De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Wanneer de term ‘woke’ minder inhoud heeft dan een M&M

De Morgen

24/01/2023 - 20:10


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. "War on woke":  wordt een strijd voor gelijkheid gekaapt door de politiek? (22/04/2023 - VRT NWS)
  Het woord ‘woke’ werkt tegenwoordig als een rode lap op een stier. Politici proberen er krampachtig een verkiezingsthema van te maken en media geven hen daarvoor gretig een platform. Mogen we nog over 'woke' praten? En waarover hebben we het als we de term 'woke' gebruiken?
  [naar artikel]
 2. Minister Dalle uit kritiek op ‘woke’-discours van burgemeester De Wever: “De reactie erop is veel gevaarlijker dan het fenomeen zelf” (21/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) heeft het in een open brief in De Morgen over de strijd tegen ‘woke’ die Antwerps burgemeester Bart De Wever voert, en die tot uiting kwam in de rel rond de foto’s van Mous Lamrabat in de Arenbergschouwburg. Volgens Dalle is het met die woke-beweging “een stuk minder dramatisch gesteld dan De Wever pretendeert” en vormt eerder de tegenreactie een gevaar.
  [naar artikel]
 3. “Te woke”: M&M’s doet ‘levende’ chocolaatjes in de ban na rel in VS (23/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  M&M’s stopt met de geanimeerde chocolaatjes uit zijn televisiereclames vanwege de ophef die er in de Verenigde Staten is ontstaan over de figuurtjes. Met name de rechtse nieuws- en opiniezender Fox News noemde het werk ‘woke’. De zaak begon met de lancering van ‘Purple’ (paars). Het ging om het derde vrouwelijke karakter, na ‘Green’ en ‘Brown’. Ze stond volgens M&M’s voor “aanvaarding en inclusie”.
  [naar artikel]
 4. Klaagzang tegen woke: over Neimans Links is niet woke (03/07/2023 - De Wereld Morgen)
  Susan Neimans politiek-filosofisch pamflet Links is niet woke werd in de lage landen gretig besproken. Links is niet woke is een misleidende titel: bedoelt Neiman dat links niet woke genoeg is? Het is eerder een klein boekje dat op Voltairiaanse wijze een toegankelijke tekst wilt presenteren over linkse waarden die onder vuur liggen door ‘woke’ en vooral hoe links per definiet niet 'woke' kan zijn.  Neiman lijkt in haar boek vooral bij te dragen aan de culturalisering van politiek — iets waar ze woke en rechts van beschuldigt — door een ideeënstrijd te beginnen tegen woke. The post Klaagzang tegen woke: over Neimans Links is niet woke appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 5. Controverse rond ‘woke’ nieuw broekpak Minnie Mouse (28/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Disney ligt onder vuur nadat het de nieuwe, ‘woke’, look van Minnie Mouse onthulde. Het geliefd personage onderging voor het 30-jarig bestaan van Disneyland Parijs een hele make-over waarbij ze een blauw broekpak kreeg, exclusief ontworpen door Stella McCartney. Maar daar zijn heel wat fans niet mee opgezet: “De ‘woke’-maatschappij verpest echt alles.”
  [naar artikel]
 6. Universiteit Amsterdam zet ‘woke-klokkenluider’ die Vlaamse prof viseert, op non-actief (26/04/2023 - De Standaard)
  Sarah Bracke, een Vlaamse hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, wordt online al maanden geviseerd. De docent die haar ‘het brein achter de woke coupe (sic)’ binnen de universiteit heeft genoemd, is nu op non-actief gezet. ‘De grens is bereikt.’
  [naar artikel]
 7. Sibo Kanobana: ‘We moeten over witheid praten.’ Dyab Abou Jahjah: ‘Ik vind de term witheid onzin’ (25/09/2021 - De Morgen)
  Het woord spookt door vele debatten: woke. Maar wat betekent het? Wie is het en wie niet? Academicus Sibo Kanobana en opiniemaker Dyab Abou Jahjah steken de koppen bij elkaar. ‘Met dit gesprek lopen we de sociale media achterna.’
  [naar artikel]
 8. Minister Dalle (CD&V) deelt tik uit aan N-VA-voorzitter De Wever na heisa rond ‘woke’ foto’s: “Reactie op woke wordt gevaarlijker dan het fenomeen zelf” (21/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Het is niet aan politici om zich te gaan mengen in de inrichting van een theater”, dat schrijft Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) in een opiniestuk over de heisa rond de ‘woke’ portretten in Antwerpen. Dalle geeft ook de burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) een sneer, die begin deze maand nog een boek over woke uitbracht. “Ik wacht nog altijd op het eerste voorbeeld van hoe onze vrijheden worden ingeperkt omdat we iets niet meer ‘mogen’ zeggen.”
  [naar artikel]
 9. Groep academici lanceert meldpunt voor ‘woke-incidenten’ (26/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Enkele academici hebben een meldpunt opgericht voor ‘woke-incidenten’. Het collectief, genaamd Hypatia, omschrijft zich als een groep academici “die bezorgd is over de bedreiging van de academische vrijheid en de vrijheid van meningsuiting door het woke-activisme en de cancelcultuur”.
  [naar artikel]
 10. Waarom je favoriete parfum binnenkort misschien niet meer ‘oosters’ of ‘oriëntaals’ heet (26/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Opium’ van Yves Saint Lauren, ‘Black Orchid’ van Tom Ford en ‘Noir’ van Coco Chanel. Allemaal zijn het parfums die tot voor kort werden omschreven als een ‘oriëntale’ geur. In de laatste maanden vervingen heel wat merken die term echter door andere labels. Het gebruik van de term ‘oosters’ of ‘oriëntaals’ is achterhaald en kwetsend, klinkt het in de parfumwereld.
  [naar artikel]
 11. ‘Over woke’ gaat niet over coke (08/03/2023 - De Wereld Morgen)
  Het aantal bekende Vlamingen dat zich in de aandacht wurmt om hun beklag over woke te doen is nauwelijks nog bij te houden. Gert Verhulst, een steenrijke televisiemaker die zich in zijn eigen programma, in prime time, beklaagt dat hij niets meer mag zeggen tot Marijn - Boma - Devalck die het hoofd schudt omdat hij het n-woord niet meer mag gebruiken, de horror. Ook born again Vlaams nationalist Mark Elchardus deed zijn duit in het zakje in zijn nieuwe boek en schaart zich achter de pasgeboren kliklijn ‘Hypatia’ om woke incidenten aan hogescholen en universiteiten te melden, om zo de vrije meningsuiting te beschermen, o ironie. The post ‘Over woke’ gaat niet over coke appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 12. Podcast: hoe woke waren de middeleeuwen? (15/04/2023 - Knack)
  Waar denk jij aan als je ‘de middeleeuwen’ hoort? Wellicht denk je aan hongersnood en kruistochten, of aan kastelen en ridders. Maar je denkt vast niet aan sterke vrouwen, aandacht voor gender en seksuele geaardheid. Toch waren ook dat thema’s waar de middeleeuwers zich mee bezighielden. Hoe dat zit komt historicus Steven Vanderputten (UGent) vertellen in deze podcast die past in een reeks uitzendingen van de Universiteit van Vlaanderen over Het verhaal van Vlaanderen. Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.Klik hier om dit alsnog toe te laten Lees ook:–  ‘Woke racism’: taalkundige John McWhorter hekelt de excessen van de antiracismebeweging– Waarom het woke discours van Bart De Wever verdraagzamer is dan u denkt– ‘Door van woke een culturele strijd te maken, bewijst niemand een dienst aan minderheden’ The post Podcast: hoe woke waren de middeleeuwen? appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 13. Hoe gevaarlijk is woke? (02/10/2021 - De Tijd)
  02:00 Als een sissend vuurtje, met af en toe een steekvlam, woekert het ‘woke-debat’ op sociale media. Bij de opening van het academiejaar waarschuwde Luc Sels, de rector van de KU Leuven, voor activistisch...
  [naar artikel]
 14. ‘Asielzoeker’ komt vaker negatief in de media dan ‘vluchteling’ (23/02/2023 - Het Nieuwsblad)
  De term ‘asielzoeker’ komt vaker op een negatieve manier in het nieuws dan de term ‘(im)migrant’ of ‘vluchteling’. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam in samenwerking met de Universiteit Antwerpen.
  [naar artikel]
 15. ‘Asielzoeker’ komt vaker negatief in de media dan ‘vluchteling’ (22/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  De term ‘asielzoeker’ komt vaker op een negatieve manier in het nieuws dan de term ‘(im)migrant’ of ‘vluchteling’. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam in samenwerking met de Universiteit Antwerpen.
  [naar artikel]
 16. Auteur van boek tegen woke kan term niet definiëren: “Dit wordt zo’n moment dat viraal gaat” (20/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse conservatieve auteur en columniste Bethany Mandel schreef mee aan een boek dat de wokebeweging op de korrel neemt. Toch slaagt ze er niet in de term te definiëren tijdens een interview.
  [naar artikel]
 17. Prins Harry haalt slag thuis: BBC gebruikt term ‘Megxit’ niet meer (29/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse overheidszender BBC zal de term ‘Megxit’ in de toekomst niet meer gebruiken. In plaats daarvan kiezen ze nu voor ‘Sussexit’. De verandering komt er na kritiek van prins Harry (37), die de term “seksistisch” noemde, omdat alleen zijn vrouw Meghan Markle (40) wordt aangewezen als schuldige voor hun vertrek uit de monarchie.
  [naar artikel]
 18. ‘Woke-klokkenluider’ die Vlaamse prof viseert mag niet terug aan de slag aan universiteit (31/05/2023 - De Standaard)
  Laurens Buijs mag niet terug aan de slag bij de Universiteit van Antwerpen. De docent zag zichzelf als klokkenluider tegen een ‘woke coup’ die werd ‘geleid’ door de Vlaamse hoogleraar Sarah Bracke.
  [naar artikel]
 19. COLUMN. “Als een vrouw niet langer ‘wijf’ noemen een voorbeeld van woke is, dan lijkt woke mij een goede evolutie” (16/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  De eigenzinnige kijk van columnist Noël Slangen op de actualiteit.
  [naar artikel]
 20. Vlaams minister Dalle (CD&V) kritisch voor De Wever (N-VA) na woke-rel met foto’s in Antwerpen: “Niet woke, maar wel antiwoke bedreigt onze vrijheden” (21/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Het is niet aan politici om zich te gaan mengen in de inrichting van een theater”, dat schrijft Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) in een opiniestuk over de heisa rond de ‘woke’ portretten in Antwerpen. Dalle geeft ook de burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) een sneer, die begin deze maand nog een boek over woke uitbracht. “Ik wacht nog altijd op het eerste voorbeeld van hoe onze vrijheden worden ingeperkt omdat we iets niet meer ‘mogen’ zeggen.”
  [naar artikel]
 21. ‘Xenofobe’ Farage clasht met ‘woke’ bank en wint eerste veldslag (30/07/2023 - Het Belang van Limburg)
  De chique Britse private bank Coutts sloot de rekeningen af van brexiteer Nigel Farage vanwege zijn politieke opvattingen. “Woke-extremisme”, volgens Farage, die het ontslag van de CEO van moederbank Natwest eiste (en kreeg).
  [naar artikel]
 22. ‘Messia’ van Dimitri Leue & Jennifer Heylen in haar theaterdebuut: woke met een filosofisch randje (08/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Is woke een verzadigde discussie? Dimitri Leue (48) en Jennifer Heylen (31) tillen het debat in ‘Messia’ naar een filosofisch niveau. Voor Heylen is het, tussen de lachsalvo’s van ‘De allerslimste mens’ door, haar theaterdebuut. Voor Leue het bewijs dat hij op en naast de scène een sterke pen heeft.
  [naar artikel]
 23. Woke is here to stay: hoe dan ook thema in verkiezingen ’24 (17/04/2023 - Express)
  Al weken staat het boek ‘Over Woke’ van Bart De Wever (N-VA) nu op één in de top van meest verkochte non-fictie in Vlaanderen. Het geeft aan dat het thema wel degelijk leeft, ook al kijken een pak partijen en politici met afgrijzen naar het debat, en waarschuwen voor de ‘import’ van het thema vanuit onder meer de […]
  [naar artikel]
 24. Hoe ‘woke’ zijn onze universiteiten nu echt? (27/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “De academische vrijheid staat onder druk.” Dat meldde rector Luc Sels bij de start van het nieuwe jaar. “‘Woke’ heeft een activistische, militante kant gekregen waar ik me heel erg ongemakkelijk bij voel.” Is dat slechts een aanvoelen, of bestaan daar ook cijfers rond? Jazeker. Wij neusden in vakken en peilingen. Dit zijn onze bevindingen.
  [naar artikel]
 25. Irak verbiedt media de term homoseksualiteit te gebruiken: “Voortaan is ‘seksuele afwijking’ correct” (10/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De officiële mediaregulator van Irak heeft dinsdag alle media en socialemediabedrijven die actief zijn in de Arabische staat bevolen om de term ‘homoseksualiteit’ niet te gebruiken en in plaats daarvan te spreken van ‘seksuele afwijking’, aldus een regeringswoordvoerder.
  [naar artikel]
 26. Geen ‘jongens en meisjes’ meer in Nederlandse klassen: een voorbeeld voor Vlaanderen? “Dit is woke gekkigheid” (12/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland willen de scholieren ‘inclusiever’ taalgebruik: geen “jongens en meisjes” meer, wel nog “leerlingen”. Bij onze noorderburen is er een storm van kritiek op de gids met ongewenste termen in het onderwijs. Ook in Vlaanderen doet het veel stof opwaaien. De Vlaamse Scholierenkoepel juicht het debat errond toe, minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) is minder enthousiast: “Dit is woke gekkigheid”.
  [naar artikel]
 27. Geen ‘jongens en meisjes’ meer in Nederlandse klassen: een voorbeeld voor Vlaanderen? “Dit is woke gekkigheid” (12/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland willen de scholieren ‘inclusiever’ taalgebruik: geen “jongens en meisjes” meer, wel nog “leerlingen”. Bij onze noorderburen is er een storm van kritiek op de gids met ongewenste termen in het onderwijs. Ook in Vlaanderen doet het veel stof opwaaien. De Vlaamse Scholierenkoepel juicht het debat errond toe, minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) is minder enthousiast: “Dit is woke gekkigheid”.
  [naar artikel]
 28. ‘Ik vind het altijd bizar wanneer mensen een transpersoon ontmoeten en meteen een grote fascinatie aan de dag leggen voor wat er in de broek zit’ (02/10/2021 - De Morgen)
  Op Silent Violent worstelt Hilke Ros (ex-Amatorski) met de dreiging van toxische mannelijkheid, roeptoeters op sociale media, een algemeen woke-verbod, én de liefde. In haar persoonlijk leven heeft Hilke Ros evenwel overal steeds meer vrede mee. ‘Ik ben een koffer met een hoop stickers.’
  [naar artikel]
 29. Hoe protest tegen nieuwe wet “woke” Disney miljoenen dollars kan kosten (24/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het parlement van de Amerikaanse staat Florida heeft een wetsvoorstel goedgekeurd om de gunstige fiscale status voor het amusementspark Disney World in Florida op te heffen. Dat kan Disney miljoenen dollars kosten. Aanleiding is het verzet van Disney tegen de ‘Don’t say gay’-wet, mede gepromoot door de gouverneur van Florida. Hij vindt het protest van Disney te ‘woke’
  [naar artikel]
 30. Gert Verhulst na “uit de hand gelopen woke-discussie’ in ‘De tafel van vier’: “We hebben mensen gekwetst, en dat spijt ons” (06/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Of Marc-Marie Huijbregts de eerste aflevering van ‘De tafel van vier’ gezien heeft, vraagt Gert Verhulst dinsdagavond aan de hoofdgast van de talkshow. “Jawel, ik heb gisteren gekeken”, luidt het antwoord. Maar hij wil liever zelf even weten hoe het ging. Het is de aanzet tot excuses voor hoe de woke-discussie verliep.
  [naar artikel]
 31. “Met de grootste Antwerpenaren doe je niet wat je wil”: burgemeester Bart De Wever over woke-rel in Arenbergschouwburg (16/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Veel drukte om niets”, zo reageert Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) op de woke-rel met foto’s van de gerenommeerde fotograaf Mous Lamrabat in de Arenbergschouwburg. Zijn boek ‘Over woke’ is nog maar verschenen of De Wever moet al een brandje blussen in zijn stad. Maar de foto’s waar alles om draait, hangen er al sinds november. Waarom dan nu pas al die heisa?
  [naar artikel]
 32. ‘Woke wordt vooral gebruikt als een scheldwoord’: Sibo Kanobana en Dyab Abou Jahjah in debat (25/09/2021 - De Morgen)
  Het woord spookt door vele debatten: woke. Maar wat betekent het? Wie is het en wie niet? Academicus Sibo Kanobana en opiniemaker Dyab Abou Jahjah steken de koppen bij elkaar. ‘Met dit gesprek lopen we de sociale media achterna.’
  [naar artikel]
 33. In ‘Hearstopper’ schuilt een boodschap die iedereen die bang is voor ‘woke’ of alles wat ‘queer’ is de kast opjaagt (04/08/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 34. Telenet doorbreekt stilte na woke-debat in ‘De tafel van vier’: “Wat er daar gebeurd is, is gewoon verkeerd” (13/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De lancering van Gert Verhulsts nieuwe talkshow ‘De tafel van vier’ bracht al heel wat teweeg. Meteen al na de eerste aflevering ontstond er controverse omdat het n-woord meerdere keren gebruikt werd tijdens een discussie over de ‘woke-cultuur’. Na verontschuldigingen van de gastheer en een reactie van SBS Belgium, laat nu ook Telenet van zich horen op LinkedIn. “Vreselijk dat dit vandaag nog kon gebeuren", klinkt het.
  [naar artikel]
 35. Hoe ‘ongelimiteerd’ is jouw ongelimiteerd mobiel internet? “Voorwaarde is niet altijd even duidelijk” (11/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De telecomwaakhond BIPT wil dat er meer duidelijkheid komt over de term ‘ongelimiteerd’. Telecomoperatoren bieden namelijk verschillende abonnementen aan met ‘ongelimiteerd mobiel internet’, maar die term is misleidend. Er zouden namelijk wél voorwaarden aan verbonden zijn.
  [naar artikel]
 36. Is Barbie te ‘woke’? Is Ken een sukkel? Zit de film vol mannenhaat, zoals critici beweren? Onze reporter ging kijken (25/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De film ‘Barbie' is een kaskraker, maar werkt mannen als Elon Musk op de zenuwen. Het verhaal zou te ‘woke’ zijn. Met Ken als sukkel, en een flinke scheut feminisme. Is dat zo? Onze reporter vanuit de cinema: “Voor de seks hoef je niet naar ‘Barbie’ te gaan, Ken krijgt niet eens een kusje. Maar de strijd tussen de twee seksen woedt inderdaad hevig.”
  [naar artikel]
 37. Hoe woke moeten we zijn? Documentaire ‘Future Shocked’ gaat op zoek naar antwoorden (11/10/2021 - De Morgen)
  Hoe woke moeten we zijn? Vraagt u zich af wat u tegenwoordig nog mag doen of zeggen, als het gaat over thema’s als gender, ras en klimaat? En wil u ook wel eens weten waaróm u zich dat vandaag eigenlijk moet afvragen? De documentaire ‘Future Shocked’ probeert een antwoord te bieden.
  [naar artikel]
 38. Hoe woke is uw Nederlands? (03/10/2022 - De Standaard)
  Welke woorden neemt u probleemloos in de mond en over welke woorden hangt er een rode vlag? Neem nu ‘woke’, een woord met een lontje. Doe mee met onze taaltest, en check hoe inclusief uw taalgebruik is.
  [naar artikel]
 39. Gert Verhulst na “uit de hand gelopen woke-discussie’ in ‘De tafel van vier’: “We hebben mensen gekwetst, en dat spijt ons” (06/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Of Marc-Marie Huijbregts de eerste aflevering van ‘De tafel van vier’ gezien heeft, vraagt Gert Verhulst dinsdagavond aan de hoofdgast van de talkshow. “Jawel, ik heb gisteren gekeken”, luidt het antwoord. Maar hij wil liever zelf even weten van Verhulst hoe het ging. Het is de aanzet tot excuses voor hoe de woke-discussie verliep.
  [naar artikel]
 40. Alexia Bertrand: ‘Ik wil tegen élke vorm van discriminatie strijden. Ik verzet me tegen woke én tegen de anti-woke-reactie van Bart De Wever’ (09/05/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 41. Zeg niet ‘je maagdelijkheid verliezen’, maar ‘seksueel debuut’. “Het kan je hele leven lang vaak en op verschillende manieren gebeuren” (29/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Is de term ‘maagdelijkheid’ verouderd en achterhaald? Nicolle Hodges, zelfverklaard seksuele vrijheidsfilosoof, komt met een alternatief op de proppen: seksueel debuut. Een veel vrijere, minder heteronormatieve en minder vrouwonvriendelijke interpretatie van ‘je eerste keer’. “Met seksueel debuut toon je aan dat maagdelijkheid een concept is dat niet bestaat, omdat je seksuele reis nooit echt eindigt.”
  [naar artikel]
 42. Welke positie moet links innemen in ‘het woke debat’? Een kritische bespreking boek Bart De Wever (18/04/2023 - De Wereld Morgen)
  De war on woke van De Wever is meer dan enkel afleiding. Door zijn taalgebruik aan de tegenstander op te leggen, tracht hij een nieuwe sociologische verbeeldingskracht te scheppen die zijn maatpaknationalisme ingang moet doen vinden. The post Welke positie moet links innemen in ‘het woke debat’? Een kritische bespreking boek Bart De Wever appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 43. Proffen komen met meldpunt voor ‘woke-incidenten’: “Ik begrijp niet dat rector Van Goethem zijn mails ondertekent met ‘hij/hem’” (27/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Bent u professor en voelt u zich bedreigd door woke-activisme? Het valt voortaan te melden bij Hypatia, een initiatief van enkele academici die bezorgd zijn over vrije meningsuiting. “Of dit een potje armworstelen met de rectoren is? Neen, maar we willen wel knokken tegen de cancelcultuur.”
  [naar artikel]
 44. Waarom de omikronvariant niet ‘nu’ of ‘xi’ heet (28/11/2021 - De Standaard)
  Het woordenboek van deze pandemie is weer een term rijker. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft de nieuwe variant ‘omikron’ gedoopt. Alweer een letter van het Griekse alfabet, maar wel niet de verwachte volgende in het rijtje. ‘Om stigmatisering te vermijden’, zo luidt het.
  [naar artikel]
 45. Republikeinse kruistocht tegen 'woke kapitalisme' zet bedrijfswereld klem (09/03/2023 - De Tijd)
  16:14 Republikeinse politici in de VS hebben een nieuwe favoriete boksbal: ‘woke’ bedrijven die onder druk van duurzaam beleggen een progressieve agenda omarmen. De bedrijfswereld wordt zo mee in de cultuur...
  [naar artikel]
 46. INTERVIEW. Jeugdauteur Marc de Bel over het ‘cancellen’ van Roald Dahl en schrijver zijn in een woke-maatschappij: “Sommigen vonden een tongzoen in een kinderboek al pornografie” (20/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Nee, Marc de Bel (68) is niet anti-woke; hij heeft zelfs al een woke-versie geschreven bij een verhaal dat dit najaar verschijnt. “Ik heb alles omgedraaid en dan vraag je je echt af: hoe los ik dát nu op?” Maar onze bekendste jeugdschrijver is niét akkoord met het ‘cancellen’ van zijn illustere collega Roald Dahl. “Dit is censuur. Punt. Roald Dahl moet zich nu duizend keer omdraaien in zijn graf.” Hij wéét trouwens hoe het voelt, om woorden met dikke, zwarte stift in zijn boek geschrapt te zien.
  [naar artikel]
 47. ‘Waar stopt deze inmenging?’: rel rond foto’s in Arenberg zet ‘woke’-discussie in Antwerpen op scherp (16/03/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 48. M&M’s blijken ‘te woke’ voor de Verenigde Staten: vrouwelijke, lesbische en ‘obese’ snoepjes verdwijnen uit reclamespotjes (24/01/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 49. Schrijfster Lize Spit: ‘Ik voel angst opkomen als ik het woord ‘woke’ nog maar hoor. Het is gekaapt, uitgehold’’ (05/03/2023 - Humo)

  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy