De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Straf! Lucca (16) uit Riemst is Belgisch kampioen in hoog- ver- én hinkstapspringen: “Ze zeggen dat ik ooit naar de Olympische Spelen kan”

Het Belang van Limburg

25/01/2023 - 03:28

Lucca Goossens (16) rijgt bij de scholieren de gouden medailles aan elkaar. Dit weekend kroonde de Riemstenaar zich tot dubbel Vlaams indoorkampioen in het verspringen en hinkstapspringen. Vorig jaar pakte de ATLA-atleet al de Belgische titel in het … hoogspringen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Mooi moment op de Spelen: “Zo trots om te kunnen zeggen dat ik en homo en Olympisch kampioen ben” (28/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Eén van de mooiste momenten tot nu toe op de Olympische Spelen in Tokio: de Brit Tom Daley die naar een gouden medaille sprong en daarna een emotioneel, sterke getuigenis gaf tijdens de persconferentie. De 27-jarige Olympisch kampioen hoopt om een inspiratie te kunnen zijn voor de lgbt-community.
  [naar artikel]
 2. Olympische marathon met... airconditioning? Qatar ziet gekoelde WK-stadions als troef voor kandidatuur Olympische Spelen (06/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Door het WK voetbal leeft de olympische droom van Qatar meer dan ooit. Het kan naar eigen zeggen nu ook zijn “ingenieuze airconditioning” in de huidige voetbalstadions in de strijd gooien bij haar kandidatuur voor de Olympische Spelen van 2036.
  [naar artikel]
 3. Christian Taylor verlengt olympische titel in het hinkstapspringen (16/08/2016 - Sporza)
  Christian Taylor heeft zich voor de tweede keer op rij tot olympisch kampioen in het hinkstapspringen gekroond. De Amerikaan ging met 17,86 meter tien centimeter verder dan zijn landgenoot Will Claye.
  [naar artikel]
 4. Noor Vidts legt zichzelf na 4e plaats op Olympische Spelen in Tokio geen extra druk op: “Mensen zien me sindsdien anders” (19/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Met een knappe vierde plaats in de zevenkamp op de voorbije Olympische Spelen in Tokio was Noor Vidts een van de revelaties van de Belgische delegatie in Japan. Maar die net gemiste podiumplek verandert haar aanpak richting de volgende Spelen niet. “Ik geef geen aandacht aan wat mensen over me zeggen”, vertelde Vidts aan Belga op stage met het Belgisch Olympisch en Internationaal Comité (BOIC) in het Turkse Belek. “Ik doe mijn eigen ding en concentreer me alleen op mijn wedstrijden.”
  [naar artikel]
 5. "Indrukwekkend. Én veelbelovend": hoe straf is U20-goud van meerkamper Hauttekeete? En kan “één van onze grootste talenten ooit” Red Panthers naar nieuwe hoogtes stuwen? (12/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Jente heeft zotte dingen gedaan, maar het echte werk moet nog beginnen.” Hans Van Alphen kijkt vol bewondering naar de prestaties van Hauttekeete, wiens scores in de zevenkamp verbluffend zijn, net als dat goud op het EK U20. Kan hij op de Olympische Spelen van Parijs al oogsten? En wat kan nog beter? In onze derde aflevering van Next Gen olympiërs‘ onder meer ook een sterk karakter in het tennis, een één-tweetje op het water en een medaillekandidaat met pijl en boog.
  [naar artikel]
 6. Het eerste dubbelgesprek van Raf Van Brussel en oudste dochter Lucca: “Enorm veel schrik gehad toen ze op haar 17e van school ging” (13/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “De keren dat we Lucca moesten overtuigen om met haar fiets van de oprit te vertrekken... Dat was niet normaal.” Op haar zestiende besliste Lucca...
  [naar artikel]
 7. Het wonderjaar van Mieke Gorissen: “Plots heb ik een eigen pagina op Wikipedia” (05/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Belgisch kampioen veldlopen, haar marathondebuut en een 28ste plaats op de Olympische Spelen. En dat allemaal voor “een uit de hand gelopen hobby”. Dit is het wonderjaar van Mieke Gorissen (39).
  [naar artikel]
 8. Meisje uit Emblem is Belgisch kampioen, en droomt van Olympische Spelen (08/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Amper 15 is ze, Mayté Boumans uit Emblem. Maar dit weekend werd ze wel al Belgisch Kampioen bij de U18 in het indoor slalom skiën. En dat doet natuurlijk dromen van meer.
  [naar artikel]
 9. Brian Priske over werken bij de Great Old en de drang naar succes: “We hebben de kwaliteiten om kampioen te spelen. Maar geef ons tijd” (19/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De ambities bij Antwerp zijn hoog. Dat merkte hij meteen. “Ik wist dat het de bedoeling zou zijn om op termijn kampioen te spelen.” Trainer Brian Priske (44) vertelt over werken bij de Great Old en de drang naar succes. “De uitdaging is simpel: succes boeken met deze club.”
  [naar artikel]
 10. Stanny Van Paesschen, bronzenmedaillewinnaar met het Belgisch jumpingteam op de Spelen in 1976: “Wij waren outsider, nu waren we favoriet” (08/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Stanny Van Paesschen (64) won op de Olympische Spelen van 1976 in Montreal samen met Edgar-Henri Cuepper, Eric Wauters en François Mathy brons met het Belgisch jumpingteam en is dus als geen ander geplaatst om de bronzen medaille in Tokio van Pieter Devos, Jérôme Guéry en Gregory Wathelet te taxeren: “Wij waren toen outsider, maar nu was België met Zweden en Duitsland favoriet voor de medailles”.
  [naar artikel]
 11. Tom (46) doet gooi naar wereldrecordpoging kubben: “24 uur aan één stuk het verslavende spelletje spelen” (07/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Tom Van Biesen (46) uit Merchtem staat aan de vooravond van een stevige uitdaging. Als lid van het Pasar Actief Kubbteam Opwijk gaat hij 24 uur aan één stuk kubb spelen. De opbrengst gaat naar Kom Op Tegen Kanker. De man is niet aan zijn proefstuk toe en nam al deel aan het Belgisch kampioenschap en het wereldkampioenschap. “Maar mij echt voorbereid heb ik niet”, zegt hij. “Het is geen wedstrijd en het zal aankomen op correct doseren.”
  [naar artikel]
 12. “Ik werd er emotioneel van”: 17-jarige krachtsacrobaat, maar ook klepper in nog te ontdekken discipline dromen van olympisch succes (11/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een killer à la Usain Bolt op een nog onbekende olympische sport, de missing link in het team van Nina Derwael en een vertegenwoordiger op een extreme discipline - “vergelijk het gerust met BMX op het water”. Ook in onze tweede aflevering van ‘Next Gen olympiërs’ niets anders dan Belgisch talent dat één grote droom heeft: uitblinken op de Olympische Spelen van 2024. Atleten die verticaal, horizontaal of zelfs met moves van 360 graden op zoek gaan naar die ene knalprestatie.
  [naar artikel]
 13. BOIC over mogelijke olympische fraude bij 3x3 Lions: “Het is een heel complexe situatie” (25/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) zegt niet op de hoogte te zijn van mogelijke fraude die zou zijn gepleegd door de 3x3 Lions in aanloop naar de Olympische Spelen in Tokio. Volgens De Standaard werden fictieve toernooien georganiseerd om zo punten te sprokkelen waardoor de basketmannen konden deelnemen aan de olympische kwalificatietoernooien.
  [naar artikel]
 14. BOIC over mogelijke olympische fraude bij 3x3 Lions: “Het is een heel complexe situatie” (25/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) zegt niet op de hoogte te zijn van mogelijke fraude die zou zijn gepleegd door de 3x3 Lions in aanloop naar de Olympische Spelen in Tokio. Volgens De Standaard werden fictieve toernooien georganiseerd om zo punten te sprokkelen waardoor de basketmannen konden deelnemen aan de olympische kwalificatietoernooien.
  [naar artikel]
 15. BOIC over mogelijke olympische fraude bij 3x3 Lions: “Het is een heel complexe situatie” (25/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) zegt niet op de hoogte te zijn van mogelijke fraude die zou zijn gepleegd door de 3x3 Lions in aanloop naar de Olympische Spelen in Tokio. Volgens De Standaard werden fictieve toernooien georganiseerd om zo punten te sprokkelen waardoor de basketmannen konden deelnemen aan de olympische kwalificatietoernooien.
  [naar artikel]
 16. Hoe Team Belgium z’n olympische atleten naar glorie begeleidt. Deel 1, de diëtiste: “Soms moet ik beloftes van 17 jaar intomen: ‘Je moét niet alles afwegen’” (22/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In topsport zijn het de details die tellen, die het verschil kunnen maken tussen wel of geen (gouden) medaille. En dus zet het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) meer dan ooit in op de omkadering van z’n atleten. Tijdens de stage in Belek spraken we met de experten die elk hun steentje bijdragen in de successen, zoals diëtiste Stephanie Scheirlynck. “Helemaal van ground zero start ik nu ook niet. Laat ons zeggen dat ik het terrein aan het verkennen ben.”
  [naar artikel]
 17. Grootschalige fraude? “3x3 Lions organiseerden fictieve wedstrijden om op Olympische Spelen te geraken”, BOIC wacht af (25/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Om te mogen deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen hebben de 3x3 Lions fictieve basketbaltoernooien georganiseerd. Dat bericht De Standaard op basis van informatie waar de krant de hand op kon leggen. Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) zegt niet op de hoogte te zijn van de mogelijke fraude.
  [naar artikel]
 18. BOIC-voorzitter ontroerd na zeven olympische medailles: “Dit komt op een moment dat ons land het echt nodig had” (08/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Pierre-Olivier Beckers was ontroerd toen hij zondag zijn laatste woorden sprak tijdens de persconferentie van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). Volgende maand treedt hij na bijna zeventien jaar af als voorzitter. Hij maakte ook een evaluatie van Team Belgium op de Olympische Spelen in Tokio: “missie geslaagd”.
  [naar artikel]
 19. BOIC-voorzitter ontroerd na zeven olympische medailles: “Dit komt op een moment dat ons land het echt nodig had” (08/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Pierre-Olivier Beckers was ontroerd toen hij zondag zijn laatste woorden sprak tijdens de persconferentie van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). Volgende maand treedt hij na bijna zeventien jaar af als voorzitter. Hij maakte ook een evaluatie van Team Belgium op de Olympische Spelen in Tokio: “missie geslaagd”.
  [naar artikel]
 20. Kersvers Belgisch kampioen barbecue Tom (45) mag ons land verdedigen op WK in de Verenigde Staten: “Voortdurende zoektocht naar het perfect gegaard stuk vlees” (27/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Amper één jaar na zijn debuut in de competitie van low & slow BBQ mag Tom Bertels uit Kruibeke zich al Belgisch kampioen noemen. Samen met zijn ploegmaat Dimitri Zetsche gaat hij onze nationale driekleur nu verdedigen op het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten, het mekka van grill en barbecue. “We nemen het nu op tegen professionals bij wie we het voorbije jaar nog onze rubs en spices kochten.”
  [naar artikel]
 21. Zelf olympisch kampioen worden? Nils van der Poel gooit volledig trainingsschema online: “Hopelijk breekt iemand mijn records” (12/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  “How to skate a 10K”. Een dag nadat Nils van der Poel oppermachtig naar de olympische titel en een nieuw wereldrecord op de tien kilometer schaatste, heeft de Zweed zijn volledige trainingsschema in de aanloop naar de Olympische Spelen online gegooid.
  [naar artikel]
 22. Dieter Kersten over de olympische marathon: “Hoe extremer, hoe beter voor mij” (07/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Slechts één marathon heeft Dieter Kersten in de benen, maar die volstond om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. In de nacht van zaterdag op zondag om middernacht is de Tongenaar aan zet. “Ik kan niet goed om met de hitte, maar toch moet ik zeggen: hoe extremer, hoe beter voor mij. Maar als het ongezond wordt, stap ik uit de wedstrijd.”
  [naar artikel]
 23. Mike De Decker, ooit Belgisch kampioen na half jaar darten, wil zich tonen op Grand Slam: “Ik hoop in de voetsporen van Kim en Dimi te treden” (13/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hij begon op zijn 17de met darten, amper een half jaar later werd hij Belgisch kampioen bij de grote jongens. Mike De Decker (25), verrassende Belg op de Grand Slam of Darts, wil zich de komende week tonen bij het grote publiek. “Ik ben in staat om ooit wereldkampioen te worden, maar ik heb nog een lange weg af te leggen.”
  [naar artikel]
 24. Biljartclub Den Engel met voorzitter Jelle Cleymans houdt eerste nieuwjaarsreceptie: “Tournée générale als we kampioen spelen” (12/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De leden van Biljartclub Den Engel verzamelden donderdagavond in hun hoofdkwartier: café Den Engel op de Grote Markt in Antwerpen. Voorzitter Jelle Cleymans is trots op zijn ploeg die in de rangschikking op de eerste plaats staat in het vrijspel en tweede in het bandstoten, in hun afdeling. Met negenvoudig wereldkampioen Ludo Dielis als mascotte, hebben Jelle en co dan ook een geheim wapen in huis. “Als we kampioen spelen, geeft de voorzitter een tournée générale”, zegt Cleymans.
  [naar artikel]
 25. Eerste Belgische medaille ooit op WK-marathon, maar Bashir Abdi is niet volkomen tevreden: “Had mijn verstand op nul moeten zetten” (17/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Wéér brons, na de Olympische Spelen van Tokio wéér een medaille, na een seizoen dat niet ideaal was begonnen: super, toch, Bashir Abdi? “Ik had toch liever een ander kleurtje gehad. Maar ik heb nog heel veel zin om nog meer kampioenschappen te lopen.”
  [naar artikel]
 26. Bondscoach McLeod leeft met vertrouwen toe naar finale van Red Lions: “Spelers zijn er klaar voor” (04/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische hockeymannen staan donderdag voor hun afspraak met de geschiedenis. Op de Olympische Spelen in Tokio spelen de Red Lions de finale tegen Australië. Bondscoach Shane McLeod is vol vertrouwen: “Je kan wel zeggen dat het een droomfinale is.é
  [naar artikel]
 27. Aan deze regels moeten de atleten zich houden op de Olympische Spelen (10/02/2021 - Express)
  De Olympische spelen van komende zomer in de Japanse hoofdstad Tokio worden de strengste ooit. De dreiging van het coronavirus zorgt ervoor dat de organisatie enorm strenge regels oplegt. Wie zich daar niet aan houdt, riskeert uitgesloten te worden. 33 pagina’s dik is het officiële draaiboek van de Olympische Spelen dat het Belgisch Olympisch en […] The post Aan deze regels moeten de atleten zich houden op de Olympische Spelen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. Wout van Aert, het waanzinnigste jaar uit zijn carrière: “En dan nu dat monument winnen” (07/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Terwijl de gewone Vlaming zijn feestdagen verteert, verwerkt Kempenaar Wout van Aert zijn feestjaar: drie ritoverwinningen in de Tour de France, zilver op de Olympische Spelen, Belgisch kampioen op de weg én in het veld, sportman van het jaar... En dan was er nog de kleine Georges van Aert (4 januari 2021) die in zijn eerste levensjaar al meteen met de papa op het podium van de Champs-Elysées stond. Van een buitenaerts 2021 gesproken...
  [naar artikel]
 29. “Hoe vaak krijg je de kans om een Belgisch record te lopen? Ik moést er voor gaan”: Paulien Couckuyt naar halve finale 400m horden in recordtijd (31/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Paulien Couckuyt heeft het Belgisch record gebroken in de reeksen van de 400 meter horden op de Olympische Spelen. De 24-jarige Antwerpse finishte als derde in de tweede reeks in 54.90. Hanne Claes is ondanks een persoonlijke seizoensbeste uitgeschakeld.
  [naar artikel]
 30. “Hoe vaak krijg je de kans om een Belgisch record te lopen? Ik moést er voor gaan”: Paulien Couckuyt naar halve finale 400m horden in recordtijd (31/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Paulien Couckuyt heeft het Belgisch record gebroken in de reeksen van de 400 meter horden op de Olympische Spelen. De 24-jarige Antwerpse finishte als derde in de tweede reeks in 54.90. Hanne Claes is ondanks een persoonlijke seizoensbeste uitgeschakeld.
  [naar artikel]
 31. Hoe Nina Derwael van een overactieve kleuter naar olympisch kampioene evolueerde: “Ze wilde altijd al vliegen, nu heeft ze het gedaan” (02/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Goud blinkt vandaag nog mooier dan het ooit al deed. Omdat het op olympische wijze rond de nek hangt van Nina Derwael. De peuter die onbesuisd van de livingkast sprong. Het meisje dat op haar vierde naar de Spelen keek en besliste: “Daar wil ik ook staan”. De turnster die sindsdien álles deed om daar te geraken. Niet omdat ze moest, maar omdat het in haar zat, en het eruit wou. De jonge vrouw die op haar 21ste dubbel Europees, dubbel mondiaal én olympisch kampioen is.
  [naar artikel]
 32. Wanneer niet de olympische kampioen, maar de nummer 35 de held van de dag is: “Ik ga nu een rustiger leven tegemoet” (06/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Pool Dawid Tomala veroverde vrijdag op de Spelen van Tokio de olympische titel in de 50 km snelwandelen. Maar de meeste aandacht ging naar de nummer 35 in de uitslag.
  [naar artikel]
 33. Het racebloed van Max #2. Moeder Sophie Kumpen stopte met racen om mama te worden: “Eigenlijk heeft Max mijn droom waargemaakt” (15/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ook bij Max Verstappen. Papa Jos maakte naam in de Formule 1, mama Sophie was een begenadigd racetalent. “Ze werd Belgisch kampioen karten tussen allemaal jongens”, zegt oom Paul. Maar ze zette haar carrière on hold om haar ex-man bij te staan. “Was ik één van de beste vrouwelijke coureurs ooit geworden? Misschien.”
  [naar artikel]
 34. Onze columnist Cédric Van Branteghem over unicum dat Thiam nastreeft: “Nafi is outstanding” (03/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Onze columnist Cédric Van Branteghem zag de Belgische atleten op de Olympische Spelen uitstekend starten. “En dan moet het beste nog komen.” Nafi Thiam - die zal deelnemen aan de Memorial Van Damme - kan vanaf morgen in de zevenkamp als eerste Belg zichzelf opvolgen als olympisch kampioen.
  [naar artikel]
 35. Yadi Bangoura: “Ik wil met THES kampioen spelen” (09/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  De transfer van Yadi Bangoura (25) van Patro Eisden naar THES had heel wat voeten in de aarde, maar ondertussen kijkt de centrumspits alleen nog naar de toekomst. “Ik ben naar hier gekomen om kampioen te spelen”, zegt hij vol overtuiging.
  [naar artikel]
 36. Ann Wauters over sterke seizoenstart bij Chicago Sky met dank aan Allemand en Meesseman: “En het mooiste is dat Emma daar zo nederig bij blijft” (21/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ann Wauters hing één jaar geleden en op de Olympische Spelen in Tokio na een schitterende carrière de basketbalkets definitief aan de haak. Intussen heeft ze haar debuut gemaakt als coach. Dit als assistent bij WNBA-kampioen Chicago Sky. “Ik voel me goed in mijn nieuwe rol. Meer zelfs, ik ben super gelukkig hier in Chicago.”
  [naar artikel]
 37. Alweer nét niet voor Tornados van Jacques Borlée: “Als ze zeggen: ‘Over een jaar stop ik’, dan ga ik niet pushen om tot Parijs vol te houden” (09/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zelfs een Belgisch record volstond zaterdag niet. Voor de vierde keer in evenveel finales grepen de Belgian Tornados naast een olympische medaille. Dat trainer Jacques Borlée er van wanhoop al zijn haren nog niet bij verloor... “Ik kan mijn jongens niets kwalijk nemen.”
  [naar artikel]
 38. Danceformation Silverstar Belgisch kampioen (11/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Dansgroep Danceformation Silverstar heeft zes keer goud behaald op het Belgisch kampioenschap in Bornem. De dansers zijn nu gekwalificeerd om deel te nemen aan het EK in Duitsland. Hun coach, Gina Depuis, klinkt erg trots: “Onze dansgroep Starburst werd kampioen en behaalde goud in de categorie moderne dans. Hun collega’s van Jazzstars behaalden zilver. Ook solo scoorden we sterk met heel wat van onze dansers die of goud, of zilver of brons behaalden. Chique!” Jorien Bollen (18) is één van de danseressen. Zij draait al mee van in haar kindertijd. “Dansen is echt mijn passie”, vertelt Jorien. “In de covidperiode trainden we nog intenser omdat er veel wedstrijden wegvielen. Ik ben zeer verrast dat we goud hebben behaald. Fantastisch!” Gina besluit: “Alle veelvuldige inspanningen worden nu beloond met de titel Belgisch Kampioen. Ik ben super fier op mijn dansers.”
  [naar artikel]
 39. Kersvers Belgisch kampioen barbecue Tom (45) mag ons land verdedigen op WK BBQ in de Verenigde Staten: “De gemiddelde Belg bakt er doorgaans weinig van” (27/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Amper één jaar na zijn debuut in de competitie van low & slow BBQ mag Tom Bertels uit Kruibeke zich al Belgisch kampioen noemen. Samen met zijn ploegmaat Dimitri Zetsche gaat hij onze nationale driekleur nu verdedigen op het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten, het mekka van grill en barbecue. “We nemen het nu op tegen professionals bij wie we het voorbije jaar nog onze rubs en spices kochten.”
  [naar artikel]
 40. POLL. Wie waren de figuren en wat waren voor u dé momenten van deze Olympische Spelen? (09/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vlam is gedoofd, het stof is gaan liggen, de Olympische Spelen in Tokio zitten erop. Om nog één ultieme keer na te genieten geven wij graag u het woord in onze grote Spelen-poll. 7 vragen met telkens 7 keuzemogelijkheden en dat allemaal geheel naar de olympische gedachte: deelnemen is belangrijker dan winnen. Wie was de figuur van de Spelen? Welke Belgische medaille maakte bij u de grootste indruk? Laat het ons weten.
  [naar artikel]
 41. Jonathan Borlée leidt Belgian Tornados ondanks spierscheur naar finale: “Wij willen die medaille ongelooflijk hard” (06/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Adieu, Jonathan Borlée. De kans is groot dat de nationale recordhouder vandaag zijn allerlaatste race op de Olympische Spelen liep. Maar wat voor één. Hij schonk, met een scheur in de hamstrings, de Belgian Tornados nog één kans op een olympische medaille.
  [naar artikel]
 42. LIVE. Volg hier de huldiging van de Olympische medaillewinnaars (03/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Team Belgium deed het goed op de Olympische Spelen van Tokio 2020. De stad Brussel en het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) vieren samen de atleten die een medaille behaalden op de laatste Olympische Spelen van Tokio. Volg hier de festiviteiten mee.
  [naar artikel]
 43. LIVE. Volg hier de huldiging van de Olympische medaillewinnaars (03/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Team Belgium deed het goed op de Olympische Spelen van Tokio 2020. De stad Brussel en het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) vieren samen de atleten die een medaille behaalden op de laatste Olympische Spelen van Tokio. Volg hier de festiviteiten mee.
  [naar artikel]
 44. 2 jaar geleden leerde Mario (49) opnieuw stappen. Vandaag is hij Belgisch kampioen berglopen: “Ik sta scherper dan ooit, maar alles kan zo snel voorbij zijn” (16/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Plots met 2 kilometer per uur moeten leren stappen op een loopband: als atleet is dat moeilijk.” Nadat dokters bij Mario Penne (49) een hersengezwel hadden ontdekt, vocht hij voor zijn leven en wachtte hem een zware revalidatie. Twee jaar later is de Meerbekenaar Belgisch kampioen berglopen bij de masters. Een gesprek met de man die nooit aan opgeven denkt.
  [naar artikel]
 45. Kersvers olympisch kampioen Bart Swings geniet van gelukwensen bij thuiskomst: “Een jongensdroom is waarheid geworden” (21/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bart Swings kon twee dagen na zijn olympische triomf op het ijs in Peking nog steeds niet helemaal bevatten wat hem overkomen was. De 31-jarige Vlaams-Brabander genoot maandag met volle teugen van het weerzien met familie en vrienden in het Ice Skatingcenter in Mechelen. “Ik heb als kleine jongen altijd gedroomd van die gouden medaille op de Olympische Spelen en nu is het zover”, liet hij noteren. “Dat is ongelooflijk.”
  [naar artikel]
 46. Parijs vergroent: Champs Elysées krijgt groene vernieuwing voor Olympische Spelen 2024 (15/05/2022 - Express)
  De Champs-Élysées in Parijs krijgt, met de Olympische Spelen van 2024 in zicht, een grondige makeover. In een eerste fase wordt het plein rond de Arc de Triomphe grondig aangepakt, na de Olympische Spelen volgt de rest van de Champs-Élysées en de pleinen. De Champs-Élysées geldt internationaal als een van de bekendste straten ter wereld. […]
  [naar artikel]
 47. Ex-judoka Heidi Rakels kandidaat-voorzitter BOIC: “Tijd voor meer topfuncties in sport voor vrouwen” (11/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig topjudoka Heidi Rakels, die kandidaat is om de nieuwe voorzitter te worden van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), zegt dat het “tijd is dat er meer topfuncties in de sport naar vrouwen gaan”. Als ze verkozen raakt, wil Rakels dat België op termijn één medaille per miljoen inwoners op de Olympische Spelen behaalt, in totaal dus elf stuks.
  [naar artikel]
 48. Hoe Team Belgium z’n olympische atleten naar glorie begeleidt. Deel 3: de dokter: “In Tokio grepen we door blessures naast twee olympische medailles” (24/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In topsport zijn het de details die tellen, die het verschil kunnen maken tussen wel of geen (gouden) medaille. En dus zet het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) meer dan ooit in op de omkadering van z’n atleten. Tijdens de stage in Belek spraken we met de experten die elk hun steentje bijdragen in de successen, zoals hoofdarts Johan Bellemans: “Je moet niet alleen bereid zijn om voor de kampioenen te zorgen, maar ook voor de mindere goden.”
  [naar artikel]
 49. Bashir Abdi krijgt moordende concurrentie in Parijs 2024: titelverdediger Eliud Kipchoge mikt op derde olympische titel (12/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bashir Abdi krijgt ook voor de volgende Olympische Spelen, al over drie jaar, af te rekenen met de beste marathonloper ooit. Eliud Kipchoge, de wereldrecordhouder en olympische kampioen van Rio 2016 en Tokio 2021, gaat in Parijs 2024 voor een derde olympische marathontitel op rij. Kipchoge: “Dat is een van mijn doelen voor de komende jaren. Of ik daar supersnel of relatief ‘traag moet lopen, maakt mij niets uit. Ik wil gewoon winnen.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy