De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Conner Rousseau (Vooruit) en Ben Weyts (N-VA) in debat over onderwijs: "Ik vind het voorstel van Weyts nog steeds een slecht idee"

VRT NWS

24/01/2023 - 23:36

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau zegt dat hij het voorstel van Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) nog steeds een slecht idee vindt. Om de taalachterstand tegen te gaan, pleitte die ervoor ouders strenger te straffen als ze geen moeite doen om hun kinderen Nederlands te leren. Eventueel door kindergeld af te pakken. Een "debiel voorstel", noemde Rousseau het toen. Nochtans liet hij gisteren blijken niet gekant te zijn tegen financiële sancties. "Terzake" nodigde hen uit voor een debat.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Conner Rousseau wil volgende minister van Onderwijs leveren: "Ik zie geen verdiensten van N-VA, met Vooruit wil ik handen uit de mouwen steken" (20/01/2023 - VRT NWS)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau wil de bevoegdheid Onderwijs claimen in 2024. Dat zegt hij in "De afspraak op vrijdag". Rousseau maakt brandhout van het parcours van Ben Weyts (N-VA), de huidige minister van Onderwijs. Om de kwaliteit van het onderwijs opnieuw te verhogen moet de leerkrachtenopleiding versterkt worden en moeten er opleidingen geschrapt worden, zegt hij. Ouders die de Nederlandse taal niet vaardig zijn, moeten volgens Rousseau verplicht op taalcursus gestuurd worden.
  [naar artikel]
 2. Conner Rousseau wil volgende minister van Onderwijs leveren en laakt het “debiele voorstel” van Weyts (21/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Conner Rousseau wil de bevoegdheid Onderwijs opeisen na de verkiezingen in 2024. Dat zei hij in ‘De Afspraak op Vrijdag’. Rousseau had geen goed woord over het parcours van Ben Weyts (N-VA), de huidige minister van Onderwijs. “Ik zie geen verdiensten van N-VA op onderwijsbeleid.”
  [naar artikel]
 3. Conner Rousseau wil volgende minister van Onderwijs leveren en laakt het ‘debiele voorstel’ van Weyts (21/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  Conner Rousseau wil de bevoegdheid Onderwijs opeisen na de verkiezingen in 2024. Dat zei hij in ‘De Afspraak op Vrijdag’. Rousseau had geen goed woord over het parcours van Ben Weyts (N-VA), de huidige minister van Onderwijs. “Ik zie geen verdiensten van N-VA op onderwijsbeleid.”
  [naar artikel]
 4. Conner Rousseau een week na “debiel” voorstel Ben Weyts: “Sancties voor ouders die weigeren Nederlands te leren” (24/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  “Debiel”, zo vond Conner Rousseau het voorstel van Ben Weyts (N-VA) om kindergeld af te pakken van ouders die thuis geen Nederlands spreken met hun kinderen. Nu zegt de voorzitter van Vooruit dat hij ouders wil straffen die weigeren Nederlands te leren. “Een belangrijke nuance”, klinkt het. Vooruit wil bovendien, behalve een schoolplicht voor kleuters, een crècheplicht.
  [naar artikel]
 5. Wat na rellen in Brussel en Antwerpen? Vooruit-voorzitter Rousseau: "Harder en strenger optreden, maar ook perspectief bieden" (29/11/2022 - VRT NWS)
  "Perspectief bieden" of "Marokkanenprobleem"? Voorzitter Conner Rousseau (Vooruit) en Tom Van Grieken (Vlaams Belang) pleiten in "Terzake" voor hardere straffen en snellere procedures tegen politiegeweld, "maar het is even belangrijk dat we "de probleemwijken" niet loslaten, we moeten de mensen meer perspectief geven op een goede job of beter onderwijs", zegt Conner Rousseau na de WK-rellen in Brussel.
  [naar artikel]
 6. "Hoe lang kan het duren?": Vooruit-voorzitter Conner Rousseau ziet meer steun binnen regering voor btw-verlaging energie (28/01/2022 - VRT NWS)
  Vooruit-partijvoorzitter Conner Rousseau begrijpt niet dat het zo lang duurt voordat de federale regering een akkoord heeft bereikt om iets te doen aan de hoge energiefacturen. "Bepaalde partijen aan de regeringstafel weten nog altijd niet goed wat ze willen en andere komen met cijfers die niet kloppen", aldus Rousseau in "De ochtend" op Radio 1. Hij hoort wel dat er steeds meer steun is voor het voorstel binnen de regering.
  [naar artikel]
 7. Minister van Onderwijs Weyts (N-VA) suggereert: "Schooljaar misschien wat langer", vakbonden niet akkoord (18/04/2020 - VRT NWS)
  Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) houdt er rekening dat dit schooljaar wat langer duurt dan normaal. Zo kunnen bijvoorbeeld deliberaties en proclamaties na 30 juni plaatsvinden, stelt Weyts voor. Dat zegt hij in Het Nieuwsblad. Maar de onderwijsvakbonden schieten het idee meteen af.
  [naar artikel]
 8. Minister van Onderwijs Weyts: "In eerste instantie kijken of lagere scholen open kunnen" (16/04/2020 - VRT NWS)
  "Binnen het onderwijsveld leeft het idee dat als je scholen gefaseerd opent, je in eerste instantie moet kijken naar het lager onderwijs." Dat zegt Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA). Weyts wil graag volgende week een datum voorstellen om de scholen te openen, zei hij gisteren al, nadat de Veiligheidsraad daar nog altijd geen duidelijkheid over heeft gegeven.
  [naar artikel]
 9. Vooruit-voorzitter Rousseau maakt van koopkracht speerpunt in 1 meitoespraak: "Woekerwinsten bedrijven afromen" (29/04/2022 - VRT NWS)
  In zijn 1 mei-toespraak focust Vooruit-voorzitter Conner Rousseau op wat nogal wat mensen de laatste maanden bezighoudt: de hoge (energie-)facturen. Rousseau herhaalt daarbij zijn voorstel om een "koopkrachtbijdrage" te heffen op hoge winsten van grote bedrijven.
  [naar artikel]
 10. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau over begrotingsgesprekken: "Er wordt elkaar weinig gegund" (11/10/2022 - VRT NWS)
  Nog altijd is er geen witte rook: op een zucht van de "State of the union", de toespraak van de premier straks in de Kamer, gaat het gebakkelei verder, nu al sinds 10 uur gisterochtend. Vooral de ambtenarenpensioenen liggen moeilijk: de liberalen willen er op beknibbelen, socialisten (en groenen) willen daar niets over horen. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau zegt in "De ochtend" geschrokken te zijn dat premier Alexander De Croo (Open VLD) op het laatste moment nog met het voorstel over de ambtenarenpensioenen kwam.
  [naar artikel]
 11. Afstandsonderwijs is ook na corona een blijver, denkt minister Weyts: "Kans om onderwijs op maat aan te bieden" (29/06/2020 - VRT NWS)
  Als het aan minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) ligt, is het afstandsonderwijs een blijver. Vanaf september zullen de middelbare scholen op woensdag sowieso, zo lang de coronacrisis niet bezworen is, een halve dag onderwijs van op afstand aanbieden. "Ik denk dat we dat structureel moeten verankeren", vindt Weyts.
  [naar artikel]
 12. Minister van Onderwijs Weyts wil "commissie van wijzen" voor hervormingen in onderwijs: "Moeten in de luwte kunnen werken" (31/08/2022 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil een zogenoemde "commissie van wijzen" laten bekijken welke hervormingen kunnen worden doorgevoerd om ons onderwijs te verbeteren. Dat heeft hij gezegd aan VRT NWS. "Die commissie moet dan in alle luwte mogelijke hervormingen kunnen bekijken", zei Weyts in "Het journaal". Op die manier zouden er brede, structurele maatregelen kunnen komen om, onder meer, een job in het onderwijs aantrekkelijker te maken.
  [naar artikel]
 13. SP.A verandert binnenkort van naam en gaat "VOORUIT" heten (09/09/2020 - VRT NWS)
  SP.A-voorzitter Conner Rousseau heeft van zijn partijbureau het mandaat gekregen om de partijnaam te veranderen in "VOORUIT". Volgens Rousseau is het de bedoeling om de partij om te vormen in "een beweging met het vizier op de toekomst".
  [naar artikel]
 14. Franstalige Onderwijsminister verkort zomervakantie zonder Vlaanderen: "Ik probeer Ben Weyts toch nog te overtuigen" (16/05/2021 - VRT NWS)
  De zomervakantie van het Franstalig onderwijs in België is vanaf 2023 twee weken korter, maar de vakantie in Vlaanderen blijft voorlopig ongewijzigd. PS-minister Caroline Désir had de hand gereikt aan haar Vlaamse collega, maar Ben Weyts (N-VA) wil het debat over de zomervakantie niet in volle coronatijd voeren. Ook de topman van het katholiek onderwijs Lieven Boeve twijfelt of de maatregel dringend is, "maar ik wil het debat wel voeren met alle kaarten op tafel", zegt hij in "De zevende dag".
  [naar artikel]
 15. Conner Rousseau onder vuur na uitspraken in De tafel van vier: “Dus kindergeld afpakken is ‘debiel’, maar dit...?” (24/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  “Debiel”, zo vond Conner Rousseau het voorstel van Ben Weyts (N-VA) om kindergeld af te pakken van ouders die thuis geen Nederlands spreken met hun kinderen. Nu zegt de voorzitter van Vooruit dat hij ouders wil straffen die weigeren Nederlands te leren. “Een belangrijke nuance”, klinkt het. Vooruit wil bovendien, behalve een schoolplicht voor kleuters, een crècheplicht. Rousseau komt met zijn uitspraken zwaar onder vuur.
  [naar artikel]
 16. Vooruit kondigt vervroegde voorzittersverkiezingen aan, Conner Rousseau is kandidaat om zichzelf op te volgen (15/11/2022 - VRT NWS)
  Er komen vervroegde voorzittersverkiezingen bij Vooruit. Dat heeft huidig voorzitter Conner Rousseau aangekondigd op de voorstelling van een docureeks die de partij over hem gemaakt heeft. Rousseau is kandidaat en wil een mandaat van de partijleden om naar de volgende verkiezingen te trekken. "Om veel impact te hebben, moeten we inbreken in de Vlaamse regering", zegt hij vanmorgen in "De ochtend" op Radio 1.
  [naar artikel]
 17. "Nu niet het moment om zo'n ingrijpende beslissing te nemen", Minister van Onderwijs Weyts (N-VA) over voorstel kortere zomervakantie (20/04/2021 - VRT NWS)
  Sommige onderwijsexperts roepen op om de grote vakantie in te korten, bijvoorbeeld met twee weken. Zeker in corona-tijden is dat een goed idee, want heel wat leerlingen hebben leerachterstand opgelopen. Maar Vlaams minister van Onderwijs is niet gewonnen voor het idee.
  [naar artikel]
 18. Conner Rousseau onder vuur na uitspraken in ‘De tafel van vier’: “Dus kindergeld afpakken is ‘debiel’, maar dit...?” (24/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  “Debiel”, zo vond Conner Rousseau het voorstel van Ben Weyts (N-VA) om kindergeld af te pakken van ouders die thuis geen Nederlands spreken met hun kinderen. Nu zegt de voorzitter van Vooruit dat hij ouders wil straffen die weigeren Nederlands te leren. “Een belangrijke nuance”, klinkt het. Vooruit wil bovendien, behalve een schoolplicht voor kleuters, een crècheplicht. Rousseau komt met zijn uitspraken zwaar onder vuur.
  [naar artikel]
 19. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau: "Ik ben voor meer leerkrachten, met of zonder hoofddoek" (15/11/2022 - VRT NWS)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft geen probleem met leerkrachten die een hoofddoek dragen voor de klas. Hij reageert daarmee op de noodkreet van enkele hogescholen die merken dat studenten die een lerarenopleiding volgen, en een hoofddoek dragen, steeds vaker geen stageplaats vinden. Voor Rousseau zijn er dringend meer leerkrachten nodig, met of zonder hoofddoek. Dat zei hij vanavond in "De afspraak" op Canvas.
  [naar artikel]
 20. Weyts mikt op 400.000 zelftesten in het onderwijs per week (31/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil binnenkort massaal zelftesten inzetten in het onderwijs. "Ik mik op 400.000 testen per week en een grote lading speekseltesten. Die moeten de verdedigingsmuren rond het onderwijs verhogen zodat we na de paasvakantie nog veiliger aan de slag kunnen." Dat heeft minister Weyts woensdag in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van parlementslid Koen Daniëls (N-VA).
  [naar artikel]
 21. Weyts: "Nieuw belangenconflict indienen voor geluidsnormen" (15/02/2017 - De Redactie)
  "Brussel wil niet ingaan op ons voorstel om de strengere normen uit te stellen", aldus minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).
  [naar artikel]
 22. Minister Weyts vraagt niet te polariseren rond mondmaskerregel: "Maak het toch niet moeilijker" (08/12/2021 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) roept alle politici op om de polarisering over de mondmaskerplicht vanaf 6 jaar niet op te drijven. Zoals bekend is Weyts zelf een koele minnaar van de mondmaskerplicht in het lager onderwijs, maar hij past wel de maatregel toe die het Overlegcomité vorige week heeft beslist. Weyts belooft te ijveren voor een zo snel mogelijke afschaffing van de mondmaskerplicht in het onderwijs.
  [naar artikel]
 23. Minister Weyts wil schakeljaar na ASO, hoger onderwijs steunt idee (09/11/2019 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil een zevende jaar invoeren, na het algemeen secundair onderwijs. Dat is dan een schakeljaar om leerlingen beter voor te bereiden op studies in het hoger onderwijs. Dat schrijft Het Nieuwsblad, op basis van Weyts' beleidsnota.
  [naar artikel]
 24. Onderwijsbonden willen opschalen naar code oranje: "Minister Weyts gaat in tegen gemaakte afspraken"  (12/10/2020 - VRT NWS)
  Het gemeenschappelijk vakbondsfront van het onderwijs is boos op Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Weyts wil ondanks de hard stijgende coronacijfers niet weten van een algemene "code oranje" voor de scholen, waarbij leerlingen in het middelbaar opnieuw gedeeltelijk afstandsonderwijs zouden moeten gaan volgen. Volgens de vakbonden komt minister Weyts gemaakte afspraken niet na.
  [naar artikel]
 25. Weyts verdedigt maatregelen onderwijs: 'Je kan niet gewoon niets doen' (28/10/2021 - Knack)
  Als je vaststelt dat driekwart van de coronabesmettingen in het onderwijs toe te schrijven zijn aan het lager onderwijs, dan moet je daar optreden. Zo verdedigt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) de herinvoering van de mondmaskerplicht in het vijfde en zesde leerjaar. "Je kan niet gewoon niets doen", aldus Weyts donderdag in De Ochtend op Radio 1.
  [naar artikel]
 26. Minister van Onderwijs Weyts na "Pano" over inclusief onderwijs: "Voor sommige kinderen is buitengewoon onderwijs beste oplossing" (06/10/2022 - VRT NWS)
  De leerlingenaantallen in het buitengewoon onderwijs groeien: van 47.000 naar 52.000 op drie jaar tijd. Uit de uitzending van ons magazine "Pano" bleek dat het almaar moeilijker wordt om de overstap van het gewone naar het buitengewone onderwijs te maken. Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) ziet veel praktische problemen bij die overstap. Maar stelt ook de vraag: is het wenselijk? "Voor heel veel leerlingen is buitengewoon onderwijs de beste oplossing", zei hij in "De ochtend" op Radio 1.
  [naar artikel]
 27. BEKIJK - Ontbijten met Vooruit-voorzitter Conner Rousseau: "De regering werkt, maar niet voldoende" (04/06/2022 - VRT NWS)
  Een ontbijt, een politicus en een journalist: dat zijn de ingrediënten van het wekelijkse zaterdaginterview in "De ochtend" op Radio 1 van VRT NWS-journalist Michaël Van Droogenbroeck met een politicus die in de schijnwerpers staat of een cruciale rol speelt in de politiek. Een ontbijtgesprek over politiek, maar tegelijk ook "weg van de Wetstraat". Vandaag: Vooruit-voorzitter Conner Rousseau.
  [naar artikel]
 28. DEBAT. Weyts wil geen kinderen vaccineren op school, wat vind jij? (14/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft donderdag in het parlement gezegd dat hij niet massaal wil vaccineren op de basisscholen. “Ik wil die discussie niet importeren in de scholen.” Onder meer in Beringen en Houthalen-Helchteren zal de vaccinatie toch op school gebeuren. Een goed idee, of net niet? Debatteer mee.
  [naar artikel]
 29. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau wil ministerraad over klimaat: "Tijd om 3 versnellingen hoger te schakelen" (21/09/2021 - VRT NWS)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau roept premier Alexander De Croo (Open VLD) op om een thematische ministerraad over de aanpak van de klimaatcrisis te organiseren. "Het is tijd om niet 1 of 2, maar 3 versnellingen hoger te schakelen in ons klimaatbeleid. Als we vandaag niet investeren zullen mijn generatie en de volgende generaties daar morgen de rekening voor betalen", zegt Rousseau.
  [naar artikel]
 30. "Ja, die Calvo moest er van in het begin aan": Groen en CD&V verbolgen over "schietfilmpje" van Ben Weyts (N-VA) (02/06/2021 - VRT NWS)
  Verschillende kopstukken van Groen en CD&V reageren verontwaardigd op een filmpje van het entertainmentkanaal Supercontent waarin Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) op ballonnen schiet met daarop de hoofden van politici en het ludiek over het "afschieten" van Kamerlid Kristof Calvo (Groen) heeft. Weyts zegt dat het duidelijk om humor gaat en dat de beelden al in de paasvakantie zijn gemaakt.
  [naar artikel]
 31. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau ontgoocheld over pensioenakkoord: "Dit is geen grote hervorming"  (19/07/2022 - VRT NWS)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau reageert ontgoocheld op het akkoord over de pensioenhervorming. Na wekenlange onderhandelingen raakten de topministers het vannacht eens. "Met Vooruit zullen we blijven strijden voor een grote hervorming. Een hervorming die niet meer kijkt naar een pensioenleeftijd, maar wel naar de jaren op de teller", zegt Rousseau. Ook MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez is niet verheugd met dit akkoord. Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) is dan weer wel tevreden.
  [naar artikel]
 32. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau over hoge energieprijzen: "Er zullen meerdere Overlegcomités nodig zijn" (29/08/2022 - VRT NWS)
  Er zullen meerdere Overlegcomités nodig zijn om oplossingen te vinden voor de torenhoge energieprijzen. Dat zegt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau in "De afspraak" op Canvas, in de aanloop naar het Overlegcomité van de verschillende regeringen komende woensdag. Rousseau heeft zelf een reeks voorstellen klaar. "Maar je mag niet verwachten dat we elke Belg 10.000 euro gaan geven."
  [naar artikel]
 33. Ontbijten met Vooruit-voorzitter Conner Rousseau: "Verhoging RSZ voor voetballers is vooral een symbolisch dossier" (02/10/2021 - VRT NWS)
  Een ontbijt, een politicus en een journalist: dat zijn de ingrediënten van het wekelijkse zaterdaginterview in "De ochtend" op Radio 1 van VRT NWS-journalist Michaël Van Droogenbroeck met een politicus die in de schijnwerpers staat of een cruciale rol speelt in de politiek. Een ontbijtgesprek over politiek, maar tegelijk ook "weg van de Wetstraat", met aandacht voor persoonlijke verhalen. Vandaag: Conner Rousseau, voorzitter van Vooruit.
  [naar artikel]
 34. Minister Weyts wil mondmaskerplicht op speelplaats, katholiek onderwijs: "Hoe meer leerlingen op school, hoe beter" (19/10/2020 - VRT NWS)
  Leerlingen in het middelbaar onderwijs moeten binnenkort misschien verplicht een mondmasker dragen tijdens de speeltijd. Die veiligheidsmaatregel legt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) vanavond op tafel tijdens een overleg met de onderwijskoepels en vakbonden. Zo zouden alle scholieren, ook in code oranje, voltijds naar school kunnen blijven gaan. Lieven Boeve, topman van het katholiek onderwijs, is voorstander van het idee.
  [naar artikel]
 35. Minister van Onderwijs Ben Weyts: "Zo vroeg mogelijk talenten detecteren en zo snel mogelijk naar specialisaties gaan" (03/10/2019 - VRT NWS)
  De nieuwe Vlaamse minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) verdedigt de keuze van de Vlaamse regering om de filosofie van de brede eerste graad in het middelbaar onderwijs los te laten. "Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk de talenten van de kinderen te detecteren en zo snel mogelijk naar specialisties te gaan", aldus Weyts in "Het Journaal".
  [naar artikel]
 36. Weyts reageert fors op voorstel Vanhengel: "Echt ernstig kan je dit niet noemen" (18/02/2017 - De Redactie)
  "De luchthaven met 1,8 kilometer opschuiven zou betekenen dat er enkel nog vluchten over Vlaanderen gaan. Maar daar is het de minister wellicht om te doen", zegt Weyts.
  [naar artikel]
 37. Noodkreten in het onderwijs: leerkrachten, ouders en leerlingen leggen minister Weyts op de rooster (19/06/2022 - VRT NWS)
  Geschrapte eindtermen, zorgen over de kwaliteit, het lerarentekort dat zich steeds meer laat voelen... Het onderwijs is niet uit het nieuws weg te branden. Meer dan voldoende aanleiding dus voor "De zevende dag" om een vragenronde te organiseren voor Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). En daarop kwam bijzonder veel reactie, uit het hele onderwijsveld.
  [naar artikel]
 38. Na aanval van Conner Rousseau op N-VA: is coalitie nu van de baan? “Iedereen die kan rekenen...” (23/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Een frontale aanval op N-VA. Dat was dé centrale boodschap in de nieuwjaarsspeech van Conner Rousseau. Vooral minister-president Jan Jambon en onderwijsminister Ben Weyts moesten het ontgelden. Nochtans leken Vooruit en de Vlaams-nationalisten zich warm te lopen om straks samen een nieuwe Vlaamse regering te vormen. Vallen die plannen nu in duigen?
  [naar artikel]
 39. Na aanval van Conner Rousseau op N-VA: is coalitie nu van de baan? “Iedereen die kan rekenen...” (23/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Een frontale aanval op N-VA. Dat was dé centrale boodschap in de nieuwjaarsspeech van Conner Rousseau. Vooral minister-president Jan Jambon en onderwijsminister Ben Weyts moesten het ontgelden. Nochtans leken Vooruit en de Vlaams-nationalisten zich warm te lopen om straks samen een nieuwe Vlaamse regering te vormen. Vallen die plannen nu in duigen?
  [naar artikel]
 40. Na aanval van Conner Rousseau op N-VA: is coalitie nu van de baan? “Iedereen die kan rekenen...” (23/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  Een frontale aanval op N-VA. Dat was dé centrale boodschap in de nieuwjaarsspeech van Conner Rousseau. Vooral minister-president Jan Jambon en onderwijsminister Ben Weyts moesten het ontgelden. Nochtans leken Vooruit en de Vlaams-nationalisten zich warm te lopen om straks samen een nieuwe Vlaamse regering te vormen. Vallen die plannen nu in duigen?
  [naar artikel]
 41. Vooruit-voorzitter Rousseau haalt hard uit: "Waarom heb je experten als je niet luistert? Politiek moet zich herpakken" (05/12/2021 - VRT NWS)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau steunt zijn minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit), die na het Overlegcomité vrijdag zei dat hij het compromis rond de coronamaatregelen "teleurstellend" vond. "Waarom zijn er experten, als je er keer op keer niet naar luistert? Waarom is er een Overlegcomité als het niets beslist?", zegt Rousseau in "De zevende dag". "Er is geen draagvlak voor deze shitshow."
  [naar artikel]
 42. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau voert druk op: "Geen loonsverhoging? Dan ook geen dividend"  (28/04/2021 - VRT NWS)
  Conner Rousseau, de voorzitter van Vooruit (voormalig SP.A), kan er geen vrede mee nemen dat de lonen de komende twee jaar maar met maximaal 0,4 procent zouden stijgen. Hij dreigt ermee dividenduitkeringen voor aandeelhouders te blokkeren. Rousseau voert daarmee de druk binnen de regering op, nu het loonoverleg tussen de sociale partners is afgesprongen.
  [naar artikel]
 43. Weyts voorstander van versoepeling mondmaskerplicht, "maar kwaliteit onderwijs moet bewaakt blijven” (13/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) is "de eerste" om de mondmaskerplicht op school te kunnen afschaffen. Maar de mondmaskers waren een...
  [naar artikel]
 44. Conner "Konijn" Rousseau over deelname "The Masked Singer": "Zou nu niet meer meedoen, maar ik ga me niet excuseren" (21/03/2022 - VRT NWS)
  Verrassing van formaat afgelopen vrijdag, toen Vooruit-voorzitter Conner Rousseau (29) werd ontmaskerd als finalist Konijn in het VTM-programma "The Masked Singer". De meningen over zijn deelname lopen nogal uiteen. Rousseau heeft daarop gereageerd in de ochtendshow van MNM. "Ik laat de meningen voor wat ze zijn, en ik ga me hier niet voor excuseren."
  [naar artikel]
 45. Weyts noemt federale beslissingen over artsenquota "ronduit dramatisch" (10/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts is niet te spreken over de koninklijke besluiten die de federale regering heeft goedgekeurd over de artsenquota. De N-VA-minister noemt de inhoud van de kb's "ronduit dramatisch". Volgens Weyts dreigt Vlaanderen opnieuw als "flinkste leerling van de klas in de hoek gezet en gestraft te worden". Dat heeft hij in de commissie Onderwijs van het Vlaams parlement geantwoord op een vraag van CD&V-parlementslid Brecht Warnez.
  [naar artikel]
 46. Voorstel rond perequatie kwam als verrassing voor Vooruit-voorzitter Conner Rousseau (11/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vooruit was verrast door het liberale begrotingsvoorstel om te raken aan de welvaartsvastheid van de ambtenarenpensioenen, de zogenaamde perequatie. Dat zei Vooruit-voorzitter Conner Rousseau dinsdag in De Ochtend. De federale begrotingsonderhandelingen zijn “een ingewikkeld kluwen”, maar Rousseau gaat ervan uit dat premier Alexander De Croo zijn beleidsverklaring dinsdagmiddag op tijd zal kunnen afleggen in het parlement.
  [naar artikel]
 47. Voorstel rond perequatie kwam als verrassing voor Vooruit-voorzitter Conner Rousseau (11/10/2022 - Het Nieuwsblad)
  Vooruit was verrast door het liberale begrotingsvoorstel om te raken aan de welvaartsvastheid van de ambtenarenpensioenen, de zogenaamde perequatie. Dat zei Vooruit-voorzitter Conner Rousseau dinsdag in De Ochtend. De federale begrotingsonderhandelingen zijn “een ingewikkeld kluwen”, maar Rousseau gaat ervan uit dat premier Alexander De Croo zijn beleidsverklaring dinsdagmiddag op tijd zal kunnen afleggen in het parlement.
  [naar artikel]
 48. "Wolf in schaapsvacht": Vooruit-voorzitter Conner Rousseau richt tijdens 1 mei-toespraak zijn pijlen op Vlaams Belang (01/05/2022 - VRT NWS)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft tijdens zijn 1 mei-toespraak in Sint-Niklaas stevig uitgehaald naar Vlaams Belang. Volgens Rousseau is het Vlaams Belang een "wolf in schaapsvacht", een partij die wel doet alsof ze opkomt voor de werkende mensen, maar "eigenlijk opkomt voor de belangen van de elite".
  [naar artikel]
 49. Franse Gemeenschap ergert zich aan "aankondigingspolitiek" Ben Weyts (27/05/2020 - VRT NWS)
  Pierre-Yves Jeholet (MR), de minister-president van de Franse Gemeenschap, stoort zich aan de aankondigingen van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) over de versoepeling van de coronamaatregelen in het onderwijs. Hij vindt het niet kunnen dat Weyts maatregelen aankondigt voor er een advies van de experten en een beslissing van de Nationale Veiligheidsraad is.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy