De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Arbeiders op boorplatform tonen wat gebeurt wanneer ze etensresten in zee gooien: “En daarom springen we nooit in het water”

Gazet van Antwerpen

24/01/2023 - 20:22

Arbeiders op een boorplatform verrichten zwaar werk in vaak barre omstandigheden, ver weg van huis. Maar een verkwikkende duik in zee zit er voor hen niet in, al is het water nog zo kalm en blauw. Dat blijkt uit beelden van opzichter Steward Phillips die intussen al miljoenen keren bekeken zijn. Zodra de man etensresten in het water gooit, duiken tientallen hongerige haaien op. “En daarom springen we nooit in het water”, klinkt het. “Zelfs niet als laatste redmiddel.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Daarom mag je geen water op brandende olie gooien: “Het resultaat was indrukwekkend” (02/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Enkele Sicilianen die een appartement delen, gaan de wereld rond nadat ze een pot met brandende kookolie wilden blussen met een kommetje water. “Terwijl ik rustig muziek luisterde, probeerden mijn huisgenoten de flat op te blazen”, klinkt het bij de explosieve beelden. “Het resultaat was indrukwekkend.” En het resultaat toont ook waarom je brandend frituurvet of -olie nooit mag blussen met water. Water en olie mengen nauwelijks, en door de hoge temperatuur van de olie verandert het water meteen in stoom. Bovendien vliegt de brandende olie meteen alle kanten op door het uitzettende water.
  [naar artikel]
 2. Filipino’s zijn weg en dag later worden al Turken overgevlogen: “De mensenhandel gaat gewoon voort” (27/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Er worden 55 uitgebuite Filipijnse werknemers weggestuurd, maar meteen worden weer andere buitenlandse arbeiders ingevlogen.” De verontwaardiging dat de werf van chemiereus Borealis in de Antwerpse haven gewoon verder draait en dat straks gebeurt met Turkse arbeiders is bij ABVV Bouw en ACV-BIE groot. Volgens experten gebeurt het echter maar zelden dat de arbeidsauditeur een site afsluit. “Behalve wanneer uit herhaaldelijke controles blijkt dat een probleem blijft bestaan, zoals bij PostNL,” zegt advocaat Jan Buelens.
  [naar artikel]
 3. Filipino’s en Bengalen zijn weg en dag later worden al Turkse arbeiders overgevlogen: “De mensenhandel gaat gewoon voort” (27/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  “Er worden 55 uitgebuite Filipijnse werknemers weggestuurd, maar meteen worden weer andere buitenlandse arbeiders ingevlogen.” De verontwaardiging dat de werf van chemiereus Borealis in de Antwerpse haven aanvankelijk gewoon verder zou draaien - maar dan met Turkse arbeiders - is bij ABVV Bouw en ACV-BIE groot. Volgens experten gebeurt het echter maar zelden dat de arbeidsauditeur een site afsluit. “Behalve wanneer uit herhaaldelijke controles blijkt dat een probleem blijft bestaan, zoals bij PostNL”, zegt advocaat Jan Buelens.
  [naar artikel]
 4. Etensresten mogen binnenkort in groene bak (28/07/2018 - VRT NWS)
  Vanaf begin volgend jaar mag u etensresten in uw groene GFT-bak gooien. Het gaat dan om vis- en vleesresten, maar ook eierschalen. Mest van kleine huisdieren, zoals cavia's en konijnen, mag er ook in. Op die manier kan er meer afval gecomposteerd worden en moet er minder restafval naar de verbrandingsoven.
  [naar artikel]
 5. Dag na schandaal over mensenhandel in haven al nieuwe arbeiders overgevlogen: vakbonden verontwaardigd over wantoestanden (27/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een dag nadat 55 uitgebuite Filipijnse en Bengaalse arbeiders in veiligheid zijn gebracht, zijn er al nieuwe werkkrachten ingevlogen vanuit Turkije voor de bouwwerf van Borealis in de Antwerpse haven. De verontwaardiging dat de werf van de chemiereus gewoon verder draait met Turkse arbeiders, is bij vakbonden ABVV Bouw en ACV-BIE groot. Volgens experts gebeurt het maar zelden dat de arbeidsauditeur een site afsluit. “Behalve wanneer uit herhaaldelijke controles blijkt dat een probleem blijft bestaan, zoals bij PostNL”, zegt advocaat Jan Buelens.
  [naar artikel]
 6. Familie van man (53) die uit water werd gehaald bij Gentse Feesten reageert ontzet: “Een vader van twee kinderen in het water gooien? Dat is geen grap” (18/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De familie van Hakim (53), de man die zondagochtend uit het water vlakbij de Gentse Feesten werd gehaald, hoopt dat de daders snel gevat zijn en hun verantwoordelijkheid zullen nemen. “ Hoe dom is het te denken dat je iemand voor de grap in het water kan gooien? En daarna gewoon weglopen? Twee kinderen zijn vandaag hun geweldige vader kwijt”, zegt de tante van zijn jongste zoon.
  [naar artikel]
 7. Familie van man (53) die uit water werd gehaald bij Gentse Feesten reageert ontzet: “Een vader van twee kinderen in het water gooien? Dat is geen grap” (18/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  De familie van Hakim (53), de man die zondagochtend uit het water vlakbij de Gentse Feesten werd gehaald, hoopt dat de daders snel gevat zijn en hun verantwoordelijkheid zullen nemen. “ Hoe dom is het te denken dat je iemand voor de grap in het water kan gooien? En daarna gewoon weglopen? Twee kinderen zijn vandaag hun geweldige vader kwijt”, zegt de tante van zijn jongste zoon.
  [naar artikel]
 8. Burgemeester Tollenaere springt mee voor zuiver water in Maaseik (10/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  In Maaseik is gesprongen voor de Big Jump, een sprong voor zuiver water. Ook burgemeester Johan Tollenaere waagde de sprong met enkele collega’s uit het schepencollege. “Het ging goed met ons water maar sinds kort krijgen we minder goede signalen. Daarom blijven we springen”, zegt Sophie Dierickx, projectmanager bij Big Jump. Deze middag om drie uur wordt in heel Europa in het water gedoken voor zuiver water.
  [naar artikel]
 9. Op alles “ja” zeggen of elke dag een bad in ijskoud water: wat is jouw goed voornemen? (03/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Beginnen sporten, afvallen of stoppen met roken: bij de start van het nieuwe jaar heeft iedereen goede voornemens. Wil jij het over een andere boeg gooien en zeg je vanaf nu op alles “ja”? Of ga jij nooit meer diëten, en meer genieten? Laat het ons weten.
  [naar artikel]
 10. Bestuurder belandt in rivier nadat ze zich van pedaal vergist maar kan rekenen op de hulp van heldhaftige omstanders (20/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een Chinese vrouw belandde vorige week in het water toen ze de rem met het gaspedaal verwarde. Haar auto schoot pijlsnel vooruit, ramde de vangrails en begon te zinken in de rivier. Gelukkig hadden enkele arbeiders van een nabijgelegen bouwwerf het ongeval gezien. Twee van hen sprongen onmiddellijk in het water en slaagden erin de vrouw te redden. Ze raakte niet gewond en bedankte de twee mannen overvloedig voor hun heldenmoed. Ook de lokale politie was onder de indruk.“In het water springen om iemand te redden is bewonderenswaardig”, klonk het.
  [naar artikel]
 11. Olielek in Atlantische Oceaan na incident op Canadees boorplatform van ExxonMobil (18/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een mix van water en olie is in de Atlantische Oceaan terechtgekomen na een incident op een boorplatform van ExxonMobil in de buurt van de Canadese...
  [naar artikel]
 12. Vanaf maandag weer water in de Zuid-Willemsvaart aan Tivoli: zelfs de arbeiders hebben dat nog nooit meegemaakt (21/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Na negen maanden krijgt de Oude Zuid-Willemsvaart in Lanklaar maandag terug water. De vaart werd vanaf februari drooggelegd omdat er een nieuwe brug aangelegd moest worden tussen het eiland Tivoli en het centrum van Lanklaar. “We kijken zelf uit naar maandag”, zeggen de arbeiders uit Aarschot. “Dit hebben wij ook nog nooit mogen meemaken.”
  [naar artikel]
 13. Sporen liggen bezaaid met duizenden gestolen pakjes: “Dieven springen op rijdende treinen” (17/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Allerlei spullen online kopen, was al enorm populair maar die trend is nog toegekomen door de coronacrisis. In de Verenigde Staten zullen duizenden mensen echter tevergeefs zitten wachten op hun bestelling. Heel veel pakjes worden namelijk gestolen terwijl ze naar hun bestemmeling onderweg zijn. In Los Angeles liggen de treinsporen bezaaid met duizenden geopende en beschadigde pakjes die nooit zullen aankomen. “Dieven springen op de rijdende treinen, forceren het slot en gooien alles wat geen waarde heeft op de sporen”, aldus spoorwegarbeiders. “Nog geen dertig dagen geleden werd alles opgeruimd, maar het afval blijft terugkomen.”
  [naar artikel]
 14. 12.000 liter olie in Atlantische Oceaan gelekt na incident op Canadees boorplatform van ExxonMobil (19/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ongeveer 12.000 liter olie, gemengd met water, is gisteren in de Atlantische Oceaan terechtgekomen na een incident op een boorplatform van...
  [naar artikel]
 15. Hoe krijg je een pan met aangekoekte etensresten makkelijk schoon? “Let op met een laagje koud water in een hete pan” (11/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na het koken meteen een laagje koud water in de hete pan zetten om de voedselresten sneller los te maken: het is een trucje dat we allemaal toepassen in de keuken. Veel handiger dan met een mes over de bodem van de pan schrapen, maar is die dagelijkse gewoonte ook nuttig? En hoe krijgen we onze pannen in het algemeen het makkelijkst proper zonder ze te beschadigen? HLN Shop geeft tips.
  [naar artikel]
 16. Beelden tonen “catastrofale” verwoesting na doortocht orkaan Ida (30/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De orkaan Ida trekt een spoor van vernieling in de Amerikaanse staat Louisiana. Beelden tonen hoe straten en huizen helemaal onder water liepen en instortten. Gouverneur John Bel Edwards noemt de verwoesting die Ida al heeft aangericht “catastrofaal”.
  [naar artikel]
 17. Beelden tonen “catastrofale” verwoesting na doortocht orkaan Ida (30/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De orkaan Ida trekt een spoor van vernieling in de Amerikaanse staat Louisiana. Beelden tonen hoe straten en huizen helemaal onder water liepen en instortten. Gouverneur John Bel Edwards noemt de verwoesting die Ida al heeft aangericht “catastrofaal”.
  [naar artikel]
 18. ‘Love island’-kandidate moet op dag één al iets heel persoonlijks delen: “Nog nooit seks gehad” (13/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een eerste spelletje in de villa van Love island zorgt al vanaf dag één dat er persoonlijke verhalen op tafel gegooid moesten worden. Zo zorgt Amandine (20) voor verraste reacties bij haar medekandidaten wanneer ze vertelt dat ze nog nooit het bed met iemand heeft gedeeld. “Zolang het niet officieel of serieus is, gebeurt het niet”, vertelt ze.
  [naar artikel]
 19. ‘Love island’-kandidate moet op dag één al iets heel persoonlijks delen: “Nog nooit seks gehad” (13/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een eerste spelletje in de villa van Love island zorgt al vanaf dag één dat er persoonlijke verhalen op tafel gegooid moesten worden. Zo zorgt Amandine (20) voor verraste reacties bij haar medekandidaten wanneer ze vertelt dat ze nog nooit het bed met iemand heeft gedeeld. “Zolang het niet officieel of serieus is, gebeurt het niet”, vertelt ze.
  [naar artikel]
 20. Trampolineverkoop boomt, artsen zijn bezorgd: “We zullen meer werk hebben” (13/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nooit werden er meer trampolines verkocht. Bij sportwinkel Decathlon verkopen ze maar liefst 55 procent meer trampolines dan twee jaar geleden. Kinderen willen bovendien op steeds grotere toestellen springen. Trends die artsen ongerust maken. “De ergste letsels ontstaan wanneer meerdere kinderen tegelijk trampolinespringen.”
  [naar artikel]
 21. Topbankier die bitcoinkoers van 600.000 dollar voorspelde: “Ik begrijp niet wat er gebeurt” (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een topbankier die begin dit jaar voorspelde dat de koers van bitcoin kan stijgen naar 600.000 dollar, zegt nu dat hij niet begrijpt wat er gebeurt op de markt van cryptomunten. Daarom investeert Scott Minerd, CIO van Guggenheim Investments, niet meer in bitcoin. “Als je niet begrijpt wat er gebeurt, moet je uit de markt stappen.”
  [naar artikel]
 22. “De tekorten gaan nooit meer weg”: waarom het steeds vaker gebeurt dat medicijnen uitverkocht zijn bij de apotheker (17/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen maand waren ruim 300 geneesmiddelen niet meer te krijgen in Belgische apotheken. Het gebeurt steeds vaker dat medicijnen wekenlang uit stock zijn. “De tekorten gaan nooit meer weg. We moeten ermee leren leven.”
  [naar artikel]
 23. “De tekorten gaan nooit meer weg”: waarom het steeds vaker gebeurt dat medicijnen uitverkocht zijn bij de apotheker (17/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  Afgelopen maand waren ruim 300 geneesmiddelen niet meer te krijgen in Belgische apotheken. Het gebeurt steeds vaker dat medicijnen wekenlang uit stock zijn. “De tekorten gaan nooit meer weg. We moeten ermee leren leven.”
  [naar artikel]
 24. Pidcock pakt knap zilver: “Het gebeurt niet vaak dat ik tevreden ben wanneer ik niet win” (02/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Het gebeurt niet vaak dat ik tevreden ben wanneer ik niet win”, aldus Pidcock, die heel knap tweede werd op het WK veldrijden. “Ik hou ervan om te...
  [naar artikel]
 25. Greenpeace-activisten beklimmen boorplatform in Noorwegen (29/04/2019 - Metro)
  Vier activisten van de milieuvereniging Greenpeace zijn vandaag op een boorplatform geklommen in het noorden van Noorwegen. Daarmee protesteren ze tegen de plannen om een testboring uit te voeren in Arctisch gebied. Het platform West Hercules lag aangemeerd nabij Hammerfest, waar het werd klaargemaakt voor booroperaties in de Barentszzee. “Naar olie boren in het noordpoolgebied, terwijl dat gebied sneller dan ooit smelt, is waanzin”, zei Frode Pleym, hoofd van Greenpeace Noorwegen. Ook Haldis Tjeldflaat Helle van de Noorse milieuvereniging Nature and Youth was aanwezig. Greenpeace hield al meerdere protesten tegen testboringen in het water van het noordpoolgebied. Het Noorse staatsenergiebedrijf Equinor zei in open water te zullen boren, ver weg van de ijsgrens in de Barentszzee. Daar zou het opruimen van mogelijke olielekken moeilijk zijn. bron: Belga Het bericht Greenpeace-activisten beklimmen boorplatform in Noorwegen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Vijf mensen verdronken in één week tijd: “Wees extra voorzichtig bij warm weer, spring niet zomaar in het water” (15/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een dramatische week hebben we achter de rug, waarin vijf personen verdronken in open water tijdens de hittegolf. Experts roepen daarom op voorzichtig te zijn met bij warm water in het water springen, maar ook kinderen niet zonder toezicht het water te laten ingaan. “Je moet echt opletten.”
  [naar artikel]
 27. Vijf mensen verdronken in één week tijd: “Wees extra voorzichtig bij warm weer, spring niet zomaar in het water” (16/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een dramatische week hebben we achter de rug, waarin vijf personen verdronken in open water tijdens de hittegolf. Experts roepen daarom op voorzichtig te zijn met bij warm water in het water springen, maar ook kinderen niet zonder toezicht het water te laten ingaan. “Je moet echt opletten.”
  [naar artikel]
 28. Meer dan helft van afval in onze restafvalzak is nog te recycleren: “Etensresten, wc-rolletjes en textiel horen daar niet thuis” (10/07/2020 - VRT NWS)
  Uit een onderzoek van afvalophaler Intradura blijkt dat meer dan de helft van het afval dat we in onze restafvalzakken gooien nog te recycleren is en er dus niet in thuishoort. Zo kwamen ze onder andere etensresten, wc-rolletjes en textiel tegen. Waarom we zo slecht sorteren gaat de afvalophaler verder onderzoeken.
  [naar artikel]
 29. Arbeiders botsen op skelet in kelder in centrum van Oostende en bellen politie: “De vreemdste scenario’s spookten door ons hoofd” (09/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vier arbeiders deden een lugubere ontdekking tijdens renovatiewerken in een appartementsgebouw in Oostende. In de kelder vonden ze een skelet. Ze legden eerst wat beenderen bloot en vonden daarna een menselijke schedel. Kwaad opzet? “We waren in elk geval serieus geschrokken”, klinkt het bij de arbeiders van bouwbedrijf Willems. Wij mochten mee met de archeologe op onderzoek.
  [naar artikel]
 30. Familie van man die uit water werd gehaald bij Gentse Feesten reageert: “Geen grap om dit te doen bij een vader van twee” (18/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De familie van Hakim (53), de man die zondagochtend uit het water vlak bij de Gentse Feesten werd gehaald, hoopt dat de daders snel gevat zijn en hun verantwoordelijkheid zullen nemen. “Hoe dom is het om te denken dat je iemand voor de grap in het water kan gooien? En daarna gewoon weglopen? Twee kinderen zijn vandaag hun geweldige vader kwijt”, zegt de tante van zijn jongste zoon.
  [naar artikel]
 31. Amerikaan die van cruiseschip viel en 20 uur later uit het water werd gered: “Ik knabbelde op stuk bamboe en was doodsbang toen ik iets aan mijn been voelde” (09/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Puur de wil om te leven.” Dat is wat James Michael Grimes naar eigen zeggen in leven hield nadat hij onlangs in de Golf van Mexico overboord van een cruiseschip viel. Na liefst 20 uur werd de 28-jarige Amerikaan uiteindelijk levend uit het water gehaald. Videobeelden van de redding tonen hoe hij op dat moment nog amper zijn hoofd boven water kon houden.
  [naar artikel]
 32. Vijf mensen verdronken in één week tijd: “Wees extra voorzichtig bij warm weer” (16/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een dramatische week hebben we achter de rug, waarin vijf personen verdronken in open water tijdens de hittegolf. Experts roepen daarom op voorzichtig te zijn met bij warm water in het water springen, maar ook kinderen niet zonder toezicht het water te laten ingaan. “Je moet echt opletten.”
  [naar artikel]
 33. Verkenners tonen je de kracht van water (23/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het grensoverschrijdend natuurgebied Kempenbroek staat vol beken, vijvers, moerassen en vennen. “Water vormt de blauwe draad doorheen het gebied”, aldus de Kinrooise Verkenners.
  [naar artikel]
 34. Indrukwekkende beelden uit Noorwegen: klifduikers springen vanop operagebouw het water in (16/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Enkele klifduikers kwamen samen in de Noorse stad Oslo om van het operagebouw te springen. Door de huidige coronamaatregelen in het land mochten er geen internationale atleten binnen. Dit event telde daarom ook niet mee voor de Wold Series klifduiken.
  [naar artikel]
 35. Hersenen geven hun geheimen bloot (06/04/2019 - De Morgen)
  Neurologen publiceren beelden van de hersenen die met een nooit eerder vertoonde precisie tonen wat er gebeurt wanneer we praten, rekenen of naar gezichten kijken. De wetenschappers hopen dat het de basis is voor dieper inzicht in onze grijze massa.
  [naar artikel]
 36. Amerikaan die van cruiseschip viel en pas 20 uur later uit het water werd gehaald: “Mijn redding? Puur de wil om te leven” (09/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Puur de wil om te leven.” Dat is wat James Michael Grimes naar eigen zeggen in leven hield nadat hij onlangs in de Golf van Mexico overboord van een cruiseschip viel. Na liefst 20 uur in het water werd de 28-jarige Amerikaan levend uit de zee gehaald. Videobeelden van de redding tonen hoe hij op dat moment nog amper zijn hoofd boven water kon houden.
  [naar artikel]
 37. “Hogere boete voor sigarettenpeuk op straat gooien dan voor landgurige zieke die weigert formulier in te vullen”: Magnette zwakt “grote hervorming” enorm af (19/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Hogere boete voor sigarettenpeuk op straat gooien dan voor landgurige zieke die weigert formulier in te vullen”: Magnette zwakt “grote hervorming” enorm af Toch even nuttig om te kijken wat Paul Magnette (PS) nog ten gronde zegt over het dossier van de langdurig werklozen. De PS-voorzitter haalt niets minder dan de bazooka boven, wanneer het gaat over de langdurig zieken. Daarbij laat hij geen twijfel over zijn lezing van het begrotingsakkoord van vorige week. “Ik herhaal dat als men concludeert […] Lees dit artikel: “Hogere boete voor sigarettenpeuk op straat gooien dan voor landgurige zieke die weigert formulier in te vullen”: Magnette zwakt “grote hervorming” enorm af
  [naar artikel]
 38. Kerstavond zonder water? Problemen houden aan in delen van het Hageland: “Wassen lukt niet en we zitten door de voorraad propere broeken heen” (24/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Gelukkig kunnen we douchen bij mijn schoonouders, maar de afwas blijft al even staan.” Nora Szücs uit Tielt-Winge is één van de vele inwoners uit de ruime regio die het al enkele dagen zonder water moeten doen. Aan dag vijf zitten ze al, en veel hoop op beterschap was er tot dusver niet. “Eén dag zonder water, dat lukt nog. Maar nu weten we gewoon niet wanneer het opgelost zal zijn.”
  [naar artikel]
 39. Beelden tonen heftige vechtpartijen tussen jongeren in Neerpelt: “De sfeer wordt hier grimmiger” (31/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Het was een turbulent weekend in de Kerkstraat in Neerpelt, de populaire uitgaansbuurt. Videobeelden tonen twee vechtpartijen tussen een groep jongeren. De gemeente wil bewakingscamera’s plaatsen in de Kerkstraat. “Als preventief afschrikmiddel en als bewijs wanneer het toch misloopt.”
  [naar artikel]
 40. Dit gebeurt er met de muntstukken die je in een fontein gooit (11/01/2020 - Metro)
  Een muntje in een fontein gooien, dat hebben we allemaal al wel eens gedaan. Maar heb je je nog nooit afgevraagd waar je muntstuk achteraf terechtkomt? Wel, hier is het antwoord. De wereldberoemde Trevifontein in Rome is dé plek voor mensen die graag eens een muntstuk in het water gooien. Er leeft immers een heuse mythe die zegt dat wanneer je één muntje in de fontein gooit, je ooit terugkeert naar Rome. Gooi je twee muntjes in het water, dan zou je de liefde van je leven tegenkomen. En bij drie muntstukken mag je je voorbereiden op een huwelijk of een scheiding. Liefdadigheidsinstelling Jaarlijks wordt er een miljoen muntjes in de Trevifontein gegooid. In 2016 kwam dat neer op 1,4 miljoen euro. Uiteraard wordt de fontein regelmatig schoongemaakt en in het geval van de Trevifontein komt dat geld terecht bij de rooms-katholieke liefdadigheidsinstelling Caritas. Die verdeelt het geld op zijn beurt onder de armen of bouwt er gebouwen mee die nuttig kunnen zijn voor de minderbedeelden onder ons. Zo werd in 2008 met het geld nog een goedkope supermarkt gebouwd. Wens doen Maar de Trevifontein is lang niet de enige fontein ter wereld. Mensen gooien vaak ook muntjes in fonteinen om een wens te doen. Dat kan bijvoorbeeld ook in de Bellagio fonteinen in Las Vegas, waarna het geld met een speciale machine opgezogen en vervolgens gedoneerd wordt aan liefdadigheidsinstellingen en non-profitorganisaties. Dat geldt ook voor de fonteinen in Disney World, dat eveneens een goed doel steunt met de vele muntstukken. Lees ook : Onruststoker gekleed in Romeins gewaad springt in Trevifontein in Rome: “Onaanvaardbaar” Het bericht Dit gebeurt er met de muntstukken die je in een fontein gooit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Wat gebeurt er met je pensioen wanneer je partner sterft? “Er gelden andere regels voor werknemers, ambtenaren en zelfstandigen” (11/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wanneer je huwelijkspartner sterft, moet je als rouwende nabestaande heel wat zaken regelen. Zo heeft een overlijden van je geliefde in veel gevallen ook een impact op je pensioen. Wanneer heb je recht op een overlevingspensioen? Wat is het verschil met de zogenaamde overgangsuitkering? En wat gebeurt er met je pensioen als je opnieuw in het huwelijksbootje stapt? We vroegen het aan financieel journalisten Ewald Pironet (Knack) en Michaël Van Droogenbroeck, die hier aandacht aan schenken in hun boek ‘Investeren in de derde helft van je leven’.
  [naar artikel]
 42. Nooit te oud om je levensstijl te beteren, tot je vijftig bent tenminste (24/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het bekende gezegde luidt als volgt: “Je bent nooit te oud om.” Om een ongezonde levensstijl om te gooien? Dat is grotendeels waar. Op je...
  [naar artikel]
 43. Brandweer massaal ter plaatse nadat man achter portefeuille wil springen die in water viel (13/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de Fritz De Wolfkaai in Aalst waren de hulpdiensten zaterdagnamiddag massaal ter plaatse gekomen nadat een passant een man aanstalten zag maken om in het water te springen. Blijkbaar had hij zijn portefeuille in het water laten vallen en wou hij er achteraangaan, maar bedacht hij zich op het laatste moment.
  [naar artikel]
 44. Kleuterjuffen springen bij in lagere school na corona-uitbraak: “Dankzij hun hulp kunnen we het hoofd boven water houden” (19/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Bij Vrije Basisschool Sint Franciscus in Turnhout is een spontane solidariteitsactie ontstaan. Om het nijpend lerarentekort te verhelpen, springen de kleuterjuffen hun collega’s van de lagere school bij. Het team neemt allerlei taken op zich zoals alle bewakingen, verbeterwerk en zelfs volledige lespakketten.
  [naar artikel]
 45. Verdachten die Hakim in water gooiden: de één ontkent betrokkenheid, de ander wil niet in Belgische ‘aftandse’ cel belanden (27/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De een zegt dat hij “geen rol speelt bij het incident” en de ander “zit er zó doorheen dat-ie het niet meer ziet zitten”. De twee Zeeuwse verdachten van het in het water gooien van Hakim Mutyaba (die daarbij verdronk) verklaren verschillend over hun rol bij het fatale incident van 17 juli in Gent. De raadkamer in Amsterdam behandelt deze week hun overlevering naar België.
  [naar artikel]
 46. Steeds meer tienermeisjes kampen met psychologische problemen. Hoe komt dat? “Cliché van de good girl zit in de weg” (26/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Jonge vrouwen hadden nog nooit zoveel kansen als vandaag, maar ook nog nooit zoveel psychische problemen. Daarom schreef de Britse psychologe Tara Porter een survivalgids voor tienermeisjes. Om hen meer inzicht te geven in hun eigen tumultueuze brein en ouders te tonen wat ze vooral niet moeten doen.
  [naar artikel]
 47. Ongeziene opmars van blauwalg: “Dit zegt veel over de slechte kwaliteit van ons water” (31/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  In onze wateren werd nog nooit zoveel blauwalg vastgesteld. Door de bacterie – en dus geen alg – kleuren meren, waterlopen en zelfs kanalen gifgroen – en dus niet blauw. Blauwalg gedijt bij warme temperaturen, maar vooral: in vervuild water. “Het zegt veel over de slechte kwaliteit van ons water.”
  [naar artikel]
 48. Ongeziene opmars van blauwalg: “Dit zegt veel over de slechte kwaliteit van ons water” (31/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  In onze wateren werd nog nooit zoveel blauwalg vastgesteld. Door de bacterie – en dus geen alg – kleuren meren, waterlopen en zelfs kanalen gifgroen – en dus niet blauw. Blauwalg gedijt bij warme temperaturen, maar vooral: in vervuild water. “Het zegt veel over de slechte kwaliteit van ons water.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy