De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Magazijnmedewerkers Amazon in Britse stad Coventry staken om loon

Het Laatste Nieuws

25/01/2023 - 02:33

Amazon-werknemers in een magazijn in Coventry, een stad in Midden-Engeland, zullen woensdag niet op het werk verschijnen na een maandenlange ruzie over loon. Volgens vakbond GMB nemen naar verwachting zo'n 300 werknemers deel aan de vakbondsactie.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Britse magazijnmedewerkers Amazon staken om loon (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Amazon-werknemers in een magazijn in Coventry, een stad in Midden-Engeland, zullen vandaag niet op het werk verschijnen na een maandenlange ruzie over loon. Volgens vakbond GMB nemen naar verwachting zo'n 300 werknemers deel aan de vakbondsactie.
  [naar artikel]
 2. Britse werknemers Amazon leggen het werk neer: “De robots worden beter behandeld dan wij” (25/01/2023 - Express)
  De Britse werknemers van de Amerikaanse e-commercegigant Amazon zijn op dit moment aan het staken. Ze zijn onder meer ontevreden over de beperkte loonstijging die ze hebben gekregen. In het nieuws: Amazon heeft afgelopen zomer het uurloon van de Britse werknemers verhoogd met 0,5 pond (iets minder dan 0,6 euro). Het personeel van het magazijn […]
  [naar artikel]
 3. Shoppen bij Amazon beïnvloedt uw loon (31/08/2018 - De Morgen)
  'Amazon Effect 2.0'. Onder die hippe naam beschrijft Alberto Cavallo van de Harvard Business School het effect dat onlineshoppen heeft op de inflatie, en op langere termijn uw loon. Amazon knoeit met onze economie.
  [naar artikel]
 4. Britse leerkrachten gaan staken voor hoger loon (16/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Leraren in Engeland en Wales gaan staken om de eisen voor een flink hoger loon te onderstrepen. Volgens de grootste Britse onderwijsvakbond National Education Union (NEU) hebben de leraren in overgrote meerderheid gestemd voor acties. De eerste staking moet dan op 1 februari plaatsvinden, waardoor 23.400 scholen geraakt zullen worden.
  [naar artikel]
 5. Engelse stad Coventry presenteert eerste vertiport in de wereld (13/04/2022 - Express)
  In de Engelse stad Coventry wordt deze maand de eerste vertiport voor evtols, elektrische vervoermiddelen die verticaal opstijgen en landen, van de wereld geopend. Het initiatief is een project van de Britse startup Urban-Air Port, die in samenwerking met de divisie Urban Air Mobility van autofabrikant Hyundai plannen heeft gemaakt om over de hele wereld […]
  [naar artikel]
 6. Britse postbodes gaan weer staken voor meer loon (07/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Werknemers van de Britse Royal Mail leggen morgen opnieuw voor 48 uur het werk neer. De nieuwe stakingsactie van de postmedewerkers, die meer loon eisen, dreigt de postbedeling in het Verenigd Koninkrijk te verstoren.
  [naar artikel]
 7. Medewerkers Amazon gaan wereldwijd staken op Black Friday (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Werknemers van de Amerikaanse webwinkel Amazon gaan morgen in meerdere landen staken op Black Friday. Dat meldt een samenwerkingsverband van vakbonden wereldwijd. Volgens de Nederlandse vakbond FNV zijn de lonen, werktijden en andere arbeidsvoorwaarden belabberd bij Amazon. Daarnaast is de werkdruk “gigantisch”.
  [naar artikel]
 8. Make Amazon Pay: vakbonden en ngo’s roepen op tot wereldwijde stakingen bij Amazon op Black Friday (25/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Make Amazon Pay: vakbonden en ngo’s roepen op tot wereldwijde stakingen bij Amazon op Black Friday Dreigt de drukste koopjesdag van het jaar in het water te vallen voor Amazon? Onder de noemer Make Amazon Pay verenigt een wereldwijd netwerk van verschillende vakbondsgroepen en sociale organisaties zich. Ze roepen werknemers van Amazon op om massaal te staken tijdens Black Friday, ook in België is een actie gepland. Internationale samenwerking Black Friday […] Lees dit artikel: Make Amazon Pay: vakbonden en ngo’s roepen op tot wereldwijde stakingen bij Amazon op Black Friday
  [naar artikel]
 9. Amazon neemt belang in Deliveroo (17/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse webwinkelgigant Amazon heeft een belang genomen in het Britse maaltijdbestelbedrijf Deliveroo. Dat bevestigde Amazon na berichtgeving door het Britse Sky News. De deal is onderdeel van een investeringsronde van Deliveroo waarbij in totaal 575 miljoen dollar is opgehaald bij verschillende geldschieters.
  [naar artikel]
 10. Staking van 18 dagen aan Britse universiteiten volgende maand (13/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan 70.000 proffen en assistenten aan 150 Britse universiteiten gaan 18 dagen aan een stuk staken in februari en maart. Het sociaal conflict gaat over loon, voorwaarden en pensioenen. Eind november was er al een driedaagse staking, die toen werd omschreven als de grootste staking in de Britse universiteitsgeschiedenis.
  [naar artikel]
 11. Werknemers Amazon in New York stemmen voor vorming vakbond (01/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Werknemers van een distributiecentrum van webwinkel Amazon in New York hebben voor de oprichting van een vakbond gestemd. Het is de eerste keer voor Amazon in de Verenigde Staten dat werknemers voor een vakbond stemmen. Daardoor zou Amazon met een bond moeten onderhandelen over bijvoorbeeld loon, rustpauzes en andere arbeidsvoorwaarden.
  [naar artikel]
 12. Oproep tot staking bij Amazon in Duitsland (10/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse vakbond Verdi heeft de werknemers van zeven distributiecentra van de Amerikaanse internetwinkelreus Amazon in Duitsland opgeroepen om vanaf maandagochtend het werk neer te leggen. Verdi eist dat de werknemers meer loon krijgen. Volgens Amazon zal de staking de leveringen aan klanten niet hinderen.
  [naar artikel]
 13. Eerste staking ooit bij Amazon in het Verenigd Koninkrijk (25/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Een deel van het personeel van Amazon in het Verenigd Koninkrijk heeft woensdag het werk neergelegd. Het gaat om de eerste staking ooit bij Amazon UK. De stakers willen meer loon, maar klagen ook over de hoge werkdruk.
  [naar artikel]
 14. Britse advocaten gaan voor onbepaalde tijd in staking voor meer loon (22/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Britse advocaten die lid zijn van de Criminal Bar Association gaan vanaf volgende maandag voor een onbepaalde tijd staken. Daardoor zullen waarschijnlijk duizenden rechtszaken vertraging oplopen, meldt de Britse openbare omroep BBC. De ‘barristers’ eisen een loonsverhoging.
  [naar artikel]
 15. Nederlandse onderwijzers staken voor meer loon (05/10/2017 - De Tijd)
  09:29 Zowat 6.500 basisscholen in Nederland sluiten vandaag de poorten. De meesters en juffen willen meer loon en een lagere werkdruk.
  [naar artikel]
 16. Amazon neemt belang in Deliveroo (17/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse webwinkelgigant Amazon heeft een belang genomen in het Britse maaltijdbestelbedrijf Deliveroo. Dat bevestigde Amazon na...
  [naar artikel]
 17. Help, een vuile sok! Familie belt dierenorganisatie voor "dodelijke hagedis" (14/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een familie uit de Engelse stad Coventry belde vorige week vrijdag in paniek de Britse dierenorganisatie RSPCA. Ze hadden onder het bed van een
  [naar artikel]
 18. Ageas gaat in zee met Amazon voor Britse verzekeringen (19/10/2022 - De Tijd)
  19:00 De Amerikaanse e-commercereus Amazon begint met een Britse tariefvergelijker voor verzekeringspolissen. Ageas is een van de eerste verzekeraars om zich aan te sluiten.
  [naar artikel]
 19. Higgins houdt O'Sullivan van derde titel in Coventry (12/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  John Higgins heeft zich de beste getoond op het Champion of Champions snookertoernooi (348.300 euro), dat plaatsvond in het Engelse Coventry. In
  [naar artikel]
 20. Spelers Argentinië staken na maandenlang wachten op loon (03/03/2017 - Sporza)
  De voetballers in Argentinië willen dit weekend de competitie lamleggen. Ze hebben al meer dan vier maanden geen salaris meer ontvangen en staken.
  [naar artikel]
 21. Opnieuw stakingen bij Amazon in Duitsland (29/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Duitsland heeft de vakbond Verdi het personeel van onlinehandelaar Amazon opnieuw opgeroepen om te staken, naar aanleiding van "Black Friday" en...
  [naar artikel]
 22. Amazon opent bezorgcentrum in Antwerpen: vaak de goedkoopste, en toch wordt het personeel verwend en goed betaald (03/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse webwinkel Amazon is in Vlaanderen voor veel producten de goedkoopste. Bij de officiële voorstelling van het nieuwe bezorgcentrum van Amazon in Antwerpen blijkt dat dit niet ten koste van het personeel gaat. Integendeel, dat wordt verwend met een relatief hoog loon, een pingpongtafel en een ruimte om te bidden.
  [naar artikel]
 23. Familie belt dierenorganisatie voor "dodelijke hagedis" onder het bed van hun slordige tienerdochter (15/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een familie uit de Engelse stad Coventry belde vorige week vrijdag in paniek de Britse dierenorganisatie RSPCA. Ze hadden onder het bed van een
  [naar artikel]
 24. Vakbonden leggen spoor lam in strijd voor meer loon (19/12/2019 - De Tijd)
  01:03 De socialistische en de liberale spoorbond staken donderdag voor meer loon. De dalende subsidies en de dreigende liberalisering dwingen de directie voet bij stuk te houden.
  [naar artikel]
 25. Fans gooien uit protest 'varkens' op het veld tijdens Charlton-Coventry (15/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De wedstrijd tussen Charlton en Coventry (Engelse derde klasse) is zaterdag na minder dan één minuut moeten onderbroken worden, nadat supporters
  [naar artikel]
 26. Hoe het loonoverleg uw loon beïnvloedt (23/01/2019 - VRT NWS)
  De vakbonden hebben het loonoverleg opgezegd en gaan staken op 13 februari. Maar wat houdt dat loonoverleg juist in? Wie onderhandelt erover? En hoe beïnvloedt het ons loon?
  [naar artikel]
 27. Amazon pauzeert bouw nieuwe kantoorgebouwen (22/07/2022 - Express)
  Amazon stelt de bouw van een zesde kantoortoren in het centrum van Bellevue, in de Amerikaanse staat Washington uit. Aanleiding is de toename van het hybride werken als gevolg van de coronapandemie. Amazon zegt dat het nog steeds van plan is om uiteindelijk 25.000 mensen in dienst te nemen in de stad ten oosten van Seattle. […]
  [naar artikel]
 28. Dierenorganisatie snelt familie ter hulp voor "dodelijke hagedis" onder bed en lacht zich een breuk (15/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een familie uit de Engelse stad Coventry belde vorige week vrijdag in paniek de Britse dierenorganisatie RSPCA. Ze hadden onder het bed van een
  [naar artikel]
 29. Investering Amazon in maaltijdbezorger Deliveroo kan dan toch doorgaan (04/08/2020 - Express)
  De geplande minderheidsinvestering van de Amerikaanse webgigant Amazon in de Britse maaltijdbezorgdienst Deliveroo kan dan toch doorgaan. De Britse markttoezichthouder... The post Investering Amazon in maaltijdbezorger Deliveroo kan dan toch doorgaan appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 30. Personeel Publifin gaat twee dagen staken voor meer loon (22/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het personeel van de Luikse intercommunale Publifin gaat morgen en overmorgen staken. Dat is beslist op een personeelsvergadering. Driekwart van
  [naar artikel]
 31. Britse inlichtingendiensten gaan data opslaan in Amazon-cloud (26/10/2021 - De Tijd)
  09:45 Nadat eerder de Amerikaanse inlichtingendiensten met Amazon besloten samen te werken, volgen nu de Britse. De vraag is of het verstandig is om de meest geheime data toe te vertrouwen aan één Amerikaan...
  [naar artikel]
 32. Deliveroo krijgt lening van Amazon (15/01/2020 - Express)
  De Britse maaltijdkoerier Deliveroo zit in slechte papieren nadat de Britse concurrentiewaakhond CMA een onderzoek is gestart naar zijn jongste kapitaalronde. Dat schrijft het persagentschap Bloomberg. De CMA onderzoekt de inleg van datzelfde Amazon in die kapitaalronde. De techgigant pompte naar verluidt 500 miljoen dollar (450 miljoen euro) in Deliveroo in ruil voor een minderheidsbelang. […] The post Deliveroo krijgt lening van Amazon appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 33. Protest bij supporters: ploeg van Duchâtelet moet match staken na 30 seconden (14/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Engelse derdeklassers Coventry en Charlton, waarvan Roland Duchâtelet eigenaar is, moesten vandaag na 30 seconden al het veld af. Niet omdat
  [naar artikel]
 34. "Amazon wil schikking treffen met Europese Commissie" (09/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Amazon wil met de Europese Commissie een schikking treffen in de twee mededingingsonderzoeken die naar de Amerikaanse e-commercegigant lopen. Dat schrijft het Britse persagentschap Reuters dinsdag. Amazon zou zo een miljardenboete willen ontlopen.
  [naar artikel]
 35. “Amazon vernietigt jaarlijks miljoenen nieuwe producten” (21/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Webwinkel Amazon vernietigt in het Verenigd Koninkrijk alleen al jaarlijks miljoenen nieuwe en vrijwel nieuwe producten. Dat bericht de Britse zender ITV dat over in het geheim gefilmde beelden uit een Amazon-distributiecentrum in het Schotse Dunfermline beschikt. Amazon heeft in totaal 24 distributiecentra in het Verenigd Koninkrijk.
  [naar artikel]
 36. “Amazon wil schikking treffen met Europese Commissie” (10/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Amazon wil schikking treffen met Europese Commissie” Amazon wil met de Europese Commissie een schikking treffen in de twee mededingingsonderzoeken die naar de Amerikaanse e-commercegigant lopen. Dat schrijft het Britse persagentschap Reuters dinsdag. Amazon zou zo een miljardenboete willen ontlopen. In november 2020 maakte Europees commissaris voor Mededinging Margrethe Vestager bekend dat Amazon volgens haar de concurrentieregels in de online handel overtreedt. […] Lees dit artikel: “Amazon wil schikking treffen met Europese Commissie”
  [naar artikel]
 37. Opnieuw stakingsacties bij Amazon in Duitsland (07/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De vakbond Verdi heeft maandag opgeroepen om in verschillende logistieke centra van webwinkel Amazon in Duitsland het werk neer te leggen. Aanleiding is de “equal pay day” en Internationale Vrouwendag morgen/dinsdag, waarbij geijverd wordt voor gelijk loon voor mannen en vrouwen.
  [naar artikel]
 38. Seattle schrijft wet op maat tegen Amazon (14/01/2020 - Express)
  De Amerikaanse stad stemde maandagnacht Belgische tijd een wet die bedrijven met ten minste 5 procent eigenaarschap in het buitenland verbiedt om politieke donaties te doen. Ze wil daarmee de hegemonie van Amazon aan banden leggen. Amazon, met hoofdkwartier in Seattle, heeft volgens het persagentschap Reuters 9 procent van zijn aandeelhouders in het buitenland zitten, […] The post Seattle schrijft wet op maat tegen Amazon appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 39. Oplichterij bij Amazon: 20.000 vervalste vijfsterrenreviews verwijderd (07/09/2020 - Express)
  Amazon heeft 20.000 reviews van producten van zijn site verwijderd, nadat de Britse krant Financial Times ontdekte dat 9 van... The post Oplichterij bij Amazon: 20.000 vervalste vijfsterrenreviews verwijderd appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 40. Amazon geplaagd door neprecensies. Zo filter je ze eruit (16/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Amazon staat bol van de neprecensies. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse consumentenorganisatie Which?. De organisatie analyseerde honderden...
  [naar artikel]
 41. Britse waakhond onderzoekt valse recensies bij Amazon en Google (25/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse mededingingsautoriteit (CMA) onderzoekt of technologiereuzen Amazon en Google genoeg inspanningen leveren om valse recensies op hun sites te bestrijden.
  [naar artikel]
 42. Britse spoorbonden dreigen te staken met kerst (06/12/2022 - De Tijd)
  18:53 De sociale onrust in het Verenigd Koninkrijk dreigt de Britten ook tijdens het kerstweekend parten te spelen. De kans is groot dat de spoorvakbonden staken.
  [naar artikel]
 43. Brecel-killer Murphy houdt Ronnie O'Sullivan van derde titel in Coventry (13/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ronnie O'Sullivan (WS-7) is er in het Engelse Coventry niet in geslaagd een derde keer het Champion of Champions te winnen. In de finale moest de...
  [naar artikel]
 44. Flink meer loon voor Britse piloten Ryanair (18/01/2018 - VRT NWS)
  De Britse piloten van Ryanair krijgen tot 20 procent meer loon. Al deze maand zouden ze een hoger bedrag op hun loonstrook kunnen zien staan. Op andere plekken heeft de lagekostenmaatschappij nog niets beslist. 
  [naar artikel]
 45. Amazon UK begraaft strijdbijl met Visa (18/01/2022 - Express)
  Amazon UK zal toch betalingen toelaten met Visa. De twee bedrijven lagen met elkaar in de clinch over de transactiekosten, maar zouden nu aan een oplossing werken. In november maakte Amazon bekend vanaf 19 januari 2022 geen betalingen met Visa meer te aanvaarden op zijn Britse website. De online retailer komt terug op die beslissing. […]
  [naar artikel]
 46. Amazon.nl uit de startblokken (10/03/2020 - Express)
  De Amerikaanse internetwinkel Amazon heeft dinsdag de vernieuwde webwinkel Amazon.nl geopend. Miljoenen producten – gaande van boeken, schoonheidsproducten, computer- en... The post Amazon.nl uit de startblokken appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 47. Amazon gaat bezorgdrones in Engeland testen (26/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Online winkelketen Amazon gaat samen met de Britse overheid experimenteren met de bezorging van pakketjes door drones. Zo laat het Amerikaanse
  [naar artikel]
 48. Belgische winkel van Amazon op komst, maar die zal niet Amazon.be heten (28/07/2022 - VRT NWS)
  De Amerikaanse webwinkel Amazon werkt aan een Belgische versie. Ergens in "de komende maanden" wordt amazon.com.be gelanceerd, bevestigt het bedrijf zelf. Tot nu konden Belgen wel al terecht in bij bijvoorbeeld de Duitse of Nederlandse webwinkel van Amazon.
  [naar artikel]
 49. Britse douaniers gaan deze maand vier dagen staken (01/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Britse douaniers in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk gaan tijdens de schoolvakantie in februari vier dagen staken. Dat kondigde de vakbond dinsdag aan. Reizigers die het Kanaal willen oversteken, kunnen met storingen te maken krijgen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy