Karen Shu (38) is de wanhoop nabij. Al anderhalf jaar wacht de Amerikaanse topchef op een verblijfsvergunning in ons land. Na de zoveelste weigering vreest ze het ergste, en dat terwijl haar nieuwe restaurant in de Antwerpse Brederodebuurt elke avond volloopt: “Zo’n lijdensweg, en toch lijk ik er geen vat op te hebben.” [naar artikel]
Merelbeke is een gastronomisch restaurant rijker. Maar gerechten op basis van vlees, vis en zelfs melk, kaas en eieren staan niet op de menukaart van ‘Amaranth’. Topchef Pieter-Jan Lint (35) kookt uitsluitend plantaardig. “Een dame blanche zonder melk of room? Waarom niet?” [naar artikel]
Vijftien jaar lang kookte chef-kok Harry Belmans voor grote artiesten tijdens Europese tournees of optredens in België en Nederland. Zo stond hij achter de kookpotten voor Leonard Cohen, Prince en Beyoncé. Hij gooide zijn stiel over een andere boeg en baat ondertussen het kleinschalige restaurant Zjalto uit in Winkelomheide (Geel), maar mocht maandagavond toch nog een keer komen helpen op de artiestencatering voor The Rolling Stones in Brussel. [naar artikel]
De eerste fase van het Tinelpark in de Mechelse binnenstad is zaterdag feestelijk geopend. De buurt is tevreden. Tijdens de openingsreceptie zorgde topchef Ken Verschueren voor proevertjes. Hij opent begin 2019 zijn restaurant in het aanpalende klooster. [naar artikel]
Topchef Maarten Van Essche heeft niet alleen plannen voor een restaurant in de oude pastorie van Heffen (Mechelen). Hij opent binnenkort al zijn eerste restaurant in de Mechelse binnenstad. Voor Magma in de Borzestraat werkt hij samen met Jules Colruyt. De dertiger startte voor zijn familiebedrijf mee de versmarkt CRU op waar hij zich richtte op de bakkerij. [naar artikel]
De Antwerpse brandweer is zaterdagmiddag uitgerukt voor een brand aan het dak van het restaurant ‘The Jane’ in Berchem. Volgens een woordvoerder van de Antwerpse politie is het restaurant van topchef Sergio Herman uit voorzorg ontruimd, ongeveer 100 klanten en 50 personeelsleden moesten het pand verlaten. [naar artikel]
In februari 2022 streek de van oorsprong Filipijnse chef Karen Shu neer in Antwerpen. Na bijna 25 jaar ruilde ze de skyline van New York in voor een licht hoekpand in de Haantjeslei. In and/or serveert ze elegante plantaardige gerechten, zonder dat het vergezocht wordt. [naar artikel]
In de Antwerpse Kloosterstraat opent in september het restaurant ‘Mesa’ de deuren. Een idee van het team achter Tomorrowland, uitgevoerd door één... [naar artikel]
Topchef Seppe Nobels palmt deze zomer het Antwerpse Rubenshuis in met zijn Instroom Academy, vluchtelingen die hij opleidde tot kok. Het vijfgangenmenu is geïnspireerd op schilderijen van Rubens en er worden enkel producten uit de tijd van de grootmeester gebruikt. Het restaurant is geopend van 5 tot 29 juli. [naar artikel]
Opschudding in Biarritz. Na een vernederende ontgroening van een jonge assistent heeft de Franse topchef Aurélien Largeau ontslag genomen bij het naar hem vernoemde en met een Michelinster bekroonde restaurant in het prestigieuze Hôtel Du Palais. [naar artikel]
Het restaurant van topchef Willem Hiele opent op vrijdag 13 januari opnieuw de deuren. Twee maanden geleden sloot het restaurant nog om ‘medische redenen’. Op zijn Facebook maakt Hiele bekend dat hij als mens op zijn limieten was gestoten. “We kijken ernaar uit om iedereen opnieuw te ontvangen”, klinkt het. [naar artikel]
De creaties van Antwerpse ontwerper Dries Criel spotten we al eerder bij Rita Ora, Dua Lipa, Catherine Zeta-Jones en Natalie Portman. En nu kiest ook Beyoncé in een nieuwe shoot voor W magazine voor zijn juwelen. [naar artikel]
Speciaal voor de spektakel-musical 40-45 creëert topchef Sergio Herman een nieuwe gastronomische ervaring. Samen met bezieler Gert Verhulst opent hij vanaf 7 oktober 2018 de Churchill Club, een tijdelijk exclusief restaurant in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. [naar artikel]
In het compleet opgeknapte Predikherenklooster in Mechelen, waar de nieuwe stadsbibliotheek een plekje krijgt, opent dit najaar ook een toprestaurant. Sterrrenchef Ken Verschueren (38) start er zijn nieuwe project op. [naar artikel]
Speciaal voor de spektakelmusical '40-45' creëert topchef Sergio Herman een nieuwe gastronomische ervaring. Samen met Gert Verhulst opent hij vanaf... [naar artikel]
Topchef Sergio Herman gaat samenwerken met het Grand Hyatt Hotel in Singapore. Het restaurant in het iconische hotel opent in het tweede kwartaal van 2023 en wordt het Aziatische debuut van de chef-ondernemer. Dat maakten Hyatt en de Sergio Herman Group gisteren bekend. [naar artikel]
18:06 Nauwelijks een week nadat topchef Willem Hiele als 'hoogste nieuwkomer' gelauwerd werd door de gastronomische gids Gault Millau met een score van 15/20, blijkt dat zijn restaurant voor de rest van het... [naar artikel]
Niemand die je naar je plaats wijst, een menukaart overhandigt en de rekening presenteert: het Antwerpse restaurant De Serre, dat volgende week de deuren opent, heeft enkel personeel werken in de keuken. [naar artikel]
“Ik wil de Jeroen Meus van de Marokkaanse keuken worden.” Dat kopte uw krant in 2016 boven een interview met Ali Naimi (24) van wijk Luchtbal. Ali startte toen net met zijn eigen kookkanaal op YouTube en kookte ramadan-maaltijden voor heel de buurt. Nu opent hij zijn eigen zaak Le Sud op de Vlaamsekaai. [naar artikel]
Het nieuwe restaurant van topchef Willem Hiele in Oudenburg sloot in november de deuren, amper twee maanden na de opening. “Door medische redenen”, klonk het officieel, maar wat er precies aan de hand was wou niemand kwijt. Nu blijkt dat Hiele het restaurant sloot omdat hij “op zijn limieten was gestoten”, zo schrijft hij zelf op zijn facebookpagina. Na twee maanden sluiting kan het restaurant op 13 januari opnieuw openen. [naar artikel]
Nadat de Amerikaanse mediagroep Gannett eerder al op zoek was naar een verslaggever die alleen over Taylor Swift zou berichten, zoekt het bedrijf achter de krant ‘USA Today’ nu ook iemand die alleen over Beyoncé wil schrijven. In de vacature wordt gezocht naar iemand die “de muzikale, modieuze, culturele en economische invloed van Beyoncé” optekent. [naar artikel]
Groot culinair nieuws: topchef Kobe Desramaults opent een restaurant op Sicilië. De chef landt begint mei op het eiland, de opening is voorzien voor begin juni. Dat betekent dat de chef naar Italië verhuist. “Zeker tot eind oktober”, zegt hij. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.