De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

NMBS start proefproject rond stiltewagons

Knack

24/01/2023 - 21:06

“Reizigers van NMBS kunnen kiezen om plaats te nemen in een klassiek rijtuig, waar ze zoals gewoonlijk kunnen babbelen met vrienden, collega’s of familie, of plaatsnemen in een rijtuig waar ze zich in alle stilte kunnen concentreren of gewoon wat kunnen rusten”, klinkt het. De stiltezones bevinden zich in 2de klasse. Reizigers hoeven dus niet […] The post NMBS start proefproject rond stiltewagons appeared first on Knack.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Proefproject met stiltewagons van start bij NMBS (24/01/2023 - VRT NWS)
  Spoorwegmaatschappij NMBS start met een proefproject rond stiltewagons. De test loopt tot 31 mei, zo meldt de NMBS via haar website. In eerste instantie zal er een stiltezone komen op de treinen tussen Eupen en Oostende, en later ook tussen Brussel en Luxemburg.
  [naar artikel]
 2. Proefproject met stiltewagons van start bij NMBS (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Spoorwegmaatschappij NMBS start met een proefproject rond stiltewagons. De test loopt tot 31 mei, zo meldt de NMBS dinsdag via haar website. In eerste instantie zal er een stiltezone terug te vinden zijn op de treinen tussen Eupen en Oostende en later ook tussen Brussel en Luxemburg.
  [naar artikel]
 3. NMBS werkt aan proefproject met stiltewagons (13/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vervoersmaatschappij NMBS bereidt een proefproject voor met stiltewagons. Dat schrijft ‘De Standaard’ en het nieuws wordt bevestigd door NMBS-woordvoerder Bart Crols.
  [naar artikel]
 4. NMBS bestudeert invoering stiltewagons: ‘Reizigers willen rust’ (13/01/2023 - De Standaard)
  In Nederland zijn ze al decennialang een begrip bij treinreizigers, binnenkort misschien ook in ons land. De NMBS bereidt een proefproject voor met wagons waarin stilte de norm is.
  [naar artikel]
 5. NMBS start proefproject met abonnement voor flexibele pendelaars (19/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Met het zogenaamde Flex Abonnement wil de NMBS "een geknipt antwoord" bieden op het veranderde woon-werkverkeer van de pendelende werknemer. Het proefproject gaat van start in juni en het Flex Abonnement wordt uitgerold aan het begin van 2022. Dat heeft de NMBS aangekondigd.
  [naar artikel]
 6. NMBS start afhaaldienst voor voedingsproducten in stations (10/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: NMBS start afhaaldienst voor voedingsproducten in stations In vier stations, waaronder Gent-Sint-Pieters in Vlaanderen, zullen binnenkort op voorhand bestelde voedingsproducten uit de korte keten afgehaald kunnen worden. De NMBS start het proefproject voor een jaar, meldt ze in een persbericht. Vanaf deze week kunnen reizigers en buurtbewoners online een selectie lokaal geproduceerde groenten, fruit en andere producten bestellen en die vervolgens een […] Lees dit artikel: NMBS start afhaaldienst voor voedingsproducten in stations
  [naar artikel]
 7. NMBS start afhaaldienst voor lokaal geteelde verse groenten en fruit (10/05/2021 - VRT NWS)
  De NMBS start met een proefproject voor treinreizigers en buurtbewoners. Via internet kunnen ze lokaal geteelde groenten en fruit bestellen en die dan één keer per week afhalen in een station. "Een station moet meer zijn dan een plek waar je in- en uit de trein stapt", klinkt het bij de NMBS. In Vlaanderen is Gent-Sint-Pieters uitgekozen als testplaats.
  [naar artikel]
 8. Japanse beurs start proefproject rond handel in emissiekredieten (22/09/2022 - Express)
  Op de Tokyo Stock Exchange is een proefproject rond de handel in emissiekredieten van start gegaan. Met het initiatief wil Japan een nationaal marktmechanisme creëren om het land tegen het midden van deze eeuw een klimaatneutrale status te kunnen bezorgen. Momenteel staat Japan in de lijst met de grootste producenten van het broeikasgas koolstofdioxide op […]
  [naar artikel]
 9. 'Stiltewagons' in plaats van eerste klasse: zo wil sp.a spoor weer aantrekkelijk maken voor reiziger (30/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Meer en stiptere treinen, geen eerste klassewagons maar stiltewagons, een spoorspaarkaart en één tarief en dienstregeling voor het volledige
  [naar artikel]
 10. Sp.a pleit voor stiltewagons en 'trainmiles' (12/04/2019 - De Morgen)
  Schaf de eerste klasse af, voer stiltewagons in en laat reizigers 'trainmiles' verzamelen. Dat stelt sp.a voor in haar toekomstplan voor het spoor.
  [naar artikel]
 11. Meer treinen en 'stiltewagons' : zo wil sp.a spoor weer aantrekkelijk maken voor reiziger (30/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Meer en stiptere treinen, geen eerste klassewagons maar stiltewagons, een spoorspaarkaart en één tarief en dienstregeling voor het volledige
  [naar artikel]
 12. Premier League: proefproject rond extra wissels bij hoofdblessures start op 6 februari (29/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de Engelse Premier League gaat vanaf 6 februari het proefproject van start waarbij teams maximaal twee extra wissels mogen doorvoeren in het geval van een hersenschudding, zo bevestigde de Premier League vrijdag. Bedoeling is om spelers te beschermen tegen blijvende schade.
  [naar artikel]
 13. Antwerps proefproject met gezonde maaltijden op school start na herfstvakantie (21/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  De stad Antwerpen start na de herfstvakantie met haar aangekondigde proefproject rond het aanbieden van voedzame maaltijden op school. In een eerste fase gaat het om negen basisscholen, verspreid over de stad en de onderwijsnetten. De scholen ontvangen een subsidie per kind en kunnen daarmee een pakket voedzame maaltijden samenstellen met een partner naar keuze. Het kan gaan om soep (‘s middags), ontbijt of tussendoortjes.
  [naar artikel]
 14. Proefproject tegen huiselijk geweld start volgend jaar in Limburg (16/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf januari start in Limburg een proefproject waarbij gezinnen na een klacht over intrafamiliaal geweld tien dagen lang nauw worden opgevolgd....
  [naar artikel]
 15. Hondenweer? Huur een paraplu bij NMBS (01/03/2021 - Metro)
  Hoe vaak kom het voor? Je stapt net uit de trein en je ziet dat het buiten begint te regenen. Gelukkig kan je in het station van Brussel-Zuid voortaan paraplu’s uitlenen. Breng je die terug binnen de 24 uur? Dan hoef je helemaal niets te betalen. Het proefproject is vorige week van start gegaan, vertelt Bart Crols van de NMBS aan HLN. Het systeem is heel eenvoudig en werkt met een kredietkaart of een Maestrokaart. Door een van de kaarten te scannen kan je een paraplu ontgrendelen. Als je die binnen de 24 uur terugbrengt, hoef je er niks voor te betalen. Daarna kost het je 1 euro per dag als je de paraplu wil blijven gebruiken. Dit gaat door tot 15 euro, hierna mag je de paraplu houden. “Met de paraplu’s willen we onze klanten een extra dienst aanbieden”, zegt Crols. “Het idee komt overwaaien uit de hotelsector. Die lenen vaak paraplu’s uit aan hun klanten als ze de regen in moeten. Het proefproject verwijst naar de last mile. Reizigers die aankomen in het station moeten vaak nog een eindje wandelen voor ze op hun bestemming zijn. Op deze manier kunnen ze dat droog doen als het regent. Het geeft extra comfort.” Momenteel biedt de NMBS een 200-tal paraplu’s aan. Je kan ze vinden aan de verschillende uitgangen van het station in Brussel-Zuid. Als het proefproject een succes is, zullen andere stations volgen.  Lees ook: Gilkinet bindt in, NMBS houdt vast aan sluiting 44 loketten Het bericht Hondenweer? Huur een paraplu bij NMBS verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. "Minimale dienstverlening NMBS niet rond tegen start nieuwe schooljaar" (31/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het zal nog even duren voor de gegarandeerde dienstverlening bij de NMBS ook echt een feit is. De start van het nieuwe schooljaar zal alvast te
  [naar artikel]
 17. "Minimale dienstverlening NMBS niet rond tegen start nieuwe schooljaar" (31/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het zal nog even duren voor de gegarandeerde dienstverlening bij de NMBS ook echt een feit is. De start van het nieuwe schooljaar zal alvast te
  [naar artikel]
 18. In Limburg start volgend jaar proefproject tegen huiselijk geweld (16/11/2017 - Knack)
  Vanaf januari start in Limburg een proefproject waarbij gezinnen na een klacht over intrafamiliaal geweld tien dagen lang nauw worden opgevolgd. Dat bericht Het Belang van Limburg donderdag.
  [naar artikel]
 19. Teststrategie schakelt versnelling hoger: grootschalig proefproject met coronasneltesten van start (14/12/2020 - VRT NWS)
  Deze week starten veertien huisartsenpraktijken en zes testcentra met een proefproject rond sneltesten. Patiënten met coronasymptomen, die nog geen vijf dagen ziek zijn, worden meteen getest bij de dokter en krijgen al na vijftien minuten hun uitslag. De bedoeling is dat het systeem met de sneltesten vanaf januari op grote schaal gebruikt zal worden.
  [naar artikel]
 20. NMBS wil naar volledig rookvrije stations en perrons (10/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Naar analogie met onze buurlanden wil de NMBS in de toekomst evolueren naar volledig rookvrije stations en perrons. Daarvoor is wel nog een wetswijziging nodig. De NMBS reageert daarmee op een voorstel van de stad Mechelen, die zich kandidaat stelt voor een proefproject.
  [naar artikel]
 21. Grootste proefproject ooit rond kortere werkweek is “overweldigend succes” (05/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Grootste proefproject ooit rond kortere werkweek is “overweldigend succes” In IJsland vond tussen 2015 en 2019 het grootste proefproject ooit rond een kortere werkweek zonder loonverlies plaats. Twee jaar na datum is eindelijk een analyse van de resultaten van die test gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de kortere werkweek een gigantisch succes was. Omdat IJsland al lang slecht scoort als het gaat over de work-life […] Lees dit artikel: Grootste proefproject ooit rond kortere werkweek is “overweldigend succes”
  [naar artikel]
 22. Tweedaagse stakingsacties bij de NMBS van start (28/06/2018 - De Tijd)
  23:34 De machinistenbond van de NMBS heeft een stakingsaanzegging ingediend voor 10 tot 12 juli. Vandaag en morgen legt de socialistische vakbond het werk neer bij de NMBS.
  [naar artikel]
 23. Gedaan met roken aan ingang hospitaal: twee Antwerpse ziekenhuizen maken deel uit van proefproject (19/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Gedaan met opzichtig roken rond onze hospitalen. In ziekenhuizen AZ Monica en UZA start een proefproject om tabaksgebruik minder zichtbaar te maken en ze te begeleiden naar een kwalitatief rookbeleid. AZ Monica wil op lange termijn zelfs de hele site rookvrij maken. “Als gezondheidsinstelling moeten we het goede voorbeeld geven.”
  [naar artikel]
 24. Autodeelbedrijf Cambio start volgend jaar proefproject met elektrische bakfietsen in Brussel (13/01/2020 - De Standaard)
  Het autodeelbedrijf Cambio start in 2021 met een proefproject waarbij het elektrische bakfietsen ter beschikking zal stellen van zijn klanten in Brussel. In de eerste fase komen er vijftien fietsen.
  [naar artikel]
 25. Grootschalig proefproject met sneltesten gaat woensdag van start: wie wordt getest en hoe betrouwbaar is het? (14/12/2020 - De Standaard)
  Vanaf woensdag gaan veertien huisartsenpraktijken en zes test- en triagecentra aan de slag met een proefproject rond sneltesten. Patiënten met coronasymptomen, die nog geen vijf dagen ziek zijn, komen dan onmiddellijk te weten of ze besmet zijn. Het doel is om begin januari op grote schaal te starten met de sneltesten. Maar hoe betrouwbaar is zo’n sneltest? Is die ook te koop bij de apotheek?
  [naar artikel]
 26. Gent start met proefproject om kleine dieren van verdrinkingsdood te redden in riool  (23/06/2021 - VRT NWS)
  Stad Gent start met een proefproject in de wijk Muide om kleine dieren te redden van een verdrinkingsdood in de riolering. Enkele waterkolken krijgen er gaas dat onder meer kuikens moet tegenhouden die soms in het afvoerwater terecht komen en zo sterven.
  [naar artikel]
 27. Grootschalig proefproject rond vierdaagse werkweek van start: meer dan 3.000 Britse werknemers werken een dag minder voor hetzelfde loon (07/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 3.000 Britse werknemers starten in een proefproject met een vierdaagse werkweek, met behoud van loon. Het gaat om het grootste onderzoek naar een kortere werkweek ooit, dat wordt gevoerd door onder meer de universiteiten van Cambridge, Oxford en en Boston.
  [naar artikel]
 28. Proefproject om onnodige chemobehandelingen bij borstkanker te vermijden (07/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In erkende borstkankerklinieken gaat vanaf 1 juli een proefproject van start om onnodige chemotherapie bij de behandeling van borstkanker te...
  [naar artikel]
 29. 'Meneer Cornu, stel je treintje samen' (09/04/2019 - De Morgen)
  Vandaag start Jo Cornu als CEO van de NMBS. Maar hoe pak je dat aan, zo'n eerste werkdag? Managementcoach Jo Sanders, auteur van het boek Leiders & paradoxen, wijst de weg naar een succesvolle start bij de NMBS.
  [naar artikel]
 30. Proefproject met sneltesten gaat van start: wie wordt getest en hoe betrouwbaar is het? (14/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Vanaf woensdag gaan veertien huisartsenpraktijken en zes test- en triagecentra aan de slag met een proefproject rond sneltesten. Patiënten met coronasymptomen, die nog geen vijf dagen ziek zijn, komen dan onmiddellijk te weten of ze besmet zijn. Het doel is om begin januari op grote schaal te starten met de sneltesten. Maar hoe betrouwbaar is zo’n sneltest? Is die ook te koop bij de apotheek? En kunnen we straks weer naar evenementen dankzij dat snelle testen?
  [naar artikel]
 31. Proefproject om water van grote werven te hergebruiken (23/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De stad Hasselt start een proefproject om het bemalingswater bij grote bouwwerven en wegenwerken in de stad ter beschikking te stellen van land- en tuinbouwers. Drie ‘watervragen’ worden vanavond gesteld op de gemeenteraad.
  [naar artikel]
 32. Proefproject bij Aperam Genk: werknemers krijgen boosterprik op werkvloer (17/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Genkse Aperam start volgende week met coronavaccinatie op de werkvloer. Het gaat om een proefproject met zeven Vlaamse bedrijven. Als de evaluatie positief is, kan het daarna uitgebreid worden.
  [naar artikel]
 33. Proefproject met preventieve vaccinatie tegen apenpokken van start in Antwerpen (22/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Donderdag start in Antwerpen een proefproject waarbij 1.120 mensen zich preventief kunnen laten vaccineren tegen het apenpokkenvirus. Het gaat om mannen die seks hebben met mannen en het voorbije jaar minstens 1 soa hebben gehad. Daarmee zullen in Vlaanderen ook mensen die niet besmet zijn met het virus gevaccineerd worden.
  [naar artikel]
 34. Proefproject met preventieve vaccinatie tegen apenpokken van start in Antwerpen (22/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  Donderdag start in Antwerpen een proefproject waarbij 1.120 mensen zich preventief kunnen laten vaccineren tegen het apenpokkenvirus. Het gaat om mannen die seks hebben met mannen en het voorbije jaar minstens 1 soa hebben gehad. Daarmee zullen in Vlaanderen ook mensen die niet besmet zijn met het virus gevaccineerd worden.
  [naar artikel]
 35. Grootste proefproject rond vierdaagse werkweek in IJsland is “overweldigend succes” (06/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Grootste proefproject rond vierdaagse werkweek in IJsland is “overweldigend succes” Een vierdaagse werkweek, maar voor vijf dagen betaald krijgen. Het concept haalt vaak de krantenkoppen, met zowel positieve als negatieve resultaten. In IJsland lijkt het alvast een groot succes te zijn. Deze keer bericht de Britse krant The Independent over dit succesverhaal uit Reykjavik, IJsland. Het gaat om het grootste experiment ter wereld rond een […] Lees dit artikel: Grootste proefproject rond vierdaagse werkweek in IJsland is “overweldigend succes”
  [naar artikel]
 36. Telenet wil 10.000 kwetsbare gezinnen internet voor 5 euro geven, proefproject start in Mechelen (13/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Telenet wil tegen eind volgend jaar een basisinternetdienst voor 5 euro per maand aanbieden aan 10.000 kwetsbare gezinnen. Onder meer in Mechelen start in december een proefproject met 700 gezinnen om de modaliteiten uit te werken.
  [naar artikel]
 37. Grootschalig proefproject met sneltesten gaat woensdag van start: wie wordt getest en hoe betrouwbaar is het? (14/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf woensdag gaan veertien huisartsenpraktijken en zes test- en triagecentra aan de slag met een proefproject rond sneltesten. Patiënten met coronasymptomen, die nog geen vijf dagen ziek zijn, komen dan onmiddellijk te weten of ze besmet zijn. Het doel is om begin januari op grote schaal te starten met de sneltesten. Maar hoe betrouwbaar is zo’n sneltest? Is die ook te koop bij de apotheek? En kunnen we straks weer naar evenementen dankzij dat snelle testen?
  [naar artikel]
 38. Proefproject rond statiegeld ziet 80 procent van blikjes en flessen teruggebracht worden: “Nu is het de beurt aan de Vlaamse overheid” (29/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Van 15 juli tot 15 augustus hield Bredene een proefproject rond statiegeld. Gedurende die periode werden mensen beloond als ze hun afval terugbrachten. Nu het voorbij is, hebben ze gemerkt dat statiegeld werkt. Bijna 80 procent van wie een pet-fles of blikje met statiegeldsticker kocht, bracht die terug.
  [naar artikel]
 39. Proefproject biedt rouwzorg aan huis voor wensouders (11/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Mensen die een kind verloren hebben, kunnen voortaan een beroep doen op zelfstandige vroedvrouwen voor rouwzorg aan huis. Het proefproject start
  [naar artikel]
 40. Proefproject biedt rouwzorg aan huis voor wensouders (11/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Mensen die een kind verloren hebben, kunnen voortaan een beroep doen op zelfstandige vroedvrouwen voor rouwzorg aan huis. Het proefproject start
  [naar artikel]
 41. Telenet geeft internet voor 5 euro aan 10.000 kansarme gezinnen: “Corona legde digitale kloof bloot” (13/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Internetoperator Telenet start in december met een proefproject om ook kwetsbare gezinnen toegang te geven tot internet. Voor 5 euro per maand zullen gezinnen via het OCMW of andere sociale organisaties een basisabonnement van Telenet kunnen aankopen. Het proefproject gaat van start in Mechelen, Brussel en een nog te bepalen stad.
  [naar artikel]
 42. Proefproject schoolstraat bij Europaschool goed gestart (28/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op 18 maart ging inde Europaschool het proefproject Schoolstraat van de werkgroep verkeer van start. Elke ochtend en avond wordt de straat 30 minuten afgesloten. Zo kunnen de kinderen veiliger oversteken als ze te voet of met de fiets naar school komen.
  [naar artikel]
 43. Proefproject rond geothermie doet Kempen beven: ‘Stop testen tot er zekerheid is’ (25/06/2019 - De Morgen)
  De aarde heeft zondag gebeefd in Mol. Niet veel, maar toch: een magnitude 2,1 op de schaal van Richter kan al tellen. En het is niet de eerste keer. De oorzaak is het proefproject rond geothermie in de streek. Onrustwekkend? ‘Er is een stop nodig. We mogen niet voor leerling-tovenaar spelen’, zegt professor Manuel Sintubin.
  [naar artikel]
 44. NMBS legt treinen met reservatie in naar kust (27/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Wie op weg naar de kust niet in een overvolle trein wil belanden, zal deze zomer wellicht toch kunnen kiezen voor een reservatiesysteem. De NMBS laat als proefproject tien rechtstreekse treinen rijden in het weekend van 5 en 6 juni, bovenop het normale aanbod. Omdat ze geen tussenstops maken, ben je zelfs sneller op het strand.
  [naar artikel]
 45. NMBS legt treinen met reservatie in naar kust (27/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Wie op weg naar de kust niet in een overvolle trein wil belanden, zal deze zomer wellicht toch kunnen kiezen voor een reservatiesysteem. De NMBS laat als proefproject tien rechtstreekse treinen rijden in het weekend van 5 en 6 juni, bovenop het normale aanbod. Omdat ze geen tussenstops maken, ben je zelfs sneller op het strand.
  [naar artikel]
 46. NMBS legt treinen met reservatie in naar kust (27/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Wie op weg naar de kust niet in een overvolle trein wil belanden, zal deze zomer wellicht toch kunnen kiezen voor een reservatiesysteem. De NMBS laat als proefproject tien rechtstreekse treinen rijden in het weekend van 5 en 6 juni, bovenop het normale aanbod. Omdat ze geen tussenstops maken, ben je zelfs sneller op het strand.
  [naar artikel]
 47. Negen bedrijven starten deze week proefproject rond vaccinatie op (21/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Deze week starten negen bedrijven een proefproject rond de coronavaccinatie. Op die manier kunnen meer mensen versneld een boostervaccin krijgen en wordt de werklast van de vaccinatiecentra verlicht, meldt de taskforce vaccinatie dinsdag.
  [naar artikel]
 48. Proefproject met statiegeld in Wallonië geeft vijf eurocent per ingezameld blikje (26/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de strijd tegen zwerfvuil start midden dit jaar in een vijftiental Waalse gemeenten een pilootproject rond de inzameling van blikjes. Er wordt...
  [naar artikel]
 49. Jambon: “Wel degelijk wettelijke basis voor proefproject rond tasers” (27/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Er is wel degelijk een juridische basis om het proefproject met tasers op te starten. Dat stelt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon bij monde van zijn woordvoerder in een reactie op de stakingsaanzegging van VSOA Politie. Het proefproject, dat nog moet worden opgestart, is bedoeld om de omstandigheden vast te leggen waarbinnen de taser zal worden gebruikt. Alvorens het wapen te mogen gebruiken, krijgen de politiemensen steeds de nodige opleiding, luidt het nog.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy