De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Na flinke rugwind dankzij corona, nu tegenwind voor Bioracer

Het Belang van Limburg

25/01/2023 - 03:28

De Looise producent van sportkledij Bioracer ontsnapt niet aan de energie- en loonkostencrisis. Om de fors gestegen kosten te counteren, zijn er vier bedienden moeten afvloeien. “We moeten de tering naar de nering zetten”, zegt gedelegeerd bestuurder Peter Croonen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Gunstige rugwind zorgt voor 3 wereldjaarprestaties in Eugene (27/05/2018 - Sporza)
  Op dag 2 van de Diamond League-meeting in het Amerikaanse Eugene zijn drie wereldjaarprestaties gesneuveld dankzij een gunstige, maar toegestane, rugwind.
  [naar artikel]
 2. Bioracer uit Tessenderlo bouwt fabriek voor wielerkledij in Colombia (05/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  TESSENDERLO/MEDELLÍNDe ontwerper en producent van wieler- en sportkledij Bioracer uit Tessenderlo heeft een bruggenhoofd uitgebouwd in de Colombiaanse stad Medellín. “Wielrennen is hier ontzettend populair, we geloven de mogelijkheden en kansen van dit land”, zegt CEO Danny Segers van Bioracer.
  [naar artikel]
 3. Hoe groen is de sportkledij van Bioracer? (15/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het peloton van de Tour de France rijdt vol met wielershirts van Bioracer uit Tessenderlo. Maar hoe ‘groen’ zijn al die shirts? “Een mirakeloplossing bestaat niet”, zegt CEO Danny Segers. “Maar met Bioracer rijden we wel op kop.”
  [naar artikel]
 4. Brussel: eindelijk wat rugwind voor Colruyt (04/07/2022 - De Tijd)
  12:32 Hyloris beperkt de schade en Colruyt krijgt van over zee even verrassende en welgekomen rugwind.
  [naar artikel]
 5. De vrouw die tegenwind in rugwind veranderde (10/04/2019 - De Morgen)
  Na tien jaar aan het hoofd van het Gentse AZ Jan Palfijn, keert Marleen Porto-Carrero terug naar haar oude liefde: de intercommunale Farys-TMVW. Maar ook daar zal ze waarschijnlijk niet gespaard worden van ophef.
  [naar artikel]
 6. Bioracer wint Ambiorixrijs (27/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tessenderlo- Bioracer uit Tessenderlo, fabrikant van sportkleding, heeft de 30ste Ambiorixprijs van VKW Limburg in de wacht gesleept.
  [naar artikel]
 7. Looise Bioracer ontwikkelt “snelste skipak ter wereld” voor Sam Maes (02/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  TessenderloZe fabriceren nu al de snelste wielerpakjes ter wereld, maar als het van het Looise Bioracer afhangt, komen daar binnenkort ook skipakken bij. “Maandag komt Sam Maes, de Antwerpenaar die afgelopen dinsdag brons haalde op het WK voor junioren, prototypes testen in onze windtunnel”, zegt Jelmer Jacobs van Bioracer. “Ons doel? Het snelste skipak ter wereld ontwikkelen voor de slalom.”
  [naar artikel]
 8. Ambiorixprijs voor Bioracer (27/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bioracer uit Tessenderlo, fabrikant van sportkleding, heeft vrijdag de 30ste Ambiorixprijs van VKW Limburg in de wacht gesleept. “We willen uitgroeien tot de nummer één van de wereld”, onderstreepte voorzitter Peter Croonen de ambitie van het bedrijf.
  [naar artikel]
 9. Bioracer kleedt Ineos van Bernal en Pidcock (19/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bioracer gaat vanaf 2022 voor drie jaar in zee met Ineos Grenadiers. Het Looise fietskledingmerk dat de Belgische, Nederlandse en Duitse selecties sinds jaar en dag van kleding voorziet, zet dus de stap naar teamsponsoring.
  [naar artikel]
 10. Euronext Brussel: postbode met flinke rugwind (05/08/2020 - De Tijd)
  12:52 Op een hogere beurs zijn twee aandelen aan het feesten: Bpost en Ahold Delhaize klopten allebei met verve de verwachtingen en dat weten beleggers te smaken. De geplande streaming van de Disney-prent M...
  [naar artikel]
 11. Bioracer grote slokop in Rio (13/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Ons land zal straks niet enkel met een uitgebreide sportieve delegatie naar de Olympische Spelen in Rio trekken. Ook de economische delegatie mag gezien worden. Negen Belgische bedrijven nemen immers ook deel, waaronder Bioracer uit Tessenderlo.
  [naar artikel]
 12. Bioracer onthult outfit Ineos Grenadiers voor 2022 (03/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf 2022 zullen de INEOS Grenadiers gekleed worden door de Looise wielerkledingfabrikant Bioracer. Filippo Ganna, Tom Pidcock en Richard Carapaz waren vrijdag de allereersten om hun nieuwe outfit aan de fans de tonen.
  [naar artikel]
 13. Bioracer verhuist productie van Tessenderlo naar het buitenland (09/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bioracer is van plan om de productie van zijn hoogtechnologische sportkledij te verhuizen van Tessenderlo naar het buitenland. Het bedrijf vindt naar eigen zeggen geen personeel meer in België dat wil of kan werken aan hun productielijn. Ook de energiecrisis en de hoge loonkosten spelen allicht een rol. Door de huidige economische situatie heeft het bedrijf 8 van de 20 productiemedewerkers op economische werkloosheid geplaatst. CEO Danny Segers benadrukt dat dit niet betekent dat Bioracer weggaat uit Tessenderlo. Het logistieke en het ontwikkelingsgedeelte blijft en zal allicht nog uitbreiden, enkel de productie verhuist.
  [naar artikel]
 14. Ook het Limburgse Bioracer viert mee met werelduurrecord Filippo Ganna: “En het kan nog sneller” (09/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  De geslaagde poging van Filippo Ganna had ook een Belgisch component. Het tijdritpak waarin de Italiaan zijn poging afwerkte, werd op maat gemaakt bij het Limburgse Bioracer.
  [naar artikel]
 15. Ingenieur Bioracer nuanceert: "Meylemans heeft zeker geen traag pak" (14/02/2018 - Sporza)
  Er is heel wat te doen rond de "vliegende pakken" van de Britse skeletoni. Ingenieur Sam Ratjazack van Bioracer, die mee Kim Meylemans' pak hielp ontwikkelen, reageert bij Sporza.
  [naar artikel]
 16. Onze man kruipt in het zadel om mondmaskers te bezorgen voor Bioracer (28/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vorige week lanceerde Bioracer een oproep aan sportievelingen om hun naar schatting 20.000 mondmaskers rond te brengen. Onze man gaf het goede voorbeeld door zelf in het zadel te kruipen als fietskoerier. De ‘sightseeing tour’ door Midden-Limburg kreeg hij er gratis en voor niets bij.
  [naar artikel]
 17. Bioracer fietst acht vrijdagen op rij voor ROND-JE Limburg (26/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bioracer start op vrijdag 5 februari met fietstochten die acht vrijdagen op rij rond de Limburgse provinciegrenzen leiden, altijd met andere deelnemers. Het initiatief maakt deel uit van ROND-JE Limburg, een actie van Een Hart voor Limburg.
  [naar artikel]
 18. Fiets rekent op rugwind na corona (24/03/2020 - De Tijd)
  17:59 Fietsenwinkels mogen sinds vorige week enkel dringende herstellingen uitvoeren. Toch hoopt de sector dat het coronavirus de populariteit van de fiets aanwakkert.
  [naar artikel]
 19. Bioracer blijft ook in de toekomst mondmaskers produceren (10/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bioracer uit Tessenderlo heeft de coronacrisis overleefd door nieuwe markten aan te boren. De Europese marktleider in wielerkledij voor topsporters zag in de lockdown het recreatief fietsen boomen en startte de productie om de gemiddelde sporter van kledij te voorzien. Daarbovenop werd de productiecapaciteit gedeeltelijk verschoven naar het maken van mondmaskers en andere beschermingsmiddelen voor de zorg. En die nieuwe poot van het Looise bedrijf blijkt een blijver te zijn
  [naar artikel]
 20. Roep om flinke voorraad mondmaskers klinkt al langer, maar corona heeft ‘ons in snelheid gepakt’ (25/03/2020 - De Morgen)
  Uit enkele adviezen blijkt dat experts al tien jaar hameren op het belang van een flinke voorraad mondmaskers voor een mogelijke uitbraak van een pandemie. Onder minister Maggie De Block (Open Vld) is die voorraad vernietigd. Een nieuwe voorraad was in de maak, maar ‘corona heeft ons in snelheid gepakt’.
  [naar artikel]
 21. Limburgse fietskledijmaker demarreert in Zuid-Amerika (04/07/2019 - De Tijd)
  18:31 De fietskledijproducent Bioracer boomt dankzij de populariteit van de koersfiets. Een nieuwe fabriek in het wielergekke Colombia moet het merk verder doen groeien in Zuid-Amerika. ‘De Tourstart is hee...
  [naar artikel]
 22. Actie om 250 rondjes rond Limburg te fietsen pakt uit met eigen kledinglijn (02/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  De actie ROND-JE Limburg, waarmee het streekfonds ‘Een hart voor Limburg’ tegen de lente 250 rondjes rond onze provincie wil afleggen, draait op volle toeren. Nu doet Bioracer daar met een complete kledinglijn en een eigen wieleractie nog een flinke schep bovenop.
  [naar artikel]
 23. VGP zet opmars in West-Europa voort (23/08/2019 - De Tijd)
  12:13 VGP profiteert van stevige rugwind dankzij e-commerce. Een versterkte joint venture met Allianz verlegt de focus van Oost-Europa naar West-Europa. Het besluit de eerste jaarhelft met een recordaantal ...
  [naar artikel]
 24. Al dat wit wordt ook maar saai (24/06/2017 - De Morgen)
  Hollywood, en met name de Oscar-jury, kreeg al flinke tegenwind vanwege de blanke voorkeuren (en beterde zijn leven). Maar ook de grote muziekfestivals, hoogtepunt van het binnenlandse cultuurseizoen, blijven vaak angstvallig wit. Hoe komt dat?
  [naar artikel]
 25. CEO Bioracer treedt Wout van Aert bij in ‘tijdritpakdiscussie’: “Geef templates en kleuren vrij” (23/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Wout van Aert won vorig jaar op de voorlaatste dag de Tourtijdrit en ook dit jaar is hij opnieuw één van de topfavorieten voor dagsucces. Toch ziet Van Aert één groot nadeel: “Ik moet in een groen tijdritpak van de organisatie starten”. Danny Segers, CEO van Bioracer, erkent het probleem en treedt Van Aert bij.
  [naar artikel]
 26. Hittebestendige shirts bij ‘amper’ 20 graden: waarom kiest Ineos-Grenadiers straks op de kasseien weer voor de grafeentechnologie van Bioracer? (06/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Tour de France trekt over kasseien. Wie kasseien zegt, die denkt Parijs-Roubaix. Met Dylan van Baarle rijdt ook de winnaar van de jongste editie van de Helleklasieker mee. Zijn ‘geheim wapen’ halverwege april? Geen Scope Atmoz om de bandendruk mee aan te passen, wel een hittebestendig pak van het Belgische fietsenkledingbedrijf Bioracer. U ontdekt er alles over in deze nieuwe aflevering van onze reeks ‘Marginal Gain’.
  [naar artikel]
 27. Thomas Pieters maakt flinke sprong op wereldgolfranglijst (13/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Dankzij een gedeelde zesde plaats op het US PGA Championship heeft Thomas Pieters terug een flinke stap voorwaarts gezet op de wereldgolfranglijst. Het leverde de 26-jarige Antwerpenaar dertien plaatsen winst op en een plaats in de top 60 van de wereld.
  [naar artikel]
 28. Ineos-Grenadiers bestrijdt de hitte met shirts van Belgische Bioracer: “Pidcock die wint op Alpe d‘Huez, betere reclame kan een mens zich niet wensen” (17/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Als Tom Pidcock wint op Alpe d’Huez en als Geraint Thomas straks misschien op het podium staat in Parijs, dan doet Raymond Vanstraelen (75) dat ook. Weinig mensen wiens tentakels zich zo over de wielerwereld uitspreiden als de oprichter van fietskledingfabrikant Bioracer, de Belgische kledijsponsor van Ineos-Grenadiers.
  [naar artikel]
 29. Cultuurparticipatie kreeg flinke knauw door corona en is nog niet hersteld (08/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de Covidpandemie heeft de cultuurparticipatie in Vlaanderen een flinke knauw gekregen. De sector is er in 2022 nog niet volledig van hersteld. Dat geldt voor alle vormen van cultuurparticipatie die in een zaal plaatsvinden, zoals films, podiumkunsten en concerten. Dat blijkt uit de vierde editie van de participatiesurvey.
  [naar artikel]
 30. Cultuurparticipatie kreeg flinke knauw door corona en is nog niet hersteld (08/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens de coronapandemie heeft de cultuurparticipatie in Vlaanderen een flinke knauw gekregen. De sector is er in 2022 nog niet volledig van hersteld. Dat geldt voor alle vormen van cultuurparticipatie die in een zaal plaatsvinden, zoals films, podiumkunsten en concerten. Dat blijkt uit de vierde editie van de participatiesurvey.
  [naar artikel]
 31. Mexicaans gitarendorpje ziet verkoop hoogte inschieten dankzij Pixarfilm 'Coco' (06/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Mexicaanse gehucht Paracho, waar traditionele Mexicaanse gitaren worden gebouwd, ziet plots een flinke stijging in de gitarenverkoop dankzij de...
  [naar artikel]
 32. Pas geopend: Nele was het thuiszitten door corona beu, het resultaat is ‘Mooi’ (15/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Nele Plusquin (42) heeft er al een flinke loopbaan opzitten. Ze behaalde een universitair diploma TEW, werkte tien jaar voor Luminus en twee jaar voor Vestas. Tot corona uitbrak.
  [naar artikel]
 33. Francken krijgt forse tegenwind over pushbacks (05/06/2018 - De Tijd)
  23:32 Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) wil het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens ‘omzeilen’. Hij krijgt daarvoor forse tegenwind uit eigen land én uit Europa.
  [naar artikel]
 34. Euronext Brussel: veel rood en een leuke call voor Proximus (05/10/2018 - De Tijd)
  12:54 De Brusselse beurs gaat net als de rest van Europa lager. De Bel20 zakt onder 3.700 punten. Proximus geeft tegenwind dankzij een Amerikaans koopadvies.
  [naar artikel]
 35. Het nieuwe werelduurrecord van Filippo Ganna, mede dankzij aerodynamisch pak uit Limburg (09/10/2022 - VRT NWS)
  Het nieuwe werelduurrecord van de Italiaanse renner Filippo Ganna is gisteren ook uitbundig gevierd in Limburg. Het bedrijf Bioracer uit Tessenderlo ontwikkelde het aerodynamisch pak waarmee Ganna de 56,792 kilometer reed op een uur tijd.
  [naar artikel]
 36. Hoe ‘Tegenwind’ de Ultimas kaapte (11/05/2022 - De Standaard)
  Dat de controversiële docureeks Tegenwind met een monsterscore de publieksprijs van de Ultimas won, doet vele wenkbrauwen fronsen. ‘Als je het publiek laat stemmen, moet je die mening respecteren.’
  [naar artikel]
 37. Vlaamse kmo's al goed voor 23.000 extra banen (17/11/2016 - De Tijd)
  14:02 Dat is het gevolg van de economische rugwind én de maatregelen van de regering.
  [naar artikel]
 38. Bioracer in cijfers (27/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  - Oprichting: 1989 door Raymond Vanstraelen
  [naar artikel]
 39. Wereldkampioen Julian Alaphilippe keert terug naar Leuven: “Nog maar weinig rugwind gehad dit seizoen” (05/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Met zondag de ‘Tour of Leuven’ hopen ze in de universiteitsstad een beetje van de unieke WK-sfeer van 25 september 2021 terug tot leven te brengen. De winnaar van die dag, Julian Alaphilippe, zal er ook zondag bij zijn in zijn regenboogtrui. Met veel goesting maar evenveel twijfels na een seizoen vol pech. “Ik heb nog maar weinig rugwind gehad dit seizoen”, aldus de kopman van Quick-Step - Alpha Vinyl.
  [naar artikel]
 40. Trump tegenwind uit eigen partij (25/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump krijgt steeds meer tegenwind uit eigen partij. Twee Republikeinse senatoren hebben zijn beleid en zijn stijl...
  [naar artikel]
 41. Sinds corona stegen vastgoedprijzen enkel in Duitsland nog sneller dan bij ons (10/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Corona heeft voor een flinke prijsstijging van het vastgoed gezorgd. Sinds het begin van de crisis moet je in ons land 11,8 % meer betalen voor een woning. Nergens in Europa, behalve dan in Duitsland, is die toename zo groot. Het goede nieuws is dat België het derde goedkoopste land van Europa is.
  [naar artikel]
 42. Gamesector is dankzij corona groter geworden dan de film- en sportindustrie gecombineerd (23/12/2020 - Express)
  De coronapandemie heeft de gamesector geen windeieren gelegd. Tijdens de lockdowns is de verkoop van games wereldwijd toegenomen met 20... The post Gamesector is dankzij corona groter geworden dan de film- en sportindustrie gecombineerd appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 43. Tegenwind uit eigen land: Braziliaanse gouverneurs bekritiseren Bolsonaro (28/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Wegens zijn omstreden milieubeleid krijgt de extreemrechtse president Jair Bolsonaro nu ook in Brazilië tegenwind. De gouverneurs van het Amazonegebied vrezen internationale economische sancties en zware imagoschade wegens de verwoestende bosbranden en het geweigerde hulpaanbod van de G7-staten.
  [naar artikel]
 44. Jonathan Sacoor opent seizoen met beste Europese jaarprestatie op 400 meter (30/03/2019 - Metro)
  Jonathan Sacoor heeft vrijdag zijn zomerseizoen geopend met een 200 meter en een 400 meter op de Florida Relays in de Verenigde Staten. Op de 200 meter dook hij met 21.13 onder zijn persoonlijk record, maar er stond te veel rugwind. Op de 400 meter klokte Sacoor een beste Europese jaarprestatie van 46.74 – voor wat het waard is in maart – maar bleef hij ver boven de limiet voor het WK in Qatar. Op de 200 meter was Sacoor met zijn 21.13 in een sterk deelnemersveld pas 31e. Er stond een rugwind van 2.8 meter per seconde. Het persoonlijk record van het Belgisch toptalent staat op 21.35, en dat blijft dus staan omdat er in Florida te veel rugwind stond. De winst ging in 20.28 naar de Ecuadoriaan Alex Quinonez, de Jamaicaan Yohan Blake was derde in 20.57. Op de 400 meter was de 46.74 van Sacoor goed voor de zeventiende tijd, de snelste chrono van het jaar door een Europeaan. De winst ging in 45.18 naar de Amerikaan Trevor Stewart. Onze 19-jarige landgenoot kwam negen honderdsten tekort voor de limiet voor het EK U23 in Zweden in juli. Voor het WK in Doha (27 september tot 6 oktober) is 45.30 vereist. Bron: Belga   Het bericht Jonathan Sacoor opent seizoen met beste Europese jaarprestatie op 400 meter verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Jonathan Sacoor opent seizoen met beste Europese jaarprestatie op 400 meter (29/03/2019 - Metro)
  Jonathan Sacoor heeft vrijdag zijn zomerseizoen geopend met een 200 meter en een 400 meter op de Florida Relays in de Verenigde Staten. Op de 200 meter dook hij met 21.13 onder zijn persoonlijk record, maar er stond te veel rugwind. Op de 400 meter klokte Sacoor een beste Europese jaarprestatie van 46.74 – voor wat het waard is in maart – maar bleef hij ver boven de limiet voor het WK in Qatar. Op de 200 meter was Sacoor met zijn 21.13 in een sterk deelnemersveld pas 31e. Er stond een rugwind van 2.8 meter per seconde. Het persoonlijk record van het Belgisch toptalent staat op 21.35, en dat blijft dus staan omdat er in Florida te veel rugwind stond. De winst ging in 20.28 naar de Ecuadoriaan Alex Quinonez, de Jamaicaan Yohan Blake was derde in 20.57. Op de 400 meter was de 46.74 van Sacoor goed voor de zeventiende tijd, de snelste chrono van het jaar door een Europeaan. De winst ging in 45.18 naar de Amerikaan Trevor Stewart. Onze 19-jarige landgenoot kwam negen honderdsten tekort voor de limiet voor het EK U23 in Zweden in juli. Voor het WK in Doha (27 september tot 6 oktober) is 45.30 vereist. bron: Belga Het bericht Jonathan Sacoor opent seizoen met beste Europese jaarprestatie op 400 meter verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Miljardair dankzij corona: maak kennis met de pandemiemiljardairs (14/01/2021 - Express)
  De economische nieuwssites Forbes heeft een lijst opgesteld van 50 ondernemers uit de gezondheidssector die zichzelf sinds 2020 miljardair mogen noemen. Dit is een overzicht van de opvallendste namen uit die lijst. U?ur ?ahin Netto waarde: 4,2 miljard dollar U?ur ?ahin was een nobele onbekende voor de start van de gezondheidscrisis. Hij kwam pas in […] The post Miljardair dankzij corona: maak kennis met de pandemiemiljardairs appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 47. Controversiële documentairereeks Tegenwind krijgt publieksprijs op Ultimas (10/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  De controversiële documentairereeks Tegenwind is dinsdag bij de uitreiking van de Vlaamse cultuurprijzen bekroond met de publieksprijs.
  [naar artikel]
 48. Controversiële documentairereeks Tegenwind krijgt publieksprijs op Ultimas (10/05/2022 - De Standaard)
  De controversiële documentairereeks Tegenwind is dinsdag bij de uitreiking van de Vlaamse cultuurprijzen bekroond met de publieksprijs.
  [naar artikel]
 49. Hoe groot is het risico dat de griep en corona elkaar versterken? (30/10/2020 - Knack)
  Moeten we de komende coronawinter extra uitkijken voor de griep? Of zal er 'dankzij' corona net minder griep zijn? Veel blijft onduidelijk.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy