren. Dat schrijft De Standaard. Het fonds is vijf jaar geleden opgericht om slachtoffers van medische ongevallen bij te staan en te vergoeden. Maar de dossiers slepen zo lang aan dat het soms sneller is om via de rechtbank een schadevergoeding te krijgen. 
  [naar artikel]
 3. Fonds voor Medische Ongevallen faalt: "Pano" legt de vinger op de wonde (11/11/2020 - VRT NWS)
  Ons reportagemagazine "Pano" onderzoekt vanavond hoe het komt dat het Fonds voor de Medische Ongevallen niet functioneert zoals het zou moeten. Dit fonds werd tien jaar geleden in het leven geroepen om slachtoffers de lijdensweg van ellenlange juridische procedures te besparen. Het fonds zou laagdrempelig, snel en gratis zijn. Die beloftes staan in schril contrast met de realiteit vandaag: de kans op een schadevergoeding is bijzonder klein en een beslissing laat vele jaren op zich wachten.
  [naar artikel]
 4. Fonds voor Medische Ongevallen blijft met vertraging kampen (20/11/2018 - De Tijd)
  18:53 Het Fonds voor Medische Ongevallen, dat slachoffers van medische fouten vergoedt, krijgt na een audit van de FOD Volksgezondheid ook een doorlichting van het Rekenhof. 'We slaan geen mea culpa, maar e...
  [naar artikel]
 5. Fonds voor Medische Ongevallen erkent pijnpunten na "Pano": "Het kan beter en sneller, we werken daar hard aan" (12/11/2020 - VRT NWS)
  Ons reportagemagazine "Pano" bracht gisteren aan het licht dat het Fonds voor de Medische Ongevallen veel slachtoffers in de kou laat staan. Een beslissing laat jaren op zich wachten en de kans op een schadevergoeding is miniem. De verhalen van Matti, Jan, Ilse en Frank zijn hard. Ook Mia Honinckx, directrice van het Fonds, bekeek de Pano-reportage. De verhalen raakten haar persoonlijk. Als hoofd van het Fonds is zij verantwoordelijk voor de werking ervan.
  [naar artikel]
 6. Fonds voor Medische Ongevallen draait vierkant (11/11/2020 - De Tijd)
  16:06 De N-VA dringt aan op een grondige hervorming van het Fonds voor Medische Ongevallen. Een doorlichting van het Rekenhof en een reportage van 'Pano' leggen jarenlang wanbeheer bloot. 'Slachtoffers moet...
  [naar artikel]
 7. Fonds voor Medische Ongevallen keert ruim 5 miljoen euro uit in 2016 (27/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het Fonds voor Medische Ongevallen (FMO), waar patiënten terechtkunnen die schade opliepen na een medische ingreep, heeft vorig jaar voor ruim 5,3 miljoen euro aan vergoedingen uitbetaald, zo blijkt maandag uit het jaarverslag van het FMO. Dat is het vijfvoudige tegenover 2015.
  [naar artikel]
 8. Wie schade opliep bij medische verzorging moet jaren wachten op vergoeding (20/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wie een schadevergoeding wil krijgen van het Fonds voor de Medische Ongevallen (FMO) moet jaren wachten op een uitbetaling. Volgens experts loopt...
  [naar artikel]
 9. Christ’l wacht al zes jaar op haar schadevergoeding na een medische blunder: “Ik moet overleven op een inkomen van nog geen 700 euro” (20/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Wie een schadevergoeding wil krijgen van het Fonds voor de Medische Ongevallen moet jaren wachten op een uitbetaling. Volgens experts loopt van alles mis bij het fonds. Lonen worden te laat betaald, dossierbeheerders hebben niet voldoende medische kennis. En daar worden slachtoffers de dupe van. “Zo dreig ik 200.000 euro loon mis te lopen”, zegt Christ’l Van De Looverbosch.
  [naar artikel]
 10. Fonds voor Medische ongevallen kost meer aan werking dan aan uitbetaling slachtoffers: “Dat kan de bedoeling niet zijn” (13/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) wil het Fonds voor de Medische Ongevallen onder de loep nemen. Die dienst moest ervoor zorgen dat medische dossiers sneller, goedkoper en doeltreffender konden afgehandeld worden, maar dat loopt voor geen meter. Tekenend is dat het Fonds meer kost in werkingsmiddelen dan het in acht jaar tijd aan schadevergoedingen uitbetaalde. “Dat kan de bedoeling niet zijn”, zegt Vandenbroucke.
  [naar artikel]
 11. Schadevergoeding na medische blunder? Zes jaar geduld a.u.b. (20/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Wie een schadevergoeding wil krijgen van het Fonds voor de Medische Ongevallen moet jaren wachten op een uitbetaling. Volgens experts loopt er van alles mis. “Zo dreig ik 200.000 euro mis te lopen”, zegt Christ’l Van De Looverbosch uit Berchem.
  [naar artikel]
 12. Fonds voor Medische Ongevallen flopt over de hele lijn, minister De Block grijpt in (04/08/2018 - De Standaard)
  Het overheidsfonds voor medische ongevallen blijkt na vijf jaar een flop. Minister Maggie De Block (Open VLD) beval een audit om uit te zoeken wat er fout loopt.
  [naar artikel]
 13. Fonds voor Medische Ongevallen flopt over de hele lijn, minister De Block grijpt in (04/08/2018 - De Standaard)
  Het overheidsfonds voor medische ongevallen blijkt na vijf jaar een flop. Minister Maggie De Block (Open VLD) beval een audit om uit te zoeken wat er fout loopt.
  [naar artikel]
 14. Nieuwe wet op vergoeding medische ongevallen schiet tekort (13/04/2019 - De Morgen)
  Een mislukte borstvergroting of een transfusie van besmet bloed. Wie hiermee te maken krijgt, heeft pech, want het gloednieuwe Fonds Medische ongevallen dekt dit niet. 'Er zitten grote hiaten in de nieuwe wet.'
  [naar artikel]
 15. N-VA pleit voor grondige hervorming Fonds voor Medische Ongevallen (23/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Naar aanleiding van de audit van het Rekenhof pleit N-VA voor een grondige hervorming van het Fonds voor Medische Ongevallen (FMO). De partij heeft...
  [naar artikel]
 16. Anne Marie wacht al 12 jaar op schadevergoeding na rugoperatie: "Fonds Medische Ongevallen legde advies eigen expert naast zich neer" (25/01/2023 - VRT NWS)
  Twaalf jaar na een medisch ongeval bij een rugoperatie wacht Anne Marie Hoebeke (70) uit Kortrijk nog steeds op een schadevergoeding. Ze stapte naar het Fonds voor de Medische Ongevallen, maar dat legde het advies van zijn eigen expert naast zich neer. Twee jaar na een "Pano"-reportage over tekortkomingen van het fonds, heeft het zijn historische achterstand deels weggewerkt. Toch worstelt de organisatie nog steeds met complexe dossiers zoals die van Anne Marie.
  [naar artikel]
 17. "Mijn zoontje is overleden door een medische fout, maar 3 jaar later wacht ik nog steeds op een vergoeding" (29/11/2018 - VRT NWS)
  Wie het slachtoffer wordt van een medische fout, kan sinds 2010 een schadevergoeding krijgen van het Fonds voor Medische Ongevallen. Maar dat fonds kampt al van bij het begin met een enorme achterstand. En die is intussen nog altijd niet weggewerkt. Terzake ging langs bij Inge. Zij diende drie jaar geleden een aanvraag in nadat haar zoontje stierf door een fout van een dokter. Ze wacht, net als veel andere slachtoffers, nog steeds op antwoord.
  [naar artikel]
 18. Fonds voor de Medische Ongevallen draait vierkant (20/01/2018 - Metro)
  Wie een schadevergoeding wil krijgen van het Fonds voor de Medische Ongevallen (FMO) moet jaren wachten op een uitbetaling. Volgens experts loopt van alles mis bij het fonds, zo schrijven Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen. Het FMO, onderdeel van het Riziv, komt tussen voor wie schade oploopt door een operatie of andere gezondheidszorg. De dienst werd in 2010 opgericht om langdurige gerechtelijke procedures overbodig te maken. Experts trekken nu aan de alarmbel omdat zij vaststellen dat de dienst vierkant draait. Patiënten moeten maanden en soms jaren op een schadevergoeding wachten. Ter illustratie: de dossiers die nu in expertise gaan, werden al in 2014 ingediend. Bovendien hebben dossierbeheerders vaak geen medische kennis en zijn niet op de hoogte van alle procedures, klinkt het. De experts zijn het gebrek aan goede aansturing en duidelijke procedures beu. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) is ervan op de hoogte dat het fonds “niet optimaal werkt”. “We hebben dan ook besloten dossiers anders te behandelen. Zo zullen we meer aandacht besteden aan de begeleiding van patiënten en aan bemiddeling. Als er onvoldoende bewijzen zijn, willen we bijvoorbeeld zoeken naar minnelijke schikkingen. En dossiers die onvoldoende ernstig zijn, zullen op een vereenvoudigde manier afgehandeld worden.” bron: Belga
  [naar artikel]
 19. Succes op papier, lege doos in praktijk (29/03/2019 - De Morgen)
  Het Fonds voor Medische Ongevallen (FMO) moest ervoor zorgen dat patiënten die ernstige schade hadden geleden door medische zorgen snel, gratis en efficiënt een schadevergoeding kregen. In de praktijk gaat het tergend traag en krijgt amper iemand een vergoeding.
  [naar artikel]
 20. Frank Vandenbroucke na Pano: "Fonds voor Medische Ongevallen hervormen, slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan" (12/11/2020 - VRT NWS)
  De minister voor Volksgezondheid wil deze maand nog starten met de hervorming van het fonds. Hij doet die uitspraak nadat Pano schrijnende situaties in beeld bracht. Gemiddeld duurt het vier jaar voor de slachtoffers een advies krijgen. Vandenbroucke: "We kunnen ons daar niet mee verzoenen."
  [naar artikel]
 21. Artsen niet gestraft voor dood kleine Jasper, ziekenhuis moet wel schadevergoeding betalen (03/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  De rechtbank van Brugge oordeelde dat de hoofdarts, de anesthesist en het ziekenhuis AZ Zeno verantwoordelijk zijn voor de dood van baby Jasper. Ze krijgen evenwel geen straf. Het ziekenhuis moet wel een schadevergoeding betalen. Vorig jaar keerde het Fonds voor Medische Ongevallen ruim 6,6 miljoen euro uit aan slachtoffers van medische blunders.
  [naar artikel]
 22. Artsen niet gestraft voor dood kleine Jasper, ziekenhuis moet wel schadevergoeding betalen (03/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  De rechtbank van Brugge oordeelde dat de hoofdarts, de anesthesist en het ziekenhuis AZ Zeno verantwoordelijk zijn voor de dood van baby Jasper. Ze krijgen evenwel geen straf. Het ziekenhuis moet wel een schadevergoeding betalen. Vorig jaar keerde het Fonds voor Medische Ongevallen ruim 6,6 miljoen euro uit aan slachtoffers van medische blunders.
  [naar artikel]
 23. Politie waarschuwt voor levensgevaarlijke internethype: ‘We wachten niet tot er ongevallen gebeuren’ (30/07/2018 - De Standaard)
  De Keke Challenge daagt bestuurders uit om naast hun rijdende wagen te dansen. ‘Goed voor minstens vier verkeersinbreuken’, waarschuwt de federale politie. ‘We gaan niet wachten tot er ongevallen gebeuren.’
  [naar artikel]
 24. Politie waarschuwt voor levensgevaarlijke internethype: ‘We wachten niet tot er ongevallen gebeuren’ (30/07/2018 - De Standaard)
  De Keke Challenge daagt bestuurders uit om naast hun rijdende wagen te dansen. ‘Goed voor minstens vier verkeersinbreuken’, waarschuwt de federale politie. ‘We gaan niet wachten tot er ongevallen gebeuren.’
  [naar artikel]
 25. Geen gedoe meer met muntjes van 1 en 2 cent door verplichte afronding (05/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Kamer keurt vandaag de verplichte afronding van cashbetalingen tot op 5 cent goed.De maatregel gaat in op 1 december 2019.
  [naar artikel]
 26. OVERZICHT. Vakantieparken heropenen al op 8 februari, kappers en dierenparken volgen op 13 februari, alle andere niet-medische contactberoepen moeten wachten tot 1 maart (05/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Overlegcomité heeft beslist dat de kappers op zaterdag 13 februari kunnen heropenen. Andere niet-medische contactberoepen moeten wachten tot maandag 1 maart. Dat werd bevestigd aan onze redactie. Ook voor vakantieparken, campings en dierenparken is er goed nieuws.
  [naar artikel]
 27. Tot twee jaar wachten op een raspuppy, maar dat is ook goed nieuws: “De moeite waard” (04/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Wie een puppy van een rashond in huis wil halen, moet veel geduld hebben. Sinds de coronacrisis lopen de wachttijden bij hondenfokkers op tot twee of soms zelfs drie jaar tijd. Een impulsaankoop is zo’n pup dus niet, en dat is goed nieuws. “Mensen die zo lang willen wachten, weten tenminste waaraan ze beginnen.” Al is er ook een keerzijde aan die ellenlange wachtlijsten.
  [naar artikel]
 28. Tekort aan ‘rosse muntjes’: wetsontwerp voor verplichte afronding is zo goed als klaar (24/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het wetsontwerp voor een verplichte afronding tot 5 cent bij cash betalingen is bijna klaar. Dat meldt minister van Economie Kris Peeters (CD&V) maandag. Het voorstel, dat tot stand kwam na overleg met werkgeversorganisaties Unizo, NSZ en UCM, wordt nog voor het einde van het jaar voorgelegd aan de ministerraad en het parlement.
  [naar artikel]
 29. Nog altijd geen fonds voor lekkende stookolietanks (04/03/2020 - VRT NWS)
  Twee jaar geleden werd beslist om een fonds op te richten dat de schade door lekkende stookolietanks bij particulieren moet dekken. Maar dat fonds laat op zich wachten. De partij Groen wil dat er snel werk van gemaakt wordt. Want de kosten voor eigenaars van zo'n lekkende tank lopen hoog op.
  [naar artikel]
 30. Er is ook goed nieuws: medische teams verlaten juichend Wuhan (17/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In China trekken medische teams weg uit Wuhan. Het gaat om meer dan 3.600 medische stafleden in heel China. Ze hebben hulp geboden in 14 tijdelijke...
  [naar artikel]
 31. Wetsontwerp voor verplichte afronding tot 5 cent bij cash betalingen is zo goed als klaar (24/09/2018 - De Morgen)
  Het wetsontwerp voor een verplichte afronding tot 5 cent bij cash betalingen is bijna klaar. Dat meldt minister van Economie Kris Peeters (CD&V) maandag. Het voorstel, dat tot stand kwam na overleg met werkgeversorganisaties Unizo, NSZ en UCM, wordt nog voor het einde van het jaar voorgelegd aan de ministerraad en het parlement.
  [naar artikel]
 32. VUB en vrouw achter vzw Benetiet lanceren nieuws fonds voor borstkankeronderzoek (17/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Vrije Universiteit Brussel (VUB) lanceert maandag een nieuw fonds voor borstkankeronderzoek. Het VUB-Yamina Krossa Fonds zal in eerste instantie...
  [naar artikel]
 33. Pensioenspaarder is dit jaar al 1.326 euro rijker (06/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  De pensioenspaarfondsen hebben sinds begin dit jaar een rendement van gemiddeld 11,7 procent geboekt. Dat is goed nieuws voor de 1,6 miljoen Belgen die aan pensioensparen doen via een fonds, schrijft De Tijd zaterdag.
  [naar artikel]
 34. Pensioenspaarder werd dit jaar al 1.326 euro rijker (06/07/2019 - De Morgen)
  De pensioenspaarfondsen hebben sinds begin dit jaar een rendement van gemiddeld 11,7 procent geboekt. Dat is goed nieuws voor de 1,6 miljoen Belgen die aan pensioensparen doen via een fonds, schrijft De Tijd.
  [naar artikel]
 35. Pensioenspaarder is dit jaar al 1.326 euro rijker (06/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De pensioenspaarfondsen hebben sinds begin dit jaar een rendement van gemiddeld 11,7 procent geboekt. Dat is goed nieuws voor de 1,6 miljoen Belgen die aan pensioensparen doen via een fonds, schrijft De Tijd zaterdag.
  [naar artikel]
 36. Politie waarschuwt voor levensgevaarlijke Amerikaanse hype: “We gaan niet wachten tot er ongevallen gebeuren” (30/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Na de Ice Bucket Challenge, Mannequin Challenge en de Cinnamon Challenge heeft het internet er alweer een hype bij. Een levensgevaarlijke, dan nog. De Keke Challenge daagt bestuurders uit om naast hun rijdende wagen te dansen. “Goed voor minstens vier verkeersinbreuken”, waarschuwt de federale politie. “We gaan niet wachten tot er ongevallen gebeuren.”
  [naar artikel]
 37. Politie waarschuwt voor levensgevaarlijke ‘Keke-Challenge’: “We gaan niet wachten tot er ongevallen gebeuren” (30/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Na de Ice Bucket Challenge, Mannequin Challenge en de Cinnamon Challenge heeft het internet er alweer een hype bij. Een levensgevaarlijke, dan nog. De Keke Challenge daagt bestuurders uit om naast hun rijdende wagen te dansen. “Goed voor minstens vier verkeersinbreuken”, waarschuwt de federale politie. “We gaan niet wachten tot er ongevallen gebeuren.”
  [naar artikel]
 38. Politie waarschuwt voor levensgevaarlijke ‘Keke-Challenge’: “We gaan niet wachten tot er ongevallen gebeuren” (30/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Na de Ice Bucket Challenge, Mannequin Challenge en de Cinnamon Challenge heeft het internet er alweer een hype bij. Een levensgevaarlijke, dan nog. De Keke Challenge daagt bestuurders uit om naast hun rijdende wagen te dansen. “Goed voor minstens vier verkeersinbreuken”, waarschuwt de federale politie. “We gaan niet wachten tot er ongevallen gebeuren.”
  [naar artikel]
 39. Meer ski-ongevallen tijdens krokusvakantie (16/02/2018 - Knack)
  De afgelopen weken viel er in Europa zeer veel sneeuw en besloten veel Belgen alsnog op wintersport te gaan. Dat heeft reisbijstandsorganisatie VAB gemerkt: er zijn nu al 40 procent meer dossiers aangemaakt dan vorig jaar, en dat zowel voor technische (autopech) als medische bijstand (ziekte en ski-ongevallen)
  [naar artikel]
 40. Fransen goed voor bijna derde van ongevallen met buitenlandse voertuigen (18/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Vorig jaar zijn er 4.534 dossiers geopend van ongevallen op de Belgische wegen waarbij een voertuig was betrokken dat in het buitenland stond ingeschreven. Dat zijn er 235 minder dan een jaar eerder. Net als in 2017 waren de Fransen vorig jaar het sterkst vertegenwoordigd, al daalde hun aandeel wel licht van 32,14 procent naar 31,50 procent van de ongevallen. Dat blijkt dinsdag uit het jaarverslag van het Belgisch Bureau van de Autoverzekeraars (BBAV).
  [naar artikel]
 41. Fransen goed voor bijna derde van ongevallen met buitenlandse voertuigen (18/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vorig jaar zijn er 4.534 dossiers geopend van ongevallen op de Belgische wegen waarbij een voertuig was betrokken dat in het buitenland stond ingeschreven. Dat zijn er 235 minder dan een jaar eerder. Net als in 2017 waren de Fransen vorig jaar het sterkst vertegenwoordigd, al daalde hun aandeel wel licht van 32,14 procent naar 31,50 procent van de ongevallen. Dat blijkt dinsdag uit het jaarverslag van het Belgisch Bureau van de Autoverzekeraars (BBAV).
  [naar artikel]
 42. In twee jaar dubbel zo veel ongevallen met elektrische fietsen (23/07/2018 - De Morgen)
  Het aantal ongevallen met elektrische fietsen is de afgelopen twee jaar verdubbeld en het aantal dodelijke slachtoffers steeg ook enorm. In 2017 werden 977 ongevallen genoteerd, waarvan 22 met fatale afloop. In 2015: 515 ongevallen en 14 doden, in 2016: 742 ongevallen en 13 doden.
  [naar artikel]
 43. Fransen goed voor bijna derde van ongevallen met buitenlandse voertuigen (18/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vorig jaar zijn er 4.534 dossiers geopend van ongevallen op de Belgische wegen waarbij een voertuig was betrokken dat in het buitenland stond...
  [naar artikel]
 44. OVERZICHT. Hoeveel ongevallen gebeurden er vorig jaar in uw gemeente? (07/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Limburgse verkeer was in tien jaar nog niet zo veilig. Dat kon u onlangs nog lezen in ons HBvLPlus-dossier over verkeersveiligheid in Limburg. Die trend zette zich in 2016 ook door in de rest van het land. Er vielen vorig jaar 637 dodelijke slachtoffers op de Belgische wegen, een daling met 13 procent tegenover 2015. In totaal vielen er bij ongevallen 51.827 slachtoffers. In Limburg raakten 4.285 mensen betrokken bij een verkeersongeval. Dat blijkt uit de cijfers van de FOD Economie.
  [naar artikel]
 45. Antwerp naast Vukotic ook klaar om De Wolf te pakken (30/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerp is volop bezig met het dossier van Aleksandar Vukotic (25), de Bosnische Serviër van Waasland-Beveren is op weg om de nieuwe linksvoetige centrale verdediger te worden. Voor hem ligt er een contract van 3,5 jaar plus optie klaar, waar hij zelf al mee akkoord is gegaan. Het is wel nog wachten op de medische tests.
  [naar artikel]
 46. Aandelen schieten omhoog na nieuws over coronavaccin van Pfizer: “Mogelijk belangrijkste beursdag van het jaar” (09/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een efficiënte medische oplossing voor corona is goed nieuws voor de wereld, en dus ook voor de economie. Beleggers stuurden de koersen dan ook scherp omhoog op maandag, na positief nieuws van Pfizer over hun vaccin. “Dit was niet alleen een van de meest spectaculaire beursdagen van het jaar, maar mogelijk ook de belangrijkste. De vraag is of dit de nieuwe trend inluidt.”
  [naar artikel]
 47. Fonds keerde vorig jaar 10 miljoen uit aan slachtoffers van geweld (13/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Omdat daders van zware gewelddaden zelf niet genoeg geld hadden om een schadevergoeding te betalen, hebben vorig jaar 991 slachtoffers samen 10,18 miljoen euro gekregen uit een speciaal fonds. Dat zijn negentien uitbetalingen per week, zo schrijft Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 48. STANDPUNT. Snelwegparkings sluiten? Dan vergroot de kans op dodelijke ongevallen (15/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Er komt tegen de zomer van 2020 een nieuwe parking voor vrachtwagens op Linkeroever in Antwerpen met 370 plaatsen. Dat is goed nieuws voor de transportsector. Hoe meer vrachtwagenchauffeurs in staat worden gesteld om hun verplichte rij- en rusttijden na te leven, hoe kleiner de kans op dodelijke ongevallen.
  [naar artikel]
 49. Minder ongevallen van trams met zwakke weggebruikers in Brussel (20/10/2020 - VRT NWS)
  Het aantal ongevallen van trams met fietsers en voetgangers is in 2019 gedaald in Brussel. Dat is goed nieuws, omdat de trams steeds vaker uitrijdt en meer mensen de fiets gebruiken. Het aantal gewonden zakt zelfs met een derde. Dat maakt de MIVB bekent aan de start van een nieuwe sensibiliseringscampagne.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy