De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Topchef Karen (37) kookte voor de Obamas en Beyoncé, en opent nu plantaardig restaurant in de Antwerpse Brederodebuurt

Het Laatste Nieuws

24/01/2023 - 23:28

Meghan Markle, Beyoncé en Jay Z, Michelle en Barack Obama: noem een superster en Karen Shu (37) heeft hun smaakpapillen wellicht al verwend. De Amerikaanse topchef ruilt na achttien jaar echter het blitse leven in Amerika in voor een eigen restaurant in de Brederodebuurt. Met een volledig plantaardig menu en een minimalistisch interieur en hoopt ze nu Antwerpse harten te veroveren: “Koken voor de sjeiks in Qatar was een ervaring, maar ik ben verliefd geworden op deze stad.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Topchef Pieter-Jan Lint (35) opent “eerste gastronomisch veganistisch restaurant van België”: “Wereld tonen dat het anders kan” (17/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  Merelbeke is een gastronomisch restaurant rijker. Maar gerechten op basis van vlees, vis en zelfs melk, kaas en eieren staan niet op de menukaart van ‘Amaranth’. Topchef Pieter-Jan Lint (35) kookt uitsluitend plantaardig. “Een dame blanche zonder melk of room? Waarom niet?”
  [naar artikel]
 2. Chef van Geels restaurant kookte maandagavond voor The Rolling Stones: “Ongeschreven regel dat wat je ziet gebeuren op tour, niet rondbazuint” (12/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Vijftien jaar lang kookte chef-kok Harry Belmans voor grote artiesten tijdens Europese tournees of optredens in België en Nederland. Zo stond hij achter de kookpotten voor Leonard Cohen, Prince en Beyoncé. Hij gooide zijn stiel over een andere boeg en baat ondertussen het kleinschalige restaurant Zjalto uit in Winkelomheide (Geel), maar mocht maandagavond toch nog een keer komen helpen op de artiestencatering voor The Rolling Stones in Brussel.
  [naar artikel]
 3. Eerste gedeelte Tinelpark geopend, restaurant topchef volgt begin 2019 (30/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De eerste fase van het Tinelpark in de Mechelse binnenstad is zaterdag feestelijk geopend. De buurt is tevreden. Tijdens de openingsreceptie zorgde topchef Ken Verschueren voor proevertjes. Hij opent begin 2019 zijn restaurant in het aanpalende klooster.
  [naar artikel]
 4. Fan van het eten op Tomorrowland? Team achter festival opent eigen restaurant (14/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de Antwerpse Kloosterstraat opent in september het restaurant ‘Mesa’ de deuren. Een idee van het team achter Tomorrowland, uitgevoerd door één...
  [naar artikel]
 5. Topchef Maarten Van Essche en Jules Colruyt openen Magma: “We zijn een pizzeria met de streken van een gastronomisch restaurant” (15/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Topchef Maarten Van Essche heeft niet alleen plannen voor een restaurant in de oude pastorie van Heffen (Mechelen). Hij opent binnenkort al zijn eerste restaurant in de Mechelse binnenstad. Voor Magma in de Borzestraat werkt hij samen met Jules Colruyt. De dertiger startte voor zijn familiebedrijf mee de versmarkt CRU op waar hij zich richtte op de bakkerij.
  [naar artikel]
 6. Restaurant ‘The Jane’ ontruimd na brand (09/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Antwerpse brandweer is zaterdagmiddag uitgerukt voor een brand aan het dak van het restaurant ‘The Jane’ in Berchem. Volgens een woordvoerder van de Antwerpse politie is het restaurant van topchef Sergio Herman uit voorzorg ontruimd, ongeveer 100 klanten en 50 personeelsleden moesten het pand verlaten.
  [naar artikel]
 7. Topchef Willem Hiele heropent na 2 maanden zijn restaurant: “Ik ben op mijn limieten gestoten” (05/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  Het restaurant van topchef Willem Hiele opent op vrijdag 13 januari opnieuw de deuren. Twee maanden geleden sloot het restaurant nog om ‘medische redenen’. Op zijn Facebook maakt Hiele bekend dat hij als mens op zijn limieten was gestoten. “We kijken ernaar uit om iedereen opnieuw te ontvangen”, klinkt het.
  [naar artikel]
 8. Sergio Herman opent exclusief restaurant voor musical 40-45 (07/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Speciaal voor de spektakel-musical 40-45 creëert topchef Sergio Herman een nieuwe gastronomische ervaring. Samen met bezieler Gert Verhulst opent hij vanaf 7 oktober 2018 de Churchill Club, een tijdelijk exclusief restaurant in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs.
  [naar artikel]
 9. Restaurant ‘The Jane’ ontruimd na brand (09/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Antwerpse brandweer is zaterdagmiddag uitgerukt voor een brand aan het dak van restaurant ‘The Jane’ in de Antwerpse deelgemeente Berchem. Volgens een woordvoerder van de Antwerpse politie is het restaurant van topchef Sergio Herman uit voorzorg ontruimd: ongeveer 100 klanten en 50 personeelsleden moesten het pand verlaten. “Er is voorlopig geen sprake van gewonden, en ook de impact op de omgeving is momenteel beperkt”, aldus de politie, die nog geen zicht heeft op de omvang van de brand.
  [naar artikel]
 10. Topchef opent restaurant in Mechels klooster (03/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In het compleet opgeknapte Predikherenklooster in Mechelen, waar de nieuwe stadsbibliotheek een plekje krijgt, opent dit najaar ook een toprestaurant. Sterrrenchef Ken Verschueren (38) start er zijn nieuwe project op.
  [naar artikel]
 11. Sergio Herman opent exclusief restaurant in Studio 100 Pop-Up Theater (07/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Speciaal voor de spektakelmusical '40-45' creëert topchef Sergio Herman een nieuwe gastronomische ervaring. Samen met Gert Verhulst opent hij vanaf...
  [naar artikel]
 12. Restaurant van topchef Willem Hiele dicht 'om medische redenen' (12/11/2022 - De Tijd)
  18:06 Nauwelijks een week nadat topchef Willem Hiele als 'hoogste nieuwkomer' gelauwerd werd door de gastronomische gids Gault Millau met een score van 15/20, blijkt dat zijn restaurant voor de rest van het...
  [naar artikel]
 13. Sergio Herman opent restaurant in Singapore (26/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Topchef Sergio Herman gaat samenwerken met het Grand Hyatt Hotel in Singapore. Het restaurant in het iconische hotel opent in het tweede kwartaal van 2023 en wordt het Aziatische debuut van de chef-ondernemer. Dat maakten Hyatt en de Sergio Herman Group gisteren bekend.
  [naar artikel]
 14. Antwerps restaurant opent zonder zaalpersoneel (16/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Niemand die je naar je plaats wijst, een menukaart overhandigt en de rekening presenteert: het Antwerpse restaurant De Serre, dat volgende week de deuren opent, heeft enkel personeel werken in de keuken.
  [naar artikel]
 15. Jonge foodblogger opent restaurant: “De volgende stap: een kookshow op televisie” (10/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  “Ik wil de Jeroen Meus van de Marokkaanse keuken worden.” Dat kopte uw krant in 2016 boven een interview met Ali Naimi (24) van wijk Luchtbal. Ali startte toen net met zijn eigen kookkanaal op YouTube en kookte ramadan-maaltijden voor heel de buurt. Nu opent hij zijn eigen zaak Le Sud op de Vlaamsekaai.
  [naar artikel]
 16. Sergio Herman reageert op vernietigende recensies Antwerps restaurant: “Ik wil niets goedpraten, wel nuance aanbrengen” (18/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Dat is hij niet gewend. Het nieuwe restaurant Blueness Antwerp van Sergio Herman kijgt te maken met heel wat slechte recensies. De topchef vraagt voor begrip en vermeldt in één adem ook geen restaurant in België of Nederland meer te willen openen.
  [naar artikel]
 17. Restaurant topchef Willem Hiele opent opnieuw na maanden sluiting wegens “medische redenen”: “Ik ben als mens op mijn limieten gestoten” (05/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het nieuwe restaurant van topchef Willem Hiele in Oudenburg sloot in november de deuren, amper twee maanden na de opening. “Door medische redenen”, klonk het officieel, maar wat er precies aan de hand was wou niemand kwijt. Nu blijkt dat Hiele het restaurant sloot omdat hij “op zijn limieten was gestoten”, zo schrijft hij zelf op zijn facebookpagina. Na twee maanden sluiting kan het restaurant op 13 januari opnieuw openen.
  [naar artikel]
 18. Kobe Desramaults opent begin juni al nieuw restaurant op Sicilië (28/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Groot culinair nieuws: topchef Kobe Desramaults opent een restaurant op Sicilië. De chef landt begint mei op het eiland, de opening is voorzien voor begin juni. Dat betekent dat de chef naar Italië verhuist. “Zeker tot eind oktober”, zegt hij.
  [naar artikel]
 19. Kobe Desramaults opent begin juni al nieuw restaurant op Sicilië (28/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  Groot culinair nieuws: topchef Kobe Desramaults opent een restaurant op Sicilië. De chef landt begint mei op het eiland, de opening is voorzien voor begin juni. Dat betekent dat de chef naar Italië verhuist. “Zeker tot eind oktober”, zegt hij.
  [naar artikel]
 20. Chef Pajtim Bajrami opent restaurant Otoro: “Ja, we dromen van een ster”’ (30/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Restaurant Otoro, de droom van de bekende topchef Pajtim Bajrami, opent zaterdag de deuren. Gasten zullen de voormalige chef van De Stadt van Luijck, die bekendstaat om zijn temperament, aan het werk kunnen zien in een open keuken. “Al blijf ik mezelf: liever streng en nauwkeurig dan gezellig en laks.”
  [naar artikel]
 21. Blueness, het zoveelste Antwerpse restaurant voor Sergio Herman, binnen twee weken open (16/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Zeeuwse topchef Sergio Herman en de Antwerpse modefamilie Dheedene openen binnen twee weken alweer een nieuw restaurant. Ver hoef je er niet voor te gaan: het bevindt zich naast Le Pristine.
  [naar artikel]
 22. Antwerpse topkwaliteit in beste restaurant van het land: ook Hof van Cleve schenkt nu Gin 1501 van MM Antverpia (31/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het nieuwe jaar moet nog officieel beginnen, maar MM Antverpia begint 2023 alvast met een knaller. Het op en top Antwerpse drankmerk van bezielers Toby Alderweireld en Thomas Tisson heeft het nu ook tot in het Hof van Cleve geschopt. Het restaurant van topchef Peter Goossens, nog steeds de allereerste driesterrenzaak van België, zal vanaf januari Gin 1501 schenken, een gouden gin met verwijzingen naar de Antwerpse Gouden Eeuw.
  [naar artikel]
 23. Peter Goossens opent restaurant in Knoks sterrenhotel La Réserve (14/01/2022 - De Tijd)
  11:56 Midden volgend jaar opent de driesterrenchef Peter Goossens een nieuw restaurant in het Knokse La Réserve. Het luxehotel is sinds vorige zomer in handen van de ondernemer Marc Coucke en de projectontw...
  [naar artikel]
 24. Pas geopend restaurant van topchef Willem Hiele blijft gesloten tot einde van het jaar (13/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  Het pas geopende restaurant Willem Hiele in Oudenburg is gesloten tot eind dit jaar. De nieuwe zaak van de gelijknamige topchef scoorde erg hoog in de recentste editie van culinaire gids Gault&Millau.
  [naar artikel]
 25. Marcelo Ballardin wint ‘Snackmasters’ dankzij Leo-wafeltje: Seppe nobels gaf het zelf op (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Topchef Marcelo Ballardin (39) mag zich vanaf nu ook snackmaster noemen. In de finale van de kookwedstrijd wist de Gents-Braziliaanse topchef van restaurant OAK het best een Leo-wafeltje te imiteren en zo hield hij de Antwerpse groentechef Seppe Nobels (39) af.
  [naar artikel]
 26. Topchef Geert Van Hecke (60) ruilt De Karmeliet voor Zet'joe (15/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vergeet De Karmeliet, vandaag opent twee huizen verder in de Langestraat het restaurant Zet'joe. Het nieuwe toprestaurant van voormalig
  [naar artikel]
 27. Geert Van Hecke opent zijn nieuwe restaurant Zet'joe (15/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Eind december sloot topchef Geert Van Hecke zijn restaurant 'De Karmeliet', maar ondertussen roert hij alweer in de potten. In zijn nieuwe zaak 'Zet'joe' pakt hij het wat kleinschaliger aan.
  [naar artikel]
 28. Marcelo Ballardin wint ‘Snackmasters’ dankzij Leo-wafeltje: Seppe Nobels verrast kijkers (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Topchef Marcelo Ballardin (39) mag zich vanaf nu ook snackmaster noemen. In de finale van de kookwedstrijd wist de Gents-Braziliaanse topchef van restaurant OAK het best een Leo-wafeltje te imiteren en zo hield hij de Antwerpse groentechef Seppe Nobels (39) af.
  [naar artikel]
 29. Na Amerika verovert ‘Karen’s diner’ ook Europa: “Het personeel beledigt je de hele tijd, zoals een typische Karen” (01/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Van je dessert op de tafel smijten tot een middelvinger opsteken als je achter de rekening vraagt: onvriendelijke service staat centraal in een nieuw burgerrestaurant in Amsterdam. Deze zomer opent ‘Karen’s Diner’, waar je letterlijk betaalt om uitgescholden te worden door een ‘typische Karen’. En heet je écht Karen? Dan krijg je er zelfs een gratis drankje bij.
  [naar artikel]
 30. Beyoncé draagt als vierde vrouw ooit de Tiffany-diamant: het verhaal achter het erg controversiële juweel (25/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In de nieuwe advertentie van juwelenmerk Tiffany & Co. draagt popster Beyoncé als vierde vrouw ooit de befaamde, gele Tiffany-diamant. Het is een steen van 128.54 karaat en een van de grootste diamanten ooit ontdekt. Maar er komt veel kritiek op de stunt, want de diamant heeft volgens sommigen een duister verleden. Karen Rentmeesters van Antwerp World Diamond Centre nuanceert.
  [naar artikel]
 31. Beyoncé en JAY Z roepen fans op vegetarisch te eten: “Denk aan je gezondheid en die van onze planeet” (31/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Beyoncé en JAY Z komen op de valreep van 2018 met een uitdaging: eet meer plantaardig. Vegetarisch eten heeft volgens het celebritykoppel “een...
  [naar artikel]
 32. Kobe Desramaults opent nieuw restaurant in Sicilië (28/04/2022 - De Tijd)
  16:52 Nu het exclusieve Chambre Séparée dicht is, trekt chef-kok Kobe Desramaults naar Sicilië. In juni opent hij er een restaurant samen met twee Siciliaanse chefs.
  [naar artikel]
 33. Monica Lewinsky maakt grap over songtekst Beyoncé, twitteraars reageren boos (04/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Monica Lewinsky heeft een horde Beyoncé-fans achter zich aan gekregen. De 49-jarige vrouw met wie de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton in november 1995 een geruchtmakende affaire had, reageerde op een songtekst van Beyoncé en dat schoot veel fans in het verkeerde keelgat.
  [naar artikel]
 34. Jay-Z noemt Beyoncé de “evolutie van Michael Jackson” en daar kunnen fans niet mee lachen (24/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Jay-Z (52) heeft op Twitter voor commotie gezorgd door te zeggen dat zijn vrouw Beyoncé (40) “de evolutie van Michael Jackson is”. De rapper meent dat Beyoncé’s optreden op Coachella in 2018 exceptioneel was en ze daardoor dus nog beter is dan de King of Pop.
  [naar artikel]
 35. Op stap met topchef Thijs Vervloet van restaurant Colette: “Van mijn oma heb ik veel geleerd” (14/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Negen maanden na de opening van zijn restaurant Colette haalde hij een Michelinster binnen. Door Gault&­Millau werd hij onlangs verkozen tot Jonge Chef van het Jaar. Het gaat hard voor chef-kok Thijs ­Vervloet (28). Toch gaat hij graag met ons op stap. “Ik ben vereerd dat jullie mij ­vragen”, klonk het aan de telefoon. ­Afspreken doen we in zijn thuishaven Westerlo, de plek waar zijn over­grootmoeder Anna voor de familie De Merode kookte en waar zijn grootmoeder hem biscuits leerde bakken. “Dat creatieve in de keuken heb ik ­ongetwijfeld van hen geërfd.”
  [naar artikel]
 36. "Who runs the world?": de invloed van 40 jaar Beyoncé op vlak van muziek, mode en activisme (04/09/2021 - VRT NWS)
  Veertig, zoveel kaarsjes prijken vandaag op de verjaardagstaart van de Amerikaanse zangeres Beyoncé. Beyoncés invloed op de muziekwereld, daar valt niet over te twijfelen. Maar ook op het gebied van mode en activisme heeft de veelzijdige popster haar stempel gedrukt. Een overzicht.
  [naar artikel]
 37. Restaurant ’t Poorthuys Bokrijk (tijdelijk) dicht na vertrek van topchef Jeff Beyens (26/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Topchef Jeff Beyens verlaat na twaalf jaar ’t Poorthuys om een eigen zaak te openen in Diepenbeek. Omdat nieuw personeel amper te vinden is, sluit het gastronomische restaurant in Bokrijk voorlopig de deuren.
  [naar artikel]
 38. Jay Z verrast Beyoncé met vakantie (08/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks het feit dat Beyoncé (36) een couture-outfit op maat liet maken door ontwerper Peter Dundas, schitterde Beyoncé maandagavond op het...
  [naar artikel]
 39. Sergio Herman opent volgende maand Antwerpse luxefrituur (06/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Topchef Sergio Herman opent eind november in Antwerpen het eerste Belgische filiaal van zijn keten van luxefrituren. Zijn Frites Atelier komt in
  [naar artikel]
 40. 22.500 euro voor 12 personen: welkom in 'Secret Resto' van Piet Huysentruyt! (21/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Hét hotste restaurant van Tomorrowland? Dat moet ongetwijfeld 'Secret Resto' zijn, het verborgen restaurant waar topchef Piet Huysentruyt (55) twee...
  [naar artikel]
 41. Zo reageerden jullie in Gent op Beyoncés nieuwste album: “Beyoncé is de godin van de muziek” (29/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  Vannacht is het langverwachte nieuwe album van Beyoncé verschenen. Het album ‘Renaissance Act I’ werd wereldwijd voorgesteld en gevierd op release party’s. Die exclusieve feestjes vonden plaats in Berlijn, Parijs, Amsterdam… en in Gent. Onze reporter sprokkelde de eerste reacties van de fans in Gent.
  [naar artikel]
 42. Topchef Ralf Berendsen van La Source gaat voor een derde ster (13/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Topchef Ralf Berendsen van La Source in Lanaken gaat resoluut voor een derde Michelin-ster. "Het is een droom en het zou mooi zijn". Dat zei Berendsen in Tirol, waar hij kookte op een Belgisch-Tiroolse avond bij zijn goede vriend Simon Taxacher, de beste kok van Oostenrijk.
  [naar artikel]
 43. Beste kok ter wereld opent opnieuw restaurant voor daklozen (04/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Italiaanse topkok Massimo Bottura, wiens restaurant vorig jaar werd verkozen tot het beste ter wereld, opent zijn vijfde restaurant speciaal...
  [naar artikel]
 44. ‘Beyoncé weigerde deal met Reebok vanwege gebrek aan diversiteit’ (06/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Gisteren raakte bekend dat superster Beyoncé (37) zou gaan samenwerken met modemerk Adidas. Journalist Nick DePaula van ESPN beweert nu dat Beyoncé...
  [naar artikel]
 45. 3 Michelinsterren, 2 locaties en 1 keer norovirus: het verhaal van Noma, het beste restaurant van de wereld (05/10/2021 - VRT NWS)
  Het beste restaurant van de wereld: die titel mag Noma in Kopenhagen ook dit jaar dragen, dat al voor de vijfde keer in zijn bestaan. Een portret van de culinaire hotspot van het moment en van oprichter en topchef René Redzepi.
  [naar artikel]
 46. De Wever: "Geen enkel excuus voor agressie in Brederodebuurt" (02/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever heeft vandaag samengezeten met vertegenwoordigers van de Turks-Antwerpse en Koerdisch-Antwerpse gemeenschappen....
  [naar artikel]
 47. Ex-souschef Dôme opent haar eigen restaurant Victor op Sint-Paulusplaats (04/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Volgende week is de Sint-Paulusplaats in Antwerpen een restaurant rijker. Na een bewogen jaar in Londen opent de jonge Antwerpse chef Victor Avonds er haar eerste eigen zaak.
  [naar artikel]
 48. Louis Vuitton opent binnenkort een restaurant (23/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Breakfast at Tiffany’s en diner bij Louis Vuitton? Het kan binnenkort. Louis Vuitton opent voor het eerst een café en restaurant in Osaka, Japan.
  [naar artikel]
 49. De Wever: "Rust is teruggekeerd in Brederodebuurt" (02/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever heeft vandaag samengezeten met vertegenwoordigers van de Turks-Antwerpse en Koerdisch-Antwerpse gemeenschappen....
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy