De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Finland overweegt Zweden los te laten in NAVO-toetredingsproces

De Morgen

24/01/2023 - 20:41


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Het tij keert: Zweden overweegt serieus lid te worden van NAVO, Finland gaat zijn bevolking niet eens naar mening vragen (01/04/2022 - Express)
  Zoals we al eerder hebben geschreven, lijkt de oorlog in Oekraïne, Finland en Zweden in de armen van de NAVO te drijven. Elke week lijken de twee Scandinavische landen en nieuwe stap in de richting van de alliantie te zetten. Laten we beginnen met Finland, dat nog steeds iets meer lijkt te willen toetreden tot […]
  [naar artikel]
 2. Turkije onderhandelt met Zweden en Finland over toetreding tot NAVO en terreurbestrijding (26/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zweden en Finland hebben vrijdag hun engagement herbevestigd om tegen terrorisme te strijden, zegt het Turkse presidentschap, na een vergadering in Finland tussen vertegenwoordigers van de drie landen. Finland en Zweden willen lid worden van de NAVO, maar moeten daarvoor Turkse aarzeling bezweren.
  [naar artikel]
 3. Turkije gaat akkoord met toetreding Zweden en Finland tot de NAVO (28/06/2022 - Express)
  Turkije verzet zich niet langer tegen de toetreding van Zweden en Finland tot de NAVO. Dat zeggen NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg en de Finse president Niinisto. Zowel Stoltenberg als Niisto zeggen dat ’s werelds machtigste militaire alliantie een akkoord heeft bereikt om Zweden en Finland toe te laten, nadat de bezwaren van Turkije waren weggenomen. Verzet […]
  [naar artikel]
 4. Finland en Zweden overwegen NAVO-lidmaatschap: hoe word je lid van het militaire bondgenootschap? (12/05/2022 - VRT NWS)
  Finland, maar ook Zweden, overwegen om lid te worden van de NAVO, het westerse militaire bondgenootschap. Lid worden van de NAVO verloopt over het algemeen veel sneller dan bij de Europese Unie, al moet een land wel een aantal stappen zetten. Bij Finland en Zweden zou dat in principe vrij snel kunnen gaan. Hoe wordt een land lid van de NAVO?
  [naar artikel]
 5. NAVO-baas heeft vertrouwen in toetreding Finland en Zweden (19/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Jens Stoltenberg, de secretaris-generaal van de NAVO, is ervan overtuigd dat Zweden en Finland snel tot de alliantie zullen kunnen toetreden, ondanks de Turkse tegenkanting. “Ik heb er vertrouwen in dat we tot een snelle beslissing zullen komen om Finland en Zweden te verwelkomen in de NAVO-familie”, zei hij op een persconferentie samen met de Deense premier Mette Frederiksen in Kopenhagen.
  [naar artikel]
 6. NAVO-baas heeft vertrouwen in toetreding Finland en Zweden (19/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Jens Stoltenberg, de secretaris-generaal van de NAVO, is ervan overtuigd dat Zweden en Finland snel tot de alliantie zullen kunnen toetreden, ondanks de Turkse tegenkanting. “Ik heb er vertrouwen in dat we tot een snelle beslissing zullen komen om Finland en Zweden te verwelkomen in de NAVO-familie”, zei hij op een persconferentie samen met de Deense premier Mette Frederiksen in Kopenhagen.
  [naar artikel]
 7. Turkije verzet zich niet langer tegen NAVO-lidmaatschap van Finland en Zweden (28/06/2022 - VRT NWS)
  Turkije zal de aanvraag van Finland en Zweden om toe te treden tot de NAVO steunen. Dat zegt de Finse president vanop de NAVO-top in Madrid en is bevestigd door secretaris-generaal Jens Stoltenberg. Zweden en Finland willen lid worden van het militaire bondgenootschap omdat ze zich bedreigd voelen door Rusland. De 30 NAVO-landen moeten daarmee instemmen, maar Turkije lag dwars.
  [naar artikel]
 8. Turkije staakt verzet tegen NAVO-lidmaatschap Finland en Zweden (29/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Turkije staakt zijn verzet tegen de toetreding van Finland en Zweden tot de NAVO. Dat heeft de Finse president Sauli Niinistö aangekondigd. Turkije zal tijdens de NAVO-top in Madrid de uitnodiging aan Finland en Zweden om lid te worden ondersteunen.
  [naar artikel]
 9. Erdogan blijf zich verzetten tegen toetreding Zweden en Finland bij NAVO (19/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan blijft voorlopig bij zijn tegenkanting tegen de toetreding van Finland en Zweden tot de NAVO. “We hebben de verantwoordelijken in de NAVO gezegd, dat we ‘neen’ zullen zeggen tegen een toetreding van Finland en Zweden. Dat zal ons standpunt blijven”, zei hij donderdag aan de staatszender TRT.
  [naar artikel]
 10. NAVO-kandidaten Finland en Zweden sturen onderhandelaars naar opstandig Turkije (24/05/2022 - Express)
  Finland en Zweden sturen woensdag afgevaardigden naar Turkije in de hoop de Turkse oppositie tegen het NAVO-lidmaatschap van de Scandinavische landen te keren. Dat maakt de Finse minister van Buitenlandse Zaken Pekka Haavisto bekend. Op 18 mei zonden Finland en Zweden gezamenlijk hun officiële aanvragen tot lidmaatschap van de NAVO in. Dat deden ze na […]
  [naar artikel]
 11. NAVO-baas Stoltenberg begroet "constructieve gesprekken" over toetreding tussen Turkije, Zweden en Finland (20/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De gesprekken tussen Turkije, Finland en Zweden bij de NAVO om een oplossing te vinden voor de Turkse bezwaren tegen een toetreding van Finland en Zweden, zijn constructief verlopen en zullen voortgezet worden. Dat zegt NAVO-baas Jens Stoltenberg in een persbericht.
  [naar artikel]
 12. Nu Zweden en Finland willen toetreden: welke landen horen (vreemd genoeg) niet bij de NAVO? (14/04/2022 - VRT NWS)
  Finland gaat de procedure starten om lid te worden van de NAVO en ook Zweden zet de deur op een kier. Wat voor de oorlog in Oekraïne nog ondenkbaar was, komt nu snel dichtbij. Maar hoe komt het eigenlijk dat Zweden en Finland nooit lid geworden zijn van het internationale militaire bondgenootschap? En welke landen die je misschien niet meteen zou verwachten, horen wél al bij de NAVO?
  [naar artikel]
 13. Lokale media: Finland en Zweden vragen in mei lidmaatschap NAVO aan (25/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Finland en Zweden zullen in mei hun interesse uitdrukken om het militair bondgenootschap NAVO te vervoegen. Dat schrijven lokale kranten, volgens persagentschap Reuters.
  [naar artikel]
 14. NAVO nodigt Finland en Zweden officieel uit om lid te worden (29/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De NAVO-landen hebben beslist Finland en Zweden uit te nodigen om lid te worden en zijn het eens geworden om de toetredingsprotocollen te ondertekenen. Dat stellen de lidstaten in de gezamenlijke verklaring van de top.
  [naar artikel]
 15. NAVO-landen ondertekenen toetredingsprotocollen voor Finland en Zweden (05/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De dertig NAVO-landen hebben dinsdag de toetredingsprotocollen voor Finland en Zweden ondertekend. Dat melden verschillende nationale vertegenwoordigingen bij de NAVO, zoals de Finse missie. De ondertekening markeert de start van het ratificatieproces van hun toetreding.
  [naar artikel]
 16. Voor de NAVO zouden Finland en Zweden erg welkom zijn (15/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Wat decennialang ondenkbaar was, staat nu toch te gebeuren: Finland en Zweden kijken nadrukkelijk in de richting van de NAVO. De gezamenlijke persconferentie van de twee premiers afgelopen woensdag vormt de voorbode van een historische stap in de Europese veiligheidsstructuur.
  [naar artikel]
 17. Turkije kondigt 'opvolgingsvergadering' met Zweden en Finland aan (21/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Turkije, Finland en Zweden komen in augustus opnieuw bijeen om een stand van zaken op te maken met betrekking tot de NAVO-toetreding van Finland en Zweden. Dat heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu donderdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 18. Lidmaatschap NAVO voor Finland en Zweden dichterbij? (28/02/2022 - Express)
  De bevolking van Finland en Zweden schaart zich steeds meer achter een mogelijke toetreding van beide landen tot de NAVO. Toch ziet het er niet naar uit dat de landen snel tot de Verdragsorganisatie zullen behoren. Sinds de Russische agressie tegen Oekraïne eind januari toenam, en zeker nu het oorlog is, is er in Finland […]
  [naar artikel]
 19. Turkse president hint op goedkeuring voor Finse toetreding tot NAVO (29/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zondag laten verstaan dat Turkije de aanvraag van Finland om lid te worden van de NAVO zou kunnen goedkeuren, zonder datzelfde te doen voor Zweden. Het is de eerste keer dat Turkije laat doorschemeren dat het bereid is om de kandidatuur van Finland gescheiden te behandelen van die van Zweden.
  [naar artikel]
 20. Omstreden, en nog steeds geen uitgemaakte zaak: het NAVO-lidmaatschap van Finland en Zweden (19/09/2022 - Express)
  Donderdag moesten de Spaanse parlementsleden stemmen over de vraag of Zweden en Finland tot de NAVO mogen toetreden. Er werd een meerderheid bereikt voor de toetreding van de twee noordse landen tot de NAVO… maar allerminst dankzij de partijen die aan de macht zijn. Ook door de houding van Turkije blijft er onzekerheid over het […]
  [naar artikel]
 21. Rusland dreigt met repercussies als Finland en Zweden toetreden tot NAVO (14/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Rusland dreigt met tegenmaatregelen als Finland en Zweden zouden beslissen om toe te treden tot de NAVO. Dat heeft ex-president en huidig vicevoorzitter van de Russische Veiligheidsraad Dmitri Medvedev gezegd.
  [naar artikel]
 22. Erdogan ontmoet leiders van Zweden en Finland voor NAVO-top (27/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan woont dinsdag voorafgaand aan de NAVO-top in Madrid een gespreksronde bij met de leiders van Zweden, Finland en de NAVO, meldt zijn woordvoerder. De gesprekken betekenen echter niet dat "we een stap terug doen van onze positie", aldus de woordvoeder.
  [naar artikel]
 23. Turkse president hint voor eerst op goedkeuring voor Finse toetreding tot NAVO (29/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zondag laten verstaan dat Turkije de aanvraag van Finland om lid te worden van de NAVO zou kunnen goedkeuren, zonder datzelfde te doen voor Zweden. Het is de eerste keer dat Turkije laat doorschemeren dat het bereid is om de kandidatuur van Finland gescheiden te behandelen van die van Zweden.
  [naar artikel]
 24. Steun voor NAVO-lidmaatschap groeit in Finland en Zweden (03/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Scandinavische landen Zweden en Finland maakten er na de Tweede Wereldoorlog altijd al een punt van om neutraal te blijven en dus geen lid te worden van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO). Maar door de Russische invasie in Oekraïne lijkt die overtuiging stilaan te veranderen.
  [naar artikel]
 25. Finland en Zweden bevestigen formeel NAVO-lid te willen worden (04/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Finland en Zweden hebben maandag op het NAVO-hoofdkwartier hun toetredingsgesprekken afgerond. Ze hebben formeel bevestigd dat ze de “politieke, wettelijke en militaire verplichtingen en engagementen van het NAVO-lidmaatschap” willen en kunnen halen, zegt de verdragsorganisatie maandag.
  [naar artikel]
 26. Geen groen licht uit Ankara voor NAVO-toetreding Finland en Zweden (08/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Zweedse parlement houdt volgende week een stemming om de grondwet te veranderen, om zo de strijd tegen het terrorisme op te voeren. Turkije stelt een strengere antiterreurwetgeving in Zweden al langer als voorwaarde om in te stemmen met een Zweeds lidmaatschap van de NAVO. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan had dinsdag een ontmoeting met de nieuwe Zweedse premier, Ulf Kristersson. Achteraf wilde Erdogan nog niet instemmen met de NAVO-uitbreiding naar Zweden en Finland.
  [naar artikel]
 27. Rusland dreigt met repercussies zoals extra kernwapens als Finland en Zweden toetreden tot NAVO (14/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Rusland dreigt met tegenmaatregelen als Finland en Zweden zouden beslissen om toe te treden tot de NAVO. Dat heeft ex-president en huidig vicevoorzitter van de Russische Veiligheidsraad Dmitri Medvedev gezegd.
  [naar artikel]
 28. Turkije staakt verzet tegen NAVO-lidmaatschap Zweden en Finland (28/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Turkije verzet zich niet langer tegen het NAVO-lidmaatschap van Zweden en Finland. Dat heeft de Finse president gezegd. Op de NAVO-top in Madrid zijn de drie landen het eens geworden over de bezwaren die Turkije aanvankelijk had, zeggen NAVO-bronnen. Daardoor is de weg voor de twee Noordse landen vrij om lid te worden.
  [naar artikel]
 29. Turkije triomfeert op NAVO-top: dit heeft Erdogan thuisgehaald in ruil voor toetreding van Zweden en Finland (29/06/2022 - VRT NWS)
  Nu Turkije de toetreding van Finland en Zweden tot de NAVO dan toch niet meer in de weg staat, rijst de vraag wat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan daarvoor in ruil heeft gekregen. Finland en Zweden engageren zich bijvoorbeeld om Turkije te steunen tegen "bedreigingen van de nationale veiligheid", maar wat houdt dat in?
  [naar artikel]
 30. Nieuwe sancties laten op zich wachten en Turkije wil Zweden en Finland niet in NAVO: komen er barsten in het westers front? (17/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Na twee weken is Europa er nog altijd niet in geslaagd een akkoord te bereiken over een zesde sanctiepakket tegen Rusland. En ondertussen stelt Turkije in de NAVO zijn veto tegen de komst van Finland en Zweden. Komen er stilaan barstjes in het westerse bondgenootschap tegen Vladimir Poetin?
  [naar artikel]
 31. Het wordt moeilijk om Finland en Zweden uit NAVO te weren, en dat zal Poetin nog meer doen steigeren (05/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Zweden en Finland kruipen steeds dichter naar de NAVO toe. Uit opiniepeilingen in beide landen blijkt dat een meerderheid lidmaatschap genegen is. Wat als ze een aanvraag indienen? Weigeren is moeilijk, maar Rusland waarschuwt voor tegenmaatregelen.
  [naar artikel]
 32. Finland, Zweden en Turkije komen vrijdag bijeen voor overleg over toetreding tot NAVO (24/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Afgevaardigden van Finland, Zweden en Turkije komen vrijdag in Finland bijeen voor gesprekken over de noordelijke uitbreiding van de NAVO. Dit heeft de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, Ann Linde, woensdag op radio SVT bevestigd.
  [naar artikel]
 33. Finland, Zweden en Turkije houden in augustus gesprekken over NAVO-uitbreiding (19/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vertegenwoordigers van Finland, Zweden en Turkije zullen nog deze maand opnieuw bijeenkomen om te praten over de uitbreiding van de NAVO. Dat heeft de Finse minister van Buitenlandse Zaken Pekka Haavisto vrijdag meegedeeld op een persconferentie.
  [naar artikel]
 34. Finland, Zweden en Turkije houden in augustus gesprekken over NAVO-uitbreiding (19/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vertegenwoordigers van Finland, Zweden en Turkije zullen nog deze maand opnieuw bijeenkomen om te praten over de uitbreiding van de NAVO. Dat heeft de Finse minister van Buitenlandse Zaken Pekka Haavisto vrijdag meegedeeld op een persconferentie.
  [naar artikel]
 35. NAVO-toetreding Finland en Zweden: “Top in Madrid was nooit deadline” (12/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De NAVO-top in Madrid is geen deadline voor een beslissing over de toetreding van Finland en Zweden tot de verdragsorganisatie. Wel wil de NAVO zo snel mogelijk een oplossing voor de Turkse bezorgdheden over een mogelijk lidmaatschap van de twee Noordse landen. Dat heeft Jens Stoltenberg, secretaris-generaal van de NAVO, zondag gezegd op een persconferentie samen met de Finse president Sauli Niinistö.
  [naar artikel]
 36. Turkse president Erdogan verzet zich tegen Fins en Zweeds NAVO-lidmaatschap (13/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Turkije is geen voorstander van een eventueel NAVO-lidmaatschap van Zweden en Finland. Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan vrijdag gezegd. Dit kan een probleem vormen voor Zweden en Finland, want om lid te worden van de NAVO, moeten alle huidige lidstaten instemmen.
  [naar artikel]
 37. Finland drukt pauzeknop in voor NAVO-toetreding (24/01/2023 - De Tijd)
  14:41 De Finse minister van Buitenlandse Zaken vermoedt dat de gesprekken voor de toetreding van zijn land en Zweden tot de NAVO pas na de Turkse verkiezingen van 14 mei hervatten. Helsinki overweegt ook zo...
  [naar artikel]
 38. Turkije schrapt NAVO-overleg met Zweden en Finland (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Turkije heeft een voor februari gepland overleg met Zweden en Finland over de NAVO-toetreding van de twee Noord-Europese landen geschrapt van de agenda, melden Turkse staatsmedia. Het overleg was op verzoek van de Turkse regering volgende maand gepland in Brussel. Ook NAVO-chef Jens Stoltenberg zou aanschuiven.
  [naar artikel]
 39. NAVO-baas Jens Stoltenberg: “Finland en Zweden kunnen snel en gerust toetreden” (28/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Finland en Zweden kunnen snel toetreden tot de NAVO als ze dat willen en zouden in afwachting daarvan niet hoeven te vrezen voor hun veiligheid. Dat heeft secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg vandaag gezegd.
  [naar artikel]
 40. Zweden en Finland denken steeds meer aan het ondenkbare: toetreden tot de NAVO (03/03/2022 - De Morgen)
  In Zweden en Finland groeit de steun om aan te sluiten bij de NAVO. Beide landen zijn op dit moment geen lid van het westerse militaire bondgenootschap, maar de oorlog in Oekraïne en de Russische dreigementen doen het aantal aanhangers van lidmaatschap in sneltempo toenemen. Al zal dat Rusland behoorlijk op de zenuwen werken.
  [naar artikel]
 41. Hoe zal/kan Poetin wraak nemen als Finland en Zweden bij de NAVO komen? (14/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Iedereen vergadert erover: moeten en kunnen Finland en Zweden snel bij de NAVO? Maar wat vindt Poetin. En wat gaat hij doen als dat gebeurt? Wraak nemen? En hoe dan?
  [naar artikel]
 42. Kamercommissie stemt in met NAVO-toetreding Finland en Zweden (18/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Kamercommissie Buitenlandse Betrekkingen heeft vanmiddag unaniem ingestemd met de toetreding van Zweden en Finland tot de NAVO. Dat gebeurde tijdens de eerste vergadering van de Commissie met de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib.
  [naar artikel]
 43. Erdogan lost veto tegen Zweden en Finland voor start NAVO-top (28/06/2022 - De Tijd)
  21:55 Zweden en Finland mogen lid worden van de NAVO. De Turkse president Erdogan laat zijn veto vallen aan de vooravond van de top in Madrid. Resten nog vier acute kopzorgen voor de vredesalliantie.
  [naar artikel]
 44. Turkije houdt druk op Zweden en Finland na uitnodiging voor NAVO-toetreding (29/06/2022 - De Tijd)
  21:59 Zweden en Finland zijn nu ook formeel door de 30 NAVO-landen uitgenodigd om lid te worden van de alliantie. Hoewel Turkije zijn veto liet vallen, blijft het druk uitoefenen om 'terroristen' uit te lev...
  [naar artikel]
 45. Orban verzekert dat Hongarije NAVO-toetreding van Finland en Zweden zal ratificeren (25/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hongarije is nog steeds van plan om de toetreding van Finland en Zweden tot de NAVO te ratificeren. Dat heeft de Hongaarse premier Viktor Orban verzekerd. Zijn regering heeft al een besluit genomen, zou hij gisteren na een bijeenkomst met de regeringsleiders van Slowakije, Polen en Tsjechië hebben gezegd volgens het Slowaakse persbureau TASR. "We hebben Zweden en Finland hierover al geïnformeerd", aldus Orban.
  [naar artikel]
 46. Ondertekening toetredingsprotocollen Finland en Zweden “markeert start ratificatieproces” (05/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op het hoofdkwartier van de NAVO in Brussel ondertekenen de vertegenwoordigers van de dertig lidstaten dinsdag de protocollen voor de toetreding van Finland en Zweden. “Dit is echt een historisch moment voor Finland, Zweden en de NAVO en onze gezamenlijke veiligheid”, zei NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg, vooraleer de vertegenwoordigers de protocollen ondertekenen. “Vandaag zullen we de toetredingsprotocollen formeel ondertekenen. Dit markeert de start van het ratificatieproces.”
  [naar artikel]
 47. Finland: "NAVO-gesprekken rond toetreding Zweden en Finland hebben een time-out nodig" (24/01/2023 - VRT NWS)
  De Finse minister van Buitenlandse Zaken Pekka Haavisto zegt dat een time-out nodig is in de gesprekken met Turkije over het NAVO-lidmaatschap van Finland en Zweden. Dat meldt persagentschap Reuters. Turkije ligt al maandenlang dwars in de onderhandelingen over het lidmaatschap.
  [naar artikel]
 48. Turkije dreigt naar Zweden en Finland: woord houden, anders niet in NAVO (30/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Turkije dreigt alsnog te dwarsbomen dat Zweden en Finland toetreden tot de NAVO als zij zich niet aan de gemaakte afspraken houden. Dan krijgen zij de vereiste toestemming van het Turkse parlement niet, waarschuwde de Turkse president Recep Tayyip Erdogan op de NAVO-top in Madrid.
  [naar artikel]
 49. Na Zweeds debacle: Turkije suggereert NAVO-lidmaatschap Finland (30/01/2023 - Knack)
  De Turkse president Erdogan heeft gisteren tijdens een televisie-uitzending op de Turkse televisie gezegd dat ‘Turkije Finland als NAVO-land zou kunnen accepteren, los van Zweden.’ Erdogan in de uitzending nogmaals dat Zweden ‘terroristen’ moet overleveren aan Turkije. Daarmee doelt de Turkse president op Koerdische en Gülenistische activisten, die hij beschouwt als ‘staatsvijanden’. Lees hieronder verder. Korandiplomatie: hoe een verbrande koran het NAVO-lidmaatschap van Zweden in gevaar brengt De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Cavusoglu bevestigt vandaag die uitspraak: ‘Turkije moet een onderscheid maken tussen beide landen. De toetreding van Finland moet dan ook apart worden bekeken.’ Finland wilde oorspronkelijk samen met Zweden toetreden. Het NAVO-lidmaatschap van Zweden hangt echter aan een zijden draadje na een diplomatieke rel over een verbrande koran. The post Na Zweeds debacle: Turkije suggereert NAVO-lidmaatschap Finland appeared first on Knack.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy