De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

ECB zet vaart achter eigen klimaatbeleid: komt Frankfurt op het terrein van de overheden?

Express

24/01/2023 - 20:37

De Europese Centrale Bank maakt de statistische onderbouw klaar voor een eigen klimaatbeleid. De ECB zal meer aandacht hebben voor klimaatgerelateerde financiële risico’s en zal in sommige gevallen klimaatvriendelijke financiële instrumenten verkiezen bij de praktische uitwerking van haar monetaire beleid. In het nieuws: De Europese Centrale Bank maakt een eerste reeks indicatoren bekend die als […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 58.586 burgers voeren rechtszaak tegen het klimaatbeleid van de Belgische overheden (16/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag is het proces begonnen dat de vzw Klimaatzaak heeft aangespannen tegen het klimaatbeleid van de Belgische overheden. Om een ambitieus klimaatbeleid af te dwingen, voeren 58.586 burgers een rechtszaak tegen de vier bevoegde overheden. Volgens Klimaatzaak is hun ontoereikende klimaatbeleid zowel een schending van de zorgvuldigheidsnorm als van de mensen- en kinderrechten, en is een correct klimaatbeleid haalbaar en betaalbaar.
  [naar artikel]
 2. Belgische overheden veroordeeld voor nalatige klimaatbeleid (17/06/2021 - De Standaard)
  Vandaag heeft de rechtbank van eerste aanleg van Brussel de Belgische overheden collectief veroordeeld voor hun klimaatbeleid. De rechters oordelen dat het Belgische klimaatbeleid zo ondermaats is dat het de wettelijke zorgplicht en de mensenrechten schendt. ‘Dat is allemaal goed nieuws. Maar we zijn er nog niet’, laat vzw Klimaatzaak optekenen.
  [naar artikel]
 3. Belgische overheden veroordeeld voor nalatig klimaatbeleid (17/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Brusselse rechtbank van eerste aanleg heeft de vzw Klimaatzaak in het gelijk gesteld: de Belgische overheden zijn nalatig in hun klimaatbeleid. De rechtbank legt evenwel geen strenger beleid op.
  [naar artikel]
 4. Vzw Klimaatzaak wil Belgische overheden dwingen tot ambitieuzer klimaatbeleid en gaat in hoger beroep na eerder vonnis  (17/11/2021 - VRT NWS)
  De vzw Klimaatzaak wil de Belgische overheden via de rechtbank alsnog dwingen tot een ambitieuzer klimaatbeleid. Daarom gaat ze vandaag in hoger beroep. "De passage van de Belgische klimaatministers op de COP26 heeft nogmaals aangetoond dat er geen gezamenlijke politieke wil is om verantwoord klimaatbeleid te ontwikkelen", zegt ze.
  [naar artikel]
 5. Klimaatzaak haalt slag thuis: Belgische overheden veroordeeld voor gebrekkig klimaatbeleid (17/06/2021 - VRT NWS)
  De Belgische overheden zijn door de rechtbank van eerste aanleg in Brussel veroordeeld omdat het Belgische klimaatbeleid "de wettelijke zorgplicht en de mensenrechten schendt". Dat meldt vzw Klimaatzaak, dat de rechtszaak had aangespannen.
  [naar artikel]
 6. Centrale banken zetten vaart achter eigen cryptomunten, maar VS blijft achter (21/01/2020 - Express)
  Zes centrale banken waaronder de ECB gaan informatie uitwisselen over de bouw van hun eigen cryptomunt. De Amerikaanse Federal Reserve is de grote afwezige. Het gaat om de Europese Centrale Bank, de Bank of England, de Bank of Japan, de Zwitserse nationale bank, de Zweedse Riksbank en de Bank of Canada, zo kondigen ze aan […] The post Centrale banken zetten vaart achter eigen cryptomunten, maar VS blijft achter appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. VS willen vaart zetten achter hypersonische wapens: ‘We krijgen schop onder kont van China’ (27/01/2022 - De Morgen)
  De VS willen meer vaart zetten achter de ontwikkeling van hun hypersonische wapens nu China en Rusland vooruitgang boeken op dit terrein. Minister van Defensie Lloyd Austin roept volgende week de topmannen van Amerika’s grootste wapenfabrikanten bij elkaar om te bespreken hoe deze achterstand kon ontstaan.
  [naar artikel]
 8. Rechter veroordeelt België voor gebrekkig klimaatbeleid (17/06/2021 - De Tijd)
  16:13 De Brusselse rechtbank van eerste aanleg heeft de verschillende Belgische overheden veroordeeld voor hun nalatige klimaatbeleid. Toch leidt het vonnis niet direct tot strengere klimaatdoelstellingen.
  [naar artikel]
 9. Boze burgers dagvaarden Vlaanderen om alarmerende luchtkwaliteit (18/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Drie jaar nadat vzw Klimaatzaak een rechtszaak heeft aangespannen tegen het klimaatbeleid van de vier Bel­gische overheden, komt er binnenkort ook...
  [naar artikel]
 10. Politie vaart blind over eigen racisme en geweld (07/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De politie heeft veel te weinig zicht op wat allemaal misloopt in de eigen korpsen. Gaat het om illegitiem geweld, racisme en discriminatie door de politie, dan vaart de politie blind. Tot die conclusie komt de Algemene Inspectie die toeziet op de lokale en federale politiediensten na grondig onderzoek, zo schrijft De Tijd vandaag.
  [naar artikel]
 11. Geblokkeerd containerschip in Suezkanaal is nu helemaal los en vaart weer (29/03/2021 - De Morgen)
  Het containerschip Ever Given, dat de voorbije week het verkeer in het Suezkanaal blokkeerde, is los en vaart intussen opnieuw op eigen kracht. Dat meldt de maritieme dienstverlener Leth Agencies op Twitter. Ook de rest van het scheepvaartverkeer komt weer op gang.
  [naar artikel]
 12. “Aan politici tonen dat de héle samenleving een krachtig klimaatbeleid wil” (05/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Héél het land achter de oproep voor een ambitieus klimaatbeleid scharen: dat is de doelstelling van topzakenlui Koen Verwee en Guy Weyns. Met ‘Sign...
  [naar artikel]
 13. Kim Jong Un laat vaart zetten achter raketprogramma (23/08/2017 - De Tijd)
  14:54 Ondanks zwaardere sancties wil de Noord-Koreaanse machthebber Kim Jong Un vaart zetten achter het omstreden raketprogramma van zijn land.
  [naar artikel]
 14. LIVE. Wat kan Standard voor eigen volk tegen Eintracht Frankfurt? (07/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Europese avontuur van Standard kan na vanavond al gedaan zijn, maar dat hoeft niet. Als de Rouches Frankfurt kloppen, hebben ze de kaarten weer volledig in eigen handen. Kan Standard de punten thuis houden? Volg het hier live.
  [naar artikel]
 15. Antwerp blijft met lege handen achter tegen Frankfurt na strafschop in blessuretijd (30/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Antwerp is zijn Europa League-campagne in mineur gestart. Het verloor thuis van Frankfurt en blijft achter met 0 op 6. De Great Old kreeg na rust een paar goeie kansen, maar liet die liggen. Door een late en knullige penaltyfout van Almeida was de zure nederlaag een feit.
  [naar artikel]
 16. Ex-WAG van Van der Vaart stelt eigen (en bijzonder pikante) lingeriecollectie voor (04/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe zou het nog zijn met Sylvie Meis? De ondertussen 39-jarige blondine vormde tussen 2003 en 2013 samen met profvoetballer Rafael van der Vaart...
  [naar artikel]
 17. Voka wil dat regering-Jambon vaart maakt: 'Vlaanderen loopt achter' (06/01/2020 - De Standaard)
  De Vlaamse werkgevers zijn ongerust want Vlaanderen loopt achter. De Vlaamse regering moet dus vaart maken en stoppen met kibbelen. En natuurlijk hebben we ook snel een federale regering nodig.
  [naar artikel]
 18. Geen vijf op rij voor Kristoff, Ackermann is de beste in Frankfurt (01/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Pascal Ackermann heeft Eschborn-Frankfurt gewonnen. De Duitser van Bora-Hansgrohe was in eigen land de betere van John Degenkolb. Alexander...
  [naar artikel]
 19. Vlaanderen gedagvaard voor alarmerende luchtkwaliteit (18/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Drie jaar nadat vzw Klimaatzaak een rechtszaak heeft aangespand tegen het klimaatbeleid van de vier Bel­gische overheden, komt er binnenkort ook mogelijk een proces spe­cifiek tegen de Vlaamse overheid. Een groep bezorgde burgers heeft het zo gehad met de “nalatigheid in de aanpak van de luchtvervuiling” dat ze besloten hebben Vlaanderen te dagvaarden.
  [naar artikel]
 20. Vlaanderen gedagvaard voor alarmerende luchtkwaliteit (18/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Drie jaar nadat vzw Klimaatzaak een rechtszaak heeft aangespand tegen het klimaatbeleid van de vier Bel­gische overheden, komt er binnenkort ook mogelijk een proces spe­cifiek tegen de Vlaamse overheid. Een groep bezorgde burgers heeft het zo gehad met de “nalatigheid in de aanpak van de luchtvervuiling” dat ze besloten hebben Vlaanderen te dagvaarden.
  [naar artikel]
 21. Vlaanderen gedagvaard voor alarmerende luchtkwaliteit (18/01/2018 - Knack)
  Drie jaar nadat vzw Klimaatzaak een rechtszaak heeft aangespand tegen het klimaatbeleid van de vier Bel­gische overheden, komt er binnenkort ook mogelijk een proces spe­cifiek tegen de Vlaamse overheid. Een groep bezorgde burgers heeft het zo gehad met de 'nalatigheid in de aanpak van de luchtvervuiling' dat ze besloten hebben Vlaanderen te dagvaarden.
  [naar artikel]
 22. Doden bij helikoptercrash ten zuidoosten van Frankfurt (17/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In een bos circa 80 kilometer ten zuidoosten van Frankfurt is zondag een helikopter neergestort. Daarbij zijn volgens de plaatselijke autoriteiten zeker drie doden gevallen. Over de oorzaak, de herkomst en het aantal inzittenden staat nog niets vast. Het terrein waar de brokstukken verspreid liggen is "deprimerend en enorm", aldus de plaatselijke politie.
  [naar artikel]
 23. Sensatie in Duitsland: Eintracht Frankfurt smeert Bayern München verlies in eigen huis aan (03/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Eintracht Frankfurt heeft Bayern München zondag op de zevende speeldag in de Bundesliga een sensationeel competitieverlies in eigen huis aangesmeerd. Het boog een 1-0 achterstand nog om in 1-2 winst.
  [naar artikel]
 24. Frankfurt-trainer Adi Hütter: “Kamada oogt zeer gretig” (23/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Daichi Kamada (ex-STVV) bleef vrijdag in de 3-0-zege van Frankfurt tegen Leverkusen op de bank bij Frankfurt en dat was een item in de Duitse pers. “Hij kreeg rust”, zei Frankfurt-trainer Adi Hütter over de Japanner.
  [naar artikel]
 25. Preud’homme denkt dat Standard kan winnen van Frankfurt: “In eigen huis spelen is altijd een voordeel” (06/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Standard neemt het op de vierde speeldag in de Europa League op tegen Frankfurt, een cruciaal duel met het oog op de tweede plaats in groep F en...
  [naar artikel]
 26. Zeker drie doden bij helikoptercrash nabij Frankfurt (17/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  In een bos circa 80 kilometer ten zuidoosten van Frankfurt is zondag een helikopter neergestort. Daarbij zijn volgens de plaatselijke autoriteiten zeker drie doden gevallen. Over de oorzaak, de herkomst, en het aantal inzittenden staat nog niets vast. Het terrein waar de brokstukken verspreid liggen is “deprimerend en enorm”, aldus de plaatselijke politie.
  [naar artikel]
 27. Woonwagenbewoners stichten brand op hun eigen terrein langs de A12 in Breendonk en houden brandweer tegen (23/02/2021 - VRT NWS)
  Enkele woonwagenbewoners hebben gisterenavond op hun eigen terrein langs de A12 in Breendonk brand gesticht en de brandweer verhinderd om hun werk te doen. Ze protesteren daarmee tegen het feit dat ze het terrein, waar ze al 25 jaar verblijven, moeten verlaten.
  [naar artikel]
 28. BELUISTER: Klimaatzaak tegen Belgische overheden afgelopen, uitspraak begin juli (26/03/2021 - VRT NWS)
  De rechter zal begin juli uitspraak doen in het proces van de vzw Klimaatzaak tegen de Belgische overheden. Daar zijn vandaag de slotpleidooien gehouden. Zo'n 60.000 burgers hebben samen met de vzw Klimaatzaak een rechtszaak aangespannen tegen de drie gewesten en de federale overheid, die bevoegd zijn voor het klimaatbeleid in ons land.
  [naar artikel]
 29. EUROPA LEAGUE. Delirium in Glasgow: Rangers voorbij Leipzig naar finale tegen Frankfurt (05/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Europa League krijgt een Duitse of een Schotse winnaar. Eintracht Frankfurt en Rangers FC kwamen als winnaars uit de halve finales. De Schotten klopten in Ibrox Stadium RB Leipzig met 3-1. Frankfurt zegevierde in eigen huis met het kleinste verschil tegen West Ham dat na een vroege rode kaart al snel met tien viel.
  [naar artikel]
 30. EUROPA LEAGUE. Delirium in Glasgow: Rangers voorbij Leipzig naar finale tegen Frankfurt (05/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Europa League krijgt een Duitse of een Schotse winnaar. Eintracht Frankfurt en Rangers FC kwamen als winnaars uit de halve finales. De Schotten klopten in Ibrox Stadium RB Leipzig met 3-1. Frankfurt zegevierde in eigen huis met het kleinste verschil tegen West Ham dat na een vroege rode kaart al snel met tien viel.
  [naar artikel]
 31. Nieuwe afgang voor Barcelona, dit keer in de Europa League: Catalanen op eigen veld onderuit tegen Frankfurt en uitgeschakeld (14/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  FC Barcelona zal ook de Europa League niet winnen. Een pijnlijke 2-3-nederlaag in eigen huis tegen Eintracht Frankfurt is het eindstation voor Xavi en co. De laatste hoop op een prijs dit seizoen lijkt aan diggelen geslagen.
  [naar artikel]
 32. Beweging.net vraagt bijsturing "gênant" klimaatbeleid (21/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Beweging.net vraagt meer samenwerking tussen de verschillende beleidsniveaus, voor het klimaatbeleid in het bijzonder. De regio's en de federale overheid krijgen voor het klimaat hun samenwerkingsplicht niet waargemaakt, zegt algemeen voorzitter Peter Wouters vrijdag in zijn nieuwjaarsboodschap. Hij pleit hier voor een "federale aanpak". Hoe het momenteel verloopt, bestempelt hij als een "genante situatie" die niet houdbaar is. Het coronabeleid van de overheden krijgt wel een pluim.
  [naar artikel]
 33. Apple haalt naar verluidt weer ex-medewerker Tesla voor eigen autotak (05/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Apple heeft opnieuw een voormalige, hooggeplaatste technicus van Tesla aangenomen om vaart te zetten achter plannen voor een eigen elektrische auto. Dat schrijft financieel persbureau Bloomberg.
  [naar artikel]
 34. Bijna 3.300 hectaren meer jachtgebied in Limburg: “Vooral overheden kleuren terrein in” (30/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Limburg is dit jaar 3.288 hectaren jachtgebied rijker. Daarmee is het de Vlaamse provincie waar het meeste jachtterrein werd gewonnen. “Opvallend is dat overheden hun openbare terreinen meer en meer inkleuren”, zegt Maarten Goethals, communicatieverantwoordelijke bij HVV.
  [naar artikel]
 35. Kim Jong Un laat vaart zetten achter raketprogramma (23/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Ondanks zwaardere sancties wil de Noord-Koreaanse machthebber Kim Jong Un vaart zetten achter het omstreden raketprogramma van zijn land. Kim gaf het Instituut voor Chemische Stoffen van de Academie voor Militaire Wetenschappen de opdracht om de productie van door vaste brandstof aangedreven raketmotoren en raketgevechtskoppen op te drijven. Dat berichten staatsmedia woensdag.
  [naar artikel]
 36. Kim Jong Un laat vaart zetten achter raketprogramma (23/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ondanks zwaardere sancties wil de Noord-Koreaanse machthebber Kim Jong Un vaart zetten achter het omstreden raketprogramma van zijn land. Kim gaf het Instituut voor Chemische Stoffen van de Academie voor Militaire Wetenschappen de opdracht om de productie van door vaste brandstof aangedreven raketmotoren en raketgevechtskoppen op te drijven. Dat berichten staatsmedia woensdag.
  [naar artikel]
 37. Frankfurt en Fenerbahçe spelen gelijk in groep van Antwerp (16/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De twee andere ploegen in de poule van Antwerp bekampten elkaar in het Deutsche Bank Park in Frankfurt. De wedstrijd tussen Frankfurt en Fenerbahçe was er een tussen een ploeg die dit seizoen nog niet kon winnen en een ploeg die nog niet verloren had. De geplaagde Duitsers moesten het in eigen huis tegen de Turken ook nog stellen zonder trainer, die Europees geschorst was.
  [naar artikel]
 38. Hebt u tien minuutjes voor het klimaatplan? (04/06/2019 - De Standaard)
  Met een online-enquête die hooguit een kwartier in beslag mag nemen, polsen de overheden van ons land naar uw en mijn mening over het klimaatbeleid. Rijkelijk laat, zeggen de milieuverenigingen.
  [naar artikel]
 39. Haalt Schauvliege slag thuis in taaldispuut met Klimaatzaak? (04/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het ziet ernaar uit dat de rechtszaak die de vzw Klimaatzaak heeft aangespannen tegen het klimaatbeleid van de Belgische overheden toch niet enkel...
  [naar artikel]
 40. Apple zet vaart achter plannen om productie deels weg te halen uit China (03/12/2022 - De Tijd)
  18:43 Technologieconcern Apple heeft de afgelopen weken vaart gezet achter zijn plannen om een deel van zijn productie weg te halen uit China. Dat schrijft de Amerikaanse krant The Wall Street Journal, die ...
  [naar artikel]
 41. President Trump beëindigt "oorlog tegen steenkoolindustrie" (28/03/2017 - De Redactie)
  Met een presidentieel decreet heeft Donald Trump vandaag een streep getrokken onder het klimaatbeleid van zijn voorganger Barack Obama. Naar eigen zeggen beëindigt Trump zo de "war on coal", maar het valt te bekijken of het wel zo'n vaart zal lopen. Het is ook niet duidelijk wat de gevolgen zijn voor het Klimaatverdrag dat in 2015 in Parijs werd gesloten.
  [naar artikel]
 42. Reisbureau Nordic start procedure tegen Belgische overheden: “Meer dan miljoen verloren” (16/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Reisbureau Nordic is van plan gerechtelijke stappen te ondernemen tegen de overheden in ons land. Het is gespecialiseerd in reizen naar Scandinavische landen, en zag naar eigen zeggen veel inkomsten wegvallen door de onduidelijke communicatie van die overheden. Dat zegt zaakvoerder Maarten Raes bij VRT Nieuws.
  [naar artikel]
 43. Apple zet vaart achter plannen om productie deels weg te halen uit China (03/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Technologieconcern Apple heeft de afgelopen weken vaart gezet achter zijn plannen om een deel van zijn productie weg te halen uit China. Dat schrijft de Amerikaanse krant The Wall Street Journal, die zich baseert op verklaringen van mensen die betrokken zijn bij de gesprekken.
  [naar artikel]
 44. Vroege assist van Dodi Lukebakio volstaat niet voor Hertha BSC: ex-speler STVV bezorgt Frankfurt puntje (13/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hertha Berlijn heeft zaterdag op de tweede speeldag van de Bundesliga in eigen huis geen afstand kunnen nemen van Eintracht Frankfurt. Na 90 minuten gaf het scorebord in het Olympiastadion 1-1 aan.
  [naar artikel]
 45. Eindelijk is het zover: DEME vaart naar de beurs (02/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Eindelijk is het zover: DEME vaart naar de beurs Het was iets waar Belgische beleggers al jaren naar uitkeken: een eigen beursnotering voor DEME, een van de grootste baggergroepen ter wereld. Moedergroep CFE, in essentie een bouwgroep, maakte bekend dat de tijd rijp is voor zijn paradepaardje om op eigen benen te staan. De beursgenoteerde bouwgroep CFE kondigde donderdag aan zich op te splitsen […] Lees dit artikel: Eindelijk is het zover: DEME vaart naar de beurs
  [naar artikel]
 46. Samsung zet vaart achter zelfrijdende auto (02/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf Samsung maakt vaart met zijn plannen voor een zelfrijdende auto, om de strijd aan te gaan met gelijkaardige
  [naar artikel]
 47. Samsung zet vaart achter zelfrijdende auto (02/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf Samsung maakt vaart met zijn plannen voor een zelfrijdende auto, om de strijd aan te gaan met gelijkaardige
  [naar artikel]
 48. Gemeentearbeider uit Middelkerke rijdt in vaart en komt om het leven (12/01/2021 - VRT NWS)
  In Mannekensvere bij Middelkerke is een gemeentearbeider van 56 overleden. De man uit Slijpe belandde met zijn dienstauto, om zwerfafval op te ruimen, in een vaart.
  [naar artikel]
 49. Auto rijdt in Leuvense Vaart, bestuurder komt om (07/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De bestuurder van een personenwagen is deze avond om het leven gekomen toen hij met zijn voertuig in de Leuvense Vaart in Kampenhout terechtkwam.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy