De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Een gebroken colafles, opgetrokken wenkbrauwen en gouden bogen: hoe ‘smashable brands’ ons uitnodigen een hamburger te eten

Express

24/01/2023 - 22:08

De fastfoodketen McDonald’s heeft voor niemand een introductie nodig, en dat weet het merk zelf ook. In de nieuwe reclamecampagne van de keten, Raise Your Arches, staat het idee centraal dat de uitnodiging om een McDonald’s-maaltijd te eten zo universeel is, dat deze kan worden overgebracht zonder een enkel woord te zeggen. De essentie: De […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Lopen we straks allemaal rond ‘zonder wenkbrauwen’? Het is trendy om je wenkbrauwen licht te kleuren (08/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Jaar en dag was het in de mode om dikke, geborstelde wenkbrauwen te hebben. Maar intussen is een nieuwe trend in gang gezet, met dank aan Kim Kardashian. Steeds meer mensen proberen nu hun wenkbrauwen te bleken en onzichtbaar te maken. Al houdt die behandeling wel wat risico’s in. “Er is maar één manier om je gebleekte wenkbrauwen te onderhouden.”
  [naar artikel]
 2. Hard Rock Café zet gouden hamburgers op het menu (07/06/2019 - Metro)
  De hamburger is geen simpele snack meer. Hard Rock Café lanceert vandaag een hamburger met een laagje bladgoud: de 24-Karat Gold Leaf Steak Burger. Deze unieke blingbling burger is een steakburger van 227 gram met een eetbaar laagje bladgoud van 24 karaat met cheddarkaas, sla, trostomaten en rode ui. De hamburger ziet er niet alleen mooi uit, een deel van de opbrengst gaat ook nog eens naar Action Against Hunger, een organisatie die de honger de wereld probeert uit te helpen. Maar de gouden hamburger is vandaag niet de enige nieuwkomer op het menu van Hard Rock Café. Voortaan kan je ook instaproof milkshakes met een vleugje alcohol en miniburgers bestellen. Lees ook: Zo kan je een gratis hamburger bij McDonald’s scoren Het bericht Hard Rock Café zet gouden hamburgers op het menu verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Tiener krijgt gigantische lippen na het eten van een hamburger (26/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een Amerikaanse tiener kreeg een allergische reactie na het eten van een hamburger. Ze bleef achter met erg opgezwollen lippen. De tiener zag er...
  [naar artikel]
 4. Zonder écht jawoord: is huwelijk van Tamara en Bob in ‘Thuis’ wel rechtsgeldig? (08/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Traditioneel gezien is een huwelijk hét absolute hoogtepunt van het soapjaar. Ook in ‘Thuis’ mochten de ringen onlangs nog eens bovengehaald worden, toen personages Bob en Tamara elkaar eeuwige trouw beloofden. Maar de manier waaróp ze dat deden, zorgt bij sommige fans wel voor opgetrokken wenkbrauwen. Want is het huwelijk wel rechtsgeldig? Wij legden ons oor te luister bij het team van ‘Thuis’ en een expert ter zake.
  [naar artikel]
 5. Colafles uit 1974 geborgen, maar de boodschap is vooralsnog geheim (16/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Tijdens de afbraakwerken van de Spinhallen is een bijzondere vondst gedaan, namelijk een colafles met een brief erin. De boodschap blijft vooralsnog geheim, want alle pogingen om de brief uit de fles te halen zijn tot nu toe mislukt.
  [naar artikel]
 6. Australische media zien ‘beste land ter wereld’ goud pakken: “Aan een Belgische toog bestel je nu ook hockeycounters” (06/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Daags na de gouden medaille van de Red Lions zindert de olympische hockeyfinale ook in de Australische media na. ‘Down under’ zijn de harten gebroken, maar toch primeert de suprematie van de Belgen. “Deze gouden generatie hockeyspelers kwam in elke wedstrijd vol vertrouwen aan de start.”
  [naar artikel]
 7. Een hamburger in McDonald’s eten en tegelijk calorieën verbranden? In China kan het (23/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  McDonald’s heeft in filialen in China speciale tafels met hometrainers geplaatst. Klanten die in de fastfoodketen een hamburger verorberen, kunnen de hometrainer gebruiken om stroom op te wekken en zo hun telefoon opladen. Dat is te zien op een TikTok-video. De extra calorieën die men er mee verbrandt, zijn mooi meegenomen.
  [naar artikel]
 8. Europees Parlement wil verbod op benamingen als ‘vegaburger’ en ‘sojayoghurt’ (02/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vegetarische vlees mag van het Europees Parlement in de toekomst geen ‘hamburger’, ‘burger’, ‘worst’ of ‘steak’ meer genoemd worden. Ook...
  [naar artikel]
 9. ‘Gouden’ waterstof: wat is de nieuwste duurzame hype in energieland, en waarom geldt die als innovatief? (28/11/2022 - Express)
  Waterstofgas, een energiedrager, wordt op verschillende manieren gewonnen. Nadat eerdere methodes als ‘grijze’ waterstof (gemaakt uit aardgas), ‘blauwe’ (als het CO₂ dat bij de productie van H2 vrijkomt, wordt afgevangen), ‘paarse’ (met kernenergie) en ‘groene’ (uit zonne- en windenergie) de revue passeerden, heeft een Amerikaans bedrijf het over ‘gouden’ waterstof. In het nieuws: De Amerikaanse […]
  [naar artikel]
 10. Gebleekte wenkbrauwen zoals Kim Kardashian, Lizzo en Gigi Hadid? Expert legt uit hoe je het aanpakt én onderhoudt (23/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wanneer gebleekte wenkbrauwen even veel aandacht krijgen als de billen van Kim Kardashian, dan spreek je over een echte trend. Verschillende celebrity's waagden zich al aan de ‘witte wenkies’ en ook op TikTok is de beautybehandeling razend populair. Al houdt die wel wat risico’s in. “Er is maar één manier om je gebleekte wenkbrauwen te onderhouden.”
  [naar artikel]
 11. Internet gaat los op ‘slechte verliezer’ Noa Lang: ‘Hij kan wel een lesje mediatraining gebruiken’ (13/01/2022 - De Morgen)
  Nederlander Noa Lang kon gisteren maar moeilijk verkroppen dat Paul Onuachu aan de haal ging met de Gouden Schoen. Al zorgden zijn ‘maniertjes’ wel voor heel wat hilariteit op het internet. ‘Hier, de troostprijs: de Gouden Eikel.’
  [naar artikel]
 12. Desselaars sturen massaal tips en gebruiksaanwijzingen door om brief uit geborgen colafles te halen (17/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Tijdens de afbraakwerken van de Spinhallen werd een colafles met een brief erin geborgen. De boodschap is vooralsnog geheim, want alle pogingen om de brief uit de fles te halen zijn tot nu toe mislukt, maar de Desselaars komen massaal op de proppen met tips.
  [naar artikel]
 13. Golden girls: gouden wenkbrauwen zijn de nieuwe hype (08/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds Cara Delevingne en haar wenkbrauwen in 2012 ten tonele verschenen, is de verkoop van wenkbrauwpotloden en -poeders serieus de hoogte in
  [naar artikel]
 14. Alleen eten? Nee, daar word je niet gelukkig van (23/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Uit een nieuw Brits onderzoek blijkt dat alleen eten je allesbehalve gelukkig maakt. Eten in gezelschap heeft dan weer het omgekeerde effect. Toch maar iemand uitnodigen om samen mee uit eten te gaan dan?
  [naar artikel]
 15. Australiër ontdekt sluw trucje en kan daardoor gratis eten bij McDonald’s (09/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een Australiër heeft naar eigen zeggen een manier gevonden om gratis te eten bij McDonald’s. Samen met een vriend slaagt hij erin een hamburger en...
  [naar artikel]
 16. ‘Delphine’ trekt meer kijkers dan ‘Gouden Schoen’ (14/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het was een erg drukke tv-avond, afgelopen woensdag. Het ‘Gala van de Gouden Schoen’ keerde, na de heel erg intieme versie vorig jaar, nu voorzichtig terug met publiek. Het programma trok op VTM 453.000 fans.
  [naar artikel]
 17. Wat bestelt ú in de frituur: curryworst, frika(n)del, of toch maar een ‘lange hamburger’? (30/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Is het nu curryworst, frikandel of frikadel? Of misschien ‘lange hamburger’?Niet de samenstelling maar wel de juiste terminologie voor de meest...
  [naar artikel]
 18. Laat het diëten los, de nieuwe trend is ‘intuïtief eten’ (16/01/2022 - De Morgen)
  Steeds meer experts hangen het nieuwe ‘intuïtieve eten’ aan. Laat je eetgedrag niet meer bepalen door wat je mág eten, maar door wat je wílt eten. ‘Na drie dagen vette bewerkte voeding snak je vanzelf naar salade.’
  [naar artikel]
 19. Een hapje van deze exclusieve hamburger kost je bijna 1.500 euro (08/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een hotel in de VS heeft een hamburger gelanceerd voor een absurde prijs. De ‘Black Gold Burger’ is te koop voor bijna 1.500 euro. Daarvoor krijg...
  [naar artikel]
 20. ‘Bake Off’-jurylid Regula Ysewijn: ‘Bourgondisch? Belgen zijn qua eten net puriteins’ (12/12/2021 - De Morgen)
  U kent Regula Ysewijn (38) als het strenge maar rechtvaardige jurylid in Bake Off Vlaanderen. Maar haar hart ligt ook en vooral bij ons culinaire erfgoed en bij Engeland. Al heeft dat land haar hart gebroken. ‘Er is echt iets gekraakt.’
  [naar artikel]
 21. Boze klant wil extra ketchup en begint dan te tieren dat ze te veel krijgt (30/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een klant van een McDonald’s vraagt extra ketchup op haar hamburger en wordt dan kwaad omdat ze te veel kreeg. Ze wil ‘de manager’ spreken, gedrag dat ze in de VS toeschrijven aan een zogenaamde ‘Karen’. De vrouw begint te tieren, duwt de hamburger plat op de toonbank en verwijt het personeel dat ze haar uitlachen “omdat ze op dieet is”. Het is niet duidelijk of het incident echt is, maar de beelden gaan wel de wereld rond.
  [naar artikel]
 22. ‘Er wordt vergif op ons eten gespoten. Willen we dat echt?’: een pleidooi voor pesticidenvrije landbouw (04/10/2021 - De Morgen)
  Eco-ondernemer Louis De Jaeger (27) roept op tot een voedselrevolutie. Want ‘we eten ons dood’, zo stelt zijn uitdagende boek. ‘Pesticiden, bodemuitputting en kunstmest schaden ons lichaam en de toekomst’, concludeert hij.
  [naar artikel]
 23. Pieter Timmers danste in ‘Dancing with the Stars’ met gebroken rib: “Ik kan bijna niet lachen of roepen” (13/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  ‘Another one bites the dust’ weerklonk er tijdens de openingsdans van de eerste liveshow van ‘Dancing with the stars’. Het was Pieter Timmers (33) die in het stof beet en de wedstrijd moest verlaten. De zwemkampioen stelde overigens pas gisteren vast dat hij met een gebroken rib heeft gedanst.
  [naar artikel]
 24. ‘The Masked Singer’ en ‘#LikeMe’-sterren domineren Gala van de Gouden K’s (21/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Komende donderdag kunnen CAMILLE en Pommelien Thijs met meerdere MIA’s naar huis gaan, maar een Gouden K hebben de twee sowieso al op zak. Beide artiesten vielen zaterdagavond in de prijzen op de jaarlijkse awardshow van Ketnet in Paleis 12 in Brussel. Het VTM-programma ‘The Masked Singer’ werd verkozen tot ‘Familieprogramma’. Julie Van den Steen en Jens Dendoncker bedankten in hun speech expliciet Niels Destadsbader.
  [naar artikel]
 25. Gewoon eten wat je wilt? Steeds meer experts hangen het nieuwe ‘intuïtieve eten’ aan (16/01/2022 - De Morgen)
  Steeds meer experts hangen het nieuwe ‘intuïtieve eten’ aan. Laat je eetgedrag niet meer bepalen door wat je mág eten, maar door wat je wílt eten. ‘Na drie dagen vette bewerkte voeding snak je vanzelf naar salade.’
  [naar artikel]
 26. Man gaat hamburger halen met zijn helikopter (15/05/2017 - De Redactie)
  Als je honger hebt, moet je eten. En dus landde deze Australiër zijn helikopter op de gazon van een McDonalds om een hamburger te gaan halen.
  [naar artikel]
 27. Jongen (10) dood na eten besmette hamburger van Lidl (16/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een Franse jongen van tien die verlamd raakte nadat hij een met de E-colibacterie besmette hamburger uit warenhuisketen Lidl had gegeten, is...
  [naar artikel]
 28. Gefronste wenkbrauwen bij positie van Thibaut Courtois bij Ballon d’Or: “Ik weet niet wat je als keeper nóg meer kan doen” (18/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Thibaut Courtois (30) werd maandagavond tijdens de 66e editie van de uitreiking van de Ballon d’Or verkozen tot winnaar van de Yashin-trofee, de onderscheiding voor de beste doelman. In de uitslag van de Gouden Bal werd hij zevende. ‘Pas’ zevende, zo klinkt de kritiek.
  [naar artikel]
 29. Gefronste wenkbrauwen bij positie van Thibaut Courtois bij Ballon d’Or: “Ik weet niet wat je als keeper nóg meer kan doen” (18/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Thibaut Courtois (30) werd maandagavond tijdens de 66e editie van de uitreiking van de Ballon d’Or verkozen tot winnaar van de Yashin-trofee, de onderscheiding voor de beste doelman. In de uitslag van de Gouden Bal werd hij zevende. ‘Pas’ zevende, zo klinkt de kritiek.
  [naar artikel]
 30. ‘Mijn beste kerst ooit’ is gewoon ‘Komen eten’, maar dan na de vervaldatum, als het eten al lang koud is (16/12/2022 - Humo)

  [naar artikel]
 31. Vapingangst nekt CEO tabaksreus Imperial Brands (03/10/2019 - De Tijd)
  15:31 En toen waren ze nog met vier, de vrouwelijke CEO’s van de belangrijkste 100 Britse beursgenoteerde bedrijven. Alison Cooper, de topvrouw van Imperial Brands, de moeder boven onder andere Davidoff, Ri...
  [naar artikel]
 32. Gewoon eten wat je wilt op ‘anti-dieetdag’? Steeds meer experts hangen het nieuwe ‘intuïtieve eten’ aan (06/05/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 33. Colin Farrell in ‘The Banshees of Inisherin’: ‘Ik heb geen controle over mijn wenkbrauwen, die hebben een eigen willetje’ (17/01/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 34. Elisabeth Van Lierop weet hoe je met het hele gezin kunt switchen naar meer plantaardig eten: ‘Vegan kan ook heerlijk decadent zijn’ (28/02/2022 - De Morgen)
  Haar twee kleuters zeuren niet om een hamburger, maar om tempeh. En ze zijn kerngezond, benadrukt Elisabeth Van Lierop (34) van de eco-blog ‘Plantbased’. Ze bracht onlangs een boek uit met vegan recepten, perfect op maat van bon vivants en kinderen in een groeispurt. Haar boodschap? Vlees en vis skippen is fun... als je tenminste niet te streng bent.
  [naar artikel]
 35. ‘James the musical’ bekroond met Gouden Roos (28/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het Play4-programma ‘James De Musical’ heeft maandagavond op de Rose d’Or Awards in Londen een Gouden Roos gewonnen in de categorie ‘Studio Entertainment’. Het is voor het eerst sinds 2018 dat een Belgisch programma de prestigieuze tv-prijs in de wacht sleept.
  [naar artikel]
 36. ‘James the musical’ bekroond met Gouden Roos (28/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Play4-programma ‘James De Musical’ heeft maandagavond op de Rose d’Or Awards in Londen een Gouden Roos gewonnen in de categorie ‘Studio Entertainment’. Het is voor het eerst sinds 2018 dat een Belgisch programma de prestigieuze tv-prijs in de wacht sleept.
  [naar artikel]
 37. Het Laatste Nieuws lanceert de Gouden Formule 1: zo speel je mee (08/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Gouden Klassiekers, de Gouden Cross, de Gouden Giro, de Gouden Tour én de Gouden Vuelta zagen reeds het levenslicht. Nu lanceert ‘Het Laatste Nieuws’ met de Gouden Formule 1 een gloednieuw spel. Hou je van autosport? En ben je ervan overtuigd dat jij het beste raceteam kan samenstellen? Schrijf je dan in voor 19 maart om 16 uur en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro.
  [naar artikel]
 38. Wildgroei bij de wenkbrauwen: zo houd je ze thuis in toom (10/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Net als ons haar, krijgen ook onze wenkbrauwen momenteel vrij spel. Dat is geen slechte zaak, zegt Aaricia Versluys van de Brow Bar in Oudenaarde, maar voor wie absoluut aan het epileren wil slaan, heeft ze gouden raad.
  [naar artikel]
 39. Internationaal advies over omstreden oorlogsmonument Zedelgem: ‘Haal dat eerbetoon aan SS’ers weg’ (03/12/2021 - De Standaard)
  Historici bogen zich over een omstreden ­oorlogsmonument in Zedelgem. ‘Ongepast’, vinden ze.
  [naar artikel]
 40. Zo beleefden de BV’s het gala van ‘De Gouden Schoen’ én de afterparty: “Er is hier meer water dan wijn” (26/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Gisterenavond vond het gala van ‘De Gouden Schoen’ plaats. Een sportevenement met veel bekende gezichten, zowel uit de sportwereld als de showbizzwereld. Onze reporter ging mee om de ‘glitter and glamour’ op te snuiven en was zelfs aanwezig op de afterparty. Maar hoe zit dat nu precies met die fameuze afterparty? Ontdek wat de BV’s er zelf van vonden in deze Showbits.
  [naar artikel]
 41. Boze klant wil extra ketchup en begint dan te tieren dat ze te veel krijgt: “Lachen jullie me nu uit omdat ik op dieet ben?” (30/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een klant van een McDonald’s vraagt extra ketchup op haar hamburger en wordt dan kwaad omdat ze te veel kreeg. Ze wil ‘de manager’ spreken, gedrag dat ze in de VS toeschrijven aan een zogenaamde ‘Karen’. De vrouw begint te tieren, duwt de hamburger plat op de toonbank en verwijt het personeel dat ze haar uitlachen “omdat ze op dieet is”. Het is niet duidelijk of het incident echt is, maar de beelden gaan wel de wereld rond.
  [naar artikel]
 42. Wanneer eten een gevecht is voor je kind: ‘Je staakt best iedere strijd om nog een hapje broccoli’ (19/11/2021 - De Morgen)
  Het aantal jonge kinderen voor wie eten een gevecht is neemt toe, net als het aantal eetstoornissen. ‘Er is niet per se een verband, maar ook wij zien meer kinderen die zijn verwikkeld in veldslagen aan tafel’, zegt kinderdiëtist Rolinde Demeyer. ‘Het helpt niet dat veel volwassenen zelf een gespannen relatie met eten hebben.’
  [naar artikel]
 43. KIJK. Boze klant wil extra ketchup en begint dan te tieren dat ze te veel krijgt: “Lachen jullie me nu uit omdat ik op dieet ben?” (30/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een klant van een McDonald’s vraagt extra ketchup op haar hamburger en wordt dan kwaad omdat ze te veel kreeg. Ze wil ‘de manager’ spreken, gedrag dat ze in de VS toeschrijven aan een zogenaamde ‘Karen’. De vrouw begint te tieren, duwt de hamburger plat op de toonbank en verwijt het personeel dat ze haar uitlachen “omdat ze op dieet is”. Het is niet duidelijk of het incident echt is, maar de beelden gaan wel de wereld rond.
  [naar artikel]
 44. Zijn géén wenkbrauwen de nieuwe wenkbrauwtrend? Expert legt uit hoe je dit toepast (08/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Jaar en dag was het in de mode om dikke, geborstelde wenkbrauwen te hebben. Maar intussen is een nieuwe trend in gang gezet, met dank aan Kim Kardashian. Steeds meer mensen proberen nu hun wenkbrauwen te bleken en onzichtbaar te maken. Al houdt die behandeling wel wat risico’s in. “Er is maar één manier om je gebleekte wenkbrauwen te onderhouden.”
  [naar artikel]
 45. ‘James de musical’ genomineerd voor Gouden Roos (04/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De genomineerden voor de prestigieuze 61e jaarlijkse Rose d’Or Awards (Gouden Roos) zijn bekendgemaakt. En er is goed nieuws voor ons Belgenlandje. Het Play4-programma ‘James de musical’ is genomineerd in de categorie ‘Studio Entertainment’.
  [naar artikel]
 46. Vergeet diëten, volg gewoon je instinct (16/01/2022 - De Morgen)
  Steeds meer experts hangen het nieuwe ‘intuïtieve eten’ aan. Laat je eetgedrag niet meer bepalen door wat je mág eten, maar door wat je wílt eten. ‘Na drie dagen vette bewerkte voeding snak je vanzelf naar salade.’
  [naar artikel]
 47. Is de hamburger ook officieel een Hamburger? (28/07/2018 - De Morgen)
  Elke dag wordt er wel iets gevierd. Of het nu Dag van de Klant, het Pluimvee of het Palindroom is. De Morgen beantwoordt daarover deze zomervakantie elke dag een goede vraag. Vandaag: International Hamburger Day.
  [naar artikel]
 48. De coaches uit ‘Dancing with the Stars’: ‘Kandidaten stellen vaak de vraag: ‘Mag dat wel?’’ (22/01/2022 - De Morgen)
  Het mag in Dancing with the Stars dan wel vooral om de dansende BV’s draaien, de echte helden van het programma zijn de docenten die week na week stuntelende amateurs omscholen tot verbazingwekkend soepele dansvloersterren. ‘De BV’s denken al snel dat ze iets gebroken hebben. Meestal is het niet meer dan een blauwe plek.’
  [naar artikel]
 49. Telenovelle ‘Lisa’ kan nominatie voor Gouden Roos niet verzilveren (29/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De VTM-telenovelle ‘Lisa’ en de Ketnet-reeks ‘Tekens van leven’ hebben maandagavond geen Gouden Roos kunnen winnen. De onlineceremonie voor de zestigste editie van de prestigieuze internationale tv-prijs werd gepresenteerd door de Engelse komiek Sue Perkins.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy